PlayStation.Community

2012.01.24. 12:02 Játékteszt
87 hozzászólás
Szerző: Kyo
Értékeld a cikket!
Szerelem a legfelsőbb szinteken - Vincent feleséget keres.

Vincent nagy bajban van. Mármint TÉNYLEG nagy bajban van! Nem csodálom, hiszen sok férfi bukna el egy olyan helyzetben, mint amibe most ő került.
De hol is kezdjem... igen, talán aznap éjjel a bárban…

Vince esténként a helyi Stray Sheepben iszogat barátaival. Nagyon régóta ismeri őket, még az iskolából, és azóta is együtt lógnak, ha tehetik. Még mindig olyanok, mint a gyerekek, pedig szinte mind túl vannak a harmincon. Ott van például Johnny, aki az apja használtautó kereskedésében dolgozik. Nincs túl sok gondja a nőkkel, azt leszámítva, hogy egyet sem akar feleségül venni, ezzel pedig sikerül igazán megbántania őket. Bezzeg Orlando már egy váláson is túl van, pedig Johnny-val egy idősek. Igaz, azóta sem tudta feldolgozni a történteket. Talán mindketten jobban bánnak a játékokkal, mint a csajokkal, legalábbis a Rapunzel nevű arcade gép „High Scores” táblázata erről árulkodik... Aztán ott a kicsi Toby, aki a maga 23 évével a csapat legfiatalabb tagjának számít, viszont odavan az érettebb leányzókért. Nem is tétlenkedik, hanem hajtja a bár vörös hajú pincérnőjét, Ericát, aki szintén a fiúkkal nőtt fel, és ismeri őket, mint a saját tenyerét.
Ilyen társaságban tölti estéit főszereplőnk, Vincent Brooks, a 32 éves mérnök: megosztják egymással gondjaikat, bánatukat, nőügyeiket, szóval mint a normális barátok.
Vince egy este úgy döntött, hogy tovább marad a megszokottnál, mert komoly dilemmák elé nézett, szüksége volt még pár italra. Illuminált állapotban üldögélt egyedül, szokásos helyükön, amikor valaki belépett az ajtón. Rövid nézelődés után megtalálta a neki szimpatikus asztalt, majd helyet is foglalt. Egy lenge ruházatú fiatal, és szép szöszi lány volt, ráadásul az ismerkedősebb típusból. Mintha az álmaiból lépett volna elő, tökéletesebb adottságokkal megáldott lányt nem is találhatott volna magának, maga a megtestesült ideálja ült az asztalánál! És ami még rosszabb, erős érdeklődést mutat részeg főhősünk iránt, akivel egy-két villantás és „kikényszerített” taperolás után Vincent hálószobájában kötöttek ki. A férfiember kérdezheti, hogy „Ugyan, mi ebben a rossz?” – és alapvetően semmi. Óh, kivéve, ha nincs mindeközben egy már öt éves kapcsolatod, melyben éppen a házasságot fontolgatjátok! Csúnya dolog, de ki kell mondjuk, Vincent megcsalta kedvesét, Katherine-t. Még csúnyább, hogy többször is lefeküdnek, hiszen Catherine (igen, ő C-vel) álmai nője, és nagyon is tetszik neki. Ennek ellenére mégis kötődik barátnőjéhez, akivel ennyi ideje együtt van, és nem képes lépni egyik irányba sem. Most csak sodródik az árral, éjszakánként leissza magát, folyamatosan lehetetlen helyzetekbe keveredik, és újdonsült szeretőjét tömi, miközben a saját barátnőjét szédíti.
Pedig tudja, hogy ez nem vezet semmi jóra. Tudja, hogy bármikor két szék közé eshet.
Hogy teljes legyen az öröm, új, szétcsúszott életvitele mellett még kipihenni sem tudja magát rendesen, hiszen éjszakánként rémálmok gyötrik. Arra nem teljesen emlékszik, hogy mi történik ezekben az álmokban, de az tuti hogy menekülnie, másznia kell valami elöl. Nem igazán megnyugtató az sem, hogy mindezzel egy időben érdekes halálesetek sorozata veszi kezdetét. Életerős férfiak halnak meg minden egyes éjszaka, látszólag spontán, a rendőrség tehetetlen az ügyben, a pletykák szárnyra kapnak. Volt már olyan álmod, amiben csak zuhansz a nagy semmibe? Egyesek szerint, ha nem ébredsz fel mielőtt földet érsz, meghalsz. Van, aki ennél is messzebbre megy, és azt mondja, hogy mindez a nők bosszúja olyan embereken, akik megcsalják kedvesüket. Lehetséges, hogy csak a lelkiismerete szórakozik Vincenttel? Hiszen nagy teher nyomja a szívét. Vagy talán valami sokkal nagyobb hatalom játékába csöppent bele?

