PlayStation.Community

2011.11.12. 12:40 Játékteszt
46 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Retro Warfare.

Aki ismer engem, az tudja, hogy sok minden vagyok, csak múltban élő ember nem. Általában értetlenül állok az előtt, ha látom, hogy valaki, aki nem közömbös számomra a környezetemben – vagy korosztályomból –, képtelen kilépni a múlt árnyékából, és úgy állítja be az eltelt éveket és a történt eseményeket, mintha akkor minden olyan misztikusan csodálatos lett volna, ami pedig most van, az mind sz@r.
Félreértés ne essék: nem a politikáról vagy az életszínvonalról beszélek most; ennél sokkal egyszerűbb dolgokról. Számomra valahol szánalmas, amikor hallom, hogy korombeli emberek teleposztolják például Facebook profiljaikat a ’80-as évek egymilliárdszor lejátszott számaival, de csak és kizárólag azokkal, és egyszerűen egy centiméterrel sem látnak előrébb, nem képesek észrevenni, hogy tele a világ jobbnál-jobb új zenékkel is, amikre csak rá kéne találni egy kis nyíltsággal. Természetesen nem azt mondom, hogy mindenki, akinek bekönnyesedik a szeme egy 30 éves funky-tól, az holnaptól kizárólag csak 2011-es dupstepet hallgasson, de valahol az is nonszensz, ha valaki nem tud, vagy nem akar haladni a korral – legalább a saját tempójához viszonyítva. És ez a múltban tengődés – ismét csak szerintem – egy elég nyomorult dolog: aki nem képes a jelenben élni, az nem is él igazán, csak vegetál.
Elismerem és aláírom: akármilyen területet nézünk is meg, minden korszaknak voltak és vannak kiemelkedő vívmányai, és a nosztalgia is kellemes érzés, néha jó benne elmerülni. Én is teszem. Sőt, ha a videojátékok világát vizsgáljuk, ott sincs ez másképp: nekem is vannak felejthetetlen kedvenceim 30 évre visszanézve, de nem nyavalygok állandóan azon, hogy „bezzeg a [helyettesítsd be] milyen jó játék volt”. Azért, mert most is képes vagyok kedvenceket találni magamnak a régiek mellé. Azért, mert jelenben élek. Arról pedig kifejezetten meg vagyok győződve, hogy sok régi játékot, ha a nagy „múltidézőknek” újra elő kéne venni és végigtolni, egyszerűen zokognának kínjukban, annyira eljárt ezen stuffok felett az idő – és itt most tisztelgek egyet elegánsan a kivételeknek.

Ez a kis blogszerű monológ nem volt más, mint egy lazán kötődő felvezetés egy tulajdonképpeni felvezetéshez. Hála istennek, az online publikálásban nem köt a karakterlimit…

Hogy ki volt, lényegtelen, de pontosan emlékszem, amikor egy időszakban egy ismerősöm időről időre a Nintendo 64-es Goldeneye 007-tel (1997) rongált. Mindig azt hallottam, még évekkel a megjelenése után is, hogy az a világ legjobb FPS-e, és sosem készült jobb nála, meg egyébként is, a RARE stúdió az isten. A tököm tele volt már vele, de tényleg. A Goldeneye valóban remek game volt a maga nemében, hisz baráti játszhatósága és szórakoztató mivolta mellett egy csomó forradalmi újítást hozott a zsánerbe. Volt benne lopakodás, nagyítós sniper puska, és négyfelé osztott képernyőn multiplayer, ami az akkor csúcsmodellnek számító, 70 centis képcsöves tévéken szuperül mutatott, de egyszerűen természetes folyamat, hogy eljárt felette az idő. (Sőt, a RARE felett is csúnyán eljárt.) Legenda lett belőle, méghozzá az a fajta kommersz legenda, melyből jó sok él manapság is: amikor valaki, aki talán sosem próbálta az adott játékot, de sokszor hallott róla, úgy beszél róla, mintha az ő életének is a meghatározó része lenne a cucc. De nem csak a játék, tulajdonképpen az egész James Bond témakör nem más, mint egy jó nagy patinás legenda, ami egyértelműen a múltból, és semmiképpen sem a jelenből táplálkozik, annak ellenére, hogy a jelenben is jelen van.
Gondolj bele: James Bondot, az elegáns brit 007-es titkosügynököt mindenki ismeri valahonnan. Tök könnyű kimondani, hogy „Jaj a 007-es, az milyen királyság!”, pedig egyáltalán nem királyság már, elég régóta.
Ki játssza most a 007-es filmek főszerepét? Az utolsó hármat Daniel Craig vitte. Craig vajon az a kimért, sármos, talpig úriember karakter, aki Sean Connery, Roger Moore, vagy Pierce Brosnan volt hosszú-hosszú évekig? Nem, nem az. Craig egy igazi faragatlan angol kőbunkó (akárcsak Jason Statham), aki remek akciófilm sztár a fossá szálkásított tömbtestével, de nem James Bond, a snájdig és makulátlanul elegáns brit titkosügynök. Éppen ezért a James Bond jelenségnek szerintem már évek óta nincs meg sem a varázsa, sem pedig a töltése: hiába a pisztoly, a menő sportautó, a drága öltöny, hiába a megadó hölgyek serege, hiába minden kunszt a modern JB mozikban – James Bond meghalt, és mint ilyet, hagyni kéne békében nyugodni.

