PlayStation.Community

2019.12.28. 11:18 Cool-Túra
46 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Ríviai Geralt a Netflixre költözött.

Egyetemes törvény, vagy inkább évről-évre meg-megerősödő tény, hogy videojátékból nem lehet igazán jó filmet vagy tévésorozatot készíteni. Az igaz, hogy az utóbbi időben született néhány olyan vállalkozás (vegyük csak példának a remek Castlevania animációs szériát), amely, ha a jeget nem is törte meg, de legalább pozitív alternatívát mutatott, annak ellenére is, hogy a sötétség még mindig túlerőben van a fénnyel szemben, ha videojáték-adaptációkról van szó.
A Netflix streaming szolgáltatóján nemrég debütált Vaják első évadja viszont annyiból más kávéház, hogy eredetileg regénysorozatként látta meg a napvilágot: a lengyel író, Andrzej Sapkowski még a ’80-as években indította útjára a szörnyvadász Ríviai Geralt kalandjait, a Vajákra keresztelt sorozat pedig összesen nyolc kötetet fialt, amelyek természetesen hatalmas sikert arattak, és több mint húsz nyelvre (köztük magyarra) fordították le őket.
Már önmagában ez is elég lett volna az üdvösséghez (no meg a mozgóképes adaptációhoz), csakhogy időközben a szintén lengyel illetőségű CD Projekt összehozott Sapkowski szerteágazó fantasy mitológiájából egy vitathatatlanul zseniális videojáték-trilógiát, amelynek befejező része, a The Witcher 3: Wild Hunt (amit szerintem végképp nem kell bemutatnom senkinek sem a PSC felületén) olyannyira elsöprő és grandiózus kritikai és közönségsiker lett, hogy nem csupán az író könyveinek népszerűségét emelte egy teljesen új szintre, de az ember a tévésorozattal kapcsolatban is automatikusan a videojátékokra, különösen a harmadik epizódra asszociál.

Pedig a széria alkotói már a legelején elmondták, hogy egyáltalán nem támaszkodnak a játékokra, sőt, a sorozatot végig nézve az összességében elmondható, hogy Sapkowski regényeihez sem ragaszkodtak túlságosan. Az első évad az első két novellásköteten, Az utolsó kívánságon és A végzet kardján alapul, ugyanakkor nem árt elvonatkoztatni mindkét alapanyagtól – a játékoktól, amik miatt már a széria előzeteseit látva is sokan átkokat szórtak az alkotókra („Nincs szakáll? Pokolra veletek!”), és egyúttal Sapkowski műveitől is, mivel az írók egyáltalán nem követik annyira szorosan azok cselekményét, mint amennyire várható volt.
Persze nagyjából megvan a sorozatban is mindaz, amiért megszerettük a könyveket: elnagyolt egzotikus, vagy épp hátborzongatóan sötét, horrorisztikus helyszínek, sötét középkort idéző épületek, jelmezek és páncélok, érdekes, szórakoztató, esetleg félelmetes figurák, különböző lények, törpék, varázslók, boszorkányok, tündék, szörnyszülöttek, a szláv mitológiából és a kelet-európai történelemből ismerős elemek, a való életre is lefordítható témák (a rasszizmus, az idegengyűlölet, vagy a kisebb rossz témaköre ugyanúgy előkerül itt is, mint a könyvekben), amelyek miatt a Vaják-történetek éppúgy szólnak a közép- és kelet-európaiakhoz, illetve úgy en bloc a világ minden olvasójához is, mint a lengyelekhez.

