PlayStation.Community

2011.03.20. 15:38 Kedvcsináló
42 hozzászólás
Szerző: kryss777
Értékeld a cikket!
Helghast fejet a vitrinedbe!

Régebben nyilván nagy szám lett volna, viszont ma már senki nem kapja fel a fejét annak hallatán, ha egy újabb gyűjtői kiadás érkezik. Az elmúlt néhány évben szinte versennyé vált, hogy mely cég tudja a legextrémebb – és egyben legdrágább – Collector’s Edition csomagokat összehozni. Az előző generációban még különlegességnek számítottak a (ténylegesen) limitált pakkok, viszont manapság még a kisebb kiadók is szükségszerűnek érzik a felesleges kacatokkal zsúfolt dobozokat. Véleményem szerint az első igazán komoly gyűjtői kiadás – amelyre akár azt is mondhatjuk, hogy egy új kategóriát teremtett – a Halo 3 Legendary Editionje volt. Itt maga a csomag tartalma számított az igazán nagy dobásnak, ahol magát a játékot csupán egy plusz apróságnak tekinthettük. A Master Chief sisakját formázó szobor egy igazi szobadísz volt, melyre még azok is felkapták a fejüket, akiket nem különösebben érdekelt a neves Halo széria.
A Sony ismert brandjei közül egyértelműen a Killzone az, mely már régtől megérdemelt volna egy bombasztikus gyűjtői kiadást. Már a második rész megjelenésénél is meglehetősen fura volt, hogy csak egy fémdobozos áltozat volt elérhető, viszont bepótolva a korábban elszalasztott lehetőséget, a Killzone 3-ből a Steelbook mellett egy igazán komoly csomagra, a Helghast Editionre is lecsaphatunk. Még mielőtt közelebbről is megvizsgálnánk az eddigi legkomolyabb Killzone pakkot (akár az is mondhatnánk, hogy az eddigi legkomolyabb PlayStation-ös extrát), nézzük meg, hogy milyen gyűjtői érdekességek voltak elérhetőek a Sony leghíresebb FPS-éből.

Killzone Steelbook

A Killzone első részéből egy – akkoriban még ritkaságszámba menő – fémdobozos változatra csaphattak le a szerencsés játékosok. A klasszikus Steelbookról azt kell tudnunk, hogy az egyszerű kiadás borítóját kapta, viszont ez a matt fényezése miatt meglehetősen kellemes hatást kelt. Az extra tartalmakat tekintve egy bónusz DVD-t találtunk a csomagban, melyen érdekes háttérképeket találunk, itt rejtőzik továbbá a Vekta Today újság, amely funkcionalitását tekintve a kézikönyv. Az információink szerinti harminc ezres példányszámban legyártott kiadást nem sorolhatjuk a legritkább darabok közé, viszont egy-egy hibátlan, teljesen karcmentes példányra manapság már meglehetősen nehéz szert tenni.
Killzone Press Kit

A sajtó számára biztosított Killzone Press Kit mai viszonylatban meglehetősen gyenge eresztésnek számít, ezzel szemben ritkaságát tekintve a tulajdonosai büszkék lehetnek rá. Az egyszerű kiadáshoz viszonyítva mindössze a doboz elején lévő felirattal, valamint az érdekes artworköket tartalmazó média lemezzel kapunk többet.
Killzone kulacs

Klasszikus promóciós ajándék, amely még eBay-en is rendkívüli ritkaságnak számít. Minőségét tekintve egy első osztályú tárggyal van dolgunk, hiszen a kulacs fémből készült, valamint a rajta lévő festés is igencsak szép. A fanatikus katonák számára egy elengedhetetlen kellék, amely segít túlvészeli a hajnalokba nyúló Killzone 3 multiplayer partikat.
Killzone lőszeres doboz

A „lőszeres doboznak” hívott műanyag tároló nem kifejezetten nevezhető minőségi darabnak. A szürke színű, játék logójával ellátott kazettában három darab DVD tok fér el.
Killzone 2 Steelbook

Meglepő módon a Sony nem készült a Killzone 2 megjelenésére egyetlen gyűjtői kiadással sem; csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy egy angliai boltnál mégis elérhető lesz a Steelbook. A fémdoboz egyedi dobozképet kapott, ezáltal téve még különlegesebbé az egyébként nagyon szép, matt fényezésű borítót.

KLIKK
Killzone 2 Metal Tin

Bár csak kevesen tudtak létezéséről, mi a WE collect games-nél mégis szemfülesek voltunk és azonnal lecsaptunk egy ausztrál boltnál a csak előrendelésben elérhető fémdobozra. Az alap áron megkaptunk a játék egyszerű kiadását, valamint egy nagyon szép tokot, melyen dombornyomott elemek, valamint feliratok láthatóak. Nagyon ritka darab, alig párszáz darab talált belőle gazdára.

