PlayStation.Community

2008.12.31. 17:27 PlayStation.Community
101 hozzászólás
Értékeld a cikket!
Körbeültünk, osztottunk, szoroztunk, megszültük: Hölgyek és Urak, íme 2008 legjobb PlayStation játékai - ahogy a PSL team látja.

2008. december 31. – elérkezett az idő, hogy egy újabb sikeres évet zárjunk le. Idén aztán tényleg sok minden történt a videojátékozás szinte végtelen világában – voltak itt állejtős bejelentések, megdöbbentő pillanatok, hatalmas csalódások, lehangoló hírek és örömkönnyek… viszont az év egyik legfontosabb eseményének mindenképpen a Playstation.LIVE elindulását tekinthetjük. Mi mindent bedobtunk, hogy ti jól szórakozzatok, ami fontos volt (és amiben csöcsök is voltak), azt bemutattuk nektek; halkan megsúgjuk, hogy ez a jövőben sem lesz másképp. Az összes lényegesebb game megkapta a maga videotesztjét, sok-sok érdekes játékot és témát veséztünk ki az együtt töltött néhány hónap alatt.
Persze mindezek mellett kötelezően szénné is játszottunk az agyunkat – idegeskedtünk a Golden Axe-ban, egymás fejét ütöttük a Super Street Fighter 2 HD-ben, felfedeztünk és irtottunk a Dead Space világában, és persze az Év Legminőségibb Bukfencét is megcsodálhattuk KenChi prezentálásában. 2008 utolsó napjára is készültünk valamivel…

(*Fiúk, lányok, eljött ez idő, kezdünk!*)

