PlayStation.Community

2008.12.23. 18:26 Esemény
203 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
MegaRockSztárok akartak lenni - sikerült nekik!

Az MTV-n minden nap eléneklik, hogy mindenki rocksztár akar lenni... Nos, ha ez tényleg így van, akkor egy megszállott videojátékosnak nincs is jobb lehetőség annál, ha hazai pályán, egy speckó zenés ritmusjátékban profivá válva indul meg a rocksztárrá válás rögös, de sok felejthetetlen élménnyel kecsegtető útján.

A legjobb game erre a célra minden bizonnyal az Activision Guitar Hero című remekműve, melynek nemrégiben jelent meg legújabb, Guitar Hero World Tour című része. A GHWT legfontosabb érdekessége, hogy a korábbi epizódokkal ellentétben most már nem csak gitárhősként remekelhetsz benne, hanem egy teljes rockbandát felállíthatsz, énekessel, dobossal és gityóssal.Tíz évvel ezelőtt még csak álmodhatott az átlag gémer, hogy talán egyszer életében eljut egy nagy volumenű videojátékos rendezvényre. Öt évvel ezelőtt már volt rá reménysugár, hogy végre-valahára kis hazánk is felébred a csipkerózsika-álomból, és nálunk is lesz pár efféle összeröffenés, nem csak a kevés kiválasztott számára.

A GHWT magyarországi forgalmazója, a BSC, a játék megjelenésének apropójából 2008. december 19-én, pénteken komoly versenyre hívta ki a vállalkozó szellemű gamer-rockereket a budapesti Mammut üzletközpont Saturn áruházába: nyilvános fellépéssel egybekötött zeneviadalt hirdetett meg, melyre a PlayStation.LIVE szerkesztőgárdája is meghívást kapott – de ezúttal nem versenyzőnek, hanem egyenesen zsűritagnak kértek fel minket (megjegyzem, Chriss énekhangját és az én színpadi animációmat ismerve szerencséjükre).

A buli már pénteken délelőtt beindult: a kiállított standoknál gyakorolhattak a csapatok, valamint a színpadra is felmerészkedhettek a bátrabbak. Mindkettőre – gyakorlatra és merészségre is – szükségük volt: este hétre ugyanis már a vártnál sokkal több, összesen 17 mindenre elszánt, nyerni akaró együttes nevezett be a versenyre.

A konkrét megmérettetés kb. nyolckor kezdődött, ekkorra már jelen volt minden versenyző, valamint sok-sok drukker, rajongó és bámészkodó néző is. Meglepően sokan jöttek el, ami egyértelműen mutatja, hogy Magyarországon a videojátékozás nem underground hobbi többé! A bulit a zsűri elnöke, Majka nyitotta, aki a szabályok ismertetése és a zsűritársak bemutatása (Marco a GameChanneltől, valamint Chriss és jómagam a PSL-től) után azonnal színpadra is szólította az első bandát.
A szabályok egyszerűek voltak: minden csapat két számot játszik, egy szabadon választott nótát és egyet a zsűri döntése alapján. Az értékelésnél három kategóriát – a külsőt, a színpadi teljesítményt, valamint a játékban elért eredményt – pontoztuk, majd összesítettük. Ezt a tényt minden fellépőben többször is tudatosítottuk: a legtehetségesebb Guitar Hero bandát kerestük, a legjobb összképet mutató teljesítménnyel, nem pedig a legvagányabbat, vagy a legtechnikásabban játszót.

Egyszerűen hihetetlen élmény volt – főleg nekem, az echte rockernek – az a hangulat, amit a srácok kicsaptak a pódiumon! Az első együttestől a tizenhetedikig mindegyik frankó, begyakorolt, szórakoztató és minőségi teljesítményt nyújtott, esetenként működő bandákat is megszégyenítő villanásokkal. Ne részeg házibuli vicchangulatot képzeljetek el: ütős fellépések voltak ezek tapsoló, csápoló, ördögvillát mutogató, éljenző nézőközönséggel és a sikerben boldogan úszó zenészekkel.