Az írók félig-meddig idomulnak a Sapkowski által lefektetett világhoz és szabályrendszerhez, jobban mondva a mindösszesen nyolc, egyenként nagyjából háromnegyed-egy órás hosszúságú epizód során nagy vonalakban felskiccelik ennek a színes és izgalmas világnak a legfontosabb figuráit és tudnivalóit. Itt jön a képbe az egyszerre egybefüggő és epizodikus forma, azaz, hogy az évad legtöbb eseménye csak lazán kapcsolódik egymáshoz, és bár fel-feltűnik néhány összefüggő szál, amelynek mindhárom főszereplő, a szörnyvadász Geralt, a nehéz sorsú, ámde idővel nagy babérokra törő Yennefer, és a menekülni kényszerülő, itt még tinédzser hercegnő Ciri is fontos résztvevője (a cselekmény tényleges gerince a Nilfgaardi Birodalom inváziója, ami végeredményben összefogja és végül össze is hozza a három karaktert), a történet ennek ellenére több mederben folyik, és amire eljutunk a szezon fináléjáig, azaz a főszereplők egymásra találásáig (hiszen lényegében erre a végpontra van kihegyezve az egész első évad), ahogy mondani szokás, sok víz lefolyik még a Dunán.
Ugyanakkor az, hogy gyakorlatilag minden részben más-más események történnek, amik sokszor teljesen függetlenek egymástól, ráadásul nem is egy időben zajlanak (azért a második-harmadik epizód után csak rájön a néző, hogy a három szálból minimum kettő nem ugyanabban az idősíkban bonyolódik, noha az ezek közötti éles váltogatás később is eléggé zavarossá teszi a tájékozódást), kifejezetten novella- vagy épp videojáték-szerűvé teszi az összképet.
Minden epizódot egy novelláskötet egy-egy rövid történeteként lehet aposztrofálni, vagy ha úgy nézzük, akkor egy videojáték fő- vagy mellékmissziójaként. Geraltunk az elején felveszi a küldetést a megbízótól, elindul az úton, hogy végrehajtsa azt, közben egy sor érdekes figurával találkozik (akiket vagy barátjának fogad vagy lekaszabol), majd az úti céljához érve teljesíti a feladatot, végül felveszi érte a fizetséget, és éli tovább a világát addig, amíg bele nem botlik a következő megbízásba.
Közben vissza-visszatérünk a kulcsfontosságú szálakhoz, amik előrébb viszik a történetet (az évad közepére beiktatott lakodalmi haddelhadd egyértelműen a legjobb pillanatok közé tartozik), esetleg tovább árnyalják a karaktereket (Geralt és Yennefer „tatai várban” való évődése is erős pontja a szezonnak), vagy épp csak ügyesen és tudatosan építik tovább a Vaják világát (Geralt és a striga harca mintha egyenesen a videojátékokból érkezett volna). És ez a fajta elbeszélésmód kissé idegen és riasztó lehet azoknak, akik a nagyívű történetvezetéshez szoktak (valószínűleg többek közt ezért sem nyerte el túlságosan a kritikusok tetszését), bár az kétségtelen, hogy a színészek mind-mind megteszik a magukét, különösen Henry Cavill, akin tökéletesen érződik, hogy valóban nagy rajongója a The Witcher videojátékoknak, és ennek köszönhetően apait-anyait beleadott a szerepbe. Megjelenésében és hanghordozásában is remekül hozza Geraltot, a szűkszavú harcost, aki nem hajlandó fejet hajtani semmiféle e világi, vagy nem e világi hatalom előtt, inkább saját morális kódexe szerint él, maga körül pedig mindenhez és mindenkihez csakis cinikusan viszonyul. Magányos farkas ő, aki folyton-folyvást úton van, és attól függetlenül, hogy pénzért öl, és a hősök alapvető, tipikus jellemvonásait szinte egyáltalán nem lehet ráhúzni, mégis vannak magasztos pillanatai, és néha-néha (a westernhősökhöz és az öntörvényű kardforgatókhoz hasonlóan) megjelenik bizonyos helyeken, és segít, így elnyerve a nézők szimpátiáját, valamint a bebocsátást az emlékezetes és legendás anti-héroszok megkophatatlan panteonjába.

Azonban ehhez a státuszhoz a Vaják-sorozatnak még nagyon-nagyon sokat kell nőnie. Az mondjuk végeredményben elmondható róla, hogy szerencsére nem játszik biztonsági játékot, és mer bátor lenni (már ha a szokásostól eltérő narratíva annak számít), azonban az látszik rajta, hogy az első szezon egyfajta próba, amely először is lassan építkezve szeretné nekünk bemutatni saját világát és karaktereit, a jövőbeli nagy eseményeknek pedig csupán nagy vonalakban ágyaz meg, miközben a három főszereplő kapcsolata és a viszonya is még kibontakozásra vár.
