PlayStation.Community

2011.11.03. 17:49 Játékteszt
89 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
PESont Pista a legnagyobb...

A támadó foci... már itt elakadok a felvezetéssel. Halála? Stagnálása? Feltámadása? A Konami évente megjelenő focijátéka, a Pro Evolution Soccer 2012-vel eltöltött órák után még mindig nem tudom teljesen eldönteni.
Míg régen a FIFA sorozatra tekintettek az árkád focijátékként, a PES sorozatra pedig az élethűbb foci szimulátorként, mára a helyzet megfordulni látszik. Míg az előbbi játék mára a milliónyi taktikai lehetőségnek, beállításnak, újragondolt, csapategységet megkövetelő védekezésnek köszönhetően egy hatalmas lépéssel került közelebb a valódi foci imitálásához, a PES egy könnyedebb, könnyen elsajátítható, mégis nagy mélységeket magában rejtő árkádosabb vonalra lépett...

...ami nem baj. A két játék nem feltétlenül ugyanahhoz a publikumhoz szól, de egy hardcore FIFA rajongó is megtalálhatja a japánok focis játékában a szépséget, ha félreteszi a csőlátását és ad egy esélyt ennek a másfajta (hangsúlyozom, nem jobb, vagy rosszabb, másfajta) focinak. Mert a PES mögött rejlő fogaskerekek a helyükön döcögnek, a játékmechanika élvezhető és szerethető, egyedül a körítéssel van a baj.
Kezdjük a rosszal, hogy aztán élvezkedhessünk a jóban! Ami egyből szembetűnt, az az átláthatatlan menük sokasága volt. Hiába készülődött a menü hátterében C. Ronaldo (aki idén leváltotta Messit a borítóról) élete szabadrúgásához, verejtékezve kellett figyelnem, hogy odanavigálhassak a menüben, ahova szeretnék (nyilván veterán PES játékosok már rutinosan fognak mozogni az opciók között, én életem értékes perceit pocsékoltam a dolgok kifundálására, pedig turkálhattam volna az orromban, vakarászhattam volna a cipőfűzőmet vagy más hasznos dolgokra is szánhattam volna ezt az időt).

Törekvéseimet siker koronázta, gondoltam vágjunk bele a Bajnokok Ligájába, ha már a rivális focijáték még mindig nem licitált a Konami felé a jogokért (ami a licenceket illeti: Bajnokok Ligája, UEFA Kupa, Szuperkupa, Copa Santander Libertadores, francia-holland-spanyol-olasz, 2 csapat Angliából és kettő Portugáliából). A csapatommal való mókolás után (mely viszont játékosbarátra sikerült) a meccset elindítva fehér kontúrvonallal megátkozott élethű-is-meg-nem-is játékosok szambáztak be a stadionba. Amennyire nem tetszett a program grafikája az első pár percben, annyira meg is változott a véleményem a sok finom apróságot észrevéve.
A mozgás animációk, cselek, labdakezelések és vezetések szépek, visszajátszásoknál a játékosok tekintetükkel pásztázzák a kies pusztát csapattársak és lehetőségek után kutatva, roppanó bokánál fájó arccal kajabálnak, a közönség őrjöng, a csapat nyelvén összedobott transzparensekkel élteti kedvenc tizenegyét. Hipercsudálatos látványt ne várjunk a játéktól, de ami van, bőven és büszkén állja meg a helyét így, 2012-ben is.
Szóval a pályára lépve…

