PlayStation.Community

2011.03.22. 10:00 PlayStation Network
27 hozzászólás
Szerző: EmThor
Értékeld a cikket!
A fenevad gyomrában.

Racers. Monsters. Eden. Shooter. Nem mondanak semmit ezek a címek? Pedig mind kivétel nélkül a már patinásnak mondható PixelJunk sorozat részei, és a roppant kreatív Q-Games nevű, japán illetőségű stúdió készítette őket. Sokat gondolkoztam azon, vajon mitől olyan jók ezek a programok? Hogy nincsenek túlbonyolítva? Hogy egyik sem tört még be a harmadik dimenzióba? Hogy hamisítatlanul egyedi vonásokkal bírnak, a kategóriájukon belül? Talán a legutolsó kérdésre adható válasz fog elvezetni bennünket ahhoz, hogy megértsük, mi is a ’PJ-Titok’, mely márkanév mára már egyet jelent a minőségi szórakozással!
Lássuk csak: az egyikben versenyezni kell, a másikban ugrálni, a harmadikban meg lövöldözni. Eddig semmi extra. De az egyedi ötletek, a megkapó grafika és a leszerződtetett zenészek által megkomponált felejthetetlen melódiák; szóval maga az összhatás lesz végül az, ami lehengerel és pozitív érzésekkel tölt el, mikor leülsz egy ilyen minőségi progi elé. Érdekes, hogy eddig egyik rész sem kapott közvetlen folytatás, maximum kiegészítőket (Monsters-Encore, Eden-Encore, Racers 2nd Lap), viszont a Shooter-rel kapcsolatban úgy gondolták, hogy megérdemel egy második részt, tehát volt még mesélni valójuk a fejlesztőknek. Lássuk, hogy 15 hónappal az idegen bolygón történt eltűnésünk után miként folytatódnak a kalandok a PixelJunk Shooter 2-ben!Mindenekelőtt pontosítanám, hogy az új epizódot miként kell értelmezni: konkrétan egy közvetlen folytatásról volna szó. A bányászkolónia bajba jutott személyzetének SOS hívására érkező kicsiny űrhajónk, miután leért a legmélyebb tárna legsötétebb zugába, és óriási csatában megküzdött az ott lévő iszonyattal, végül eltűnt. A záró képsorok alapján azt hihettük megsemmisült, de kiderült, hogy elnyelte a bolygó őslakói által valaha istenként tisztelt óriási féreg. Innen, a fenevad gyomrából fogjuk a menekülés útját keresni, hogy aztán végleg elhagyhassuk ezt az átkozott planétát. A továbbjutáshoz újfent a sárga ruhába öltözött, integető tudósokat kell a hajó fedélzetének biztonságába menekíteni, illetve az eldugott gyémántokat is fel kell kutatnunk.