A képzeletbeli színpadra bevonul a Playstation.LIVE csapata és bemutatja nektek az idei év legjobb játékait!
Bárhol is jársz kerek e világon, nincs az a „játékközösség”, amely azt merné állítani, hogy még csak nem is hallott a Metal Gear Solidról - mert az vagy hazudik, vagy még rettentő fiatal. Hideo Kojima egy játéktörténelmi eposzt alkotott, egy olyan művet, ami még a legagresszívebb gamer könnyeit is képes előcsalni. Idén mi is átélhettük eme történelmi saga záróakkordját. Elvarródtak a szálak, betömődtek a rések, mindenkiben világossá vált a japán úriember egykori látomása. Ilyen álmok csak a legnagyobbak fejében születnek; büszke lehet rá hazája, mert nincs hozzá fogható videojáték-dizájner. Köszönjük Hideo, hogy megéltük életműved, és hogy szem- és fültanúi lehettünk kiemelkedő munkád gyümölcsének! Hideo olyan magasságokba emelte az akciójáték műfaját, hogy nincs az a stúdió, amely fel merné venni vele a kesztyűt - mert érzik, hogy bukás lenne a vége. A Metal Gear Solid filmszerű jeleneteivel ugyanis nincs az a játék, amely ringbe merne szállni. Hideo olyan magasságokba emelte az akciójelenetek minőségét, hogy még egyes híres hollywoodi filmrendezők is tanulhatnának tőle. E záró epizód sokkal monumentálisabb és akciódúsabb a korábbi részeknél. A mester megalkotta azt, amit megkövetelt a nép, minden idők leggrandiózusabb játéksorozata méltó befejezést kapott, mely megérdemelten nyerte el a PlayStation.LIVE legjobb akciójátékának járó díjat.
A történelem legnagyobb küzdelmében vehetünk részt Nathan Hale bőrébe bújva. A tét óriási! Ha veszítünk, az emberiség örökre eltűnik a Föld színéről. Ez nem egy egyszerű háború: most a létezésünk, gyermekeink, unokáink jövője forog kockán! Ezért ragadd meg a legnagyobb mordályt, és az európai kontinens után szállj újra harcba a Chimera invázió ellen, de most már az óceán túlpartján, az Amerikai Egyesült Államokban. Légy részese a történelem legnagyobb háborújának, és bátorságodat bizonyítva kezdj neki az ellenséges hordák megsemmisítésének. Küzdj meg életed legvérszomjasabb teremtményeivel, győzz le gigantikus szörnyeket egyedi fortéllyal. Mindezek életre keltéséért az Insomniac Games saját fejlesztésű, harmadik generációs motorja felel; de a vizualitás kiválósága eltörpül a Resistance 2 elképesztő online játéklehetőségei mellet, ugyanis a nyolc résztvevős cooperative campaign mellett akár hatvan személy is összecsaphat az internet hálójában. A PlayStation.LIVE legújabb videotesztjével te is átélheted a Resistance 2 egyedi atmoszféráját és szemtanúja lehetsz egy monumentális boss harcnak, de a betűk szerelmesei se csüggedjenek, mert Martin nem is oly rég komolyan kivesézte a játékot írásos formában is.
A Soul Calibur egy komoly presztízzsel rendelkező sorozat a verekedős játékok világában. Teljesen fölösleges összehasonlítani a konkurenciával, mivel mindegyik egyedi érdemekkel bír - kinek ez, kinek az jön be. Noha eddig csak a Dead or Alive-ra volt jellemző a kihívó dekoltázs, úgy tűnik, most már a Soul Calibur is felnőtt a feladathoz. Az óriási cicik majdhogynem kibuggyannak a ruhákból... De ez mind semmi ahhoz képest, hogy ezek a gyönyörű idomok a heves akrobatikus mozgások következtében mesterien koreografált lengő mozdulatokat produkálnak a férfi játékosok legnagyobb örömére. A mellek kidolgozásában sem kell szégyenkeznie a negyedik epizódnak, a gyönyörű „kannák” kiváló textúrát kaptak, ahogy a pályák és a hímnemű karakterek is. Ám nemcsak a vizualitásokban eszközöltek változtatásokat, hanem például a harcrendszerben is. Egy szó, mint száz, a PlayStation.LIVE szerint az ide év legjobb dudája... vagyis verekedős játéka a Soul Calibur IV lett!
A Prince of Persia beírta magát a videojátékok nagykönyvébe. Már csak a cím puszta említése elég ahhoz, hogy mindenki elégedetten bólintson. Ám az Ubisoft érezte, hogy szükség van a fejlődésre és muszáj változtatni az eddigi tendencián. Úgy gondolták elégedetlen lesz a nép, ha a következő generációs változatban minden mást érintetlenül hagynak és csak a grafikát turbózzák fel. Ezért forradalmi változásokat eszközöltek. A végeredmény magáért beszél: egy új, különálló Prince of Persia epizódot kaptunk, amely minden vérbeli játékost rögvest elmerít az ókori perzsa birodalom magával ragadó világában. Az új Prince of Persia egyik újítása a korábbi részekhez képest a lineáris játékmenet teljes megszűnése. Ebben az epizódban már nincs megkötve a kezünk, mi dönthetjük, el, hogy hol és mikor kalandozunk, rajtunk múlik, hogy miként bontakozik ki az izgalmakban gazdag, csodálatos keleti történet. E gyönyörű mesében egy magányos hőst alakítunk, akinek hiába a lélegzetelállító akrobatikus mozgékonysága, még ő maga sem elég ügyes ahhoz, hogy egyedül képes legyen felvenni a harcot a gonosz Ahrimannal és csatlósaival szemben. Ezért egy elragadó bájos teremtés, Elika kíséri őt végig kalandos útja során és minden erejét latba vetve segíti hősünket, hogy közös erővel megfékezzék a sötétség erőit. Szelj át hihetetlen mélységeket akrobatikus mozdulatokkal, harcolj a gonosz hordáival, és tisztítsd meg e meseszép perzsa világot a romlástól. A PlayStation.LIVE virtuális hasábjain - egy remek teszt formájában - bővebben is olvashatsz az idei év legjobb kalandjátékáról.
Egy jó ötlettel az ember mindent elérhet. Amerikát is a jó ötletek tették naggyá. Mi kell ahhoz, hogy egy vidojáték ott legyen a legnagyobbak közt? Egyszerű a válasz: egy új eszme. De mi van akkor, ha ez emberek nem fogják zabálni ezt az új ideológiát? Benne van a pakliban! Egyedi játékot nem lehet kockázat nélkül alkotni, és ugye mióta a világ világ, kockázat nélkül nincs győzelem. Igen kevés stúdió próbált forradalmi ötlettel berobbanni a videojátékok piacára, ám szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a jelen generációban mi is részesei lehettünk egy gárda próbálkozásának. Az angliai székhelyű Media Molecule mert kreatív lenni, mert kockáztatni, és be mert lépni az egyedi ötletek paradicsomába. A LittleBigPlanet egy kreatív elme gyümölcse. Már maga az az ötlet, hogy egy cuki zsákfigurákat irányíthatunk, előre elkészített, illetve saját magunk által alkotott pályákon, önmagában megér egy külön történetet. Légy te ennek a mókás kis világnak a vezére és formáld a figuráidat egyedi elképzeléseid szerint. A KisNagyVilág egy örökérvényű produktum, soha nem ér véget, ugyanis a világháló segítségével megoszthatjuk egyedileg tervezett logikai pályáinkat másokkal, illetve mi magunk is letölthetjük a legelvetemültebb „zsákosok” agyszüleményeit. Ha eleged van az átlagos játékokból és valami újra vágysz, a LittleBigPlanet a te játékod! A tétovázók is azon nyomban meghozhatják a jó döntést, ha elolvassák a PlayStation.LIVE főszerkesztőjének, Martinnak utánozhatatlan tesztjét.
Lépj be a világ legnagyobb stadionjaiba és éld át azt a kiemelkedő érzést, ami csak a legnagyobbaknak adatik meg. Bújj bele a focisztárok bőrébe és kápráztasd el a több tízezres tömeget grandiózus cseleiddel. Az új FIFA soha nem látott szintre emelte az élethűséget. A mérkőzések már csak igen nehezen különböztethetőek meg a valós futball parádéktól, köszönhetően a bírák, a partjelzők, illetve a tömeg által keltett atmoszférának, melyet csak tetéznek a kommentátorok vicces vagy szakmai hozzászólásai. Éld át egy profi focista élményeit a Légy profi opcióval. Kiválaszthatod kedvenc profi játékosodat, vagy akár magad is létrehozhatsz új karaktert, akinek aztán fejlesztheted képességeit az egyszerű játékostól egészen a gólkirályig, sőt, akár nemzeti hőst is faraghatsz belőle. A FIFA 09 forradalmi látványt nyújt! A sztárjátékosok megvalósítása hihetetlen élethű, még a legapróbb részletekre is kellő figyelmet fordítottak. De ez még mind semmi, ugyanis módodban áll tetszés szerint változtatni a vezérlésen, hogy még pontosabban irányíthasd a csapatodat, és hogy a harminckét különböző csel könnyed használatával gond nélkül áttörhesd az ellenség védelmét, hogy aztán egy bombagóllal hozzásegíthesd társaidat a győzelemhez. Az új FIFA megérdemelten lett az ide év legjobb sportjátéka a PlayStation.LIVE szerint. Ha még többre vágysz a témát illetően, olvasd el Karfiol részletes elemzését.