Kezdem azt hinni, hogy a Persona készítői egyszerűen nem tudnak hibázni. Az ATLUS büszkesége ma főleg ennek a sorozatnak köszönheti sikerét, forradalmi játékmenetével a japán szerepjátékok különleges színfoltjából a stílus egyik meghatározó címévé nőtte ki magát. Veres Miki jól meg is emlékezett anno a negyedik részről, mely a közben lezajlott generációváltás után meglepő módon mégis a PS2-re érkezett, én meg az egyik legjobb JRPG-nek tartom megjelenése óta. A Catherine kapcsán viszont épp az az első fordulat, hogy bizony nem szerepjáték, ami azért érdekes, mert a készítők eddig szinte csak ebben a műfajban alkottak. A második érdekesség, hogy ha bárki is megkérdezné, hogy „Na, akkor hova sorolnád a játékot?”, nem tudnék rövid választ adni. Ilyen kategória egyszerűen nem létezik! A Catherine felépítése csöppet sem megszokott, viszont friss, és nagyszerű! Képzeljétek el a randiszimulátorok és a logikai játékok szerelemgyereket! Nem megy? Hát akkor megpróbálok valamelyest képet adni erről a mesterműről.
Én két napszakra bontanám a játékmenetet (Persona megint?), és mindkettő teljesen más arcot mutat.
Éjjel

Általában ekkorra Vincent teljesen kiüti magát és hazamegy. Lássuk mi történik vele éjszakánként!
Miután álomba merül, minden egyes éjjel egy hatalmas toronyban találja magát, egy szál pöttyös alsógatyában, meg egy fehér párnával. Körülötte mindenhol birkák mászkálnak, kétlábú beszélő birkák. Ők is olyan sorsa ítéltettek, mint Vincent: a toronyban kell szenvedniük és meghalniuk, hacsak nem jutnak fel a legfelső szintig, a Katedrálisba, ahol a Szabadság várja őket! De hogyan lehet feljutni? Természetesen mászni kell, de ha annyira egyszerű lenne, akkor nem halna meg naponta több gyapjas barátunk. Alapjában véve a torony egy ügyességi-logikai játék, ahol a minden pálya kockákból áll, és a csúcs a cél. Vincent egyszerre csak egy kockán tud felmászni, több darab egymáson már túl nagy akadályt jelent neki, éppen ezért lehetősége van mozgatni azokat, húzni, tolni, valamint megkapaszkodni a széleiken, hogy megépíthesse a saját útját felfelé. Amíg a kockák bármelyik éle kapcsolódik egy másikhoz is, addig érvényben van az „Edge szabály”, vagyis nem esik le, gyakorlatilag hozzáragad. Ezt a rendszert használva kell eljutnunk a fenti ajtóhoz, ami a pálya végét jelenti.
Egy kicsit még bonyolítanám a helyzetet, mivel eltérő kockákat is megkülönböztethetünk! Például van, ami nem mozgatható, van, amelyik csapdát rejt magában, és felnyársal, ha nem ugrasz le időben, de ezeket első látásra is könnyen meg lehet tanulni. Helyszínspecifikusak is akadnak, például a jégkockákon Vince könnyedén a mélybe szánkázhat, a fekete lyuk pedig azonnal megöl, de jócskán akadnak egyéb szívatások is.

