PlayStation.Community

2010.10.22. 10:38 Játékteszt
105 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
11-ben 11-en.

Van ez a park, ahol gyerekkoromban jóízűen rúgtam a bőrt kispajtásaimmal télen-nyáron; zord eső, hóesés, kéregető hajléktalanok – semmit sem számítottak, rendületlenül kergettük a lasztit és tanultuk el autodidakta módon a csattanósan csulázás művészetét. Ma már csak nosztalgiából járok vissza a parkba – jó sportemberhez méltóan – füstkarikákat eregetni a padokon, de fiatalkori alteregóimat sehol sem látom. A heherésző, a játék szépségébe önfeledten belemerülő népségeket felváltották a hajzselében tocsogó, szotyihéjat köpködő céronáldók. És hogy hova tűntek a hozzám hasonló fociszeretők? Nos, valószínűleg ők is a FIFA éppen aktuális részét nyüstölik nagy elánnal a kanapéban punnyadva. Mert mint minden évben, idén is megéri így tenni!

A soros FIFA részek kapcsán mindig mindenki ki szokott térni az újítások minimális voltára. A fejlesztők ezúttal sem fulladtak bele saját izzadságtengerükbe, mégis, ha belegondolunk, hogy a ’98-as FIFA (az első 3 dimenziós) rész felfutok-a-szélen-beadom-ollózok-gól formulájához képest ma hol tart a sorozat, bátran előhúzhatjuk a kalapból a sok kicsi sokra megy hangzatos közhelyt.Kezdjük is a leglátványosabb(nak hitt) újítással. Ezúttal, ha az egész csapat irányítása helyett csak egy játékos karrierjének terelgetésébe szeretnénk erőnket befektetni, a hálóőr hálátlan szerepét is magunkra vállalhatjuk – megértő fülekre talált hát a siránkozás, ezúttal valóban 11 játékos küzdhet másik 11 ellen, a gyakorlatban azonban nem nagyon volt szerencsém ilyenhez, a lehetőség mindenesetre adott. Tudniillik a kapuslét, hiába áll vagy bukik egy-egy meccs kimenetele a 16-os házigazdájának éberségén, vajmi kevés izgalmat rejt magában. A Select gomb lenyomásával ugyan rálátásunk lesz a territóriumunkon kívüli eseményekre is, illetve utasításokkal is elláthatjuk a mezőnyben futkározó többi játékost, de a meccsenkénti 1-2 (illetve csapatunktól függően több) védésen kívül nem lesz túl sok tennivalónk. Az őrző-védő irányítása amúgy nem kívánja meg tőlünk, hogy polipcsápokkal rendelkezzünk; a bal karral tudjuk mozgatni a figuránkat, a jobb kar pedig a vetődés-eldőlés irányát határozza meg. Hogy belerázódjunk újdonsült szerepünkbe, a játék folyamatosan mutatja az ideális pozíciót, ahol ildomos ácsorognunk a kellemetlen meglepetéseket megelőzendő (sajnos a reklámtáblák mögé nem lehet kiszaladni egy gyors pisikocka erejéig, az ilyen attrakciók a Lehmann-féle tirpákok sajátja marad).
Ha nem kapusként szeretnénk a gépezet egyik csavarjának szerepét magunkra vállalni, ezúttal is vígan futkoshatunk kinn a mezőnyben, és a megnyitható cuccok, képességek tárháza ezúttal is legalább olyan széles, mint az én mosolyom egy végigmulatozott éjszaka után.
