PlayStation.Community

2012.01.26. 12:14 Kedvcsináló
74 hozzászólás
Értékeld a cikket!
Első randi, első benyomások, első érintések.

2012. január 24-én kedden, délután 18h-tól a Sony Computer Entertainment magyarországi részlege zártkörű bemutatót tartott a magyar gémer-magazinok által kiválasztott szerencsés játékosoknak, mely parti főszereplője a február 22-én debütáló új hordozható PlayStation konzol, a PlayStation Vita volt.
Természetesen a PlayStation.Community is meghívta több olvasóját, hogy próbálják ki a masinát, majd megkértük őket, adják közre nektek tapasztalataikat. Az első találkozásról szóló véleményeik remélhetőleg segítenek majd abban, hogy jobban megismerd ezt a remek friss hardvert!
2012. Azt már most kijelenthetem, hogy nagyszerű év lesz – a játékosoknak. Rengeteg olyan cím jön ki ugyanis ebben a szezonban, amire már régóta fenjük a fogunkat, és remélhetőleg be is váltják majd a hozzájuk fűzött reményeinket.
2012 egy új konzol éve, a Vita-é.
2010 és 2011 a hordozható szórakoztatást az okos telefonok kezébe adta, így lettek játékplatformmá az iPhone és a Samsung Androidos masinái. Rebesgették a különböző tech fórumok, hogy a handheld konzolok alól kirántották a szőnyeget. A 3DS a beígért startjátékoknak a felét sem tudta sajnos hozni, így joggal bitorolták el tőle az okostelók a handheld szórakoztatás idénydíját. Ám 2012-ben a Vita úgy gondolom, hogy mindent a helyére rak majd. A handheld konzol lesz újra a hordozható szórakoztatás definíciója és az okostelefonok pedig csak telefonok, extrákkal.
Lazára véve a gatyamadzagot úgy gondolom, hogy a telók tényleg csak fél megoldások voltak, mert a hadouken (jurákken xD) beadásához d-pad kell és gombok, de érintőképernyőn borzalmas. Persze nem csak ez az egy előnye van a Vitának. Mellette szól még a gyönyörű 5 colos OLED kijelző is, meg a 4 magos proci, de elég a tudományos okoskodásból. A PSC-nek köszönhetően, jómagam is meghívást nyertem a Sony által megrendezett PS Vita premierre, ami a Creol bárban zajlott.
Ízléses és sexy környezet ennek a kis bestiának a bemutatására!
Megérkezésemkor már javában ment az ingyenkaja fosztogatása, szóval be kellett pótolnom a lemaradásomat, meg hát a Martin is azt javasolta, hogy addig kapkodjam a kaját-piát, amíg van. Kellett volna az a rohadt szatyor… Miután kellő mennyiségű almalevet és sonkás-tojásos szendvicset raktam magamba, elkezdődött a prezentáció a Vita már általatok is ismert képességeiről, és egy nagyon fontos dologról: a magyar PlayStation Store-ról, ami kb. ősz környékén aktiválódik, szóval a Vitához kapható voucher kódokat érdemes lesz megőrizni, a magyar Store debütálására.
A prezentáció után végre a kezünkbe kaparinthattuk a Vitát. Hát élőben fajább, mint a képeken. És súlya van! Van benne anyag, az biztos, mert nem pehelykönnyű a masina. A kép gyönyörű színes, remélem tényleg kihasználják a fejlesztők majd a gép erejét, mert csodát lehet vele művelni.
Az Unchartedet próbálgattam elsőnek és hát egy olyan 10 másodpercig csak bámultam, hogy nah, ilyen szépet is csak a Devla meg a Sony tud alkotni. Ami egy picit zavaró elsőnek, de meg szokható, az az analóg karok elhelyezése. Ha az X-et akartam megnyomni, mindig az analóg kart nyomkodtam, mert pont ott van, de ez nem vészes, abszolút megszokható dolog. Tetszett az, hogy a klasszikus irányítást kibővítették a Vita plusz funkcióival és úgy, hogy hasznos is.
Rövid játék után tovább adtam a lantot a többieknek és elmentem egy picit zabálni, amíg ők mással voltak elfoglalva. Aztán megpróbáltunk KenChi-féle riportot csinálni, de mivel xarrá röhögtük magunkat, ezért nem jött össze. Persze ez mind a KenChi hibája. Mondjuk a Karfiollal „riport címén”, közel 20 percre eltűntek a WC-ben. „Ott jó a fény!” – jelmondattal. Na mindegy. Nem akarom látni, hogy ott mi történt. Tényleg nem.
Kis pihenő után újra a kezembe kaparintottam a Vitát, ezúttal a menüt próbálgatva. Elég sok a hálózatfüggő opció, tényleg nem vicceltek, amikor azt mondták, hogy a cumó arra lett kitalálva, hogy online legyél vele mindig. A menü praktikus és átlátható. Na és szép is! Aranyosak a kis csüngő gombok, de reménykedem benne, hogy majd ezt kedvünkre szabhatjuk. Tökéletesen reagál az érintőképernyő. A játékokban is ügyes dolgokra használták fel a feature-t. Példa erre az Uncharted mászás-rendszere, ahol ha végighúzod a megmászandó felületen az ujjad, akkor Drake az általad kijelölt úton kapaszkodik majd. Vagy példa erre, amikor sok tárgy van a földön, mondjuk fegyverből több fajta. Te csak ráböksz arra a fegyverre, amelyik kell, és máris felveszi! A giroszkóp segítségével célozni lehet, meglepően pontosan. A hátsó masszír-érzékelőt még nem tudtam kipróbálni, de majd még lesz rá lehetőségem az biztos!
A másik cumó, amit kipróbáltam a Vitán, a Wipeout 2048 volt. Ehhez már felcsaptam a fülest is, mert a Wipeout sorozat mindig marha jó zenével rendelkezett, szóval hadd dübörögjön… vagyis csak dübörgött volna. Ugyanis csakúgy, mint elődje, a Vita is halk. Egyértelmű persze, hogy miért. Ugye a balesetmegelőzés meg a tájékozódás szempontjából, de akkor is. Szóval érdemes lesz majd hozzá egy zárt fülest keríteni.
DJ Fresh dárenbézére dudorogva élveztem az intro pörgős képsorait, mire a Karfiol odajött és megkérdezte, hogy mi ez, rulett? Gyorsan nyomjunk egy versenyt. Igazából nem lepődök meg. Úgy néz ki, mint PS3-on a Wipeout HD, csak kicsiben, új pályákkal és gépekkel. A háttérben dáré... nyomom. Faltól falig megyek, mint a Karfiol szilveszter után. Sebaj. Mindig így volt. Közben most már ezt is ki akarják venni a kezemből, szóval átadom. Semmi gond. Nemsokára az enyém leszel kis feka.
Soraimat azzal zárnám, hogy köszönöm szépen a lehetőséget a PSC-nek. Köszönöm, hogy bejuttattak, köszönöm a kajajegyet, meg a kulcstartót, meg a PS Vita pólót... de egy tál lecsónak jobban örültem volna. Sztéj túnd! (Masamune)
Egy szerencsés PSC tag vagyok. Megtiszteltetésnek éreztem, hogy ott lehetettem a PS VITA kedd esti magyarországi sajtóbemutatóján és kipróbálhattam a Sony legújabb kézi konzolját.
A belváros szívében, hangulatos környezetben, egy prezentáció után kezembe vettem a PSP utódját. Legelőször a Wipeout 2048-at próbáltam ki. A játék hamar elindult a maga szép bevezető intrójával: a gépnek az OLED-technológiának köszönhetően nagyon szép éles képe van. Gyorsan el is indítottam egy Quick Race-t, de sajnos szomorúsággal töltött el, hogy majdnem egy percet is tölt a játék egy verseny elindításáig…
Amíg töltött a program, addig ismerkedtem géppel, nézegettem, nyomkodtam a gombjait, forgattam. A súlya meglepően könnyű. A gombok talán másoknak kicsinek bizonyulnak, de számomra megfelelőek és meg jó elrendezésűek is. A hangerő gombok és az őket körülvevő dizájn elemek kicsit az „Apple i” dolgokra emlékeztettek. A két hátsó L és R gomb sokat változott a PSP-hez képest, jobban érezhető a megnyomása, ívesebb is lett, ami azt eredményezi, hogy kényelmesebb lett a mutató ujjaknak. Talán egyedül a Start és a Select gombok voltak furcsák, hisz mélyebben kellett őket megnyomni és ott vannak elhelyezve, ahol fogom a gépet – kicsit hátrány, de ez minimális kényelmetlenség…
Az első körben mozgásérzékelő segítségével köröztem a város közepén, ami nagyon élvezetes és látványos volt. Picit szokatlan az irányítás, de már a második próbálkozás után rá lehet érezni, és az első versenyben elért negyedik helyezést már rögtön felül is lehet múlni. Itt megemlíteném, hogy amit a VITA-n elkezdünk játékot, azt PS3-on tudjuk folytatni – ekkor gondoltam arra, hogy ez mekkora találmány! Például GT5-nél egy hosszú távú versenyt menyire meg lehetne könnyíteni ezen okossággal. Elkezdem otthon a játékot, majd suliba menet (és ott is) folytatom ott, ahol abbahagytam a HDTV előtt.