Természetesen minden Nightmare Stage (ez a neve a pályáknak) furfangosan van megépítve, és az óra is ketyeg, mivel a legalsó részek idővel folyton leszakadnak! Más „versenyzőkkel” is összefuthatsz a pályán, ezzel sokszor megnehezítve a továbbjutást. Amúgy képesek rendesen kitolni az emberrel, akár szó szerint. Megesett, hogy miközben felfelé másztam, elhúzták alólam a kockát, én pedig a mélybe zuhantam. Következő alkalommal persze visszaadtam, ugyanis a Vince-nél lévő párna arra jó, hogy jól megcsapkodhassuk vele őket! Ilyenkor, ha nincs szerencséje birkafejű sorstársainknak, egyenesen leesnek. Találhatunk a pályákon különböző Power Upokat is, amivel egy kis segítséget kaphatunk, de egyszerre csak egy lehet nálunk, így célszerű óvatosan használni őket. Ezekkel plusz kockákat hozhatunk létre a pályán, ha épp kell, vagy ihatunk energiaitalt, amivel egyszerre kettőt is lehet mászni, esetleg megölhetjük az összes ott tartózkodó birka-embert. Ha sikerül eljutni a pálya végéig, egy kis pihenő vár, ahol beszélgethetsz a többiekkel, akik technikákat és tippeket osztanak meg a játékossal, a könnyebb haladás érdekében, valamint a sztorihoz kapcsolódó párbeszédeket is hallgathatunk.
A pályák végeztével mindig egy gyóntató fülke is vár, ahol az életről tesznek fel kérdéseket a játékosnak. Például, hogy mit tennél egy olyan helyzetben, ha megcsalnának, mit gondolsz a házasságról, munkáról, és akár azt is, hogy perverznek gondolod-e magad? Figyelem, a válaszok befolyásolják az átvezetők történéseit és a Karma Metert, ami rossz és jó irányba is mozdulhat! A válaszadás után megnézhetjük, ahogy Vince átrepül a következő Nightmare Stage-re és megtudhatjuk, a világ játékosai milyen arányban és hogyan válaszoltak ezekre a kérdésekre.

Minden éjszaka addig tart, amíg el nem jutunk az adott nap főellenségéig. Ezek az óriási szörnyek folyamatosan támadnak, miközben próbálsz átmászni az akadályokon és építgetni az utadat felfelé. Ők is alulról jönnek, ráadásul egyetlen célba talált csapásuk is elég ahhoz, hogy porrá zúzzanak! Folyamatosan stresszhelyzetben tartanak, megnehezítik a gondolkodást és izgalmat hoznak a játékmenetbe. Ezek a ronda szörnyetegek igazából az aznapi legnagyobb problémák és élmények megelevenedett, groteszk képmásai. Igen, ez is egy igazi Personás megoldás!
Volt egy, hogy is fogalmazzak... fenék szörny. Igen jól olvastad. Miután legyőztem, a pálya végeztével egy napsütéses reggelen Catherine épp az éjszakai lepedőakrobatikájukat ecseteli Vincentnek, és hogy még soha ezelőtt nem próbált ki egy bizonyos dolgot a szexben, amit természetesen sem én, sem a játék készítői nem fognak leírni... A nőcsábásznak természetesen az alkohollal együtt elpárologtak az emlékei, így csak kikerekedett szemekkel nézett, én pedig betegre röhögtem magam. Persze nem csak itt, a játék során egyébként is parádés párbeszédek váltják egymást, az angol szinkront is csak dicsérni tudom.
Nappal

Vincent napja már onnantól izgalmas, hogy kinyílik a szeme, hiszen általában olyan részegen fekszik le, hogy azt sem, hogy tudja mit csinált előző este. Mindig meglepetés, hogy vajon Catherine mellett ébred-e fel, vagy épp nem, de persze józanon már fő a feje rendesen. Ráadásul sosem lehet tudni, hogy mikor állít be hozzá Katherine, hármuk találkozásából pedig tragédia lenne, ha nem kezelné jól a helyzetet! Amennyiben sikerült túlélnie a reggelt, dolgozni megy, és mivel Orlandóval egy cégnél kaptak állást, az ő társalgásaikat figyelhetjük meg nap közben. Ha esetleg éppen semmi különös nem történik aznap, akkor estefelé a Stray Sheepben találjuk magunkat a többiekkel. A bár központi helyszín, ahol szabadon mászkálhat a játékos, és a barátokon kívül egyéb vendégekkel is beszélgethet, meghallgatva az aktuális pletykákat.
Vince sokat nyomkodja telefonját ezekben az órákban, az SMS-ek csak úgy záporoznak a két lánytól. Bár nem kötelező, de lehetőség van válaszolni rájuk, csak össze kell állítani a válaszként szánt mondatokat. Ezekkel is a cselekményt befolyásolhatjuk, mint a már említett válaszadós mutatvánnyal a gyóntató fülkében. Az események másképp alakulnak a Karma Meter állásától függően, mert főhősünk máshogy kezeli a helyzetet, így megéri foglalkozni vele.

