PlayStation.Community

2011.01.03. 11:44 PlayStation Network
24 hozzászólás
Szerző: EmThor
Értékeld a cikket!
„Te vagy a kontroller!” / „Engedd szabadjára a benned rejlő Bruce Lee-t!”

A Sony „Ez egyszerűen mindent tud!” kampánya természetesen csak egy reklám, de a japán óriástól már megszokhattuk, hogy ha valamit megígérnek, akkor ahhoz tarják magukat. A konzolok világát nem ismerő barátaimnak (azt azért nagyjából szokták tudni, mi fán terem a PS2 vagy a PS3) a PlayStationt mindig úgy mutatom be, hogy elmondom nekik: már régen túlléptünk azon, hogy bekapcsolom a gépet és csak játszom. Ezért mikor átjönnek, a prezentációmat általában annak az ezernyi extra funkciónak az ismertetésével kezdem, amire csak ez a szórakoztató központ képes: megnézzük a legutóbbi bulin készült fényképeket, vagy a friss facebookos látnivalókat („Fú, ilyet is tud?!” – hangzik kórusban), végigizguljuk újra (most már akár 3D-ben) az Avatárt Blu-ray-en, esetleg böngészünk egy kicsit a neten, majd a földgolyón végigszáguldva csekkoljuk, mi történt a nagyvilágban. Ezek után rendszerint jön a jó értelemben vett játékos sokk: Kratos irgalmatlanul megbüntet mindenkit, pár órával később pedig már csak a sarokba hanyagul ledobott műanyag Gibson mellett, egy leharcolt DJ pult árulkodik az éppen cigiszüneten lévők önfeledt kikapcsolódásáról. Levezetésként két Move-ot ragadva pakoljuk össze a The Fight-ban az utcák rideg harcosait, hogy aztán teljesen lefáradva, de új élményekkel gazdagabban induljon haza mindenki. A másfajta konzollal esetleg már rendelkező ismerőseim ezek után általában elégedetten csettintenek: a PS valóban tud mindent! A kukacoskodók most megjegyezhetik, hogy egy „valami” azonban hiányzik. Idén a Move-val elérhetővé vált ugyan a Sony konzolján is a mozgásérzékelés (mellesleg legfejlettebb) technikája, de úgymond te magad még nem lehettél a kontroller. Ez most a Kung-Fu LIVE-val – ha nem is maradéktalanul, de – teljesül, így valóban elmondható a PS3-ról, hogy szolgáltatásainak köre a lehető legteljesebb!Ahogy a mellékelt videóban is láthatjátok, egy olyan verekedős programról van szó, amelyben a PS Eye kamera segítségével virtuális másod megjelenik a képernyőn, és egy az egyben leképzett mozdulataiddal kell a hullámokban rád törő ellenfeleket elintézni. A PSN-ről letölthető játék elindítása után meglepődve olvastam, hogy a készítők nem vállalnak felelősséget semmilyen, a használat során bekövetkező sérülésért, sem pedig halálesetért(!). Gondoltam ennyire azért nem lehet komoly a dolog, viszont az ajánlott bemelegítést megfogadtam, s nyújtottam egy kicsit. Ami még a további előkészületeket illeti, mindenekelőtt érdemes a környékről a törékeny dolgokat eltávolítani, és mivel az egész testünknek benne kell lennie a képben, kb. 2.5-3 méter távolságra kell beállnunk. Ezután következik egy rövid kalibrálás, ami megvizsgálja a helyzetünket a háttérhez képest (érdemes a fal színétől elütő ruhában lenni), emellett arra még figyelni, hogy a megvilágítás is megfelelő legyen.
Az oldalunkra nemrég felkerült interjú-ban is olvashattátok, hogy a progit főleg képregények ihlették, és ez minden téren érezteti a hatását. A színes panelekből álló főmenüben a sztori módot indítottam el elsőként. A történet szerint egy idős kínai néninél, Madam Wei képregény boltjában kezdünk el kisegítőként dolgozni, ahol aztán valami nagyon ősi és titokzatos mágia folytán belekerülünk az egyik régi magazinba, majd elkezdődik a kalamajka. Minden pálya egy ötletesen kivitelezett átvezetővel kezdődik, amiben már mi magunk leszünk benne úgy, hogy a tévén megjelenik egymás után 4-5 sziluett, ezeket utánozva kell pózolnunk, ekkor pedig mindig készül rólunk egy kép, amit a játék a már előkészített képregény megfelelő pontjára illeszt be. Emlékeimben kutatva szerintem nem volt még ilyen, hogy az összekötő animációkban saját magadat alakíthatod és ez nagyon tetszett, sőt az így készült oldalakat képként ki is lehet menteni az XMB-be.