Ha ezzel egyetértesz, most joggal kérded: akkor az Activision minek dobta piacra 2011 végén a Goldeneye 007: Reloaded című First Person Shooter játékot?
Kíváncsian vártam – de tényleg! –, hogy a fejlesztők mit tudnak kihozni egy újrafeldolgozás újrafeldolgozásából. (Ezért is vállaltam be a tesztelés opcióját.) Tudni kell ugyanis, hogy a Reloaded egy 2010-es Nintendo Wii game remake-je, mely értelemszerűen az 1997-es N64 cím remake-je volt. Már a ’10-es stuff is erősen megosztotta a kritikusokat, hisz több médium is két kézzel szórta rá a 8, vagy annál magasabb pontszámokat, viszont az óvatosabb duhajok inkább 7, vagy az alá mentek. Nekik volt igazunk: a játék már a 2010-es mezőnyben is maximum a 6 pontos – azaz az átlagosnál valamivel jobb; ez még akkor is azt jelenti, ha néhányan 7-nél felezik a 10-es számegyenest – minőséget képviselte, és ha húsbavágóan őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, hogy az efölé mutató pontszámok kizárólag a legendának tudhatók be, valamint annak, hogy a Wii családbarát szoftverkínálatában üdítő színfoltként hatott egy játék, amiben végre embereket kellett ölni.
Videojátékot korrektül értékelni nem könnyű feladat, ezt többször tapasztaltam saját bőrömön is, de nem kell hozzá vaslogika, hogy átlásd: egyetlen kiosztott pontszámnak sincs értelme önmagában, csak és kizárólag egy adott rendszerbe beillesztve – mondjuk egy olyanba, mint a PlayStation.Community ismert értékelési rendszere. Ugyanakkor a (sokat kritizált) pontozásnak csak onnantól van funkciója, ha egymás mellé állítasz két, egy adott rendszerben értékelt játékot, és a két végeredmény vállalhatóan összhangban van egymással. Ennek fényében érdemes elgondolkodni rajta, hogy egy olyan 2010-es felhozatalban, ahol jelen volt a Battlefield, a Killzone, vagy a Modern Warfare szériák aktuális felvonása, mit kell tudnia egy FPS-nek, hogy a zsáner valódi 8 pontos tagja lehessen? Elhiheted nekem, hogy legalább 2 egységgel többet, mint a Wii-s Goldeneye 007-nek…