A VITA-n futó feladatokat vagy játékokat csak egy laza mozdulattal (mintha lapoznánk) bezárhatjuk. Ezek után a kedvenc játékaim közé tartozó Uncharted-széria új részét próbáltam, a Golden Abyss-t. Meglepő volt a két analóg viselkedése, mozgástere, és a gomb is kicsinek tűnt a számomra, viszont jó ötlet, hogy karból kettőt építettek bele. Biztos pár óra játék után hozzászoknék, vagy más lett volna a helyzet, ha nem áll mögöttem olyan sok ember. A célzás a szokásos L gombbal történik, majd a giroszkóp segítségével rásegíthetünk, ha kell. A hátsó tapipaddal például egy kincset tudunk forgatni, így három dimenzióban láthatjuk, mit is találtunk. Az érintőkijelző segítségével pedig „letörölhetjük” róla a felesleges port. Sok mást is lehet csinálni a képernyőn, például segíthetünk Drake-nek, hogy merre mászkáljon a falon, vagy épp egy számtárcsát tekerhetünk, hogy kinyissunk vele egy kaput.
A két érintő felületet jól összehangolták. A kettőt egyszerre meglepő kezelni, viszont vidám dolog és sokkal interaktívabb, mint tizenkét gombbal „csak” játszani. Maga a megjelenítés szinte ugyanolyan minőségű, mint HDTV előtt ülve. Biztos ezzel a címmel hoztam volna el a boltból, ha diákként kicsit többet keresnék: ha mondjuk úgy három-négynapi fizetést „ajándékba” kapnék, szívesen megvásároltam volna. Így majd őszre vagy télre halasztom a vételt. Ekkor már elhozhatom a FIFA-t vagy a F1-et is.
Kipróbáltam még a Little Deviants játékot, ez nem az én világom, de annyit biztosra tudok mondani, hogy az érintő felületeknek és a tartalmas játéknak köszönhetően hosszú távra biztosít szórakozást.
A Reality Fighters egy PSone Tekkenre emlékeztetett jobb grafikával és más szereplőkkel. Pár nagyon jó ötletes tulajdonsággal viszont rendelkezik! A front kamera segítségével az arcunkat adhatjuk a bokszolónknak, így olyan, mintha én püfölném az ellenfelet. A hátsó kamerán keresztül pedig a helyszint tudjuk kiválasztani: mi például a DJ-pult előtt verekedtünk, utána pedig egy asztalon volt a visszavágó.
Összességében egy nagyon jó, masszív kütyü készült, ami jól szórakoztathat, mikor úton, munkában vagy suliban vagyunk.
Utóirat: még egyszer köszönöm a PlayStation Magyarországnak a lehetőséget, hogy kipróbálhattam a VITA-t! (krisz578)
Üdvözlet kedves olvasó, eljött hát a mágikus nap! Megvolt a Vita magyarországi bemutatása. Én is a szerencsék között voltam, aki részt vehetett a rendezvényen. A saját tapasztalataimat írom meg neked. Ne számíts tesztre, hisz két és fél óra alatt nem beszélhetünk tesztről – inkább csak az élményeimet osztanám meg veletek.
A rendezvény egy elegáns belvárosi bárban került megrendezésre. Szokásommal ellentétesen nem késtem el, sőt még egy kicsit előbb is érkeztem. Martin „apánk” vázolta az alapfelállást, és végre összefutottam a PSC alapítójával, KenChivel is. Szépen gyűlt a tömeg, több PSC nicknamehez került most már arckép is. Lassan megkértek mindenkit, foglaljuk egy-egy széket, mert hamarosan kezdünk. A PlayStation üzletág magyarországi vezetője tartott egy 15 perces prezentációt. Sorba vettük a gép paraméterét, képességeit, az új szolgáltatásokat. Fontos hír volt a gép ára, mert eddig nem volt hivatalos magyar ár, és a célzások a magyar Store érkezésére. Öt éve várunk rá, szerintem mindenki nagyon boldog volt a bejelentéstől. A prezentáció vége után jött a várva várt pillanat, kipróbálhattuk végre az új csoda Sony masinát!
A gép kézbe fogva kellemes: méretben és fogásra is. A súlyelosztása is rendben van, egy kézzel is stabilan tartható. A hátsó masszírpadot tökéletesen el lehet érni, az első érintőképernyő is pontosan végezte feladatát. Az analóg karok mérete elsőre meglepett, kicsinek találtam őket (a DualShock 3-hoz képest), de a két órás teszt végére már tökéletes volt, nem zavart. Az 5 colos OLED kijelző egyszerűen fantasztikus! Ilyen minőséget még nem tapasztalhattuk a kézi konzolok piacán. Ami feltűnt, az a nagy betekintési szög: tökéletesen látható extrémen oldalról nézve is. Kell is ez az opció, mert a Vita egyes játékokban úgy fog járni a kezünkben, mint a motolla. A menürendszer gyors és kényelmes. A kamera egy kicsit kilóg a sorból. Játékhoz tökéletes, de fotózni már nem annyira. Talán ez az egyetlen hardveres negatívum a gépben.
Akkor jöjjenek a játékok. Elsőként a Wipeout 2048-ról írok. A szoftvert elindítva kellemes intro fogadott. A menürendszerben a navigálás lehetett hagyományos gombbal, és persze az érintőképernyő is funkcionált. Az okostelefonoknál megismert új mozdulatokkal lehetett nagyítani-kicsinyíteni a menüt. Találomra kiválasztottam egy pályát és indítottam. Az elém terülő látvány nagyon közel állt a PS3-on megszokotthoz. A hajók szépen kidolgozva, a távoli tereptárgyak is tű élesek, az egész egyszerűen csak gyönyörű. A játékba beletették a mozgásérzékelést, így is lehet vezetni a száguldó siklónkat. Nekem viszont a hagyományos irányítás tetszett ennél a játéknál. A Wipeout lesz az egyik zászlóshajója a Cross Play képességnek. Ez azt takarja, hogy egy PS3-as játékos és egy Vita-s játékos tud egymással versenyezni online. Ezt a képességet még nem tesztelhettük, de ígéretes mókának tűnik.
A második játék, amit kipróbáltam, a Reality Fighters. Ez egy hagyományos verekedős játék, de azért vittek egy kis csavart bele. Első körben be tudod scannelni a saját arcképedet, amit a program ráhúz egy karakterre, amit még külön testre szabhatsz. A másik érdekesség a küzdőháttér kiválasztása. Ha akarod, a hátsó kamerán látható képen is lehet játszani. Jelen esetben a DJ pulton verekedtek a karakterek. Ha harc közben elfordítod a Vitát, akkor a kép is fordul, de a karakterek ott maradnak. Itt teszteltük a mozgásérzékelést: körbefordítva a gépet pont oda rakta vissza a karaktereket a képre, ahol azoknak lenni kellet, ezzel bizonyítva a giroszkóp pontosságát.
Az előadás alatt tettek utalást rá, hogy egy kártyás rendszerrel a kamera által felvett képre objektumokat lehet betenni. Példaként egy focipályát hoztak fel. A kaput jelző kártyát elhelyezzük a valóságban. A Vita kamera beolvassa a pontokat és ezek alapján legenerálja a pályát, amin aztán már mehet is a meccs. Érdekes technika – már csak a fejlesztőkön múlik, mennyire használják majd ki.
A harmadik program egy ügyességi játék, a Little Deviants volt. A partin ez volt a második kedvenc. Grafikailag teljesen rendben volt a játék, hozta az ügyességi anagoktól elvárható szintet. Itt is gyönyörű és kristálytiszta a megjelenített kép. Ebben a programban is rágyúrtak a Vita új képességeinek bemutatására. Itt lehet igazán használni a masszírpadot, az érintőképernyőt és a giroszkópos mozgásérzékelést. Kell majd olyan feladatot csinálni, amikor a gépet kell forgatni, dönteni és ezzel irányítani a játékot. A golyóterelgetést masszírpaddal kifejezetten élvezetesnek és újszerűnek találtam. A feladatok megoldása kellemes perceket okozhat kicsiknek-nagyoknak. Tökéletes játék olyan pillanatokra, amikor az ember nem mélyedne bele a dolgokba (pl. egy Uncharted történetfolyam), csak elütné azt a pár percet, amíg várakozik. Az viszont biztos, hogy párszor hülyének fognak nézni, amiért hadonászol vagy tapizod a konzolodat!
