PlayStation.Community

2010.05.21. 23:50 Játékteszt
141 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is.

Vicces ember ez az amerikai. Te is tudod, én is tudom, hogy a természetes kiválasztódás folyamatát előszeretettel kényszerítik ki – s fosztják meg természetes voltától – különböző fegyverek segítségével. Így tettek a vadnyugaton is. Míg a szerencsétlen őslakosok szempontjából az egész mutatvány nem mutatott túl a puszta mészárláson, a vicces ember legendákat, fabulákat és mondákat szőtt az események köré, egy egész kultuszt épített fel a vérengzésből. Megtehette, mert a történelmet a győztesek írják…

Az RDR világába csöppenve a gyarmatosítás ezen formája már lezajlott: 1911-ben járunk, a vadnyugat, mint olyan, az utolsókat rúgja. Átmeneti időszak ez: az akkori fejlett világ keresztezi a párbajhősök útját, a modern találkozása ez az antikkal. Öltönyös-nyakkendős üzletemberek és politikusok árasztják el a nyugat vadabbik felét, az ő fegyverük az írott szó, a saját érdekeik szerint formált jog. Ezt a jogot akarják ráerőltetni a szabad világra, ahol a túlélés egyetlen szabálya az, hogy te lőj elsőnek. A politikusokról amúgy is köztudott, hogy ideáik buzgó hajkurászása közben az erkölcs és az objektív igazság másodlagos szempontok. A cél szentesíti az eszközt. A Red Dead Redemption-ben te, azaz John Marston leszel az eszköze a fehér galléros bűnözőknek.Mindenki onnan jön, ahonnan akar, vagy ahonnan szabadon engedik.

A történetről nem kívánok értekezni, senkitől sem akarom elvenni a felfedezés örömét. Annyit azért elárulhatok, hogy a szokásos Rockstar drámára számítson mindenki. Ebből ki-ki vonja le a konklúziót maga számára. Jómagam véleménye az, hogy a stúdió mindig is zseniálisan forgatta ki az adott műfaj kliséit, formálta azokat meg saját szája íze szerint – ezúttal is így lesz. A sztori kapcsán akkora nagy durranásra nem kell számítani, de a Rockstar erőssége mindig is a történetvezetés volt. Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél.

És micsoda út! A szokásos önironikus humor lengi be a játékot, ezúttal még több hagymázas őrülttel. Kalandod során találkozhatsz majd elixíreket árusító sarlatánnal, napszúrásos sírrablóval, aki megszállottan űzi a kincset, és sok más a legkevésbé sem normális alakkal, akik lépésről-lépésre viszik majd előre a cselekmény szálait. A szinkronszínészek fantasztikus munkát végeztek megelevenítésük során – a szövegeket a korhűség, ennek jegyében pedig az angol nyelv szabályainak szabados értelmezése jellemzi. Gesztusaikat is a kor szellemében alkották meg: az első félórában több nyál hagyta el a szereplők szájnyílását, mint amit egy átlagos NB II-es focimérkőzésen láthatsz.

Minden felmutatott hasonlóság ellenére degradáló lenne a játékot vadnyugatos GTA-nak aposztrofálni. Ugyan rég nem látott ismerősként fogod majd üdvözölni a képernyő bal alsó sarkában elhelyezett térképet és a küldetések struktúrája is ismerős lehet, mégis, a San Diego-i legényeknek sikerült kilépniük a GTA árnyékából – ez pedig a vadnyugat sajátosságaiból adódik. Míg a szellemi elődben a nyüzsgő városokban az egy négyzetméterre jutó lakosok száma a plafont verdeste, az RDR-ben a vadnyugat sajátossága, a magány érzése dominál végig. Unatkozni azonban nem fogsz: ugyan lehetőség van a nagyobb távolságok azonnali áthidalására – postakocsi és vonat segítségével, illetve ha letáborozol valahol, a játék akkor is felkínálja a teleportálás lehetőségét –, de jobban jársz, ha a fő közlekedési eszköz, azaz a hátasod segítségével szeled át a kietlen pusztát. A világ köszöni szépen, de él és virul
Megszámlálhatatlan opcionális küldetést préseltek a programba: ezek lehetnek egészen egyszerűek, de lesz olyan is, amivel fél-egy óráig is el lehet bíbelődni. Közös jellemzőjük, hogy többféleképpen is megoldhatóak. Mivel szüleim amolyan lawful good legénykét akartak faragni belőlem, én a jófiú szerepében tetszelegtem. Tetteink befolyásolják a világ hozzánk való viszonyulását: míg az igazság bajnokait üdvrivalgás és konfetti-zápor, addig a gonosztevők felbukkanását ájuldozó asszonyállatok és menekülő férfiemberek fogják kísérni. Persze az évek során sikerült elsajátítanom a chaotic good jellemvonásokat: így történhetett meg, hogy amikor egy a szikla tövében haldokló hölgyeményen segítve az még mindig nem volt hajlandó befejezni a vallásos propagandáját, ezt megunván pici keszeg valagát érintkezésbe hoztam a hatlövetűm egyik töltényével. Köszönhetően annak, hogy az addigi ténykedésemet a jóindulat és az elesettek megsegítése jellemezte, a körülöttem lévő szemtanúk látványosan elfordultak és a hatóságokat nem értesítették – szárazon elvittem a balhét. Ennyi még belefért
Im only happy when it rains. Blood.

