PlayStation.Community

2010.07.07. 20:28 Kedvcsináló
12 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Értékeld a cikket!
Azért vagytok itt, hogy tanuljatok!

Üdvözöllek titeket Outer Heavenben! Azért vagytok itt, hogy tanuljatok. Ha idáig eljutottatok, akkor az azt jelenti, hogy megfeleltetek az MSF-hez való csatlakozás normáinak. Én foglak kiképezni titeket, és ha figyeltek, talán megúszhatjátok élve!

Mint tudjátok, az egyszemélyes titkos küldetések nagyon fontos részét képezik repertoárunknak. Mivel egyre többen vagyunk és egyre jobban keresik a ,,szolgáltatásainkat”, most egy újfajta harci módszert kell elsajátítanotok. Meg kell tanulnotok csapatban dolgozni. A csapatmunka alapja az összhang, minden egyéb dolog másodlagos. De ne rohanjunk ennyire előre…
Ha csapatban szeretnétek tevékenykedni, két dolgot tehettek. Mint a küldetés vezetője, bármelyik küldetést kiválaszthatjátok, és saját csapatot toborozhattok a teljesítéséhez, vagy akár egy másik egységhez is csatlakozhattok, mint résztvevő. Lesznek olyan küldetések, amiket csak egyedül tudtok majd teljesíteni, a behatoló/lopakodó missziókat ketten, míg az ellenséges járműveknek és a hozzájuk csapódó egységeknek, illetve az AI fegyvereknek akár négyen is nekivághattok. (Megjegyzem, a későbbiekben már nagy szükségetek is lesz erre.)
Ne bízzátok el magatokat! Az ellenfél néha nem tűnik veszélyesnek, de nagyon megüthetitek a bokátokat, ha alábecsülitek őket, és hősködni akartok! Nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy ilyen hiba után élve térjen vissza a bázisra, ezt jobb, ha észben tartjátok.
A sikeres küldetés titka a megfelelő felszerelés. El sem tudom mondani, hány misszióról hallottam már, ami azért bukott el, mert nem voltak megfelelően ellátva az egység tagjai.
Kezdjük a legalapvetőbb dologgal: a megfelelő egyenruha kiválasztásával. Amint tudjátok, Costa Rica javarészt esőerdőkből és mocsarakból áll. Pont ezen oknál fogva javaslom a még zöldfülűeknek a Jungle ruhát és annak változatait, mint például a Tiger Stripe, AUSCAM és a Leaf kamuflázsok, amik ezen területeken nagyon jó álcát biztosítanak. Ezek előnye még, hogy 2 fegyver mellett viszonylag sok felszerelést magunkkal vihetünk. Vannak, akik elég bátrak ahhoz, hogy a ruha felsőrészét ledobva félmeztelen (Naked) vágjanak neki a küldetéseknek. Természetesen így gyorsabban, könnyebben mozoghatnak, viszont a rejtésük és védelmük drasztikusan rosszabb. Az igazán profi behatolási szakértők a Lopakodó ruhát (Sneaking Suit) alkalmazzák. Ugyan a melléktárgyak hordozórekeszeinek száma csökken, de a ruha magas szintű rejtettséget biztosít javarészt bárhol, nem beszélve arról, hogy a különleges talpának köszönhetően az ellenség nem hallja meg a lépteket. Ha ez nem lenne elég, még a regenerálódás is gyorsabban megy benne, mint bármely másikban. A felsorolás végére marad a Harci egyenruha (Battle Dress). Ugyan nem biztosít jó rejtést és mozgást, de mivel a jó védelem mellett fegyverhordozási kapacitása 3 fegyverre lett növelve, a nagyobb harcokhoz, járművek harcképtelenné tételéhez mindenképp ajánlatos ezt magunkra ölteni.
