PlayStation.Community

2009.11.27. 15:39 Kedvcsináló
65 hozzászólás
Szerző: EmThor
Értékeld a cikket!
Dászvidánya a csatamezőn!

A nemrég megjelent – és igen okosan adagolt – Battlefield sorozat legutóbbi, második világháborús környezetbe vezető epizódja után (bővebb leírás itt), ezúttal a modern harcmezőkre kapunk invitálást. Alig másfél év telt el a sorozat jelenlegi konzolokon való megjelenése óta, mikor nemrég bejelentették, hogy először kizárólag PS3-ra lesz elérhető a jövő márciusban megjelenő új rész, többjátékos módjának béta változata, melyet sikerült kipróbálnom.

A ’B’ osztag korábbi kalandjairól annyit érdemes tudni, hogy a leegyszerűsített egyjátékos kampányon túl (értsd nem túl kidolgozott és viszonylag rövid), a hálózatos, egymás elleni küzdelmen volt a hangsúly. A játék modern környezetben játszódott és napjaink fegyvereivel, járműveivel küzdhettünk egymást megsegítve, vagy éppen egymás ellen.A Bad Company második része persze jóval többet ígér, mint elődje. Pillantsunk bele, mit várhatunk az orosz-amerikai konfliktus új felvonásától! Elindítva a zárt bétát, megtekinthetjük az aktuális ranglistákat és minden részletre kiterjedő statisztikáinkat. Ez egyrészt azért jó, hogy a saját fejlődésünket kövessük, másrészt pedig van egy külön menüpont a járműveknek, a fegyvereknek és kiegészítőknek. Például célzást segítő eszközt szerelhetünk az M16-osunkra, és eddig legalább fél tucat dzsipet, négyféle tankot és vagy három helikoptert láttam.

