PlayStation.Community

2009.01.26. 14:36 Játékteszt
56 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Mint őrült, ki letépte láncát… aztán nekiszaladt a falnak.

A sors furcsa fintora, hogy pont aznap kaptam meg a Sonic Unleashed című Playstation 3 játékot tesztelésre, amikor a Killzone 2-t.
Hazakocogtam, kikapcsoltam a telefont, elvágtam a lakáscsengő drótját, enni- és innivalót, meg vödröt készítettem a fotel mellé, majd elmerültem a Guerrilla FPS-ében, mint gyöngyhalász a nagy kékségben…
Lenyomtam az első pályát, feljöttem a víz alól, ami már majd szétszakította a dobhártyámat (a folyamatos fegyverropogással), majd a kontrollert óvatosan a földre raktam. Visszakapcsoltam a telefont, és az ájulás előtti pár tiszta másodpercet kihasználva rácsörögtem a barátnőmre, hogy gyorsan hívjon a címemre mentőt, aztán jöjjön át, és engedje be az orvost. Később, mikor már magamnál voltam, és a doki is elment, a kiscsajom tisztába tett, szóval nagy katasztrófa nem történt.
Fogtam a kezeimben a két játékot, egyikről a másikra néztem, és eltűnődtem: vajon igazságos lenne-e a részemről, ha magamnak sajátítanám ki a Killzone 2 tesztelési jogát? Azután, hogy az előzetest is én írtam… nem, nem lenne az. Talán okosabb döntés, ha egy szűz kéznek adom (hmm… remélem úgy már egyik emberem sem szűz), és valaki olyanra bízom a munkát, aki még nem találkozott a cuccal. Fogtam hát nagyméretű plüss dobókockámat, a PlayStation.LIVE tesztelőit megformázó vudu-babákról leszedtem az arcképeket, és a kocka különböző oldalaira ragasztottam. Dobtam. A szerencse döntött… én pedig megnyertem Sonic-ot.
Aki valamennyire ismer engem, az tudja, pályafutásom egyik fontos szakaszában olyan volt nekem Sonic, mint elhízott aranyhalnak a tubifex giliszta, vagy tanyasi házimacskának a véres hurka. Tulajdonképpen együtt éltem vele. Régen volt, az biztos, de igaz – még a mai napig is könnyesre röhögi magát bárki, aki esetleg valamelyik videó-megosztó portálon belefut a SzEGAsztok egyik-másik műsorába. Sonic meg én gyakorlatilag maradandót alkottunk, még ha visszanézve így tizensok év után olyan is a dolog, mint egy indiai „Bollywood” Csilagok Háborúja remake.A Sonic Unleashedről már megjelenése előtt sem túl sok jót lehetett hallani – halasztások, a minőséggel elégedetlen kiadó –, plusz pont a tesztelés előtt olvastam a neten egy cikket azokról a videojáték franchise-okról, amiknek már régen a sírban kéne lenni, nem pedig kihantolva rohadni (Sonic mellett Crash és Spyro is dobogós volt), úgyhogy tulajdonképpen kíváncsian vártam, mit kapok majd ettől a játéktól. Sonic rajongó régen nem vagyok; az első és második Megadrive-os epizódot végigtoltam, de a harmadik már lefárasztott, az utána következő kb. egy tucat ilyen-olyan vadhajtást pedig csak olyan szinten próbáltam ki, amennyire a tisztesség megkívánta.