Végül, de nem utolsó sorban a nyitócímek nagyágyújáról, az Uncharted: Golden Abbyss játékról írnék egy pár sort. Egyszerűen fantasztikus munkát végeztek a Naughty Dognál! A program elvarázsol és magába szív, alig akarod abba hagyni. Az első döbbenet a grafika: mintha a PS3-as verziót látná az ember viszont a tenyerében. Az átvezető kisfilmek is hozzák a megszokott szintet, viszont a Vita egyedi irányító perifériái miatt még többet ad a program a nagygépes verzióhoz képest. Például az Uncharted játékok elengedhetetlen kellékénél, a függőköteleknél. A hintáztatást a gép mozgatásával oldották meg, de ami még poénosabb, az a kötélen való felkapaszkodáa, amit a masszírpadon hátul lehet imitálni. De ezek mellet még olyan „kis” dolgokat is beleraktak, mint a térkép „átsatírozása” az érintőképernyővel, vagy a tűzharcoknál a célzás a gép mozgatásával történhet. Az új beviteli eszközök teljesen más játékélményt nyújtanak, mint amit eddig megszoktunk a konzoloktól. Az Uncharted szerintem kötelező vétel minden eladott géphez!
Akkor következzen a végszó. Engem lenyűgözött az új gép! Látszik a Sony megpróbált mindent beletenni, ami a mai korban elvárható és megvalósítható. Persze igyekeztek még hozzátenni különféle extra dolgokat is, mint a masszírpad vagy a Cross Play funkció. Ezek újfajta játékélményt adhatnak a játékosoknak. Most a játékfejlesztők térfelén a labda, hogy mennyire képesek kihasználni az új képességet. A kipróbált játékok alapján nem félek. Nálam a „nagyon kell” kategóriába került a kis gép.
Itt szeretném megköszönni a Sony Hungária munkatársainak és a PSC-nek a vendéglátást! (rigel77)
A PlayStation Magyarország lehetővé tette, hogy egy privát buli keretein belül, a nevesebb magyar gamer oldalak szerkesztői és néhány szerencsés játékos is kipróbálhassa az idén februárban megjelenő PS VITA nevezetű kézi konzolt. Jómagam is meghívást kaptam eme rendezvényre a PSM által. A bemutató helyszínéül az ötödik kerületben található Creol Bár szolgált, amelyet, ha egy szóval kéne jellemezni, akkor ez az „elit” lenne.
A rendezvény maga egy prezentációval kezdődött, amely által rengeteg fontos információt tudhattunk meg, a februárban érkező játékmasináról. A Vita két érintőfelülettel rendelkezik: az egyik elöl, a másik pedig a gép hátulján helyezkedik el. A hátsó rész két oldalán két ovális, gombszerű érintőhely van, amely a tapasztaltak alapján a PS3-as kontroller R2 és L2 gombját helyettesíti. A PSP utódja ezen felül rendelkezik egy elülső és egy hátulsó kamerával is, amelynek akkor vehetjük majd főleg hasznát, ha a Skype-ot, illetve egyéb közösségi alkalmazásokat vesszük majd igénybe, mint például a méltán híres Facebook. Ez a hordozható csoda továbbá rendelkezik egy a PS3-nál megismert, Sixaxis-hoz hasonló funkcióval is, amely új színt varázsol a versenyjátékok, de akár az FPS-ek körébe is.
A prezentáció után szám szerint négy darab gépen lehetett kipróbálni a következő játékokat: Uncharted: Golden Abyss, Everybody’s Golf, ModNation Racers, Little Deviants, Wipeout 2048, Reality Fighters.
Elsőként a Reality Fighters-t próbáltam ki, hiszen ennél a játéknál alig álltak sorban, amit nem is értettem, hiszen első kipróbálásra nekem nagyon tetszett. A játék lényege, hogy adva van rengeteg karakter, ruha, verekedési stílus, hang és pálya, de ami még inkább gazdagítja a játékmenetet az az a dolog, hogy ha bekapcsoljuk a kamerát, akkor az előttünk lévő térben harcolhatunk, sőt ha ide-oda forgatjuk a kamerát, akkor a harcmező is áthelyeződik. A másik ilyen funkció a Face Scan, aminek az a lényege, hogy ha lefényképezzük magunkat, akkor mi is választható karakterré válhatunk. Gondoljunk csak bele, milyen vicces dolog lehet, ha valakit nagyon utálunk, csinálunk róla egy fényképet, s a PS Vitán szépen elverjük. Kell ennél több, kérdem én?
Utam ezután egy másik géphez vezetett, ahol a Wipeout 2048-at és a ModNation Racers-t lehetett kipróbálni. Az előbbi játék nagyon megfogott, nem csak a lenyűgöző grafikájával, de a mozgásérzékelős funkciójával is, ami bár elsőre szokatlan volt, pár verseny után már egészen ráéreztem a működésére. A gyors versenyek remek zenei aláfestést kaptak, például az egyik pályán az Invaders Must Die című szám dübörgött, s teremtette meg a száguldó versenyhangulatot. A ModNation Racers már kevésbé volt ilyen jó, hiszen, bár megannyi újítással bír, mégis véleményem szerint a grafikája le lett butítva. Ami viszont pozitívum, hogy a pályaszerkesztő teljes mértékben kihasználja a Vita érintőképernyőjét, így egy-két perc alatt el tudunk készíteni egy remek pályát, ami esetleg a PS3-as verziónál akár fél óráig is eltarthatott.
A következő gépen a golfos mókát és a Little Devians-ot lehetett kipróbálni, amely játékok bevallom engem nem kötöttek le annyira. Bár jópofa stuffok, mégis nem tudom elképzelni, hogy öt, vagy maximum hat óra elteltével ne fulladjon a játékmenet unalomba.
Az utolsó játékhoz sikerült a legkésőbb hozzájutnom, hiszen a bemutató elejétől a végéig ezzel az alkotással akart mindenki játszani. Ez nem volt más, mint az Uncharted: Golden Abyss, amely minden mértékben lenyűgöző és tökéletes volt. Véleményem szerint ez a game mutatta meg leginkább, hogy mire is képes a Sony legújabb kézi konzolja. Mind grafikailag, mind pedig egyéb szempontból kitűnő alkotás! A kipróbálás során egy átvezető animációt sem néztem meg, hogy ne spoilerezzem le magam előtt a történetet. A játékmenet nagyon hasonló a PS3-on már megszokott UC szériához, de ezen felül rengeteg új, a PS Vita funkcióit teljes mértékben kihasználó elemet is beleraktak a készítők. Gondolok itt arra, hogy ha például takarékoskodni szeretnénk a lőszerrel, akkor odasettenkedünk az ellenséghez, és az elülső érintőképernyőt megnyomva, főhősünk Drake egy ügyes és halk mozdulattal ártalmatlanná teszi az enemy-t. Amint már említettem a Wipeout 2048 nevezetű játék esetében is, a PS Vita rendelkezik egy mozgásérzékelős funkcióval, amit az UGA esetében felhasználhatunk például az egyensúlyozós részeknél, de akár ha ráközelítünk valamire a mesterlövész puskával, akkor ez esetben is hasznukra lehet ez a megoldás, ami viszont nekem sajnos kicsit nehéznek bizonyult.
Minden összevetve nagyon jól éreztem magam és egy igazi élmény volt számomra kipróbálni a PSP utódját, így bő egy hónappal a hivatalos megjelenés előtt! (Remulto)
Nos, eljött végre ez a nap is: a PlayStation Magyarország 2012. január 24-én este exkluzív sneak-peek bulival kedveskedett egy maroknyi szerencsés PlayStation-rajongónak, melynek keretében lerántotta a leplet a legújabb Sony-konzolról, a Vitáról. Az estnek a budapesti Creol bár adott otthont, amit személy szerint 5 perc keresgélés után sikerült csak megtalálnom, bár ez inkább a tájékozódási képességeimről árulkodik, mintsem arról, hogy rossz helyszínt választottak volna a szervezők egy ilyen jeles eseménynek.
Belépve csinos hostesslányok fogadtak, akik a vendéglistás facekontroll és a ruhatári lepakolás után beljebb tessékeltek. Kicsit zavartan álldogáltam a bárpult körül, nem találtam ugyanis ismerős arcokat, de elnézve a többieket úgy láttam, hogy más is így van ezzel. Persze pár perc után feloldódtunk, random beszélgetési körök alakultak, jó volt látni, hogy mennyire össze tudja hozni a konzolhobbi az ismeretleneket.
Kis csúszás után, fél hét előtt kezdődött a magyar PlayStation üzletágvezetőjének prezentációja, mi másról, mint a Vitáról. Az új kézikonzol különféle fícsörjeinek részletezése és értelmezése minden bizonnyal azok számára is hordozott némi plusz információt, akik figyelemmel követték a játékvilág kapcsolódó híreit, de akik netán nem voltak képben, azoknak ez előadás kellően alapos gyorstalpalót jelentett a kis masina kipróbálása előtt. A prezi jó fél óráig tartott, ami jelzi, hogy mennyi újítást hozott a gép elődjéhez, a PSP-hez képest, a kettős touchscreen/tapipadtól kezdve a Cross Playen és a Near funkción át az Augmented Reality-ig sorolhatnánk az újdonságokat.