Az online részt elindítva, egy maximum 24 fő részvételével játszható pálya (amerikai ill. orosz oldallal), az „Arica Harbor” található. Ezen az észak-chilei pályán, az Atacama sivatag peremén kell helyt állnunk. Az óceán és a hegyek közé zárt keskeny földdarabon, katonai bázisokon, vasútállomáson és egy elhagyatott kisvárosban fogunk megfordulni. Az egyetlen játékmód a „Rush”, melyben az öt részre osztott térképen kell átküzdenünk magunkat támadóként, ill. védőként a két kijelölt pontot megóvnunk attól, hogy felrobbantsák.
Bevallom nektek én az első néhány menetben nagyon sokszor meghaltam. Nem is a megilletődöttségtől, hogy a háttérben úszó óriási füstfelhők mekkora konfliktusra utalhatnak, hanem mert a Modern Warfare 2 játékmenetéhez szoktam az utóbbi időben. Azonban itt teljesen másképpen kell játszani. Ez nem csak a vezethető járműveknek köszönhető, hanem eleve a térkép méretéből és változatosságából adódik. Bár a már említett zónás rendszer fennáll – azaz egyszerre csak a térkép egy szeletén fogjuk az ellent aprítani –, de ezek önmagukban is megfelelnek más játékok teljes multiplayer pályáinak. Ennek az az előnye, hogy taktikázni lehet, sőt kell is; hátránya hogy több időt vesz igénybe, míg minden eldugott zugot megismersz.Nagy örömre szolgált, hogy terepviszonyoknak megfelelően remekül ki lehet játszani a kasztokat, ezekből négy van szám szerint: közkatona, mérnök, felcser és felderítő. Értem ez alatt, hogy egyik alkalommal annyira lerohanták az amerikaiak a bázisunkat, hogy csak úgy pattogtak az orosz parancsszavak a levegőben (megjegyzem igen hangulatos atmoszférát teremtve ezzel). Nem bíztak semmit a véletlenre, két M1 Abrams tankkal berontottak a kis völgy közepén, és az elöl álló épületeket pár lövés után teljesen lerombolták. Az alap katonával és egy AK gépfegyverrel persze esélyem sem volt, csak úgy csengett a fülem a robbanás után, mikor meghaltam. Van ún. „killcam” is, ami megmutatja a minket éppen leölő ellenfelet. Ez akkor volt különösen hasznos, ha egy sunyi mesterlövész szedett le minket, mert így felfedhettük a pozícióját. Bár ekkor már késő volt, mert a bázist körülvevő dombokon, a sziklák közt már vagy három távcsöves osztotta az áldást, nem sok esélyünk volt. A tankokra visszatérve, legalább azokat elintéztük, ilyenkor jött jól egy mérnök: neki van ugyanis egyedül páncélökle, azzal már igen hamar ki iktatni a lánctalpasokat.
Később hátrébb szorultunk, és a kis városkát is elvesztettük. Itt taktikát kellett váltani, a korábban használhatatlan AK nagyon jól jött, mikor emeletről emeletre takarítottuk ki a sokszor még félkész házakat. Már nagyjából kezdtem kiismerni a térképet és bepróbáltam egy mesterlövészt, mit ne mondjak, a távcsőbe tekintve nem sokat látni, a célzás egy külön művészet, ráadásul egy futó ellenfelet szinte képtelenség eltalálni. Azért a hegyek oldalára felmászva, nem feltétlen elegáns módon, de sikerült pár G.I.-t leszedni. Akkor sem kell egyébként alábbhagyni a sunyisággal, ha esetleg a házak közt kommandózó osztagunknál éledünk újra. Ilyenkor pár C4-es az út közepére és egy eldugott sarokból lehet várni, míg belesétálnak a csapdánkba.
Végül elvesztettük a meccset. Tudom arról beszéltem, hogy jól ki lehet használni a kasztokat, de így sem biztos a siker. Kitartónak kell lenni, de néha ez sem segít azon, ha valaki nem úgy játszik, ahogy kellene, és ezt ki is próbáltam: lássuk csak mi az, ami hasznosabb egy gépfegyvernél? Egy még nagyobb fegyver! Lehet kövezni, de a felcser defibrillátoránál sokkal többet ér a kissé pontatlan, de óriási tárral rendelkező karabélya! Szóval nem a csapattársakat gyógyítgattam, hanem osztottam az áldást. Nem kifogásokat keresek, meg különben is túlerőben voltak; én biztos vagyok benne, hogy nem emiatt kaptunk ki…
Végül megkaptam a teljesítményemnek megfelelő pontjaimat, szintet léphettem (ez meccs közben is megtörténhet). Itt a BF1943-al ellentétben már nagy jelentősége van ennek, mert új fegyverekre és az ezekre szerelhető kiegészítőkre tehetünk szert, amelyeket akár a következő újraéledésünktől már használhatunk is. Nagyon sok eszközt lehet így megszerezni, melyek rendesen módosíthatják a játékmenetet és még alig láttam belőlük egy pár darabot.Összességében azt tudom elmondani, hogy a kezdeti sikertelenséget követően, kiismerve a játékot már nagyon élvezetes ütközeteket lehet megvívni. A grafika pár bakitól eltekintve rendben van, tényleg rombolhatóbbnak tűnnek az épületek, és a hangok még jobban szólnak, mint korábban! Lehet, hogy lerágott csont ez az orosz-amerikai ellentét, de higgyétek el nagyon hangulatos az egész. Az i-re a pontot a zónák közti előre leprogramozott jelenetek teszik fel, mikor berepülnek a vadászgépek és szétlövik a vasúti kocsikat (és így lehet majd a következő pályarészt elérni), vagy mikor az ütközet végén egy kis videó keretében bevonulnak a tankok az elfoglalt városba. Utóbbi bejátszás azért tetszett különösen, mert nem csak úgy a nagy semmibe vezet a játék vége, hanem van rendes lezárás.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket ez iránt a remek játék iránt. Még azért sok javítani való van rajta, de biztosra veszem, hogy hamarosan lesz egy mindenki számára elérhető változat is. Ahogy mondani szoktam: találkozunk a harcmezőn! До свидания! (Dászvidánya, viszontlátásra)!
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
65. tgabesz  PlayStation.Community tag
2009.12.03. 12:07:19
LV14
Válasz 63. Alien üzenetére:
A "play with friends" menuben neha elojon a jol ismert recseges, de jatek kozben meg nem volt problemam a chattel.
64. ALF22  Son of Liberty
2009.12.02. 12:52:46
LV26
Válasz 63. Alien üzenetére:
Bár mostanában vannak csöndes szakaszok, de ha magyarokkal játszom ők sokáig dumálnak.
63. Alien  PlayStation.Community tag
2009.12.02. 08:35:45
LV10
egy elég lényeges dolgot nem említetek...ami talán a legfontosabb...a chat működik már rendesen?!?!?
2009.11.29. 14:57:20
LV5
Válasz 40. EmThor üzenetére:
ilyen a háború, az nyer aki több pénzt öl bele :D .... :( nekem sem tetszik ez a dolog.
Sex - Game - Rock'n'Roll!
61. Lotar  PlayStation.Community tag
2009.11.29. 14:32:10
LV17
Válasz 50. Lotar üzenetére:
Kösz . Már rájöttem , még 91 nap !!!!! Király , mert még elég keveset toltam vele .
psn/sen id: pcpmate
60. Krista505  PlayStation.Community tag
2009.11.29. 12:36:20
LV10
Lehet még szedni valahol béta kódot amivel letölthetném a bétát?
59. hajzi  PlayStation.Community tag
2009.11.29. 09:44:40
LV4
Válasz 44. martin üzenetére:
A TVNetwork meg 6.500-ért telefon,tv,20M net.A játék meg szerintem iszonyatosan jo,vagy 70 órám van már benne és mégse unom (1map:)
HALA!
58. ALF22  Son of Liberty
2009.11.29. 00:05:17
LV26
Válasz 57. REDALERT99 üzenetére:
detto, a betuk kibaszott kicsik
es lcd ide vagy sdtv oda,de mas jatekban 5szor ekkorak vannak. nem is ertem miert lettek ekkorak
57. REDALERT99  Uncharted 2 Veterán
2009.11.28. 21:55:14
LV7
Hát nem tudom... nekem 1MB-os a net mégse tapasztaltam lag-ot...
Az első játszmám magyarokkal volt :D innen a PSC-ről :) danyek-el és tgabesz-el :) Bénáztam is rendesen ;) SD-n alig lehet elolvasni a betűket...
A játék meg nagyon jó, apróbb bugokkal :) BF nekem mindg is jobban bejött mint a COD...
PSN ID(UK): Redalert99 -==#1HUN in U2==-
2009.11.28. 18:33:44
LV2
Válasz 54. ALF22 üzenetére:
Ja csak hogy nekük szerződésünk van ami 2010 környékéig érvényes szal szivacs van :)

