PlayStation.Community

2011.04.18. 13:39 Játékteszt
41 hozzászólás
Szerző: Kyo
Értékeld a cikket!
Szépséges rémségek.

2012 karácsonyán úgy tűnt, elérkezett a világvége.

New York látképe rövid idő alatt hatalmas változáson ment keresztül, ahogy a semmiből előtűnő, toronyszerű képződmények lerombolták, átszabták a várost, nem kegyelmezve felnőtteknek, gyerekeknek, épületeknek, de még a Szabadság-szobornak sem. Ezek a hatalmas tornyok – néhányan Babelnek hívják őket – magát a végítéletet hozták el, a bennük lapuló ismeretlen faj személyében. Hatalmas mészárlás kezdődött: vér és sikoltozó emberek mindenütt, na meg a hadsereg kétségbeesett, de az utolsó pillanatig kitartó katonái. A helyzet kezelésére megalakult a CTI (Counter Twisted Organization) nevű csoport, aminek feladata, hogy elemezze a támadásokat, a szörnyek fajtáit, fejlődését, és természetesen az ott lévő kiváló taktikusok és szakemberek segítségével ki kell találniuk, hogyan tudnak eredményesen fellépni ellenük.
De az utcákon háború dúl, fajtánk a pusztulás szélén áll, az idő pedig fogy.
Mára pedig csak egyetlen ütőkártyánk maradt: egy amnéziás, törékenynek látszó nő.
Véráztatta menyasszonyi ruhában találtak rá, és fogalma nincs, hogy mi történik vele, de azt tudja, hogy különbözik a többiektől. Csakis ő képes használni a történelem eddigi legnagyobb vívmányát és fegyverét, az Overdive rendszert, aminek segítségével visszamehet a lények első megjelenésének idejére, megváltoztatva a háború kimenetelét.

Az ő neve Aya Brea.A Parasite Eve sorozat második, eddigi utolsó része az ezredforduló tájékán jött ki PSone-ra, szóval eléggé kiéheztette rajongóit a Square. Ám aki most véres szájjal, hörögve ráveti magát a Playstation Portable exkluzív The 3rd Birthday-re, több meglepetéssel is szembesül. Az első, hogy ez nem egy olyan Parasite Eve epizód, mint a korábbiak. Fontosnak tartom ezt leszögezni, hiszen sok helyen hibásan harmadik résznek titulálják, ez alapján is ítélik meg, pedig ez így ebben a formában nem igaz. A cím The 3rd Birthday, de a benne lévő hármas nem a harmadik részre utal – ez egy spinoff más történettel és további változásokkal. Vannak visszatérő szereplők, de nem épít az első két PlayStation játék történéseire, és azok ismerete nélkül is tökéletesen élvezhető. Mi több, a befejezésnél előbb jutott eszembe egy FINAL FANTASY (sőt, Kingdom Hearts); hiába, a Birthday le sem tagadhatná Motomu Toriyama jelenlétét, akár a sztorit, akár a dizájnt vesszük szemügyre. Az úriember egyébként kifejezetten szeret szexi női főszereplőkkel dolgozni (ami persze bármely férfiemberről elmondható), ez már előző munkáiból is kiderült, például nem is túl régen az FFXIII-ban, és a X-2 főhősnőit elnézve szintén alátámaszthatjuk ezt az állítást. Ebből következően a fanservice itt sem marad el: Aya zuhanyzik, nyög, és persze darabokra szakadnak ruhái.
Most, hogy megtudtátok ezeket a nagyon fontos részleteket is, tisztázzuk, hogy milyen játék is a The 3rd Birthday!
Elsősorban egy nagyon jó, igazi durva akciójáték, ami kemény, mint Aya volt a régi PlayStation részekben. Ránézésre megtévesztő, hiszen nagyrészt csak megyünk és ölünk, azonban a ruha alatt ott domborulnak túlélő-horror, sőt RPG elemek is, amelyek elegyéből kihívásokkal teli, nagyszerű, és teljesen gördülékeny játékmenet áll össze.