A bárban van egy már említett, Rapunzel nevű árkád gép, és egy mellékhelyiség is, ami kifejezetten hasznos tud lenni, mikor Catherine szexi MMS-ekkel lepi meg Vince barátunkat... jó, azért nem kell semmi rosszra gondolni, csak a többiek előtt nem szereti megnyitni őket. Ha már egy bárban vagyunk, akkor természetesen inni is lehet, sőt ajánlott, hiszen a Nightmare Stage-eken gyorsabban tudunk haladni, ha Vincent fel van tankolva. Választhatunk az italok közül, és ha elfogyott egy pohárral, a csapos még érdekes tudnivalókkal is szolgál. Így ha esetleg érdekel, hogy például ki volt az első nyugati, aki szakét ivott, az fogyasszon bőséggel belőle, és megtudja! Ha maradunk miután a barátaink hazamentek, könnyen befuthat Catherine is... aztán kezdődik a rémálom.
Az az igazság, hogy nem tudok rosszat mondani a játékról. Roppantul tetszik a képi világ, a benne elrejtett apró utalások, a kiváló rendezés. Több hosszú anime átvezető kapott helyet a lemezen, és a játékmotorral ábrázolt jelenetek sem sokkal maradnak el minőségben. A toronymászós játékmenet egy teljesen új élmény, melyben nem csak logikára, és gyors gondolkodásra van szükség, hanem ügyességre is, ezzel az akciót jobban kedvelő játékosok számára is emészthetővé téve a koncepciót. Én is ezek közé sorolom magam, a Tetris óta talán a Lumines volt az egyetlen hasonló stílusú játék, ami lekötött, és ugyanúgy bármikor elő tudom venni. A Catherine grandiózusabb, nem olyan instant, de a durva kihívást nagyszerű sztorival, és vicces jelenetekkel honorálja, így van miért előrehaladni többszöri végigjátszás esetén is, köszönhetően a Karma rendszernek, és a nyolc különböző befejezésnek. Mindezek mellé még multiplayer is belefért, melyben akár barátnőddel ketten, egymást segítve is eljuthattok a csúcsra!
Esetleg ha nagyon bele akarnék kötni, azt hoznám fel, hogy nehéz. Sokszor annyira, hogy akiknek nincs kitartása, az le fogja tenni, sőt, még a lemezt is eldugja, mielőtt kidobná.

Ez sajnálatos lenne, mivel játék tele van jelképekkel, rejtett tartalommal, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Témája maga az élet, és annak nehézségei, ennek metaforája a torony, és akadályai. Vajon a házasság tényleg jó ötlet? Készen állsz rá? Ez jelenti az igazi élet végét, és egy lánc, ami örökre megköt? Vagy ez csak valami újnak a kezdete? Nem hiszem hogy e kérdésekre van egyértelmű, kész válasz, de elgondolkodtat. És azt hiszem épp ez a célja.

(A Catherine európai változata 2012. február 10-én érkezik támogatónk, a Platinum Shop online és offline boltjaiba, gyűjtői kiadásban is. Rendeld meg náluk, ha kedvet kaptál hozzá a teszt alapján!)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
87. Asher  PlayStation.Community tag
2015.03.07. 08:48:25
LV2
Kicsit késve, de jóárúsítva megvéve!
PSN ID: Asher0482
86. Adept
2013.05.08. 19:37:37
LV1
Válasz 82. sayainbarni üzenetére:
Én nem hagytam ki és megbántam.
85. MikeB  PlayStation.Community tag
2012.10.14. 12:12:40
LV5
Egy biztos,ez tényleg egy új műfaj,marha érdekes.:)
"THE SH4RK"
84. killerorczombie2  PlayStation.Community tag
2012.10.01. 00:47:07
LV3
meghoztáttok a kedvem a játékhoz
2012.05.10. 15:09:33
LV1
Kaland játék + logika, megfűszerezve némi "morális" döntés hozatallal, több, mint 8 megnyeréssel.