Talán ennyi filozofálás után rá is térhetnék a lényegre: arra, milyen játék a Reloaded.
Azt kell mondanom, vannak kifejezetten király és totálisan gagyi összetevői is. Ami jó benne, az tényleg nagyon király, ami viszont nem jó, az lesújtóan primitív.
Kezdés után körülbelül fél órával, az első pálya legyűrése után azon mosolyogtam a legjobban, hogy ez a kedvesen ostoba, retro megoldásokkal kevert Modern Warfare stíluskoppintás milyen jól működik. A game kitűnően játszható, és ezt nem lehet elvitatni tőle. A Reloaded ugyanis egy időutazás: ilyenek voltak az FPS-ek az FPS-korszak hajnalán. A kezelés és irányítás egyszerűen tökéletes, ami annyit tesz, hogy ezzel a stuffal a legbénább playerek is könnyedén boldogulnak, annyira édesen primkó a játékmenet. Itt aztán semmire nem kell figyelni, csak sasszézni a pályán mint egy jégkorcsolya bajnok, és célba küldeni a golyókat. Célzol, húzod a ravaszt, az ellen fekszik. Ugrani egyáltalán nem lehet, tárgyakon átlendülni is csak az adott pontokon, de utóbbi funkció annyira kötött, hogy egy korláton át tudsz vetődni, de csak szemből merőlegesen(!), és mellette egy centiméterrel például már nem is érdemes próbálkozni. Mondom: tök aranyosan gagyi minden, és ha valami báj van ebben a szoftverben, akkor ez a megmosolyogtató bénaság az.
Az egyik helyen bemész egy diszkóba. A zárt terek nem erősségei a Reloadednek, de ez a klub különösképp jópofa. Egy nagy neonszín semmi maszat. Van bent 100 táncoló és italozó NPC, ebből a nőket tekintve egytől egyig mind ugyanolyan! Haj, ruha, cipő – fullos klónok. Feladat: találd meg XY-t. Mész a tömegben, áll a lépcsőnél egy csaj, aki az egyetlen más frizurás hölgy, és ő nem fekete dresszben van, hanem rózsaszín virágosban. *kacagó szmájli*
Nyilván a látványt nagyfelbontásba húzták, de a szinte tükörsima, teljesen puritán textúrázottságú – belső teres – felületekről nekem az ősrégi, a térhatással még csak próbálkozó stuffok jutottak eszembe. A finoman halszemoptikás (forduláskor) perspektíva, a természetellenesen fürge mozgás, a jégen csúszás: minden vagy 15 évet ugrik vissza az időben. Azon különösen kacagtam, ahogy az amorf külsejű hősöm (teste normál, a nyakán viszont egy túlméretezett Daniel Craig fej – tiszta Mr. Mackey a South Parkból) sínautó módjára csusszan ide-oda, és az is vicces volt, hogy a fegyver célkeresztjét tulképp’ nem is kell vertikálisan mozgatni, csak horizontálisan oldalazni, és így minden ellenfél simán leszedhető.
Ó, azok az ellenfelek! Vannak lövöldék, melyekben kifejezetten okos az MI. Vannak, melyekben simán csak jól működik. Vannak, amikben kiszámíthatóan ostoba. Nos, a Reloaded ellenfelei az igazi őskövület retro-programkódok! Tron ősapjai! Elbújsz egy doboz mögé, és a pálya teljes ellenállománya odajön hozzád lelövetni magát – sőt, ha egy ajtó egyik oldalán cövekelsz le, akkor ha kell, sorban masíroznak bele a géppuskatűzbe. Az ellenfélkezelés írd és mondd úgy működik, hogy én a stuff 5 (vagy hat?) nehézségi fokozatából a legcombosabb előttit próbáltam, és egy ideig azt hittem, örökéletem van, annyira nem volt képes lelőni senki! Később is már csak azért haltam meg, mert annyira untam a bénáskodást, hogy inkább berontottam a szobába és „kézzel” ütöttem az ellenfelet, hogy legalább történjen valami.
Biztos láttál már embert, aki szalonspiccesre itta magát. Nem az idióta, kellemetlen részegről beszélek, hanem a mókásan ittasról. Főleg a hölgyekre jellemző ez az állapot, amikor olyan édesen hülyeségeket beszélnek, de szórakoztatók tudnak maradni. Ilyen a Reloaded hangulata is a game első felében.
A vidám puffogtatás a játék második felében kisebb fordulatot vesz, onnantól kezdve, hogy egy havas, külső helyszínre kerülsz, mely a korai Modern Warfare utánérzést (ellenfelek, fegyverek, feladatok) mintegy mellbevágóan felerősíti. Ez a pálya nem csak szórakoztató, de végre nem is néz ki rosszul, hisz 1080p-s felbontásban fut a program: én talán ezt élveztem legjobban az összes közül, főleg, hogy sokat lehet rajta osonva, egy lövés leadása nélkül gyilkolni. Természetesen maga a játékmechanika itt is olyan, mint amikor drága nagypapámmal próbálok a számítógépről beszélni („Fiam, magyarázd már el, hogy lehet a gépben vírus?”), de el kell ismerni, hogy ez a helyszín valóban elfogadható. Később jön egy dzsungeles terep is, sőt némi tankozás: ezek is fényévekkel jobbak, mint a korábbi komikus történések.
Igazán lehetne ezt a végtelenségig boncolgatni, de a Reloaded szinglis kampánya ennél több szót nem érdemel. Mint mondtam, viccesen butácska, de legalább poénos, hangulata jó.
A sztori… hát igen, egy tipikusnak mondható Bond történetet kapsz. Vannak benne orosz fegyverkereskedők, orosz katonák, világméretű összeesküvés, vannak nők, és van benne minden, ami a 007 filmekből ismerhető. Baj nincs vele semmi, csak hát annyira izgalmas a minőségtelen tálalásnak köszönhetően, mint egy tál sajtos tészta (tudod: főtt tészta, tejföl, sajt, és annyi). Néha lehet lopakodni és csendben gyilkolni, néha valamit lefotózni, fő- és mellékküldetéseket megoldani. Utóbbi szintén mókás: mész a folyosószerű helyszínen, melynek vége a pálya vége, a kijárat. Ha lehetőséged van akár egy ajtón is bemenni, akkor ott van egy bomba, amit hatástalanítani kell. Ha ebből megtalálsz hármat, kész a melléküldi. Amikor valahova nem tudsz bemenni, ott egy méterrel arrébb van egy szellőző, amin körbesurranva máris a zárt szobában találod magad. Szerintem egy 7 éves gyerek is remekül boldogul vele…

