PlayStation.Community

2019.12.20. 16:05 Cool-Túra
66 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Már nincs velünk az Erő.

Amondó vagyok, hogy Hollywood most már nyugodtan elmehet a fenébe. Bár mindig is jellemző volt az Álomgyárra, hogy a végletekig - vagy még azon is túl - képes kifacsarni az utolsó levegőt is népszerű frencsájzaiból, elsősorban holmi pénzkereseti célokból, de amit az utóbbi néhány évben leművelt a régi nagy klasszikusaival, az egyszerűen borzalmas és megbocsáthatatlan.
Minden áron, tűzön-vízen, viharon, hurrikánon, tornádón vagy bármi máson keresztül is megvalósítja elvetemült elképzeléseit, csakazértis alapon megcsinálja az x-edik folytatást is valaminek, ha törik, ha szakad, még ha ezzel sárba is tiporja a nagy címek emlékét, mert ugyan kit érdekel a rajongók sírása, a rengeteg lesújtó kritika, vagy esetleg az anyagi bukás. Nem, azért is rá kell kötni még a legeslegdöglöttebb frencsájzokat is a lélegeztetőgépre. Mert tegyük szívünkre a kezünket, mostanában nem sült ki sok jó abból, amikor Hollywood hozzányúlt régi kultuszfilmjeihez: folyamatosan próbálkozik, de néhány nagyon-nagyon ritka esettől eltekintve rendre bele is bukik ebbe – egyszerűen már nem megy ez neki, kár szépíteni a dolgot.
És ezek közül talán még a Star Wars járt a legjobban, igaz, az sem büszkélkedhet túl sok jóval, egy ideje már érezni, hogy valami nem stimmel a franchise, meg úgy eleve az egész Lucasfilm körül. Az persze már régen köztudott, hogy az új trilógiához sok mindent út közben találtak ki, és emiatt nem létezett egységes koncepció mögötte, senki sem volt, aki összefogja az egészet, emellett nyilván gyorsan le kellett forgatni a filmeket, hogy tartani tudják a határidőket, és még ennél is gyorsabban kellett megírni a forgatókönyveket, ráadásul nem is egy rendező és egy író vitte végig a három epizódot, a „kreatív” elme pedig, akinek a háttérből irányítania kellett, egyáltalán nem bizonyult hozzáértőnek.

Alapvetően nem tartom a legjobb megoldásnak, de ettől függetlenül valamennyire megértem, hogy anno Az ébredő Erő miért volt valójában az Egy új remény bújtatott remake-je. Az alkotók (valószínűleg J.J. Abramsszel az élen) tisztában voltak vele, hogy a Star Wars egy hatalmas név, amihez egyszerűen muszáj tisztelettel nyúlni, és ahelyett, hogy bátrak (vagy ha úgy tetszik, igazán kreatívak) lettek volna, inkább a jó öreg, sokkal kényelmesebb és sokkal biztonságosabb módszert választották.
A lelkesedés hatalmas volt, milliók várták a filmet, önmagában már az is elégnek bizonyult, hogy tíz év után végre újra elkalandozhattunk a messzi-messzi galaxisba – akárhogy is, a taktika bevált. Aztán jött Rian Johnson, a folytatást pedig mindenki ismeri. Nemrég újranéztem Az utolsó Jediket, és nagy meglepődésemre sokkal jobban tetszett, mint elsőre, persze benne van a pakliban, hogy ezúttal tudtam, mire számítsak – bár Johnsont ettől függetlenül is eltiltanám mindentől, ami Star Wars. Szó, ami szó, behozott egy rakás olyan dolgot, amivel a befejező részben kezdeni kellett valamit, és amik csak úgy mellesleg kissé szembementek Abrams elképzeléseivel (már ha voltak neki olyanok egyáltalán).
Tehát dióhéjban: a hetedik részben kitaláltak egy csomó mindent, a nyolcadikban elmentek egy teljesen más irányba, aztán az óriási egyet nem értés miatt a kilencedikben most megpróbálják kijavítani a nyolcadik hibáit, de úgy, hogy Abrams közben egyszerre akarja végigvinni saját koncepcióját, és egyszerre próbál meg alkalmazkodni Johnson agyszüleményéhez, mialatt össze is szeretné fogni egyként az előző két epizód eseményeit. Így utólag visszatekintve nincs az-az isten, hogy ebből a katyvaszból értelmes film szülessen.
Nem is lett így.

