PlayStation.Community

2011.02.28. 12:00 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: EmThor
Értékeld a cikket!
Második menet.

A The Fight: Lights Out egyike az általam legjobban kedvelt Move-os játékoknak, mégpedig azért, mert a többi mozgásérzékelős progival ellentétben itt éreztem igazán azt, hogy tényleg „ott vagyok”, valóban a kezemben az irányítás és a kíméletlenül pontos ütéseimmel péppé zúzhatom az ellenfeleimet. Másfelől a szoftver képes arra, hogy valóban megmozgasson, s teszi ezt igazán szórakoztató formában.
Sajnos a nemzetközi sajtóban igencsak csúf pontszámokkal illették ezt a remek verekedős anyagot. Ennek az volt az oka, hogy a legtöbb oldalon igen felületesen tesztelték, nem raktak bele elég időt. A játék korai szakaszban ugyanis, míg a karaktered fejletlen, az ütései pontatlanok azaz „nem találnak be”. Ezt egyrészt valóban nem kezelte tökéletesen a program, másrészt, ha belegondoltok teljesen reális egy kezdő bunyós pontatlansága, így nem véletlenül kapott helyet egy virtuális edzőterem is. Ide betérve különféle mini játékokkal gyúrhatjuk ki magunkat, a fejlesztésre fordítható pontokért. Ezeket aztán a szerepjátékokra jellemző módon (ó igen!) oszthatjuk el különböző tulajdonságaink között, úgy, mint az erő vagy az állóképesség. Tehát ezzel a módszerrel, cirka 6 óra után már sokkal több élvezetet nyújt a játék, hát még, ha napfényes szobában játszunk, mert akkor a fejkövetés is kifogástalanul működik.
És itt meg kell említenem a jogos kritikákat is. Való igaz, sötét szobában nem megy jól a fej mozgásának leképezése, és a karakterünk sem átlátszó. De ez utóbbi problémát egy karácsony környékén megjelent javításban orvosolták, azóta hősünk testén át már látjuk az ellenfelet, így pontosabban lehet ütni. Ezzel a pontossággal sem klappolt minden, ahogy arra Foxhound kollégám kiváló tesztjében rámutatott, de ezen is csiszoltak a fejlesztők. Róluk azt érdemes egyébként tudni, hogy egy igen szimpatikus, svéd csapatról van szó, akik szívesen vették a visszajelzéseinket és rendszeresen megjelennek a játékukról szóló fórumokon is. A patch mellett azonban máson is dolgoztak: egy vadi új letölthető kiegészítőn. Erről szeretnék pár szóban beszámolni.

A Fitness Pack nevű DLC-t a játék indításakor kell majd letölteni (200MB alatt van a mérete, nem vészes) és ahhoz, hogy használni is tudjuk, a UK Store-ban kell leszurkolnunk érte 3 font 99 pennyt. Ezután a főmenüben új opció lesz választható, ’Fitness Minigames’ néven. Borzasztóan örültem ennek az új tartalomnak, mert félig-meddig váratlanul is érkezett, és óriási hiba lett volna ekkora ziccert kihagyni, hogy egy ilyen programban ne legyen komolyabb edzésre lehetőség.
No de lássuk mit kapunk a pénzünkért! Először is itt a gyakorló mód továbbfejlesztett változata, amelyben kombó ütéseket válthatunk a Duke-kal. Ennek elméleti haszna az igazi meccseken lesz, mikor egy adott helyzetet felmérve fogjátok tudni, pontosan hova és hogyan sózzatok oda. Danny Trejo-ból sosem elég, ezúttal öklözhetünk is vele egy pár kört. Igaz legyőzni nem lehet, de sok-sok skill pontot még mindig szerezhetünk. Elég keményen nyomja az öreg, szóval figyeljetek oda. Ha mégis kikészülnétek az ellene vívott csatában, még mindig ott a jó öreg gumibábu, az tuti nem üt vissza. De az igazi érdekességek csak most következnek, ezektől fogtok igazán leizzadni!
Kezdjük a karkörzéssel. Nem hangzik nehéznek igaz? Csak ki kell nyújtanunk oldalra a Move-okat tartó karjainkat és kis köröket kell csinálni. Viszont pár perc után (az időtartam beállítható) ez igazán nehézzé válik. Ennél egy fokkal megerőltetőbb a lábak nyújtása. Ennél a gyakorlatnál egyik lábunkat hátul megtámasztjuk, miközben a másikkal jól előre lépünk és behajlítjuk, aztán csere, és ezt még vagy tízszer kell megcsinálni (vagy amennyi jólesik, szintén beállítható). Bírjátok még? OK, emeljük a tétet! Következik a helyben futás, magasra emelt térdekkel. Bevallom pár perc után itt már csúnyán lihegtem. Mielőtt az utolsó, legnehezebb gyakorlathoz értem volna, kicsit kifújtam magam, megnéztem hány skill pontot ért a legutóbbi teljesítményem, majd megbékéltem a gondolattal, hogy másnap már úgysem fogom tudni használni a lábaimat, az izomláz miatt: jöhetett a guggolásból való felugrás, kinyújtott testtartással. Gyerekek, ez brutál. Egy-kétszer még megcsináljátok, de az ugye semmi, azért nem jár a pont. Huzamosabb ideig ki kell tartani, de hogy ez nagyon durván el fog intézni mindenkit, az fix.
Ezekbe a mini játékokba külön-külön is belevághattok, illetve lehet indítani egy meghatározott idejű edzésprogramot is (mondjuk 5 perc, vagy 100 ledolgozandó kalória), mely váltogatja ezeket a kihívásokat, amíg le nem telik az idő. Mindegyik végén kapunk egy kis értékelést, hány pontot értünk el, és hogy ez jobb-e, mint az előző teljesítményünk. Ilyenkor lehet egy kicsit pihenni is. Online ranglista van, új trófeákat viszont nem kapunk.