Ami egyből feltűnt, hogy a játék a gyors passzjátékra és a támadó focira épül, agyontaktikázásra se lehetőség, se szükség nincsen. Gyors kontrák, előre passzok, meccsenkénti 15 körüli kapuralövés, tiszta joga bonito (nem a Cantona féle kungfura és köpködésre gondolok), a támadó foci ünnepe ez! A csapat együtt él a játékkal, társaink helyezkedésükkel igyekeznek könnyíteni a dolgunkat, a csatárok úgy futnak minden egyes kiugratásra mintha az életük múlna rajta. A szélsővédők végigkísérik a támadásokat, majd fejvesztve rohannak vissza pozíciójukba, a középpályások robotolnak, minden egyes hangya végzi a dolgát a bolyban. A királynő védése azonban nem sikerült olyan jóra és folyékonyra, mint a támadójáték.
A test-test elleni küzdelmeknek köszönhetően ugyan pattognak egymásról a focisták (bár közel sem olyan „szépen” mint a FIFA-ban, igaz, kicsi a rakás szerű tömegborulások sincsenek), azonban maga a védekezés problémás és nehézkes. Ugyan a becsúszásoknál van egyfajta tackle assist (aim assist után szabadon), azaz a játékosok helyből öt métert a labdavezető playa irányába, az odalépések azonban nehézkesek és korántsem precízek. Tetézi a helyzetet, hogy a bíró hajlamos a meccsek szétfújására, a legapróbb kontaktnál is sípjába fúj (a bírói figyelmeztetés egy nagyon cuki és japán szövegboxban adatik a játékos tudomására, kuncogtam), az előnyszabályt ritkán alkalmazza, össze-vissza osztogatja a lapokat…
Ami magát a királynőt illeti, a meccs előtt elfogyasztott almabornak köszönhetően a kapusok néha bénán helyezkednek avagy jönnek ki a kapuból és néha hatalmas potyákat kapnak be. Ami az eddigi PES-ek rákfenéjének számított, a folyamatos lesre futás javítva lett, de sajnos a spori áldásos tevékenységének köszönhetően, a néha indokolatlanul oldalvonal mögé kibombázott labdáknak köszönhetően a játék korántsem olyan folyékony és folyamatos, mint amilyennek lennie kellene, amilyen lehetne. Pedig amikor az, rövid, egypasszos támadások, szétpasszolt védelem, 20 méterről megeresztett bombák gondoskodnak a látványos fociról, amit csak tetéznek a látványos csuka fejesek, ollózások és hátrahúzások (mégiscsak japán játékról van szó…). Ami sokkal jobban tetszett, mint a FIFA-ban, az a szabadrúgások megvalósítása volt, nincs túlbonyolítva, mégis megmarad a kihívás a labda hálóba varázslása terén.
Hangok terén is kettőséget véltem felfedezni: míg a kommentátor páros botrányosan gyatrán teljesít, a szurkolói rigmusok adaptálódnak a játék képéhez, mindig az adott helyzetnek megfelelően istenítik/átkozzák csapatunkat a zsivány nézők.

Az AI azért gondoskodik arról, hogy megtörje az idillt, a passzok nem mindig a kiszemelt játékos felé mennek, a gép által irányított peon néha kifut a labda irányából, nem akasztja azt meg. Lehetőség van egy igen nehézkesen elsajátítható, de mesteri szinten űzve hasznos lehetőségnek: a jobb analóg kar megpöccintésével egy előttünk rohangászó játékossal futhatunk az üresbe, helyzetet teremtve, de a legegyszerűbb módja a gyengécske mesterséges intelligencia elkerülésének a más humánok elleni játék.

Újabb tizenperc pepecselés a menükben, némi guglizás, hogy mi a csuda az a data pack (egy igencsak hasznos és jópofa dolog, ingyenes frissítés új cuccokkal, csapatösszeállításokkal, kár hogy p2p alapon lehet letölteni, de legalább ingyenes – láttunk már kisebb frissítésért cégeket pénzt lehúzni), ami miatt nem tudok csatlakozni sehova, 8kbps-mal letölt azt, online móka indul!
Egymás elleni játéknál az egész játék képe megváltozik. A hajszálpontos passzok hirtelen eltűnnek, a védelem durvul, egy lépéssel visszább kerülünk az élethű focihoz, az árkádos jelleg megtartása mellett. Sajnos nekem minden meccs akadozott és lagos volt, de ismerősökkel játszva nyilván más a helyzet. Ami zavart (és ismét az ócska menükre utalok vissza), hogy nehéz kisilabizálni a netes meccsek beállításait: egyszer egy összevásárolt világválogatottal kerültem szembe az én kis alapcsapatommal, marha nagy élmény volt.
A szokásos 1v1 küzdelmek mellett lehetőség van 2v2 meccsekre is, összeszokott játékosok a vajon áthaladó késhez hasonlóan apríthatják fel opponenseiket.
Ami nagyon tetszett, hogy a netes meccsek után lehetőségünk van Fair Play díjat szavazni ellenfelünknek – a FIFA-s sorstársaknál sokkal kulturáltabbakat játszottam neten, bár idióták itt is akadtak…