A game központi eleme Aya azon képessége, hogy meg tud szállni bárkit, aki a helyszínen tartózkodik, így fizikailag minden küldetésen más emberekben fogunk rohangálni. Az előre beállított fegyvereink ilyenkor velünk repülnek az új testbe, és plusz egy még van az aktuális „vendéglátónknál” is, ha esetleg kifogynánk a lőszerből. A használt személytől függetlenül a képernyőn mindig a lányt fogjuk látni; de persze milyen is lenne, ha egy átlag katona képében rohangálnánk, máris kevésbé lenne látványos a ruhaszaggatás…
Nos, a rendszer egyetlen gombnyomást igényel, és nagyon jól is működik! Amint rátenyerelünk, az idő lelassul, és az irányokkal azonnal kiszúrhatjuk azt a személyt, akibe át szeretnék ugrani. Választásnál figyelembe vehetjük azt is, hogy milyen speciális fegyver van nála, illetve, hogy mennyi életereje van még, de maximálisan átlátható, így gyakorlatban a döntés pillanatok alatt megszületik. Az Overdive képességet bármikor, bármennyiszer alkalmazhatjuk, amíg csak van használható test a közelünkben, és ha mindent jól csinálunk, a Game Over feliratot csak akkor kell látnunk, ha már mindenki meghalt. De ha azt hiszed, hogy ettől könnyebb lett a játék, tévedsz, hiszen az ellenfelek így is túlerőben vannak, a katonák pedig elég gyorsan meghalnak, szóval nem árt, ha a szimpla tűzerőn kívül egyéb dolgokat is bevet az ember.
Például az Overdive killt, hiszen ez a rendszer támadásra is szolgál. Jó pillanatban megnyomva az OD gombot, belülről hatalmas sebzést okozhatunk az ellenfélnek, amivel később egyéb bónuszok is járnak (DNS tábla, lentebb). A legnagyobb pusztítást viszont a Liberation segítségével érhetjük el, amit csakis akkor használhatunk, ha az életerő alatt lévő vörös csík feltöltődött. Ilyenkor jó pár másodpercig két pisztollyal szórhatjuk az ellent, megnövekedik a sebzés, ráadásul villámgyorssá válik a mozgás, így sokkal könnyebben kikerülhető bármi. Ha mindez még nem lenne elég (hát nem elég) a Twisted sereg kiirtásához, fedezékrendszer is helyet kapott, ez manapság az akciójátékok kihagyhatatlan eleme. Nem is baj, itt is meglehetősen hasznos, hogy Aya gombnyomásra elbújik az ideiglenes védelmet nyújtó objektumok mögé. Ezek előbb-utóbb megsemmisülnek, szóval nem pihenhetünk mögöttük örökké, de az esetek nagyon nagy százalékában életmentők.
Azért az ember legjobb barátja itt a kutya híján mégis a fegyver marad, amiből hatalmas mennyiséget szerezhetünk a katonáktól. Pisztolyoktól a rakétavetőig ötféle kategóriában válogathatsz, és ezek közül mindnek megvannak a saját tulajdonságai. A pláne pedig, hogy még tuningolni (itt nincs eszetlen kombinálás) is lehet őket! Lehet, hogy az egyik csak szimplán nagyot sebez, a másik meg kisebbet, de sokkal gyakoribbá teszi az OD killt. Sok lehetőség van, de mindenkinek más válik be, azt, hogy mi a számodra megfelelő, természetesen Neked kell kitapasztalnod!
Szerencsére a többiek sem csak állnak, és bámulnak a pályán, hanem kisegítenek, és arra is megkérhetjük őket, hogy egy célpontra összepontosítva tüzeljenek, ami nagy segítséget jelenthet a harcokban. Lehet ész nélkül végignyomni a T3Bt, de sokat segít, ha megpróbáljuk megtalálni a legjobb taktikát a különböző helyzetekben.
Erre pedig még rátesz egy lapáttal a DNS táblák megjelenése, ami egy külön kis részét képezi a T3Bnek. Ha OD killel ölünk meg egy szörnyet, képességeket (úgynevezett OE chipeket) kapunk érte, amit Aya magába tud építeni. Ezeket egy 3x3 blokk méretű táblán kell elhelyeznünk, de persze nem mindegy hogyan, mert lehetnek akkorák, amik csak egy blokkot foglalnak, de olyan is van, ami három darab chip egy sorban (lehet vertikális és horizontális is), tehát nem mindegy hogy pakolászunk. A helyzetet nehezíti, hogy az egyszer felhasznált darabokat arrébb mozgatni nem lehet, de ha valamit elrontunk, két lehetőségünk van. Az első az egész tábla „formázása”, ami mindent töröl, tehát így a már beállított chipjeinknek is annyi, vissza nem kapjuk őket, elvesznek. A másik a kombinálás, hogy a chipeket úgymond „keresztezve” újabbakat kaphatunk belőlük. Mutálódhat egy egészen különleges képességgé, vagy csak szimplán erősebb lesz. Viszont rosszul is járhatunk vele: a mutáció nem biztos, hogy jó irányba történik, és legyengíthet, sőt megölhet. De megéri kísérletezni, hiszen ezek segítségével akár fel is támadhatunk halál esetén, vagy például az Infernóval a közelünkben lévő összes ellenfelet elpusztíthatjuk egy Liberation végén elsütve – igaz ezzel feláldozzuk az aktuális testünket, így csak okosan vele. Összesen húszféle OE létezik, és ebben a negatív hatások is benne vannak.

