PlayStation.Community

2010.11.19. 12:05 Játékteszt
103 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
Black-Op-alipszis most!

Gyengéden érzek a Call of Duty franchise iránt. Talán csak a FIFA sorozat képes kiváltani belőlem azt, amit az Activision szériája most már évről évre előhoz belőlem: pár óra játék után azon kapom magam, hogy önkéntelenül, jómagamat is meglepve de olyan szitkokat szórok az éterbe, melyekről talán nem is tudtam, hogy szókincsem szerves részét képezik. A durva az, hogy élvezem – majdnem – minden percét!

Az Infinity Ward-féle botrány után a Treyarchra hárult a nagybetűs Feladat, hogy az eddigi másodhegedűs szerepéből egyből a rivaldafényben találva magukat elhozzák nekünk az idei év tutiját. Vajon igaz-e, hogy senki sem pótolhatatlan? Hogy a jónál van jobb? Nos, a Treyarch jött, látott, és szinte makulátlan, ámbátor néhol kicsit lelketlen iparosmunkájával elhozta nekünk az idei év soros CoD epizódját, a Call of Duty: Black Ops-t. A jó öreg Bobby pedig ismét Kott(l)ick, fara alatt ott csücsül az aranytojás, csak az a fránya Made in China felirat ne szerepelne rajta, közvetlenül a zafír díszítés mellett.Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem CoD-ot egyszemélyes kampány miatt vásárolni bűn. Persze, akadnak emlékezetes pillanatok, melyek retinánkba égve kísértenek még évek múltán is, mint hivatkozási pont a műfajon belül, de kénytelen vagyok éles határvonalat húzni offline és online ténykedésünk között, közelebb hozva titeket is ahhoz a tanakodáshoz, amit Martinnal folytattunk telefonon, hogy a verdiktumban mégis milyen szám álljon. Kezdjük a single-lel!