A másik, ugyan kevésbé beharangozott, ámde a játékmenetet annál inkább befolyásoló újdonság a Pro Passing, azaz a passzrendszer megbütykölése volna, melyet főleg manuális irányításnál lehet tetten érni, és érdemes is elsajátítani e diszciplína minden rejtélyét. A passzolás sokkal érzékenyebb lett, és némi gyakorlás után olyan gyönyörű összjátékokkal kergethetjük ellenfeleinket az őrületbe, hogy a világ összes zsebkendője sem lesz elég a gyönyörfoltok el- avagy feltakarítására. Ugyanis az eddig is remekül működő 360 fokos irányítás a 11-ben még érzékenyebben reagál az analógkar megdöntésére, valamint átadásaink ereje is sokkal többet nyom a latba mint eddig, pont, mint a valós futballpályákon, számolnunk kell minden tényezővel, különösképp a fogadó játékos mozgásának irányával és sebességével – a láthatatlan ragasztó eltűnt a focisták cipőjéről, egy félresikerültebb passz után a fejünket foghatjuk, hogy ez mégis micsoda. Öröm az ürömben, hogy a játékosok helyezkedése, illetve labda felé mozgása ezúttal is hagy némi kívánnivalót maga után, nem egyszer esett meg, hogy az egyik figura a legkézenfekvőbb megoldás helyett (értsd, elindulok a labda felé) egyfajta Pató Pál mentalitást magára erőszakolva csak tipegett egyhelyben.
A passzok finomrahangolása mellett a futballisták közötti fizikai kontaktus is meg lett machinálva, ha egy kis termetű focista szalad a fatuskó védőnk felé, bátran igyunk előre a medve bőrére, ott bizony borulás lesz. Néha egészen komikus szituációk is előfordultak, a gimnáziumos kicsi a rakás stílusú tömegjelenetek következtében egy-egy nosztalgikus könnycsepp csak elhagyta a szemem sarkát.
A harmadik nagy marketingblaha a Personality Plus névre hallgat, a doboz hátoldala büszkén hirdeti, hogy ezen feature-nek köszönhetően minden játékos saját személyiséggel lett megáldva. A híresebb-hírhedtebb játékosoknál ugyan még csak-csak felfedezhető egy-egy ilyen jellemvonás (papíron több tíz ilyen eposzi jelző van), de az átlagos kispisták, nos, ők már csak átlagos kispisták maradnak egész életükre.
Haszontalan, ámbátor nagyon mókás és üdítő újítás a gólörömök kivitelezése: ha csapattársainkhoz rohanunk celebrálni a jobbfelsőbe felbikázott gólt, azok ledöntenek, ölelgetnek, vagy csak szimplán hevesen gesztikulálva istenítenek minket – a kevésnek amúgy sem nevezhető gólörömök száma megsokszorozódott ennek köszönhetően, nem lesz két egyforma gólöröm (na jó, dehogynem, de sokkal kevesebb, mint ez idáig).
Szintén nem nevezhető forradalmi újításnak a háló méretével való machinálás, az opcionálisan ki-bekapcsolható kezezés, valamint az, hogy immáron gépünk merevlemezére is elmenthetjük valamelyik látványosabb megmozdulásunkat (szintén utalnék a ’98-as esztendőre, ahol ez már mind-mind megvolt; szerencsére műesésre ezúttal nincs lehetőségünk, tiszta játék és fair play, ugyebár).

