PlayStation.Community

2010.10.04. 22:06 Játékteszt
35 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
Esetleg konzolparti…?

Nőiesen bevallom, az utóbbi egy-két hétben nem egyszer megfordult a fejemben, hogy egy újabb kis összeröffenést kéne szervezni a barátaimmal a múltkor sajnálatos módon elmaradt Move-prezentáció pótlására. Az előzőleg általam tesztelt Sports Champions után a Start the Party! is gamertársaság után kiált, és a sportágakat imitáló produktumhoz hasonlóan garantáltan mosolyt csal a vele megpróbálkozók arcára. Persze egyedül sem rossz, csak a Sports Champions-tól eltérően ez valóban kőkeményen partijáték, és az ilyet – az „ökör iszik magában” állásponthoz hasonlóan – szólóban tolni csak komoly hiányállapotok, illetve az anyag tesztelésének szükségessége esetén indokolt.

A műfaj által támasztott követelményeknek megfelelően a cucc nem igényel semmilyen hosszadalmas kalibrálást: nincs installálás (ez mostanában az egyik rémálmom a PS3-mamon található, mára csupán néhány kilobyte-nyira fogyatkozott memória mennyiség miatt), és a Move beállítása sem áll többől, mint a kontrollernek a kamera felé tartásából és a „Move gomb” megnyomásából. Összesen négy játékos beléptetésére van lehetőség. A playerek kreálása profilfotó készítéséből és a saját nevünknek a Move-ba, mint mikrofonba történő bemondásából áll, a bizonyára leleményes beállítású képek egy régi tévé alakú dobozra ragasztva fognak a későbbiekben megjelenni. Fontos kiemelni, hogy nincs lehetőség konkrét együtt játszásra, hanem felváltva ragadhatjuk üstökön a dolgokat. Ennek az az előnye, hogy az egész társaságnak elég egy kontroller, habár a készítők azért megszórhatták volna a kínálatot két-három kooperatív mókával is azok kedvéért, akik több Move-val rendelkeznek.
A Start The Party! alapjáraton kilenc mini játékkal bír, ezeken felül még további „mini-mini” játékokat találunk a túlélő módban (ez utóbbiról később.) Abszolválásuk során saját magunkat látjuk a képernyőn – úgy, mint az EyeToy anyagoknál –, a kezünkben tartott Move pedig különböző eszközökké alakul át. A Sports Champions teszthez hasonlóan itt is felsorolom külön-külön, mit érdemes tudni az egyes összetevőkről.Blown Away

A koncepció meglehetősen szokatlan, bénázás esetén szinte horrorisztikus: a magasból szép sorban lehulló madarakat a kezükben tartott, ventillátorrá átlényegült Move felhajtó erejével kell a kétoldalt elhelyezkedő fészkekbe terelnünk. A ventilátor bekapcsolása a triggerrel történik, és a dzsoj rezgésével jár együtt. Ha lassúak vagyunk, akkor a szárnyasok egyszerűen lezuhannak a semmibe, ha viszont kapkodunk, akkor szó szerint bedaráljuk őket a ventillátorokkal. (Törékeny lelkivilágomat komolyan megterhelték ezek a jelenetek, aktuális Silent Hill-i szörnyhentelde ide vagy oda.) Olykor lehull egy-egy aranysugárban izzó madár is, akinek megmentéséért értelemszerűen dupla pontszám jár.
Picture This

Aranyos rajzolós játék. A Move egy nagy ecsetté alakul át, mellyel a képernyőn megjelenő ábrákat kell átfestenünk, egyre jobban gyorsuló ütemben. A végén ezek a külön kiszínezett darabok egy közös ábrává állnak össze.
Spooky Shootout

Vagyis szellemlövöldözés, enyhén residentes, FPS-es fílinget árasztva. A képernyő elsötétül, csak a kezünkben tartott zseblámpa világít. Feladatunk a zseblámpával lövöldözni a támadó zöld szellemekre, melynek során meglehetősen fürgének kell lennünk. Jópofa ötlet, hogy a nagy piros bossok feltűnésekor a hátunk mögé kell rejtenünk a lámpát, mert az így támadt vaksötétben azok nem vesznek észre és elsétálnak mellettünk.