Az, hogy egy élő szervezetben fogunk sokáig játszani, nagyon jó hatással volt a játékmenetre. Eleve a lüktető erekkel tarkított, olykor mozgásban lévő pályaszakaszok (a falként szolgáló benyomódni is képes izomrostokkal) sokkal izgalmasabb környezet teremtettek, mint azt remélni mertem volna. Kiélezettebb lett így a játék, mert lesznek olyan részek, ahol meg kell ragadni mondjuk a szörnyeteg egy kitüremkedését, és így fájdalmat okozva neki (a falrengető üvöltésétől meg mi foguk a fülünket fogni) tudjuk csak majd sok esetben megnyitni a kifele jelentő utat. Ha már belsőségekről esett szó, nem tudok elmenni a sav és a zöld, vírusként terjedő sejtek mellett. A lila váladék, ha a hajónkhoz ér, azonnal elkezdi szétmarni azt, ezért rövid időn belül vízbe kell mártóznunk, vagy elintéznünk egy olyan új ellenfelet, amely a halálakor kibocsátott folyadékkal képes megtisztítani a járművünket. A szinte végtelen módon osztódó zöld sejteket pedig rendre szét kell lőni, míg általában el nem érünk egy olyan növényhez, mely vizet termelő „gyümölcsét” bombaként a bacilusokra dobva megsemmisíthetjük azokat, egyszer s mindenkorra.
Nagy kedvenceim voltak az elődben, hogy néha át tudtuk alakítani a hajót, lávát vagy vizet lövellve ennek eredményeként. Ezen a téren is történt változás, ami a ’Hungry Suit’ képében valósul meg. Egy ilyen kiegészítőt felvéve, szó szerint végigharaphatjuk magunkat a z addig áthatolhatatlannak tűnő sziklákon (mint a Dig Dug-ban) – egész pályákat szenteltek ennek a fejlesztők. Ezen kívül nagyobb változás nem történt, talán leszámítva azokat a teljesen sötétben játszódó epizódokat, mikor is fényforrást kell használnunk, hogy épségben megússzuk a kalandokat.
Igazából a sok váratlan elem, a magas fokú interakció az, amivel a legjobban lehet jellemezni ezt a programot. Például lehűtöd a lávát a vízzel, hogy a megszilárdult kőzeten átfúrhasd magad a következő járatba, mire a szörny hirtelen megrázza magát és nekicsapódsz a falnak, hogy az onnan a hajóra kenődött sav azon nyomban kikezdje annak a burkolatát. Ekkor ráadásul feltűnik még vagy három ellenfél, akik vizet engednek ki magukból halálukkor. Minden rendben, gondolhatnánk, de a maró anyaggal kémiai kölcsönhatásba lép a víz, ami olyan gázt termel, amiben csak ide-oda pattogunk, lehetetlenség az irányítás. Megannyi ilyen izgalmas szituációval fogtok majd találkozni; én rendkívül élveztem ezeket, még ha sokszor legszívesebben a sarokban hajítottam volna a kontrollert a nehézség miatt. Azért szerencsére továbbra is játszhatunk ketten, egymást megsegítve és a főmenüből elérhető a vadiúj, egymás elleni harcot online is lehetővé tevő opcióval. Ebben tudósokat kell a bázisunkra menekítenünk, a másik félnek pedig ezt kell megakadályoznia, majd a szerepek cserélődnek. A csavar abban van, hogy nem látjátok egymást, csak a hajó elejéből előtörő, zseblámpa fényéhez hasonló sugárban. Nagyon jó móka, érdemes kipróbálni!

A grafika egyébiránt maradt a régi, vektoros ábrázolásmódú. Az viszont feltűnt, hogy minden sokkal színesebb, mint volt (különösen a zöld és a lila fog dominálni a játék első felében), és utólag visszatekintve az első részre, azt kell mondjam, hogy az kevésbé volt ennyire tiritarka, szóval ezt is pozitív változásnak tartom. A zenét továbbra is a HFB bandája szolgáltatja, kifogástalan minőségben. A Shooter 2 audiovizuális téren tehát kiváló, mint azt a videobemutatóban is fogjátok majd látni és hallani. Érdekesség, hogy a Store-ról egy pakkban letölthető lesz az első és második rész zenéje.

Mit is lehet mondani összegzésül erről kiváló játékról? Mindenekelőtt azt, hogy bizonyos tekintetben meg kell küzdeni érte, mint egy igazi nőért. Mert néha bizony könyörtelenül nehéz a PJS 2, s „bájait” nem adja oda, csak úgy. Néha ugyan „incselkedik” veled, de a végén fogod tudni, hogy ha a nehéz feladatok ellenére is kitartasz, és a saját károdon (gyakorlatilag rengeteg újrakezdéssel) megtanulod a pályák teljesítésének a módját, akkor meg lesz érte a jutalmad. A kampány már eleve hosszabb, tartalmasabb, mint az előző részé volt, ráadásul már egymás elleni küzdelemre is van lehetőség, a kooperatív módon túl. Egy szónak is száz a vége: a Shooter 2 rengeteg újdonságot hoz és abszolút méltó a PixelJunk névre – ne hagyjátok ki!

Videobemutató

Kérem, tekintsétek meg a Pixeljunk Shooter 2-hez készített videobemutatóimat, melyeket a játékban található video-felvevő opció segítségével rögzítettem nektek!