A hangokról-zenékről és a szavatosságról csak negatív felhanggal tudok beszélni. A fegyverhangok félelmetesen tompák, a zenék közül pedig a James Bond téma az, ami értékelhető. Minden más jellegtelen és felejthető. A szavatosság a szingli kampányt tekintve mindössze pár óra, nagyjából 30 perces pályákkal. Egybevéve maximum talán 4 órás időtöltés, és itt nem azt mondom, mennyi idő alatt LEHET végigvinni, mert hát ugye pár szerencsétlen egy Uncharted 3-ra is rámondja, hogy „4 óra alatt végig lehet rajta szaladni”...
A szoftver kétféle extra opciót is kapott: ezek a kompetitív multiplayer és az MI6 OPS challenge mód.
A multiban 13-féle stílusban lehet harcolni, online és offline osztott képernyőn is. Van klánkezelés, perkek, minden... csak minek? Sajnos az online küzdő playerek száma elenyésző (mindössze 6-8 személy volt bent játékonként a 16 helyett), és nekem nem is sikerült olyan funkciót találnom, hogy bármely aktív módhoz automatikusan kapcsolódjak, így mindig külön végig kellett zongorázni, éppen hol találok futó meccset. A legtöbben a „Golden Gun” verzióban tobzódtak, ami annyit jelent, hogy van a pályán egy aranyszín húsklopfolóra hajazó pisztoly, ami egy lövéssel leterít bárkit, és ennek a birtoklásáért folyik a matek. Gondolom kitaláltad, hogy a multiplayer szegmens egy lepukkant katasztrófa: az ósdi körítés és technológia miatt egyszerűen nyomorultnak érzed magad, ahogy kergeted a többieket és gyűjtöd a frageket. Szerintem, aki ebben a módban konstans játszik online, az vagy a trófeákat boostolja, vagy egyszerűen csak kínozza magát.
Offline a 2-4 playeres multi valóban szórakoztató lehet, de hát most őszintén: melyik játék nem szórakoztató offline egy olyan személlyel (személyekkel), akivel (akikkel) jól érzed magad?
Az MI6 OPS valamivel érdekesebb téma – már azoknak, akik szeretik a kihívásos játékmódokat. Ebben 11 pálya van, 3-féle feladattal: például azzal, hogy minél hamarabb vadássz le 50 ellenfelet. Ez a mód nekem úgy érintőlegesen bejött, bár azt egyértelműen kizárom, hogy neki tudnék állni összegyűjteni az összes csillagot a szabott feltételek teljesítésével…
Adott tehát egy stuff, ami vicces és szórakoztató a maga fogyatékos módján, de valójában semmi keresnivalója 2011-ben. Még az opcionális PlayStation Move kezelés sem menti meg. Ha teszem azt ajándékba adták volna egy „rendes” game, vagy egy Move kontrollercsalád mellé, azt mondanám, hogy zseniális időtöltés. De tízenezer forintért csak úgy magában? Akkor, amikor Battlefieldet, Killzone-t vagy Modern Warfare-t kapsz ugyanennyiért...? Olyan játékokat, amik MINDENBEN sokkal kiemelkedőbbek?
Úgy vélem sem a nosztalgia, sem a szánakozás nem lehet indok arra, hogy a Reloadednek 5 pontnál többet adjak. Közepes, abszolút átlagos játék, túl sokat ne várj tőle. Szódával elmegy, mondjuk egyszer.... ha megkapod valakitől. Ajánlani, hogy menj és vedd meg, tiszta szívvel semmiképpen sem tudom.