A szokásos Hollywoodot idéző pátosz ezúttal is jelen lesz a magányos utat választók cca. 8 órája folyamán, mely nyolc órában az egész glóbuszt bejárva irthatjuk a gaz komcsikat, legyenek azok oroszok, vietkongok avagy kubaiak. A játéknak köszönhetően azt is megtudtam, hogy a sötétített ablakú limuzinokban nem feltétlenül a 18-at betöltött, szilikonmellyű, kiéhezett kancák, de sejtelmes kódnyelvet használó, napszemüveges-öltönyös, igencsak komoly férfiemberek is ülhetnek.
Az alapszituáció szerint, hősünket, Alex Masont ismeretlenek rabolták el és tartják fogva, bizonyos, összefüggést nélkülöző számok jelentésének kiderítése végett. A Lost óta tudhatjuk, hogy az ilyen véletlenszerű számok mindig Nagy Rejtélyeket és cliffhangereket hordoznak magunkban, a lekötözött Masont amolyan Száll a kakukk… féle rezgetéssel, valamint LSD-koktél szerű hallucinogénekkel próbálják rábírni az emlékezésre, kikaparni agya elzárt részéből a kód jelentését, valamint a sikertelen Castro elleni merénylet után elsőszámú nemezisévé avanzsált Dragovich-csal való viszonyának legapróbb részleteinek felidézésére.
Nagyon örültem, hogy az eddigi CoD-októl eltérően ezúttal egy könnyebben követhető, átláthatóbb, koherensebb történettel állt ki a Té Publikum elé a Treyarch, s bár ezúttal sem csak hősünket fogjuk irányítani, az elbeszélés az eddigi tendenciától eltérően nem csak a háttérben meghúzódó kötelező jellegű magyarázat, hanem igenis motiváció a haladásra, a különféle flashback-ekként megelevenedő események abszolválására.
S bár a prezentáció kapcsán sikerült túllépni az elődökön, sajnos maguk az események kapcsán bármelyik CoD-dal felállítható az analógia: lesz itt is „ne lőj a civilekre mert game over” rész, Epikus Nagy Pillanat, motoros-autós-rögzített ágyús rail shooterkedés, szóval még sincs új a nap alatt – ezért bátorkodtam már a bevezetésben a lelketlenséget, mint olyat említeni és felhozni. Ettől függetlenül a szívünk dobogása nem egyszer fogja meghaladni a normálisnak mondható bpm-et, mert bár reformokról szó sincs, amit kapunk, az többnyire okosan és hatásosan van prezentálva: amikor egy gulágban találtam magam egy szem rozsdás bicskával, hát a jó fene se gondolta volna, hogy negyed óra múlva már minigunnal fogom aprítani a véremre szomjazó távárissokat – mégis megtörtént.
Erősítendő a filmes hatást, nem egyszer lesz részünk időlassításos jelenetekben, avagy kilőtt töltényünk mögé ragadó kamerás momentumokban, amik csak fokozzák a játékban amúgy is jelenlévő hihetetlen mértékű brutalitást. Lángok között agonizáló katonák, szakadó testrészek, repkedő cafatkák, első szemszögből végignézett és kivitelezett vallatás, lesz itt minden, ami gyomrunk felforgatását hivatott előidézni. Szintén ezt a moziszerűséget nyomatékosítják azok a bizonyos rail shooteres szekvenciák, kár, hogy ezek során a kihívás nyaka a látványosság oltárán lett elnyisszantva: az ellenfelek mindig robbanó hordók között keresnek biztosnak hitt menedéket, illetve bizonyos részeknél két gomb felváltott nyomkodása illetve nyomva tartása hivatott biztosítani a megmérettetést, valamint a QTE-részek sem mutatnak túl a gombspamelős mulatságon.
S ha már így belelendültem a siránkozásba, folytatnám is az elavultnak mondható motorral, ami a játékot hivatott hajtani előre. A textúrák mai szemmel nézve elavultak, a kép igencsak recés (AA-ról senki ne is álmodozzék), a legocsmányabban pedig a Lego kockákból kirakott árnyékok festenek. Hiába fordulunk meg a világ legkülönbözőbb, logikusan és ügyesen felépített tájain, ezek a hiányosságok, valamint a fejüket rendszerint felütő grafikai glitchek (úgy, mint falakba bele és azokon átlógó ellenségek, valamint a frusztráló pop-up) kijózanító pofonként hatnak.
Elégedetlenségemet csak fokozta a legnehezebb fokozaton is síkhülye AI, mellyel mind társaink, mind rosszakaróink meg lettek áldva, illetve átkozva. Egyhelyben toporgó döntésképtelen katonák, akik csak arra várnak, hogy jól pofáncsapjuk őket stilettonkal, valamint az elénk folyamatosan bepofátlankodó, minket a fedezékből kiebrudáló csapattársak váltották ki belőlem az idő előtti őszülést, míg a saját magukra gránátot dobáló észlények egy „Ez most komoly vaze?” keretében lettek cinikusan körbe röhögve.
Ezt kompenzálandó, a Treyarch gondolt egyet, és a végtelenített respawn intézményéhez nyúlt. Hogy ez mennyire ciki 2010-ben, ki-ki döntse el maga, de én a vértizzadósnak szánt zergelős részeknél a bénácska AI szétexploitolásával voltam csak képes boldogulni, ellenkező esetben a véget érni nem akaró rosszarcúak másodpercek alatt bontottak le alkotóelemeimre, mert amikor nagy taktikusan visszahúzódni készültem valami biztonságosabb sarokba, kivárandó, hogy a HP regennek köszönhetően újra a topon lehessek, jött valamelyik egyetemes cimbi, és pikk-pakk a nyílt terepen találtam magamat a kereszttűzben.
Mindezek ellenére a CoD kampánya egy élvezhető és élvezetes hollywoodi mozialkotásra emlékeztet, azonban mindig belelóg a képbe a mikrofon, ott van a perifériában, és ha egyszer felkapod rá a fejed, nem hagy nyugodni. Amúgy is, mint említettem volt, CoD-ot egyszemélyes játék miatt venni badarság, úgyhogy térjünk is rá a sokkal, de sokkal jobban sikerült multiplayerre!
A játékmódok egyenkénti ismertetésétől most eltérnék (igen, van zombi mód, sőt, egy easter eggnek felfogható játékmód is a korongra került, big up érte a fejlesztőknek), egy általánosabb jellemzést illetve saját véleményt szeretnék csak megosztani veletek, hisz akit érdekel, már úgyis kívülről fújja és javában nyüstöli a CoD netes szegmensét.
A formula a szokásos: minél jobban teljesítünk a csatározások során, annál több tapasztalati pont üti markunkat – a szintezéssel nyitjuk meg az új játékmódokat, az eddigieket is jócskán felülmúló kusztomizációs lehetőségeket. Az első kellemes meglepetés akkor ért, amikor kiderült, hogy a fegyverek és azok kiegészítőinek megnyitásához szükséges végeláthatatlan grindolást egy sokkal felhasználóbarátabb, úgynevezett CoD pontokra épülő szisztéma váltotta fel. Ez egyfajta fizetőeszköz (különféle fogadásokra és szerződésekre is elkölthetőek, aki mer az nyer alapon) a játékban, átláthatóbb és egyszerűbb lett a felszerelésünk pimpolása. Újabb pozitív vonás, hogy az eddigi, néha már idegbetegségbe torkolló játékmeneten egy picit lassítottak, illetve a fantasztikus pályadesignnak köszönhetően a kempelést és a sniperkedést is visszaszorították (bár mindkettő jelen van a játékban, feleannyira idegesítő, mint volt eddig). A streak rendszer is meg lett piszkálva, erősítendő a balanszolt játékmenetet (az agyonpromózott robbanó távirányítós autót azért én túlzásnak tartom, de ezt leszámítva tényleg mindent helyénvalónak éreztem). A másik zseniális húzás, és én tényleg az agyamat eldobtam, hogy a térképen a pálya kisebb, B1-B2-C1… stb. névvel ellátott részekre lett felosztva, nagyban megkönnyítendő a csapattársakkal való kommunikációt (ha a hosszú-rövidről neked a farkad mérete jut eszedbe, akkor legszebb éveidet csajozásra pazaroltad, ahelyett, hogy egy füstös netcaféba töltötted volna napjaid nagy részét Counter-Strike-ot nyüstölve). Főleg szervezettebb csapatok, klánok életét fogja megkönnyíteni ez a funkció. Ez utóbbi pedig szerintem alapfeltétele a multiplayer teljes élvezhetőségének: magányos farkasok számítsanak arra, hogy ostoba birkaként rohangáló, csak a saját K/D arányukkal törődő, Grenade Launcher abuser idióták fogják megkeseríteni életüket. Amit talán túlzásnak és fájó pontnak találtam a multiban, az a minimális, de észrevehető aim assist, ami falakon át is működik – na ez nagyon tudta csorbítani az élményt, de eltörpült a sok jó mellett, amit a többszemélyes kalandozásom során tapasztaltam.
A játékkal eltöltött idő során arra a következtetésre jutottam, badarság lenne kijelenteni, hogy a CoD sarokba szorítja a közelmúlt AAA-snak szánt FPS-eit (najó, a MoH-ot lazán), de kiváló alternatíva a BF-féle tankos-helikopteres móka mellett/helyett, ízléstől függően. A kampány pedig tényleg megragadt a hollywoodi szuperprodukciók szintjén (hogy ez jó vagy rossz, szubjektív dolog, nekem nem jött be): látványos, van benne robbanás, lassítás, meg minden, de a lélek, az bizony tényleg hiányzik! A multija viszont magával ragadó és addiktív, hónapokig képes szórakozást nyújtani a műfaj szerelmeseinek, úgyhogy katonák, hí a kötelesség, irány a legközelebbi Platinumshop, ha ezen a körön még nem vagy túl!