Nem mintha ezzel baj lenne, és a kicsit gyakrabban elő-előforduló negatívumokat leszámítva (itt egy lagymatagabb epizód, ott egy gyengébb CGI-lény, aminél rendesen kilóg a lóláb) tisztességesen elkészített sorozat ez, ami egyaránt ajánlható a könyvek rajongóinak és a laikusoknak is – hogy melyik csoportnak fog jobban tetszeni, azt elég nehéz megmondani, lévén mindkét rétegnek megvannak a maga előnyei.
Előbbiek biztosan üdvözölni fogják a jól ismert világot, eseményeket és karaktereket (azért valljuk be, nem mindennapos élmény mozgásban látni mindezt, méghozzá élőszereplős formában), utóbbiaknak pedig ez még úgy is lehet egy szórakoztató, élvezetes sorozat, hogy magát a könyveket és a videojátékokat csak hallomásból vagy egyáltalán nem ismerik. Tehát a Vaják egyáltalán nem lett rossz, sőt, kifejezetten korrekt sorozat – de van még hova fejlődnie.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
46. Itachi  PlayStation.Community tag
2020.01.03. 22:35:45
LV2
Válasz 44. sauce üzenetére:
Ciri így is túlkoros...Mikor Transriverben találkoznak kb. 11 éves...A filmben akárhogyerőködnek nem fogja senki elhinni,hogy Ciri 11 az első évad végén...Egész sorozat egy szégyen.
ヤレヤレ、ダゼ。
45. DarthWhite  PlayStation.Community tag
2020.01.02. 12:59:00
LV1
Válasz 44. sauce üzenetére:
Ez akkor sem egy játék filmes adaptációja, hanem egy könyvsorozaté, mivel utóbbi eseményeit dolgozza fel. A játékok inkább lehetnének a könyvsorozat folytatása, de mivel egyik játék sem canon, inkább a fanfic kategóriába tartoznak.
44. sauce  PlayStation.Community tag
2020.01.01. 01:44:00
LV1
Azon, hogy kizárólag a könyv alapján készül, a játékot figyelmen kívül hagyva, kb már az első trailer után változtattak. Rájöttek, hogy így nem tetszik az embereknek. A második trailerre már telenyomták olyan motívumokkal, amik a játékra hajaznak. Olyan zenészeket kerestek, ami hasonlít ahhoz, ami a játékban volt - az első trailer idejében még nem volt meg a zenész. És még annyi apróság van, amit a játékból vettek át, de egyvalamit különösképpen megemlítenék. A záró epizód végén, ahogy Geralt és Ciri egymásra talál, teljesen lemásolták a harmadik résznek a legjobb jelenetét, amikor újra egymásra találnak és visszaemlékszik, még a kameraállás is ugyanaz. Még hogy nem játék alapján készült. :) És amit onnan átvesznek, az csak jó lehet, mivel a játék egy remekmű.
A karakterekkel nekem is voltak problémák, különböző hajszín, származás, de meg lehetett szokni, nem zavart különösebben. Belegondolva, bizonyos esetekben még talán jól is döntöttek. Yennefer és Ciri esetében mindkettő jóval fiatalabb és éretlenebb ahhoz képest, ahogy a játékban megszoktam, de talán pont így lesz jó, mert a következő évadokra beleérnek, és egyébként is korábban játszódik. Mondjuk az idővonalakkal totál vakon voltam, hogy ez most mikor van, mennyi idő telt el két esemény között.
Összegezve nem volt egy csúcs sorozat, de jó volt. Nálam itt tört meg a jég arról, most először láttam egy játék filmes adaptációját olyan minőségben, amire azt tudom mondani, hogy színvonalas.
nem szósz, hanem száúcse
43. VictorVance  Szerkesztő
2020.01.01. 00:17:41
LV19
Válasz 36. gabe82_ üzenetére:
Az egyik színésznő pl. anno még a Barátok köztben is szerepelt :D
Örülünk?