Az előadás után kiosztották a gépeket. Kézbe véve nagy különbség nem létszik a PSP és a Vita között, tömegre kb. egyformák, anyaghasználatot illetően viszont a Vita lehagyja az elődjét. A saját PSP-m a 2000-es Slim szériából való, „recsegő gombos” fajta, sokan kritizálták anno emiatt az igénytelenség miatt a Sonyt, azóta úgy látszik, hogy tanultak a hibából, ezúttal ugyanis nagyon jól összeválogatták az anyagokat, minőségi darabnak érezzük a kézbevételkor a Vitát. Maguk a gombok egyébként kisebbek, mint a PSP-n, az első percben ez még zavaró, főleg, amikor a jobb analóg gombát nyomkodod a szándékozni kívánt X helyett, de gyorsan át lehet szokni az új szisztémára. Az OLED touchscreen szép nagy, a nyomást precízen érzékeli, illetve baromi jó képet ad szinte bármilyen szögből. A dizájn a praktikusságot helyezi előtérbe, ugyanakkor egyszerre kifinomult és ízléses, nem pedig túlcsicsázott.
Természetesen nem csak nézegetni lehetett a gépet, hanem ki is lehetett próbálni rajta a játékokat. A PSC-s társaságot az Uncharted: The Golden Abyss-t futtató gép körül vettem észre, hozzájuk csatlakoztam én is, előbb a szemlélődők, majd a játékosok sorába. Sokkoló élmény volt kipróbálni a játékot, mégpedig pozitív értelemben.
A grafikai színvonalról már árulkodtak a trailerek és egyéb gameplay videók, ezek valóságtartalmáról azonban most személyesen is meggyőződhettünk. Tényleg nem túlzás azt állítani, hogy üti a nagygépes részek szintjét: élesek a textúrák, jól kidolgozott a környezet, a fizika a helyén van, szóval nem lehet panasz a kivitelezésre.
Az irányítással kapcsolatban az előzetes információk alapján komoly kétségeim voltak, mert egyáltalán nem hangzott praktikusnak. Bonyolultnak tűnt az, hogy egyszerre használod az analóg kart, a touchscreent, a hátsó tapipadot és a Sixaxist. Utólag belegondolva, nem is hangzik ez olyan rosszul, két perc játék után pedig teljesen természetes lesz a használatuk: touchscreent használva ugrunk és szedünk fel kincseket, hátsó tapipaddal mászunk kötélen, Sixaxis-szal lengetjük a kötelet és célzunk, analóg karral pedig futunk. Egyszerű, nem? Apropó, Sixaxis: a PS3 kontrollerében máig csak egy érdekes, de a játékok szempontjából nem túlságosan releváns tulajdonságnak tartom, a Vita viszont hihetetlenül jól kihasználja az Unchartedban: baromi pontosan lehet vele célozni, legalábbis az analóg karra százszor ráver ezen a téren. Ez az apróság lényeges különbséget eredményez a PSP és a Vita között: előbbit a TPS és az FPS műfaj rajongói azért nem szerették, mert gagyin lehetett handheldre portolni a stílusba illő játékokat, a Sixaxis azonban ezt a problémát gyakorlatilag teljes mértékben megszünteti, kíváncsian várom, hogy más játékok hogy fogják ezt adaptálni.
A touchscreent és a tapipadot is előszeretettel használja az Uncharted, főleg a fejtörőknél. Példák: vésett kövekről akarja Nate leszedni a véset mintáját, szén és papír segítségével. Játéktechnikailag ez úgy zajlik, hogy odamész a kőhöz, Nate rárakja a papírt, neked pedig a touchscreent kell simogatnod mindaddig, amíg teljes mértékben rá nem másolod a vésetet. Vagy másik újítás a touchscreen quick time event, ez harcokban is gyakran előfordul, a steel fist mozdulatokat ezzel lehet ellőni, de ha például elállja az utadat egy kisebb bozót, akkor az oldal felugró menüből kiválasztod a bozótkést, és TS QTE-k segítségével tisztíthatod meg a terepet. Az eltelt másfél-két óra alatt a hatodik chapter elejéig gyűrtük a játékot (kézről kézre járt), és meg vagyok róla győződve, hogy a speciális megoldások egy jó részét még nem is láttuk, annál is inkább, mivel a menüben kalandozva megakadt a szemem a Chapter 27(!!!) feliraton az egyik bónusz kapcsán, szóval ez azt sejteti, hogy a játékidővel se bánt szűken a Naughty Dog. Jó hír, hogy vannak trófeák is a játékban, kettőt is szereztem az alatt a pár perc alatt, amíg nálam volt a gép.
A többi játék ennyire nem volt meggyőző, bár lehet, hogy az elsőként kipróbált Uncharted nagyon magasra tette a mércét. Mentem néhány kört a ModNation Racers-ben, szomorúan tapasztaltam, hogy nem használja a Vita újításait, gyakorlatilag ugyanazt nyújtja, mint a PS3-as változat, azzal a különbséggel, hogy a grafikailag elmarad attól. Nyilvánvalóan nem csúnya, csak helyenként pixeles. Sebaj, megtörtént már ez más platform nyitócímekkel is. Aztán megnéztem a Wipeoutot, sajnos ez sem nyújtott kiemelkedő Vita élményt, viszont a grafika itt szemet gyönyörködtető volt, illetve olyan szempontból fontosnak számít a nyitócímek közül, hogy támogatja a Vita egyik új funkcióját, a már fentebb emlegetett Cross Playt, tehát multiban együtt játszhatunk olyanokkal, akik épp a PS3-as verzióval vannak online. A Little Deviants végképp nem jött be, nálam ez valahogy a „hülye játék” kategóriába tartozik, bocsi. :) De legalább a hátsó tapipadot jól kihasználta. Ezeken kívül lehetett még játszani a Reality Fighters-szel is, ahhoz nem jutottam hozzá sajnos, de a látottakból ítélve a srácok nagyon jól szórakoztak vele.
A nyitócímek kipróbálása közben nagyon jó beszélgetések alakultak ki, mind a játékosok között, mind pedig a Sony képviselőjével, aki egyébként nagyon közvetlenül viselkedett és készségesen válaszolt a kérdéseinkre. Előkerültek az örök kérdések is, természetesen: magyar Store, játékok magyar lokalizációja. A magyarSstore-ra egy félig-meddig ígéretszerű utalást kaptunk, elvileg hamarosan jön, persze nem csak rajtuk/rajtunk múlik a dolog. Az egyéni véleményem az, hogy kérdéses a létrehozásba befektetett erő/idő/pénz/energia megtérülése, hiszen valószínűleg azok fognak rácuppanni a Vitára, akik már rendelkeznek PSP-vel vagy PS3-mal, és ezek által a tartalmak eléréséhez szükséges angol/amerikai accounttal, tehát ők jó eséllyel nem fognak már átállni a magyar Store-ra. A potenciális új vevők aránya pedig mindig kérdéses, nyilván azon múlik, hogy mennyire lesz jó a marketing itthon. A magyar lokalizációval kapcsolatban megtudtuk, hogy ezt abszolút a külföldi kiadó dönti el, saját hatáskörében. Kis piac vagyunk, ráadásul nagy a szürkeimport aránya, ami még inkább rontja a statisztikai mutatószámokat, ezért komolyabb lokalizációt nem igazán várhatunk.
Engem személy szerint a látottak és tapasztaltak alapján meggyőzött a Vita, elsősorban az Unchartednek köszönhetően, hisz azon keresztül nagyon jól demonstrálja a Sony, hogy mire is képes valójában a kis handheld. Az, hogy nincs méltó párja a nyitócímek között, ne tántorítson el senkit a vásárlástól, biztos vagyok benne, hogy idén karácsonyig lesz legalább 10 igazi must-have cím a piacon. Nálam egyedüli korlátot inkább az árcédula jelent, a wifis változat ajánlott fogyasztói ára 80 Mátyás király, a 3G-s változat viszont öt Deák Ferenc fölött van, ami a szándéknak megfelelően prémium kategóriába helyezi a terméket. Hosszabb távon azonban, mint ahogy a PSP vagy a PS3 esetében láthattuk, jelentős árcsökkenésre számíthatunk, így azoknak sem kell búslakodnia, akik nem a megjelenéskor szerzik be a gépet.
Egy utolsó komment erejéig szeretnék szót ejteni a nemek arányáról. :) Tudat alatt 100-0 arányú férfitöbbletre számítottam, de nehogy azt higgyétek, hogy kanbuli volt, ugyanis meglepően sok hölgy is akadt a meghívottak között, ami ékes bizonyítékként arra, hogy bizony léteznek gémerlányok is. Egyikükkel volt szerencsém hazafelé menet a villamoson együtt utazni, és a beszélgetés közben sokszor úgy éreztem, hogy jobban képben van a konzolokat és játékokat tekintve, mint én, pedig nálam is megfordult majdnem minden generáció a SNES óta. Innen is üzenem neki, hogy csak így tovább, és ne mellőzze a DS miatt a Sony masináit, elvégre az Okami PS2-n jött ki először! :)
Összességében nagyon jó hangulatban telt az este, örülök, hogy részt vehettem rajta, és hálásan köszönöm a meghívást a PlayStation.Community stábjának! (CortezCorleone)