Az intróval tulajdonképpen semmi baj nincs: tipikus marcipánfigurás CG, melyben Sonic nagy elánnal támadja be Dr. Robotnik, alias Eggman űrbázisát. A sünmalac (aka sünbáló) átváltozik Super Sonic-ká, piff-puff, dirr-durr, már éppen diadalmaskodna, de a dolgok, ahogy szoktak, az utolsó pillanatban rosszra fordulnak, a vérfarkas-sünné változott malac pedig lezuhan egy bolygóra (talán a Földre?), amit ráadásul szét is szabdal Eggman ármánykodása.
Itt aztán Sonic megismerkedik – pont ráesik – egy kis repülő… izével, akivel együtt indulnak el, hogy választ keressenek pár „rendkívül fontos” kérdésre.
A Sonic Unleashed 3D-s mászkálós stílusban, egy városban indít, ahol sikátorokat felfedezve barangolhatsz (két darab felszedhető érméért), és beszélgethetsz a lakosokkal – bár ennek az égvilágon semmi értelme nincs, maximum a csontjaikig megszállott Sonic rajongókat szórakoztathatja, bár új információt ők sem tudnak majd meg az IQ-nulla párbeszédekből. Szerencsére hamar eljutottam az első „rendes” pálya bejáratáig.Itt már megszokott „kék” alakjában kaptam kézbe Sonic gyeplőjét. A cél ugyanaz, ami már a kilencvenes évek elején is volt: villámsebesen végigszáguldani az akadálypályán, miközben gyűrűket szedegetsz fel. Mindezt persze 3D-ben.
Nem kertelek: nem ment a dolog. Emlékeimben kutatva egy olyan klasszikus game képe rémlett fel előttem, ahol Sonic szélvész módjára rohan, megy bele loopokba, csúszik, ugrik, ugratókról elrugaszkodva repked, és mindezt valahogy olyan ritmusosan, könnyedén teszi. Én csak nyomom az iránygombot, és a megfelelő pillanatban ugrok, a többi meg… mintha menne magától.
Na, itt nem ez történt. A 3D miatt sokszor nem arra nyomtam a kart, amerre a játék szerint az előre lett volna, meg aztán mindig nekiszaladtam valaminek, aminek nem kellett volna. A perspektíva állandóan változott, nem tudtam, merre van fel és le, mi van előttem, és mi alattam. A kamera nem azt mutatta, ami én látni akartam, a lendületem állandóan megtört, estem-keltem; olyan volt az egész, mintha dadogós Pistike akarta volna elmondani az Anyám tyúkját az iskolai ünnepségen: „Szo-szo-szo-szonik u-u-u-ugrik… ba-ba-ba-b****ameg, be-be-be-bele-a-a-akadtam va-va-va-valamibe.”
Volt, ahol robotokra kellett ráugrani, aztán síneken csúszni, kis lyukon lapulva átférni, szakadékot átrepülni, meg mindenféle kunsztokat előhozni, de a pálya közepe táján már frankón nem tudtam, hogy melyik gomb mit csinál – mert minden gomb mindent csinál, sőt egy gomb többfélét is, úgyhogy kissé leizzadva, és nem kissé felmérgesedve végül elértem a célt, a lehető legcikibb idő- és stíluseredménnyel.

Az első kihívás végigszenvedése után jöttem rá, hogy a pályán elszórt kismillióféle felszedhető okosság (gyűrű, sötét érme, világos érme, lemez, könyv, mittudoménmi) egyfajta „szerepjáték hangulatot” visz az Unleashedbe, hisz sündisznónk tulajdonságai és képességei egész széles skálán mozogva fejleszthetők. Több élet, erősebb támadás, bla-bla-bla – nem tudom, hogy kerülnek ezek egy Sonic játékba? Biztos haladni kell a korral, egy vegytiszta ügyességi game – ami a Sonic sorozat évekig volt – már túl snassz, egy ilyen cuccnak már nem lenne piaca; gondolhatta a Sega. (E tézis mondjuk azonnal megbukik, ha az olyan „egygombos” sikercímekre gondolok, mint a Patapon, a LocoRoco, vagy a LittleBigPlanet.)
A folytatás megint város volt, megint vérgagyi párbeszédekkel – persze én jó tesztelő módjára mindenkivel szóba álltam, ezzel is újabb 15 percet elvesztegetve abból az életből, ami a keleti bölcsek szerint amúgy is túl rövid.
A második kihívásnak már vérfarkas-sünként vágtam neki.Ez a rész az előző száguldozós(nak szánt) pályához képest újdonságot hozott: itt verekedni kellett, 3D-ben. Jött a sok robot, én meg ütöttem őket, ahol értem. Meg dobáltam. Meg kombóztam. Az egyik nagyobbacska fémlényt vagy 2 percig püföltem, mire rájöttem, hogy már rég lement az energiája, tehát feleslegesen strapálom meg hergelem magam. Nem tagadom, ebben a bunyós zsánerben már valamivel jobban éreztem magam: kb. annyira, mint ahogy a fuldokló érzi magát, amikor vergődése közben hallja, ahogy a partról beüvöltik neki: elmúlt a cápaveszély. Miért? Mert az amúgy elviselhető bunyós akciót olyan esetleges kameraremegés meg ricegés rondította el, hogy alig hittem a szememnek.
A szint végén beleszaladtam egy főellenség-félébe: na, itt tényleg majdnem elszakadt a cérnám! Olyan harmincszor futottam neki az arénának, ahol több hullámban kell legyőzni a robotokat, viszont ha megmurdálsz a főbossnál, mehet az egész elölről. A biztosítékom félidőben leolvadt, de a PlayStation.LIVE nem az az oldal, ahol két pálya után írnak kamutesztet, úgyhogy nagy nehezen ezen is túlmentem.

