PlayStation.Community

2008.12.20. 16:48 Cool-Túra
83 hozzászólás
Szerző: Masamune
Értékeld a cikket!
Every story has a beginning...

1998-ban történt meg, hogy suliból hazajövet egy műszaki boltban megláttam egy Playstation állványt. Nem ez volt az első találkozásom a szürkével, de talán ez volt a legemlékezetesebb.
A gépben egy Metal Gear Solid nevezetű játék pörgött. Rohadt jó grafika, stílus és nagyon odaillő zene. Kipróbáltam. Élvezhetetlen volt. Mindig lelőttek, mint a Martint, amikor Half-Life DM-ről átváltott CS-re…
Hiába ütöttem le vagy dobtam át az őröket, azok nem akartak hóba harapni, és mindig kilyuggattak. Egy nálam idősebb srác mutatta meg, hogy miként kell itt érvényesülni. Nem rohanni, hanem lopakodni kell. Ott az, amit tapasztaltam, szerelem volt első látásra. 11 éves voltam akkor. Fan lettem. Mivel akkoriban nem termett nálunk a pénz és a butrot sem akartuk eladni, hogy gépet vehessünk, ezért maradt a folyamatos boltba járkálás. Mindennap ott álltam és nyomtam, az eladók ismertek már és minden délután megengedték, hogy játsszak. Így esett meg az, hogy az első MGS-emet egy boltban toltam végig úgy, hogy a liquides és a Rex-es harcnál ott szurkoltak a hátam mögött a boltos haverok. Akartam a PS-t, akartam az MGS-t.

’98 karácsonya, fa az nincs, de van halászlé meg káposzta. Anyám a nagyszobában van és mereven bámul a TV-re. Ráköszönök az előszobából, de nem igazán reagál. Bemegyek a szobába és ledöbbenek: PS-ezik és a Resi 1-et tolja. Ez lett volna a karácsonyi ajándékom; de akitől vette, attól hallotta, hogy a Resi egy nagyon fajin horrorjáték, így hát nem bírta ki, míg odaadhatja, hanem előkapta és kipróbálta. Persze azt a muter sem gondolta, hogy ezzel vége a békének, mivel az MGS ott figyelt a PS mellet. Őrületbe kergettem vele. A riadóhang és a gémóveres SNAAAAAKE üvöltésért gyakran kaptam a tockosokat.
Ez nekem egy új korszak kezdete volt. Mindenem volt már, de a Szürke adta a legjobb élményeket, talán ezért van az, hogy a szívem, hiába vagyok multis, a PS felé húz.

TOLJUK NEKI!

Kétfajta fan létezik. Az egyik, amelyik csak hú de szereti a játékot, és mindig megveszi a folytatásokat, és létezik a kicsit elvetemültebb fan, aki nem csak a játékot veszi meg minden megjelenéskor, hanem minden olyasmit is, ami hozzátartozik, legyen az akár egy toll vagy zsepi. De ennek is megvannak a különféle szintjei.
Én magam az elvetemültebb osztályba sorolom, és éppen emiatt éreztem azt a késztetést, hogy többet akarok: nem csak a játékot, hanem még sokkal többet. Így indult be az én gyűjtögető hadjáratom, ami még a mai napig is tart.
Megoszlanak a vélemények arról, hogy egy gyűjteményt miként kell összerakni, a relikviákat beszerezni, stb. Valaki éjjel-nappal bújja az internetes aukciós, sufniértékesítős oldalakat, hogy eme oldalakon kamatoztassa biddelő skilljét egy ritka tárgyért folyó árverésen. Egy valami biztos: elsődlegesen pénz kell, másodlagosan szerencse. Nekem elsődlegesen szerencsém volt, pénzem meg nem igazán.
Ez a gyűjtögetés nálam kb. 3 éve indult be és furcsa módon nem MGS relikviákkal kezdődött, hanem a Final Fantasy VII figuráival. Az FFVII a legkülönösebb módon lett a második kedvencem. Beleszerettem a zenéjébe, majd a játékba. Ez a fellángolás az Advent Children film megjelenésének környékén következett be. Ekkor ismerkedtem meg a sorozattal. A legelső figura, amit vettem Egy X-2-es Yuna volt és egy Sephiroth. Mindkettőt ajándéknak szántam, de a Sephiroth figura annyira megtetszett, hogy vettem egyet magamnak is. Ezután már nem volt megállás, elkezdtek szaporodni a figurák. Ekkoriban még nem foglalkoztam a netes vásárlással, de a szerencsémnek köszönhetően itthon is beszerezhetőek voltak ezek a kincsek, elfogadható áron. Így került fel Sephy mellé egy Vincent és egy Tifa. Az ezek után következő tárgyak már igazi ritkaságok voltak. Imádtam Cloud fülbevalóját az AC-ből, de ilyet beszerezni csak japánból lehetett. Kenny barátom uncsitesója hozott nekem egyet egy póló kíséretében. Mostanában kaptam meg Cloud motorját az egyik legjobb barátomtól és nemrégiben tettem szert egy olyan ritkaságra, amiből csupán 300 darabot gyártottak és szórtak szét a világban: ennek kb. 3 hete én is büszke tulajdonosa vagyok! Ez egy AC szobor, jelenet Sephiroth és Cloud végső összecsapásról megformázva. Majdnem fél méter magas (40 cm) és gyönyörű szépen van kidolgozva. Nagyon büszke vagyok rá, és a szerencsének köszönhetően elég „olcsón” jutottam hozzá, de az árát inkább nem írom le…
THIS IS SNAKE!