PlayStation Vita
Magyarországi megjelenés: 2012. február 22.
Ajánlott fogyasztói ár: wi-fis modell - 79990Ft, 3G-s modell - 102990Ft


(Fotó: mAtEvagyok)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
74. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2012.02.03. 15:55:10
LV21
Válasz 70. Pityi üzenetére:
Uuugghh, pont azokon spóroltak .? :/
73. sonerone  PlayStation.Community tag
2012.02.02. 16:36:44
LV11
ma bementem munka utánn a közeli GAME-ba h szemügyre vegyem a kis aranyost... nem bírtam tovább 2 percnél az uncharted demot pörgetni, inkább visza adtam a gyereknek mert ott csucsultem volna vele estig! az analóg karok egy kicsit lazák voltak de teljesen jól reagáltak, a kép és a mozgás... basszus... nagyon nagy... elő is van rendelve a kicsike! nagyon várom már a 22.-ét! ki is veszek egy szabadnapot és nyitásra megyek érte:):):):):):))))))))))
hehe
72. Lil  ¯\_(ツ)_/¯
2012.02.01. 02:46:20
LV21
Válasz 21. desolator üzenetére:
Várható volt. Tavaly augusztusban már lehetett előjegyeztetni rá Londonban és már akkor is 200 font körül volt.
71. zsuti  PlayStation.Community tag
2012.01.31. 19:15:56
LV1
Budapest messze van, ezért nem mentem el. Biztos jó volt
70. Pityi  PlayStation.Community tag
2012.01.31. 08:14:35
LV14
Válasz 64. Old_Raiden üzenetére:
A két kamera a cucc leggyengébb pontja, nem is értem de komolyan ezt ebben a formában, hogy merték beletenni. Vérgagyi nem az, hogy egy mai átlag "okostelefon" veri hanem alázza, talán majd a "lite" verzióban.Pedig a Sonynak ott a jó kis fényképezőgép üzletága és a telefonjaiba is jellemzően jó fényképező kerül.
"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
69. Lara  beauty junkie
2012.01.30. 11:20:18
LV26
Válasz 65. Zsolt üzenetére:
akkor az igen jó vétel volt. :D
68. Bali
2012.01.30. 09:40:48
LV1
Dobálom a monitorra a pénzt, de semmi se történik! D:
"I've got a pencil and a brain"
67. csabiRS  PlayStation.Community tag
2012.01.28. 17:29:17
LV2
103k az igen :( az még várat magára egy kicsit inkább 3dshez veszek gamékat addig is ;)
66. smallmatthew  PlayStation.Community tag
2012.01.28. 16:16:36
LV2
En berendeltem hozza a dynasty warriors-t, a golden abyss-t, fifa-t, ninja gaiden-t , meg traveler pack ot:) miert nincs mar februar 22:)
VETERAN Gamer
65. Zsolt  PlayStation.Community tag
2012.01.28. 12:49:56
LV11
Válasz 64. Old_Raiden üzenetére:
Szerintem nincs ceruza, de mondjuk vehetsz az ebay-en három forintért, ahogy én tettem. (0.01 dolcsi volt ingyen postával. :)
64. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2012.01.28. 00:11:24
LV21
Én a két kamerájával és az új funkciókkal lennék el leginkább és persze pár nagy címmel.