Bug Dash

Ebben a mini játékban feladatunk már-már drámaian egyszerű: egy teniszütővel csapkodjuk a bogarakat, ahol érjük. Azaz mégsem… vannak ugyanis olyan ízeltlábúak is, akik eltalálása pontok levonását vonja maga után, őket piros színük teszi felismerhetővé. És nem mozognak lassan, úgyhogy tényleg oda kell figyelni az eredményes szereplés érdekében.
Cut and Colour

Botcsinálta fodrászokként, egy nullás borotvagépet a kezünkben tartva kell a tüsihajú kliensek által kívánt frizurát pikk-pakk, csupán néhány másodperc alatt elkészítenünk. A kívánt fazon mindössze a teljesen kopasz, kakastaréj középen vagy kétoldalt, esetleg egyik oldalon formációkra korlátozódik, úgyhogy ne ijedjen meg senki… Bár ezzel együtt sem könnyű a feladat, gyakran belevágunk a jobb sorsra érdemes páciens fülébe, a hosszú távon eredményes működéshez ebben az esetben is gyakorlat fogja tenni a mestert.
Roof Rescue

Felhőkarcolók tetejéről mentünk embereket helikopterrel, mielőtt egy hatalmas, King Kong-forma tünemény felfalná őket. A Move balra és jobbra történő mozgatásával irányítjuk a gépet. Nem mondanám, hogy jól ment, kicsit nehéz volt a heli irányítása, bár az is lehet persze, hogy bennem volt a hiba…
Poppin’

Színes, kövér halakra emlékeztető lufik kidurrantása szigonnyal, bármiféle gombnyomkodás nélkül. Mindig csak a megadott színű lufikra szabad vadásznunk. Ha rosszat lövünk ki, pontot veszítünk, sőt véletlenül bombákat is eltalálhatunk, melyek minden színű gömböt felrobbantanak maguk körül. Ha nem kapkodunk és figyelünk, nem lesz gond! Itt is vannak különleges, extra pontokat termelő aranylufik.
Robo Rumble

Tetszett, mert ez is egy EyeToy-os játékra emlékeztetett. Egy távoli bolygón menetelő, ártó szándékkal közeledő robot armadát kell egyenként felrobbantanunk. A művelet során bizarr módon a hasukba kerülünk, és egy kijelölt piros célkeresztre mutatva kell a gyenge pontot eltalálnunk. Ez így persze nem lenne nehéz; a kép viszont sokszor elfordul, és a tükörképünket mutatja, vagy fejjel lefelé látjuk magunkat, mindezt egy igen apró mezőben… Hirtelen nem tudja az ember, melyik a bal és melyik a jobb keze.

Parachute Panic

Az égből számolatlanul, egymás után a cápáktól hemzsegő óceánba zuhanó ejtőernyősök életét kell megmentenünk úgy, hogy a kezünkben tartott legyezővel tereljük őket a vízen úszó bárkákra. Ez is meglehetősen gyors ütemű játék, úgyhogy bele fog telni némi időbe, míg kitapasztaljuk, mennyi csapkodásra van szükség a túlnyomórészt sikeres mentőakcióhoz.
Íme tehát az alapválaszték. A legjobbat a végére hagytam, ami nem más, mint a túlélő mód (Survivor). Miről van itt szó? A képernyő jobb szélén egy folyamatosan fogyatkozó, sárga időmérő csík helyezkedik el, melyet eredményes szereplésünkkel tarthatunk szinten. Gyors egymásutánban kapjuk a különböző mini játékokat, melyek sikeres teljesítésével időt nyerünk, a hibázás viszont időveszteséggel jár. A fentiekben jellemzett, kilenc alapdarabon felül más kicsi játékok is vannak, így pl. krokodil fogainak mosása, lopakodó macska zsákmányául kinézett, szundikáló kismadár felébresztése, vakondok csapkodása, az égből hulló gyümölcsök szétszabdalása katanával. A cél, hogy minél tovább maradjunk életben… azaz játékban! Tényleg sokat lehet nevetni ezeken még egymagunkban is (és nem mellesleg valóságos trófeaeső vár, ha kicsit is ügyes és kitartó vagy.)