55. Az akkor nem is lehet olyan rossz
after several lucky shot and a few cheat codes ...
55. martin  Főszerkesztő
2009.11.28. 18:12:48
LV27
Válasz 52. Rachet_HuN üzenetére:
Rendszeresen mérem, 14 alá még nem ment szerencsére.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
54. ALF22  Son of Liberty
2009.11.28. 18:06:07
LV26
Válasz 51. Rachet_HuN üzenetére:
5mbitet ad 4000ért (ha van vezetékes telód is otthon pl)
Én próbáltam máshoz menni, de itt a világ végén (nyugaton) is a szolgáltatók 2 mbitet adnak 3800ért.
szal maradok a t-homnál és eddig a 2mbit is elég volt a ps3as multihoz
53. HUN_hatrix  The Saboteur
2009.11.28. 17:58:34
LV29
Megjegyzem a Vége videó amikor a tank átmegy a rádión az a pálya egyik részén játszódik.
És egy élő képre teszi be.
Egyszer ugyanis szembe jött egy motoros. :D
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
2009.11.28. 16:36:45
LV2
Válasz 44. martin üzenetére:
De hidd el attól mert azt állítják hogy az egy 20-as csomag 10-nél többet úgysem fognak tudni biztosítani max csak egyszer kétszer ...
after several lucky shot and a few cheat codes ...
2009.11.28. 16:23:27
LV2
Válasz 44. martin üzenetére:
A T-mobile meg 1Mb/s-ot ad 10k-ért XD
after several lucky shot and a few cheat codes ...
50. Lotar  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 15:46:40
LV17
Meddig él a béta ?
psn/sen id: pcpmate
49. Lotar  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 15:46:11
LV17
Nagyot üt ! - már most . Márciusban meg robbanni fog . Meglesz . Ez jobb , mint az MW2 - nekem kajakra . :]
psn/sen id: pcpmate
48. soliduss  A Krónikás
2009.11.28. 14:22:41
LV25
Válasz 44. martin üzenetére:
Nekem is ilyen van... és semmi panasz nincs rá....
47. Beeblbrox  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 12:41:42
LV3
Válasz 46. Beeblbrox üzenetére:
Fúúú, de szépen fogalmaztam:D
46. Beeblbrox  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 12:41:15
LV3
Válasz 44. martin üzenetére:
Ja, persze pesten. Csak itt nem mindenki pesten van, én itt Szigetszentmiklóson 7ért kapom a most upgradelt 8mbit-es netet.
45. tgabesz  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 12:31:04
LV14
Válasz 44. martin üzenetére:
Ha elérhető az adott területen. Tavaly próbáltunk digire váltani, de hiába...
44. martin  Főszerkesztő
2009.11.28. 12:20:41
LV27
Válasz 43. Rachet_HuN üzenetére:
Mennyit? A DIGI 6 ezerért adja a 20-ast, tévével.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2009.11.28. 12:07:42
LV2
Válasz 41. martin üzenetére:
Persze tudom ... de így is szép kis summát kérnek ennyiért is ...
after several lucky shot and a few cheat codes ...
42. tgabesz  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 12:03:37
LV14
Válasz 40. EmThor üzenetére:
Nem annyira, a nagyját hamar meg lehet nyitni és nem is annyira veszélyesek.
41. martin  Főszerkesztő
2009.11.28. 11:08:24
LV27
Válasz 38. Rachet_HuN üzenetére:
Az 1MB-os net 2009-ben nagyon kevés egy sokszereplős online multi háborúhoz. Ez nem a game hibája.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
40. EmThor  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 11:03:34
LV12
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de az előrendelői plusz játékon belüli cuccok jogosulatlan előnyenek tűnnek, pénzért. Ez nem tetszik. Vagy rosszul gondolom? (a cikkben nem volt helye ennek)
39. tgabesz  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 10:52:28
LV14
Válasz 35. Danyek üzenetére:
Az előző rész demója is ugyanilyen jól futott, aztán jött a teljes játék és iszonyúan laggolt. De az bíztató, hogy az 1943-nál ilyen probléma nem volt.