Említettem, hogy a játékmenet nagyon gördülékenyre sikerült. A pályák lineárisak, de néha más, kis rejtett utakon is haladhatunk, ahol természetesen jutalom is vár.
Azonban nem csak gyalogosan közlekedhetünk az egész történet során: tankok, páncélozott járművek, és pár Bahamut helikopter is a rendelkezésünkre áll majd. Ez utóbbihoz köthető az egyik kedvenc részem, mikor a parádés légi harc után, az egyik ház mögül kilépve meglátjuk az alattunk elterülő várost… és az a zene!
Az akció gyors, lendületes, és az irányítás nagyszerű, én az angol verzióban a második kiosztást használtam, mivel a japánban az volt az alapértelmezett, mellesleg szerintem a legjobb konfiguráció is. Aya automatikusan céloz, de a nehézséget ennek figyelembevételével tervezték meg. Elég sokszor meg is csodálhattam a Game Over képernyőt, akármelyik végigjátszásomra is gondolok, de már-már a Ninja Gaiden effektust véltem felfedezni magamon, minél nehezebb, annál inkább újra akarom nyomni. Nem volt ez mindig így, de a megjelenés előtt Hajime Tabata úgy gondolta, kicsit alánk pörköl, és hát jelentem, sikerült neki! Szerencsére a játék újrakezdésekor azokkal a cuccokkal kezdünk, amivel legutoljára befejeztük, és a DNS tábla, meg minden más is megmarad. Hálásak leszünk érte, mivel már a Hard mód sem csak a nevében kemény, de ezután még vár a Deadly és a Genocide fokozat is, extra jutalmakkal, extra szopatással. És újra lehet kezdeni nyugodtan, mert van annyi kihívás benne, hogy bármikor izgalmas legyen, a megnyitható extrákról nem is beszélve. Egyébként még Lightning (FFXIII) ruháját is meg lehet szerezni, igaz azért már komolyan meg kell szenvedni (például vidd végig 30x a sztorit – igen jól látod), de vannak bónusz videók, fájlok a történethez, és első végigjátszás után nekem még a fegyverek negyede sem vált elérhetővé, így nyolcvan órán túl is a körülbelül felénél állhatok. És akkor a trófearendszer-szerű mellékfeladatokról még nem is beszéltem… csak ezek teljesítéséhez már tényleg sokszor kell újra és újra játszani a Birthday-t, ami nem biztos, hogy mindenkit sokáig leköt.
Hogy a vizuális orgiáról is szóljak egy-két szót: konkrétan a PSP legszebb programjával állunk szemben! A fejlesztők azt a célt tűzték ki, hogy a lehető legközelebb álljon egy nagygépes verzióhoz, effektek, textúrák terén is, és ez pedig nagyon-nagyon jól sikerült. Nem pusztán a grafikai motor erejével alkottak ilyen minőségű látványt, Isamu Kamikokuryo (FFXIII) ismét isteni munkát végzett a helyszínek megtervezésekor. Az összhatás átütő erejű, hihetetlenül gyönyörűen ábrázolták a haldokló, világvége hangulatú New Yorkot.
A játék audio téren is a csúcsot képviseli, Yoko Shimomura jellegzetes hangszerelése, és két asszisztense együtt különleges hangulatot hozott össze. Nagyrészt baljós, túlélő-horrorokhoz méltó, de önmagában is élvezhető zenék kaptak helyet a lemezen, és mégis sikerült elég változatosan megoldani, sötét basszusokkal, komoly gitáros részekkel, nagyon ajánlom a zenei album beszerzését.