Az MGS-es gyűjteményem csakúgy, mint az FF-es, folyamatosan bővül. Mindegyik kiadott résszel rendelkezem, beleértve a kiegészítőket is, de még mindig vannak hiányosságaim. Elárulom nektek, hogy ez a legkedvesebb és legértékesebb gyűjteményem. A legkedvesebb és legértékesebb, mert a kollekció nagyját a barátaim adták. A kötelező darabok mellet olyan ritkaságokkal rendelkezem, amik még az eBayen is legendastátuszban leledzenek. Ezek közé tartozik az a ’98-ban kiadott gyűjtői kártyapakk, ami olyan ritka és limitált, hogy csak nagyon elvétve található. A limitált MGS cumók csúcsa ez! Minden lap sorszámozott és igen értékes. Igazi gyűjtői kincs, Martin ajándéka. Hasonló ritkaság az MGS3-as promó mappa, a benne levő „origami” papercrafttel. Nagy büszkeségem még a több mint két méter magas és egy méter széles MGS3-as wallscroll, szintén Martintól. Első találkozásunkkor kaptam és kérésemre aláírta nekem. Nagy becsben tartom a japáni Integralom, Subsistence-em és Ac!dem, amit még Jess-től kaptam és a Special Missions lemez, amit Ayzsa barátom ajándékozott nekem. Ezek dupla értékkel bírnak számomra.
Mostanában sokat bővült az MGS-es relikviák mennyisége, Savage és Kryss barátaimnak hála. Így szereztem meg a Kojima-féle MGS4 World Tour pólót, amit az expón hordott és az olive drab pólót. A már szinte kötelező GA-KO kacsa órát. A legóra hajazó kubrickokat.
Annyi cuccom volt, hogy már nem tudtam hova rakni, ezért ruháztam be egy fekete fakeretes, tükrös, belsővilágítással rendelkező üvegvitrinbe. Remek árral és remek paraméterekkel rendelkezett, tehát eldőlt, hogy ő lesz az új otthona kegytárgyaimnak. Mennyivel jobban is mutatnak egy faja vitrinben ezek a kincsek, mint egy sima polcon – igazi esztétikai turbószerszám! Üvegpalota, mint a mesében... de hamarosan vásárolhatok egy másikat. Fogy a hely. :)

DON'T WORRY, BE LUCKY!
Olyan hobbi ez, ami nagyon sok odafigyelést igényel. Sok szerencse kell ahhoz, hogy az áhított tárgy könnyen és viszonylag elfogadható áron elérhető legyen. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy a lehetőségnek több várományosa is van. Időben kell tehát lépni, különben elviszik az orrod elől az áhított kegytárgyat. Elszántak és szemfülesnek kell lenni és a mázli nagggyon fontos. Vajon elérhető-e valami emberi áron, egyáltalán létezik-e? Ide is szállítanak? Mindennek stimmelnie kell. Én még nagyon zöldfülű vagyok ebben az egész témában, ezért gyakran kérek tapasztaltabb ismerősöktől tanácsot, hogy ne nyúljak mellé. Fontos a pontosság. A tapasztalat.
Én azért vagyok nagyon szerencsés, mert olyan barátaim vannak, akik nagyon sokat segítettek és a lépéseim is úgy jöttek ki, hogy a nagyon nehezen elérhető cuccokat is viszonylag könnyedén megszereztem.
Itt meg is ragadom az alkalmat arra, hogy megköszönjem Istennek és a barátaimnak, hogy segítettek.