(A szoftvert partnerünktől, az Activision Blizzard Hungary-től kaptuk meg tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható normál vagy gyűjtőknek szánt - fémdobozos, távirányítós autós - kiadásban kiemelt támogatónk, a Platinum Shop üzleteiben.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
2011.04.05. 12:03:10
LV1
nekem bejött
2011.03.27. 22:25:00
LV1
Hááát ....
Ennél sokkal többet vártam !
Nálam az előd nyert ...
Ez max. 8/10
101. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2011.01.19. 23:32:48
LV21
A múlt héten nyomtam pár órát a Black Ops-ot a havernál PC-n és a kapott érzéseim a következők :
A hangulat hullámzó. Vannak nagyon izgis részek, de sajnos többször találkoztam üres járattal. A feladatok nagy részét meg átélhettük korábbi részekben.
Grafika amellett, hogy folyosószerű díszlet, közepes szinten van, bár ritán akadnak szépen kinéző részek. Nagyon bajom még látvánnyal, hogy nem elégszik meg azzal, hogy csak pályánként változatos legyen, mint a 4. rész vagy a Killzone 1, itt lépten-nyomon megváltozik a táj. :s Ennyire azért nem kellene.
Ezeket leszámítva tetszik, egy kis agyatlag lövöldözésre nagyon jó !
3-4000-nél többet nem adnék érte. Főleg, hogy a multi nem érdekel. Esetleg co-op, ha van, meg a zombik.
100. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2011.01.14. 18:03:10
LV21
Most ez a COD is (még) a 4. rész motorját használja ugye ?
99. Dathen  PlayStation.Community tag
2011.01.06. 13:26:33
LV1
MW2-höz képest rakás kaki.A multi élvezhető benne egyedül.MW2-t vigyorogva játszottam végig vagy 3szor.Ezt egyszer nyögvenyelősen végigvittem és soha többet nem fogom.A zombi mód olyan szinten van mint a modern warfare pc-n feltört szerókon.Egyedül a wager matchek és a sima multi valamint a combat training említésre méltó.
Treyarch akadjon le a COD-ról azt mondom.
2010.12.20. 17:56:37
LV1
A kedvencem!:)
The Assassin
97. nemmondod00  PlayStation.Community tag
2010.12.03. 16:55:09
LV2
nálam még mindíg a 6 a nyerő :S
thelooper.hu | youtube.com/user/UnfearTube00
96. BoroSati  PlayStation.Community tag
2010.11.23. 15:10:44
LV2
Én nem vártam világmegváltást meg műfajújradefiniálást a progitól, egyszerűen csak azt, hogy szórakoztasson. Ezt pedig szerintem messzemenőkig teljesíti is.
Nyugi Dagi, nyugi, nem csak foci van a világon!
95. martin  Főszerkesztő
2010.11.22. 20:46:47
LV27
Inkább fullra húzom a játékban a gammát, de limitedre semmi pénzért nem tenném vissza.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2010.11.22. 17:08:49
LV7
Válasz 92. zozo2001hu üzenetére:
Semmi sem fakó PS3-mon, csak sokan elfelejtik kalibrálgatni a displayt. :)
2010.11.22. 14:16:58
LV1
Válasz 88. Yagami üzenetére:
igazad van teso...xD
Osu-No-Seishin !
2010.11.22. 12:57:07
LV1
Utánanéztem, mindig tanul az ember, este kipróbálom.:)