A Playstation.LIVE meghozta a nehéz döntést! Úgy gondoltuk a Gran Turismo 5 Prologue megérdemli az idei év legjobb versenyjátékának járó díjat. Nem a rövidke tartalom miatt adtuk a voksunkat, de nem is az online szolgáltatást értékeltük, ezek az apróságok mind eltörpülnek amellett a lenyűgöző vizuális orgazmus mellett, amit a játék a tévé előtt ülve nyújt egy megszállott rajongónak. A jelenlegi generáció legszebb versenyjátéka, ehhez kétség sem férhet. Lehet, hogy csak egy előzetes verziót kaptunk és a teljes játékra még várnunk kell, de arra pont megfelelt, hogy lássuk a Polyphony Digital mérhetetlen precizitását. A japán stúdió feje, Kazunori Yamauchi mindent elkövet, hogy a világ legszebb és legélethűbb autós játékát prezentálja nekünk. Sokan demónak titulálják! Van benne némi igazság, mert a végleges GT5 tartalmához képest a Prologue tényleg csak egy demo. De, ha megnézzük a game tényleges tartalmát, láthatjuk, hogy nem is annyira rossz. Ahhoz, hogy minden versenyt arany serlegre kipörgessünk, nem egy nap kell; ahhoz, hogy megvásároljuk és kipróbáljuk az összes autót, komolyan oda kell tennünk magunkat, még a profiknak is beletelhet pár hétbe. Ráadásul emellett ott az online opció, amely igaz nem éppen a stabilitásáról híres, de arra, hogy meghosszabbítsa a játék élettartamát, maximálisan megfelel. Mi azt mondjuk, bátran próbáljátok ki, mert a jelenlegi generációban ehhez fogható grafikai parádéval és fizikai szimulációval még nem találkoztatok.
Volt idő, amikor a handheld videojátékok elé még csak igen egyszerű elvárásokat támasztottak: nagyjából annyit, hogy legyenek szórakoztatóak. Ezek az idők azonban elmúltak. Ma már egy kisgépes stuffnak is közel ugyanolyan minőséget kell produkálni, mint az asztali nagytestvéreknek, ha az év legjobb szerepjátéka díjra pályázik. A Square Enix a zseniális Crisis Core-ral bebizonyította, hogy egy PSP game nemcsak elérni, de akár túlszárnyalni is képes a nagygépes címek színvonalát: in-game látványvilága gyönyörű, átvezető filmei mind a CG-t, mind pedig az audót vizsgálva lenyűgözőek, játszhatósága újszerű, ugyanakkor felhasználóbarát, tartalma pedig hetekre képes lekötni akár a hardcore JRPG rajongókat is. Valósággá vált az az álom, ami mondjuk tíz évvel ezelőtt még teljesen elkézelhetetlen volt: a Sony a PSP-vel hordozhatóvá tette a JRPG-k világát, úgy, hogy szinte semmiféle kompromisszumot sem kell kötni ahhoz, hogy élvezhessük őket. Ha nem tudnád, hogy egy PSP címről van szó, soha nem mondanád meg, hogy ezt a fantasztikus játékot akár a buszon, vagy vízparton ülve is nyüstölheted. Mi Zacknek, a Final Fantasy VII misztikus harcosának története? Hiányzik még pár puzzle ahhoz, hogy átlásd a teljes képet? A Crisis Core minden kérdésedre választ ad!
Régen lapozgattál mesekönyvet? Túl gyerekesnek találod a te korodban, és félsz, hogy lenéznek emiatt az emberek? Ne csüggedj, a problémád orovosolható. Hadd írjak föl egy receptet. A te gondodra a gyógyír egy bűbájos digitális elixír: a Valkyria Chronicles. Ha belekezdesz eme csodálatos történetbe, nincs személy – legyen az élő vagy holt, kísértet vagy az örökélet szülötte –, aki képes lenne megállítani. Ha belecsöppensz e kalandba, a krónika magával ránt, mint a jéghideg Mont Blanc meredek szirtjéről egy dübörgő hógörgeteg. Ennek a tündöklő mesének igazi varázsereje van, megbabonázza a játékost, olyan elmagyarázhatatlan rég elfeledett érzéseket, erőket szabadít fel, amelyet csak te magad élhetsz át a tévéd előtt ülve. Órák elteltével is csak játszik-játszik az ember, nem lankad a figyelme, nem fárad, csak az újabb stratégiai lépésekre koncentrál és csak egy cél vezérli, méghozzá a totális győzelem, az hogy a jók diadalmaskodjanak, és hogy visszaálljon minden a normális kerékvágásba eme mesés fantáziavilágban. Légy részese te is ennek a kalandnak, és oly mélyen merülj bele e történetbe, hogy már magad kiáltsd a fotelben ülve: "Squad Seven! Move out!" Ha a bűvös bájital nem használt, akkor talán a PlayStation.LIVE grandiózus tesztje meggyőz arról, hogy ennek a játéknak ott a helye a gyűjteményedben.
Az anime és a manga Japán talán legizgalmasabb exportcikkei a sushi és a csinos iskoláslányokat ábrázoló fotók mellett, nem véletlen tehát, hogy az anime-játékok is elterjedtek a nagyvilágban. A Naruto sorozatnak ráadásul sikerült az, ami előtte keveseknek - nem csak, hogy sokan megismerték, de meg is szerették, sőt olyan rajongótábort gyűjtött maga köré Japánon kívül is, amivel csak kevés sorozat büszkélkedhet. A Naruto Ultimate Ninja Storm az anime-videojátékok csúcskategóriáját képviseli: minden megvan benne, ami a rajzfilmben, abszolút ragaszkodik az eredeti világ hangulatához, ugyanakkor mégis játék tud lenni, tökéletes kikapcsolódást és szórakozást kínálva a gémernek különleges látványvilágával és harci helyzeteivel. A készítőknek sikerült elmosni a határokat a két - látszólag - külön világ között, és megteremteni az atmoszférát ahhoz, hogy a minden karaktert kivülről vágó rajongó, és az érdeklődő átlagember is megtalálja a számítását a programmal. Nem titok: a PSL 2009-et egy Naruto teszttel fogja köszönteni!
Annak, aki mostanában csináltatott bankkártyát, egyáltalán nincs könnyű dolga, ugyanis a PlayStation®Store-on megszaporodtak a jobbnál jobb címek. Nagyon nem egyszerű eldönteni, hogy melyik játékot érdemes letölteni. De, ha biztosra akarsz menni, és nem szeretnéd azt érezni a megvásárolt játék kipróbálása után, hogy „ablakon kidobott pénz”, akkor a Wipeout HD-t vételezd meg. Nem egy hétköznapi stílus, biztos sokatoktól távol áll, de muszáj kipróbálni, mert itt érezhetitek igazán a következő generáció erejét. Gyönyörű élénk színek, 1080p-s nagyfelbontású grafika, féktelen száguldás, tükörsima képfrissítés mellett. A vizuális adottságain kívül ráadásul igen komoly tartalommal is bír. Száguldhatunk az idő ellen felfoghatatlan sebességgel, de akár fegyveres küzdelmeket is vívhatunk ellenséges járművekkel az első helyért - több száz km/h-val száguldva. Tehát egyáltalán nem mondható rövid játéknak, nem egy, de nem is két nap a teljes végigjátszása, ráadásul, ha az összes trófeát meg akarjuk szerezni, akkor komolyan vért kell izzadnunk. A Wipeout HD a PlayStation.LIVE hasábjain már tiszteletét tette videoshow és írásos kedvcsináló formájában is, csekkoljátok!
A Space Invaders Extreme a hordozható játékok netovábbja: bármikor elővehető akár öt percre, akár egy órára és végtelenül addiktív. A videojátékok kőkorából származó játékmenet pedig - az újításoknak hála - ma sokkal jobban működik, mint annak idején. Az akció pergő, a modernizált grafika és zene kész audiovizuális orgia, a korábban marconán masírozó idegenek pedig mára taktikussá, változatossá váltak. A bossfightoknak és minijátékok tömkelegének hála sosincs lazítás: a játékkal töltött rövidebb-hosszabb idő minden alkalommal feszített és akciódús, szó szerint extrém. Az internetes szóbeszédnek, teszteknek ellentmondva nyugodtan kijelenthető az is, hogy a PSP-re megjelent játék könnyedén felülműlja a konkurens handheldre kiadott verziót, köszönhetően elsősorban annak, hogy a balra és jobbra mozgást szervesen magába építő játékmenet a Sony gépén vizszintes irányban szélesebb játékteret kapott. Aki eddig nem tett volna próbát vele vagy még többet akar belőle, az jövőre már nagyfelbontásban, PSN-ről letölthető formában is belekóstolhat a Taito remekművébe, megéri!
Hideo Kojima fiatal játékdizájnerként mert nagyot álmodni. Élete főművét kívánta megalkotni ősei, a legendás japán kardkészítők örökségének szellemében. Kojima mindent könnyedén átvágó katanája azonban nem nemes acélból mészült penge, hanem bitekből kovácsolt videojáték: a Metal Gear saga. Húsz évig hevítette, gyúrta, hajtogatta, izzította, és hűtötte folyamatosan az anyagot, hogy aztán 2008-ban végre azt mondhassa: "Elkészültem vele, íme, a tiétek!" A sorozat tökéletes, minden rajongói igényt kielégítő, elképesztő minőséget és igényességet nyújtó záróakkordja a Guns of the Patriots, amely technikai megoldásait, grafikáját, látványvilágát, tartalmát, történetét, zenéjét és hanghatásait tekintve minden magára valamit is adó játékfejlesztő előtt követendő példaként kell, hogy lebegjen a jövőben. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - 2008 kétség kívül legjobb PlayStation játéka.