(Ha az idei VB-re összekalapált World Cup játék kimaradt volna az életedből, a tizenegyesrúgások hogyanja is meglepetésként fog arcul csapni, ennek kivesézésétől most eltekintenék, kiváncsifáncsik fáradjanak a PSC egyik géniuszának billentyűzetéből megfogant idevágó teszthez.)
Játékmódok terén a forradalom elmaradt, a szokásos opciókat kapjuk ezúttal is, amit újként harangoztak be, az nem más, mint a Be a Pro és a Manager móduszok szerelemgyermeke, a gyakorlatban minden maradt a régiben.

Hogy ne csak a jóról essék szó, muszáj kitérnem az irgalmatlanul sok és idegesítő töltésre, ami a meccsnapok között van, illetve a másik dolog amitől a(z) agyfa hideg kirázott, az a már-már szokásosnak nevezhető pár másodperces akadás, természetesen a lehető legrosszabb pillanatban.
Látványosság terén sem sokat fejlődött a program, talán egy picivel élethűbbre farigcsált viaszbábukat fogunk terelgetni a pályán, de a meccsek előtti felvezetés során az elsimítás teljes hiánya fájdalmasan fogja böködni a poligonrenmámorra kiéhezett mohó szemeinket.
A hangok is elmaradnak a non-plus-ultrától, a zenék zöme (ami bizony szubjektív dolog) engem marhára idegesített, a kommentátor páros, Andy Gray és Martin Tyler hozza a szokásos formáját, legendáznak, mesélnek, olykor-olykor némi fáziskéséssel, de frankón közvetítenek – a kötelező teljesítve.
Barokkos körmondatok helyett végszóként álljon itt annyi, hogy idén is megkapjuk a szokásos adag tömeggyártott tökéletességünket, amit a FIFA mindig is képviselt.
Se többet, se kevesebbet.