Nem tudom, hogy Shirley Manson mit szólna ahhoz, hogy egy ilyen olcsó szóvicc erejéig egy lapon szerepel a Slayer együttes tagjaival – és vica versa (bár ez utóbbi kapcsán jobban elgondolkozva, kevés férfiú van kerek e világon, aki nem szeretne Shirley Mansonnal... egy lapon szerepelni). Agymenésem apropója mellesleg az, hogy a program nem szűkölködik a cuppogó hang effektusokkal kísért véresebbnél-véresebb jelenetekből, a 18-as karika nem véletlenül került fel a dobozra. Hősünk közelről kivitelezett kivégzései, egy-egy jobb fejlövés vagy akár az állatok megnyúzása bővelkedik a ragacsos masszában.

A nyitott világú játékokra jellemző biszek és baszok gyűjtögetése helyett különféle challenge-ek végrehajtásával csillapíthatják az erre gerjedő játékosok az éhségüket, az imént érintett vadászat és nyúzás lesz az egyik ilyen. A másik ilyet, a növények gyűjtögetését én mondjuk kihagytam volna, mivel ez játék közben sem tartogat nagyobb izgalmakat, mint így leírva. Kiválóra sikeredett viszont a kincskeresés, amihez bizony az egy szál térképen kívül segítséget nem kapunk. Saját ismereteinkre hagyatkozva kell majd az aranyakat fellelnünk – a nem túl kicsi, de nem is túl nagy, tehát pont emészthető méretűre sikeredett – világban.

Illene szót ejtenem a játék irányításáról is, ami picit felemásra sikeredett. Az RDR egy külső nézetes lövölde némi fedezékharccal és időlassítással megspékelve. A gyalogos részek a kamera körülményességétől eltekintve élvezetesen működnek. A gondok a hátasunkra való felpattanáskor kezdődnek. Szerencsétlen jószágunk hajlamos a vadnyugat faunájához tartozó növényzetbe beakadni, nem kis fejfájást okozva nekünk teszem azt egy üldözés vagy lóverseny során. Annyira nem vészes, de megoldhatták volna elegántosabban is.
Az időlassítás Deadeye névre lett elkeresztelve – nomen est omen –, szimultán akár 4-5 ellenséget is hidegre tehetünk a képességgel.
Klasszikus értelemben vett nehézségi fokozat nem került a játékba, de a célzás rásegítésen három fokozaton – casual, normal és expert – állíthatunk. Mivel én nem szeretem, ha egy játék helyettem játszik, az utóbbira szavaztam. A kihívás, amit az RDR így nyújtott, pont ideális volt. Okos paraszt vagyok én, ha nem úgy nő a diófám, ahogy én akarom, kikarózom
Olyan ideges volt, hogy nem figyelt oda és állandóan tisztességesen játszott.