Tényleg, a Vitához van, olyan műanyag ceruza féleség, hogy írkáni és firkáni lehessen a képernyőn ?
63. Lara  beauty junkie
2012.01.27. 21:24:37
LV26
Válasz 45. Cingarayzsa üzenetére:
uh van kiállítva?
nah akkor megyünk tapogatni. :D
62. Zsolt  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 20:07:23
LV11
SCs mennyire durván megöregedett! (Ha őt látom az egyik képen.)
61. wardog  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 17:36:47
LV2
Válasz 60. ayrtonsenna88 üzenetére:
igen
60. ayrtonsenna88  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 17:18:23
LV4
Regio fuggetlen lesz a vita? Tudja valaki?
59. Alien  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 12:40:52
LV10
nekem elég lenne hozzá a Fifa + vmi online lövölde, és ellenék vele egész évben.

jó kis gép ez.
58. laguna028  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 12:06:04
LV7
Válasz 46. bundas01 üzenetére:
Hja,egy átlagos kis gyökér aki se írni,se gondolkodni nem tud.Ez van.
57. Rigel77  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 11:52:09
LV7
Válasz 56. desolator üzenetére:
Mivel a Pspnél egy kicsit nagyobb a mérete , jobban eloszlik a súly és könnyebbnek érzed még ha hasonló súlyban is van.
2012.01.27. 10:51:48
LV1
Válasz 55. Rigel77 üzenetére:
Annyira nem vészes, de nem is pehely könnyű ezek az adatok alapján. A saját psp-mből tudok kiindulni, ami a street változat és 223gramm. Annál is érezni, hogy van benne anyag, de persze nem szakad le a kezem. Amikor go-t fogtam annál meg szinte úgy éreztem, hogy mindjárt összetöröm egy pörgősebb játék hevében, olyan kis vékonyka és könnyű volt :)
psn: HunDesolator
55. Rigel77  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 10:33:56
LV7
Válasz 53. desolator üzenetére:
Én nem éreztem nehéznek. Egy kézzel is stabilan lehet tartani .
De egy kis kutató munkát végeztem
Psp FAT 280 gr.
Psp slim 189 gr.
Psp Go 158 gr.
Vita Wi-fi 260 gr.
Vita 3g 279 gr.

Aki a Slim PSP-hez hasonlítja annak nehezebb , aki a Fat Psp-hez annak könnyebb . Egyébként meg negyed kiló két kézzel tartva szerintem nem lehet nehéz.
54. martin  Főszerkesztő
2012.01.27. 09:38:43
LV27
Válasz 53. desolator üzenetére:
Nem nehéz szerintem.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2012.01.27. 09:05:08
LV1
Válasz 40. Masamune üzenetére:
Hát nem tudom ez mennyire relatív. Persze, egy tv-hez képest biztos relatív, de azért szerintem könnyű eldönteni, hogy egy ilyen hordozható cucc könnyűnek vagy nehéznek számít. Mondjuk ha fogtál már a kezedben nds-t, psp-t vagy pl mobiltelefont, akkor azokhoz viszonyítva máris érzed.
psn: HunDesolator
52. MRenton1985  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 07:41:47
LV4
Válasz 51. MRenton1985 üzenetére:
mármint az itt olvasottak alapján...
51. MRenton1985  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 07:40:02
LV4
Válasz 18. karfiol üzenetére:
Hoztad a formád a hallottak alapján:) Erre már csak az tett volna rá még egy lapáttal, ha reggel belenézel a tükörbe és 18 kilóval nehezebb vagy és fekete a hajad....:)
50. Motoko  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 00:21:53
LV7
Válasz 49. Motoko üzenetére:
Ez nem az én véleményem, csak gondoltam megmutatom, hogy külhonban is élnek retard emberek.
Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
49. Motoko  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 00:15:21
LV7
Killzone7 rehashed shooter
Lbp7 rehashed kids shit
Modnation racers = camp Mario Kart
LittleKingStorys2 greystationed and a sequel to a Wii game
FFX Port
MGS HD Collection Port
Tales Of innoscense R a Ds game
Odd World Hd port times 2
Blaz blue plus extended
Silent Hill Book of Memorys looks like shit
Assasins creed average game crap anyway.
Uncharted Golden Abyss looks like shit not being developed by Naughty dog.
Touch my katamari Kids crap
Little Deviants mini game collection crap
Smart as, PSHITA's Brain age.