KLIKK
Killzone 2 Press Kit

Anno a játék megjelenését követően a PlayStation.Community szerkesztői közül szinte mindenki a csodájára járt a Killzone 2 Press Kitnek, már-már sorba kellett állni azért, hogy megkaphassuk néhány napra a csomagot.
Egy matt fekete fényezésű, borítékra hasonlító tárolóban érkezik a sajtói kiadás, ahol egyedül csak a Killzone 2 feliraton csillan meg a fény. Ebben egy brosúrát találunk, amely a játék legfontosabb tudnivalóit, valamint néhány szép artworköt tartalmaz. A papír minősége első osztályú, a megvalósítás is meglehetősen érdekes, hiszen míg sok esetben az oldal egyik része matt fényezésű, addig a másik teljesen fényes.
Killzone 3 Jungle Green DualShock 3 Controller Bundle

Meglepő módon a Killzone 3-hoz a két gyűjtői kiadás mellett még egy speciális csomag is elérhető, amely egy limitált példányszámban gyártott kontrollert tartalmaz. A Jungle Green kontroller, mint azt a neve is mutatja zöld színű, funkcionalitását tekintve egy az egyben megegyezik a klasszikus DualShock 3 irányítóval. A pakk ezen felül a játék egyszerű kiadását tartalmazza, viszont az igazi gyűjtők már csak az igencsak szép papírdoboz miatt is be fogják szerezni.
Killzone 3 Collector’s Edition

A Killzone 3 esetében már jelentősen könnyebb dolgunk volt, ha a Steelbookra akarunk lecsapni. Akárcsak a második rész fémdobozát, ezt is egy műanyag tok védi, amelyet leemelve rendkívül letisztult csomagolást kapunk. A kopottas hatású Steelbook elején egy Helghast katona arcát, míg a hátoldalon az Killzone világban gyakran feltűnő logót találjuk. Ez a kiadás a fémdobozon felül néhány letölthető extrát is tartalmaz, melyek között a Retro Map Pack, a dinamikus XMB téma, valamint a hivatalos Soundtrack található meg.

KLIKK
Killzone 3 Helhgast Edition

El is érkeztünk a legkülönlegesebb extrához, melynek minden gyűjtő polcán ott a helye, ez nem más, mint a Helghast Edition! Már maga a méretes doboz is egy igencsak jól sikerült darab, ahol a Steelbookról ismerős artworkök köszönnek vissza. A csomagot kibontva elsőre picit üresnek tűnhet a doboz, de azonnal kárpótolva leszünk, amint kézbe vesszük a Helghast katona fejét mintázó szobrot. Ez az extra talán egy picit olcsó hatású műanyagból készült, viszont a kidolgozottságával maximálisan elégedettek lehetünk. A sisakon jól kivehetőek a harcmezőn eltöltött idő jelei, hiszen sérülések, ütött-kopott részek figyelhetőek meg rajta. Az állványról a szobrot leemelve egy tárolót találhatunk, melybe a csomaghoz mellékelt egyszerű kiadású játék, valamint az 100 oldalas artbook is könnyedén elfér. A csomag egy másik fontos extrája a helyenként átlátszó részeket tartalmazó figura. Minőségét tekintve ez is teljes rendben van, hiszen mind súlyra, mind pedig kidolgozottságát tekintve egy első osztályú extrával leszünk gazdagabbak. Fontos megemlíteni, hogy a Helghast Edition európai változatához az egyszerű kiadású játék helyett a Collector’s Edition Steelbookját kapjuk meg.
Ha eddig vacilláltál rajta, hogy érdemes-e megvenni ezt a csomagot, akkor a választ két szóban írjuk le: instant get!