A játékba gyömöszölt lehetőségeknek a fentiekkel koránt sincs vége! Nehezen megszerzett pénzünket különböző minijátékok keretében gyarapíthatjuk, avagy bukhatjuk el. Játszhatsz hazugok kockáját, magadra vállalhatod az éjszakai őrség szerepét a rancsokon, célba dobhatsz lópatkóval, huszonegyezhetsz, moziba mehetsz, egyszóval van itt minden, amit egy ilyen nívós játéktól elvárhatunk.
Engedjétek meg, hogy egy személyes történettel szemléltessem, milyen mélységeket rejtenek magukban ezek az elfoglaltságok. Az elegáns(nak mondott) öltöny megszerzése után lehetőségem nyílt csalni a pókerben (ennyit a neveltetésről). Mivel buzgón éltem ezzel, húsz perc játék után a kezdeti négyfős társaság helyett már csak ketten ültünk az asztalnál, amikor egy ügyetlen mozdulat következtében lebuktam. Gyors snitt után a szalon előtt találtam magam a szakadó esőben, velem szemben pedig a vérig sértett partnerem állt: párbajra hívott ki. A párbajok amúgy is hihetetlenül hangulatosra sikeredtek, de ezt figyeld, én majdnem bevizeltem a gyönyörtől. Amikor a pisztolytáskákhoz nyúltunk, a felbukkanó célkereszttel leadott egyetlen pontos lövéssel kilőttem a szerencsétlen kezéből a fegyvert, csuklóját szorongatván ő is majdnem maga alá vizelt, bár nem a gyönyörtől. Azóta sok ehhez hasonló párbajban volt részem, nem egy ficsúr próbált hírnevet szerezni magának hősöm kihívásával, de mind pórul jártak (kevésbé galamblelkűek nyugodt szívvel az ellenfél fejébe ereszthetik az egész tárat, vállalván az ezzel járó morális következményeket).
A másik minijáték, ami szerintem megér még egy bekezdést, az a lovak betörése. Egy interjúban hintette el az egyik fejlesztő, hogy a lovak leanimálásához egy hollywoodi pacit mocapeltek a stúdióban. A sokadik jószág megszelídítésekor sem hagyta abba a szívem a kalapálást, köszönhetően a nemes állat kristálytiszta és folyékony mozgásának, valamint az eszelős kameraállásnak.
GPS-es cowboyok az interneten

A GTA IV-hez hasonlóan a Rockstar San Diego most is megörvendeztetett minket egy többszemélyes komponenssel. Igen, megörvendeztetett. A multiplayerben töltött első pár órám alatt valami olyasmi érzésem volt, mintha Erős Pestával kenegették volna a mellbimbóimat. „Az olvasóért mindent!” – kiáltottam fel, és azt kell mondjam, megérte erőltetnem a témát: a kezdeti frusztrációt sátáni kacajok váltották fel, ahogy a hangszórókból üvöltöttek a(z) – Unreal óta egy magára valamit is adó netes zúzdában megtalálható – zsinórban megölt ikszedik ellenfélért járó bekiabálások. Haladjunk azonban szépen, sorjában!

Amennyiben a többi önjelölt rendfenntartó vagy bandita fejéről szeretnéd winchestereddel levarázsolni a kalapot, a multiplayer opciót választva a kampányból is megismert térképen találod majd magad, és egy Bambiba fogadok veled, hogy fél percen belül valamelyik jófej játékostársadnak köszönhetően alulról fogod szagolni a kaktuszokat. Okos ember más hibáján tanul – elmondom hát, mit tegyél (nem szándékozom interaktív kézikönyvbe átmenni, úgyhogy ígérem, ez lesz az első és az utolsó ilyen)! A Select, majd a Négyzet gomb lenyomásával pikk-pakk a karaktered testre szabásának helyszínén fogsz ébredni.
A játékot hegesztő úriemberek a Call of Duty sorozatokból kölcsönvett tonnányi opciót zúdították a nyakunkba. Teljesítményedtől függően sorra fogod megnyitni a választható hátasokat, karaktereket és titulusokat a szintek szorgos lépkedésével. A kezdeti gyér felhozatal kitolásának csak a képzelet szabhat határt.

Ami magukat a játékmódokat illeti, én a csapatalapú vérengzéseket favorizáltam, de a magányos farkasok is találnak majd maguknak elfoglaltságot a különböző free-for-all móduszok keretein belül. A Rockstar azonban elkövetett egy nagyon amatőr hibát (illetve többet is, de kezdjük a legfájóbbal): a 15. szint elérésig csak olyan szobákhoz lehet csatlakozni, ahol lehetőség van a normal célzásmód használatára (illetve vannak casual szobák is, de te ennél tökösebb gyerek vagy!). Nem tartom szerencsés dolognak összeereszteni az aimos señoritakat a keménycsávó Alejandrókkal. Az elején sokat fogod szívni a fogad, de hidd el, kezdeti szenvedésed később kamatostul fog megtérülni! A másik két blődséget leszámítva – avatarunk még a legkisebb tereptárgyakon is képes fennakadni, illetőleg a kamera kezelése finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, főleg szűkebb területeken – szórakoztatóra sikerült a játék netes része. Adj egy kis időt magadnak és ne dönts túl elhamarkodottan: ha rendelkezel némi versenyszellemmel, jó mókában lesz részed!