Jessynek, Martinnak, Ayzsának, KenChinek, Kennynek, Savage-nek és Kryssnek. No és persze Okának a faja poszterért. Nagyon szépen köszönöm nektek!
Lezárásként annyit írnék azoknak, akik ezt hobbit választják, hogy nem lehet könnyelműen hozzáállni a gyűjtögető életmódhoz. Talán Zsákos Bilbó bölcsessége a legrelevánsabb ide: „Veszélyes dolog kilépni az ajtón, Frodó. Csak rálépsz az útra, és ha nem tartod féken a lábadat, már el is sodródtál, ki tudja, hová.”

Vagyis aki csakúgy rátér erre az útra, az könnyen elveszhet a sok kincs láttán, mert ennek a dolognak csak a pénz szab határt. De ha „jól” csinálod, a végeredmény magáért beszél. Jólesik majd megállni a vitrin előtt és egy kicsit bámulni, jólesik megmutatni másoknak.
Amit akarok...
Nincsenek végletes céljaim, ez nem egy kötelező küldetés. A gamer életem mellet nekem ez a hobbim.

(A képekért külön köszönet Okának és Ayzsának.)
(Büszke vagy a gyűjteményedre? Szeretnéd megmutatni a PSL közönségének úgy, mint kryss777 és Masamune? Küldj privát üzenetet Martinnak!)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
83. Syro  PlayStation.Community tag
2011.05.01. 23:16:25
LV4
a fox hound os felvarró az nice :)
82. Kerub  PlayStation.Community tag
2010.05.11. 10:12:49
LV1
Bár nekem a simlis, multi cÍmek-től roskadoznak a polcok, ez azért tényleg baró! :O)
Progressive Player!
81. pank2
2009.09.09. 07:40:21
LV2
Gratula szép gyüjtemény
PSN ID: paradilaci
80. Itachi  PlayStation.Community tag
2009.01.05. 21:34:06
LV2
Nem semmi, főleg nem semmi mennyi anyagit emészthetett fel.Az én "gyűjteményem2 kimerül egy Gray Fox(abszolút kedvenc mai napig) és egy Meryl figurával.:)
ヤレヤレ、ダゼ。
79. Rinity  PlayStation.Community tag
2009.01.04. 11:06:33
LV6
Ez a harcjelenet Cloud és Sephy közt baromijó, holdfényben egyszer láttam én is! Gratula Masa, bővüljön tovább a gyűjteményed :)
Leda atomica
78. Oliv3r  PlayStation.Community tag
2009.01.02. 19:21:28
LV3
Metal Gear részleg tetszik nagyon grat!!!
PSN ID: Oliver900303
77. barbar
2008.12.29. 16:56:23
LV1
szep KIS gyujtemeny!
final fantasy forever! id:P_PROOCK
76. Devi
2008.12.29. 10:19:28
LV1
szép gyűjtemény!
PSN: Devi515 jatekaim.hu >> Devi
75. Foxhound  Szerkesztő
2008.12.28. 16:37:49
LV14
Gratula, gyönyörű gyűjtemény.
"Why did i move here? I guess it was the weather."
2008.12.27. 16:33:27
LV3
Dikk, ez már valami!! GRAT!!!!
73. GrayFox  Szerkesztő
2008.12.26. 22:02:40
LV9
nice... MGS1 cards too? You're pretty good.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
72. And1  Jedi Guardian
2008.12.26. 20:23:02
LV8
Még most is alig térek magamhoz, mekkora gyűjtemény! Gratulálok és további sok szép MGS cuccot kívánok a vitrineidbe :D
71. Savage
2008.12.23. 16:33:00
LV1
Grat, Masa. A papercraftért szívesen megfojtanálak környezetbarát damillal. :D
70. Alex  PlayStation.Community tag
2008.12.23. 16:03:26
LV13
Óóó még csak most látom,hogy kész lett ez az összefoglaló...:Azt az elvetemült mindenedet:D
SouthernPlayalisticCadillacMusic
69. Setogake  PlayStation.Community tag
2008.12.22. 21:52:43
LV1
Válasz 68. rajden üzenetére:
Egyet kell értenem, hogy jó lenne a kolleksön, de hogy üvegszekrénybe???? Szétbabáznám velük magam :P
The forgotten hero of Cosmo Canyon
68. rajden  PlayStation.Community tag
2008.12.22. 20:00:54
LV6
Azét azt az mgs gyűjti nálam is jól jönne, csinálnék egy üvegszekrényt éééés.....
"Fighting was the only thing..."
2008.12.22. 19:59:06
LV4
Aztán bogyókat is gyüjtsál nehogy Cd-evő váljon belőled
66. karfiol  PlayStation.Community tag
2008.12.22. 16:33:47
LV19
Nekem vannak Final Fantasy VIII-as bábuim!:-)
2008.12.22. 16:11:15
LV8
jajj mennyirejo Masa :)
minitokyo-n nem jött le, hogy ennyi mindened van..
azok a Final Fantasy-s figuk..mennyireszéépek *-*
gratula,csak így tovább ;)
have no fear of perfection - you'll never reach it
64. Petunia  Szerkesztő
2008.12.22. 13:34:17
LV12
Gratulálok, Masa!! Nem is tudtam, hogy neked is ilyen szenzációs gyűjteményed van. (Rá kell kapcsolnom TR-téren, ha meg akarlak közelíteni titeket. :)
Endure and Survive
63. Masamune  PlayStation.Community tag
2008.12.22. 10:47:44
LV14
Válasz 62. karez üzenetére:
Láttam az anime-t, hát azoknak van akik nem vágják annyira a sztorit, nem rossz de Ova-nak rövid, ismeret pótlónak meg kevés.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
62. karez  PlayStation.Community tag
2008.12.22. 10:40:52
LV4
Válasz 60. Masamune üzenetére:
"Last Order anime nem kapható külön csak az AC Premium pack részeként" Hopp ezt nem is tudtam. :S
Akkor az elégé nagy kicseszés....bár nem egy nagy bumm az OVA ,de azért egy fölös fél órára bőven elegendő hogy így is lásd a 7.rész fontosabbik eseményeit.