A Skywalker kora ugyanis borzasztóan rossz, sőt, szinte nézhetetlen. Mind önálló Star Wars-filmként, mind pedig egy több mint negyven éves saga lezárásaként is egy hatalmas nagy nulla. Majdhogynem ugyanaz a helyzet állt elő, mint annak idején A Sith-ek bosszúja esetében, bár azt a filmet még csak egy lapon sem lehet említeni ezzel: a cselekmény maximális fordulatszámon pörög, hiszen ez a nagy finálé, sietni kell, de a Skywalker kora mit siet, úgy lohol, mint egy elmebeteg, és azt is rettenetesen lelketlenül teszi. Percek, sőt, sokszor másodpercek alatt vált egyik jelenetről a másikra, a néző pedig legtöbbször azt sem tudja, hol jár épp a sztori.
De ez még a jobbik eset. Totálisan lerí az egészről, már a legelejétől kezdve, hogy minden áron próbálják kiküszöbölni az előző rész csorbáit (merthogy biztosan komoly beszélgetés zajlott le a Lucasfilmnél arról, hogy hogyan foltozzák be azt a kárt, amit Az utolsó Jedik okozott, erre mérget vennék), miközben megmagyarázzák az összes feltett kérdést. Igen, választ adnak mindenre. Illetve csak az előző két rész kérdéseire, mert az aktuális filmben is van egy rakás új dolog, amitől csak fogod a fejed, hogy hogyan történhetett meg, de érdemi magyarázatokat nem kapsz rá, és azért, mert képtelenek logikusan levezetni őket.
A korábbi nagy rejtélyek megoldására is csak simán vonogatod a válladat, mintsem meglepődnél, annyira légből kapott és súlytalan az egész. Ugyanannyira, ha nem jobban látszik az is, hogy szinte mindent kutyafuttában szültek meg az írók, és dobták egymásra a se eleje, se vége ötleteket. A Ren lovagjai sem kapnak semmiféle értelmes szerepet, felbukkannak néhányszor, és annyi. Lando visszatéréséről meg ne is beszéljünk...
Amennyire üdvözöltük az előző két részben a régi nagy öregeket, most legalább annyira rémes összeaszott, megfáradt aggastyánokként látni ezeket az embereket, akiken felnőttünk, harminc évvel később. Ebben mondjuk nagy szerepe van annak, hogy ha jobban belegondolunk, voltaképp az összes karakter, akit szerettünk, imádtunk és tiszteltünk, mostanra vagy meghalt, vagy csődtömeg lett.
Tulajdonképpen, ha így nézzük, akkor minden erőfeszítés, küzdelem, minden buktató, fájdalom és áldozathozatal teljesen értelmetlen és céltalan volt. Nem is az tehát az igazi kérdés, hogy az Uralkodó visszatérésével vajon semmissé teszik-e Anakin Skywalker áldozatát, amivel egyensúlyt hozott az Erőbe (mert megnyugtatok mindenkit, bizony, hogy semmissé teszik), hanem, hogy miért kell ennyire görcsösen visszanyúlni a régi filmek figuráihoz, miért kell ennyire benyalni a fanoknak, ami most a lehető legrosszabbul sült el? Ez a húzás egyébként tökéletesen képet ad arról, miféle „odaadással” viseltetik mostanában Hollywood a klasszikusai felé.
Mesélhetnék még arról, hogy most legalább nincs anyázás, meg nem jönnek elő óvodás szintű poénokkal (bár itt nemhogy jó poén, de egy értelmes párbeszéd sincsen), sorolhatnám tovább a hibákat, hogy az utolsó nagy összecsapás annyira izzadságszagú, vergődő, dögunalmas valami, hogy talán még az edzettebb nézők is elgondolkodnak majd azon, hogy kimenjenek a moziból, és hogy a fináléban katarzist még gigateleszkóppal sem lehet találni. Sírhatnék-ríhatnék még, de hát száz szónak is egy a vége.