(A multiplayer további tartalommal fog bővülni, egy ingyenes – amit gondolom később fizetős letöltések fognak követni – DLC formájában barátainkkal vállvetve tehetünk majd igazságot a vadnyugaton.)
És most az dobja rám az első követ, aki nem fél attól, hogy szájon vágom!

A végére hagytam a Rockstar San Diego-nak szánt feketepontot, ez pedig a megjelenítéssel kapcsolatos. A játék felbontása 640p-ről van 720p-re felskálázva. A hangulat ugyan kárpótol mindenért, de egy-két helyszínnél azért joggal van okunk húzni a szánkat. Azonban mind ez, mind a néhol keszekusza irányítás eltörpül a játék erősségei mellett. Hisz a történelmet a győztesek írják. A Rockstar pedig jött, látott és győzött!

(A tesztben szereplő alcímek idézetek, melyek – leszámítva azt, amelyikben GPS-ről meg világhálóról van szó, illetve azt is kétlem, hogy az úriember Slayert hallgatott volna – Rejtő Jenőtől lettek lopva. Ő egy igazi hungarikum. Nem, nem olyan, mint a BKV meg a szomszéd tehenének a pokolra kívánása. Megéri leporolni és lapozgatni a polcról a könyveket, ahol íróként ő van feltüntetve! Az okoskodásért mindenkitől elnézést, és… jó játékot!)
(A játékot támogatónktól, a CNG-től kaptuk tesztelésre. Köszönjük! Ha mutatóujjad pont egy hatlövetű ravaszára áll, elég kemény az alsó feled a nyereghez, izgat a puskapor szaga, kedvenc növényed a kaktusz, és jobban érzed magad kalapban, mint hajadonfőtt, a szoftver normál és gyűjtői változatát keresd kiemelt támogatónk, a Platinum Shop üzleteiben, a linkre kattintva.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
141. zola0306  SonsOfSaRock
2013.05.29. 15:27:05
LV16
Szerintem itt az ideje beszereznem a GOTY-t...
ISTEN!
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
2012.12.19. 17:01:14
LV1
A grafika szerintem is kissé le lett pontozva..a játék gyönyörű.... simán megéri a a kiemelkedő értékelést..már ha a skyrim és a killzone is megkapta... de ezen kívül nagyon jó teszt ... az évtized sztorija :D
139. SektorFlop  PlayStation.Community tag
2012.09.23. 15:56:47
LV2
úristen, én most hallok erről elsőnek!! iszonyat jónak tűnik a játék... be kell szereznem!
PSN: sektorflop
138. Bandikut  PlayStation.Community tag
2011.12.26. 09:16:21
LV1
Klassz olvasmány, jó teszt!!!!
137. max_metis  PlayStation.Community tag
2011.09.07. 21:34:28
LV4
Szerintem le van pontozva.
A grafika mesze menőkig ebbe a játékban az egyik legjobb.
KIEMELKEDŐ!
(Ekkora terület ilyen minőségű grafikával és minimális hibával nincs még egy játékban.)