A továbbiakban megkíméllek titeket megpróbáltatásaim részletes leírásától, szóval zanzásítok. Eljutottam egy jópofa mászkálós-platform stílust (felmászik, kapaszkodik, lóg, ugrik – Tomb Raider) erőltető helyre, ahol többször estem le az egyensúlyozós pallóról, mint ahány gomb van a PS3 kontrollerén. Majd (vagy ez még előbb volt?) Tails, a kétfarkú róka repülőgépén utazva egy bizarr, de egyedi hangulatú ügyességi pályán küzdöttem, ahol bombákkal – és az operatőrrel – viaskodva kellett a Kör-X-Négyzet-Háromszög gombokat megfelelő sorrendben nyomogatnom. Ez a rendesen benehezített repülőzés már annyira próbára tette az idegrendszeremet, hogy százszor elátkoztam a percet, amikor kiadtam a Killzone 2 tesztet valaki másnak… és bevállaltam Sonic-ot.
Milyen játék a Sonic Unleashed? Nem igazán felhasználóbarát. Nehéz, mint a dög, emellé még bonyolult is a kezelése, totál nem áll kézre. Az oldschool száguldást idézni hivatott szintek felépítése gyakran csapnivaló. A bunyós pályák unalmasak. Látványvilágában semmi érdemlegeset nem hoz: kis túlzással annyi, mint egy HD-be felhúzott Playstation 2 cím – nem szép, csupán teljesen átlagos. Zenéi gyengék, hanghatásai idegesítők – talán csak a klasszikus gyűrűcsilingelés ér valamit. A hangulat nálam végig nagyon alacsonyan volt; egyedül a szavatosság az, ami valóban komolyabban értékelhető, bár ez inkább a kihívásból és a gyűjtögetésből/időeredmények újbóli javításából eredeztethető… meg mondjuk a karakterfejlesztésekből.
Kinek ajánlanék egy ilyen gémet? Átlag hétvégi kocajátékosnak, vagy gyereknek semmiképp, mert beletörik a bicskája. A mászkálós stuffok kedvelőit is óva inteném, mert ők is hamar – már úgy a második pálya után – úgy fogják érezni, sokkal többet tettek bele a Sonic Unleashedbe, mint amennyit kaptak tőle. Multiplayer nincs, se co-op, trófeát órák után sem adott, semmi extra, szóval azt mondom, csak óvatosan a vásárlással.
A Sonic Unleashed a keményvonalas Sonic fanok játéka, senki másé. Aki odavan a Sonic univerzumért, felizgul Tails és a káoszgyémántok láttán, és esetleg Dr. Robotnikkal szokott álmodni, az megkapja ettől a programtól azt, amire vágyik. Aki képes keszekusza gombkombinációkat bemagolni, aki boldogan memorizál logikátlanul felépített, gémer-szívató pályákat, és örömmel fut nekik akár tizedszerre is, annak be fog jönni a cucc. Aki képes átlátni a kameraman nyújtotta káoszon, aki esetleg órákig akarja egy-egy főellenség támadásmintáját memorizálni, és aki meg tud inni három doboz energiaitalt, és úgy, felpörögve ül neki Sonic-ot játszani, az megtalálja majd a számítását.