#36: Nem szeretem a Thompsont, így marad a 2 kedvenc shotim meg a jihadolás. No nem mintha ezek használatát nem élvezném, de közepes távolságra hatástalanok.
2009.11.28. 10:39:04
LV2
Én csalódtam ... Grafika ábszut nem javúlt sőt néhol talán rosszabb lett ... 1MB/s -so net melett úgy laggolt mint ha valami fogyatékos csávóval mennél aki a harcmezőn rohamot kapott ... Egyedül talán a hangulatára mondhatom azt hogy jobban megfog de úgy összességében nem ragadott el ... Persze tudom hogy ez még csak BETA de akkor is ! ( Ennek ellenére úgyis szarrá fogom nyomatni a gamet :)
after several lucky shot and a few cheat codes ...
37. Leon0424  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 10:37:10
LV11
Danyek mester tanítasz majd, lövöldözni..??
H.U.S. Clan Leader/ Resistance 3
36. Danyek
2009.11.28. 10:28:12
LV10
Válasz 34. tgabesz üzenetére:
Áááá. Beválasztod a Thompsont azt mész azzal. Akkor is a sniperhez kapod a pontokat. Így azért sokkal egyszerübb, mint sniper fegyóval.
Lagglefield: Lag Company
35. Danyek
2009.11.28. 10:26:14
LV10
Válasz 33. tgabesz üzenetére:
Igen, azt én is szoktam tapasztalni olykor-olykor. Itt lényegesen elviselhetöbb, mint az egyben volt.
Lagglefield: Lag Company
34. tgabesz  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 08:34:55
LV14
Válasz 28. Danyek üzenetére:
Igaz. de a maxhoz annyi pont kell, hogy addigra megunom a jatekot (foleg a sniper tapolasa eseten).
33. tgabesz  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 08:28:04
LV14
Válasz 30. Danyek üzenetére:
Tulajdonkeppen lag folyamatosan van. Nem teleportalodnak a jatekosok, de pl a fedezekbe huzodas utani sebzodes itt is jelen van. De ez szerintem a gyenge netem miatt van. Hiaba, egy 3 megabites adsl nem online lovoldekre van.
32. sodji
2009.11.28. 02:52:54
LV3
Hatalmas játék lesz! A Beta kellőképpen meggyőzött. Nekem sokkal jobban tetszik mint az MW2, ez után nincs is kedvem berakni a COD-ot!
PSN ID: sodji www.mta-racing.com www.sbkm.hu
31. Lara  beauty junkie
2009.11.28. 01:38:57
LV26
hohó! :)
az előzőt még nézni is imádtam. órákig tudtam csekkolni. :)
30. Danyek
2009.11.28. 01:17:54
LV10
Válasz 18. kluft üzenetére:
Lagg? Az attól függ, mennyire torrentezel közben :D
Lagglefield: Lag Company
29. Danyek
2009.11.28. 01:16:21
LV10
Válasz 17. ALF22 üzenetére:
Biztos SD TV-d van :D
Lagglefield: Lag Company
28. Danyek
2009.11.28. 01:15:26
LV10
Válasz 13. CountofHell üzenetére:
Szerintem így tökéletes, hogy ennyi pont kell hozzájuk. Milyen lenne már, ha az összes kis nyomoronc a legtutkóbb fegyókkal nyomulhatna? Totál káosz lenne... (Pont mint BC1-ben unlocks hétvégén. Mindenki F2000-rel tolta...) Meg amúgy is. Mindenki azzal a fegyverrel nyomul, ami a legjobban bejön neki. Ha meg minden áron a leguccsó fegyó kell neki, akkó meg dolgozzon meg szépen érte!
Lagglefield: Lag Company
27. Danyek
2009.11.28. 01:05:24
LV10
Jó kis teszt lett.