(A teszt során egyetlen kispista sem sérült, illetőleg minden kispistától elnézést szeretnék kérni, ha ne adj’ Allah lelkébe gázoltam volna.)

(A FIFA 11-et partnerünktől, az Electronic Arts-tól kaptuk kipróbálásra. Köszönjük. A game kiemelt támogatónk, a Platinum Shop üzleteiben megvásárolható.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
105. jankibaszott  PlayStation.Community tag
2012.01.10. 00:28:15
LV3
Aki még játszik vele online, vegyen fel, PSN ID: jankibaszott
PSN ID: jankibaszott
2011.08.15. 12:36:21
LV2
nekem nagyon tetszik a fifa 11
2011.03.09. 07:32:10
LV1
Sziasztok engem az érdekelne hogy mi történt az online reges kódommal megvettem fvadonatújan a játékot és megadom az a 12 jegyű kódot a játék elején a bekonfigurálásnál és valami hibát ir ki valami 800.... akármit. Ha a store on adom meg a kódot akkor pedig azt hogy használatban van ez a kód. Felhívtam havert és ő elmondta hogy neki a beaktívált kódja szart be ugyanígy.. Mi a teendő???
köszi előre is aki tud valamit...
102. sayainbarni  PlayStation.Community tag
2011.02.06. 15:35:22
LV2
eléggé idegesítő benne hogy online játszok,vezetek 1-2 góllal és az ellenfél kilép.
101. sayainbarni  PlayStation.Community tag
2011.01.17. 18:22:48
LV2
Pes 11 ről mikor lesz teszt?
100. maki12
2010.11.05. 18:41:07
LV1
szerintem nem a legjobb fifa. a fifa 10 szerintem sokal jobb mert ennek nem annyira jó az irányithatósága !!!
poWa Leader xD
99. jones  PlayStation.Community tag
2010.11.03. 00:56:44
LV1
Válasz 98. hajzi üzenetére:
megoldottam köszi, így már jobb.
98. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.11.01. 20:08:28
LV4
Válasz 97. jones üzenetére:
Van Patch ami helyreteszi a dolgokat...a lövőerőcsík pedig kikapcsolható...
HALA!
97. jones  PlayStation.Community tag
2010.11.01. 16:55:11
LV1
az most csak ugye vicc, hogy a pes-ben több román csapat van mint német? Ma a kezembe kaptam egy pest és nézem a csapatokat és hát elég hiányos. A latin foci szerelmeseinek viszont maga a menyország. Válogatott szinten is sokkal jobb a pes de, hogy csak 2 liga legyen teljesen licencelt ez megengedhetetlen. Ez olyan mint ha a Gran Turismot nyomnánk csak a kocsiknak fantázia nevük lenne mint a GTA-ba. Amúgy nincs vele nagy gond, nekem még ami nem tetszik az a játékos alatti lövőerőcsík. Az igazi az lenne ha a kettőböl csinálnánk egyet de azt is két évig.
96. ps2true  -A LEGNAGYOBB-
2010.10.26. 16:51:22
LV24
Válasz 93. martin üzenetére:
Az örök harc... A legjobb foci az amit az ember élőben játszik.
Playstation
95. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.10.26. 15:37:06
LV22
Válasz 93. martin üzenetére:
Azért mert míg az egyikben ami rossz, az a másikban nagyon jó:)
Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy "ez" sokkal jobb "annál"
Itt is az ízlések és pofonok játszik, semmi több:D
94. xbox  PlayStation.Community tag
2010.10.26. 15:06:12
LV5
Válasz 93. martin üzenetére:
Valakinek a FIFA jön be és a PES-t "fikázza" és ugyanez elmondható fordítva is. :)
93. martin  Főszerkesztő
2010.10.25. 16:53:30
LV27
Rohadtul nem értem már ezt a FIFA vs. PES dolgot. Valaki egész hihetőn leírja, milyen az egyik és milyen a másik, erre jön az ellenvélemény, szintén hihetően tálalva, csak tök az ellenkezőjét mondja.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
92. jones  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 22:22:26
LV1
Válasz 30. Dark-Fu üzenetére:
de van a store-on. ha jól emlékszem 10 euró. Én is megszenvedtem vele mert magyarként nem lehet beütni a kódot de ha már beütötted akkor tudsz játszani bármelyik felhasználói fiókoddal ( ha van több )
2010.10.24. 19:23:21
LV21
Ez is csak egy fifa.
90. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 12:53:59
LV22
Válasz 86. hajzi üzenetére:
ez meg a másik,de végül is tök mindegy mert az egyik ebben jó a másik abban:)
89. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 12:52:14
LV22
Válasz 85. SSLazio üzenetére:
viszont itt a PES játékosok jobban hasonlítanak az eredetire
88. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 12:50:58
LV22
Válasz 84. SSLazio üzenetére:
ez jó :D
87. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 11:14:17
LV4
Válasz 85. SSLazio üzenetére:
Erről inkább nem nyilatkozom viszont abban biztos vagyok h nem egyeezne a véleményünk :D
HALA!
86. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 11:10:49
LV4
Válasz 84. SSLazio üzenetére:
:D Még szerencse hogy az egyik béta a másik meg Demo!
HALA!
2010.10.24. 09:47:41
LV4
Itt meg egy kis érdekesség hogy aPES2011-ben illetve a Fifa11-ben a játékosok valójában mennyire hasonlítanak az eredeti karakterre.