Ezen kívül jó a teszt! ^^
Remény, ami meg nem szégyenít
2011.08.15. 14:35:07
LV1
Ezt a játékot mindenkinek ajánlom. Iszonyat nagyra sikerült.
"War Has Changed"
135. rappit  PlayStation.Community tag
2011.05.03. 17:10:46
LV4
jókis teszt grat :)
Nem fog kifér...
134. Kredenc
2011.04.22. 20:38:55
LV1
Jó teszt!!! 10/10 nálam ez a game!!
Csak lenne már a polcomon.
2011.04.17. 12:55:01
LV1
Válasz 131. HUN_GERGO üzenetére:
Szerintem is. Ha valamelyik játék 10-et kap nálam az ez.
132. magszim
2011.03.12. 14:16:31
LV6
A kincskeresést jobban kitolhatták volna.
Te is játszol velem, én is játszom veled.
131. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2010.12.29. 21:00:21
LV15
Már játszom a játékkal. Nálam simán 10/10. :)
130. Undefeated  John McClane fehér trikója
2010.09.07. 19:51:22
LV9
multi hibáit mikor fogjátok tesztben emliteni ne utólag szopjon már rá az ember
"Miért vagytok gyengék? Játsszatok!"
129. EmpiHUN  Driftrocker/BF Veterán
2010.09.07. 12:11:29
LV13
A történet a végén szólt a legnagyobbat! :o
Megemelem a kalapom előttetek! Viva la Rockstar!!
A Birodalom örök!... khm.. Hupsz!
128. Lotar  PlayStation.Community tag
2010.09.07. 00:29:56
LV18
Jó teszt , kiváló game . :]
psn/sen id: pcpmate
127. ernest
2010.07.18. 20:16:34
LV1
Most kezdtem el nyomni a gamét,nagyon fasza!!
126. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2010.06.16. 23:03:04
LV4
Válasz 15. 1mzolee0 üzenetére:
Én is megvettem és nem kellett csalódnom!Király game!
I love games!
125. Gunny
2010.06.07. 20:29:04
LV1
Én is biztosan be fogom szerezni.Nagyon jó lehet,és szerintem nem fog nekem sem csalódást okozni.
2010.06.03. 19:33:41
LV6
Nyári melóból(ha lessz:D) tutira beszerzem GOW3 melett: )
World is Black.
123. Ezio01  PlayStation.Community tag
2010.06.03. 15:23:34
LV13
vagy fogadd el így
122. Noname21  PlayStation.Community tag
2010.06.03. 08:31:48
LV13
Válasz 121. Norbi1985 üzenetére:
vedd ki a gépből.
2010.06.02. 19:32:48
LV1
Válasz 120. Ezio01 üzenetére:
Maga a játék jó, csak az a baj, hogy folyamatosan olvassa a lemezt, és
sokszor idegesít játék közben. Ezt nem lehet orvosolni valahogy?
120. Ezio01  PlayStation.Community tag
2010.06.02. 17:35:11
LV13
nincs meg túl rég, de csak jót tudok róla mondani
2010.05.30. 21:22:03
LV1
A lovaglás az AC2-ben sokkal jobb lett, itt viszont szebbek a lovak.
118. xbox  PlayStation.Community tag
2010.05.28. 14:04:25
LV5
KÖTELEZŐ, LEGALÁBBIS NÁLAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
117. kisfrancz  PlayStation.Community tag
2010.05.27. 19:51:56
LV1
nekem nagyon adta...:D
csak ajánlani tudom:D
kisfrancz
116. MazaHUN  PlayStation.Community tag
2010.05.27. 15:17:29
LV7
Válasz 115. Joci04 üzenetére:
Valamit, valamiért:D
independent
115. Joci04  PlayStation.Community tag
2010.05.27. 12:19:02
LV3
Kíváncsi vagyok a játékra, mondjuk a rockstar játékokkal csak egy baj van, mégpedig a mérhetetlen sok bug:( valahogy a gta4-nél jobban jártak volna a készítők ha kisseb várost készítenek, de fele annyi buggal. Persze ezzel nem lehúzni akarom egyik játékot sem, csak egy észrevétel volt.
Kötelező beszerezni!:)
" The fire rises "
114. Rob
2010.05.27. 05:30:28
LV1
Válasz 110. HUN_GERGO üzenetére:
Ahogy mondod. :)
113. jocky
2010.05.26. 22:50:24
LV1
Le a kalappal a teszt előtt!Ez igen.Így kell megírni valamit!Gratulálok!
112. imre77  PlayStation.Community tag
2010.05.26. 19:20:10
LV1
Válasz 64. Zoli21 üzenetére:
2010 van , több év munka van benne , ne már a felhasználónak kelljen mókolnia... a 720p ami alap elvárható lenne. Ez szerinetm nagyon komoly hiba
111. ALF22  Son of Liberty
2010.05.26. 17:36:55
LV26
Válasz 103. Bjoe81hun üzenetére:
egy buggal se találkoztam eddig, de még fagyással se
110. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2010.05.26. 17:32:58
LV15
Válasz 109. Rob üzenetére:
Hatalmas film! Megunhatatlan. :)
109. Rob
2010.05.26. 14:11:33
LV1
108. MazaHUN  PlayStation.Community tag
2010.05.26. 10:47:22
LV7
Köszi, a cikket! Grat! Kedvemre való!