A szokásosnak nevezhető módok mellett helyet kapott a játékban egy fantázia csapat-szerű Master League és netes megfelelője, Master League Online a teljesen testreszabható csapatokkal. Aki klub tulajdonoskodni szeretne, az a Club Boss módban virágoztathatja fel kiszemelt csapatát – nyomást helyezhetünk az edzőre, hogy kit játszasson és kit ne, intézhetjük az igazolásokat Abramovic-style, pepecselhetünk a klub pénzügyeivel… igazi kis stratégiai-menedzselős játékot kapunk. Felvirágoztathatunk egy játékost is a Become a Legend módban, én ezt az móduszt éreztem a legkevésbé erősnek, de biztos lesz aki ebben találja meg önkifejezésének netovábbját.
A focis játékok Harvey Dentje lett a PES 2012 (bocs, a Batman: AC élmények mély nyomot hagytak bennem): a játék mélyén duruzsoló mechanika hibái ellenére pörgős, látványos focit tesz lehetővé, azonban a játék körítése, holdudvara hol hiányos, hol szimplán csak félcmunka benyomását kelti. A PES fanatikusok valószínűleg maguk alá pislantanak a rég várt újításoknak köszönhetően, a FIFA megszállottak gúnyosan röhögnek a játék butácskának ható megoldásain, pedig ha adnának egy esélyt a PES-nek, még az is lehet, hogy egy kíválót szórakoznak, ha lenyelik a játék dobozából kiugrándozó békákat és túlteszik magukat a felületes (ám olykor tényleg bosszantó) dolgokon.
A kezdeti kérdésre válaszolva: maradjunk a stagnálásra, de jelek bíztatóak, jövőre valószínűleg egy kifinomultabb, könnyebben átlátható focit kapunk a Konamitól, ha továbbra is ilyen lelkesen és odaadóan hallgatnak a fejlesztők vevők nyűgjeire és panaszaira!

(A játékot támogatónktól, a Platinum Shoptól kaptuk kölcsön tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható náluk, a linkre kattintva.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
89. SpeedyConzales  PlayStation.Community tag
2011.11.08. 01:19:57
LV1
Válasz 88. ALF22 üzenetére:
igen
csak a szemem kivànta
88. ALF22  Son of Liberty
2011.11.07. 08:33:13
LV26
Válasz 87. SpeedyConzales üzenetére:
latom a fifa teszthez nem erdemes irni mert kutya se nez oda
87. SpeedyConzales  PlayStation.Community tag
2011.11.07. 01:01:00
LV1
v.klasszon tolom a karriert ( igen FIFA )
csak a szemem kivànta
86. jones  PlayStation.Community tag
2011.11.06. 17:38:47
LV1
Válasz 79. mateeeeka üzenetére:
a fifába már letölthető. Rendes mezek és címerek. Karrier módban is lehet játszani vele. 12 euróért még 5 további licencelt bajnokság letölthető. pl bundesliga 3, török, görög, szerb, horvát bajnokság + válogatottak.
2011.11.06. 13:45:07
LV12
Válasz 79. mateeeeka üzenetére:
Attól nem kell félni.
"A győzelem a hit erejéből fakad."
2011.11.06. 12:00:16
LV2
Én pl. csakis PES!
83. t2nbp
2011.11.06. 11:47:31
LV3
inkább NBA 2k:D
"Isten teremtete a Sony PSP -t,,
82. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.06. 10:52:32
LV22
Válasz 81. ALF22 üzenetére:
De nem is kell, hagyd a francba
81. ALF22  Son of Liberty
2011.11.06. 09:51:34
LV26
Válasz 80. Penge70 üzenetére:
nem akarja megerteni a lenyeget
80. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.06. 09:11:18
LV22
Válasz 76. ALF22 üzenetére:
Totál reménytelen, hagyd a csudába
2011.11.05. 23:48:45
LV2
Szerintem a magyar piacon jövőre azok nyernék a versenyt, akik beleteszik a magyar bajnokságot.
2011.11.05. 23:17:45
LV12
És ha egy PES cikknél íroka pár sort Fifáról na akkor mi van?Semmi.Mind a kettő futball játék.Ha az NHL-ről írnék még megérteném a felháborodásotokat de így csak egy vihart látok egy pohár vízben pár mondat miatt ami a Fifáról szól.
"A győzelem a hit erejéből fakad."
2011.11.05. 23:15:07
LV12
Válasz 76. ALF22 üzenetére:
Talán mert egy kezemen meg tudnám számolni h mennyi az a fő itt akik ha foci akkor az náluk PES.
"A győzelem a hit erejéből fakad."
76. ALF22  Son of Liberty
2011.11.05. 22:08:41
LV26
Válasz 75. juventino üzenetére:
http://playstationcommunity.hu/note/6193