*Pixeljunk Shooter 2 bemutató*

1. rész
2. rész
3. rész

Kiadó: Sony Computer Entertainment
Fejlesztő: Q-Games
Megjelenés: 2011.03.01. (USA), 2011.03.02. (EU)
Ár: 9.99$/6.29Ł
Játékosok száma: 1-2 (single player), 2 (online)
Kép: 720p/1080p
Hang: DD 5.1
3D támogatás: nincs
Move támogatás: nincs
Méret: 144MB
Demo: nincs
Web: Pixeljunk Shooter 2 hivatalos oldal
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
27. Ezio01  PlayStation.Community tag
2011.03.27. 15:19:14
LV13
ilyesmivel én nem játszom
26. Onimushaman  Szerkesztő
2011.03.23. 11:26:14
LV24
Válasz 24. lopnijottem üzenetére:
Unalmas is, 1 játékmód összesen.
señor
25. PSti  PlayStation.Community tag
2011.03.23. 11:09:42
LV5
Köszi a leírást és a videókat! Jópofa játék!
24. lopnijottem  PlayStation.Community tag
2011.03.23. 09:49:56
LV5
Válasz 19. ppista üzenetére:
az online szerintem gyenge, nincs kiegyensúlyozva.
most nincs aláírásom
23. EmThor  PlayStation.Community tag
2011.03.22. 23:36:34
LV12
Válasz 20. EmpiHUN üzenetére:
Többet nem is kívánhatok, köszönöm hogy elolvastad!
Jó játékot!
22. metadata  PlayStation.Community tag
2011.03.22. 23:34:27
LV15
Én a Monsters 2-t követelem
FatHead
2011.03.22. 23:17:09
LV1
4-5: A "sok"-kal és a rákészüléssel nincs semmi baj, csak ez a mondat nem kérdő, hanem kijelentő, ergo rossz az írásjel. :)
20. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2011.03.22. 22:34:11
LV13
Kösznöm a tesztett a tesz, segített eldönteni a megvételét! :)
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
19. ppista
2011.03.22. 19:35:01
LV1
Válasz 18. EmThor üzenetére:
"Viszont kicsit fura, hogy ilyenkor addig megy az űrhajód magától egyik irányba, míg mást nem mondasz neki, vagy falba nem ütközik"

Mondom én, hogy tiszta Pac-man. :)
Az online mókára nagyon kiváncsi vagyok. A video alapján picit mintha gyorsabb volna a hajó mozgása, mint az elsö részben. Vagy csak bebeszélem magamnak.
18. EmThor  PlayStation.Community tag
2011.03.22. 18:40:05
LV12
Válasz 17. ppista üzenetére:
Ja, a hungry suit! :) Nagyon nagy, ez új a 2. részben.

Viszont kicsit fura, hogy ilyenkor addig megy az űrhajód magától egyik irányba, míg mást nem mondasz neki, vagy falba nem ütközik, ezért pöppet nehézkes az irányítása.

Lara: a fl0wer-rel kezd! Ja az nem is PixelJunk! Szóval a Monsters-szel! :)
17. ppista
2011.03.22. 18:35:53
LV1
Válasz 15. EmThor üzenetére:
A 3. klipben a Pac-man féle zabálás nagyon pöpec. :)
16. Lara  beauty junkie
2011.03.22. 18:08:33
LV26
úgy szeretném már ezeket a pixeljunk game-eket pótolni.
szerintem este órákon keresztül tudnám nyomkodni. :)
15. EmThor  PlayStation.Community tag
2011.03.22. 18:02:12
LV12
Válasz 14. ppista üzenetére:
Örömmel hallom, jó játékot!