(A játékot partnerünktől, az Activisiontől kaptuk meg tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Platinum Shop online és offline boltjaiban. Költsd náluk videojátékra a pénzed.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
46. GONDOCS  PlayStation.Community tag
2015.11.29. 22:07:11
LV1
Ez olyan James Bond játék ahogy írták is, viccesen bugyuta.
2012.10.04. 15:29:28
LV1
hát bár sejtem hogy senki se játsza ezt a szart ,de ha mégis valakinek lenne kedve szóljon és tolhatjuk neten .
44. Onimushaman  Szerkesztő
2011.11.18. 12:35:33
LV24
Inkább Hardboiled csirkézek helyette.
señor
43. martin  Főszerkesztő
2011.11.17. 14:47:40
LV27
Válasz 42. Ricsi üzenetére:
GaGa egy Madonna imitátor.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
42. Ricsi
2011.11.17. 08:19:03
LV7
Válasz 11. kgabor84 üzenetére:
Még annyit hozzátennék, hogy azért mert Lady Gagát nyomatják mindenhol az még nem azt jelenti hogy ő a legmodernebb a legformabontóbb stb. előadó. Egyszerűen csak divatos. Aki igazán széleskörű zenei ízléssel rendelkezik azt nem igazán hatotta meg a dolog. Vagy elvakult pop rajongó :)
41. Krista505  PlayStation.Community tag
2011.11.14. 21:53:15
LV10
pedig milyen kis pofás trailerje van :D
40. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2011.11.14. 21:12:26
LV15
Válasz 35. cjnin üzenetére:
Én teljesen máshogy látom, pedig hidd el nem fikázásból írtam amit írtam, nekem tényleg gyenge a felhozatal. :(

(filmek zenék terén)
39. martin  Főszerkesztő
2011.11.14. 11:25:03
LV27
Válasz 38. cjnin üzenetére:
Az a helyzet, hogy ha könnyű vagy normál fokozatra teszed, akkor tényleg egy véregyszerű budget játék érzését hozza. Ha nehézre, akkor meg bicskanyitogatóan kijön a primitívsége. Egyszerűen nincs olyan megoldás, hogy úgy érezd, értéket kaptál a pénzedért. Azt egyébként a tesztben inkább nem is boncolgattam, hogy maga a programkód annyira primitív lehet, hogy a hardver "túlpörgeti". Az AK47 és a P99 kispisztoly az egyetlen normális fegyver, mert a többi 3 másodperc alatt kifossa magából az összes golyót, ergo egy ellenfél egy tár, minden pillanatban csak újratöltesz. Olyan, mint amikor egy emulátort vissza kell lassítani, mert gyorsított felvételben játssza a játékot. Az ellenfelek úgy rohangálnak, mint a mérgezett egér, és ha a tök üres szoba közepén van egy darab asztal, azt inkább átugorják kínjukban.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
38. cjnin  PlayStation.Community tag
2011.11.14. 10:53:04
LV10
Válasz 37. martin üzenetére:
Persze, csak tréfálkoztam kicsit. Tegnap a cikk elejét olvastam el, ma a többit is, akkor a 7-ről indul dologban eléggé egyetértünk. Még évek múlva is ps3-as játékokal fogom tolni, annyit kellene pótolni, szóval kábé 100 cucc van a listámon egy ilyen előtt. Egyedül a borító tudna beugratni, ha semmilyen szinten nem lennék képben, mert magamtól egy ilyen modern NOLF-ot várnék/remélnék a témától.
No mission too hard, No challenge too big
37. martin  Főszerkesztő
2011.11.14. 08:52:51
LV27
Válasz 36. cjnin üzenetére:
Mondanám, hogy vedd, aztán írd be ide, hogy mennyire igazam van. De havernak nem ajánlok ilyet.