A Move teljesítménye mindegyik játék esetében kiváló, a mozgásainkat tökéletesen, folyamatosan leköveti, nincsen semmiféle akadozás. A Start The Party grafikája erősen rajzfilmszerű, de a választott témához jól passzol, ahogy a bolondos zenei világ is. Még a kommentátor beszólásai is viccesek! Akik gyakran szórakoznak konzoljátékokkal a bulikon, mindenképpen fontolják meg a cucc beszerzését, mert szerintem jól el lehet vele baromkodni – meg főleg egymáson nevetni –, természetesen az idővel ráunás lehetőségével együtt. Az EyeToy korszaka ezzel le is áldozott!

(A játékot - és a Move kontrollert - támogatónktól, a Sony-tól kaptuk tesztelésre. Köszönjük. Megvásárolható kiemelt támogatónk, a Platinum Shop üzleteiben.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2010.10.29. 20:10:48
LV1
Ez nagyon komoly.:D
The Assassin
34. Lara  beauty junkie
2010.10.10. 21:21:48
LV26
haha pont ezért nem szeretnék egyedül játszani ezzel. :D
nem akarom magamat viszontlátni a képernyőn ahogy feszengve várom, hogy jöjjenek a kis dolgok. :P

a szellemlövöldözésest viszont nyomatnám. :)