Ami még ennél is nagyobb élmény volt viszont, mikor végre bekerültem a poligonvilágba!
Igaz, hogy a mozgás gyakorlatilag sínen történik, illetve ha valamelyik kezünkkel az egyik irányba teszünk egy határozott mozdulatot, de a verekedés tisztességesen ki lett dolgozva: az ütéseinket megfelelően regisztrálja a program legyen szó egy Bruce Lee-s suhintásról, vagy egy Chuck Norris-féle pörgő rúgásról. Ha még így is legyűrnének, akár a kezünk ügyébe kerülő tárgyakat is felhasználhatjuk, hogy rendet vágjunk a szintenkénti 4-5 hullámban érkező, egyre marconább ellenfelek között, legyenek azok démonok vagy képzett nindzsák. Speciel nekem a Guitar Hero-hoz kapott Gibsonom volt kéznél, és gond nélkül osztottam vele az áldást, bár egyszer sikerült alaposan a földhöz csapnom, szerencsére maradandó károsodás nélkül. Ha már sérülésekről esett szó, a bemelegítést nem véletlenül írtam, mert első alkalommal egy hátraszaltó közben meghúztam a hátamat. Félreértés ne essék, sajnos a való világban ez nem menne, de a játékban gond nélkül megcsinálhatja bárki, mindössze annyit kell tenni, hogy a tévének oldalt állva hátranyújtózunk (mint hátúszáskor), majd el kell rugaszkodni a padlótól kb. tíz centire, így még egy-egy nagyobb ütés elől is kitérhetünk. A fontosabb speckó mozdulatokból – amik chi energiába kerülnek – pontosan négyféle van: a Dragon Ball-os kamehameha beállással (a kezek párhuzamosan, egyenesen kinyújtva egyik irányban) lehet egy óriásit csapni, terpeszben feltartott kezekkel lassíthatjuk le az időt, villámot L alakot formázva lőhetünk, de a személyes kedvenc a föld megrengetése volt, amit egy felugrás utáni földre mért ökölcsapással hívhatunk elő.
Igaz 3D-t nem támogat a játék, de a képgalériában láthatjátok, hogy egyáltalán nem csúnya ez a rajzolt grafika, a hangok pedig a B kategóriás kung fu filmekben hallottakat elevenítik fel a béna beszólásokkal egyetemben, de ez így ebben a formában hangulatos, mert szándékosan erre a filmes jelenségre építették fel az egész játékot. A kampánnyal mindössze egy nagy bajom volt: piszok rövid, igazából 2-3 óra alatt kényelmesen végig lehet játszani, mondjuk eközben volt, hogy le kellett ülnöm, mert a nagyfokú beleélés miatt tisztességgel elfáradtam. Extraként kihívásokat generálhatunk még magunknak, és egy olyan multi is helyet kapott, amiben három másik élő játékos által irányított ellenfelet kell legyőznünk, ezzel pedig a Kung-Fu LIVE akár még a tiszteletbeli partijáték címet is kivívhatja magának, ha fogékonyak vagytok rá.
A progi összességében tehát egy hiánypótló alkotás, ezzel végre teljes az a paletta, ami a jelenleg elérhető játékstílusokat illeti PlayStationön, így elmondható hogy nincs olyan fajta „nagygépes” program, ami ne tenné tiszteletét a Sony konzolján. Megfelelő körülmények között a fent ismertetett technika tényleg megdöbbentően jól működik, e mellett ugyanakkor ez most csak egy átlagos játék lett, a közepes körítés miatt: az átvezető videók, ahogy írtam ötletesek, a kezelés is egyszerű, de a játékmenet nem elég változatos és elég rövid lett az egyjátékos rész.
Tudjátok, van egy kifejezés a marketingben a korai elfogadókról, akik egy új terméknél, az ártól függetlenül lelkesen beruháznak abba. Nos, az ő számukra gondolkodás nélkül tudom ajánlani a Kung-Fu-t, mert valóban tud újat mutatni, ugyanakkor azok is belevághatnak, akik csak meg akarják mozgatni magukat, vagy hozzám hasonlóan át akarják élni milyen az, mikor valóban te vagy a kontroller!