A 17 induló között volt mai naprakész amerikai high-school fiúbrigád, angol öltönyös indie gárda, dark-emo trió, kifestett heavy banda, nu-metálosok, együttesek csaj frontemberrel, vicces és komolyabb csapatok is – a paletta annyira volt vegyes, amennyire csak lehetett. Ahogy telt az idő, a fellépők egyre bátrabbak és merészebbek lettek: az énekesek ugráltak, a közönséget énekeltették, produkálták magukat; volt, aki letolta a gatyáját, mások félmeztelenre vetkőztek (a hölgyrajongók nagy örömére), a földön fetrengtek, a gitárosok nyúzták a hangszert, a dobosok pörgették a verőt – minden kunsztot bevetettek a versenyzők, hogy elnyerjék a rendkívül hálás közönség, és a minden apróságra figyelő zsűri tetszését.
A show közepén aztán megtörtént a kötelező technikai malőr: elfáradt a dobfelszerelés, cserélni kellett, ezért a kiesett idő miatt onnantól kezdve már nem kettő, csak egy szabadon választott nótát toltak el a bandák.

A 17 előadás végeztével visszavonultunk értékelni. Szerencsére 5 perc sem kellett az eredmény megszületéséhez: mind a négy zsűritagnál szinte pontosan ugyanaz a négy banda jött ki legjobbnak az összesített pontszámok alapján. Őket tehát visszahívtuk a döntőre, ahol még egyszer újra meg kellett mutatniuk magukat, a mozgásukat, valamint játéktechnikájukat – de most már egy olyan produkcióban, amit mi választottunk ki nekik, tehát itt már improvizálni is kellett rendesen.
A döntő mondhatni fergeteges volt; olyan széles jókedvet és óriási hangulatot közvetítő móka, ami akár egy országos nézettségű műsorban is simán megállná a helyét. Itt aztán már volt közös éneklés, tánc, berepülő bugyik, „szeretlek” táblák, csápoló és sikítozó lányok, szóval minden rock’n’roll kellék. A döntő után újra összeült a zsűri, és itt is egyöntetű eredmény született.

A verseny negyedik helyezettje a közönséget vicces fellépőruhájával (angolos öltöny) és bizalomgerjesztő ábrázatával megnyerő brit-pop-forma Dudes lett, akiken sajnos kifogott a La Bamba a Los Lobostól, mert az ének lekonyulása miatt csak 83%-ig tudták előadni. Így is imádta őket mindenki.
A bronzérmet a hölgyénekessel induló college-rock Intimate Guitar Hero vitte el, akik külsőségeikben és technikailag is hozták a formát, mindössze színpadi teljesítményük volt szerényebb, némileg visszafogottabb a többi finalista bandáénál. Nehéz dalt adtunk nekik, a Beastie Boys No Sleep Till Brooklynját, és bár a kiscsajnak meggyűlt a baja a nyelvtörő szöveggel, a ritmust mégis tökéletesen megérezte. Összteljesítményben a program értékelése szerint nagyon jók lettek. Ajándékuk három darab GHWT szoftver volt.
Másodikként az a Massive Boys végzett (köztük a Gamer365 egyik szerkesztőjével), akiknek a show-ja gyakorlatilag mindenkit azonnal levett a lábáról. Ők a közkedvelt amerikai skater-rock stílust hozták, amolyan Blink 182 formába öntve. Vagy tíz őrült lány-osztálytárs-barátnő-tesó csápolt nekik fáradhatatlanul, sikoltozva, popsit rázva, csókokat dobálva, az általunk válaszott Lenny Kravitz nótára. Fazonjuk és színpadi mozgásuk tökéletesen megfelelt az elvárásoknak, nekik már csak a játéktechnikára és a pontszámra kell rágyúrni egy esetleges jövőbeli versenyen. Komoly nyereményt vihettek haza: fejenként egy GHWT gitárt játékkal együtt.
A versenyt az a fiatal, de nagyon lelkes srácokból álló Dark Hope nyerte egy Billy Idol számmal, akik valahol az emo és az underground rock határán egyensúlyozó, 100% naprakész külsejükkel, profi show-t kanyarintó énekesükkel, aktív dobosukkal, és az egész verseny talán legkiemelkedőbb technikai virtuozitását produkáló gitárosukkal a színpadon is, és játékpontszámban is a legjobb összhatást érték el. Ők már szinte egy kész zenekar: ha valós hangszeres tudást, és koncerttapasztalatot is szereznének, azonnal készülhetne nekik a videoklip. Az ő nyereményük egészen komoly volt: mindegyikük egy teljes GHWT bundle csomagot vihetett haza szoftverrel, gitárral, mikrofonnal és dobfelszereléssel.
Hihetetlen színvonalú, az első percétől az utolsóig szórakoztató nyilvános versenyen vehettünk részt, ami példaként állhat a magyar forgalmazók előtt: tisztelt cégek, ilyeneket kéne rendezni, minél többet! A fellépőknek és a nyerteseknek őszintén gratulálunk – mindannyian odatettétek a metált srácok, ahogy kell, nagyon bírtuk! (Mocsy, ha lesz országos döntő, ismét szeretnék a zsűriben ülni!)