nem láttam ott egy hsz-t sem ami a pesről szólna
vajon miért
2011.11.05. 17:42:39
LV12
Válasz 56. ALF22 üzenetére:
Mivel szó volt többek közt a Fifáról is és nagyban megy az össze hasonlítgatás így vettem a bátorságot h leírjak egy észrevételt.De ha ez probléma kérlek bocsáss meg nem szándékosan tettem és igen szégyenlem is magam ez miatt.
"A győzelem a hit erejéből fakad."
2011.11.05. 17:41:04
LV12
Válasz 57. Penge70 üzenetére:
Perelj be.
"A győzelem a hit erejéből fakad."
73. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 16:14:05
LV10
Válasz 72. ALF22 üzenetére:
találó :)
72. ALF22  Son of Liberty
2011.11.05. 14:57:14
LV26
Válasz 71. Ruzsi üzenetére:
másképp is megy: ez egy festékbolt és a szineket keverjük festéshez és nem fotókészítéshez
písz:)
71. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 14:26:13
LV10
Válasz 68. ALF22 üzenetére:
Oksa, csak vicces, hogy arról megy a vita/veszekedés, hogy a zöld melyik árnyalata a jobban zöld. :) Písz. :)
70. martin  Főszerkesztő
2011.11.05. 12:47:04
LV27
Válasz 67. ALF22 üzenetére:
Vállalkoztak a magyar üzletemberek.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
69. hajzi  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 12:38:33
LV4
Válasz 66. Penge70 üzenetére:
Persze hogy nem!
HALA!
68. ALF22  Son of Liberty
2011.11.05. 12:35:18
LV26
Válasz 58. Ruzsi üzenetére:
90perc nem működik egy játéknál. Vagy akk el kell fogadni,hogy automatikusan több gól esik. A másik,hogy akármilyen élethű is lenne elfárad az ujjad, a tenyered. Muszáj közbe pár percig pihentetni menükben lépkedéssel. (tapasztalat)

Nem azon ment a vita,hogy melyik szimulátor, hanem hogy melyik ad közelebbi élményt a valós focihoz.
Nézpont kérdése ki mit néz ilyenkor: labdakezelést, labda pattogása, játékosok fizikája, érintkezése, mozgása, változatos játékmenet, körítés (bevonulás,ligák,licenszek,stb,stb).

Pár éve még az volt az egyik újítás,hogy a labda nem tapadt az emberhez. Ha elfordultál akkor a labda ment tovább ahogy kell. Most ilyen már nincs vagy alig, ellenben kapott egy plusz mozgást az emberke és így nem néz ki olyan hülyén (mint a mágnes golyó úgy tapadt régen az emberhez, nulla labdakezeléssel).
67. ALF22  Son of Liberty
2011.11.05. 12:28:57
LV26
Válasz 62. martin üzenetére:
És mi is volt az az affér?
MGS2 tesztjénél is csak annyi volt,hogy "mit képzeltek magatokról kis senkiházi kelet európaiak"...vagy vmi ilyesmi.
De hogy ezt miért írták nemtom azóta sem.
66. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 11:32:24
LV22
Válasz 64. hajzi üzenetére:
De akkor sem 2 pont, ha benne maradt volna.
65. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 11:31:31
LV22
Válasz 64. hajzi üzenetére:
Már javítják, vagy már javították
64. hajzi  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 11:23:32
LV4
Válasz 63. Penge70 üzenetére:
A bolti verzióban is jelen van a probléma (XboX360)
HALA!
63. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 11:02:06
LV22
Válasz 62. martin üzenetére:
Ha még a játék megjelenése előtt tesztelte volna a promost, akkor egy szór se szóltam volna. De 3 héttel a megjelenés után!?