jó kis teszt. :)
2010.10.06. 21:56:24
LV5
A játékot nem nekem találták ki, de a Move érdekel.......
32. Petunia  Szerkesztő
2010.10.06. 17:36:47
LV12
Válasz 30. martin üzenetére:
Haha... whatever. :P
Endure and Survive
31. legolas  PlayStation.Community tag
2010.10.06. 16:59:02
LV1
Válasz 30. martin üzenetére:
Schellshock 67. Én emlékszem,miattad vettem meg mert elolvastam a tesztedet. Csak utána jöttem rá, hogy a teszt sokkal jobb a játéknál. Nem csuklottál akkoriban?:D
Megvettem a játékot a gyerköcökkel nyomjuk, nekünk tetszik jópofa és szórakoztató. Kell ennél több?
30. martin  Főszerkesztő
2010.10.06. 15:10:52
LV27
Válasz 27. Petunia üzenetére:
Igen, de te soha nem írtál egyetlen jó tesztet sem, én viszont igen, egyet, csak már senki sem emlékszik, melyik volt az.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
29. Petunia  Szerkesztő
2010.10.06. 13:54:39
LV12
Válasz 16. bil_hun üzenetére:
Nem arról van szó, hogy ez nem hardcore cucc. Ez nem FPS, ez nem RPG, ez nem akció-kaland, ez nem sanbox gengszterjáték. Ez partijáték, ennyi, és annak egész jó. Akik régebben sokat EyeToyoztak, tudják, hogy kábé mire lehet számítani. Amúgy azokban is volt ilyen túlélő mód, megizzasztotta az embert! :)
Endure and Survive
28. Petunia  Szerkesztő
2010.10.06. 13:51:05
LV12
Válasz 15. ps2true üzenetére:
... akartam írni! :P :DD
Endure and Survive
27. Petunia  Szerkesztő
2010.10.06. 13:48:58
LV12
Válasz 13. martin üzenetére:
Azért nem igényelt túl nagy agymunkát ráébredni, hogy ennek a játéknak egyedül nem sok értelme van (báár nyomtam vna még egy-két kör Survivort, ha nem lett vna többek között SH)... Maradjunk annyiban, legalább olyan szarul írok, mint Te, és valóban vessük bele magunkat a Dunába, illetve a háborgó Tiszába. :P :DDD
Endure and Survive
26. boksz  PlayStation.Community tag
2010.10.06. 10:06:31
LV4
Isteni szórakozás, haverokkal minden hétvégén nyomjuk ( 30 felett vagyunk mindannyian ).
Akkorákat röhögünk mint állat, mindenki kapkod, ugrál, hülyéskedik.
Jó benne az ellenféllel való kibabrálás.
Szerintem ötös a cucc kötelezö vétel bulikra haverokkal, családdal.
Nem bántam meg, hogy megvettem.
amit a szervezet megkíván meg kell neki adni
25. Undefeated  John McClane fehér trikója
2010.10.05. 18:54:34
LV9
5 boros kóla után de sukár lehet hajjak mög'
"Miért vagytok gyengék? Játsszatok!"
2010.10.05. 15:45:34
LV5
Ez meg a Kung Fu Rider simán mehetne PSN-re.
23. legolas  PlayStation.Community tag
2010.10.05. 13:00:11
LV1
Válasz 21. martin üzenetére:
Ez pontosan így van ahogy mondod.
2010.10.05. 11:39:37
LV1
Válasz 21. martin üzenetére:
Nappal jobb ezt észrevettem, de közel sem ennyire mint ezeken a képeken, de még majd akkor bűvészkedek :)
21. martin  Főszerkesztő
2010.10.05. 11:37:49
LV27
Válasz 20. mattheus üzenetére:
Minél egyenletesebb és erősebb a játékszobában a fény, annál élesebb és tisztább a kép. Próbáld meg felkapcsolt villanyokkal és napsütéses természetes fényben (bár ez mostanában nem lesz könnyű) is. Ég és föld a különbség.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2010.10.05. 11:33:47
LV1
Egy kicsit OFF a téma, de nekem feltűnt, hogy a kamera képe sokkal élesebb / szebb ezeken a képeken, mint ami engem otthon fogad. Ha őszinte akarok lenni akkor iszonyatosan zajos. Én állítottam valamit félre vagy dolgoztak Photoshoppal a Sony-s kollégák?
19. oXo
2010.10.05. 11:24:08
LV2
megy a gagyizás ezerel, még jó hogy egy suzuki ára van a hobbimban :((((((
OxO
18. tiNk  PlayStation.Community tag
2010.10.05. 11:07:33
LV18
Havernál játszottuk a demót, és azt állapítottuk meg, hogy ez a Starter Pack legjobb darabja. Már egy idő után úgy játszottuk, hogy 2x voltam én és 2x ő. :) Rengeteget röhögtünk mi is.
"We don't have to do this. You know that, right?"
17. tundra  PlayStation.Community tag
2010.10.05. 10:27:19
LV6
Válasz 8. mentoloshypo üzenetére:
Heavy Rain Move edition :P
2010.10.05. 10:18:10
LV1
Jó cucc ez, nem korfüggő. Aki nem csak hardcore cuccokban gondolkodik, szeretni fogja. Persze egyedül nem poén, de többen jó szórakozás. Plusz ha a barátnőd nem gamer, és nem tudod hagyományos játékokkal rávenni, hogy nyomjátok együtt (nem úgy), ezzel menni fog. Saját tapasztalat.
15. ps2true  -A LEGNAGYOBB-
2010.10.05. 09:48:09
LV24
A gyerekekkel csak a demón szórakozunk. Az is egész jó. De a bogárcsapkodásnál ha leüti az ember az arany színű bogarat akkor ad egy plusz játékot a végére.
Playstation
14. martin  Főszerkesztő
2010.10.05. 09:34:46
LV27
Válasz 4. dobermann88 üzenetére:
Úgy tudom ő egy igen nagydarab, erősen elhízott karakter, nem csoda, hogy pánikol egy mozgásra épülő játék láttán.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
13. martin  Főszerkesztő
2010.10.05. 09:32:44
LV27
Válasz 11. Csillag13 üzenetére:
Ez egy tökéletes miniteszt volt a játékról.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
12. noozi  PlayStation.Community tag
2010.10.05. 09:25:21
LV17
Válasz 8. mentoloshypo üzenetére:
Mag,Killzone3,Socom én is ezekben bízom..a gyermekded játékok nem igazán érdekelnek
PSN ID; No_Ozi_
2010.10.05. 05:07:20
LV3
Nem tudom. Én 30 felett vagyok már, de 7végén összeröffentünk nálam pár haverral, főztünk, iszogattunk, és ezt a gamet nyomtuk kb. 4-5 órán át. Folyamatos röhögés, egymás zrikálása, főleg ugye az átnevezős/átfestős büntiknél, szerintem nagyon fain game. Ha jönnek haverok néha hozzád akkor ez A JÁTÉK erre az esetre, ha nem akkor tök felesleges, 1edül szar játszani.
10. atesz11  PlayStation.Community tag
2010.10.05. 00:45:26
LV22
Tényleg kis családi játék de hosszútávon ......
PSN ID : atesz11
9. HTB  Szerkesztő
2010.10.04. 23:59:41
LV6
Válasz 8. mentoloshypo üzenetére:
en csak egy neger format latok a kepeken