(Képeinket a PlayStation.LIVE fotósa, Okami készítette. Köszönjük!)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 5 oldal
‹‹  ‹  1  2  3  4  5    ››
2009.11.26. 20:34:16
LV1
Válasz 202. pank2 üzenetére:
kíváncsi vagyok mikor lesz tankcsapda gh-ban...tök vicces lenne:D
202. pank2
2009.09.09. 07:50:28
LV2
Elnézve a képeket egy jo kis Tankcsapdára pengetném a gitárt az bisztos
PSN ID: paradilaci
2008.12.31. 11:07:59
LV1
az olyaqn mint amikor a liba fingik és a könyvünkre megy és lesz belőle liba fos...(ez alég gáz volt).... hát igenn ez igy van rengjén.....
2008.12.31. 10:59:05
LV1
nekem csak később hozzák a PS3 verziót:(
2008.12.31. 10:52:21
LV1
de nekünk is ps3unk van de tőlem márt megis vették a nyereményt mert eladtam mert nics xboxom
2008.12.31. 10:49:12
LV1
Szasz Keegan95;)
2008.12.31. 10:48:31
LV1
Válasz 194. s_dav üzenetére:
Sajnos még PS3-ra a nyeremény késöbb jön azt mondták:( szal olyan Január kb:D
de a többiek megkapták X-boxra;)
2008.12.31. 10:38:52
LV1
hallli nincs itt senki???
2008.12.31. 10:37:23
LV1
én is ott voltam a dark hope dobosa :P cső joker9513
194. s_dav
2008.12.31. 01:28:55
LV1
Válasz 192. Joker9513 üzenetére:
na milyen a nyeremény? :D
193. Richard  PlayStation.Community tag
2008.12.31. 00:36:21
LV5
Válasz 191. Bettyone üzenetére:
Őőőő...khhhmmm... küldöm :)
2008.12.30. 22:42:01
LV1
Én is ott voltam:)
a Dark Hope gitárosa vagyok
Király volt az egész;)
2008.12.30. 16:28:02
LV1
Válasz 188. Richard üzenetére:
akkor küld el az msn-edet felveszlek és elküldöm...és akkor nem kerül a "nagy" nyilvánosság elé...hacsak te fel nem teszed vhova:D
190. kluft  PlayStation.Community tag
2008.12.30. 13:36:04
LV8
Engem valamiért a Guitar Hero őrület nem fogott meg, de a képek alapján komoly lehetett a hangulat, és most már kicsit sajnálom hogy nem voltam ott...
Semper Fidelis
2008.12.29. 16:04:19
LV1
Ez a játék lesz amit következőleg megveszek:D
PSN : FLeGGa92
188. Richard  PlayStation.Community tag
2008.12.29. 10:07:20
LV5
Válasz 179. Bettyone üzenetére:
Én azért csak-csak kiváncsi vagyok.
Töltsd fel valahova. Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog nekem :)
Nekem nem kell küzdenem a korkülönbséggel. (heh)
2008.12.29. 09:36:43
LV1
Válasz 184. martin üzenetére:
köszi...várom a rajongói leveleket:D
186. martin  Főszerkesztő
2008.12.29. 00:39:25
LV27
Válasz 185. s_dav üzenetére:
A rajongás nem korkülönbség függő. :)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
185. s_dav
2008.12.28. 21:55:27
LV1
Válasz 184. martin üzenetére:
én vagyok a betty dobosa és menedzsere, igy meg kell kérdeznem hogy a korkülönbséggel hogy bántok el :D
184. martin  Főszerkesztő
2008.12.28. 21:51:45