Adhatnék 3 pontot a Sonic Unleashednek, jó gizdán, pökhendien befikázva, mondván ez egy játszhatatlan szemét – de ez nem lenne igazságos. Ez a game nekem talán három pontot ér, de én nem vagyok Sonic fan. Igazságos leszek és objektív: mind a pontszámban, mind pedig az öt értékelési szempontban valami arany középutat igyekszem megtalálni. Most így, hogy raktam bele néhány órát, és leírtam nektek a tapasztalataimat, ti már nem fogtok vele árnyékra vetődni, és el tudjátok dönteni, bevállaljátok-e.

(A játékot szoftverdealerünknél, a Platinum Shopnál vásárolhatod meg.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
2012.05.14. 06:39:43
LV1
Korrekt teszt. Mondjuk a zenékkel meg magával a hangulattal nem lenne semmi baj... ha nem lenne frame szétesés pár helyen (lásd pl Eggman Land pálya).
55. pank2
2009.09.10. 03:53:28
LV2
Ezmár nem a régi Sonic ami régen volt,hát telnek az évek és ugy változnak a játékok is. A teszt nagyon jol sikerült gratula
PSN ID: paradilaci
54. Shadow
2009.04.13. 09:37:36
LV1
Válasz 21. Ponty_88 üzenetére:
Azt, hogy a PS2 képességeihez képest rossz a grafika, az elég erős túzás. Igaz, hogy nemépp egy Jak 3 a baba, de ha figyelembe veszed, hogy a játéknak igen nagysepességen kell pörögnie, ez pont hogy jó, mindvégig kerek 30 FPS-el megy. A töltési idők nem tudom mikor rontottak egy játék élményén, ugyan is nm pályák közben, hanem pályák között töltött sokat, ami nem hiszem hogy roppant irritáló. Még mindig jobb, mint egy Sonic 2k6-os verzióban.
53. Shadow
2009.04.13. 00:46:42
LV1
Nem kell azt hinni, hogy a SEGA nem veszi észre Sonic minőségi romlását. Észreveszi, de szarik az egészre, ugyan is amíg az emberek veszik a szart, addig ez fog menni. A SEGA-nak a rövidre szabott határidőkkel kevesebb pénzt kell költenie Sonicra, a játékosok kritikusok pedig a Sonic Team-et fogják szidni, mint állat. Nem azt mondom, hogy a SEGA egy nagy lószar, de kegyetlen rossz a taktikája. A GameSpotról idézve, "Sonicon már csak az segít, ha nem vesszük meg" . Ez így van, a Snic Unleashed toplistákat verdesi (verdeste) és ez igan sajnálatos.