Amíg Az utolsó Jedik esetében nagyjából az volt a helyzet, hogy hatalmas Star Wars rajongóként próbáltam vele elnéző lenni, foggal-körömmel kapaszkodtam a bennem élő szenvedélyes gyermekbe, kifogásokat keresve, és így voltaképp pozitív hangvétellel írtam róla anno, addig a Skywalker kora esetében már nem tudok pozitív lenni, egyáltalán nem. Az elejétől a végéig borzalmas, és a rengeteg hiba még azt a kevés pillanatot is agyoncsapja, amitől egy kicsit is jobb lehetne a végeredmény. Ritmustalan, stílustalan, ormótlan, lelketlen, túlnyújtott, még csak tisztességes iparosmunkának sem nevezhető förmedvény.
És ha úgy összességében nézzük ezt az új trilógiát, a legnagyobb baja talán az, ami a trilógiákkal általában: ha a három rész közül legalább egy rossz, az a másik kettőre is végleg árnyékot vet. Mert ezek után szinte garantált, hogy teljesen más szemmel, és valószínűleg rettenetesen rossz szájízzel fogod újranézni Az ébredő Erőt és Az utolsó Jediket. Bár azért tevékenyen kivette a részét ebből a masszából, természetesen nem lehet csakis Abramsre fogni, hogy ennek a filmnek, meg úgy a komplett trilógiának a kudarca kizárólag az ő sara lenne.
Ehhez a teljesítményhez és ehhez a katyvaszhoz fejesek, producerek, írók, rendezők és még rengeteg szakember összesített munkája kellett, akik nem tudták rendesen összefogni a három filmet – mert őszintén szólva, ha bottal ütnének, se tudnám megmondani, hogyan lehetett volna ezt értelmesen lezárni, ennyi kavarás után.

A Disney és Kathleen Kennedy hozzá nem értése, tehetségtelensége, minden egyes ész nélküli döntése, az összes rossz ötlete, minden szakértelem-nélkülisége és minden dilettantizmusa most bosszulta meg magát igazán.
A Skywalker kora szomorú, egyben remek definíciója annak, mit csinál az Álomgyár a jelenben a régi, megbecsült és elnyűhetetlen klasszikusaival: leköpi, megerőszakolja, viccet csinál belőlük, és addig kínozza őket, amíg van bennük szusz és pénz.

Szóval igen Hollywood, menj szépen a fenébe!
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
66. Albert  salabakter
2019.12.30. 21:48:53
LV6
Válasz 65. soliduss üzenetére:
A könyvekkel kapcsolatban, az EP VIII végén a Solymon Rosenak kerestek egy takarót és a fiókban az alatt voltak a könyvek. Azt viszont nem tudom hogy Rey lopta el vagy Yoda csempészte oda.
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
65. soliduss  A Krónikás
2019.12.30. 17:36:23
LV25
Tegnap előtt végre hosszú idő után én is eljutottam a moziba és összeségében elégedetten távoztam a moziból.

Nálam a mélypont az utolsó jedik voltak.... az csak 1x bírtam megnézni.... az ebből az új trilógiából a legszarabb valami.... viszont ez a IX. rész szépen megmenti az egészet. Többé kevésbé egyet értek Viktor szavaival.

Spoiler!!

Az utolsó jedik számomra legnagyobb baromsága volt Luke elpazarlása és az egész Jedi rend romba döntése. JJ jól hozza vissza a történetet a film elején... és bár Rey jedi könyvtára némileg ellent mond Luke totális pusztításával de könyörgöm... ki a faszom találta, ki azt ,hogy az egyik oldalt totálisan lenullázzák? ekkora baromságot nem tudom ,hogy engedhettek vászonra vinni anno.