A videojáték tesztelés legnagyobb rákfenéje az, hogy sok teszter nem úgy értékeli a stuffokat, mintha el kéne mennie a boltba és megvennie PÉNZÉRT, aztán elmondania, mennyit ér, hanem más szempontok szerint. Ezek közül az egyik lehet a tömeg nyomása, amikor a fanboyok vagy a haterek (vagy más befolyásoló tényezők) alá pakolják a lovat, a másik meg, hogy ő azalatt a pár óra alatt, ameddig játszogatott az ingyenes tesztverzióval, nagyjából mit érzett, és ezt az érzést a csillagok állásától kezdve a csaja muffjának a nedvessége, vagy a vasárnapi ebéd fogásai is befolyásolhatják.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
36. cjnin  PlayStation.Community tag
2011.11.14. 00:33:17
LV10
Egyébként viszonylag korrekt pontokat kap a játék. Legalábbis a metacritic átlagát nézve. Mondjuk ott egy cucc 7-esről indul, mert nemtom... problémás a 10-es rendszer a tesztelőknek. Mondjuk az Uncharted 3 is kapott négy meg öt pontot, az meg rohadt jó játék, szóval most nem tudom mit kéne csinálni. Tessék mondani, megvegyem?
No mission too hard, No challenge too big
35. cjnin  PlayStation.Community tag
2011.11.14. 00:23:14
LV10
Válasz 13. HUN_GERGO üzenetére:
Hanyatlás? Soha nem virágzott még ennyire a zenei élet, mint manapság, többek között hála az internetnek. Elmondani se lehet mennyivel többet ad a zene, mióta nem nézek tévét vagy hallgatok rádiót, mert ja, ott kritikán aluli, ami zajlik, de ezt azért nem szerencsés ráhúzni a mindenségre. Filmeknél most lehet sírni, hogy régen de jó volt. A 80-as években mit lehetett visszasírni? A 60-as évek termését, mikor évekig adtak a mozik valamit, mert nem volt más?
No mission too hard, No challenge too big
34. martin  Főszerkesztő
2011.11.14. 00:13:30
LV27
Válasz 32. kobe üzenetére:
Fuss neki még egyszer, hátha akkor felfogod.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
33. Krista505  PlayStation.Community tag
2011.11.13. 21:00:27
LV10
ez ilyen COD-felvezető? :D
32. kobe  PlayStation.Community tag
2011.11.13. 20:30:26
LV11
Érdekes a teszt eleje.
Félig egyetértek vele, másik felével nem.
Sztem ha valaki 80-as, 90-es évekbeli zenéket, filmeket szeret az nem azt jelenti, hogy a múltban él.

A másik, hogy ez elég különös szinkronban áll a kint postolt Black Sabbath-os hírrel.
31. Tevez11  PlayStation.Community tag
2011.11.13. 20:09:51
LV23
A film sem fogott meg,sosem,miért pont a játék lenne az?
Egész jó pontszámokat kapott.......Nem tervezem a megvételét:)
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
30. martin  Főszerkesztő
2011.11.13. 18:28:10
LV27
Válasz 27. getro2 üzenetére:
Én szóltam!
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
29. Leo69
2011.11.13. 14:23:54
LV4
Majd 1x. jövőre kipróbálom...
Leo
28. bundas01  Hivatásos Troll
2011.11.13. 14:19:38
LV20
Sajnos marha gyenge lett.
Na ez is egy m.f.,színtén nagy a pofája:D
27. getro2  PlayStation.Community tag
2011.11.13. 14:00:09
LV3
Bármilyen szar James Bond játékkal játszottam is eddig, mind maradandó élményt volt. Szóval kötelező vétel, mindegy hogy 2, 5, vagy 9 pontos. :)
26. Balee  Devil's Advocate
2011.11.13. 13:52:52
LV12
Na majd akkor fogom csak beszerezni, ha zavvin lemegy 4-5k-ra, azt hittem jó kis újrakiadást kapunk, videók alapján egészen meggyőző nem tűnt.
2011.11.13. 11:51:30
LV1
Kár érte, reménykedtem, bár engem csak a 4 playeres osztott móka érdekel, az meg csak csöki áron jöhet szóba, akkor meg már mindegy!
Daniel Craig: Botrány az Aston Martinnal mert nem tud manuális autót vezetni, külön kellet készíteni neki egy automata DBS-t! Valódi fegyvert nem hajlandó a kezébe venni, forgatáson valami vízi pisztolyokkal hadonászott! Az idegösszeomlás kerülgette mikor ezek után a valós véleményeket meglátta magáról egy fórumon! Ő megölte számomra a Bond-ot! De miért ő lett???!!!
Esküszöm a többi jelölt még anno 2005-ben mind jobb lett volna: Eric Bana, Jude Law, Heath Ledger, Hugh Jackman, Dougray Scott, Ewan McGregor!
Hugh Jackman mindenképp! :)
24. martin  Főszerkesztő
2011.11.13. 09:31:11
LV27
Válasz 23. dzsesz üzenetére:
Teszel vele egy próbát? Mégis hogy? Megveszed aztán másnap visszaviszed és elkéred a pénzt?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
23. dzsesz  PlayStation.Community tag
2011.11.13. 08:50:33
LV2
1 próba kört teszek azért vele, N64 tesòja még mindig egyik fan fps abbol a genrációbol,James Bond rulez.
2011.11.12. 23:47:04
LV3
*olyan kevés.
[NQLO]
2011.11.12. 23:45:36
LV3
Válasz 13. HUN_GERGO üzenetére:
Szerintem nincs hanyatlás, csak velünk együtt változnak az idők. A régi filmeket és zenéket a nagyapáink is leszólták. Sok évvel ezelőtt nem volt nehéz újat alkotni. De ma? "Na, még egy titkosügynök, még egy rendőr akinek kinyírták a családját, megint támadnak az idegenek,megint római katonák szoknyában. " Természetesen van azért miből válogatni, de az igazi úgymond nehéz filmek, amit ha végignézel, órákig rajta kattogsz
[NQLO]
20. cue  PlayStation.Community tag
2011.11.12. 23:33:37
LV1
Válasz 11. kgabor84 üzenetére:
Mosolyogva olvaslak - egy generációval előbbi vagyok, nekem a nyolcvanas évek közepe-vége az, ami neked a kilencvenes eleje.
Nekem a seattle-i anno nem friss és jó volt - hanem valami csinált divat izé, ami megölte az én általam kedvelt stílust.

