PlayStation.Community

2010.06.26. 14:58 Techno
273 hozzászólás
Szerző: wooltur
Értékeld a cikket!
...mert a megszállott játékosok már nagyfelbontásban tolják.

Mostanában elég sok televízió vásárlással kapcsolatos blogbejegyzés született itt a PlayStation.Community-n, melyekben bizony igen sok hamis állítás is felbukkant. HDTV-k értékesítésével foglalkozó dolgozóként megpróbálok ebben a cikkben minden fontos kérdésre választ adni, ami a témával kapcsolatosan felmerülhet. Mindezt szeretném a lehető legegyszerűbben és legvilágosabban megtenni, hogy a témához kevésbé, vagy egyáltalán nem értők is átlássák a tudnivalókat. Nagyon mélyen a részletekbe nem akarok belemenni, megpróbálok mindent lehetőleg dióhéjban összefoglalni. Ezen információk nagy része saját tapasztalat, tehát nem kell szentírásként venni őket.

Plazma, LCD, LED, esetleg 3D TV?

Már most az elején tisztáznám, hogy a 3D TV-knek jelenleg még sok értelmét nem látom, mivel a 3D támogatottság igen minimális, s a televíziók ára is igen borsos, tehát ezekre ebben a cikkben most nem térnék ki – majd visszatérünk rájuk októberben!

Plazma: Ez a típus leegyszerűsítve gázszemcsék kisülésével alakítja ki a képet, melyeket egy elektróda segítségével túlhevítenek, s a semleges gázból elektronikusan töltött matéria plazmává változik. Ez reakcióba lép egy foszforeszkáló anyaggal, így színes fényt hozva létre. Innen ered a plazma-TV elnevezés.
Sajnos a magas hőtermelés magas energiafogyasztással is jár. Itt azonban szeretnék egy tévhitet megcáfolni, miszerint a plazma kétszer, sőt akár háromszor is többet fogyaszt az LCD-nél. Nos, ez nem igaz! Ez a szóbeszéd onnan ered, hogy minden egyes TV hátlapján fel van tüntetve az adott készülék maximális fogyasztása. Ez egy plazma esetében bizony több, mint egy LCD-é. Tudni kell, hogy a maximális fogyasztás csak és kizárólag színtiszta, hófehér képnél jön elő, ami ugye „nem létezik”. Viszont a plazma TV-k minden egyes képpontjukat közvetlenül vezérlik, ezért a sötét részeknél egyszerűen kikapcsolják a világítást. Ez így igen hullámzó energiafogyasztást eredményez. Vagyis a plazma pl. egy fekete-fehér filmnél kevesebbet fogyaszt, mint az állandó fogyasztású LCD, ugyanakkor pl. egy olyan sportesemény közvetítésnél, mint a műlesiklás, többet eszik. A végeredmény tehát, hogy a plazma tényleg többet fogyaszt, mint egy LCD televízió, viszont a különbség kb. 60-70W, ami ugye már is nem akkora eltérés!
A másik fontos kérdés a „beégés”. A jelenség akkor jöhet elő, ha egy kimerevített állóképet rajta hagyunk a TV-n kb. 4-5 óráig. Ilyenkor egyes részletek egyszerűen „szellemképként” ott maradhatnak a képernyőn, amit bizony nem igazán lehet kiszedni onnan, és erre a problémára a garancia sem szokott átlagosan érvényes lenni. Miért is? Mert általános használattal nem lehet beégetni a képet, mivel DVD, Blu-ray, stb. műsor esetében nincsen állókép. A tévéadástól sem kell félni, mert a különböző logók sincsenek kint folyton, ugyanazon a helyen. Sajnos a videojátékoknál azonban már veszélyes a dolog, mert ha pl. belefeledkezünk, egy adott programba, ahol állandóan ugyanott van valami állapotjelző ikon, megkockáztatjuk a beégés veszélyét. Arra mindenki vigyázzon, hogy sajnos olyan plazma jelenleg nem igazán létezik, amely ne tudna beégni!
A plazma TV másik nagy átka, hogy sajnos, ha közvetlenül rásüt a nap, bizony nem sokat lehet belőle látni. Ezzel nem lehet mit csinálni; mindössze annyit, hogy olyan helyre kell tenni, ahol nem éri közvetlenül a panelt a külső fényforrás.

Élettartam szempontjából a mai plazmák nagyjából 100000 üzemórára vannak tervezve, ami napi 8 órányi használattal olyan 30 évre jön ki. Nagy előnyük az LCD-vel szemben, hogy természetesebbek a színeik, mivel nagyobb színtartományt tudnak megjeleníteni, így több árnyalatot ismernek, illetve rajtuk a fekete szín „tényleg fekete”. Emellett a gyorsmozgású képet is mosódásmentesen, élesebben tudják megjeleníteni. A plazma gázszemcsék reakcióideje nagyjából 0,001ms, az LCD TV-ké pedig átlagosan 4-5ms.

A plazma TV-t azoknak ajánlanám, aki főleg tévéadásokhoz és filmezésre szeretnék használni a készüléket, illetve azoknak, akik „óriás” TV-t szeretnének, mivel nagy méretben relatíve olcsóbb előállítani a plazmát, mint az LCD-t.