KLIKK
WE collect games
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
42. MikeB  PlayStation.Community tag
2011.05.07. 23:55:20
LV5
Királyok ezek a cuccok.
"THE SH4RK"
41. CountofHell  PlayStation.Community tag
2011.03.25. 14:32:56
LV15
Ezekből nekem is megvan néhány darab, a fémtokosok. :-)
PSN - CountofHell_HUN
40. MUNRO
2011.03.23. 16:08:17
LV1
Az első rész fémdobozos verziója 2004 decembere óta oszlopos tagja az én kis dédelgetett játékgyűjteményemnek.
39. Woods
2011.03.22. 14:00:15
LV1
Válasz 38. martin üzenetére:
Akkor igaz... hát nagy szerencséd volt, hogy így meglett. Amúgy múltkor is voltam azon a piacon, de az az árus, akinél ezt anno vettem felszívódott. Vajon miért? :D
38. martin  Főszerkesztő
2011.03.22. 10:07:00
LV27
Válasz 36. Woods üzenetére:
Valóban visszakerült hozzám.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
37. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2011.03.22. 09:53:26
LV13
Durva cikk, köszönjük! :)
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
36. Woods
2011.03.21. 22:44:46
LV1
Válasz 35. martin üzenetére:
Poros emlék, szóval nehéz felidézni. De én erre a Killzone Steelbook-ra rátaláltam a bolha piacon, valami nagyon olcsón, kb. 3000 Ft-ért. Rögtön szemen bökött, úgy hogy megvettem. Aztán megvolt egy darabig, míg a bátyám (Slike) anno be nem vitte a platinumshopba eladni vagy cserélni és ott mondtak valami ilyesmit, hogy téged kirámoltak vagy valamelyik boltod és elvittek egy rakás értékes cuccot, köztük ezt a steelbook-ot is és hogy ez tutira a tied. Mondjuk amikor bátyám mesélte én el is hittem, mivel azért steelbook Magyarországon... max a gyűjtőknek. Na mind1, szóval a végére visszakerült a platinumshopba elvileg, megköszönték és azt mondták, hogy visszaadják neked.

Valami ilyesmi volt a sztori, nem emlékszem minden részletre, mert régebben történt. Ha tényleg így történt, nem sajnálom, hogy meglett a jogos tulajdonosa. Viszont ha ez egy ócska félreértés, verem a fejem a falba, hogy elkerült a kezeim közül.
35. martin  Főszerkesztő
2011.03.21. 21:38:58
LV27
Válasz 34. Woods üzenetére:
Hogy volt ez pontosan?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
34. Woods
2011.03.21. 14:08:30
LV1
Az elsőből volt egy fémdobozos gyűjtőim, amit ügyesen sikerült elszórnom... :P Fura sztorija volt anno. Egy piacon találtam rá, egyből elvittem. Aztán valamire elcseréltem asszem a platinumshopba, ahol azt mondták, hogy ez Martiné volt, csak az üzletet kirámolták és elvittek ezt-azt, köztük a KZ Steelbook-ot is. Nem pontosan emlékszem mert eléggé régen volt, de valami ilyesmi volt a sztori. :P
33. Sippie
2011.03.21. 11:00:23
LV8
Válasz 30. Sippie üzenetére:
na igen szoftverfüggő, a MAG collectorossal fáztam rá, ott az UK-sal szedtem le az extrákat, mivel UK-s volt a játék, de amikor USA accountal akartam játszani, a hozzá való extrák nem voltak ott. csak az angolon. hazamegyek megpróbálom egy másik angol accountal, de lehet MAG-nál azt játszották el hogy a DLC az account-hoz kötött. Csak zavaró hogy a dobozon pl nem tüntetik fel egy játéknál, hanem elég sokat utána kell olvasni amíg valaki ki nem tapasztalja. ezért is kérdeztem rá itt, és szerencsére választ kaptam a KZ3-at illetően :)
Si vis pacem para bellum
32. kicccsawo  PlayStation.Community tag
2011.03.21. 10:51:10
LV13
Válasz 30. Sippie üzenetére:
rendelt nyugodtan menni fog
Kis szakadék-koszodék peremkerületi proligyerek
31. martin  Főszerkesztő
2011.03.21. 10:38:55
LV27
A DLC mindig szoftverfüggő, tehát ugyanazon a gépen bármelyik PSN ID felismeri, ha az alapjáték és a DLC verziója megegyezik.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
30. Sippie
2011.03.21. 10:34:52
LV8
Válasz 29. kicccsawo üzenetére:
mármint ha jól értem a steelbokhoz járó extrák is mennek USA accounton, amiket előtte EU accounton aktiváltál? Zsír köszi, máris rendelem :D

Amúgy szerintem elég nagy gáz hogy nem minden játékkal van így, és az embernek külön utána kell járni, ha nem akarja megszívni :/ utána kell néznem a yakuza3-nak is, mert fél éve nem merem aktiválni az angolommal, de ezekszerint van rá esély hogy működjenek ha USÁssal játszom.