42. ColdHand  Szerkesztő
2020.01.01. 00:15:24
LV22
Válasz 36. gabe82_ üzenetére:
Ezt pont néztük is a stáblistánál, hogy gyanúsan sok volt a magyar név.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
41. martin  Főszerkesztő
2019.12.29. 19:35:01
LV27
Válasz 40. VictorVance üzenetére:
A internetten olvastam.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
40. VictorVance  Szerkesztő
2019.12.29. 18:39:43
LV19
Válasz 39. martin üzenetére:
https://media.tenor.com/images/413e3b6da8170a[...]
Örülünk?
39. martin  Főszerkesztő
2019.12.29. 18:01:57
LV27
Válasz 29. tsz üzenetére:
Dilizek tes, nem láttam a sorozatot.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
38. gabe82_  PlayStation.Community tag
2019.12.29. 16:18:39
LV16
Válasz 37. pityesz555 üzenetére:
Nem fura, hanem kurva idegesítő. Feka elf, feka páncélos lovag, feka varázsló. Csak tekertem a fejem folyamatosan. Ha lesz buzi karakter is, ott hagyom abba a sorozatot.
37. pityesz555  PlayStation.Community tag
2019.12.29. 13:17:27
LV1
Nem vártam tőle sokat,de kellemes csalódás volt.Néha nagyon jól eltalálták a könyvek hangulatát.A harcok nekem tetszettek,a változtatásokkal sem volt bajom.
Na jó az fura volt,hogy mindenhol volt egy kötelező fekete karakter,de hát ők így képzelik el a Kontinenst. :) És a CGI néha gyengécske.
36. gabe82_  PlayStation.Community tag
2019.12.29. 11:04:24
LV16
Részben Magyarországon forgatták és van egy csomó magyar (mellék)szereplő. Az egyik törpe ismerős is volt.
35. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 23:58:14
LV2
Válasz 34. Aki23 üzenetére:
Pontosan tudom, az elemzésemben ált. leírom, hogy melyik rész alapján. Ettől még szomorú.
ヤレヤレ、ダゼ。
34. Aki23  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 23:34:55
LV19
Válasz 31. Itachi üzenetére:
Könyvek alapján készült, de teljesen felesleges 1-1ben azt várni.
33. tsz  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 20:47:57
LV1
Válasz 32. VictorVance üzenetére:
Aha, köszi. Nem emlékeztem.
32. VictorVance  Szerkesztő
2019.12.28. 20:17:09
LV19
+1
Válasz 29. tsz üzenetére:
A könyvben szó van róla, hogy Geralt utálja a szakállt.
Örülünk?
31. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 20:05:44
LV2
Válasz 30. wooltur üzenetére:
Botor módon elolvastam a könyveket előtte. Ez a sorozat azoknak készült, akik csak a játékokkal játszottak. Azok max a szereplőválasztáson akadhatnak ki, de nem azokon a dolgokon, miket az értékelésemben kiveséztem.
ヤレヤレ、ダゼ。
30. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 20:03:56
LV16
Válasz 27. Itachi üzenetére:
Látom téged nagyon szíven ütött ez a sorozat. :D
R.I.P. Brúnó :-(
29. tsz  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 19:13:56
LV1
Válasz 1. martin üzenetére:
Ne. Emlékszem már a könyvben kitértek-e a szakállra. Szerintrm a borosta elég Cavill arcának a hhangulathoz. Yennefer szerintem jó. Trissről még kevés, anit láttu k. Kicsit inog a dolog az eddigi szereplés alapján valóban.
Az, hogy sok helyen változtattak a történeten inkább baj. Mondjuk a Ciri mag!nyos utazását meg gondolatait értem, hogy a filmhez kreált feketebőrű elfnek mondatják el. Igy legalabb hallunk valamit.