LCD: A készülék működésének lényege, hogy magában a panelban egy folyadékkristály-réteg van, melyet hátulról fénycsövekkel megvilágítanak, majd különféle bonyolult folyamatok útján képet alkotnak belőle.
Mivel az LCD-ben a fénycsövek folyamatosan világítanak, így a fogyasztás is állandó, nem ingadozó, mint a plazma esetében. Az LCD tévé valamivel kevesebbet is fogyaszt. Előnye, hogy magas a fényereje, ezért erős fényviszonyok között is viszonylag jól látható. Hátránya a készüléknek, hogy sajnos a folyadékkristályok nem képesek olyan gyorsan váltani a színt, mint a plazma, ezért előfordulhat, hogy egy gyorsmozgású képnél mosódást észlelhetünk. Egyszerű példa: fut a focista és gyakorlatilag pár milliméteres csíkot húz maga után. Ezt próbálja javítani a 100-200Hz-es technológia, melynek lényegét lentebb vázolom. Újabb hátránya a technológiának, hogy sajnos a nagyon sötét színeket – főleg a feketét – nem tudja teljesen tökéletesen megjeleníteni. Ezek a színek néha kicsit fakóbbak, mondjuk egy plazmához képest. Úgy kell elképzelni, mintha a fekete színt „kiszívta volna a nap”. A fehér szín ábrázolása ugyanakkor átlagosan szebb, mint a plazmán. Az LCD-nek rendes hófehér színe van, míg a plazmáé egyfajta „tört fehér”.
Az LCD nagy előnye, hogy a panel gyakorlatilag nem képes beégni, ami mondjuk egy sokat videojátékozó embernek igen fontos.

Érdemes megemlíteni, hogy az első szériás LCD-k sajnos oldalról kvázi „nézhetetlenek” voltak, mivel teljesen elsötétült képet láttunk ilyenkor. Mára ezt kiküszöbölték a gyártók, a készülékek minimum 178 fokos látószöggel rendelkeznek. Élettartam szempontjából szintén 100000 üzemórára vannak tervezve a masinák.

Az LCD TV-ket azoknak ajánlom, akik rengeteget játszanak, valamint monitorként is szeretnék használni a készüléket, illetve kisebb méretet keresnek, mivel kis plazma csak 94cm-es képátlótól kapható.

LED TV: A LED tévé valójában egy LCD TV. Maga a panel kb. ugyanaz, mindössze annyi különbséggel, hogy itt körben, ledekkel történik a bevilágítás, amit hátulról prizmák vetítenek rá a panel közepére. Ennek köszönhetően olyan látványosan vékony a tévé, és ezért fogyaszt kevesebbet, mint az LCD. Viszont (ez saját tapasztalat) nem feltétlenül szebb a képe, mint a sima LCD-nek! Jelenleg még árban is elég borsosak a LED-es készülékek, szóval ezt a típust nem igazán ajánlom az átlag felhasználónak – főleg, mert még nem elég kiforrott a technológia.
Léteznek háttér-világításos LED TV-k is. Ezek lényege, hogy a fénycsöveket LED sorokra cserélték, melyek előnye, hogy területenként le lehet őket kapcsolni, mely így természetesebb sötét árnyalatokat és fekete színt eredményez. Sajnos ilyen típusú LED tévét már nem nagyon gyártanak.
50Hz, 100Hz, 200Hz

A régi katódsugaras televízióknál a „Hz technológiának” az volt a lényege, hogy az 50Hz-es TV képe sajnos vibrált, és ez nem tett jót a szemünknek. A 100Hz-es már alig villódzott, mivel több képkockát mutatott azonos idő alatt, s ettől nemcsak tisztább lett a kép, hanem még a szemünket is kímélte. Az LCD TV esetében az 50Hz, mint már fentebb írtam, enyhe mosódással jár, míg a 100Hz-nél ez már alig, vagy egyáltalán nem is látható.
A dolgot a következőképpen kell elképzelni: tegyük fel, halad a képernyőn egy egyenes mozgású labda, mely az 50Hz-s TV-n az egyik pillanatban még bal oldalt van, míg a másikban már jobb oldalt. Ezt szemünk elmosódva látja. A 100Hz-s TV a két labda közé kiszámol egy harmadik „mű” labdát, melytől folyamatosabb lesz a mozgás. A 200Hz már kettő labdát tesz oda, és így tovább. Ezzel a trükkel egy baj van: a tévé ugye nem tudja előre, hogy mi fog történni a labdával, ezért magasabb Hz-számnál ez már képromlással járhat, sajnos. Plazma esetében ugye ilyen mosódás nem fordul elő, mivel a gázszemcsék reakcióideje sokszorta gyorsabb, mint az LCD TV-é. Bár néha a plazmákra is felírják, hogy 600Hz, de ez sokat nem oszt vagy szoroz, plusz annyira minimális javulást eredményez, hogy azt a szemünk már nem igazán képes észlelni.

Azt mondom, LCD tévé esetében fontos lehet a 100Hz, viszont az e fölötti értékekkel már nem érdemes annyira foglalkozni.
Full HD vagy HD Ready?