Summa summarum: a The 3rd Birthday nem tökéletes, egy fokkal változatosabb is lehetett volna, viszont nagyon szerethető. Akinek megtetszik, nehezen fogja tudni letenni a gépet. Az új stílusú történet valószínűleg sok Parasite Eve rajongónak nem lesz ínyére, de a PSP határait leromboló látvány és a tökéletesen működő játékmenet talán őket is kárpótolja – de persze csak ha nyitottak az újdonságra, ugyanis a több mint tíz éves koncepcióból nem sokat hoztak vissza.
Aki viszont ráérez az ízére, nehezen fog vele leállni, én például még mindig nem tudtam megunni.
Mindezek alapján nálam simán bekerült a kedvenc PSP címeim közé, a Twisted Edition ráadásul szinte ingyen van ennyi pénzért, így nem kérdés, hogy megéri-e az árát. Ha szereted a pörgős akciójátékokat, és elég keménynek érzed magad hozzá, ezt a kalandot ne hagyd ki!

(Ezt a brutáljó játékot támogatónktól, a Platinum Shoptól kaptuk meg tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható - gyűjtői verzióban is - boltjaikban, illetve webshopjukból. Klikkelj a linkre és böngéssz! Köszi.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
41. Klein
2014.05.02. 20:50:05
LV1
Bitang nehéz viszont szép,tartalmas ráadásnak nagyon hosszú game.Must have cucc.Szerintem a 9 pontot is megérné.Az Insane módhoz pedig sok szerencsét(és nyugtatót)mindenkinek.:)
40. Repeat  PlayStation.Community tag
2013.10.24. 12:59:58
LV1
Kis gép, magas színvonal!
39. cloudi  PlayStation.Community tag
2011.05.16. 19:19:04
LV1
Zolika !! Majd add már kőcsön a pspdet :)
Néha keverem szavakat a össze!
38. Foxhound  Szerkesztő
2011.05.04. 19:46:57
LV14
Remek teszt lett. Lehet majd beszerzem a gamét. Köszi!
"Why did i move here? I guess it was the weather."
2011.05.04. 10:50:38
LV3
Jó kis teszt. Szerintem ténylegesen megérdemli a 8 pontot, és tuti, hogy ez az egyik legjobb psp-s játék. Mind grafikailag, mind pedig játékmenetben is kiemelkedő alkotás.
Reméljük lesz majd egy nagygépes verzió is a közeljövőben.
2011.05.02. 10:43:46
LV1
Végre kitoltam,ez nállam minden idök legjobb PSP címei közé tartozik mostmár a SH Origins és a Manhunt 2 után! Hihetetlen történet vezetése van és a játékmenet...Csak ajánlani tudom!
35. Horvy009  PlayStation.Community tag
2011.05.02. 10:10:44
LV7
Kegyetlen jò játêk !
The Football Star
34. csavar  PlayStation.Community tag
2011.04.29. 19:53:42
LV1
Ma megvettem... nagyon szép a limitált verzió. Igazából meglepődtem, hogy a lemeztok átlátszó piros :)
Viszont kérdezném attól akinek szintén megvan, hogy a három kártya közül kettő egyforma? Szívesen cserélnék egy azonos kártyát, ha így van ;)
"Minden aminek kezdete van, véget is ér."
33. REDALERT99  Uncharted 2 Veterán
2011.04.29. 16:46:22
LV7
Nagyon bejon az egesz, de nincs PSP-m :[[[[[
PSN ID(UK): Redalert99 -==#1HUN in U2==-
2011.04.21. 00:10:42
LV3
Válasz 31. DawidHUN üzenetére:
Akkor...így jártam.:)
Ami nem pusztít el az erősebbé tesz!
31. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.04.20. 17:32:34
LV8
Válasz 30. Valentin üzenetére:
Mostani áron? A twisted esition cca 22-23 font plusz posta. Az nagyjából 7500 ft. Igaz szerintem le fog esni kb. a felére de akkor már tutira nem lehet rá lecsapni mert órákon belül elkapkodják az összes webáruházból. De még így sem vészes az ára ahhoz képest, hogy gyűjtői kiadás art book-al, szép vörös műanyag tokkal és az egész egy dizájnos papírtokban érkezik. Persze rohadtul nehéz, csal, felhúz de mindig visszavágysz hozzá és ez nem újdonság hisz a főszereplője is nő szóval érthető a dolog. :D
2011.04.20. 16:58:38
LV3
Válasz 29. Zdex üzenetére:
Köszönöm az ajánlást,meglátom még...A PE nagy kedvencem(ahogy azt az avatarom is mutatja.:))és szeretem is az ilyen fajtájú játékokat,de nem hiszem,hogy adok mostani áron esélyt neki,mert nem akarom a fejemet a falba verni,ha esetleg nem tetszene a játék.Majd talán...olcsón...egyszer...