http://manuals.playstation.net/document/en/ps[...]
PSN ID: zozoquartz
2010.11.22. 12:46:45
LV1
Válasz 90. Dzson üzenetére:
Szerintem én ezt a beállítást nem változtattam meg, maradt alapértelmezetten, érdemes átkapcsolni?

Egy régebbi sony bravia hd ready lcd tv-n játszom.
PSN ID: zozoquartz
90. Dzson  Szerkesztő
2010.11.22. 12:18:42
LV6
"A PS3-as fakóbb színvilág is teljesen korrekt."

A HDMI beállításod full, vagy limited? Mert default olyan 20%-kal kevesebb a kontraszt.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
2010.11.22. 09:54:38
LV1
Hali!

Nekem baromira bejött ez az FPS, anno sokat játszottam az MW-vel, illetve a KZ2-vel is. A WoW-ot és az MW2-őt kihagytam, de most úgy gondoltam erre megint benevezek, így hát megvettem a bővített kiadást.

Minden pénzt megért nekem ez a cucc, teljesen rendben van az interaktív mozis single player rész és a multi is.

Grafikája lenyűgöz, ugyan nem giga textúrákkal dolgoztak a fejlesztők, de engem kárpótol a 60 fps mindenhol! A PS3-as fakóbb színvilág is teljesen korrekt.

Kifejezetten tetszik, hogy itt általában sokkal élesebb a kép mint pl. a KZ2-ben, ahol valami speciális eljárást szűrőt alkalmaztak, egy idő után rohadtul zavart.