Köszi mégegyszer :)
Si vis pacem para bellum
29. kicccsawo  PlayStation.Community tag
2011.03.21. 10:15:14
LV13
Válasz 28. Sippie üzenetére:
a gt5-öt nem vágom mert nincs meg, de pl kz3-ból steelbook eu verzió van meg és gond nélkül megy usa acc-al, de pl magyar füzetes u2-höz csak német, osztrák (talán még a lengyel) storeos dlc volt a jó csak még is ment usa accal is
Kis szakadék-koszodék peremkerületi proligyerek
28. Sippie
2011.03.21. 10:04:35
LV8
Válasz 24. kicccsawo üzenetére:
ez sem igaz teljesen. A GT5 dlc-i attól függetlenül működnek hogy USA vagy UK accountot használok, mivel beleépült a játékba... ahogy azt normálisan kéne.
Si vis pacem para bellum
27. Noname21  PlayStation.Community tag
2011.03.21. 09:35:45
LV13
Tojássárgája nem folyik ki a szemüvegből?
Killzone 2 Metal Tin odabasz.
2011.03.21. 09:33:40
LV6
Porfogó.
A fémdobozos verziók a making dvd-vel érdekesek,, de én egy ilyen fejet nem raknék ki a nappaliban. Aki meg függő/gyűjtő az leszarja a véleményem és úgyis megveszi. :)
Minden amit leírok az én álláspontomat tükrözi!!!
25. kicccsawo  PlayStation.Community tag
2011.03.21. 08:54:42
LV13
köszi az ismertetöt remek olvasmány
Kis szakadék-koszodék peremkerületi proligyerek
24. kicccsawo  PlayStation.Community tag
2011.03.21. 08:52:42
LV13
Válasz 16. Sippie üzenetére:
igen tudod használni, ha valamit letöltesz akkor azt összes acc tudja használni a ps3-on, dlc-nél arra kell figyelni, hogy amilyen régiós a gém olyan store-t használj de néha kell figyelni még a lemez kódra is lásd U2
Kis szakadék-koszodék peremkerületi proligyerek
23. sodji
2011.03.20. 23:55:22
LV3
Válasz 20. Sippie üzenetére:
Hiszek neked, én abból indultam ki amit eddig tapasztaltam, olvastam. LBP es GT5 gyújtói verzióhoz kapott DLC-t is UK-n aktiváltam, holott USA account-al játszom
PSN ID: sodji www.mta-racing.com www.sbkm.hu
22. Lotar  PlayStation.Community tag
2011.03.20. 23:07:15
LV17
Gyönyörűek , mind !! :] Főleg a "dombornyomott" Killzone 2 Metal Tin kiadás . - nálam az viszi a prímet , egyszerű , de annyira telitalálat , hogy az már szinte nem is igaz . :]
psn/sen id: pcpmate
21. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2011.03.20. 21:29:35
LV28
Az összes darab elképesztően gyönyörű, ha anyagi helyzetem megengedné biztosan megvásárolnám az összeset.
20. Sippie
2011.03.20. 21:09:40
LV8
Válasz 19. sodji üzenetére:
az a baj hogy ez nem minden játékkal van így. LBP, GT5 extrái tapasztaltam hogy használható USA és UK accounton is, hiába UK-s az LBP, és USA a GT5-öm :/
Si vis pacem para bellum
19. sodji
2011.03.20. 21:08:08
LV3
Válasz 16. Sippie üzenetére:
Mint minden játéknál, úgy itt is, USA verzió (DLC) csak USA acc-hoz jó, így értelem szerűen az UK az UK account-hoz.
PSN ID: sodji www.mta-racing.com www.sbkm.hu
18. sodji
2011.03.20. 21:06:12
LV3
Válasz 8. tsabe üzenetére:
Nincs semmi baj a Helghast edition-el. Féltem tőle, hogy gagyi lesz de mikor kibontottam kellemesen csalódtam. Egyetlen bajom, hogy nem méret arányos, nagyobbak gondoltam.
PSN ID: sodji www.mta-racing.com www.sbkm.hu
17. Sippie
2011.03.20. 20:59:39
LV8
Válasz 8. tsabe üzenetére:
fesd át :D
Si vis pacem para bellum
16. Sippie
2011.03.20. 20:45:04
LV8
Jól néz ki ez a Killzone3 steelbook, viszont tudja valaki hogy a hozzájáró DLC-s tartalmak, csak az adott accounton használhatók? Vagy ha UK-s verziót veszek, tudom használni egy USA accountal?
Si vis pacem para bellum
15. martin  Főszerkesztő
2011.03.20. 19:47:17
LV27
Válasz 12. PoRoLY üzenetére:
Persze, hogy jól néz ki. Csak az fikázza, akinek nincs meg.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
14. LyozsFM  PlayStation.Community tag
2011.03.20. 19:45:33
LV4
Èn csak a HE-t tudhatom magamènak! Meg vagyok elègedve a fejjel is ! Mèg egy kis érdekesség ami nem làtható a kèpen, hogy a sisakon látszódnak hogy 1-2 lövedék súrolta!
Lüvüdözös gyerek !!!
13. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2011.03.20. 19:28:10
LV4
Én nem vagyok gyüjtő, ezért az egyszerű példányokkal is beérem!
I love games!
12. PoRoLY  Secretum ad vitam aeternam art
2011.03.20. 19:04:24
LV12
Válasz 9. martin üzenetére:
Nekem semmi bajom vele. Szerintem baromi jól néz ki!
PSN ID: PoRoly_Hu -->http://porojj.deviantart.com/
11. sgabo09  PlayStation.Community tag
2011.03.20. 18:54:14
LV2
Érdemes megfigyelni mennyivel letisztultabb a KZ3 Steelbookja ,a KZ2-éhez képest. Nem csoda ,hogy első látásra bele szerettem.
PSN ID: sgabo09
2011.03.20. 18:25:21
LV11
Nekem ebből egy KZ-s lőszeresdobozom, és egy KZ2 collectors-om van.