LV27
Én máris nagy Betti fan lettem. :P
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2008.12.28. 21:31:05
LV1
köszi:Paz smseket és a fanklub ötletet is:D
182. s_dav
2008.12.28. 21:16:18
LV1
inditsunk betty fan klubot :D
181. martin  Főszerkesztő
2008.12.28. 19:55:59
LV27
Válasz 180. Bettyone üzenetére:
Megasztár? Majd dobunk rád SMS-t. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2008.12.28. 19:25:32
LV1
Válasz 178. martin üzenetére:
úgyértettem a WT-n volt gitáros:D a piros narancs hajra büszke vagyok...én csináltam:D am nem tud gitározni...nem mintha én tudnék énekelni...vagyis gondolkozom a megasztáron dehát:D
2008.12.28. 19:23:34
LV1
Válasz 177. Richard üzenetére:
rólam van vidi...csináltattunk a haverokkal:D
szal ha nagyon érdekel eltudom küldeni...bár nem vagyok benne biztos h te azt hallani akarod:D:P
178. martin  Főszerkesztő
2008.12.28. 18:52:26
LV27
Válasz 175. Bettyone üzenetére:
Milyen zenét játszik a tesód?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
177. Richard  PlayStation.Community tag
2008.12.28. 18:46:49
LV5
Válasz 176. Bettyone üzenetére:
Akkor majd értesits kérlek. Kiváncsi vagyok a hangodra mozgásban ;)
2008.12.28. 18:35:42
LV1
Válasz 173. Richard üzenetére:
Mocsy azt mondta h ott a saturnosok összevágnak vmi videót amit majd vhova feltesz:D de gondolom majd megmondja h hova...szal lesz vidi jeeeee:P:D
2008.12.28. 18:33:46
LV1
Válasz 172. martin üzenetére:
hát itthon szoktam énekelni a báyám(gitáros:)) nagy örömére:D
174. martin  Főszerkesztő
2008.12.28. 17:25:05
LV27
Válasz 173. Richard üzenetére:
Sajnos nem tudom ki videózott.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
173. Richard  PlayStation.Community tag
2008.12.28. 16:30:58
LV5
Válasz 172. martin üzenetére:
YouTube-ra vagy valahova, nem kerülnek fel felvételek?
172. martin  Főszerkesztő
2008.12.28. 15:50:26
LV27
Válasz 167. Bettyone üzenetére:
Egyébként is énekelsz, vagy csak a verseny miatt álltál be?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
171. Richard  PlayStation.Community tag
2008.12.28. 13:14:59
LV5
Nézegetve a képeket, de kipróbálnám a dobot. Oda pörkölnék neki. Ramones - Have a Nice Day indulóját...
2008.12.28. 11:46:08
LV1
Válasz 169. Richard üzenetére:
köszi:D
169. Richard  PlayStation.Community tag
2008.12.28. 10:14:43
LV5
Válasz 159. Bettyone üzenetére:
Isten hozott :)))
168. Decay
2008.12.28. 01:50:50
LV2
Az utolsó képen nagyon vicces fejet vág az a nagy hajú valaki a jobb szélen! xD
Painless hours of endless motion
2008.12.27. 19:28:56
LV1
Válasz 165. martin üzenetére:
köszi:) am a csillagszóró úgy kezdés előtt 15perccel jött...úgyh vicces volt:D