Full HD felbontás: 1920x1080. HD Ready felbontás: 1366x768, vagy 1024x768.

Én azt mondom, hogy ha már veszünk egy új HDTV-t, az legyen Full HD-s! Igaz ugyanakkor, hogy a dolog nem életbevágó, mivel kevés még a Full HD-s támogatottság. A Blu-ray filmek ugye eleve 1080p felbontásúak, de sajnos sem a DVD, sem a tévéadások nagy része még csak HD Ready-ben se fut. A modern konzolos játékok 90%-a is 720p, azaz HD Ready felbontást tud. A 82cm-es, valamint az alatti készülékek esetében gyakorlatilag észrevehetetlen a két felbontás közti különbség. Szerencsére manapság már majdnem az összes új HDTV modell Full HD-s.
Ajánlott nézési távolság

Ez a téma azért fontos, mert bizony jó dolog az, ha az embernek nagy TV-je van, viszont nem biztos, hogy a szemünknek is jót tesz! Szokták hangoztatni, hogy a 106cm-es Full HD-s TV-ket másfél méterről kell nézni, de ez szerintem butaság – főleg, mivel egy hosszabb film esetében bizony elfáradhat a szemünk tőle. A normális ajánlott távolság 82cm-es és az alatti tévéknél 2,5-3m, 94-esnél 3-3,5m, 102-es és afölöttinél legalább 4m. Ha ezt betartjuk, a tévé nem rongálja a szemünket, és a képminőséget is ki tudjuk élvezni.
MPEG4 dekóder – kell-e?

Az MPEG4 maga a digitális műsorszórás formátuma. Manapság szinte minden TV-be bele van már építve ez a dekóder. Értelme mondjuk nem sok van, mivel a legtöbb hazai szolgáltató, ahogy átáll a digitális műsorra, adja a saját Setup-box hardverét, mivel a televíziókba beépített gyári dekóderek a fizetős adásokat nem tudják kezelni. Ennek oka, hogy a szolgáltató a tévéjel mellett küld egy kódot is, amit csak és kizárólag az ő kiegészítője képes dekódolni. Ebből adódóan csak az ingyenesen sugárzott HD adásokat tudjuk nézni az ilyen MPEG4 dekóderrel ellátott TV-vel.

Már tudom, mi kell, de milyen márkát vegyek?

Plazma esetében ezt könnyű eldönteni: egyértelműen Panasonic. Miért? Nagy előnye a többi gyártóhoz képest, hogy nála a legkisebb esély a beégésre, illetve már a tavalyi szériáknak is ütésálló bevonatú panelje volt. Emellett a meghibásodási arány is náluk a legalacsonyabb a felmérések szerint, és a képminőségi tesztekben is ezt a gyártót hozták ki nagyrészt győztesen. Ha viszont nem szimpatikus, vagy túl drága a Panasonic, akkor lehet a Samsung plazmáit is választani – de az LG készülékeket érdemes elkerülni, a tapasztalatok szerint néha elég megbízhatatlanok.

LCD-ben én a Samsung/LG párost ajánlom. Ők a talán a legjobbak, mint árban, mint megbízhatóság és képminőség terén. (A Sony-t direkt nem írtam, mert az ő készülékeik elég drágák, ezért a kisebb pénzű vásárlóknak nehezebben elérhetők. Az alsó kategóriás Bravia modellek képminőségben is néha alulmaradnak a konkurenciával szemben, holott érdekes módon a Sony LCD-ben ugyanaz a panel van, mint a Samsung készülékekben.) A Samsung LCD-knél az 5. széria és afölötti modelleket érdemes vásárolni, mert azok már nagyon jó és kiforrott technológiával szereltek. LG gyártmányok esetében a 4000-es és az afölötti modelleket érdemes nézni.
Remélem tudtam némi segítséget nyújtani azok számára, akik televízió vásárlás előtt állnak, illetve kérdéseik voltak a témával kapcsolatban. Egyéb esetlegesen felmerülő kérdésekre szívesen válaszolok!
Olvasói vélemények
1 / 6 oldal
‹‹  ‹  1  2  3  4  5  6    ››
273. Lotar  PlayStation.Community tag
2011.12.14. 01:44:22
LV17
Üdv . Nekem nemrég lett egy SAMSUNG UE40D5003-as ( 101 cm , 100Hz ) FULL HD LED TV -m ( 129999 + 10000 [ 5 év garancia ) . SZERINTEM nagyon jó választás volt . Ajánlom PS3-hoz ! :]
psn/sen id: pcpmate
272. Bandikut  PlayStation.Community tag
2011.12.02. 14:38:02
LV1
Kösz a cikket, most akarok venni új tv-t mert a régi sd tv-m kissé mágnesfoltos, és a Dr. House feje is zöld:) Drake kalandjait meg a hiányosságom nem befolyásolhatja:)
sony-t akartam, de lehet samsung mellett döntök! kösz:)
271. Dathen  PlayStation.Community tag
2011.01.06. 17:01:04
LV1
Most veszem észre mikor írta a kérdést. :D
270. Dathen  PlayStation.Community tag
2011.01.06. 13:36:43
LV1
A kontroller által adott jelet nem a tv érzékeli ezt tisztázzuk.
Döntsd el mi késik a kép a tv-n vagy a jel a ps3-on.
269. Kik0o
2010.09.18. 22:55:42
LV1
Sziasztok!
Nekem van egy Samsung UE32B6000 Full HD-s LED tv-m és az a problémám, hogy amikor PS3-azok rajta, a kontroller által adott jelet, a tv feltehetően kb. fél másodperccel később veszi. Ezt a játék közben is észlelem folyamatosan.
Mi lehet a gond???
PSN ID: iiKik0o_Zz
268. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2010.07.23. 07:50:42
LV6
Megérkezett a kis játékszerem egy LG W2361V LCD Monitor képében.