1. BlazBlue Continuum Shift Extend- port
2. Mahjong Fight Club: Shinsei Zenkoku Taisen Han- MAHJONG LOL
3. Browser San Goku Shi: Touch Battle- Touch battle? IPHONE APP
4. Ultimate Marvel vs. Capcom 3-port
5. Shin Kamaitachi no Yoru: 11 Hitome no Suspect-lol
6. F1 2011-port
7. Dream C Club Zero Portable-sounds gay
8. NAX Music Player-music player lol
9. Let's Try Bass Fishing: Fish On-lol
10. Katamari Damacy No-Vita-looks gay
11. Minna no Golf 6- Golf ha ha ha haa ha
12. Makai Senki Disgaea 3 Return-port
13. Power Smash 4-tennis
14. @field-??
15. Uncharted: Chizu no Bouken no Hajimari-tombraider
16. Ridge Racer-boring
17. Minna to Issho-???
18. Little Deviants-mINI GAME COLLECTION CRAP
19. Yuusha no Kiroku-?????
20. Monster Radar-sounds gay
21. Shinobido 2: Sange-looks boring as fuck
22. Army Corps of Hell- bland and dull
23. Lord of Apocalypse-looks shit
24. Shin Sangoku Musou Next-wow boring
25. Dark Quest Alliance
26. Michael Jackson: The Experience HD-port lol
27. Asphalt: Injection- looks crap,boring


1. Ridge Racer only has 5 cars and 3 tracks lol
2. Shinobido 2: Revenge of Zen- boring
3. Touch My Katamari- childs crap
4. Uncharted: Golden Abyss- tombraider
5. Hot Shots Golf: World Invitational- wow golf
6. Little Deviants- mini game crap
7. ModNation Racers: Road Trip- Camp Mario Kart
8. WipEout 2048- looks boring and shit like all sony exclusives
9. Reality Fighters- gimmick
10. Ulitmate Marvel vs. Capcom 3-port
11. Resistance: Burning Skies-Bland boring and shit
12. Unit 13- its amde by the same people who make socom 4 and its a 3rd person shooter such originality yay.

Other notable crap

Persona 4: The Golden-port
Dragon's Crown-crap
Tales of Innocence R-port
Killzone - crap all ready
Sumioni-crap
Gravity Daze-crap
Ragnarok Odyssey-super crap
Malicious-crap
Call of Duty-omega crap
Ys IV: Celceta no Jukai-remake lol
Lumines: Electronic Symphony-crap
Escape Plan-crap
Ruin-looks like shit
Sound Shapes- mini game collection
Yakuza-- shit game is shit
Metal Gear Solid HD Collection-port
Bioshock Vita-franchise already going down hill, average game, shooter yay.
Street Fighter X Tekken- port
LittleBigPlanet- kidz crap
Motorstorm RC-looks like shit
Final Fantasy X HD-port
Mortal Kombat Vita
Super Stardust Delta-looks gay
DJ Max Technika Portable- port
New Little King's Story- a sequel to a wii game
Time Travelers (ex-3DS exclusive)-it was actually not an exclusive still a port though,
Mr Ink Jet- looks gay as hell
Silent Hill: Book of Memories- this shite looks like a ps1 game
Zone of the Enders HD Collection-port
Lucy az egyetlen igazi Tekken karakter!
48. wardog  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 23:58:32
LV2
Válasz 46. bundas01 üzenetére:
lol, mostmar mindenben ezt latjuk. : D
2012.01.26. 23:50:43
LV1
Valaki segíthetne elmagyarázni hogy hogyan működik Vitán a store.
Pl Vita kártyára letöltök storéból egy játékot és mondjuk hely hiány miatt letörlöm 2hét múlva akkor pl 1hónap után storéból ingyen újra letölthetem megint vagy újra fizetnem kell miatta?Arra akkor kilukadni a stora olyan mint a steam hogy ha egyszer megveszek valamit akkor az accomhoz lesz rendelve és utána bár mennyiszer leölthetem ?
Előre is köszi a válaszokat !
46. bundas01  Hivatásos Troll
2012.01.26. 23:00:38
LV20
Válasz 42. thirsty_for_fun üzenetére:
Ez amolyan retard gyanús szerintem.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
45. Cingarayzsa  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 22:32:20
LV4
Console Corner-ben már vagy 3 hete kipróbálható kézbe vehető
tapizható játszható a cucc, nem értem minek ez a felhajtás :)
Amúgy igen aranyos kis gép ez a VITA de azt hiszem nem ruháznék
be egy ilyen dologra a közel jövőben mondhatni felesleges, és
félek attól, hogy szegény masina ugyanarra a sorsa jut mint a psp
ezt beszéltem is pityi-vel corner-be.
De irdatlan betyárul néz ki a grafika az szent gravity rush meg az
Uncharted került kipróbálásra kicsit böngésztem a menüben is de még
annyira frissnek tűnik, remélhetőleg tudnak majd mit kezdeni ezzel a
kütyüvel akkor talán majd egyszer én is megfontolnám egy VITA vételét.
A magból fa lett s a fáról le esett az alma.
44. hexal  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 21:45:09
LV2
Válasz 41. juhh üzenetére:
Nyár után....hagyjuk már juhhcikám a saját szememmel láttam ahogy zsebre tettél egyet :D :P
PSN ID: hexal
43. Zozo8  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 21:32:48
LV24
Válasz 26. ALF22 üzenetére:
"Vagy egy olyan psp amin többezer flash alapú kis játék van. Sztem olyat kellett volna kiadni. "

vegyél egy droidos szutykot, 20ért, oszt csók:)
T.függő és -.len blog: http://zar-ido.blogspot.hu
2012.01.26. 20:59:24
LV1
Válasz 32. Peti19 üzenetére:
Hat en mar lattam vidit a Killzonal ugyhogy biztos rajta lessz attol nem is kell felni!
Activision amien penzehes a CoD biztos rateszi Dice, hat igen nem is tudom a consolrol jo sokat levettek a battlefield 3-al 7 zaszlo helyett csk 3-4? Annyira nem gyenge masina!
Fun drinker all the way bitches!
41. juhh
2012.01.26. 20:26:02
LV3
Én is köszönöm a lehetőséget a Sony-nak. A PlayStation üzletág magyarországi vezetője jól állta a kérdéseket, neki is köszönjük
Jól kivitelezett, hangulatos rendezvény volt.
A géppel kemény 10 percem volt, külsőleg, és belsőleg teljesen jó. Szép képernyő, szép külső és jó súlyban is van. (Persze biztos vannak olyan hibái amik csak hosszabb barátkozás után jönnek elő)
A játékok terén az új konzolok megjelenésekor tapasztalható "demonstrációs" játékok voltak amik inkább a kamera, érintő-felületek, és a mozgás érzékelőt mutatták be, mint bármi mást.
A Wipeout hozta a szokásos gyors és futurisztikus fílingjét, jónak tűnik, rég versenyeztem már 'azokkal az izékkel'.
Az Uncharted be mutatja mire képes a gép, és valóban figyelemre méltó.(Attól függetlenül, hogy Drake-ből kettő bőven elég volt, de ez egy másik téma.)
Nem tudom hány embernek fog megérni annyit, amennyit kérnek érte kezdésnél, de az biztos, hogy nekem nem, ettől függetlenül, ősszel, nyári meló után, befektetek majd rá mivel jönnek majd az ígéretes játékok rá + nagyon igényes egy cucc.