Kb 1 hónapig élveztem a gyönyörű, ultrabrutál KZ 2 PRESS KIT jelenlétét is a szobámba, de aztán viszlát ugye :(
"If You only Knew Where I Just Been and what I Saw
9. martin  Főszerkesztő
2011.03.20. 17:25:30
LV27
Válasz 8. tsabe üzenetére:
Kapcsold le a villanyt és úgy nézegesd.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
8. tsabe  PlayStation.Community tag
2011.03.20. 17:17:39
LV12
A kz3 sisak ultra gagyi szerintem, 3/4-es gégecsö azzal a pb gázpalack csatlakozoval büntet. :))) Az egész full feketébe jobban mutatna.
PiPi
7. martin  Főszerkesztő
2011.03.20. 17:17:19
LV27
Jövő héten megveszem a Platinumban a KZ3 Steelbookot, így a cikk összes darabja ott lesz a gyűjteményemben. A képek gyönyörűek, mint mindig. Go WE!
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
6. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.03.20. 16:41:17
LV8
A KZ2 dombornyomott tetszik a legjobban. Nekem csak egy sima KZ2-m és egy Collector's Edition KZ3-am van. Tervezem az összes rész beszerzését, hogy teljes legyen a "gyűjtemény". Egyébként ez a WE Collect Games talán az egyik legjobb oldal a neten. Tehetnétek fel nyálszint mérőt is XD Páran biztosan már kiszáradtak aközben, hogy nézegették az oldalt. ;)
5. alucccard  A retkes
2011.03.20. 16:36:05
LV22
KZ2 aus nagyon kemény, az a legszebb!
2011.03.20. 16:07:18
LV21
Kár, hogy marha drága mind :(
3. DawidHUN  PlayStation.Community tag
2011.03.20. 15:58:45
LV8
Még több ilyet! ;)
2. soliduss  A Krónikás
2011.03.20. 15:53:20
LV25
Hát igen... nem gyenge a sisak...én beérem a " vasas"-al is :D
1. aple545  PlayStation.Community tag
2011.03.20. 15:43:23
LV5
Kulacsot csak ebayen lehet vadászni?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Super Cane Magic ZERO (PS4, PSN)
2019.11.15. 09:20 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
A kutyafáját!
Képregény - Rozsomák: X Fegyver
2019.11.14. 19:24 Comix
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Emberarcú szörnyetegek.
ReadySet Heroes (PS4, PSN)
2019.11.13. 10:25 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Nem mind arany, ami Sony.
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE (PS4)
2019.11.11. 11:11 Játékteszt
36 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Modern hadviselések koronázatlan királya.
Yooka-Laylee and the Impossible Lair
2019.11.09. 13:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Aztán nehogy beletörjön a fullánkod a nagy hancúrozás közepette.
JURASSIC WORLD EVOLUTION (PLAYSTATION 4)
2019.11.07. 12:51 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Őskövület.
Monster Jam: Steel Titans (PS4, PSN)
2019.11.07. 09:36 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MrZ
Papírszörnyek.
Mozi - Terminátor: Sötét végzet
2019.11.05. 20:55 Cool-Túra
23 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Megrohadt (élő) szövet, elrozsdásodott fémváz.
WWE 2K20 (PS4)
2019.11.05. 07:49 Komment
7 hozzászólás
Szerző: HTB
GLOW - Gigantic Losers of Wrestling.
Erica (PS4, PSN)
2019.11.03. 15:22 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Avagy így játsszunk közösen filmet - magyar felirattal.