A játékot nagyon vártam, még várok a beszerzésével /sajnos/
Lehet vannak benne hibák, de a hangulat fenomenális:D
independent
107. vicvega
2010.05.26. 03:30:06
LV1
ismételten élvezetes teszt, a Rejtő idézetekért külön piros pont! gondolkodtam (még a teszt olvasása előtt), hogy melyiket vegyem: Episode from LC, vagy ezt, de most eldőlt (mindkettőt:) ) amúgy is
nagy spagetti-western rajongó vagyok, kellett már egy ilyen játék
2010.05.25. 14:20:05
LV1
Válasz 105. noozi üzenetére:
Köszi a válaszért. Csak azért ilyedtem meg mert eddig egyszer sem fagyott le a játék, most meg 3-szor egymás után. Már arra is gondoltam, hogy ennél a résznél sérült a lemez?
105. noozi  PlayStation.Community tag
2010.05.25. 11:33:11
LV17
Válasz 103. Bjoe81hun üzenetére:
Nem gépfüggö..sajna fagy a játék néha
PSN ID; No_Ozi_
2010.05.25. 11:29:53
LV1
Még annyit, hogy már Seth-es küldetéseknél járok, eddig nem volt probléma .
2010.05.25. 11:24:16
LV1
Kész vagyok idegileg! Tegnap este olyan szinten fagyott le egymás után 3-szor, hogy semmire sem reagált a gép. Egyből beraktam más játékot az működött. Ma hazamegyek kiváncsi leszek mit reagál a játékra. Első szériás gépem van, lehet hogy ezt nem komálja? Két éve kaptam garanciásba, mert alaplap hibája volt a másiknak. Senkinél sem történt durva fagyás ennél a játéknál?
102. TCr64EU  Choose life
2010.05.25. 10:22:09
LV22
Ez az írás olyan jól sikerült, hogy most már az is meg fogja venni a játékot, aki eddig nem akarta! :)
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
101. zaz
2010.05.25. 09:41:40
LV3
Gyerekek ez már nem is játék ! Ez maga a vadnyugat!!!!
Besza-behu!!!!!!!
100. Mithorn
2010.05.24. 20:31:44
LV1
Nagyon ász a cucc :)
2010.05.24. 18:05:22
LV21
A hangulata nagyon ott van.
98. Lucsy  PlayStation.Community tag
2010.05.24. 16:26:19
LV12
Válasz 97. kristof üzenetére:
Szerintem meg az egyik legjobb beszámoló az oldalon...
nagy volt a pofam, elnezest kerek
97. kristof  PlayStation.Community tag
2010.05.24. 15:48:22
LV1
A teszt szerintem egy kicsit gyenge lett (de lehet hogy csak az én ízlésemnek), a játék viszont fantasztikus !!!
5 órája tolom, de még csak a Bonnie-s küldetésekből csináltam meg párat, mert valami mindig eltereli a figyelmemet.
96. HTB  Szerkesztő
2010.05.24. 14:01:17
LV7
Válasz 92. Kezo_HUN üzenetére:
csak az alcímekként illetve főcímként használt idézet az, ami Rejtő
Just another freak in the freak kingdom
95. noozi  PlayStation.Community tag
2010.05.24. 12:08:40
LV17
Válasz 94. Yagami üzenetére:
nemigzaán
PSN ID; No_Ozi_
94. Yagami  PlayStation.Community tag
2010.05.24. 10:35:16
LV1
A limited megéri?
Osu-No-Seishin !
2010.05.24. 10:29:33
LV2
Ez a teszt is etalon!Gratulálok!
2010.05.24. 07:09:28
LV1
Akkor Rejtő Jenő sem pontosan idézett. :)
"A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság." Buddha
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
RED DEAD REDEMPTION
Rockstar
Látványosság:
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
9/10
Pozitívum
Ezt a vadnyugatot mindenkinek látnia kell: szokásos Rockstar minőség minden területen...
Negatívum
...a szokásosnál talán icipicivel több, a játék sandbox voltából fakadó bosszantó aprósággal + a felskálázott 720p időszakos gyengeségei

MARTIN BELESZÓL
H-I-H-E-T-E-T-L-E-N, ahogy az R* ebben a játékban megcsípte a klasszikus westernfilmek hangulatát! Olyan örök klasszikusok leghíresebb jelenetei, helyszínei, történései köszönnek vissza, mint az Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf, a Django, a Volt egyszer egy Vadnyugat, A hét mesterlövész, vagy a Mackenna aranya. Ha egy kicsit is vonzódsz a téma iránt, fetrengeni fogsz a gyönyörűségtől, ahogy naplementéből napfelkeltébe lovagolsz a kaktuszok között, vagy grizzly medvére vadászol.