Végre, VÉGRE egy játék most 2010 után, mely nem csak, hogy nem egy FPS vagy Hack'n Slash, hanem végre nem egy már 10-20 éves franchise legújabb bőrlehúzása!
82. sayainbarni  PlayStation.Community tag
2012.03.10. 17:30:29
LV2
Válasz 79. sasukeskapa üzenetére:
Ki ne hagyd,megbánnád :D
81. tormentor  PlayStation.Community tag
2012.03.03. 23:33:22
LV1
Jófajta :)
Juhász Róbert
2012.02.09. 22:50:54
LV3
Válasz 25. zorroaroka üzenetére:
Bottal nem nyúlnék még a dobozához sem.
PSN ID: he7edik
2012.01.28. 04:38:12
LV21
Ezt asszem gyorsan be kell szerezzem :D Lehet csak félig dating sim, de akkor is :D
78. karez  PlayStation.Community tag
2012.01.27. 16:45:17
LV4
Válasz 77. CortezCorleone üzenetére:
Anno USA store-on szereztem be a demo-jáz.
77. CortezCorleone  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 22:50:54
LV6
Nekem a képek alapján nagyon bejön a játék, nem tudja valaki, hogy melyik Store-ban van fent még belőle a demó? Egy próbát azért a vásárlás előtt megejtenék :)
物の哀れ
76. Ren  PlayStation.Community tag
2012.01.26. 11:21:15
LV1
Atlus mindenek felett!
Do not accept the world as it is
75. karez  PlayStation.Community tag
2012.01.25. 21:29:28
LV4
Kati vagy nem Cati?
Ez itt a kérdés. :)

Maga a játék nem is lenne gond, hisz a sztorija és a téma választása egy nagyon jó kis interaktív randiszimulátor kalandjáték. Amit még nyakon öntöttek egy kiló thiller és horror háttérel is, mindezt Japántól megszokott őrülettel.
Egy gond van vele...azok a fránya mászkálós részek...Néha az ember a haját tépi egy-kettő félretolt kocka után és nem ritka a csapdába esés sem.

Mindenesetre jútúbon fent van a teljes végigjátszása. Így aki egy nagyon jó kis anime filmet szeretne látni mindenképp nézze meg Vincent kalandját, és utána ahogy neki tetszik válassza ki a megfelelő befejezést magának az öt választható közül. ^_^'
74. Lara  beauty junkie
2012.01.25. 19:31:18
LV26
Válasz 73. Greg üzenetére:
huh hallod ebből tényleg jó kis versenyeket lehetne rendezni!
igazi kihívás.
talán még Krotchy-n is kifogna! :D
talán én nyernék. xD
73. Greg  PlayStation.Community tag
2012.01.25. 18:14:16
LV25
Én azt mondom ebből legyen Launch party a Club4Players-ben. ;) Érdekes game kipróbálnám...
LV426
72. tiNk  PlayStation.Community tag
2012.01.25. 14:21:32
LV18
A játék nem az én stílusom, de szerintem szívesen nézném én is, ahogy más játszik vele. (ez nem felhívás keringőre :)