Az összesített lista után most következzen a szerkesztők saját véleménye külön-külön, pár mondatban. Két kategóriában kellett játékokat megnevezni: az első értelemszerűen az év játéka lett, a másodikban viszont mindenki teljesen szabadjára engedhette fantáziáját. Nézzük, milyen eredmények születtek!
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Metal Gear Solid 4 (PS3)
Nem kenyerem a "csak egy maradhat" téma, mert 2008-ban nem csak egy játékkal szórakoztam nagyokat, hanem szerencsére többel is. Az év játékának mégis az MGS4-et választom. Kojima sok mindent bebizonyított: például azt, hogy egy sorozat negyedik része is lehet ugyanolyan minőségi és tartalmú, mint az előző három. Azt, hogy egy ilyen sok éve nyító történet-virág végül tényleg képes beteljesedni. De ami számomra a legkedvesebb emlék, az az, hogy legyen szó grafikáról, Blu-ray lemezről, vagy komoly játékmenetről, azért a legfontosabb tényező még mindig a game által közvetített érzelem.

AZ ÉV "LEGTÖBBSZÖR VOLTAM HULLA" JÁTÉKA: Call of Duty: World at War (PS3)
Azt mondom, nincs olyan, hogy "rövid FPS" - minden csak a megfelelő nehézségi szint választásán múlik. Úgy voltam vele, ez a WaW túl jó játék ahhoz, hogy végigrohanjak rajta, így balga fejjel a nehezebb szinten álltam neki... így egy kb. két hetes őrjöngéssel, kontroller-törés közeli állapottal, és egy checkpoint = egy este időbeosztással járó tortúrát szabadítva magamra. Végigtoltam becsülettel, talán de soha életemben nem lőttek le annyiszor játékban, mint ebben. Voltak pontok, ahol három éjszaka kellett, hogy átjussak. Soha nem felejtem el.
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Naruto Ultimate Ninja Storm (PS3)
A japán dolgokat mindig is ezerrel csíptem, de mikor egy animéből játékadaptációt készítenek – és ha az az anime pont a kedvenceim közé tartozik –, és mindez a legprofibb kivitelben készül el, eredeti sztorikövetéssel, akkor nekem ott van végem. Naruto jött, látott és engem teljes mértékben képernyő elé szegezett. Hatalmas címek jöttek ki idén, de túl nagy animerajongó vagyok.

AZ ÉV "LEGF@SZÁBB ÁTVEZETŐ ANIMÁCIÓK" JÁTÉKA: Devil May Cry 4 (PS3)
Mikor elsőnek tettem be a korongot a gépbe és szembesültem Dante és Nero küzdelmével, számomra már ott eldőlt, hogy nagyon nehéz lesz überelni ezt a jelenetet. Áll-leszaggató látvány fogadott. Erre még egy jó nagy lapáttal rátett Dante humora is.
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Metal Gear Solid 4 (PS3)
Kojima hozta a formáját és megcsinálta a lehetetlent! Egy tökéletes epizóddal zárta le minden idők egyik legnagyobb ópuszát, amiben minden kérdésre választ kapunk. Gyönyörű képek, szívbemarkoló zenék és megható emberi sorsok tárulnak elénk eme műalkotásban. Végigjátszása minden szívvel rendelkező PS3 tulajnak kötelező! Hagyjátok, hogy eluralkodjanak rajtatok az érzelmek, sírjatok és nevessetek együtt a hősökkel, mert megérdemlik.

AZ ÉV "LEGJOBB DOMBORZATI TÉRKÉP" JÁTÉKA: Soul Calibur IV (PS3)
Seong Mi-Na, Taki (nem a South Parkos!!), Xianghua, Tira, Hilde, Ivy... Több kommentre nincs is szükség azt hiszem! Szeretek barangolni a természet lágy ölén.
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Valkyria Chronicles (PS3)
A játékstílus teljeskörű megreformálását vitte véghez a Sega a Valkyria Chronicles-szel: SRPG-től eddig sosem látott grafika és irányítás mutatkozott be a PS3 exkluzívban, mégsem ezek miatt lett nálam az év játéka. Sokkal inkább azért, mert idén ez a cím volt az, ami leginkább játék volt, ami nem vezette a kezemet, hanem kihívásával és jutalmazási rendszere által megkövetelte, hogy igazi, nagybetűs játékos legyek.

AZ ÉV "LEGKÜLÖNCEBB ADDIKCIÓS" JÁTÉKA: PixelJunk Eden (PS3)
Ha lehet ilyet mondani, a HD grafika sosem volt annyira szembeötlően lényeges, mint amilyenné az Éden kapuinak megnyílásával vált. Az egyedien művészi képi és zenei világgal bemutatkozó játék pixel pontossággal kényezteti és a tűrés felső határára tökéletesen belőtt nehézséggel láncolja magához az elvontságra fogékony és kihívástól meg nem riadókat.
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Valkyria Chronicles (PS3)
A Valkyria Chronicles minden tekintetben az utóbbi idők legmonumentálisabb alkotása. Teljesen mindegy, mely pontjában, porcikájában kutatunk eszeveszetten hibák után, fölöslegesen tesszük, mert hibája nincs, ugyanis annak, aminek szánták, egyszerűen tökéletes, hogy tovább fokozzam: egy gyöngyszem a maga kategóriájában. Egy csodálatos világot, egy fantasztikus történetet és érzelmekkel átitatott meseszép karaktereket teremtettek nekünk. Az év leggrandiózusabb alkotása, vétek kihagyni.