Illetve a KZ2 multiban elő elő fordult ám az akadozás gyakran, egy egy zsúfolt pályán, amikor minden robbant és szikrázott az ember körül. :)

Várjuk persze a KZ3-at jövőre, de ezt most nagyon odatette treyarch szvsz.
PSN ID: zozoquartz
88. Yagami  PlayStation.Community tag
2010.11.22. 09:16:37
LV1
Válasz 84. Tommy5769 üzenetére:
Hagyad tomi ezek nem tudják mi a jo!! menyetek visza unchartedezni kb 3 eves jatek nem tudom mitlehet azon jácani erre monygák azt kinek a papp kinek a pappné xDD
Osu-No-Seishin !
2010.11.22. 01:08:15
LV1
Szerintem 10 pont minden értelemben!Kiváló grafika,jàtszhatoság.
86. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2010.11.22. 00:21:00
LV13
Rece ide vagy oda, nekem nagyon tetszik! :)
(persze a megvétel még várat magára)
Köszönjük a tesztet!
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
2010.11.22. 00:19:38
LV1
Az eddig megjelent legjobb FPS! Nehéz lesz túlszárnyalni, vagy egyáltalán tartani vele a szintet, az elkövetkezendő játékoknak a műfaján belűl. A látványvilága pazar, a hangulata kiválló, vétek kihagyni.
ui: (A felcsendülő zene benne a desszert!)
2010.11.21. 13:45:12
LV1
Válasz 81. Horvy009 üzenetére:
Az téged ne zavarjon :) ha mást nem zavar ! :))
Osu-No-Seishin !
83. zoli12i  PlayStation.Community tag
2010.11.21. 08:20:49
LV11
Egy kérdés ! Zombiban haverokkal lehet már 4-en menni vagy csak még mindig a multiban ? Mert az elég nagy hiba volt a 5.-ben........
82. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2010.11.20. 23:58:51
LV15
Válasz 65. Alien üzenetére:
Szerintem mindent elmondtál, egyetértek. :)
81. Horvy009  PlayStation.Community tag
2010.11.20. 22:03:49
LV7
Válasz 79. Tommy5769 üzenetére:
Még mindig nem írsz normálisan :S
The Football Star
80. kovy66  PlayStation.Community tag
2010.11.20. 21:44:58
LV1
...Uncharted 2 Online szintjét sosem éri el...
2010.11.20. 17:06:19
LV1
Válasz 78. Tommy5769 üzenetére:
és többig viszed a szintet !
Osu-No-Seishin !
2010.11.20. 17:02:50
LV1
Válasz 77. ufonauta üzenetére:
Vedd meg és megtudod :) ! sztem tök jó a zombi mert azt is megcsinálták h split screen be 2 en jácod pl: tesoddal vagy haverral online-ba nyomod tök jó és igy enm unatkozol :)
Osu-No-Seishin !
77. ufonauta  PlayStation.Community tag
2010.11.20. 16:05:36
LV15
Válasz 66. zoli12i üzenetére:
Miért a zombi miatt ?? Szerintem semmi extra nincs benne.
76. CountofHell  PlayStation.Community tag
2010.11.20. 14:37:23
LV15
Én úgy csinálom, hogy ha felhúzom magam a zombin vagy a campaign-on akkor megyek multiplayer-be. Egyszerűen képtelenség félóránál tovább bírni idegileg Dual Shock 3-mal Veteránon. :-))))
PSN - CountofHell_HUN
75. Dae_dead  PlayStation.Community tag
2010.11.20. 14:11:52
LV1
"Ezt kompenzálandó, a Treyarch gondolt egyet, és a végtelenített respawn intézményéhez nyúlt."