Ha megvan a küldetéshez megfelelő egyenruhánk, tudnunk kell, hogy az egyes feladatokra mit vigyünk magunkkal. Kellemetlen lenne például egy tankot megközelíteni egy banánnal. Pontosan ezért mérjétek fel, ha lehetséges, hogy társaitok miben jeleskednek. Egy lopakodó küldetéshez célszerű hangtompított fegyvert választanotok, így a fegyverzaj nem árulkodik a kilétetekről. Csak vigyázzatok, nehogy a hangtompító idő előtt elhasználódjon! Nem hátrány az sem, ha a csapat egyik tagja lopakodik, míg a másik észrevétel esetén készen áll egy összecsapásra. Az efféle küldetésekhez nem szükséges semmi nehézfegyverzet, elég egy rohampuska, de a legcélszerűbb talán egy egykezes géppisztoly, amit egy taktikai pajzzsal egészítünk ki, a tökéletes védelem érdekében.
Rosszabb esetben egy páncélozott járművel vagy egy helikopterrel kerültök összetűzésbe.
Nos itt több dolgot is tehettek. Kezdem az egyszerűbb, megszokott módszerrel. Ez abból áll, hogy míg a csapat több tagja támadja nehézfegyverekkel a járművet, addig az egyikőtök figyel a kísérő katonákra és kiiktatja őket. Egyszerű nem igaz? Ha úgy döntötök, hogy szükségetek van a járműre épségben, három lehetőségetek van. A legegyszerűbb az, hogy mindenekelőtt végeztek az összes kísérővel. Ezután a tankot addig sebzitek, míg a tiszt elő nem mászik belőle. Innentől a dolog egyszerű, csak vele kell elbánnotok. A tisztek általában magasabb képességű katonák. Mi lenne ha nem ölnétek meg? Egy ilyen kaliberű katona mindig jól jöhet a soraink közt! A harmadik, csak képzett katonák számára ajánlott módszer: mindenkit csendben iktassatok ki! Használjátok a kábító fegyvereiteket majd a Fulton rendszer segítségével távolítsátok el a katonákat a csatamezőről. Ha mind elfogytak, jöhet a tiszt elintézése! Egyszerűnek hangzik? Hah, ne gondoljátok! Lesznek helyzetek, amikor annak is örültök majd, hogy végre sikerült végezni velük.
A csoportos működésnek vannak még előnyei. Például elsajátíthatjátok a csapatban való mozgást (Sync.), aminek segítségével kevésbé lesztek láthatóak az ellenség számára. A csapatmunka velejárója még, hogy könnyedén cserélgethettek a tárgyaitok közt csapattársaiddal. Még egy ok arra, hogy változatosan válogassátok meg a felszereléseteket! Ha már a felszerelésnél tartunk, lehetőségetek nyílik majd olyan fegyverek használatára, amiket csak társaitok segítségével tudtok igénybe venni. Hogy mik ezek? Ugyan, majd meglátjátok, garantálom nem fogtok csalódni! További előny a közös regenerálódás, ami nem egy embert kirántott már a menthetetlennek tűnő helyzetből.
Azonban sajnos akadnak olyan helyzetek, amikor ellenséges területen, egy vagy több bajtársatok kritikusan megsérül. Mivel a küldetések teljesítéséhez szükségetek lesz a társak támogatására, nincs más választás, valahogy segítenetek kell nekik, lehetőleg minél gyorsabban. Nagy rizikó ugyan ellenséges tűz mellett megközelíteni a sérült bajtársat, de kockázat nélkül nincs nyereség. Miután eljuttok hozzá, alkalmazzatok szívmasszázst, hogy visszahozzátok a társatokat a halál közeli állapotból. Hallottam pletykákat arról, hogy ez helyettesíthető valamiféle mentőautó formájú doboz használatával, de ugyan már, nem adok az ilyen badarságokra… Mi lesz a következő, talán egy tank formájú doboz?
Nos, amit lehetett megtanítottam nektek: ami még hátravan, azt saját magatoknak kell elsajátítani, végtére is nem mehetek én helyettetek harcolni. Remélem, ez a kis oktatás kamatozik majd. Eleinte nehézkesen fog menni, de egy-két halálközeli élmény majd gatyába ráz titeket!