http://www.youtube.com/watch?v=_jRT4PwELnQ&am[...]
Ne olvass igyál,hamarabb meglátszik!
2010.10.24. 09:44:19
LV4
Válasz 27. Penge70 üzenetére:
Ha már no comment....

http://www.youtube.com/watch?v=i67-ukMfp4Y

http://www.youtube.com/watch?v=e6dqWb_j09g&am[...]

Ezek azért izgibbek főleg a 2.

Szóval lehet mutogatni egymásnak oda vissza bugokat a másik gameből meg pontokat h hol melyik game kapta a többet.
Ne olvass igyál,hamarabb meglátszik!
2010.10.24. 09:33:03
LV4
Válasz 81. hajzi üzenetére:
Én is hozhatnék fel megannyi ellenpéldát.De a válaszodban megint nem arra reagáltál amit írta lentebb hanem teljesen egy más irányba mentél el megint.Az hogy kinek mi tetszik az magánvélemény.Az hogy neked jobban ízlik a mákos tészta mint a túrós az a te dolgod.Én csak arra világítottam rá hogy többen mentek át túrós tésztát enni mert a mákosal vannak komoly gondok az elmúlt időben.És ezt nem lehet vitatni.

A PES az utóbbi években csak vegetált magyarul teljes kudarc.PES2007 2008 2099 2010 ezek totálisan csalódások voltak enyhén fogalmazva.A Fifa a 08-tól kezdve folyamatosan fejlődik.Az hogy a PES2011 az elmúlt évek lemaradását,hibáit egy kiadásban akarja javítani és behozni az egy kicsit erős lenne.Sőt!Lehetetlen.A PES megmarad a 2.számú futball game ami jó kis szórakozást tud nyújtani egy esős unalmas vasárnap délután.
De komoly konkurencia nem tud lenni a Fifával az h a PES legyen az első számú futball szimulátor arra szerintem még egy kicsit várni kell.
Ne olvass igyál,hamarabb meglátszik!
82. Wildstorm  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 09:21:02
LV1
Nekem az a bajom a Fifával, hogy a menedzseri részt teljesen kivégezték! :(
81. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.24. 07:53:48
LV4
Válasz 80. SSLazio üzenetére:
Csak 1 példa http://ps3.ign.com/index/top-reviewed.html :) Egyébként nekem megvan mind a 2 játék és szeretem is őket! A PES-ben a játékosok futása lehet h furcsa az első pár meccsen a FIFA után de 2-3 meccs és megszokja az ember.Kb 15 évig fociztam versenyszerűen,napi 2 meccset nézek a TV-ben nem tudok olyan dolgot mondani amiben a FIFA jobb lenne...na jo talán az h több csel van benne.
HALA!
2010.10.23. 23:03:27
LV4
Válasz 78. hajzi üzenetére:
Na jólvan....Szerintem a PES-től sem kell eldobnia mindenkinek az agyát!Sőt!Inkább legyen gyors a játék mint bekulázott Messiket irányítgassak.De minden új Fifa meg PES megjelenéskor ez van."Na most majd a PES megmutatja a PES ilyen fasza meg olyan fasza...."Aztán 1-2hónap és ezek a hangok végleg elnémulnak maguktól.Ez sem lesz most sem másképp!:)
A Fifa piacvezető focis game nem véletlenűl kapta mindenhol szinte a leg magasabb pontszámokat.Ha annyira jó lenne a PES akkor ez fordítva lenne.
Az meg a másik h nem véletlen az sem hogy többen mentek át PES-ről Fifára mint sem fordítva.És nem hinném h most a PES2011 vissza tudná csábítani a rég elvesztett rajongóit.
Ne olvass igyál,hamarabb meglátszik!
79. ferrante75  PlayStation.Community tag
2010.10.23. 21:56:27
LV1
megnéztem pár meccset Yt n és úgy érzem előbbre kell hoznom a beruházást Nagyon bejött nekem a fifa11 A pes ért annyira nem rajongok De ettől még az is jó
78. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.23. 21:35:40
LV4
Válasz 76. Lotar üzenetére:
Már maga a játékmenet sebessége (lassu fokozaton is) túlságosan gyors ahoz hogy valaki szimulátornak nevezze a FIFA 11-et Ha játszottál valaha focipályán vagy elég ha megnézel 1-2 meccset a TV-ben,észreveszed hogy sokkal lassabban játszák ezt a játékot.
HALA!
77. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.23. 21:04:31
LV4
Válasz 76. Lotar üzenetére:
Neked :)
HALA!
76. Lotar  PlayStation.Community tag
2010.10.23. 19:46:07
LV18
A " LEGJOBB FOCI-SZIMULÁTOR " !!
psn/sen id: pcpmate
75. Beeblbrox  PlayStation.Community tag
2010.10.23. 19:26:43
LV3
Válasz 44. martin üzenetére:
Én is kiváncsi lennék arra
74. zoli12i  PlayStation.Community tag
2010.10.23. 15:53:43
LV11
Válasz 73. hajzi üzenetére:
jó mert eddig tartótak a kezükben egy semmit !
73. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.23. 12:28:28
LV4
Válasz 72. zoli12i üzenetére:
Állítolag igen...spanom mondta hogy faszán megvan csinálva.
HALA!
72. zoli12i  PlayStation.Community tag
2010.10.23. 11:56:18
LV11
Mikor megnyerünk egy bajnokságot , mutatják már végre a rohadt kupát ahogy fölemelik ?
71. SteveY  the gunner
2010.10.23. 10:13:16
LV22
Válasz 41. martin üzenetére:
De lesz.Megnézem, hogy melyik meccset adják majd legközelebb és akkor ahhoz majd hegesztek valamit.
Kedvellek öreg, de bántani foglak!
2010.10.22. 22:55:02
LV4
Válasz 69. hajzi üzenetére:
Hát mondjuk szerintem nem kór függő a két game.Inkább a fifának nagyobb a tábora.Sokan elpártoltak a PES-től anno.Ahogyan én is.Pedig a PES5-6 lényegesen realisztikusabb volt.Azokat a dolgokat CSAK a Fifa08 09-ben láttam viszont ami már megvolt a régebbi ps2-es(!!!)PES-ben.De aztán a PES nem tudott valamiért tovább lépni.A taktikai elemek itt is jelen vannak szép számmal az összes létező felállás megtalálható a 11-ben.Amik át variálhatóak.Sőt!Minden csapatnál jelölve van h melyik fekszik nekik igazán még az alap felálláson kívül.Csak hát erre is baszik mindenki!:)Főleg online.
Ne olvass igyál,hamarabb meglátszik!
69. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.22. 22:42:08
LV4
Én ugy gondolom hogy a FIFÁt a fiatalabbak játszák töbségben,az idősebbek pedig a PESt.A Fifa könnyen adja magát gyorsan belelehet jönni,hamar lesz a játékosnak sikerélménye.Ellenben a PES nehezebb, időt kell szánni rá mire belejön az ember.Bonyolúltabb az irányítása több a taktikai lehetőség benne.Itt nem s*aroznak a kis csapatok,beálnak 10-en védekezni azt jónapot :)
HALA!
68. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.22. 22:30:47
LV4
Válasz 66. SSLazio üzenetére:
A PES-ben arra állítod a cseleket amire akarod,ez is jó benne :)
HALA!
67. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.22. 22:29:26
LV4
Válasz 64. SSLazio üzenetére:
Ez mind igaz amit leírtál.Hiába a rengeteg csel kevesen használják pl én csak 1 az 1-ben szoktam cselezni a kapussal szemben.
HALA!
2010.10.22. 22:22:13
LV4
Válasz 63. Penge70 üzenetére:
Nekem az analog az ami kézre áll ha bicikli cselről lenne szó.:)R2 és jobb analog a megfelelő irányba való mozgatása amiből akár más cselt is ki tudok hozni.A mozgássor végén ha úgy van,persze ez sem mindíg jön össze.Ezt úgy hívják folyamatos mozdulatsor.Gombokkal teljesen idegen és távol álló dolog tőlem.
Ne olvass igyál,hamarabb meglátszik!
65. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.10.22. 22:19:41
LV22
Válasz 63. Penge70 üzenetére:
Részlet a PES 2010 kezelési útmutatómból, valószínűleg majd egyszer az egész írást (6 oldal tippek, trükkök, tanácsok, kezelési útmutató stb) ide a blog felületre:)
2010.10.22. 22:18:51
LV4
Válasz 62. hajzi üzenetére:
Inkább én úgy fogalmaznék sokan inkább az erőfoci hívei.Egyszerűbb a sablont játszani kipasszolgatni az ellenfelet vagy kihasználni a gyors játékosok fürgeségét mint sem betanulni pár ilyen látványos cselt.Egyszer találkoztam ilyen plyerrel online pályafutásom alatt még a Fifa10-ben aki 4-5 olyan cselt csinált ellenem ami nekem még az arénában is nehézkesen vagy egyáltalán nem sikerűlt.Van aki szán rá időt és enrgiát van aki nem.Amúgy az viszont igaz h a hardcore gamerek inkább a játékban elrejtet apró bugokat használják vagyis használták ki főleg 09-ben volt ez jellemző.De leginkább most is az erőfoci az ami dominál.Fel passz vissza passz és előre vágom vagy elfutok a szélen és beadom a jól fejelő csatáromnak.
Ne olvass igyál,hamarabb meglátszik!
63. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.10.22. 22:16:12
LV22
Válasz 61. SSLazio üzenetére:
Kezelés:
R1: sprint, futás, többszöri nyomogatása után, a játékosunk hosszan szökteti magát
R2: cselezés
L1: emberváltás
L2: felállás
X: passz
Kör: ívelés/becsúszás, szerelés
Négyzet: lövés
Háromszög: kényszerítős passz/a kapusunk mozgatása
Tippek és trükkök:
A PES-ben rengeteg lehetőség van, nézzük át nagyjából ezeket.