Egyébként elolvastam a cikket nyugi! Csak gondoltam megkérdezek pár dolgot.
61. Masamune  PlayStation.Community tag
2008.12.22. 09:22:47
LV14
Amúgy tessék elolvasni a cikket is:) Abban levan írva, hogy még nem teljes a kollekció.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
60. Masamune  PlayStation.Community tag
2008.12.22. 09:19:59
LV14
Válasz 59. karez üzenetére:
Dirge of Cerberus beszerzés alatt, CC és a CC-s PSP beszerzés alatt, a Last Order anime nem kapható külön csak az AC Premium pack részeként ami habár semmi érdemlegeset nem tartalmaz, rohadt drága ergo nem éri meg.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
59. karez  PlayStation.Community tag
2008.12.22. 09:16:13
LV4
Nem eccerű kolleksönök.
Gratz!

Bár nem vágom én se.... Dirge Of Cerberus és Crisis Core (meg ugyebár a Last Order féle OVA anime) az mé nincs a ff7 polcon?
Így nem teljes a kolleksön Masa!!!
58. Nasrael  PlayStation.Community tag
2008.12.22. 08:22:32
LV1
Szép!
Az Advent childrenes Sephiroth figura nekem is megvolna :) ,de sajna Vincentem nincs viszont ugyanabbol a seriábol Kadaj van :)
"Im a wild card not a hero"
2008.12.22. 08:13:37
LV1
Gyönyörű!
56. karfiol  PlayStation.Community tag
2008.12.22. 01:08:02
LV19
Válasz 54. ady96 üzenetére:
Szerintem Tádzsikisztánból.
55. Ghz
2008.12.22. 00:24:43
LV1
Respect tesóka!:)
54. ady96
2008.12.21. 22:58:06
LV1
drurva...grat!FF figurákat honnan rendelted?nem magyarországról,mi?
53. karfiol  PlayStation.Community tag
2008.12.21. 18:07:26
LV19
A kutyád miért nincs lefényképezve?:-)
2008.12.21. 18:01:58
LV1
De durva gyűjtemény:)
PSN ID(UK): kocsis1116
51. Nova  vas Normandy
2008.12.21. 17:16:49
LV14
:O
Nagyon szép gyűjtemény! Gratula!
" I'm my own worst enemy "
50. Richard  PlayStation.Community tag
2008.12.21. 14:48:37
LV5
Télleg nagy király egy iylen gyűjtemény! Grat Masafej!
2008.12.21. 12:13:54
LV1
Szép gyűjtemény! Csak gratulálni tudok!
Ne legyél hülye, mert nem tudlak eladni!
48. kryss777  PlayStation.Community tag
2008.12.21. 02:53:20
LV7
Na, akkor majd elmegyek és megnézem élőben is. Aztán ellopom az MGS3 papercraftot és osztozunk Savage-el. xDDD
(Okami pedig jöhetne hozzánk is fotózni, a képek is kegyetlen jók.)
47. Sippie
2008.12.21. 01:14:52
LV8
"Őrületbe kergettem vele. A riadóhang és a gémóveres SNAAAAAKE üvöltésért gyakran kaptam a tockosokat."