Ami nem pusztít el az erősebbé tesz!
29. Zdex  PlayStation.Community tag
2011.04.19. 20:32:42
LV3
Válasz 26. Valentin üzenetére:
Figyu, ez egy k*rva jó játék, nyugodtan vedd meg, nem csalódsz (feltéve, hogy szereted az ilyen típusú gémeket). Vagy olvasd el Martin beleszól jegyzetet.
Csak sört iszok, mer' vezetek.
2011.04.19. 20:03:36
LV21
Nagyon meghoztad a kedvem hozzá :)
27. Bazsika  PlayStation.Community tag
2011.04.19. 14:43:42
LV3
Kár hogy nincs PSP-m! Kellene már vennem egyet...
I swear to drunk,i'm not god!
2011.04.19. 14:08:02
LV3
Nagyon vártam ezt a játékot,de a tesztet és a rajongói visszajelzéseket látván végleg elment a kedvem tőle.....Az FF12vel és a Crysis 2vel már beszívtam,nem akarok egy harmadik csalódást.
Ami nem pusztít el az erősebbé tesz!
25. Bali
2011.04.19. 08:46:26
LV1
A története tényleg bonyolult, de ha néhányszor újrajátszuk megérthető a kosztümök meg odavágnak, pláne a lighningos. :D
"I've got a pencil and a brain"
24. Penge70  PlayStation.Community tag
2011.04.19. 07:28:10
LV22
Nagyon szép!
A teszt is fasza, bravo Kyo:)
23. simon7109  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 21:51:12
LV18
épp most adtam el egy PSP-t:D
lehet nem kellett volna?
PSN: misi2mezei
22. csavar  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 21:16:57
LV1
Meg kell vennem!
"Minden aminek kezdete van, véget is ér."
21. Lotar  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 21:11:49
LV18
Egy PS3-as verzát a PSN-re -nna meg a MGS:PW-ből . Légyszi ( az illetékeseknek !! ) . ;]
Vagy egy teljesen új EXKLUSIVE PS3 POWER részt !! Az lenne a legjobb . Hallod SE ?
psn/sen id: pcpmate
20. Zdex  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 20:56:17
LV3
A dobozkép (a műanyag tokon), és maga a piros tok gyönyörű. A gém is rohadt jó, kellett már egy ilyen PSP-re. Az átvezető videók is pazarok, a Square-ben nem csalódtam, a polcom dísze.
Csak sört iszok, mer' vezetek.
19. Resiskull  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 20:51:50
LV22
Épp az előbb fejeztem be, a vége kicsit fejetlen volt, de nem para bejött, kezdem is olvasni a meglátásaidat.:D
(ahogy dumáltuk ez töbször játszós lesz)
18. bobjay
2011.04.18. 19:30:21
LV1
Hát, engem nem kötött le igazán. A pályák egy idő után túl egyhangúak és a sok véren, meg miegymáson kívül nincs olyan elem benne, ami frászt hozzon az emberre mint egy ütős túlélő horrorban. Az átvezető videók szépek, de a játék grafikájánál még a SOCOM 2 kidolgozottsága is szebb. Egyszer végigvihető.
2011.04.18. 18:54:54
LV1
Nem az én játékom ... :D
16. Kazama_Jin  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 18:41:15
LV6
hát ja, lineáris, egyszerű felépítésű pályák.
viszont ennek ellenére is fantasztikus játékról van szó és a kisvacakon ezerszer szebb a grafika mint itt a fotókon.
kötelező darab mindenkinek
15. norbifiatal  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 18:33:57
LV7
Ez nagyon jó játék, pedig mikor először megláttam annyira nem tetszett! :D

Tuti vétel lesz, ha az NGP játszani fog majd PSP-s gémeket! ;) :)
"Omae wa mou shindeiru..."
14. Kyo  Szerkesztő / Admin
2011.04.18. 17:45:17
LV16
Válasz 8. patrik00 üzenetére:
Én 17-18 órát simán elszöszöltem vele elsőre, de lehet többet is.
Ha nem jól oldod meg a helyzeteket, sokáig lehet szopni vele. :D
13. Kyo  Szerkesztő / Admin
2011.04.18. 17:42:56
LV16
Válasz 5. Chester013 üzenetére:
Köszönöm.