A teszt ismét remek lett. Én itt a te írásaid csípem a legjobban. Igaz ritkán írsz, de az nagyon profi.
"We don't have to do this. You know that, right?"
71. Kyo  Szerkesztő / Admin
2012.01.25. 00:31:23
LV16
Válasz 68. Lara üzenetére:
Ráfér egy kiadós kefélés. De amúgy nincs vele gond. :DD
70. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 23:13:44
LV26
Válasz 69. Onimushaman üzenetére:
azon vagyok. :)
69. Onimushaman  Szerkesztő
2012.01.24. 23:07:55
LV24
Válasz 68. Lara üzenetére:
Játszd végig. :)
señor
68. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 23:07:03
LV26
Válasz 67. Onimushaman üzenetére:
Vincent egy teszetosza, béna alak, de attól még a csaja egy tipikus erőszakos, hisztérika-boszorka.
legalábbis így a játék 40%-nál (?) én így gondlom az eddig látott átvezetők alapján. :)
67. Onimushaman  Szerkesztő
2012.01.24. 23:01:58
LV24
Válasz 66. Lara üzenetére:
Nem is hárpia, Vincent egy link alak.
señor
66. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 22:59:29
LV26
Válasz 65. Onimushaman üzenetére:
naná hogy nézem a képeket. :P alig vártam, hogy lássak olyan képeket, amikről anno a hírekben is irkáltak még megjelenés előtt.
az üzikre nem mindig válaszolok, néha túlságosan követelőző a kiscsaj.
elég nekem az a szemüveges hárpia is... nem kell még egy erőszakos bige. :D

amúgy egy béna tök a csávó, hogy nem tudja rendezni a dolgait és hagyja belevonszolni magát a bajokba.
de azért egyértelmű, hogy ha az ember választhat egy szemügés hárpia és egy 20 éves bombázó között akkor vajon kit fog választani. :D
65. Onimushaman  Szerkesztő
2012.01.24. 22:43:18
LV24
Válasz 63. Lara üzenetére:
Meg még válaszolsz a kis sunci üzeneteire, meg nézed a képeit is. ^^ Bad Cheater endinget vizionálok. :D
señor
64. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 22:40:05
LV26
Válasz 63. Lara üzenetére:
* mármint kisebbségben inkább. :)
63. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 22:39:01
LV26
Válasz 59. Onimushaman üzenetére:
amúgy én mindig szívok, mert nekem káoszt okoznak a válaszaim.
a házasságra is kapásból azt válaszoltam, hogy azzal végződik. xD
és a többiek válaszait nézegetve is mindig mi vagyunk kevesebben... :P
62. Reita  PlayStation.Community tag
2012.01.24. 22:36:47
LV17
Válasz 61. Lara üzenetére:
Amit megkaparintottam Catherine-t suhanok ( csak az asszony meg ne tudja :P )
61. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 22:34:26
LV26
Válasz 58. Reita üzenetére:
nah akkor majd ha meglesz gyere a topicba dumálni. :D
60. Reita  PlayStation.Community tag
2012.01.24. 22:32:17
LV17
Válasz 56. Onimushaman üzenetére:
Ez elég jól hangzik. Amúgy is most épp "logikai-ügyességis" kedvembe vagyok - az a februári megjelenés meg már nincs is olyan messze :)
59. Onimushaman  Szerkesztő
2012.01.24. 22:31:18
LV24
Válasz 57. Lara üzenetére:
Igen és a kocsma törzsvendégei is hasonló jókat kérdeznek.

Az én kedvenc kérdésem a robotos. :D
señor
58. Reita  PlayStation.Community tag
2012.01.24. 22:30:24
LV17
Válasz 55. Lara üzenetére:
A különleges témaválasztás, a körítés és stílus eléggé bejövősnek látszik, szóval meggyőződtem arról, hogy ez kell. :)
57. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 22:27:30
LV26
jah és szerintem nagyon komoly, hogy raktak bele személyes jellegű kérdéseket is. és még láthatod, hogy mások miket válaszoltak. :)
/ Does life begin or end at marriage? Which is more "cheating"? - emotional tryst/ physical fling.
elég kemény dolgokra kérdeznek rá, nem hülyeségekre. :) /
56. Onimushaman  Szerkesztő
2012.01.24. 22:20:04
LV24
Válasz 52. Reita üzenetére:
Csak ajánlani tudom, van benne egy Rapunzel nevű 2D-s játék a kocsmában, na az 2x64 pályás 2 féle befejezéssel. Eléggé benehezedik az első pár szint után.