jah hát igen muszáj volt egy kis segítséget kérnem...csak jött a szöveg aztse tuttam mit mondok:Dde legalább a refr. az ment:D
166. s_dav
2008.12.27. 18:57:04
LV1
nem fogtatok ki rajtunk a beastie boys-al :P
165. martin  Főszerkesztő
2008.12.27. 16:35:06
LV27
Válasz 162. Bettyone üzenetére:
Nem csodálkozom, örülök, hogy idetaláltál. Jól nyomtátok a rockot mind a hárman, a csillagszóró is nagy ötlet volt, bár engem személy szerint te varázsoltál el, amikor a Beastie Boysnál bekiabáltad a közönségnek, hogy "Segítsetek!". :)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2008.12.27. 16:15:52
LV1
Válasz 163. Okami üzenetére:
köszi:D
csak nagy volt úgy párszor felhajtottam meg még leis:D
163. Okami
2008.12.27. 16:11:10
LV14
Válasz 162. Bettyone üzenetére:
Az a rövid farmergatyó remek választás volt :D
2008.12.27. 15:16:25
LV1
Válasz 161. martin üzenetére:
igen én vagyok az:D
ezen most csodálkozol vagy mi?:D
161. martin  Főszerkesztő
2008.12.27. 13:23:54
LV27
Válasz 159. Bettyone üzenetére:
Te lennél aaaaaa...? Intimate-es énekesnő?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
160. Chrome  PlayStation.Community tag
2008.12.27. 12:27:00
LV10
Válasz 157. P-ter üzenetére:
Kegyetlen :D
"Behold the Razgriz, its wings of black sheath!"
2008.12.26. 21:10:37
LV1
örülök h már egy (vagy 2) képpel elnyertem teccésedet:D
am téééllleg naon jó volt köszi mindenkinek a hangulatot:P
158. Richard  PlayStation.Community tag
2008.12.26. 15:56:30
LV5
Ez pazar lehetett! Erről lemaradtam, mint a borravaló, pedig megnéztem volna.
És szerelmes lettem a Intimate Guitar Hero énekesnőjébe ;)
157. P-ter
2008.12.25. 19:57:58
LV1
Válasz 155. Chrome üzenetére:
B.Y.O.B. és La bamba:)
156. Roxas
2008.12.25. 17:09:43
LV3
SzupperKirályGizdaság lehetett, óriási kár, hogy abszolúte nem értem rá az ezer meló miatt:(
155. Chrome  PlayStation.Community tag
2008.12.25. 10:34:32
LV10
Válasz 153. P-ter üzenetére:
Peti nagyon brutálul festetek :D

Mit játszottatok?
"Behold the Razgriz, its wings of black sheath!"
154. rolmanus  Önjelölt mindentudó
2008.12.24. 23:29:02
LV22
Válasz 153. P-ter üzenetére:
Hát ha nem is "nagy gamer", azon kevés "sztárok" közé tartozik, aki azért valamilyen szinten otthonosan mozog videojátékok terén.
She was a real hero... She was a true Patriot!
1 / 5 oldal
‹‹  ‹  1  2  3  4  5    ››
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.
DRAGON BALL Z: KAKAROT (PLAYSTATION 4)
2020.02.05. 16:42 Komment
4 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Son Goku legendája.
Jurassic World Evolution - a kiegészítő csomagok (PS4, PSN)
2020.02.04. 14:07 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A rövid, a bosszantó és a jó.