Kiadó: Virtual Air Guitar Company
Fejlesztő: Virtual Air Guitar
Megjelenés: 2010.12.07. (USA), 2010.12.08. (EU)
Ár: 14.99$ / 10.99Ł
Játékosok száma: 1 (singleplayer), 1-4 (multiplayer)
Kép: 720p
Hang: DD5.1
3D támogatás: nincs
Move támogatás: nincs
Méret: 874MB
Demo: nincs
Web: Kung Fu Live hivatalos oldal
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
24. Owen_eX  PlayStation.Community tag
2011.01.28. 16:18:59
LV1
Kipróbáltam a demo-t én is... Jelenleg is aktív karatésként egyből ráhangolódtam a játékra... Viszont a kis méretű szobám miatt nem tudtam igazán kibontakozni... De mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek van egy kis fogékonysága a téma iránt :)
PS3 ID:Owen_eX PS VITA ID:ViexOsen
23. aple545  PlayStation.Community tag
2011.01.22. 12:12:27
LV5
Nekem nagyon belyön a demo tuti meg veszem, csak kicsi a szobám :(
22. Kleinedanke  A hobbit
2011.01.12. 18:23:40
LV4
A demó jó stuff!
PSN ID: jetiii_HUN
21. zooole  PlayStation.Community tag
2011.01.07. 18:55:28
LV2
Am a kép elég megtévesztő főoldalon. 3D PSEyeval... Szép álom Sony :D
20. zooole  PlayStation.Community tag
2011.01.05. 16:13:31
LV2
Hülyeséget beszélek :D Csak egy kicsit el van dugva.
19. zooole  PlayStation.Community tag
2011.01.05. 15:29:25
LV2
Válasz 17. ps2true üzenetére:
Kamu. Ugyanis még a store sem frissült.
18. porter
2011.01.04. 14:08:33
LV1
Válasz 17. ps2true üzenetére:
ezaztán!
17. ps2true  -A LEGNAGYOBB-
2011.01.04. 09:05:04
LV24
16. boksz  PlayStation.Community tag
2011.01.04. 08:25:43
LV4
Válasz 7. EmThor üzenetére:
:) YYYYYYYeeeeeeee
Ez a beszéd !

10 perc után dőltünk a röhögéstől a haverokkal ( különböző ruhákba öltöztünk, palacsintasütő a kézben stb. ) nekem megvolt a kondi, majd kiköptem a tüdőm ill. szívem.
amit a szervezet megkíván meg kell neki adni
15. poet  PlayStation.Community tag
2011.01.03. 22:05:15
LV1
én maradok a kinectnél... ebben az is közrejátszik, hogy kb egy hónapja hiánycikk a PS kamera... és az is, hogy nem pótolja a kinect 3d érzékelőjét...
14. martin  Főszerkesztő
2011.01.03. 21:07:58
LV27
Válasz 10. ChrisLowe üzenetére:
Start the Party!
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2011.01.03. 20:49:25
LV1
Gondoltam hogy a Sony nem adja fel , most hogy sokan rákattantak a Kineticre.
Jó gyorsan összecsaptak rá egy játékot.
Kicsit foglalkoznak vele még jó játékok is kijöhetnek.
12. marcogi  utazó
2011.01.03. 20:33:20
LV9
video alapján ki***ott jónak tűnik :D :D, csak le ne amortizáld a szobádat :D
couchsoldier
11. zsilvolgyi  PlayStation.Community tag
2011.01.03. 18:53:10
LV1
Még pár próbálkozás...
2011.01.03. 16:33:54
LV6
Valszeg 10 percig kötne le.