Martin, a PS2-es verziót próbáltad? Annak más a beütése, vess rá egy pillantást, szerintem az megéri. ;)
52. Barneyzero  PlayStation.Community tag
2009.04.07. 19:03:37
LV11
Amikor elkezdtem játszani a játékkal nekem is hasonló véleményem volt róla, mint a teszt írójának. Nehéz mint a dög, olyan gombokat kell néha nyomni amiről nem is tudtam h léteznek (kis túlzással persze:P) meg h az összes NPC kínosan retardált, aztán ahogy az ember elkezd megbarátkozni a játékkal (és az irányítással) kiderül, hogy nem is olyan rossz. Sonic sok olyan kritikát kapott korábbról h nem elég gyors, hát most tényleg száguldhatunk vele, a pályák változatosak és nem csúnyák (az előző részekhez képest, szerintem nem fair dolog pl a Resi5-höz hasonlítani a grafikát xD), a zenék szerintem elég jól sikerültek, bár az igaz h Sonic másodpercenként benyög vmi WOOOOH-t ami elég idegesítő tud lenni, trófeák az elején nincsenek, de ha elérünk egy bizonyos pontig onnantól dőlni fognak, a pályák meg elég korrektek (leszámítva Eggmanland-et az utolsó pályát, aki eljutott odáig tudja miről beszélek), jah és a vérsün, az tényleg kimaradhatott volna, nemtom h a verekedős részekhez miért nem volt jó Knuckles mint eddig... Szerintem 8/10
51. Peti85  PlayStation.Community tag
2009.03.19. 23:50:33
LV3
Jó lenne, ha nem lennének éjszakai pályák . . . . szerintem
2009.02.06. 19:53:55
LV6
Válasz 49. westZsolt üzenetére:
Szerintem jó a sonic azért...
irányitása nem annyir a legnormálisabb ennek...
World is Black.
2009.02.02. 11:39:45
LV3
DEMO-ja teccik, amúgymeg nemszeretem Sonic-ot.....
48. Weapon25  PlayStation.Community tag
2009.02.01. 17:12:20
LV2
Nem olyan rossz ez, nekem tetszik !
@z impulzus függő
2009.01.31. 23:47:48
LV6
Leszedtem a DEMO-ját és nekem bejött. Szóval nem a legjobb,de jól elvoltam veele.
És a teszt jóóóó ;)
World is Black.
46. mark910624  PlayStation.Community tag
2009.01.31. 16:52:16
LV4
Jó teszt lett.
45. Masamune  PlayStation.Community tag
2009.01.30. 16:56:20
LV14
Válasz 42. martin üzenetére:
Ezt aláírom.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
44. Masamune  PlayStation.Community tag
2009.01.30. 16:55:57
LV14
Válasz 41. kobe üzenetére:
Ott vannak a PSP-s verziók.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
2009.01.30. 03:46:25
LV2
Szerintem a cikk elején volt a lényeg Sonic-ot jegelni kéne végleg (max pár HD remake). A Sega miért nem veszi észre h. a süni gyakorlatilag halott (pláne ilyen bűnrossz játékokkal), ki kéne találni vmi újat.
42. martin  Főszerkesztő
2009.01.29. 22:43:56
LV27
Válasz 38. Masamune üzenetére:
De nem így, hogy minden sz*rba beakadsz.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
41. kobe  PlayStation.Community tag
2009.01.29. 17:23:22
LV11
Válasz 38. Masamune üzenetére:
lehetne 3d-set is, csak fejlesztő legyen a talpán aki megcsinálja
40. taron  PlayStation.Community tag
2009.01.29. 14:19:06
LV5
tucat..
Ar0nka
39. Masamune  PlayStation.Community tag
2009.01.28. 07:52:26
LV14
Sünbáló most már kihagyhatatlan a menüből:P
"Na de Gyurma Gyuszi!"
38. Masamune  PlayStation.Community tag
2009.01.28. 07:51:43
LV14
Válasz 37. kobe üzenetére:
Lehetne 3d-s Sonicot csinálni faszát, 2d-s perspektívában. Szanaszét effektezve.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
37. kobe  PlayStation.Community tag
2009.01.27. 23:32:56
LV11
Válasz 34. megasuti üzenetére:
azért nem lehet jó, mert csinálj meg egy Green Hill Zone-t 3d-ben
nem látnád, hogy tudsz lent menni meg fent (mivel hátulról látod az akciót), teljesen más felépítésű pálya kell, az viszont már nem igazodik a sonic eredeti pörgéséhez
36. Hitmanson  PlayStation.Community tag
2009.01.27. 21:39:42
LV2
Epilepsziás roham garantált??
35. martin  Főszerkesztő
2009.01.27. 20:10:47
LV27
Válasz 31. Kyo üzenetére:
Megértettem én elsőre is, hogy neked tetszik, de 10 emberből többnek nem, mint amennyinek igen, szóval ezért fedi a valóságot szerintem az 5 pont. :)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
34. megasuti  PlayStation.Community tag
2009.01.27. 19:15:54
LV4
Visszatérve hogy miért nem lehet jó Sonic 3D-ben. Nem lehet, hogy az a baja, hogy itt a sebességen van a lényeg, míg a többi hasonló játékban meg csak speciális részeken? Egy mászkálós 3D játékban, időt kellene adni, hogy mindent megnézzél, kitapasztald. Itt meg szinte rohanni kell végig, de a 3D adta lehetőségek miatt szinte mindig beleütközik az ember valamibe. Vagy végtelenül egyszerű és primitív pályák, vagy bizonyos szabadságfok megkötése, esetleg teljesen szétrombolható környezet megoldaná a problémát?
33. megasuti  PlayStation.Community tag
2009.01.27. 19:10:22
LV4
Én imádtam a sonicot, a demó is bejött, de az tény hogy amióta 3D-ben megy, azóta nagyon alul teljesít.