AZ ÉV "LEGNAGYOBB SEBESSÉGŰ" JÁTÉKA: WipEout ®HD (PS3)
A WipEout® HD nemhogy hozta a tőle elvártakat, de szerény személyem elképzeléseit még túl is szárnyalta. Igazi nagyfelbontású grafika, őrületes száguldás, stabil képfrissítés mellett. A legjobb PlayStation®Store játék, a futurisztikus világok és a száguldás szerelmeseinek.
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Fallout 3 (PS3)
Nekem egyértelműen a Fallout 3. Nagy szerelmese vagyok a sorozatnak, nagyon régen vártam a folytatást és nagyon kellemeset csalódtam benne. Mai napig le tudok ülni elé kalandorkodni picit Capital Wastelanden, és szerintem ez nagy szó egy kizárólag single-üzemmódú sztáfftól. Szerintem.

AZ ÉV "LEGZÚZDÁBB, GITÁRRAL A KÉZBEN ABLAKONKIUGRÓS" JÁTÉKA: Guitar Hero: World Tour (PS3)
Azt hiszem nem szorul magyarázatra. :)
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Metal Gear Solid 4 (PS3)
2008. június 10. - 22:00. Külön az MGS4 miatt ültem be az autóba, hogy megtegyem a 100km-es utat és az elsők között kaparinthassam meg az Új Metal Geart. Nagyjából éjfél/egy óra körül értem haza, két órát játszottam, majd mentem aludni (MGS-t csak tiszta fejjel). Reggel kilenckor bevetődtem a PS3 elé, filmszakadás, 16-17 óra non-stop játék. Imádtam. Szia Snake! *integet*

AZ ÉV "LEGSZEBBEN IZZÓ HADOUKEN" JÁTÉKA: Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix (PS3)
Ugrás, medium punch, előre, medium punch, előre medium kick *sokszor*, high punch. Vége. Több, mint száz online ellenfelet vertem szájba ezzel a kombóval, Chun-Li együttműködésével. Jah, hogy a játék milyen?! Az Isteni Street Fighter II 2008-ban. Köszönöm Capcom!
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Metal Gear Solid 4 (PS3)
Egy méltán népszerű, nagy múltú és patinás sorozatnak a rajongók szinte minden igényét kielégítő folytatása, több éves, kemény fejlesztői munka eredménye. Lélekig ható történet, elképesztő látványvilág, pörgős akció, remek zene, kiváló szavatosság.

AZ ÉV "TÚLÉLŐ HORROR" JÁTÉKA: Silent Hill: Homecoming (PS3)
Az apró technikai hibák ellenére a létező egyik legjobb túlélő-horror sorozat nemrég megjelent folytatása sem okozott csalódást híveinek: maradt a védjegynek számító, diszharmonikus hangulatú történet és a csodálatos zene, fantasztikus látványvilággal és a korábbiaknál hangsúlyosabb harcrendszerrel körítve. Silent Hill köszöni, jól van.
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Grand Theft Auto IV (PS3)
A Rockstar messiásként várt játéka, mely először az újgenerációs konzolokra érkezett, jött, látott és győzött. Niko Bellick végérvényesen beírta magát a videojátékok történelmébe, mint a legtökösebb és egyben legemberibb gengszter. A Nagy Autólopás 4. része a valaha elkészült legjobb „bűnözőszimulátor”, fantasztikus audiovizuális motorral a háta mögött, milliós eladásokat produkálva. "Move Up Ladies”

AZ ÉV "LEGJOBB SZTORI" JÁTÉKA: Metal Gear Solid 4 (PS3)
Hideo Kojima életműve több mint húsz éve indult világhódító útjára és ez év június 12-én megérkezett a végkifejlethez, lezárva ezzel a főhős, Solid Snake kalandját. Hódító útját az MSX platformon kezdte és a Sony harmadik játékállomásán fejezte be, minden kérdést megválaszolva, minden szálat elvarrva. Fordulatokkal teli, könnyfakasztó, elgondolkodtató, megnevettető, érzelmekkel teli alkotás, amely szinte minden ízében tökéletes, semmi máshoz nem fogható produktum. Röviden: a Playstation 3 legcsillogóbb ékköve.
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Space Invaders Extreme (PSP)
Másik ötven game elkészítéséhez elegendő stílus, belegyömöszölve pár apró pixelbe. Pofonegyszerű, de a végletekig kombinálható játékmenet. Atomállat, pittyegős electrotechno soundtrack. Mindez becsomagolva egy UMD-be, hogy akkor és ott flesselj, ahol akarsz. Egy szóval olyan, mint Leeloo: tökéletes...

AZ ÉV "LEGJOBB EX-SZUPERHŐS ÜGYVÉD" JÁTÉKA: Harvey Birdman: Attorney at Law (PSP)
Egy rajzfilmsorozatból, ami poént csinál saját főhősének múltjából, a Capcom készített egy videojátékot, ami poént csinál saját, jól menő ügyvédes szériájából (Phoenix Wright). Igaz, a game gyalázatosan rövid, de a maximumra tekert, kőkeményen debil humor mindenért kárpótol. Call of Duty rajongók kerüljék.
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Gran Turismo 5 Prologue (PS3)
Minden idők legjobb autós játékának a folytatása hozta, sőt túl is szárnyalta az elképzeléseimet. 1080p látványorgia, tűéles grafika, kiváló hang és mindez még csak a Prológus, mi lesz itt a végső verziónál? Az irányíthatóságról, a fizikáról mit is lehetne mondani? Tökéletes, tökéletes, .... Ha valakinek más a véleménye, az üljön bele az autójába, menjen ki egy pályára és a határokat súrolva autózzon egy órát, majd irány haza, üljön le a GT elé és egy hasonló autóval kezdjen el száguldozni. Érdekes tapasztalat, én megtettem többször is. A GT4-nél azonos autókkal is!

AZ ÉV "LEGNAGYOBB SÍRÓS" JÁTÉKA: Metal Gear Solid 4 (PS3)
Isten, MGS az isten, Kojima az isten. Utoljára a Final Fantasy X végén pityeregtem, meg most...
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Crisis Core - Final Fantasy VII (PSP)
Nem kell indokolni, ez a játék magáért beszél.

AZ ÉV LEGJOBB "ANIMÁCIÓ" JÁTÉKA: Crisis Core - Final Fantasy VII (PSP)
Indoklás nincs, agyhalott vagyok, semmi nem jut eszembe, egyszerűen csak király és kész.
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Metal Gear Solid 4 (PS3)
Hideo Kojima a sorozathoz méltó folytatást alkotott, amiért megérte a sok várakozás. A történet, a megvalósítás, a játékmenet szinte tökéletes minőséget képviselnek. Az átvezető jelenetek megszégyenítenek sok nagy mozifilmet is. Egy olyan etalon, amelynek színvonalát sajnos más játék nem igazán közelítette meg PS3-on. Az online rész a remek játékmódjainak köszönhetően hónapokig tartó szórakozást jelentettek, sokan még a mai napig is rá vannak gyógyulva. Aki esetleg kihagyta volna mindenképpen pótolja, de csak miután a korábbi részeket is végigvitte.