Készíthetnének valami érdekesebb játékot eye-ra, akár még egy minijáték gyüjtemény is jó lenne.
Minden amit leírok az én álláspontomat tükrözi!!!
9. Ezio01  PlayStation.Community tag
2011.01.03. 16:29:31
LV13
Válasz 1. chrisangel13 üzenetére:
engem nem
8. zooole  PlayStation.Community tag
2011.01.03. 16:08:05
LV2
Válasz 7. EmThor üzenetére:
Jó, hogy ilyen hamar sötétedik bakker... Multi olyan mint a Kineticnél, vagy online? Meg Szerintetek hogy érdemes megvenni? Bankkártya, felöltő (az milyen, honnan) stb.? Kinetic hatalmas és ez kicsit kompenzálná a Move gyengeségeit.
7. EmThor  PlayStation.Community tag
2011.01.03. 15:55:52
LV12
Válasz 6. zooole üzenetére:
Leírtam: rövid, és sok fény kell h jól működjön, egyébként szórakoztató.

Külföldiekkel ne foglalkozz, mi vagyunk az etalon!
6. zooole  PlayStation.Community tag
2011.01.03. 15:52:29
LV2
IGN 4/10 GameSpot 4/10. Ez nagy kérdőjel nekem. De mégiscsak jó lenne leírni a játék hibáit is. Mert van neki az biztos. Ne értsetek félre, lehet megveszem mert nagyon érdekel a cucc de azért a sok rossz értékelés furcsa...
2011.01.03. 14:28:56
LV10
Válasz 2. EmThor üzenetére:
Erről nem lesz videóteszt? :)
PSN: petho_david
4. boksz  PlayStation.Community tag
2011.01.03. 13:55:40
LV4
megvan a cucc, egyszerűen KIRÁLY.
amit a szervezet megkíván meg kell neki adni
2011.01.03. 12:19:47
LV21
Beteg :)
2. EmThor  PlayStation.Community tag
2011.01.03. 12:10:46
LV12
A két alcím közül mindenki döntse el melyik a szimpatikusabb, teljesen igaz mindkettő, egyenként ajánlásként szolgál a játékhoz, s a lehető legjobban foglalja össze, mire számíthattok.

Az izzadás + a móka garantált, csak le ne verjetek valamit a közelben. Ja, és lehetőleg természetes fényben fürdő szobában toljátok, úgy működik a legjobban a technika!
1. chrisangel13  PlayStation.Community tag
2011.01.03. 12:00:45
LV2
Érdekelne.
Tony Lee
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Skorecery (PS4, PSN)
2019.08.24. 10:23 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Az újragondolt Pong.
Observation (PS4, PSN)
2019.08.23. 10:46 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Szellem a gépben.
DOOM trilógia (PS4, PSN)
2019.08.22. 17:16 Kedvcsináló
18 hozzászólás
Szerző: martin
Pokoli nosztalgia.
Mozi - Volt egyszer egy... Hollywood
2019.08.20. 12:31 Cool-Túra
34 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Hollywoodi (rém)álom.
Everybody's Golf VR (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.20. 12:19 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Akkor sem megyek ki a szabadba golfozni!
Blast Zone! Tournament (PS4, PSN)
2019.08.16. 09:15 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A lemásolt házifeladat esete.
Songbird Symphony (PS4, PSN)
2019.08.15. 12:01 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
"Hajnalonta engemet / gerle-galamb költöget"
Mozi - Halálos iramban: Hobbs & Shaw
2019.08.15. 11:48 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A macsó kopasz bácsik visszatértek.
Attack of the Earthlings (PS4, PSN)
2019.08.14. 11:30 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: HTB
A vadkapitalizmus túlkapásai.
Wolfenstein: Cyberpilot (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.12. 20:19 PlayStation Network
14 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Cyber-langweilig.