Volt szerencsém PC-n olyan 3D-s sonicot nyomni, ami kb olyan élményeket okozott bennem, mint a kedves cikkíróban. Ahhoz képest ez a Unleashed ezerszer jobbra sikeredett. Ennek ellenére nem rohanok megvásárolni a játékot. Még mindig csalódás, de legalább feléledt bennem a remény.

Az első 2 részt kellene kihozni olyan formában. mint nemrégiben a Prince of Persia 1 !!!!!! -el tették (POP Classic). HD-re felhúzva :)Azonnal lecsapok rá :)
32. kobe  PlayStation.Community tag
2009.01.27. 17:19:35
LV11
ha azt vesszük, hogy 3d-ben valszeg nem lehet jobb Sonic játékot készíteni, akkor jó
különben reális az 5 pont, ez tényleg csak annak jó aki tisztában van vele mi a Sonic
31. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.01.27. 13:43:08
LV16
Válasz 29. martin üzenetére:
Értem hogy te nem tartod reálisnak, de amit leírtál azt nálam simán képviseli ez a Sonic epizód.
30. martin  Főszerkesztő
2009.01.26. 21:37:04
LV27
Válasz 20. Peacecraft üzenetére:
Mire gondolsz pontosan?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
29. martin  Főszerkesztő
2009.01.26. 21:36:35
LV27
Válasz 14. Kyo üzenetére:
8-9 pont: Elsőrangú, ütős, minőségi produktum, amit tényleg bátran ajánlunk. Tetszik, korrekt, szeretjük. Soha rosszabbat!

Nem tartom reálisnak a 8 pontot.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
28. mgsfan
2009.01.26. 21:29:01
LV5
Sajna a teszt megint abban erősített meg, hogy ez a rész sem fog kelleni. Pedig én még mindig bízom a sonic temaben, még mindig hiszem, hogy egyszer újra eljő a dicső korok sonicja és megmutatja a tutit a többieknek.:)
27. Kenny
2009.01.26. 21:06:07
LV2
Wiin nem lett annyira rossz. Ajánlom ezt a pályát annak aki a régi Sonicért odavolt:

http://www.youtube.com/watch?v=vZlA_0hZj30

Imádom!!!! :)
26. Kenny
2009.01.26. 21:01:12
LV2
Én kipörgettem, és tetszett :) (a Wii-s változatot... :D)

A 360-asat majd falhoz vágtam, annyira sz-r és idegesítő. (Werehog részek főleg)
25. Zandrs
2009.01.26. 20:35:50
LV8
Válasz 3. wallace üzenetére:
1et éretek, vagy csak nagyon öreg vagyok, de ez nem az én műfajom... azt sem értem hogy akkor miért változik mindig a kameranézet s'oldalról vagy felülről? :-)
2009.01.26. 19:57:05
LV5
Válasz 23. Kyo üzenetére:
nekem is tetszik a játék, csak megmondom őszintén nekem nem tetszik hogy szövegbuborékokat és ilyen gyengus animációkat használnak, nem sonic stílusú rajzolmányok sztem :S a szövegbuborékokat elfogadom ha tudom, hogy nem volt elég kapacitás a lemezen a hangnak :S tényleg, jó ha tetszik, örülök neki! a ps3 verzát is meglesném fullba szívesen csakhát manimanimani
Sex - Game - Rock'n'Roll!
23. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.01.26. 19:51:52
LV16
Válasz 22. Ponty_88 üzenetére:
Nemtudom, sztem a "béna szövegbuborékokos" beszélgetések is írtó jól néznek ki, meg úgy az egész játék.
2009.01.26. 19:45:17
LV5
tartalmilag vajon teljesen egyezik a ps2 verzával?