Én meg egy olyan hetet várok, ahol végre nem csak 24 óra lesz egy nap. :D
12. Kyo  Szerkesztő / Admin
2011.04.18. 17:41:51
LV16
Válasz 10. DawidHUN üzenetére:
Próbáld meg a pálya két végébe állítani az embereid, aztán mehet a dive orrba-szájba. Egyébként a japánban volt egy jó kis bug, le kellett pauseolni a játékot, és közben lőni a Berserkerrel, próbáld ki hogy itt is megy-e. :D
11. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 17:18:17
LV8
Válasz 8. patrik00 üzenetére:
Egy seggel végig nem tolod. 1 hete szenvedek vele, mert napi 1 óránál többet nincs hozzá idegzetem...igaz időm sem nagyon. Általában 1 komplett küldetés / fejezet 1ó, 1ó 15 perc körül mozog és van pár rész azt elhiheted. :D
10. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 17:16:26
LV8
Válasz 5. Chester013 üzenetére:
Az nem kifejezés, hogy az ember a haját tépi tőle! :D
Régen voltam ennyire felcsesződve egy játékon, mint ezen, de olyan mint egy barátnő. Akár mennyire is idegesít egyes dolgaival, mindig visszavágysz egy újabb "menetre". :D

Ehhez a játékhoz acél idegek és "profi szintű videojátékos tudás" kell, mert a koca gémerek, alkalmi játékosok, divat PSP-sek kirohannak tőle a világból. Nem egy könnyű eset az tuti. Én is most annál a boss-nál ragadtam le amit csak lézerrel lehet megsebesíteni. Olyan rohadt nagy csaló a kis rohadék, hogy már a lelki szemeim előtt fojtogattam a japán programozót aki ennek az AI-ját scriptelte.
9. PSti  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 17:07:34
LV5
Tudom, már írták, de kár, hogy nem PS3. :(
2011.04.18. 16:32:43
LV9
Milyen hosszú a játék első végigjátszàsra?
senki sem ültetheti babyt a sarokba!
7. tiNk  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 14:43:48
LV18
Jó volt ezt olvasni.
Én eddig csak az első missziót csináltam meg, de már az sem volt egy "leányálom". :)
A grafika tényleg nagyon szép. Engem főleg az a HD-szerű fényeffekt nyűgözött le amit abban a kínai hangulatú épületben produkáltak a lámpák.
És igen, nekem is most Aya a kis szerelmem Lightning után (bár Light azért kicsit jobban tetszik :)
"We don't have to do this. You know that, right?"
6. Ezio01  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 14:41:10
LV13
óh, ha lenne psp-ém......
5. Chester013  Lelkes Amatőr
2011.04.18. 14:40:43
LV3
Remek játék, bár néha a hajam téptem normál nehézségen!
(És a teszt is igazi Kyo minőség) :D

A Square nagyon belehúzott idén PSP fronton! (Már csak egy Dissidia 012 Doudecim tesztet várok tőletek!)
4. Ren  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 14:31:09
LV1
Akinek ez a game nem jön be az hivatalosan is kiégett.
Teszt az szokásos egy csillag.
Do not accept the world as it is
3. BloodyDeathH  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 14:25:07
LV6
Hát ja jöhetne egy ilyen gama PS3-ra. Elvagyok az ilyen stilussal.
Grat a tesztért elsöszámu, és nagyon korrekt.
Az űrben senki sem hallja a sikolyod.
2. Jillfan  PlayStation.Community tag
2011.04.18. 14:18:05
LV1
Ezért bánom, hogy nincs PSP-m
1. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2011.04.18. 13:53:43
LV7
Miért nem ps3-ra csinálták ezt:(
"Örökké nem eshet"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
THE 3rd BIRTHDAY
Square Enix
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
8/10
Pozitívum
Parádés grafika és stílus, Overdive rendszer, egyedi hangulat és játékelemek
Negatívum
Sok ember számára élvezhetetlenül megbonyolított a történeti szál, lehetne kicsit még változatosabb, sokan fognak morgolódni a változások miatt

MARTIN BELESZÓL
Nagyjából nulla másodpercig gondolkodtam a vásárláson, amikor megláttam a Platinumban a szép Twisted Edition kiadást. Ment a többi PSP-s limited Square cucc mellé a gyűjteménybe. Nálam olyan 9 pontos a game, mint a szél! Most Aya a kis aktuális szerelmem.