Azóta eltelt sok év - és elég gyakran hallgatok Soungardent a Mötley Crüe mellett.
Mindezzel csak annyit akarok mondani, hogy a világ semmit nem változik - nem jobb és nem rosszabb, mint 10-20-30 évvel ezelőtt. Csak öregszünk... :)
19. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2011.11.12. 23:08:41
LV15
Válasz 17. mezga7 üzenetére:
Nekem is Brosnan volt az "igazi" James Bond. :)
18. martin  Főszerkesztő
2011.11.12. 23:06:12
LV27
Válasz 11. kgabor84 üzenetére:
Az "új" felé nyitás nem feltétlenül az időben új dolgot jelenti, hanem a szemléletbővítést.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
17. mezga7
2011.11.12. 22:52:43
LV1
Az én generációmnak Pierce Brosnan volt a James Bond-ja. És amióta nem ő a főszereplő ,egy részt se láttam. Tudom ez faszság ,meg előítélet ,de valahogy ez az "új" arc nem szimpatikus. Épp ezért ezt kihagyom.
Amúgy még anno nintendo 64-en ennek a játéknak az elődje volt az első multis élményem. Egy tv-n, 4 felé osztott képernyőn és hát persze ,hogy néztük egymás képernyőjét egy kis helymeghatározás reményében.:)
16. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2011.11.12. 21:35:30
LV5
nagyon korrekt teszt egy még korrektebb bevezetővel. én is hajlamos voltam a múlt visszasírására, de később rájöttem hogy anno az én fiatalabb agyam is teljesen másképp fogadta be a kapott újdonságot, ritkaságot. a 80-90es években még nem volt mit visszasírni, hisz "öreg" játékosok még nem is voltak :) 2005-ben szinte mindenki temette a mostani generációt.. de nagyot tévedtek, életemben nem játszottam ennyi jóval ilyen rövid idő alatt !
..loading, please wait..
15. Gusztika3  PlayStation.Community tag
2011.11.12. 20:23:36
LV2
Válasz 13. HUN_GERGO üzenetére:
Igazad van :D
Ezt a játékot csak PSN-en lehet megszerezni vagy van lemezesben is?
Kedvenc Bond részem az Aranyszem :D
2011.11.12. 19:43:25
LV2
Válasz 13. HUN_GERGO üzenetére:
ott a pont:)
13. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2011.11.12. 19:37:00
LV15
Pár ezerért szerintem simán beszerezhető. :)

A múltidézéssel meg nem értek egyet, nemhiába sírják vissza a régi időket. Ez a "sírás" nem volt jellemző régen (80-90 években) mert akkor tényleg azt kapták az emberek amit reméltek vagy még többet is. Hemzsegtek a jó filmek, a zenékről nem is beszélve. :)

Az elmúlt 7-8 évben irtózatos nagy hanyatlás van mind a zene mind a filmiparban... Egy két jó banda/film becsúszik, de semmi több. Valahogy nincs bennük érzés, nincs lelkük... olyan semmilyenek. (legalábbis nekem)