ps3on is olyan béna a játékok közötti átvezetés? amikor buzi franciaszerű rajzolt figurák pampognak illetve szövegbuborékokkal nyomják a sódert??? :) remélem azért ps3on megadták a módját :)
Sex - Game - Rock'n'Roll!
2009.01.26. 19:37:44
LV5
Én PS2-n játszom a stuffal ÉS: oké hogy nem a ps2 volt a célplatform, de az istenit kérem! a pályák betöltése több időt vesz igénybe mint maga a játék, főleg az elején, amitől majd kijött a csúzom! ÁÁÁÁ! Ez egy ps2 nincs HDD! nem gyors a kártyára mentés, de a játék 2percenként ment a memory card-ra ami idegölő. letöltöttem a demot ps3ra és a látvány szempontjából azért én többnek értékeltem volna. több mint átlagos :S szerintem, de én elfogult vagyok

azonban az ZIHER:

a Sonic játékokat maga Sonic tartja életben, a jelleme, maga a karakter, mert valljuk be, szuper karakter, csak a "képességeihez", tulajdonságaihoz ezek szerint nem lehet jó játékot kreálni, főleg nem 3Dben... a pályaeditort amugy én is megkéselném.... miért teszik be az R2 L2vel a jobbra balra húzást ha kurvára nem lehet használni, csak egyenesbe, na mindegy, az ötletesség szempontjából pedig szerintem nagyon jó! kreativ!

tény: ezt a játékot csak az tudja végigvinni aki SONIC fan. Sonicban pedig több van mint amit itt mutat, bár ez utóbbi időkben ez a legjobb produkciója. Talán a SEGA a töketlen hogy nem tud jó játékot csinálni? hm....

Sonic-nak azóta megy szarul a szekér amióta kiadták az első 3D-vidikártyát.... az ott a baki

amugy ne haragudj, szerintem alulértékelted a stuffot, de ez az én szubjektív véleményem, mert én sonic fan vagyok, de 7nél sztem sem ér többet.
a hang szar
a látványosság jobb mint átlagos (ps3on, mert a ps2 az tragédia még a géphez viszonyítva is!!!!!)
a hangulat frankón átlagos (ps2ről a vélemény)
a szavatosság is valóban jó
a játszhatóságot ps2n nézném gyengének, ha ps3on is szarakodik a töltögetés/mentegetés közben akkor ott is, de ha nem akkor többet ér.
de ez szubjektív JOCORATING :P

azért valljd be néha néha fasza volt a száguldozás :)
irány Killzone2, kösz a tesztet!
Sex - Game - Rock'n'Roll!
20. Peacecraft  PlayStation.Community tag
2009.01.26. 19:16:27
LV3
Hadd kötekedjek már megint.