boccs, de itt elképzeltem ahogy anyud ilyet szól: "fiam, ha mégegyszer meghalsz nem kapsz vacsorát" vagy "nincs ebéd, ha nem tudod alert nélkül végigvinni ezt a részt" :D:D
Si vis pacem para bellum
2008.12.21. 01:02:08
LV1
Ezen már eccer elaléltam.... Undoritó vagy.

(mikor nézhetem meg?)
45. HUNFRE  PlayStation.Community tag
2008.12.21. 00:49:21
LV4
nem semmi! gratula!
PS4 ID: HUNFre576
44. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2008.12.20. 23:51:32
LV15
Szép...GRATULA.:)
43. sting  PlayStation.Community tag
2008.12.20. 23:44:32
LV1
Hát, nem a simlis, multi cÍmek-től roskadoznak azok a polcok.
Baró!
2008.12.20. 22:53:35
LV16
Válasz 36. Lara üzenetére:
jah :D
2008.12.20. 22:33:05
LV3
Válasz 36. Lara üzenetére:
Hát jah ebből kijönne a HAyabusa GSX 1300R-esem is:) Akkor inkább az mint ezek ;)
You're pro or You're a noob.That's life.
40. MrZ  La Peste Noire
2008.12.20. 22:09:28
LV12
O.O BÁMULATOSSSS!!!!
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
39. Allitta  YokaiMonkey
2008.12.20. 21:38:47
LV10
Most azon gondolkozom, hogy ezek után nekem mit jelenet a MGS...
Idézek:
"...mindent és semmit..."
Valahogy így vagyok ezzel a játékkal.
Metal Gear Solid.
Az életem részévé vált, összeforrtam vele, mint...
Eddig csak érdeklődtem, most már figyelek is.
38. xetron  PlayStation.Community tag
2008.12.20. 21:38:15
LV20
gyűjtögess tovább:D
Ultra Super Mega Combo Breaker .....
37. Ivy
2008.12.20. 21:10:22
LV3
Válasz 33. PlayNorbi üzenetére:
Múzeumi nap :D Elképzelem, ahogy Masa körbe vezeti az embereket, hogy és akkor itt található Sephiroth, hé viszed onnan a mancsod :DDD
36. Lara  beauty junkie
2008.12.20. 20:59:06
LV26
Válasz 35. aabelus üzenetére:
felesleges? :O

* meghökkent fej* xD

2008.12.20. 20:52:32
LV16
szép. de nem áldoznám ilyen felesleges dolgokra a pénzem :)
34. ssj3_vegetto  The Champion of the Gods
2008.12.20. 20:40:31
LV20
o_O
Grat.
Don't Tempt My Dark Passenger
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Képregény - Rozsomák: X Fegyver
2019.11.14. 19:24 Comix
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Emberarcú szörnyetegek.
ReadySet Heroes (PS4, PSN)
2019.11.13. 10:25 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Nem mind arany, ami Sony.
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE (PS4)
2019.11.11. 11:11 Játékteszt
36 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Modern hadviselések koronázatlan királya.
Yooka-Laylee and the Impossible Lair
2019.11.09. 13:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Aztán nehogy beletörjön a fullánkod a nagy hancúrozás közepette.
JURASSIC WORLD EVOLUTION (PLAYSTATION 4)
2019.11.07. 12:51 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Őskövület.
Monster Jam: Steel Titans (PS4, PSN)
2019.11.07. 09:36 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MrZ
Papírszörnyek.
Mozi - Terminátor: Sötét végzet
2019.11.05. 20:55 Cool-Túra
23 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Megrohadt (élő) szövet, elrozsdásodott fémváz.
WWE 2K20 (PS4)
2019.11.05. 07:49 Komment
7 hozzászólás
Szerző: HTB
GLOW - Gigantic Losers of Wrestling.
Erica (PS4, PSN)
2019.11.03. 15:22 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Avagy így játsszunk közösen filmet - magyar felirattal.
Képregény - A Sith Sötét Nagyura
2019.11.02. 19:24 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Sötét felemelkedés.