Amúgy a 2 ponttal "jutalmazás" durvára ciki, és erről csakis a tesztelő tehet.
62. martin  Főszerkesztő
2011.11.05. 10:32:44
LV27
Válasz 26. Penge70 üzenetére:
A Konami nincs jelen Magyarországon, sőt egy közel 10 éves affér miatt nem is akar jelen lenni, ezért gyakorlatilag kizárom, hogy bármely magyar médium hivatalosan égetett review verziót használna.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
61. jones  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 09:35:14
LV1
Válasz 60. Ruzsi üzenetére:
sajna már a Fifában sem lehet 45 perces félidőt játszani max 20 perceset. A két játékból lehetne egy közel tökéletes foci játékot produkálni. A fifába ha megnyered a bajnokságot akkor nem tudsz elindulni a bajnokok ligájába de ha a pesbe megnyered a master leaguet akkor meg ott indulsz, kicsit fura de ez van.
60. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 08:38:29
LV10
Válasz 59. Penge70 üzenetére:
Köszönöm a válaszod, akkor le a kalappal a készítőknek. :)
59. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 08:06:05
LV22
Válasz 58. Ruzsi üzenetére:
Azt hiszem a FIFA-ban van lehetőség 2x45 percet játszani, a PES-ben nem.
Viszont van olyan mindkét játékban, hogy "lecsúszik a lövés, passz és máshová megy a labda, vagy labdakezelési hiba, vagy kitámasztásnál megcsúszik a vizes füvön a játékos"
de még ennél is több valós mozgás és jelenségek is előfordulnak.
58. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 06:49:32
LV10
Azt szeretném kérdezni azoktól, akik annyira szimulátoroznak egy focis játéknál, hogy ténylegesen 90 percet játszanak egy meccsen?
Van olyan a játékban, hogy lecsúszik a lövés, passz és máshová megy a labda, vagy labdakezelési hiba, vagy kitámasztásnál megcsúszik a vizes füvön a játékos?
Egy focis játék sosem lesz szó szerinti szimulátor, mert akkor élvezhetetlen lenne. Lehet bizonyos elemeit realisztikussá tenni, de a szimuláció lényege az, hogy mesterséges körülmények között hűen tükrözzék a valóságot.
EGy gép működését pl. autó, repülő sokkal könnyebb szimulálni, mert gépek. A PES és a FIFA is egy focis játék.
57. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.05. 01:38:40
LV22
Válasz 55. juventino üzenetére:
Köszönjük szépen az éles meglátásodat, csak éppen ez egy PES 2012-es teszt topic, és szerintem a francokat se érdekli a nagy felfedezésed. FAIL!
56. ALF22  Son of Liberty
2011.11.05. 01:27:40
LV26
Válasz 55. juventino üzenetére:
nem sertesnek, de az OFF lemaradt
vagy rossz helyre irtad
2011.11.04. 23:01:41
LV12
Am szerintem a mostani Fifában megkaptuk azt amit a 11-re ígértek a készítők.H egy egy játékos fizikális adottságait nagyon is ki lehet használni.Én ezt a 11-ben nagyon ritkán vettem észre.De most rendre jelen van és ezt a gép is használja.
Az új karrier mód meg valami félelmetesen jó.Világklasszis szinten játszom de iszonyat h milyen meccseket vívok olykor.Az angol PL viszont 10 pontból 11.Főleg az új angol kommentátor csapattal.Tényleg olyan fordulatos gyors darálós meccsek vannak mint amit a tv-ben lát az ember.És mind ez csak egy sima karrier módban.Ultimate team-be szinte még bele sem merültem annyira leköt maga csak az offline karrier mód.Viszont az aréna borzalmasan rossz.10perc mire tudok ott játszani egy meccset.Nem is fogom erőltetni a jövőben az már tuti.
"A győzelem a hit erejéből fakad."
54. ALF22  Son of Liberty
2011.11.04. 20:05:22
LV26
pes11ben a les az vmi hihetetlen sok volt
büntetőlapot meg alig adott
pirosat meg nem is láttam
53. ALF22  Son of Liberty
2011.11.04. 20:04:29
LV26
Válasz 52. Penge70 üzenetére:
mi a pes4ben japán kommentátort hallgattunk
52. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.04. 19:54:57
LV22
Válasz 50. Rambo üzenetére:
Amúgy a PES-ben az angol borzalmas és unalmas is, de én a spanyolt használom, mert az baromira hangulatos:D
51. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.04. 19:53:59
LV22
Válasz 50. Rambo üzenetére:
Bizony, az angol kommentár valami eszméletlenül élethű (én is őket használom), gyakorlatilag mintha az eurosportot hallgatnám:D
50. Rambo
2011.11.04. 19:48:46
LV19
Válasz 49. Penge70 üzenetére:
Jaja, többek között ilyen mod is kijött PC-n ( http://www.youtube.com/watch?v=udF-dh5AJvw&am[...] ), bár nekem az angol kommentátor jobban bejön, mint a Faragó + Hajdu B. páros.
49. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.04. 19:42:10
LV22
Válasz 47. Rambo üzenetére:
Na igen, a lesre futásoktól én is agyfaszt kaptam, de ez szerencsére már a múlté:)
A PC-shez nem volt szerencsén, igaz nem is érdekel.
Amúgy ha jól tudom, a PC verzióhoz le lehet tölteni a FIFA magyarnyelvű kommentárját:D
48. Rambo
2011.11.04. 19:37:29
LV19
Válasz 46. hajzi üzenetére:
Azért az is hozzátesz elég sokat, hogy a passzok teljesen manuálisak, de kár, hogy a lövést nem lehet állítani. Köszi a választ, legközelebb mindenképpen kipróbálom.
47. Rambo
2011.11.04. 19:35:56
LV19
Válasz 43. Penge70 üzenetére:
Olvastam, de ilyen tekintetben a játékkal sosem volt bajom, pl. nálam nem volt gyakori a játékosaim lesrefutása (egyedül azzal volt bajom, hogy a Konami valami hihetetlenül lefossa a PC-t, mint platformot és elég gyatra portokat ad ki).
46. hajzi  PlayStation.Community tag
2011.11.04. 19:28:52
LV4
Válasz 41. Rambo üzenetére:
Az L2 kell nyovatartani passzolásnál,ívelésnél,szöktetésnél és akkór átvált teljesen manuális irányításra az erőt is beleértve......viszont ez nem vonatkozik a kapuralövésre!
Külön menüben állítható FULL manuális irányítás nincs!
HALA!
45. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.04. 19:26:42
LV22
Válasz 43. Penge70 üzenetére:
Még annyit, hogy azért ezeket az újdonságokat, és hogy kijavították a hibák legjavát, illene tolerálna, és ezt pontszámokban kifejezni, ugyanis nagyon kevés helyen említik meg ezeket, pedig megbecsülendő.
44. Rambo
2011.11.04. 19:22:22
LV19
Válasz 42. mateeeeka üzenetére:
Kisebb túlzásokkal, mert az NFS és GT mélységei között azért nagyságrendbeli különbségek vannak, de igen, szerintem is.
43. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.04. 19:20:58
LV22
Válasz 41. Rambo üzenetére:
Sokkal jobb lett a tavalyitól, egyrészt kijavították a hibákat (igaz, lett egy új, a szigorúbb bíró), sokkal kezelhetőbb, új mozgásanimációk és körítés, és még egy rakás újdonsággal is előrukkoltak, amit (persze csak ha érdekel) részletesen felsorolok a blogomban:)
2011.11.04. 19:16:00
LV2
Válasz 37. Rambo üzenetére:
A Pes és a Fifa olyan mint az NFS meg a Gran Turismo. Az NFS sokkal gyorsabb, és hamarabb rá lehet érezni. A Gran Turismo lassabb, de ha kitanulja az ember sokkal jobban élvezi a játékot..
41. Rambo
2011.11.04. 19:15:42
LV19
Válasz 39. Penge70 üzenetére:
Leglassabbra állítva is túl gyorsak a támadások, pillanatok alatt át lehet futni a pályát.