Hogy miért nem volt már korábban ilyenem már....

Nem volt rossz SD-ben sem anno Boxozni meg Ps3-at tolni, de így kitárult előttem a világ.

Nagyon komoly a cucc!

Aki még Sd-ben van tényleg ne gondolkozzon sokáig, ez egy teljes más világ így. Nem hittem el korábban hogy ennyit jelent a HD pedig már játszottam havernál nagy képernyőn 720p-ben, de így itthoni körülmények között azért ütött a dolog rendesen.
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
2010.07.20. 20:16:13
LV1
Válasz 263. Bogyi007 üzenetére:
Rövid leszek nem.
Minôség mindenek felett
266. wooltur  PlayStation.Community tag
2010.07.19. 14:57:37
LV16
Válasz 262. Smoki üzenetére:
Jó.
R.I.P. Brúnó :-(
265. wooltur  PlayStation.Community tag
2010.07.19. 14:57:03
LV16
Válasz 264. wooltur üzenetére:
Persze nem azt állítom, h mindenkinél jobban értek a témához, de kizárt dolog, h hemzsegne a hibáktól a cikk. Max. 1-2 fordulhat elő, amit ti másképpen láttok.
R.I.P. Brúnó :-(
264. wooltur  PlayStation.Community tag
2010.07.19. 14:31:42
LV16
Válasz 258. cloud üzenetére:
Igazság szerint nem akartam erre válaszolni, de nem bírom. Elárulnád, h még is miféle hibák vannak a cikkben? Nehogy kitaláld, h az LCd jobb mint a plazma stb. Jó, lehet a LED tv-knél túlzásba estem picit, de atöbbi mind igaz. A márka rész az én véleményem, nem szentírás. A Sony pedig igenis mindenhol drágább, mint a konkurencia. Ezt többen is megmondják! Ja és ha cikk több sebből vérezne, akkor miért nem szóltak érte az itteni műszaki ismerettségű tagok, pl. Alien, Sodji??
R.I.P. Brúnó :-(
263. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2010.07.19. 10:10:51
LV6
Na, úgy tűnik meglesz a tv a Ps3-hoz. Anno a blogomban (http://playstationcommunity.hu/blog/23526) már kértem segítséget, de úgy tűnik megvan a kiválasztottam.

http://k-elektronik.hu/product/66/Acoustic-So[...]
http://elektronika.vatera.hu/televizio/lcd_te[...]

50e forintért tudnám megvenni, mintadarab lenne ami bemutatódarabként volt használva de az 1 év garanciát megkapom rá.

Szerintetek megéri?
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
262. Smoki  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 19:43:44
LV1
Hali.Szerintetek jó vétel egy Samsung LE 32B530 Full hd tv?
261. leslie21  PlayStation.Community tag
2010.07.18. 19:39:03
LV11
Válasz 259. Bogyi007 üzenetére:
Biztos, hogy jó. Legalábbis nekem jó tapasztalatom van az LG monitorokkal. Jelenleg is egy már 4 éves Flatront használok és még mindig tökéletes.
260. benci00
2010.07.15. 23:43:19
LV1
Válasz 258. cloud üzenetére:
Pedig sajna felâras, ez van , ezèrt Sony.
47 colos mêretnél ,hasonlò tudásnál, minimum 40 Eft.
Mondom azonos tudásnál..... xD
259. Bogyi007  a legtitkosabb titkosügynök...
2010.07.14. 18:34:29
LV6
Szevasztok. Kinéztem magamnak egy ilyen cuccost
http://www.elektrooutlet.eu/index.php?menu=te[...]

Szerintetek megérné? Van a Ps3-hoz vga átalakító csatim is és van itthon hdmi kábelem is, mondjuk utóbbi esetben a kérdés az hogyha a Ps3-at hdmi kábellel összekötném a monitor hdmi csatijával akkor ettől függetlenül a másik kimenetét a gépnek amin a sztereó hang kimenet is van tudnám-e használni vagy csak az optikai hangkimeneten való kivezetés tudna eredményt hozni?


hangot el kellene külön vezetni valahogyan a hangcuccom felé (Labtec Arena 685) amit viszont sztereó hanggal tudok meghajtani csak egy Dolby pro logicos dekóderrel egyetemben.
No Warez! Együtt a Tiszta Játékért!
258. cloud  PlayStation.Community tag
2010.07.14. 13:38:38
LV2
Válasz 234. wooltur üzenetére:
Hajjajj, sziasztok skacok. Rég nem jártam erre, de ez a cikk és a pár hozzászólás igencsak érdekes.