Igen, a teljes kampányban összesen két rövid résznél. 8 órából mondjuk 10 percre. Ráadásul az egyik a napalmos hordók berobbantásával megszakítható.
74. Potter  PlayStation.Community tag
2010.11.20. 13:48:07
LV1
Válasz 73. martin üzenetére:
amiket leirtál azokon kivül még van 2 játékmód is :)
73. martin  Főszerkesztő
2010.11.20. 12:59:30
LV27
Válasz 66. zoli12i üzenetére:
A játékban van egy igen szórakoztató és változatos szingli mód, egy fullos zombis co-op game, és egy igen erős multi. Ez így együtt 9 pont.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2010.11.20. 11:34:40
LV1
Nagyon erős ez a 9 pont egy hangyarudival jobb csak a moh-nál de azt is csak a multijának köszönheti az tényleg jó lett.
2010.11.20. 11:09:40
LV1
Válasz 70. mentoloshypo üzenetére:
xD az énrészemröl non jó a multi :)
Osu-No-Seishin !
70. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2010.11.20. 11:02:51
LV28
Válasz 69. Tommy5769 üzenetére:
A kampány része tényleg érdekel, ha elfogadható szinten van az már elég nekem! Ha a multi tényleg jobb lett akkor az lesz a pont az "i"-n!:p
2010.11.20. 10:47:04
LV1
Válasz 67. mentoloshypo üzenetére:
Sztem vedd meg nem lesz vele semi veszteséged ) jó kis game :) Ha akarod majd nyomhatunk Zombi-t is ;)
Osu-No-Seishin !
68. HTB  Szerkesztő
2010.11.20. 10:40:19
LV6
Válasz 66. zoli12i üzenetére:
csakis a multija miatt kapott 9 pontot
single szerintem egy erős 7-es, de a pontozás előtt direkt konzultáltam a főnök úrral, és együtt jutottunk erre a következtetésre, hogy megszavazzuk a 9-est.
Just another freak in the freak kingdom
67. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2010.11.20. 10:30:01
LV28
Válasz 63. zola0306 üzenetére:
Köszi hogy leírtad a véleményedet!
Nyilván az egyik legjobban várt játék idén az új COD, és már jó ideje úgy készítik a részeket hogy hihetetlenül populáris az egész, tehát az is megveszi aki valójában nem is FPS rajongó, de mivel ez COD így ki kell próbálni... Nyilván erre is utazik az Activision. (legalábbis én így gondolom)
Sokaknak szerintem azért nem jön be mert ahogy HTB is írta, lelketlen az egész, bár a multin állítólag tovább finomítottak. Ennek ellenére nem te vagy az első aki panaszkodik rá.
Szóval nem tudom még hogy meg vegyem-e, lehet még várok kicsit.
66. zoli12i  PlayStation.Community tag
2010.11.20. 09:42:29
LV11
kicsit sok az a 9 pont ! 12éveseknek való lövölde......
De semmi meglepő a pontozásban mert minden COD-nak meg kell kapnia a 9-10 pontot. ( az már 7 pont hogy ott a COD).
De ettől függetlenül beszerzem nem sokkár a zombi miatt.
65. Alien  PlayStation.Community tag
2010.11.20. 08:16:10
LV10
érdekes sorozat ez. Én a MW2-nél éreztem, hogy ebbe a generációban ez a játék nem lesz több... Van egy bevált játékmenet, van egy technikai koncepció (60fps) amihez az istennek sem nyúlnak, fejlődni meg emiatt lehetetlen...így viszont évről évre csak új hűha sztori + x új perk + új idősík számomra a játék, amiért nem fizetek ki ennyi pénzt. A legbosszantóbb az, hogy a motor továbbra is átjáróház, és mivel a játék a fiatalok kedvence, ezért a glitcherek aránya is magas. Azt nem értem, hogy ezt 3-4 év alatt nem lehet rendbetenni?!?!? Ráadásul egy olyan játéknál ami borítékolhatóan tetracsilliárdokat hoz minden részével?!?

Nekem van egy barátom aki cod függő, vele beszéltem a napokban és semmilyen pozitívumot nem tudott mondani, neki pl óriási csalódás. egyszerűen ő most unt bele.
64. cjnin  PlayStation.Community tag
2010.11.20. 00:56:29
LV10
A szingli miatt majd be fogom szerezni (messze jobban izgat, mint az előző kettő).
Az meg tényleg érdekes, hogy egyik fél szerint a legszebb, legjobb kod, másiknál pedig a legcsúnyább, leggyatrább. Mondjuk szerintem az Infinity Ward szépen túl lett sztárolva az évek alatt, gondolom ez is bejátszik.
No mission too hard, No challenge too big
63. zola0306  SonsOfSaRock
2010.11.20. 00:06:34
LV16
Válasz 59. mentoloshypo üzenetére:
Félre ne értsd!
Én tisztelek minden játékfejlesztőt és a játékaikat is és ez ebben(is) nyilvánul meg hogy megveszem eredetiben a "terméküket"!