AZ ÉV "LEGJOBB SPORT" JÁTÉKA: Pro Evolution Soccer 2009 (PS3)
A Konami sikerrel vitte tovább a PES hagyományait és idén korrekt fociszimulátort hozott ki. Sikerült kijavítani a tavalyi PS3-as rész bosszantó hibáit is. Az új játékmódokkal és a remek zenékkel még meg is fejeli a korábbi részek hangulatát, de azért még van hova fejlődni, hiszen ezúttal sincs sokkal több csapat benne. A Become a Legend mód és az online küzdelmek hosszas szórakozást jelentenek a foci és a PES szerelemeseinek, házibulikba is kitünő választás lehet természetesen.
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Fallout 3 (PS3)
Felemás okok miatt, de nálam a Fallout 3 lett ez. Nincs egetverően szép grafikája vagy látványos effektek, hiszen egy régi (de megbízható) motor hajtja, amiből még az időjárás leképzést is kihagyták. Ami miatt végül is ezt választottam az az, hogy hiszek a kb. 4 év múlva elkezdődő világvégében, és rengetegszer álmodtam pontosan ilyen lepusztult-kipusztult világról, mint az F3 amerikája. Borzongató volt a saját álomvilágom virtuális megelevenedésében mászkálni, a romos házakban és szeméthegyek között... A másik dolog pedig a szabadság, főleg a személyiség szabadsága. Nem valami kinevezett gengszter vagy hátrányos helyzetű maffiózó vagyunk, hanem (nagyrészt) tőlünk függ a karmánk alakulása, a jó és a rossz cselekedetek által. No és persze a valós mozgási szabadság sem elhanyagolható, ami miatt már az Obliviont is imádtam. Sajnos a fő történet béna befejezése és a level / XP limit hamarabb a polcra tette a játékot mint az Oblit, de mindenképpen ez a game volt az, ami miatt néha hamarabb hazajöttem a melóból 2008-ban.

AZ ÉV "LEGRÉMÍSZTŐBB" JÁTÉKA: Dead Space (PS3)
Mióta találkoztam pár arccal, akik a szelektív kukák mögött laknak, a zombik már nem jelentenek olyan traumát mint régen, és egyszerűen nincs mitől megijednem. Ezért örültem ennek a picit "nyolcadikutas" feelinget hordozó játéknak! Én ugyanis jellemzően az ilyen egyedül mászkálós horrorokba tudom magamat valamennyire beleképzelni, ahol nincs segítség vagy társ, hanem az ember csak önmagára számíthat. A kihalt és sötét folyosók mellé még a tökéletes, általam eddig más játékban nem tapasztalt térhatású hang jött, ami tényleg egy "Mi kapirgál a sarokban a virágtartó alatt?" érzést adott pluszban hozzá. Ehhez képzeljétek még el a projektor 2,5 méteres képét, szóval ha nem is f*stam be a kanapén, de megvolt az a kellemes feszültség, amivel az ember izzadó kézzel várja az aktuális nyakába ugráló szörnyezetet. És bár világújdonságot nem adott a népnek, de látható, hogy hangulatot teremteni jó designnel és rendezéssel lehet főleg, így a Dead Space lett nekem az év "Űr" Resident Evilje.

Erős év volt ez a 2008, kétség nem fér hozzá. A Playstation 3 már sokadik alkalommal bizonyított - legyen szó platformjátékról, minőségi autós programról, vagy csak egyszerűen a trendeket követő FPS-ről, itt minden játék a legmagasabb színvonalon kerül bemutatásra. Az érzelmekkel megáldott Metal Gear Solid 4, a Media Molecule csináld-magad platformere, a LittleBigPlanet, a kimérapuszítító hadjárat, azaz a Resistance 2 - ezek azok az ízig-vérig Playstation játékok, melyek megérdemlik, hogy kategóriájukon belül bezsebeljék a legjobbaknak járó díjakat.

Most pedig átadjuk a mikrofont nektek, Playstation.LIVE-osok, ti jöttök! Lássuk a ti PlayStation kedvenceiteket!

Boldog Új Évet mindenkinek!
Olvasói vélemények
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
2009.01.15. 22:17:41
LV1
Nagyon egyetértek a PSL véleményével. Kb. én is ezeket a játékokat mondanám...
][ PSN ID: HunZarga ][
100. Rambo
2009.01.05. 21:38:39
LV19
Válasz 92. Sipee üzenetére:
LOL, az is 2007-es. :D :D
99. eto
2009.01.05. 12:30:01
LV1
Válasz 98. kryss777 üzenetére:
Köszi a válaszodat!Akkor be kell szereznem egy ps 2 is!
98. kryss777  PlayStation.Community tag
2009.01.05. 11:27:13
LV7
Válasz 97. eto üzenetére:
Nem.
97. eto
2009.01.05. 11:24:06
LV1
Sziasztok!Szerintetek úgy érdemes beszereznem az MGS negyedik részét hogy ha az előző részeivel nem játszottam!
96. Simax
2009.01.05. 10:11:35
LV1
Válasz 77. Dzson üzenetére:
Ebből van egy pár épp ezért lepett meg a DS mondjuk megérdemelten van a listán bár nekem a tavalyi év nagy dobása volt így értelemszerűen nálam előbbre van a listán mivel az itteni lista címeiből túl sokat nem láttam, konkrétan egyet sem nincs Sony masinám :)
Idén valszeg már nem lesz új része (nem is kell mert akkor össze lesz dobva) idén lesz elég újdonság (Halo 3: ODSt meg a Halo Wars) bár ezek csak inkább nekem, nem igazán ide való címek :D
95. Folt  PlayStation.Community tag
2009.01.04. 20:05:03
LV11
Állat lett köszi!
Az ilyet a Fangoriában is csíptem!
94. kobe  PlayStation.Community tag
2009.01.04. 18:11:25
LV11
nahát, Miki, ennyire bejött a Crisis Core? :)
királyság
93. Sipee
2009.01.04. 17:52:14
LV7
Válasz 91. Rambo üzenetére:
én toltam, de nekem az se tetszik:D
Atomvillanáskor ne állj tank mögé, mert rád olvad.
92. Sipee
2009.01.04. 17:51:54
LV7
Válasz 90. Rambo üzenetére:
igaz. akkor viszont az eye of judgement.
Atomvillanáskor ne állj tank mögé, mert rád olvad.
91. Rambo
2009.01.04. 15:46:21
LV19
Válasz 86. Helme üzenetére:
Na mondjuk azt én sem értettem, szerintem a legjobb hordozható játék címet is a Crisis Core érdemelné meg.
90. Rambo
2009.01.04. 15:45:30
LV19
Válasz 87. Sipee üzenetére:
Uncharted sem 2008-as. :)
89. Rambo
2009.01.04. 15:44:25
LV19
Válasz 84. CountofHell üzenetére:
A Castlevania nem 2008-as játék.
88. Helme
2009.01.04. 14:02:11
LV1
Nekem a Need For Speed Undercover is tetszett.
Azért, mert a hülye firkászok leminősítették, attól még visszahozott valamennyit az NFS érzésből. Bár tény és való, hogy nem azt kaptuk amit ígértek. >.<
87. Sipee
2009.01.04. 12:42:10
LV7
kövezzetek meg, de nekem személyszerint nem tetszik az mgs széria. az én listám:

PS3 Legjobb Játékai 2008-ban:
1. LittleBIGPlanet
2.Burnout Paradise
3.Uncharted: Drake's Fortune

PSP Legjobb Játékai 2008-ban:
1.God of War: Chains of Olympus
2.Star Wars: The Force Unleashed
3.SOCOM: Tactical Strike

le lehet ezér hurrogni, de én így látom a helyzetet, így kategóriák nélkül :)
Atomvillanáskor ne állj tank mögé, mert rád olvad.
86. Helme
2009.01.03. 23:21:53
LV1
Na az is LOL, hogy a Space Invaders Extrem lett a legjobb PSP-s játék. Tragikus a helyzet PSP fronton, no de azért nem ennyire...
85. adamq
2009.01.03. 19:26:32
LV2
az év legjobb játéka nehogymár lemezes legyen........
For mother russia!
84. CountofHell  PlayStation.Community tag
2009.01.03. 16:09:01
LV15
Én így láttam 2008 - at :

2008 LEGJOBB PLAYSTATION 3 JÁTÉKAI1., Metal Gear Solid 4 : Guns of the Patriots
2., Devil May Cry 4
3., Dead Space

2008 LEGJOBB PLAYSTATION 2 JÁTÉKAI

1., Shin Megami Tensei : Persona 3 FES
2., Shin Megami Tensei : Persona 3
3., Silent Hill Origins

2008 LEGJOBB PSP JÁTÉKAI

1., Crisis Core : Final Fantasy VII
2., Castlevania : The Dracula X Chronicles
3., God of War : Chains of Olympus
PSN - CountofHell_HUN
2009.01.03. 11:28:33
LV5
Válasz 80. megasuti üzenetére:
:-O kiváncsivá tettél! mi a kedvenced?
Sex - Game - Rock'n'Roll!
82. xetron  PlayStation.Community tag
2009.01.03. 11:06:58
LV20
Valkyria Chronicles,Final fantasyVII:CC, Metal Gear 4,Fallout 3,
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
2009.01.03. 09:43:47
LV3
Válasz 80. megasuti üzenetére:
Mi lenne az?:)
80. megasuti  PlayStation.Community tag
2009.01.03. 09:36:37
LV4
többet kellene játszanom más játékokkal is, mert az én kedvencem sajna nincs itt :(
79. UV-
2009.01.02. 23:37:47
LV7
Kegyetlen izmos év volt ez a ps3-nak.
Éppen ezért nehéz ez az év játéka. Nekem a MGS4 a topbudha. Szinte a részemmé vált ez a sorozat, már a kezdetektől.
De szorosan mögötte minden stílusban van kiemelkedő alkotás. A kreatív Little Big Planet, a hihetetlenül fosatós Dead Space, Devil May Cry 4, Resistance 2 hajnalokba nyúló multizása. Felejthetetlen mind. Fallout sajnos kimaradt, de idén az elsők között lesz a Prince Of Persiával együtt.
It only does everything! id: LU-BU666
78. Dzson  Szerkesztő
2009.01.02. 22:03:28
LV6
Válasz 76. Vhiktor üzenetére:
:)
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
77. Dzson  Szerkesztő
2009.01.02. 22:02:34
LV6
Válasz 72. Simax üzenetére:
Értsd úgy, hogy végül is "csak" egy űrben játszódó túlélő horror, aminek szép a grafikája. Ezért írtam, hogy nem a techno a minden, hanem egy jó játékot ugyanúgy kell megrendezni, mint egy filmet - ebben tökéletes a DS. A helyszínek felépítése, bevilágítása, a modellek és animáció, a story no meg a hangok. Mert hiába harangoznak be egy gamét, hogy a szörny belei kifolynak a TV alján, ha amúgy fél óra alatt megunható. :)
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
2009.01.02. 21:53:11
LV3
Na már majdnem meglepődtem, hogy nem került fel a Dead Space...
Dzoni Space nem csalódtam benned:P;)
75. Lezlie81  PlayStation.Community tag
2009.01.02. 20:49:20
LV2
Miki te vagy az én emberem!
Már azt hittem belőlem veszett ki "valami" de aztán a kezembe került a CC és...
Egyszerűen tökéletes!!!
http://www.youtube.com/watch?v=MOJ91H4mraU
74. Zoli21  PlayStation.Community tag
2009.01.02. 20:13:56
LV7
Nekem ezek közül megvan a Fifa09, Gt5, Little Big Planet, de szerintem mehetett volna a Resistance 2 helyére a Call of Duty 5 World at War!!! Resi is jó lehet, szép, látványos, de űrfegyverek nekem nem tetszenek, meg ilyen sárga lézercsikokat lősz ki, sztem gagyi!!!:D Dehát ízlések és pofonok..:)
73. Petunia  Szerkesztő
2009.01.02. 15:44:16
LV12
Szépen megkomponáltátok, f*szán fest! :)
Endure and Survive
72. Simax
2009.01.02. 12:16:08
LV1
"És bár világújdonságot nem adott a népnek"
Nekem igen és epekedve várom a következő Dead Space részt. Olyan régen jött már utoljára hasonlóan igényes cím amin tényleg lehet parázni hogy már nem is tudom mikor.... Talán a Silent Hill 2 volt nekem ehhez hasonló élményekben gazdag stuff' amit utoljára gyűrtem le. Nem csak a szörnyek számítanak hanem a tálalás is ami ebben az esetben tökéletes lett.
2009.01.02. 12:14:08
LV2
AZ ÉV LEGJOBB JÁTÉKA: Fallout 3 (PS3)
AZ ÉV LEGJOBB KONCEPCIO: LBP (PS3)
Nemmegy ez a Portable ID. :(
2009.01.02. 11:02:11
LV1
Devil may cry 4, Time shift, Resistance 1-2, Soul calibur, stb......
69. eszg_  Szerkesztő
2009.01.02. 10:23:29
LV13
Válasz 64. Ponty_88 üzenetére:
Ennek örömére szerezd is be és kezdődhet a móka. :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
68. eszg_  Szerkesztő
2009.01.02. 10:22:31
LV13
Válasz 58. DudeHUN üzenetére:
Ezt akár én is írhattam volna, azzal a különbséggel, hogy én szeretem a techno-t :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
67. martin  Főszerkesztő
2009.01.02. 10:19:41
LV27
Válasz 65. Sippie üzenetére:
Volt, például a PS2 exkluzív Dragon Ball.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
66. Old_Snake  PlayStation.Community tag
2009.01.02. 09:50:22
LV5
Teljesen egyetértek a listával!
Év játéka: MGS4.
"There's only room for one Boss. And one Snake..."
65. Sippie
2009.01.02. 01:59:52
LV8
naruto tesztet várjuk, de egyébként volt más induló is az anime feldolgozás témában? :D
Si vis pacem para bellum
2009.01.01. 23:11:56
LV5
ezért nem látogatok más honlapokat. ez az én környezetem...