1. Wooltur: sajnos a cikked több sebből vérzik, kicsit jobban utánaolvashattál volna a témának.
2. ezer tévé? aztaaaaaaaaaa.... akkor a cikkedbe nem lenne hiba, de sajna van.
3. Sony témára nem mondok semmit, mert én is Szotyi fan vagyok..... de egyet mégiscsak. Egyáltalán nincs felára a Sony Bravia-knak, aki ezt mondja az egyszerűen hazudik, vagy tudatlan.

Peace...... és hajrá!!! :)
PSN ID:zsoltbarabas
257. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2010.07.10. 08:24:06
LV4
Jó lenne ha már tudnék venni egy LCD TVt most egy 72es SD TVn nyomulok.
I love games!
256. wooltur  PlayStation.Community tag
2010.07.06. 08:36:11
LV16
Válasz 254. benci00 üzenetére:
Jó választás volt.
R.I.P. Brúnó :-(
255. benci00
2010.07.06. 00:31:59
LV1
Bocs a sok irási hibâêrt, ps-en pötyögtem...
254. benci00
2010.07.06. 00:29:27
LV1
Ên most vettem têvêt, Sodji tanácsát is kértem, de nem halgattam rá. xD Pedig tisztelem a tudâsát a têmâban. Olvasgattam teszteket ês kb 2hêtig a szalonokat jártam. Egy LG47LH5000 modelt vettem 215 Eft. ÀR-ÊRTÊK arányba ez volt szàmomra a legjobb. Persze tetszett a Sony X700 as modelje is, ami tênyleg jó volt, de nem 350 Eft-êrt. Nekem a SKYPE felkêszitês nem êrt meg annyit. Persze mindegyik modelnak vannak jó ês kevêsbê jó modeljei, nem kivêtel sem a Sony sem az LG-sem. A Sodji is beleszaladt egy ~két szar LG sorozatba, elege lett belöle. Ên a philipse sokaltam be... de erröl az LH5000 sorozatröl ên igazàn rosszat (max alap Lcd hàtrányosságot a Plazmâkhoz viszonyitva) nem olvastam. Câfoljâtok meg......
Amúgy THX a cikket, és teljesen igazad van.
Mindenki a pénztârcâjâhoz mêrten vâlassza a legjobbat, de alaposan jârja körbe, hamar rőppennek a plussz 50000~rek.
253. RCZ  PlayStation.Community tag
2010.07.04. 20:52:19
LV2
Válasz 252. leslie21 üzenetére:
Én Panasonic plazmát nézek,de nem vonom kétségbe,h a Pioneer a legjobb. Előtte lcd-m volt és azon belül Samsung, nem igazán vált be.
Arról meg nincs értelme vitát nyitni,h melyiket érdemes vagy nem.
A középkategóriától és felfele akármelyik márka tuti választás lehet,de azt tartom,h alsó-belépő szinte LG-Samu = kamu :DDDD
252. leslie21  PlayStation.Community tag
2010.07.04. 11:18:43
LV11
Hehe! Érdekes módon mindenkinek az a legjobb márka ami éppen neki van. Ezt így nem lehet eldönteni, el kell menni, meg kell nézni és úgy kell választani. LG, Samsung, Sharp, JVC, Sony, stb. mindegyiknek vannak jó modelljei. Az egész pusztán ízlés és pénztárca kérdése.
251. wooltur  PlayStation.Community tag
2010.07.03. 16:23:26
LV16
Válasz 250. Ryosan üzenetére:
LG LCD-m van és van olyan képminösége, mint a komukrenciának. Csak a magasabb szériák közül kell választani.
R.I.P. Brúnó :-(
250. Ryosan  PlayStation.Community tag
2010.07.03. 12:15:12
LV2
Lcd-ben LG-t?Nehogy vegyetek!A Samu még elmegy szódával,mert vannak jobb modelljeik,de mint lentebb említette RCZ a Sharp vagy a JVC a jobb választás.Nekem pl Sharp Aquos full hd-m van,és eddig nem nagyon láttam jobb képet,főleg ezen az áron!
Psn ID:RyosanHUN
249. memora
2010.07.02. 18:54:38
LV1
Egyébként ide is érdemes pl benézegetni, ha valaki komoly teszteket akar: http://www.hdtvtest.co.uk/