"Ez a game nekem talán három pontot ér, de én nem vagyok Sonic fan." - És? Te írtad a tesztet, nem? Egy játékot, az alapján lehet pontozni, hogy neked mennyit ér. Azt hogy, nekem mennyire fog tetszeni nem tudod megjósolni.
Meg amúgy is, a következő mondatban azt írod, hogy "Igazságos leszek és objektív". Az emberek általában úgy tartják, hogy, pont a rajongók az elfogultak. Miért őket veszed figyelembe az értékelésnél, ha objektivitásra törekedsz?
Ezt az ”arany középutat” meg már végképp nem értem.
* F I G H T C L U B *
19. Sora  Kingdom Hearts & Koei Fan
2009.01.26. 19:03:03
LV19
Nekem a demo nagyon bejött...de állitolag a vérsünös részek leveszik a szinvonalat nagyon..:S
Mia San Mia
18. Yokozuna  PlayStation.Community tag
2009.01.26. 18:57:34
LV6
Válasz 17. quaid77 üzenetére:
úgyvan!
"Csináltunk fényt. A végén már Unikumból."
17. quaid77  PlayStation.Community tag
2009.01.26. 18:42:46
LV3
A fejlesztők abban a tévhitben élnek, hogy attól lesz modern és trendi egy egykori patináns 2D-s játék "remake"-je, folytatása, ha azt áterőszakolják 3D-be. Sonic, Donkey Kong stb. Mekkora poén lenne egy Donkey Kong Country 4 nextgen grafikával, a szokásos 2 dimenziós környezetben, ballról jobbra haladni és abálni King K. Rool bandáját. http://www.youtube.com/watch?v=vP3Um4b9hfs&am[...] Ehelyett jönnek ezek a felejtős, átlagos, vagy átlag alatti tucat gammák, melyek csak arra jók, hogy lejárassák a franchise-t. Kinek jó ez?
16. sodji
2009.01.26. 18:39:22
LV3
Az írás frappáns és élvezetes, tehát jó a teszt. A játék kevésbé. Nekem is megvolt! De, hogy minek…?
PSN ID: sodji www.mta-racing.com www.sbkm.hu
15. dzsesz  PlayStation.Community tag
2009.01.26. 18:36:13
LV2
Egy biztos ez már nem a z a Sonic amitt megadrivon gyűrtem de hát öregszünk::DDD
14. Kyo  Szerkesztő / Admin
2009.01.26. 18:28:53
LV16
Megértem a felrótt hibákat. Viszont én egy erős 8-ast adtam volna a játéknak, nekem szinte minden fekszik benne.
13. REDALERT99  Uncharted 2 Veterán
2009.01.26. 18:00:32
LV7
Demót leszedtem tegnap előtt, de még nem próbáltam ki :D
Kíváncsi vagyok, hogy tényleg ekkora ramaty-e a játék :)
PSN ID(UK): Redalert99 -==#1HUN in U2==-
12. Masamune  PlayStation.Community tag
2009.01.26. 17:58:13
LV14
Én egy picit ezt most nem értem. Én játszottam a teljessel ahol a száguldozós részeket ténylegesen száguldva toltam le. És el kell, hogy mondjam azt, hogy ez a leggyorsabb Sonic az összes közül. Rohadt jó loop-okkal, ugrásokkal és minden olyannal ami eddig az összes 3d-s Sonic-ból hiányzott.

A Vérsünös pályák persze szarok voltak. De a száguldósokat imádtam. Ha csak ilyen pályák lettek volna benne, akkor talán az új generáció legjobb Sonic-ját tudhattam volna magaménak.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
11. MRenton1985  PlayStation.Community tag
2009.01.26. 17:32:11
LV4
Az hogy lepasszoltad a KZ2-t nem igazságosság, hanem mérhetetlen hülyeség:P
10. HUNFRE  PlayStation.Community tag
2009.01.26. 17:17:28
LV4
nem lesz már jó sonic!? pedig ebben a részben igazán bíztam...
PS4 ID: HUNFre576
9. karfiol  PlayStation.Community tag
2009.01.26. 17:02:25
LV19
Válasz 7. wallace üzenetére:
Közelről is korrektnek tűnik Kelemen Anna. Egyszer összefutottam vele egy buliban.
8. karfiol  PlayStation.Community tag
2009.01.26. 17:01:20
LV19
A demoban a legidegesítőbb a hihetetlen irritáló hangja Sonicnak. Mi a májnak kell egyáltalán kurjongatnia játék közben? Szerintem minden idők legidegesítőbb játékszinkronja.
7. wallace  Dark Passenger
2009.01.26. 16:30:43
LV18
Válasz 6. Kazama_Jin üzenetére:
Kelemen Anna is korrektnek tunik messzirol....
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
SONIC UNLEASHED
Sega
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Gyenge
Szavatosság:
Zene / Hang:
Gyenge
Hangulat:
Átlagos
5/10
Pozitívum
Sokféle játékstílus keveredik benne
Negatívum
A pályatervezőt szívesen megkéselném