28. tsz  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 19:09:22
LV1
+1
Szerintem korrekt lett. A Tronok harca gyalazat utan vegre valami. Egyaltalan nem osszehasonlitando. Ket teljesen mas koncepcio a regeny is. Nekem Cavill kellemes meglepetes. Jol hozza Geraltot. En a konyveket is olvastam a Witcher 3-at imadtam. En orulok, hogy van es lesz ez tovabbra is.
27. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 18:45:23
LV2
Válasz 20. VictorVance üzenetére:
Inkább írtam egy saját értékelést blogban. Kicsit hosszú lett.
ヤレヤレ、ダゼ。
26. Nova  vas Normandy
2019.12.28. 17:22:08
LV14
+2
Bár ha így utólag belegondolok, mintha némileg sötétebb lenne Roach színe az eredetinél.
Ha ez előbb feltűnik végig sem nézem a sorozatot.
" I'm my own worst enemy "
25. Asher  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 15:41:04
LV2
+1
Nagyon bejött, bár az első rész felénél majdnem kikapcsoltam, szerencsére nem tettem. Minden betegsége ellenére számomra az év meglepetése.
PSN ID: Asher0482
24. Nova  vas Normandy
2019.12.28. 14:44:44
LV14
+1
Roach a legjobb karakter.
" I'm my own worst enemy "
23. ralphcliff75  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 14:20:13
LV3
+1
Én nulla elvárással ültem le a TV elé és nagyon jól szórakoztam. Pont olyan könnyed jó szórakozás volt, mint a játék. Amellett, hogy komoly a téma, nem teljesen veszi magát komolyan és ez nekem bejön. A színészek szerintem nagyon jót alkottak, leszámítva Trisst, ő volt az egyetlen gyenge pont. Ezen kívül még az volt számomra egy picit negatív, hogy túl sok mindent tömörítettek egy évadba, de remélhetőleg a második szezonra behúzzák a féket. Külön kiemelném Henry Cavillt ugyanis neki van kitalalva Geralt szerepe, egyszerűen fergetegeset játszik. Látszik rajta, hogy minden percét élvezi és tudja is mit csinál. A zenék, a hangulat mind telitalálat.
Engem a PC dolgok sem zavarnak, egyszerűen leszarom ki milyen bőrszínű amíg a fő karakterek Geralt, Ciri, Yennefer rendben vannak.
Sajnos még nagyon messze a második évad...
22. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 14:04:59
LV16
Válasz 20. VictorVance üzenetére:
A kollegáimnak bent megmutattam, h ki fogja játszani a kis hableányt. Lefordultak a székről. Na az tényleg durva eset. :D
R.I.P. Brúnó :-(
21. VictorVance  Szerkesztő
2019.12.28. 14:03:25
LV19
Válasz 18. wooltur üzenetére:
Aki nagyon nincs képben, majd ráguglizik. Bár az tény, hogy azért foghatták volna jobban is a laikusok kezét.
Örülünk?
20. VictorVance  Szerkesztő
2019.12.28. 14:01:31
LV19
+1
Válasz 17. Itachi üzenetére:
Ha neked ez durva, akkor pl. egy Disney-terméktől instant kékhalált kapnál. Mondom, ha valamit ennyire utálsz, fogadd el, hogy nem neked való, és hagyd a picsába. Még mindig ott van így is a nyolc könyv, a három videojáték, pár képregény, meg sorozat, amiben örömödet lelheted.
Örülünk?
19. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 13:59:06
LV16
Válasz 11. VictorVance üzenetére:
Található valahol amúgy egy statisztika, elemző cikk arról, h egyébként van e pozitív behatása társadalmi szinten ennek a PC jelenségnek? Mert én akárhol járok a neten, mindenhol utálják az emberek a PC mozgalom miatti, értelmetlen "kiszínesedést". Sztem már túlzásokba estek, és pont az ellenkező hatást váltják ki a társadalomból, mint ami eredetileg el szeretett volna érni a mozgalom.
R.I.P. Brúnó :-(
18. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 13:55:04
LV16
+1
Nem vártam sokat a sorozattól, így viszonylag jól szórakoztatott. Olyan érzésem volt alatta, mint a régi '90-es évek erős B kategóriás sorozatai alatt. Élveztem, lekötött, de nem volt nagy durranás. Egy bazierős, szórakoztató B kategóriás sorozat, semmi több.