Bár demo nincs, de a videokat azért készítettem, hogy mindenki tudja mire számítson!
14. ppista
2011.03.22. 17:43:44
LV1
Köszi EmThor a cikket. Meggyözött. Este már töltöm is le.
13. Onimushaman  Szerkesztő
2011.03.22. 16:51:05
LV24
Imádjuk, most lett meg a 100% trophy és real ending. :)
señor
12. And1  Jedi Guardian
2011.03.22. 15:50:45
LV8
Érezhetőbben nehezebb lett a gameplay, de nagyon bejövős a cucc. A Hungry Suit kezelhetőségével nekem meg kellett szenvednem, nagyon furcsa volt elsőre.
2011.03.22. 15:16:24
LV1
Az első és a 2. rész is valami isten király, már csak időt kell rá szakítanom néha,hogy toljam. :D
killzone2
2011.03.22. 15:03:52
LV1
Válasz 9. HUN_fordoom01 üzenetére:
Jéé meg van a régi accom is. Megtaláltam a jelszót. :D Na akkor most ide írom akkor inkább.
Igen,nem is tudom ki az akinek az accán élősködsz. XD
killzone2
2011.03.22. 15:01:19
LV1
Válasz 8. Pityi üzenetére:
Igen,nem is tudom ki az akinek az accán élősködsz. XD
8. Pityi  PlayStation.Community tag
2011.03.22. 13:49:36
LV14
Az első része is 100%-ra pörgetve, itt sem adom alább :P
"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
7. LyozsFM  PlayStation.Community tag
2011.03.22. 13:48:16
LV4
:)
Lüvüdözös gyerek !!!
2011.03.22. 12:35:00
LV21
Nagyon fasza game, már csak játszani kéne vele :)
5. kris8360  PlayStation.Community tag
2011.03.22. 12:18:37
LV5
Válasz 1. jamamura üzenetére:
A "sok"-on mi nem érthető?

Amúgy EmThor nem csinálsz több videó bemutatót? Nagyon jók voltak.
4. EmThor  PlayStation.Community tag
2011.03.22. 11:32:54
LV12
Válasz 1. jamamura üzenetére:
Ne légy ironikus kérlek, alaposan rá szoktam készülni ÉS hangolódni egy-egy cikkre, mikor leülök azt megírni.

A következő PJ játék már Move támogatással érkezik:
http://www.youtube.com/watch?v=gWzY50YevMs

Addig ezt feltétlen szerezzétek be, igen tartalmas & szórakoztató!
3. lopnijottem  PlayStation.Community tag
2011.03.22. 10:55:11
LV5
nagyon drámai lett a cikk, azt hiszem újra kell értékelnem az iszonyat gyomrában eltöltött perceim :)
de a játék jó volt, én ajánlom az első rész után.
most nincs aláírásom
2. barnoca  PlayStation.Community tag
2011.03.22. 10:43:12
LV18
megvettem és nem bántam meg.
2011.03.22. 10:43:10
LV1
"Sokat gondolkoztam azon, vajon mitől olyan jók ezek a programok?"

Honnan tudjuk azt, hogy te mennyit gondolkodtál? :D

Amúgy minden PixelJunk játék azonnal beszerzendő termék: régi zsánereket újítanak fel hihetetlen kreativitással. Kíváncsi vagyok, legközelebb mivel állnak elő.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Elmélkedő - Virtuális Futballigazság Döntő
2019.07.25. 22:00 PlayStation.Community
1 hozzászólás
Szerző: martin
...azaz csapatért játékot, vagy játékért csapatot?
DRAGON QUEST BUILDERS 2 (PS4)
2019.07.17. 17:06 Játékteszt
4 hozzászólás
Világokat építünk!
18 Floors (PS4, PSVR, PSN)
2019.07.16. 09:47 PlayStation Network
9 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négyemeletnyi borzalom.
Képregény - A sötét lovag visszatér
2019.07.14. 10:35 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az utolsó szuperhős-képregény.
Vaporum (PS4, PSN)
2019.07.14. 10:21 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Egy elfeledett zsáner feltámadása, ráadásul magyar nyelven!
Sorozat - Stranger Things: Season 3 (2019)
2019.07.13. 18:10 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Végtelen történet.
BLOODSTAINED: RITUAL OF THE NIGHT (PS4)
2019.07.12. 13:34 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Klasszikus képlet, komoly vérfrissítés.
Irony Curtain: From Matryoshka With Love (PS4, PSN)
2019.07.11. 11:27 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Oroszország anyácskában point and click játszani végig téged.
F1 2019 (PLAYSTATION 4)
2019.07.10. 09:16 Játékteszt
6 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Újabb esztendőnyi formaautózás.
Mozi - Toy Story 4
2019.07.10. 08:56 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Elbűvölő fölösleg.