Összességében tehát a javításokat és ezt a remek DLC-t figyelembe véve a Fight, ha lehet még jobb lett, továbbra is hosszú időre le fog tudni kötni és minden más hasonló programhoz képest jobban átmozgat (leszámítva persze a kifejezetten erre a célra készült játékokat, mint mondjuk a Get fit with Mel B). Bátran ajánlom mindenkinek, tuti vétel akkor is, ha csak egy kis verekedésre vágytok a feszültséget levezetendő, vagy ha komolyabban is át szeretnétek mozgatni magatokat. Garantáltan nem fogtok benne csalódni!
Végezetül, kérlek nézzétek meg az alábbi, Youtube-os videókat. Az első kettőben az egyik fejlesztő kimerítően magyarázza az öklözés mikéntjét, valamint felhívja a figyelmet a megfelelő beállításokra is: hova állj, stb. Az utolsó videóban egy felhasználó mutatja meg, hogy a diéta mellett a Fighttal is minden nap gyakorolva, hogyan sikerült átformálnia a testét:

Hogyan verekedjünk 1. rész
Hogyan verekedjünk 2. rész
Ilyen volt, ilyen lett
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. dns
2011.03.06. 22:22:56
LV1
Engem is meggyőztél. Beszerzem a játékot.
6. EmThor  PlayStation.Community tag
2011.03.04. 07:19:06
LV12
Még egy fitness pack vidi :)

http://www.youtube.com/watch?v=2Nv2ucMqY3w
2011.02.28. 22:00:37
LV1
Nekem megvan. Teljesen megerte a penzt! megmozgat tok jol. Demo nelkul is must buy, ha mozogni is szeretnel!
4. Dragonken  Szerkesztő
2011.02.28. 21:42:33
LV16
Meg kell vennem ezt a játékot, nincs mese. Köszi az ismertetőt!
de miért nincs DK-n nadrág?
2011.02.28. 16:33:57
LV21
Kéne egy demo és egy Move :)
2011.02.28. 14:29:18
LV4
Válasz 1. metadata üzenetére:
Igen egy demó király lenne. Engem is izgat a játék de sajnálok kiadni érte pénzt amíg nem próbáltam ki.
Ez a kiegészítő is kiály!
Ja és a cikk is nagyon jó lett ;)
PSN ID: szeredia
1. metadata  PlayStation.Community tag
2011.02.28. 12:08:59
LV15
Nagyon szeretném kipróbálni a stuffot, mindent megadnék egy demoért.
FatHead
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
RAD (PS4, PSN)
2019.09.16. 12:55 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Mondd, te milyen mutációt választa… hagyd a francba, kapsz valamit a kosárból!
Super Blood Hockey (PS4, PSN)
2019.09.16. 12:43 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Kocahokizóknak?
Catherine: Full Body (PlayStation 4)
2019.09.15. 12:50 Kedvcsináló
13 hozzászólás
Szerző: eszg_
A vonzás szabályai.
PlayStation - itt a Tokyo Game Show 2019 menetrendje
2019.09.15. 10:00 [TGS] 2019
20 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Időpontok és a teljes ismert játéklista.
SNK 40th Anniversary Collection (PS4, PSN)
2019.09.14. 12:22 PlayStation Network
8 hozzászólás
Szerző: JediEco
Soha Nemjátszott Klasszikusok.
Mozi - Az: Második fejezet
2019.09.13. 14:28 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Huszonhét évvel később...
Stranger Things 3: The Game (PS4, PSN)
2019.09.13. 10:43 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Most akkor nézzem vagy játsszam?
MXGP 2019:THE OFFICIAL MOTOCROSS VIDEOGAME (PS4)
2019.09.12. 14:23 Játékteszt
4 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Motoros dagonyázás unalomig ismételve.
Life Is Strange 2 - Episode 4 (PS4, PSN)
2019.09.09. 14:30 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Petunia
“Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, a mi elveszett.” (Lukács 19:10)
Retrospektív - Batman - A denevérember
2019.09.09. 14:19 Cool-Túra
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Harminc éve tartó tánc a sápadt holdfénynél.