PlayStation.Community

2020.01.06. 15:49 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
Epilógus.

A Life Is Strange hívők táborában bizonyára nem én voltam az egyetlen, aki számára 2019 nem érhetett véget anélkül, hogy szemtanúi lehessünk a farkastestvérek szívbe markoló története epilógusának. Jómagam nagyon kíváncsi voltam már csak azért is, mert az egyes epizódokra történő hosszas várakozás jó oldalaként mindig az adott évszaknak megfelelően kerültek kiadásra az egyes részek, és tavaly ilyenkor hihetetlenül hangulatos volt a karácsonyi ihletésű „The Awesome Adventures of Captain Spirit”, illetve a „Rules” című felvonásokkal játszani.
A december 3-án landolt, várva várt befejezés, a Wolves ugyan nem egy téli csodavilágot jelenít meg ismételten, hanem az arizonai sivatagban, illetve az amerikai-mexikói határ mentén játszódik, ahova ugye hőseink lassan másfél évvel ezelőtt elindultak. A negyedik rész végén történt, szokásos módon drámai események után hőseink édesanyjukkal töltenek pár nyugodt hetet egy, mindenféle társadalmi szabály alól mentes, szinte utópisztikus közösségben, mielőtt elindulnának oda, ahova a mindent elindító, tragikus Seattle-i események óta készülnek testi és lelki értelemben egyaránt, azaz a mexikói határt jelző falhoz.

A Wolves és az előző négy (azaz a Captain Spiritet ide számítva öt) rész között az a legnagyobb különbség, hogy míg korábban döntéseket hoztunk, most meg kell együk, amit főztünk. A puding pedig ki más, ha nem Daniel, a fiatal, telepatikus képességekkel bíró fiú, aki nevelésének minden gondja a 17 éves bátyus, Sean Diaz vállára tornyosult, nehezített körülmények között. Ugyan a záró epizódnak is van egy eldöntendő kérdése a történet végén, ami a srácok egész hátralevő életét meghatározza, de hogy ott milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, az a korábbiakban hozott választásaink eredménye.
Bevallom őszintén, én egy olyan megoldás mellett tettem le a voksom, amit csak a cucc videojáték természete miatt vállaltam be, de morálisan nem értettem vele egyet, főleg amikor az epizód végén láttam, hogy a playereknek csak a kisebbik hányada döntött ugyanígy. De hát természetesen van lehetőség minden, rendelkezésünkre álló végkifejletet végigzongorázni. Arra is kíváncsi voltam, hogy az utolsó fejezet végén mennyire hagyják meg a fejlesztők az esetleges folytatás lehetőségét... Nos, a válasz erre a semennyire, mert tökéletesen kerek, egész, lezárt a sztori, mint Max és Chloe, a másik két Life Is Strange főszereplő esetében. A jövőt tekintve mondjuk simán el tudok képzelni teszem azt Captain Spirittel valamit, vagy bárkivel a karakteres mellékszereplők közül.

Apropó, mellékszereplők. Ezen a téren a Dontnod továbbra is zseniális munkát végzett, nekem a kedvenc pillanatom az egyik korábbi sorozat domináns karakterének felbukkanása, aki most szöges ellentétben áll korábbi önmagával, minden értelemben. Ugyanakkor sajnos azt is le kell írnom, hogy nem kaptunk választ arra, mi lett Sean hölgyismerősei, nevezetesen Lyla és Cassidy történetének vége. Az amerikai társadalomkritika változatlanul erőteljes és kendőzetlen, a szinkronszínészek pedig ha lehet, még jobb munkát végeztek, mint eddig. Összességében ha nem is találtuk meg a happy endet Sean és Daniel sztorija végén – talán mert olyan nincs is -, a videojáték történelem két újabb ikonikus szereplővel gazdagodott egy, a saját műfajában is egyedülálló, és a saját maga állította, rendkívül magas minőségi követelményeknek is megfelelő műalkotással, a Life Is Strange 2-vel egyetemben.

(Ezt a kiváló játékot partnerünk, a Cenega Hungary biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható az epizód külön a PlayStation Store-ból 2490 Ft-ért. Az első, a második és harmadik és negyedik epizód ára ugyancsak 2490 Ft, 2490 Ft, 2490 Ft, illetve 2490 Ft. Ha esetleg már lecsaptál a nyitófejezetre, akkor 9899 Ft-ért fizethetsz ba a maradék négy részre.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2020.01.06. 18:43:48
LV4
Lemezesen bezsákolva az egész évad, már csak idő kellene, hogy elkezdhessem!
I love games!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Life Is Strange 2 - Episode 5
Square Enix
SZÍNARANY