Csak ajánlani tudom a játékot.
señor
55. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 22:19:23
LV26
Válasz 52. Reita üzenetére:
szerintem neked biztos tetszeni fog. hasonló a kihívás benne mint a bayo-nál. mármint a szobrok, kimaxolás, fokozatok...
ahogy ezt írták is.
54. Onimushaman  Szerkesztő
2012.01.24. 22:18:11
LV24
Válasz 22. Kenshinxxx üzenetére:
Kicsit csalóka a szám, inkább mondanám 3-4 folytatásos befejezésnek, pl A legrosszabb rossz befejezés tartalmazza a közepest+1 videó.
señor
53. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 22:17:02
LV26
Válasz 49. Kenshinxxx üzenetére:
szuper vagy! :D
52. Reita  PlayStation.Community tag
2012.01.24. 22:16:03
LV17
Válasz 50. Onimushaman üzenetére:
Köszöntem az infókat. Erősen vásárlás szagot érzek, pedig kezdtem örülni, hogy az év elején nem lesz semmi ami érintene, de a cikk meggyőzött, főleg azoknál a részeknél, ahol Kyo kiemelte, hogy ez a játék mennyi mindenről szól. A körítés meg olyan csidicsudiság, hogy ihaj.
51. Onimushaman  Szerkesztő
2012.01.24. 22:15:57
LV24
Válasz 47. Lara üzenetére:
Hardon +1 retry-t ad egy megszerzett párna, Easy fokozaton +3 a juss.

Sokszor egy ellenőrző pont közelében van tehát ha meghalsz újra felveheted és csak nő. 99 a max.

Easy és Normalon simán 70+ od lesz a végére.
señor
50. Onimushaman  Szerkesztő
2012.01.24. 22:13:11
LV24
Válasz 12. Reita üzenetére:
Kapsz egy versus játékmódod, 2 játékos egymás ellen ki ér fel előbb.

Ha megcsinálod aranyra az összes pályát(3 arany után az elsőt, 8 után a negyedik utolsót), akkor megkapod a 4 bábel challanget.
Ez egy komoly kihívás amiben nem lehet a lépésed undozni, mint a játék easy és normál nehézségi szintjein, a kockák véletlenszerűen esnek le.
Ezt a játékmódot lehet párban is csinálni.

Minden trófea megszerzése után kapsz egy új zenét a lemez automatába.

Az amerikai verzióval játszottam és nagyon hiányoltam, hogy nem lehet vissza nézni a videókat.
señor
49. Kenshinxxx  PlayStation.Community tag
2012.01.24. 22:06:25
LV4
Válasz 47. Lara üzenetére:
Nekem a végére 99-nél kiakadt. :)
your simple words just don't move me
48. pdw  ist krieg!
2012.01.24. 21:21:12
LV11
Hat ez ranezesre eleg japan szemetnek tunik.
Mondjuk csocsok mindent eladnak.
47. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 21:01:57
LV26
szóval egy olyan játék ahol 30-40 életet lehet összegyűjteni a kezdeti 3-hoz képest az nagyon korrekt játék!
csak türelmesnek kell lenni.
ami ugye hiánycikk ma már... :)
46. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 20:58:24
LV26
Válasz 43. Kyo üzenetére:
nah nehogy már annyira nehéznek találják! :D
én normálón játszom és teljesen korrekt. csak kipihentnek kell lenni mivel ez egy logikai (!!!) játék.
a majongot is csak addig lehet játszani gépen amíg friss vagy. utána már kifolyik a szemed és a fél perces pályát is fél óráig fogja csinálni az ember.