2. Én már kerestem ezerrel, de sehol nem találtam, a lövések/passzok irányát mindig elég csak kb. megadni, a többit a gép megcsinája. Hol lehet beállítani?

3. Én a játék közbeni mozgásra gondoltam.

4. Értem én, hogy mi célt szolgál az a csík, de nekem elég gagyi hatást kelt, hogy ott van a játékos mellett.

Gondolom nem az alapoktól változtattak a játékon a 11-hez képest, így maradt az árkádos irányvonal, ebben a teszt(ek) csak megerősítettek.
40. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.11.04. 19:15:13
LV22
Válasz 38. hajzi üzenetére:
Döntsétek el, mert ezidáig még csak nem is hasonlítottak az érveitek, csak amit fújtok, hogy: "árkád"

Amúgy pont annyi beállítási lehetőség van benne, amennyi kell, sőt, sokan bele is bonyolódnak, mert a legtöbben nem a manuális beállításokkal építi fel a csapatát, hanem az automatikussal, aztán csodálkozik, hogy 3-4 góllal kikap
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
PRO EVOLUTION SOCER 2012
Konami
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
8/10
Pozitívum
Pörgős, támadó foci a javából, kitűnő szavatosság a különféle módoknak köszönhetően, BL és UEFA licenc
Negatívum
Tökéletestől messze álló védekezés, nehezen átlátható menük, gyatra kommentátor páros

MARTIN BELESZÓL
Futólag kipróbáltam, de még egy nyomorult gólt sem tudtam lőni...