mm..
Just another freak in the freak kingdom
8. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2010.10.04. 23:50:54
LV28
Majd ha lesz 9 pontos Move játék akkor elkezdek érdeklődni ezekkel kapcsolatban!
7. Potter  PlayStation.Community tag
2010.10.04. 23:45:09
LV1
jó az a fekete csajszi :D
elkapnám :D
2010.10.04. 23:22:57
LV1
Nekem tetszik a játék :)
Először azt hittem rosszabb de a videót és a képeket látván szerintem jó szórakozás :)
Nem az a lényeg hogy szét verni,lőni, ölni egymást , hanem egyszerűen csak verseny és vicces társas játék :)
2010.10.04. 23:20:26
LV21
Ezt nagyon nem nekem találták ki.
4. dobermann88  PlayStation.Community tag
2010.10.04. 22:56:29
LV4
Válasz 1. pdw üzenetére:
A vélemény oian mint egy segglyuk..mindenkinek van de senki sem kiváncsi a másikéra :)
Nemkell így járnod ha nemtudsz így menni..
3. eisento  PlayStation.Community tag
2010.10.04. 22:42:48
LV17
sztem mind2 jo foelg a fiatalabb korosztalynak batyam 5 eves fia mediamarktban marha jol elszorakozott vele de meg en is sot batyam is pedig mi mar nem vagyunk mai gyerekek :)
2. zooole  PlayStation.Community tag
2010.10.04. 22:18:02
LV2
Válasz 1. pdw üzenetére:
Move szánalmas? Legfeljebb a játék.
1. pdw  ist krieg!
2010.10.04. 22:09:25
LV11
ahhahaha :D
Ez pont olyan szanalmas mint maga a Move.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
START THE PARTY!
Sony
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Zene / Hang:
Hangulat:
7/10
Pozitívum
Ötletes és vicces mini játékok, az egész család/csapat szórakozása garantált!
Negatívum
Mint minden partijáték, ez is unalmassá válik egy idő után, kooperatív multi hiánya

MARTIN BELESZÓL
Megpróbáltam egyedül, de megijedtem magamtól, ahogy csapkodtam a duci, gülüszemű poligonlegyeket. Inkább megvárom, míg buli lesz nálam.