Fegyófejlesztés: Nemsoká kimaxolom a medic-et ^^
Lagglefield: Lag Company
26. tgabesz  PlayStation.Community tag
2009.11.28. 01:04:27
LV14
“elvileg a Beta-nak bugmentesnek kellene lennie“
Micsoda?

Egyebkent a jatek alfa allapotban van. Ahhoz kepest nem is annyira bugos.
2009.11.27. 23:53:30
LV1
Válasz 24. csepi81 üzenetére:
miért nem alszol már :)
2009.11.27. 23:43:37
LV5
Válasz 18. kluft üzenetére:
A képek mindíg szebbek egy kicsit,de itt azt kell mondjam hogy élőben jobb az összhatás és az a hangulat... áhh elmondhatatlan.

Lag-ra nem emlékszem,vagy lehet h csak túl elfoglalt voltam ahhoz h észrevegyem .
Csúnyán törik !!!4!
23. Beeblbrox  PlayStation.Community tag
2009.11.27. 23:24:21
LV3
Válasz 7. Foxhound üzenetére:
Nekem is nehezen indult be,de onnantól marha jó játék.
22. EmThor  PlayStation.Community tag
2009.11.27. 23:05:46
LV12
Lag nincs nagyon és nagyon jól néz ki. De még bugos olykor. Első nap a megszerzett pontokat nem szinkronizálta például.
21. PoRoLY  Secretum ad vitam aeternam art
2009.11.27. 22:38:01
LV12
Olyan hibái vannak hogy azokat sürgősen orvosolni kell!
PSN ID: PoRoly_Hu -->http://porojj.deviantart.com/
20. Masamune  PlayStation.Community tag
2009.11.27. 22:30:14
LV14
A játék amúgy nem így néz ki:P
"Na de Gyurma Gyuszi!"
19. Masamune  PlayStation.Community tag
2009.11.27. 22:27:12
LV14
A játék fantasztikusan jó, játékélményileg, grafikailag sem rossz de nem ebben emelkedik ki hasonszőrű társaitól.
"Na de Gyurma Gyuszi!"
18. kluft  PlayStation.Community tag
2009.11.27. 21:32:46
LV8
A béta hozza ezt a látványt mint ami a képeken látható? Mennyire tapasztalható lag?
Semper Fidelis
17. ALF22  Son of Liberty
2009.11.27. 20:33:08
LV26
csak a betűket TEGYÉK NAGYOBBRA MERT KIBA....OTT MÜTYÜRÖK!!
A játék meg fantasztikus. Cod-ot adnám is el a francba, ha most jelenne meg ez.
2009.11.27. 20:22:20
LV1
Kell nekem!:D
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Blast Zone! Tournament (PS4, PSN)
2019.08.16. 09:15 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A lemásolt házifeladat esete.
Songbird Symphony (PS4, PSN)
2019.08.15. 12:01 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
"Hajnalonta engemet / gerle-galamb költöget"
Mozi - Halálos iramban: Hobbs & Shaw
2019.08.15. 11:48 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A macsó kopasz bácsik visszatértek.
Attack of the Earthlings (PS4, PSN)
2019.08.14. 11:30 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: HTB
A vadkapitalizmus túlkapásai.
Wolfenstein: Cyberpilot (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.12. 20:19 PlayStation Network
14 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Cyber-langweilig.
Etherborn (PS4, PSN)
2019.08.11. 23:41 PSC egyperces
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Délutáni fejtörő.
Toki (PS4, PSN)
2019.08.10. 20:07 PlayStation Network
6 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Retro majomkodás.
Képregény - Megtorló: Végszó
2019.08.09. 19:00 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy utolsó megtorlás.
Blazing Chrome (PS4, PSN)
2019.08.08. 14:30 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Ember Contra Gép.
Verlet Swing (PS4, PSN)
2019.08.07. 10:39 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Amikor Peter Parker elszívja az első trombitát.