Viszont a videojáték ipar most éli a fénykorát, pont mint a 80 évek zenéi filmjei. Erre egy példa: pont azt adta a napokban az Uncharted 3 mint amikor anno beültünk a Terminator 2-re. Tudtuk hogy jó lesz de hogy "ennyire" azt nem gondoltuk volna. Nagyon jó most játékosnak lenni. :)
12. Ricsi
2011.11.12. 19:05:01
LV7
Válasz 11. kgabor84 üzenetére:
A hagyományos médiából nem szabad tájékozódni kultúrális téren. Igazából nem is lehet, mert nagyon keveset tud csak mutatni, így rengeteg nagyszerű dologról maradsz le.
NME Radio-t pl. szerintem érdemes hallgatni, blogokat olvasni, iTunes Ping-en követni zenészeket (akár olyanokat is akiket nem kedvelsz, hátha ajánl vmi jót) kritikusokat, producereket.
2011.11.12. 18:23:18
LV2
Ez a múltban tengődés rám is érvényes, engem is betalált. 27 évesen mástól is megkaptam már, hogy nem haladok a korral, már ami a zenét, meg a filmeket illeti. Lehet, hogy igaz, de ha egyszer úgy érzem, hogy a mai zenék és filmek szarok! Nem tudok mit tenni. Hol van a mai kor pl. Pearl Jam-je, kérdem én. A teszt írójának igaza van, hogy vannak remek zenék ma is, de elég rendesen utána kell nézni a neten, hogy találjak is. Elöntötte a médiát a populáris szenny és nem hagy teret a jónak. Mert még a 90-es években is szóltak a rádióból király zenék és az MTV-n soundgardenek meg nirvanák mentek, amik méltán lettek klasszikusok. Ma mi van? Lady Gaga. Hányinger az összes! Filmek? Nem tudok megnézni egy mai filmet sem, mert 0-ák. Hiába ajánlanak nekem a haverok bármit: ezt nézd meg, azt nézd meg, ez mekkora film...(pl. Másnaposok, ami egy mosolyt nem csalt az arcomra). Nem jók egyszerűen. Aztán elindítom pl. a "A 12 dühös ember"-t, ami 1 szobában játszódik, csak 12 emberrel, és érzem, hogy "ez fantasztikus"! A játékok az más tészta, de a zene és a film az kényes téma nálam.
Aki tud nekem kiváló mai filmet ajánlani, azt szívesen veszem, lehet hogy csak a látóköröm szűkült be.

Bocsánat az offért.
10. jankibaszott  PlayStation.Community tag
2011.11.12. 15:23:56
LV3
A negatívum nagy oltás :D
PSN ID: jankibaszott
2011.11.12. 13:37:37
LV7
Hát igen, újrakiadásokat kínálni teljes áron pofátlan lehúzás. Még egy több részből álló gyűjtemény is. Ez meg főleg.
2011.11.12. 13:31:14
LV21
Asszem akkor ez kimarad :D
2011.11.12. 13:30:31
LV3
Már régóta nem tud lázba hozni JB, sem filmen, sem játékban. Haladni kellene a korral, de az már túl nagy változást kívánna, amitől a karakter már nem lenne igazi JB. Ezt a barátokkal pár éve megdumáltuk, amit Martin tökéletesen leírt egy mondatban: "JB halott, és mint ilyet, hagyni kellene békében nyugodni."
[NQLO]
6. Agent  Vissza a mátrixba
2011.11.12. 13:12:49
LV11
Jó volt a bevezető. :) Egyet értek vele. A játék meg talán ha használtan, vagy valakitől kölcsön.
5. noozi  PlayStation.Community tag
2011.11.12. 13:03:15
LV17
van Move full szettem így majd 3-4000 :)
PSN ID; No_Ozi_
4. wallace  Dark Passenger
2011.11.12. 13:02:25
LV18
Pont ma linkeltem egy 80-s évekbeli klasszikot a FB-ra.... Talált, süllyedt.:)
3. jime  non-alcoholic
2011.11.12. 12:58:06
LV29
A fene, ez így ennyi pénzért kicsit kevés, pedig terveztem a vásárlását, de akkor majd valamikor jövőre 3000Ft-ért jó lesz:)
Jó írás egyébként!!
"wake up, you're dead!"
2. Wilden_  PlayStation.Community tag
2011.11.12. 12:56:52
LV2
Érdekes, volt olyan ahol 8-9 pontot kapott. (Ezért is vártam PSC értékelését, különösen magasnak tartottam annyi pontot érte).
omgezwilden
1. Sheeva88  PlayStation.Community tag
2011.11.12. 12:50:13
LV2
Elég gyenge eresztés lett, pedig a videók alapján egy élvezhető James Bondot vártam volna...
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
GOLDENEYE 007: RELOADED
Activision
Látványosság:
Gyenge
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Gyenge
Hangulat:
5/10
Pozitívum
Viccesen bugyuta múltidézés; kiválóan játszható
Negatívum
Ostobasága csak addig szórakoztató, míg bele nem gondolsz, mennyit fizettél érte