ráadásul tök nagy könnyítés, hogy a 3. vagy 4. szintén már a legtöbb pályán pont úgy rakják be a chekpointot, hogy utána kapsz egy extra élet párnát, vagyis a végtelenségig tudod játszani. mert felveszed aztán meghalsz de ugyanannyi életed marad mert felvetted a párnát.
nekem már 42 vagy mennyi élet/lehetőség gyűlt össze a "havas" pályákon. ahhoz képest, hogy az elején 3-mal vagy mennyivel indulunk. :D
tökre nagy könnyítés ez.
45. Kyo  Szerkesztő / Admin
2012.01.24. 20:57:31
LV16
Válasz 42. lbpfan üzenetére:
Én úgy emlékszem fent van, de egy picit később megnézem neked.
44. Kenshinxxx  PlayStation.Community tag
2012.01.24. 20:55:22
LV4
Válasz 31. Greg-T üzenetére:
Nem, te nem is látsz.
your simple words just don't move me
43. Kyo  Szerkesztő / Admin
2012.01.24. 20:41:24
LV16
Válasz 41. Lara üzenetére:
Még a japán megjelenésnél olvastam, hogy sokan egyszerűen eldobták a játékot, mert nem bírtak végigmászni rajta. Nagyon meglepődtem, mert szerintem megéri a fáradtságot, de az is igaz, hogy engem mindig motivál a nehézség. Ettől függetlenül néha szenvedtem, de igaz amit mondtál, a pihenés csodákat tud tenni. :D
Szóval nekünk ez nem igazi negatívum, másoknak viszont az tud lenni.
42. lbpfan
2012.01.24. 20:34:58
LV1
Egyaltalan meg fentvan store-on mer tmegenztem uk us de sehol se talatam a demot?!
41. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 20:32:34
LV26
jah és az szerintem egyáltalán nem negatívum, hogy nehéz.
csak már elfajult olyan irányba ez a trófea/platinahajhászás, hogy sok játékos képtelen abbahagyni a játékot ha nem megy neki, fáradt. hanem üvöltözve is, inkább a kontrollert ripityára törve is de játssza...
és így a nehézség is relatív mert amin egyik nap 100-szor meghalok és belefáradok majd kikapcsolom inkább a gépet, azt másnap tényleg elsőre meg lehet csinálni. ennyit számít, hogy nyugodtan frissen játszik az ember.
de most az a típus, aki a sz*rt is végigjátssza a trófeákért még ha belepusztul is, az tuti agyvérzésben fog ennél a játéknál elhalálozni. bár sajnálni nem fogom.
40. Lara  beauty junkie
2012.01.24. 20:24:00
LV26
a hsz-eket kár volt elolvasni, mert néhánytól csak idegrohamot kaptam vagy inkább hánynék egyet. bírom az ilyen " ha ingyen vóna se kőne" bölcsességeket... nagy mindegy.


a lényeg, hogy nagyon tetszik a játék, durva ütős. :) már jó régóta játszom. volt egy 4 hetes szünet kábé az uncharted és hasonlók miatt majd elakadás miatt. de vártam már a tesztet róla, megörültem mikor megláttam. :) pont múltkor vettem elő megint és haladok tovább ezzel a szerelmi rémálommal... :D
a játék látványt tekintve egyszerűen gyönyörű. ilyet se sűrűn látni, hogy valóban mintha egy animefilmet irányítana az ember. illetve mi magunk éljük át.

és jó ez a logikai vonal. sokszor tényleg kicseszettül nehéz tud lenni de csak azért mert fáradunk. mikor másnap kipihentem előveszem akkor elsőre sikerül az amin előző nap 37-szer (!) meghaltam.
nah meg a hangulat és a sztori. überelhetetlen. :) eleve már a sztori is tökre izgat, hogy mégis mi lesz ebből. :)

szuper, várom a végkifejletet.

/ jah és Kyo thx az infómorzsát a popsiszörnnyel illetve Catherine-es elszólással kapcsolatban. :D eskü nem esett le nekem a dolog... :D
39. Kyo  Szerkesztő / Admin
2012.01.24. 20:09:02
LV16
Válasz 38. rolmanus üzenetére:
Én már Zen mester lettem, 10 évet is kivárok. xD
38. rolmanus  Önjelölt mindentudó
2012.01.24. 19:46:30
LV22
Válasz 37. Kyo üzenetére:
Ne dumálj, mert még egy évvel elcsúsztatom a Versus XIII megjelenését!
She was a real hero... She was a true Patriot!
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
CATHERINE
Deep Silver
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
9/10
Pozitívum
Teljesen új műfajt kreál magának, több egymást hírből sem ismerő játékstílus összeboronálásával, zseniális megvalósítás, könnyed, de egyben mély történet
Negatívum
Nehéz, ezzel pedig nem fog mindenki kibékülni

MARTIN BELESZÓL
ZSENIÁLIS game, amit tulajdonképpen már félig végigtoltam úgy, hogy egy percet sem játszottam vele - csak néztem, ahogy valaki más küzd benne. Olyan volt, mint egy felnőtteknek szóló, egész estés anime-mozi.