Valaki mondta, hogy nem tudta x idő múlva sem beállítani a samsung TV-je feketéjét rendesen. Hát itt pl le vannak írva ajánlott beállítások is, én is az övéket használom. De lehet venni pl: erre a célra szolgáló teszt BD-ket is :)
248. memora
2010.07.02. 18:43:37
LV1
Válasz 231. nismo üzenetére:
Én azt olvastam, hogy egyáltalán nem közelíti, hanem pont olyan, mint a többi márka. Ha csak ilyen egyszerű lenne, hogy game mode, oszt csá'
247. RCZ  PlayStation.Community tag
2010.07.01. 23:32:48
LV2
Lcd témában egyébként Sharp vagy JVC-t érdemes meglesi még, LG meg 1x biztos gyárt majd jó tv-t de egyenlőre NEM. MM-ban vagy Sat-ban meg nem vonunk le konzekvenciát. Aki meg látja,h x jobb mint y és megveszi y-t ........:DDD
2010.07.01. 14:55:29
LV1
Válasz 243. leslie21 üzenetére:
Biztos jó lehet :)
Minôség mindenek felett
2010.07.01. 14:54:19
LV1
Válasz 206. ZoliVaio üzenetére:
Anyukádnak milyen van kisfiam!?
Minôség mindenek felett
244. wooltur  PlayStation.Community tag
2010.07.01. 09:12:45
LV16
Válasz 243. leslie21 üzenetére:
xD LOL
R.I.P. Brúnó :-(
243. leslie21  PlayStation.Community tag
2010.07.01. 08:23:20
LV11
Én Tatung tv-n játszom és überel minden más márkát, főleg a sony-t, ennek van a legszebb képe a világon! :D
242. Decay
2010.06.30. 21:54:27
LV2
Válasz 232. PluToN1uM üzenetére:
Ez olyan karfiolosan hangzott.
Painless hours of endless motion
241. nismo
2010.06.30. 15:11:01
LV1
Válasz 239. legolas üzenetére:
Ennyi! :) http://adsoftheworld.com/files/images/SMB_OOH[...]
240. wooltur  PlayStation.Community tag
2010.06.30. 14:22:40
LV16
Válasz 238. RCZ üzenetére:
Én olyan távolról játszom a 80cm-es tv-men. Ha közelebb nézem bántja a szemem. És élvezhetö. :]
R.I.P. Brúnó :-(
239. legolas  PlayStation.Community tag
2010.06.30. 14:02:13
LV1
Válasz 224. sodji üzenetére:
Te nem vagy márkabuzi, Hazuki viszont igen. Számtalan ember próbálta meggyőzni, hogy van élet a Sonyn túl, de mindenki kudarcot vallott. Ő egy hithű Sony szamuráj;)
238. RCZ  PlayStation.Community tag
2010.06.30. 12:39:16
LV2
Alapos cikk, gratula. "Szokták hangoztatni, hogy a 106cm-es Full HD-s TV-ket másfél méterről kell nézni"ezt kik szokták mondani? F@szkorbácsot nekik :P "82cm-es és az alatti tévéknél 2,5-3m, 94-esnél 3-3,5m, 102-es és afölöttinél legalább 4m"? Nem kötekedés képen de játszottál már 82cm-s tv-n 2,5-3m távolságból? Egy óra GTA után folyt ki a szemem, és az élvezeti szint abszolút nulla volt. Kell a nagy képátló,anélkül nyista élmény. Ha valaki meg a szemét félti akkor, kis fényerő a tv-n + indirekt fényforrás.

A képbeégésről Pana plazma esetében: kb folyamatos 2hétig küldtem a DIRT2-őt. Szabadnapomon 4-5 órát is, (még bejáratós időszakban-jókora husáng voltam:) be is égett,aztán 2nap alatt tűnt el nyomtalanul .A tükröződésmentes bevonat pedig működik:)
237. Pityi  PlayStation.Community tag
2010.06.30. 10:52:26
LV14
Válasz 234. wooltur üzenetére:
kár pazarolnod rá a drága időd, menthetetlen a srác...