Ami viszont negatívum, hogy a sorozat nem jól, vagy egyáltalán nem magyaráz. Azok akik nem ismerik a Witcher regényeket és játékokat, semmit sem mond az, h Gerald mutáns, és iszogatja a löttyöket, meg, h most ő Vaják és mutáns. Mivel tud ezért többet? Mik azok a vackok amiket iszik? Ok, fekete lesz a szeme és erősebb lesz, de miért is? Miért jött létre a Vaják kaszt? Hogy nyilvánul meg a testében a szemén kívül a mutáció kihatása? Stb. Számtalan kérdés, amit egy "kívülálló" nem fog megérteni, mert nincs rá magyarázat. Ezeket kb. az első részen belül, kb. 5 perc alatt le lehetett volna zavarni.
R.I.P. Brúnó :-(
17. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 13:45:58
LV2
Válasz 11. VictorVance üzenetére:
Nem durva??? Azért az a feka Fringilla Vigo nekem nagyon fáj. Ráadásul a színésznő is béna. Miért nem tudtak olyat választani mint Tissaia esetében Buring? Látszik, hogy egy nívósabb sorozatból emelték át(Downton Abbey), mert kva jól játszik.
ヤレヤレ、ダゼ。
16. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 13:43:47
LV2
Válasz 15. HattoriHenzo üzenetére:
Igen, ez amásik probléma. Nem akarja tárgyiasítani a nőket, de azért oda is meztelenül rakta be Yennefert, ahol a könyben garantáltan nem az. (pl. a Last Wish djinn idézésben)
ヤレヤレ、ダゼ。
2019.12.28. 12:26:17
LV5
+5
Ebben a sorozatban egy dolog hibátlan, Yennefer mellei.
don't eat the yellow snow
14. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 12:09:00
LV5
+1
Hálás vagy a Netflix-nek ezért a sorozatért (is), imádom a könyveket és a játékokat is, szerintem többet hozott a vártaknál és lesz ez még jobb is.
..loading, please wait..
13. ColdHand  Szerkesztő
2019.12.28. 12:05:15
LV22
Válasz 11. VictorVance üzenetére:
Ezen én is többször gondolkodok el és eljutottam odáig, hogy már csak akkor zavar a dolog, amikor van egy eredeti mű és azt ennek szellemében megváltoztatják. Frissebb alkotásoknál csak akkor veszem észre, amikor egy afróamcsit és egy kínait egy képen látok. :)
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
12. ColdHand  Szerkesztő
2019.12.28. 12:01:55
LV22
Válasz 8. Itachi üzenetére:
Anno a népmesék is ahogy szájól-szájra terjedtek, úgy változtattak a dolgokon. Valaki így mesélte el, valaki úgy.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
11. VictorVance  Szerkesztő
2019.12.28. 11:59:04
LV19
Válasz 6. ColdHand üzenetére:
Inkább az a kérdés, hogy manapság mibe nincsen beleerőszakolva a PC. Mindenhol ott van szinte, csak van, ahol pofátlanul tolják bele a képedbe (Disney), és van, ahol kevésbe zavaró. Ez a sorozat szerintem inkább az utóbbi kategóriába tartozik.
Örülünk?
10. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 11:58:57
LV2
Válasz 7. VictorVance üzenetére:
Ebben a formában nagyon nem. Semmi baj azzal, ha valaki nem a legjobb színészt találja egy szerepre, mert nem egyszerű. A helyszínek sem mindig. Na de mikor ilyen szinten rossz a forgatókönyv, mikor a MONDANDÓT változtatják meg, mi több, a szereplők SZEMÉLYISÉGÉT, az azért húsba vágó...