Namármos,ezt a játékot szerintem nyiltan mondhatjuk az legjobban várt játéknak ebben az évben FPS-terén.
És ezzel szemben akkor lehetnek elvárásaink is.
És voltak is....
Csak nem egy ilyen kaliberű játékra.
Mikor végigvittem a játékot az egész sztorit mintha láttam volna már,nem hagyta el egyetlen egy úúú-áááá a számat miközben toltam,nem estem hanyatt egy jelenettől sem.

A zenét a COD5-ből használták fel,kivéve a zúzósabb gittyórészeket.
A multjia egyenesen katasztrófa...2 meccset nem tudok tolni anélkül hogy le ne dobjon.
Erre azért fel kellett vona készülnie a Treyarch-nak szerintem...

Ez lett az a játék amit ezekután végképp kerülni fogok.
Pedig a Treyarch-ban bíztam..:(
Kár volt nagy reményeket fűznöm ehhez a részhez,már visszakerült a piacra mert annyira nem köt le hogy legalább kiplatinázzam,pedig a COD5-6-ot is megcsináltam,de ez...

Ez az én véleményemet tükrözi,nem akarok senkit eltántorítani a játéktólpróbáljátok ki.

Nekem ez csalódás ugy ahogy van.
Meglehet kövezni...
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
62. kicccsawo  PlayStation.Community tag
2010.11.19. 22:38:12
LV13
Majd ólcsoért beszerzem mert a sztorija érdekel a multiját meg majd meglátom.
Kis szakadék-koszodék peremkerületi proligyerek
61. martin  Főszerkesztő
2010.11.19. 21:07:42
LV27
Erősen megoszlanak a vélemények, ahogy látom.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
60. zooole  PlayStation.Community tag
2010.11.19. 21:04:38
LV2
Single végre érdekes történettel rendelkezik. Ettől viszont még ugyan olyan rókabőr. Nekem 10/8
59. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2010.11.19. 20:58:26
LV28
Válasz 57. zola0306 üzenetére:
Te aztán nem kíméled a stuffot!
2010.11.19. 20:52:47
LV1
Elképesztőnek tartom, h mennyi ember fikázza ezt az epizódot, holott pár apróságtól eltekintve véleményem szerintem ez lett az egyik legjobb CoD rész eddig. Call of Duty 2, Call of Duty 4 és most ez az epizód igazán kitett magáért. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. MW2 után igazi felüdülés.
psn id: anyadlohaton
57. zola0306  SonsOfSaRock
2010.11.19. 20:44:30
LV16
Sokallom... 6 pont a reális erre a bughalmazra,értékelhetetlen multira,semmit nyujtó single kampányra,4 éve ugyanarra a garfikára...
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
56. juan31
2010.11.19. 20:23:19
LV2
ez egy kibaszott csunya jatek
2010.11.19. 20:01:53
LV1
Non jo game kedvencem :) most kitette magát a Treyarch ;) nekem végülis a mw2 öt kiteszi a Black Ops. a Story-t kinyomtam nemis gondoltam h ien jó lesz a story-a. Ajánlom mindenkinek h nyomja ki a Story-t nem fog vele idöt pocsékolni :) !
Osu-No-Seishin !
54. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2010.11.19. 19:37:04
LV28
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
CALL OF DUTY: BLACK OPS
Activision
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
9/10
Pozitívum
Kiváló, tovább finomított multiplayer, változatos és nem várt helyszínek
Negatívum
Bugos kampány ostoba MI-vel megspékelve, grafikai glitchek, közepes látvány

MARTIN BELESZÓL
Én ezt a CoD-ot is, mint a többit a szingli miatt vettem meg, és kifejezetten jól szórakozom vele a veterán fokozaton. Baromi király változatos az akció. Az ostoba szemét gyökér társak kivételével minden nagyon tetszik! Szuper lett a game, a pár bosszantó apróság benyelhető.