Ne feledjétek, a három legfontosabb dolog: összhang, megfelelő egyenruha és megfelelő felszerelés! Minél tovább tartjátok ezeket észben, annál tovább maradtok ti, valamint a társaitok életben – és kitudja, talán egy nap majd olyan kiváló harcosok lehettek, mint a Nagyfőnök!
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
12. HUN_hatrix  The Saboteur
2010.07.24. 21:43:14
LV30
Monster Hunter hogy megy benne skacok?:D
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
11. superbende  PlayStation.Community tag
2010.07.21. 22:18:06
LV1
valami istenien jo gamma! egy haverommal coopban vitük ki és vmi k*rva nagy élmény volt(csak kár h mostmár eladtam a psp-met) KÖTELEZŐ DB!
PSN ID: superbende
10. martinigy  PlayStation.Community tag
2010.07.12. 13:21:42
LV2
Válasz 8. sasukeskapa üzenetére:
életed egyik legjobb játékélménye lesz. GrayFox-al órákig toltuk, és nem untuk meg :D
Nothing is true, everything is permitted.
9. MazaHUN  PlayStation.Community tag
2010.07.12. 12:44:42
LV7
Hihetetlen:D
kötelező db!
independent
2010.07.12. 11:25:49
LV21
Ki kell próbálnom ezt a coop-ot!!!
7. gorbesz  PlayStation.Community tag
2010.07.11. 07:16:10
LV1
koszi, mar csak az erdekelne kivel es hol tudnank osszeulni co-opra????! :P
6. martinigy  PlayStation.Community tag
2010.07.09. 13:51:00
LV2
ez igen apám :D mentőautó alakú doboz???? na ne röhögtess xD
Nothing is true, everything is permitted.
2010.07.09. 02:21:27
LV5
szuper cikk és hasznos is
Online gaming will return BEFOREMay 31st 2055
2010.07.08. 12:16:37
LV5
Nagyon jó írás, köszönjük : )
T h e [吉光] U n o r t h o d o X [空中 遊戯 専門 学校]
3. tiNk  PlayStation.Community tag
2010.07.07. 23:08:53
LV18
Huhh, azt hittem bonyolultabb dolgok is lesznek a cikkben (mondjuk ez sem annyira egyszerű...). Köszi! :)
"We don't have to do this. You know that, right?"
2. Zweistein  PlayStation.Community tag
2010.07.07. 20:58:01
LV3
Köszönöm Big Boss! Érthető voltál!:D
1. Zweistein  PlayStation.Community tag
2010.07.07. 20:38:58
LV3
Még nem olvastam el, viszont örülök a cikknek, ugyanis hamarosan jön egy kis időre kölcsön egy psp (2 lesz itthon), így ki fogom próbálni a co-op módot, kösz!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Door Kickers: Action Squad (PS4, PSN)
2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!
Paper Dolls Original (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:36 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Petunia
Rettegés a Csing-dinasztia korából.
Woodle Tree Adventures Deluxe (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...
TERMINATOR: RESISTANCE (PLAYSTATION 4)
2019.12.02. 14:09 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Trashminátor.
Indivisible (PS4, PSN)
2019.12.01. 14:11 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Kezdünk egy kicsit túl sokan lenni.
Ling: A Road Alone (PS4, PSN)
2019.12.01. 11:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MrZ
Magányos délutáni séta.
Rebel Cops (PS4, PSN)
2019.11.30. 12:37 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A szükség törvényt bont.
Aggelos (PS4, PSN)
2019.11.28. 19:56 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixelhős a poligonkorban.
PLANTS VS. ZOMBIES: BATTLE FOR NEIGHBORVILLE (PS4)
2019.11.28. 10:37 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: DaveUnchained
Kissé túlérett, de még mindig finom termés.
The Game Awards 2019 - íme az idei jelölések
2019.11.27. 10:52 Komment
12 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Te mely játékokra szavazol?