PlayStation.Community

2020.01.10. 14:00 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Platformer köntösbe bújtatott vírusirtás.

Kifejezetten imádom, ha egy alapvetően egyszerű mechanikára épülő játékot egy frappáns sztorival fejelnek meg. A királynő megmentése és a gonosz erők legyőzése helyett az Exception-ben a nagymama gépére települt vírusokat kell elpusztítanunk. Semmi túlgondolás a dolog mögött, így egyből bele is vethetjük magunkat a nagy tisztogatásba. A helyszínek alapját egy virtuális neon világ adja. Itt kell a hősünket irányítva mindenféle akadályt legyőzve kitisztítani a mami gépét.

A villogó fényjáték elsőre szokatlan lehet, mert nehézkessé teszi a tájékozódás, ettől függetlenül néhány menetet követően hozzá lehet szokni. Csak hogy ne legyen egyszerű a dolgunk, a szimpla 2D platformer kihívások rendesen meglesznek bolondítva, ahogy haladunk előre a sztoriban. Ha sikerül egy adott chaptert átvinni, ugrásszerűen nehezedik a játék, és egy képregényes stílusú kisfilmet is végignézhetünk a történettel kapcsolatban. Maga a játékmenet egyébként pörgősnek mondható, ami igencsak betudja rántani az embert. Akciódús bossharcok és változatos pályaelrendezések tartják fenn az érdeklődést, ez pedig egy ügyességi platformer esetén kulcsfontosságú tényező. Az élményhez pedig egyértelműen hozzáad, hogy szükség esetén eltudjuk forgatni a pályát, ezzel pedig teljesen új dolgokat nyithatunk meg. Ilyenkor érdemes szétnézni a gyűjthető byte-ok után, mert ezek segítségével tudjunk fejleszteni karakterünk különleges képességeit.
Véleményem szerint a játék egyik fő pozitívuma, hogy egyáltalán nem nehéz. Egy zöldfülű player bicskája sem fog beletörni az első pár pályába. Sokáig élvezhető marad és a boss harcok sem teljesíthetetlenek, csak egy kis odafigyelés kell hozzá. Aki a kihívást keresi annak sem kell búsulnia, mivel adott a szokásos stopperóra elleni harc, vagy a tökéletes értékelés bezsebelése. Ha a platinára is ráhajtunk, akkor érdemes felkötni a gatyát, mert a gyűjthető elemek felkutatása igényel némi készséget. A hangok egyébként elég egyszerűek, néhány ismétlődő tuc-tuc zenében kimerül a felhozatal. Ez persze illik a neon világ képéhez, viszont fél óra játék után inkább a saját zenéimet hallgattam jobb híján. A látványról ugyanezt tudom elmondani, hogy ideig óráig érdekes ez a 2.5D világ, sőt még az újdonság hatása is magával ragadott, de aztán hamar elillant az érzés mivel a pályák témái nem különösebben újultak meg. Simán eltudtam volna képzelni, hogy bizonyos szintek teljesítése után megváltozik a színtematika. Ez egy kifejezetten alapvető elem az ilyen egyszerű látványvilággal bíró játékok esetében, nagy kár érte.

Az Exception tehát nem lett egy korszakalkotó remekmű, de érzésem szerint nem is ez volt a cél. Egy könnyed, ugrálós, ellenség szétverős ügyességi játék lett, ami az eredeti ötleteknek köszönhetően igencsak ajánlott a stílus kedvelőinek. A tartalomra egyáltalán nem lehet panasz, hiszen jó pár óráig elfog tartani mire kitakarítjuk a nagyi gépét. Csak szakképzett vírusirtó szakembereknek ajánlott a szoftver futtatása!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Traxmaster Software
Fejlesztő: Traxmaster Software
Megjelenés: 2019.07.03.
Ár: 4590 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 4.74 GB
Web: https://exceptiongame.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. Lotar  PlayStation.Community tag
2020.01.11. 09:42:12
LV18
Klassz, bejönnek az ilyen cuccok. :)
psn/sen id: pcpmate
1. Janinja82  Mérges Sárkány
2020.01.11. 00:37:00
LV3
Szeretem az ilyen platformereket amik nem akarnak év játékai lenni. Csak azt, hogy végigvidd. Ebből a Global Gladiators volt a csúcs.
A cikket köszi!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Exception
Traxmaster Software
REMEK