Kösz a lehetőséget még egyszer.(juhh)
Fú, nem.
40. Masamune  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 20:12:13
LV14
Válasz 20. desolator üzenetére:
Talán azért mert tök relatív.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
39. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 19:56:01
LV3
Válasz 38. Rigel77 üzenetére:
Aha...köszi szépen a megerősítést.
Még így sem bizti hogy megéri a felárát, pláne ha a gps csak forintzabálós 3G kapcsolaton keresztül működik.
38. Rigel77  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 19:29:21
LV7
Válasz 37. MonstAir23 üzenetére:
Én is úgy értelmeztem az előadáson. A 3G verzióban van a másikban nincs .
37. MonstAir23  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 19:23:29
LV3
Tudom, itt off, de ez a legfrissebb így itt kérdezném meg:
Csak a 3G verzsönben lesz (van) gps?
A másik cikkből ez jött le nekem.
2012.01.26. 19:21:48
LV6
Hát nem tudom, de még mindig elég olcsónak tűnik nekem. Mondom úgy, hogy nem lesz pénzem rá még minimum egy évig.
"This town... there's... something wrong with it."
35. Tevez11  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 18:53:41
LV23
Klassz buli(képekről ítélve:)
Jó beszámoló(k) (az írást olvasva:)
Húzós árak(Bár ez minden ÚJ piacra dobott terméknél jellemző:(
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
2012.01.26. 18:53:31
LV1
Az árárol csak annyit, hogy az euróval szemben a forint ilyen rosszul áll arról nem a Sony tehet.
33. pdw  ist krieg!
2012.01.26. 18:02:04
LV11
Vegulis oszre (mire lesz store) csak lemegy az ara :)
32. Peti19  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 17:56:41
LV2
én akkor gondolkodnék a beszerzésén, ha jönne rá egy online játszahtó fps (cod, battlefield, killzone szintű)
31. VarkD
2012.01.26. 16:28:34
LV3
Ismerősömék szerint, akik ott voltak a premierbulin az eddigi legjobb marokkonzol, vesznek is közösen egyet. Én még várok egy-két évet a vásárlással, amíg lemegy a gép ára minimum egy 3DS-nek az árára. A játékfelhozatal se győzött meg. A legtöbbje (minőségi) nagygépes átirat, de azok közül is maximum a Golden Abyss, ami felkeltette az érdeklődésemet. Remélem mire elszánnám magam a vásárlásra már több accountot is lehet majd tárolni a gépen, illetve a nem Sony memóriakártyákat is el fogja fogadni.
Otherworld.hu
30. ALF22  Son of Liberty
2012.01.26. 16:22:24
LV26
Válasz 28. desolator üzenetére:
de akk úgy mondom,hogy hordozható ps1 és olcsón.
Ha most vennék egy használt psp-t az is kb 18e körül van.
Gameboyt vettem 6ezerért.

A "bezzeg régen" szöveget pont ezért nem szeretem én se. Mikor ps1 volt, akkor bezzeg SNES,MD. Aztán ps2 korban meg bezzeg a ps1.
Most meg bezzeg ps2es felhozatal.
Mindig jönnek jó játékok. Kicsit változik a dolog, de attól még élvezetesek. Ha más nem online része miatt tovább játszunk egy játékkal.
29. ALF22  Son of Liberty
2012.01.26. 16:16:21
LV26
Válasz 27. bundas01 üzenetére:
hát pont ezért nemtom elképzelni,hogy sikeres lesz
A játék vagy legyen egyszerű és olcsó vagy nagygépes...és szintén olcsó:))
Ilyen psp szinten max sportot,bunyóst vagy shootert játszanék. Ehhez viszont nem kell ilyen "erő".

Kíváncsi vagyok mi lesz a sorsa. Lehet csak én nem ismerem a mai közeget.
2012.01.26. 16:14:06
LV1
Válasz 26. ALF22 üzenetére:
A hordozható ps1 már létezik. Psp-nek hívják :) Tökéletes a gyárilag beépített ps1 emulátora. Amúgy én is sokszor visszasírom a régi játékokat, aztán valamelyik héten leszedtem egy n64 emulátort és elkezdtem játszani gyerekkorom nagy kedvencét rajta, a 3d-s castlevaniát. Akkor imádtam, most meg mai szemmel nagyon uncsi volt az egész játékmenet. Szóval sajnos sokszor szebb ha az ember emlékében őrzi a régi játékélményeket. Azt hiszem pont Martin írt még egy nagyon régi talán 96-97-es kbyte-ba arról, hogy sokan rinyálnak a régi játékokért, hogy bezzeg azok voltak csak az igazik, aztán ha előszednek egy 10 éves gamet akkor 10 perc után dobják félre.
psn: HunDesolator
27. bundas01  Hivatásos Troll
2012.01.26. 16:11:07
LV20
Válasz 26. ALF22 üzenetére:
Annyiba kerül mint egy középkategóriás mobil.
Csak arra valamiért az emberek szivesebben adják ki a lóvét.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
26. ALF22  Son of Liberty
2012.01.26. 16:05:26
LV26
Válasz 23. desolator üzenetére:
leszámítva,hogy nem veszek,mert nincs olyan játék ami érdekelne ott

nem az a bajom,hogy drága. Minden új konzol drága. Minden gép annyit ér amennyit adnak érte. Drágán indítják, minimál veszteséggel, ha lehet. Ez érthető.
De akkor is ők mondták,hogy tanultak a hibából és olcsón fogják árulni. Azt lehet ez az olcsó ár. Nemtom tudásához képest ez jó vagy sem.
Csak akkor nem kellett volna ilyen rizsa szöveg felvezetésnek.

nemtom életképes-e ez a szerkezet
meg nem is szeretk "oldgamer" szövegeket ereszteni,hogy bezzeg régen milyen jó játékok voltak,stb,stb, de vmiért engem is jobba érdekel egy "fapados" kisgép

szivem szerint a sonytól egy hordozható ps1es gépét vennék
mint ahogy a gameboyomon is szivesen játszom a régi, egyszerű megvalósítású játékokkal

Vagy egy olyan psp amin többezer flash alapú kis játék van. Sztem olyat kellett volna kiadni.
2012.01.26. 16:04:45
LV1
Valaki esetleg tudja hogyan zajlott a környező országokban honosított store átállás? Konkrétan az érdekelne hogy átlehet-e írni minden adatot egy UK/US/EU profilban, csak a régió váltható és maradsz mondjuk J. Smith, vagy egy teljesen újat kell regisztrálni. Tartalmi szempontból mit nyújt pl. egy Bolgár store?(ha jól tudom nekik már van, egy az egybe megkapták mondjuk az EU tartalmat csak most már hivatalos profillal vagy saját store saját tartalommal ami nyílván soványabb) A válaszokat előre is köszönöm.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.