ヤレヤレ、ダゼ。
9. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 11:57:18
LV2
Válasz 8. Itachi üzenetére:
*erdőben
ヤレヤレ、ダゼ。
8. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 11:56:42
LV2
Válasz 6. ColdHand üzenetére:
Meg Istredd, meg Eithné, meg a feka elf és stb. Balckwasholták az egész filmet. Ahol meg nem, ott is elrontották, mert nem azért de Toruvielre, akinek hófehér bőre van, repedt ajka és éjjfekte haja, keskeny arca, arra miért gondolták, hogy egy pufifejű hröcsögarcú VÖRÖS a megfelelő választás?(arról nem is beszélve, hogy az a rész a végén az erődben játszódik és nem egy barlangban) Hogy dana Meadbh meg kimaradt teljesen, az sem jó pont.
ヤレヤレ、ダゼ。
7. VictorVance  Szerkesztő
2019.12.28. 11:55:53
LV19
Válasz 5. Itachi üzenetére:
A kommentjeid alapján ez egyáltalan nem a te sorozatod. Szerintem hagyd a fenébe, és ne idegesítsed magad rajta.
Örülünk?
6. ColdHand  Szerkesztő
2019.12.28. 11:48:19
LV22
+1
A laikusok csoportjába tartozván (tehát nem játszottam a könyveket, nem olvastam a játékokat) és egy összefüggőbb narratívát várván mondhatni szórakoztatott az évad, de még egyszer nem ülném végig és a második évadot se várom.
Meg valaki most már eltehetné láb alól azt a netflixnél, aki a PC-t beleerőszakolja mindenbe. Yent még kifejezetten jól sikerült adaptálni, de Triss, meg az az ellenlábas boszorkány, akit Nilfgaardba igazolnak... Miért kell ez??
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
5. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 11:40:30
LV2
Gondolkodtam azon, hogy megnézem megint, de egyszeűen meglátom Chalotrat és eszembe jutnak a hozzá kötött túlagonizált, felnagyított béna részek, máris elmegy tőle a kedvem. Lehetett volna azt a játékidőt valami hasznosabbal is kitölteni, ha már telibeszarták Geralt meg yen valós viszonyát. (pl. Nenneke meg Iolás kaland Ellanderben , eseteleg Nivellen története)
ヤレヤレ、ダゼ。
4. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 11:37:24
LV2
Még azt a vacak strigát se tudták jól megcsinálni, pedig akönvekben elég jól le van írva mi több, a videojáték tökéletesen leképzte anno. Ne mondja nekem senki, hogy ez az alacsony költségvetés miatt volt. Aki a nilfgardi páncélt megálmodta, annak élete végéig abban kéne járnia...
ヤレヤレ、ダゼ。
3. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 11:35:11
LV2
Cavill jó lenne, ha nem tolná túl, de fullban nyomja a kertént, az erőltetett mély hangja inkább komikus számomra mint meggyőző. Ettől függetlenül az emberek többségének mégis bejön. Batey sokkal jobb színész.
A Geralt meg Yen közötti viszony 0 szinten lett adaptálva.
Túlzás nélkül egy Kevin Sorbo s Hercules Kalandjai sokkal nézhetőbb.
ヤレヤレ、ダゼ。
2. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 11:28:17
LV2
-1
Ez így karcsú. Kimaradt a totáli PC meg SJW dominancia, a förtelmesen rossz Yennefer(meg minden hozzáköltött dolog is) Minden másban egyetértek. (a rossz cgi különösen "aranycsirke" Villenteretenmerth nél fájt, meg az a rész úgy ált.) A Ciri szálat megerőszakolták és a legtöbb résznek a mondandója sem ua.
Ami mentheti a filmet az Cavill, Batey esetleg Allan játéka.(meg Buring, Aplleton az elején stb) Ha sikeres lesz, jó példa a film arra, hogy egy kritikán aluli forgatókönyvet is ellensúlyozhat a jó színészi játék.
ヤレヤレ、ダゼ。
1. martin  Főszerkesztő
2019.12.28. 11:23:47
LV27
-2
Cavill itt borzalmasan hombárfejű.
Geralt gyalázatosan szánalmas szakáll nélkül.
Ez a túlpumpált test teljes mértékben koridegen.
Mind a két csaj béna.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Journey to the Savage Planet (PS4, PSN)
2020.02.25. 13:23 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Békével jöttem! (Á, dehogy!)
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
9 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?