Négyzet kétszeri gyors lenyomása: amikor a kapussal szembe vagyunk, ezzel a kombinációval az emberünk átemeli a labdát a kapus felett.

X+négyzet: ez az elhúzós csel, amikor a szélsővel elszaladunk a szélen, ezzel a csellel le tudjuk rázni a ránk törő védőket, de ez jó a kapus ellen is

R2 nyomva tartva, majd gyorsan nyomd meg, a hátra, majd az előre irányt: ez a kötény

L2+L1+R1: műesés, sajnos nem mindig eszi meg a bíró

L2+ R1: mezhúzás, ha előttünk fut egy csatár, egy védőnkkel így vissza tudjuk fogni

L1+R1 közben L1 kétszer: biciklicsel
62. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.22. 22:09:46
LV4
Válasz 61. SSLazio üzenetére:
Pedig elég sok csel van a PES-ben is.Egyébként ezeknek a cseleknek a 80% használhatatlan a FIFában...csak ott vannak :)
HALA!
2010.10.22. 22:02:18
LV4
Válasz 59. hajzi üzenetére:
Mondjuk nekem az egyedi cselezési rendszer egyáltalán nem tiszta a PES-ben...Erre gondolok többek között:http://www.youtube.com/watch?v=2gw6gXEbcJQ

vagy erre:http://www.youtube.com/watch?v=h8tgRw8I7U0

ezeket valahogy nem találtam meg a PES-ben.
Ne olvass igyál,hamarabb meglátszik!
60. Penge70  PlayStation.Community tag
2010.10.22. 21:31:19
LV22
Válasz 59. hajzi üzenetére:
A Messi-vel, Ronaldo-val, Tevez-zel stb "csodákat" lehet művelni:)
59. hajzi  PlayStation.Community tag
2010.10.22. 21:22:26
LV4
Válasz 57. SSLazio üzenetére:
Amiket írtál az mind bennevan a PES-ben :) 360-as irányítás,teljesen manuális passzrendszer 1 gombnyomással.Personality Plus pedig csak a jobb képességű játékosokra vonatkozik...érezhető hogy hasonlóan viselkednek a pályán de ez megintcsak bennevan a PES-ben :) A futás valóban fura lehet elsőre a FIFA után,de meglehet szokni.
HALA!
2010.10.22. 20:59:55
LV2
Válasz 57. SSLazio üzenetére:
Remélem megéljük!Igazi focis játékot viszont valóban a kettő elegyéből lehetne csinálni,de hát ez sajnos mint tudjuk nem lehetséges.Azért én szeretnék majd a kedvenc csapatommal is játszani 2020-ban,különben ott az igazi futball!
2010.10.22. 20:47:12
LV4
Válasz 54. robinzon74 üzenetére:
Nekem ami nagyon tetszik a PES-ben az a BL illetve az EL licensz.Illetve az átvezető filmek.De a demo alapján a játékosok mozgása(futás)ismételtemn csak hagy némi kivetni valót maga után....Akkor lenne az igaz a PES ha pár dolgot át pakolnánk a fifából!Ilyen a 360-as irányítás a Personality Plus illetve a Pro Passing.Ezek teszik igazán valóság hűvé a virtuális focit.
Amúgy olvastam egy cikkben hogy 2020-ra totálisan más lesz a virtuális futball.Nem Messikről C.Ronaldokról fog szólni hanem te magad leszel benn a játékban és csak rólad fog szólni illetve a csapatodról az egész.Elképzelni sem tudom egyenlőre de biztos h nagyon durva lesz.
Ne olvass igyál,hamarabb meglátszik!
56. RCZ  PlayStation.Community tag
2010.10.22. 20:44:47
LV2
Válasz 47. martin üzenetére:
Csak óvatosan!
Szeretem a focit nézni is,játszani is,de a fifázástól 1óra után kapok teljes agyfaszt!
Fél-profin tiéd a világ(pacsizás a haverokkal +jajdejóladtadbe!pontlábra!),profin meg...nesze itt van 10+1 szélütött, csináljatok focsit!
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
FIFA 11
Electronic Arts
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Hangulat:
Kiemelkedő
9/10
Pozitívum
Újra egy lépéssel közelebb a valósághű focihoz
Negatívum
Lépkedhetnénk gyorsabban is

MARTIN BELESZÓL
Az egyik képen mintha esne az eső. Szoktak esőben meccset játszani?