korrekt cikket rittyentettél, felesleges magyarázni olyanoknak akik nem értik meg az ár/érték/teljesítmény összefüggést...
"nem olvasó vagy,hanem egy legalja troll" xD
236. wooltur  PlayStation.Community tag
2010.06.30. 10:31:32
LV16
Válasz 230. Ricchike1 üzenetére:
Látom idöközben kitíltottak az oldalról...
R.I.P. Brúnó :-(
235. wooltur  PlayStation.Community tag
2010.06.30. 10:29:30
LV16
Válasz 234. wooltur üzenetére:
Elnézést, kicsit agresszív hangvételüre sikeredett az írás, nem akartalak megbántani. Mindössze fölbosszantott az, h te más véleményem vagy, és ezért szidod az írásomat, amire csupa pozitív visszajelzést kaptam. Még azokl is akik, más véleményem vannak, leírták, h ök mit gondolnak és ennyi nem mentek bele, h kinek van igaza. Te azért valjuk be picit keményebb hangvételü voltál. :] De mégeszer leírom, amit írtam, saját tapasztalat, vélemény. Elfogadom, h te másképpen látod a dolgot. Ilyesmi butaság vitázni, mert ez olyan, mintha elkezdenénk azon vitatkozni, h a PS vagy az XBOX a jobb. Valakinek, vkinek az. Én ezt az egészet jóindulatból írtam, nem azért, h mindenkit rábeszéljek pl. a Panasonic-ra.
Na, de tényleg hagyjuk az egészet.
R.I.P. Brúnó :-(
234. wooltur  PlayStation.Community tag
2010.06.30. 09:54:58
LV16
Válasz 210. Ricchike1 üzenetére:
Visszafoghatnál az arcodból azért bazdmeg!! Te 3 tv alapján ítélsz amit megvettél, én meg kb. 1000 eladott tv után!! Sztem én több tv-t láttam/látok mozgás közben mint te! De ha figyelmesen elolvastad volna amit írtam, megjegyeztem az elején, h ez mind saját vélemény, tapasztalat. Tehát nem szentírás! Ha te ezt az egészet másképpen látod, akkor okés. De mi a fasznak szólogatsz be?? Mindenki tud értelmes hozzászólást írni, te meg teszed itt magad, mert 3 tv után a Sony volt a jó, és akkor te vagy a mindent tudó. Lentebb Sodji is leírta, h biza a Sony is jó, de nem annyira mint ahogy azt sokan hiszik. De én is leírtam, h a Sony minöségi termék (kkisebb a meghibásodási arány), de árban alul marad, és sztem képben is. De még egyszer mondom, ez az én véleményem többek között, ha te neked más a véleményed, én elfogadom. Jah, és eladásokban most már a Samsung vezet LCD-ben, ezt a Sony-s tagok mondták! Csak érdekesség képpen, novemberben voltam Sony oktatáson, ahol a csóka mutogatott hivatalos adatokat, és mutatott egy német szakújság teszteredményeit, ahol sima tv adásnál a Sony jött ki gyöztesen képminöségben, viszont digitális jelnél pl. PS, ott csak a középmezönyben volt. (Philips nyert) Ezt azért mutatta, h bizonyítsa a Sony nincs elszállva magától.
Amúgy azért írtam márka ajánlást, mert az okés, h tudod már mi a helyzet a HDTV-kel, de úgy is felvetödött volna a kérdés. Én a vásárlók visszajelzése, és saját tapasztalat alapján írtam. Azért mert neked más a véleményed, tapasztalatod 3 tv után, attól még nem biztos, h ez parasztvakítás.
Továbbiakban nem kívánok ehhez többet hozzáfüzni, tehát nem kérek választ se rá, és én se reagálok rá, ha vmit írsz ezzel kapcsolatban.
R.I.P. Brúnó :-(
233. nismo
2010.06.30. 07:36:30
LV1
Válasz 216. Ricchike1 üzenetére:
A panel az akár lehet ugyan az is mivel közös LCD panel gyára van a Samsungnak a Sony-val. (S-LCD) Viszont a Samsung és a Sony is saját fejlesztéseket visz bele, és elektronika is más ezért van a különbség a két cég cuccainak képminősége és megbízhatósága között. Az utóbbi időben már a Sharp-al közösködik a Sony, nekik van a legfejletebb panel gyáruk.
2010.06.30. 07:29:47
LV9
Válasz 228. Ricchike1 üzenetére:
En egy Orion LCD-n jatszom, es szerintem ennek van a legszebb kepe.
231. nismo
2010.06.30. 07:25:50
LV1
Válasz 222. memora üzenetére:
Igen a 2008-as tipusoknál kisebb volt az input lag ez tény, de ha a 2009-es tipusokat game módba rakod akkor közeliti azt a szintet és nem okoz különösebb gondot.
2010.06.30. 07:15:21
LV2
Válasz 227. PluToN1uM üzenetére:
a sportkocsis cikket még megtalálod a hirek között ,
PSN ID: Ricchike1
2010.06.30. 07:09:54
LV2
Válasz 227. PluToN1uM üzenetére:
KIA-t gondolom csak azért irta ,mert leforditva azt jelenti hogy KIA f@szt érdekel ,csak te gondolom nem értetted ,vagy az is lehet hogy én nem ,csak nem a kocsival hasonlitja össze, xd bár a playstation-t egy cikkben itt a pscn sportkocsihoz hasonlitják ,nem müszerész kérdése ez, én adok a wrc srác véleményére mert ö is saját tapasztalata alapján irt a cikkbe, ugy ahogy én is
PSN ID: Ricchike1
2010.06.30. 06:44:40
LV2
Válasz 223. PluToN1uM üzenetére:
Hát ez az , mindenkit elöbb vagy utóbb átvernek ,a cikk szerint a led-el az egész világot átverték ,ebbe a cikkbe tők jö hogy irják hogy épül fel egy lcd egy led ,mi az a full hd ,de még sem kéne minösiteni a márkákat pláne a sony-t ne , mikor éppen nekem sony van , amit most vettem ,nekem van összehasonlitási alapom , volt lg és samsung tv -m ,és ha a képminöséget nézzük játék terén akkor én mondom hogy a samsungnál nem tudtam tökéletesen beállitani a feketét ami lcd tv-él nagyon amugy sem könnyü ,az a kis LGmég ugy ahogy elment ,az a baj hogy a szemünk hamar megszokja a rosszat is amugy ha nincs hd boxod meg b@szhatod a full hd tv -t semmire nem jó ,UPC hd box csak 720p jelre képes, nem árt ezt is nézni ,mert minden hd adó 1080i, aztán állithatod a tv -det , atomatikusan beáll 720p re ,csak azért irtam hogy nem csak a tv-t kell figyelni,nagy halandzsa amit irt a tv vásárlást illetöen
PSN ID: Ricchike1
2010.06.30. 00:45:05
LV9
Válasz 226. WRC_DR1V3R üzenetére:
Szorakoztatoelektronika markat egy automarkaval hasonlitgatni... Te vagy a masik muszeresz.
2010.06.30. 00:35:00
LV1
Ez a melyik a jobb vita erdekes. LG, Samsung, Philips...amikor nagy TV vasarlasra kerult a sor, utanna neztunk a melyik mit tud. Aztan elmentunk a boltokba, megneztuk melyik milyen, garancia, ilyenek. A vegere ket marka maradt. Sony BRAVIA es Panasonic VIERA. A Panat vettuk es egyszeru miert. Szebb a kepe es valamivel olcsobb. A Philps kepminosege nevetseges. Samsung-ot az eletben nem veszek. 1 kamera es 1 hazimozim szart be toluk, sogoromnak is egy kamera minusz, pedig tokre mas model volt. Az LG meg koreai. Olyan. mint a KIA. En ugy vagyok vele, hogy aki nem teheti meg, hogy dragabb plazmat, vagy LCD-t vegyen, meg mindig jobb egy markas HD ready csoves, mint gizdazni egy ketes teljesitmenyu lapos TV-vel.
2010.06.30. 00:26:01
LV9
Válasz 224. sodji üzenetére:
Mintha ertenel hozza...
224. sodji
2010.06.30. 00:19:04
LV3
Válasz 203. nismo üzenetére:
Tényleg nagyon szarok a Koreai cuccok!
Ajánlom figyelmedbe ezt a tesztet, főleg a végén az értékelést.