eszg_! egyik blogbejegyzésedbe ollóztál egy "fekete-fehér bigyulát" a képre! már tudom akkor hogy mikőr van szó! ^.^
Sex - Game - Rock'n'Roll!
63. Rambo
2009.01.01. 21:34:42
LV19
De ne már, hogy a CoD: WaW ilyen nehéz. Épp most akartam elkezdeni Veteranon. :P
62. fikusz
2009.01.01. 19:40:32
LV2
MGS4! Kojima az isten!
Oké! De ha én hazudok, te is elhiszed?!
61. Jesus  PlayStation.Community tag
2009.01.01. 19:24:40
LV20
MGS4, mi más ? :)
Spupul!
60. Szuchi
2009.01.01. 18:56:52
LV5
AZ ÉV "LEGTÖBBSZÖR VOLTAM HULLA" JÁTÉKA: Call of Duty: World at War (PS3)
hát ez szakadás :D:D:D
"Square Enix"
59. Szuchi
2009.01.01. 18:26:59
LV5
Korekt és jó cikk! Egyett értek
"Square Enix"
2009.01.01. 18:21:44
LV1
Végre valahol a Space Invaders is bekerül. Szerintem is a legjobb handheld stuff lett idén. Igaz én DS-en nyomom, de olyan szinten lerakhatatlan, hogy kajak pillanatok alatt teljesen addikt lesz tőle a gyanútlan gamer:)
A soundtrack meg olyan szinten über állat a grafikával együtt, hogy még én is -hányok a techno zenétől- beleszerettem egyből. Imádom.
Gamer for Life
57. mark910624  PlayStation.Community tag
2009.01.01. 18:00:30
LV4
Nagyon jó lett a cikk, visszahozta az 576 Konzolos emlékeket, amikor még csináltatok ilyet az újságba (lehet a mostaniban is lesz, de az nem u.a. !)
2009.01.01. 17:32:45
LV1
Az év játéka: Bioshock

Irtam mar egy kommentet a Bioshockról itt a Live-on es mivel nem szeretem nagyon ismetelni magam, csak annyit mondanek, hogy Rapture és az ott lejátszódó kétségbeesett harcom a túlélésért (hard, minden achievment, köztük az is hogy egyszer sem haltam meg), valamint ahogy ezt tálalták nekem, nem hagyott kétséget hogy ez az év játéka.

A legjobb, "Gyere ide Berial, szájbakaplak, "Is that all you got?" játéka: Devil May Cry 4

Mindig imadtam ezt a sorozatot, a stilusa miatt, de a Devil May Cry 4 és Nero egészen uj izt hozott, nekem pedig nagyon izlett.

Rengeteg volt a jó játék idén, ami megfogott, egyebkent is nagon jok a tapasztalataim ezzel a konzolgeneracioval, de ez a ket game volt a top. Sajnos sok minden kimaradt, igy leeht hogy mashogy nezne, ki a helyzet ha az MGS4-et is meg tudtam volna szerezni :(

Remelem a 2009 is legalabb ilyen lesz.
En mindenesetre játszom tovább.

Peace out.
2009.01.01. 17:05:31
LV4
Van 1 két dolog amivel nem értek egyet, de azért tök jó a lista. :D
54. Chrome  PlayStation.Community tag
2009.01.01. 15:50:05
LV10
Az év játéka: Metal Gear Solid 4

Mert megérdemli. A grafika könnyfakasztóan szép, a történet és a tálalás fényévekkel túlszárnyalja a filmeket. A fegyverek hangja, kezelése, kinézete tökéletes. A harcok látványosak, a lopakodás pattanásig feszíti az idegszálakat. Kár, hogy az online-t elk*ták, de nem kicsit.

Az év legMetálosabb játéka: Burnout Paradise

Dübörög a Rock, 200-al száguldasz, a többi verdát eltaposod, és közbe egyre több és több autóval bövül a gyüjtemény. Igen, Welcome to Paradise City!
"Behold the Razgriz, its wings of black sheath!"
53. Itachi  PlayStation.Community tag
2009.01.01. 15:38:24
LV2
Hm, hm a Tekken 6 meg SF IV. persze Final Fantasy 13 mind számomra esélyes dobogósok 2009 re....
ヤレヤレ、ダゼ。
52. Rambo
2009.01.01. 15:16:10
LV19
Én az Év játéka címben talán Foxhound-al és KenChi-vel értek egyet. A Naruto nekem demo alapján és a többiek véleménye alapján az Év játéka, + a GTA IV is az nekem, mert megérdemli, szerintem.
Boldog Új Évet mindenkinek. :)
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
Mozi - Volt egyszer egy... Hollywood
2019.08.20. 12:31 Cool-Túra
18 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Hollywoodi (rém)álom.
Everybody's Golf VR (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.20. 12:19 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Akkor sem megyek ki a szabadba golfozni!
Blast Zone! Tournament (PS4, PSN)
2019.08.16. 09:15 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A lemásolt házifeladat esete.
Songbird Symphony (PS4, PSN)
2019.08.15. 12:01 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
"Hajnalonta engemet / gerle-galamb költöget"
Mozi - Halálos iramban: Hobbs & Shaw
2019.08.15. 11:48 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A macsó kopasz bácsik visszatértek.
Attack of the Earthlings (PS4, PSN)
2019.08.14. 11:30 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: HTB
A vadkapitalizmus túlkapásai.
Wolfenstein: Cyberpilot (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.12. 20:19 PlayStation Network
14 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Cyber-langweilig.
Etherborn (PS4, PSN)
2019.08.11. 23:41 PSC egyperces
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Délutáni fejtörő.
Toki (PS4, PSN)
2019.08.10. 20:07 PlayStation Network
6 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Retro majomkodás.
Képregény - Megtorló: Végszó
2019.08.09. 19:00 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy utolsó megtorlás.