http://www.geeks.hu/tesztek/100426_samsung_ue[...]

Ha kell, még tudok legalább egy tucat irományt komoly teszt oldalaktól ahol ugyancsak a világ egyik legjobb TV-jének tartják (LCD fronton). Mérések alapján igen csak leiskolázza a HX900-at, holott utóbbi ez egy friss modell, míg a B8000 egy éves típus. Az összes külföldi magazinban (legalábbis amiket havonta megveszek) referencia pontokat kapott.
Nem vagyok márka buzi, tehát engem teljesen hidegen hagy mi van ráírva egy termékre, ha hozza a számomra elvárt magas minőséget onnantól tojok rá milyen plecsni van az előlapon. Megalomán, beteges minőség buzi vagyok, a zenehallgatás öröméért képes vagyok egy hangfalkábelért vagy akár egy tápkábelért százezreket adni, (a többi komponenst meg sem említem) ilyen vagyok a TV-ket illetően is. Tehát mindig a legjobbra törekszem! Szerencsésnek mondhatom magam, mivel van lehetőségem, hogy kipróbáljam, teszteljem a legújabb csúcs TV-ket, tehát úgy véleményezhetem a dolgokat, hogy itthoni körülmények közt (nem MediaMarkt, meg havernál láttam) hasonlítom össze a különböző márkákat. Mindent kiprobáltam, próbálok!!! Múlt héten jöttek meg az Sony csúcsmodellek, azóta nyüstölöm őket. Sajnos meg kellet állapítanom, hogy baromira nem éri meg az árát a Sony 2010-es modellcsalád prémium szegmense. Pedig vártam, de nagyon,...

Visszatérve a Koreai modellekhez. Ha valaki nem teheti meg, vagy esze ágában nincs százezreket kiadni egy TV-re, akkor igen is jó választás lehet egy Samsung modell is(LG már kevésbé). A Sony TV-k árai borzalom módon elvannak szállva. Igaz, a mostani modelleket már barátibban árazta a Sony, de még így is drága az emberek többségének. És sajnos erre nem mondhatom azt, hogy "a minőséget meg kell fizetni"
PSN ID: sodji www.mta-racing.com www.sbkm.hu
1 / 6 oldal
‹‹  ‹  1  2  3  4  5  6    ››
Kotodama: The 7 Mysteries of Fujisawa (PS4, PSN)
2019.10.16. 19:27 PSC egyperces
2 hozzászólás
Szerző: ColdHand
A női lélek lecsupaszításának művészete.
Contra: Rogue Corps (PS4, PSN)
2019.10.16. 12:08 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: MrZ
A furcsán öregedő katonák.
River City Girls (PS4, PSN)
2019.10.16. 11:50 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Ebben a városban még Kunio-kun nőjével sem érdemes b@szakodni!
TOM CLANCY'S GHOST RECON: BREAKPOINT (PS4)
2019.10.13. 21:43 Játékteszt
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Eltörött a mécses.
WARHAMMER: CHAOSBANE (PS4)
2019.10.12. 12:51 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Sanada
Tegyél rendet csatabárddal!
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (PS4, PSN)
2019.10.12. 12:39 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Legenda újratöltve.
Caravan Stories (PlayStation 4, F2P, PSN)
2019.10.09. 18:41 Kedvcsináló
8 hozzászólás
Szerző: martin
A vándorcirkusz az égbe megy.
Concrete Genie (PS4, PSN)
2019.10.08. 11:43 PlayStation Network
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Színes tintákkal álmodni.
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered (PS4, PSN)
2019.10.07. 12:21 Kedvcsináló
4 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Vissza a gyermekkorba…
Mozi - Joker
2019.10.07. 10:22 Cool-Túra
28 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy megbomlott elméjű kisember vallomásai.