Paltaine bedobás a kösztudatba mindenütt furcsálták.... de ha az egész kánon egészét nézzük a Battlefront 2 story módjában is ott vannak a hírnökök akik elviszik az utolsó üzenet. A képregényekben is egyre másra bukkant elő az előző évben mint az egész Skywalker klán megteremtője--- nem értem sokaknak miért baszta ez a csőrét majd minden kirikusnak. A Snook-os baromságot csak így lehett rendbe tenni és értelmet adni neki. Az ,hogy a fő story-ból nem sok derül ki.... aha... emlékezzünk Lucas bácsi ,hogy nem volt rest 2-3-5 éveket is ugrani a régi 4-5-6 részek között amikre még anno választ se adott.... csak évekkel később a kánon.

Számomra Rey és Ren kapcsolata ami szerintem nem lett igazán jól kibontva.... Kylo Rent és inkább egy nagyobb sith mester mellett tudtam volna elképzelni mintsem egy önálló fővezérként.

A végjáték nekem bejött , űrcsata látványos és szórakoztató volt... igaz biztonsági játék... de hát disneytől ennyi futotta.

Remélem mostmár végre fősodorra emelkednek a "történetet" és az univerzum több új szegletéről is relántják a leplett.

A Mandalorian... a Zsivány egyes és a solo... vagy a Fallen Order mind mind magában hordozza a star wars eszenciát és új erőt képes belebikázni ebbe az univerzumba. Az más kérdés, hogy ez mennyi pénzt fog hozni a disneynek. Mert ez itt a fő gond.... lehet egy kicsit biztonsági üzemmódból ki kellene engedni és merni nagyot álmodni.
64. TCr64EU  Choose life
2019.12.28. 09:48:56
LV22
Tebnap néztem meg, tökéletesen egyetértek mindennel, amit írtál.
Egyet kivéve. Semmilyen szájízzel nem fogom egyik új részt sem újranézni. Túl rövid az élet ehhez.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
63. zoli12i  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 08:31:23
LV11
-1
Válasz 56. Bandage_520 üzenetére:
Ha egy szar filmet kritizálnák, akkor azt biztos divatból csináljak.
Értem.
Köszönjük!
62. pityesz555  PlayStation.Community tag
2019.12.28. 00:12:33
LV1
A VIII-nál jobban tetszett.Ebben legalább történt valami érdemleges is.Az már más kérdés,hogy a film fele az előző részt javítgatta,magyarázta és nekem hiányzott egy epikus fénykard párbaj.
61. martin  Főszerkesztő
2019.12.27. 11:50:43
LV27
Válasz 60. Vhiktor üzenetére:
Bebizonyosodott, hogy az egyensúly nem a jedi uralmat jelenti.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2019.12.27. 10:15:00
LV3
Sokan azon picsognak, hogy Vader feláldozása lényegtelen lett és, hogy Ő volt a kiválasztott aki egyensúlyt hoz az erőben.

Arra senki nem gondolt, hogy milyen tettel hoz egyensúlyt?
A prófécia soha nem mondta, hogy jó cselekedettel.

Ha belegondolunk az 1-3. részben az erő mérlege keményen a Jedik felé fordult, 2-3 sithre jutott vagy 10-szer annyi Jedi.
Mi van ha Vader pont azzal hozott egyensúlyt az erőbe, hogy szépen kinyírta őket? :)
Nem kell feltétlenül jó cselekdett az egyensúlyhoz.
59. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2019.12.25. 13:34:57
LV7
Ez az egyensúly az erőben érdekes kérdés. Jó szál lett volna, amire az új trilógiát fel lehetett volna fűzni. De, ahogy ezt sem definiálták, azt sem, hogy miért van rá szükség, azt sem mondták ki, hogy mi a dzsedik vagy a szittek, sötét és a világos oldal gyengesége, ami miatt erre szükség van egyáltalán. Pedig egyszerű kis tanmese lehetett volna és nyomokban fel is fedezhető ezekben a részekben. A dzsedik, mint vegánoldal mindenben a pozitívat keresi, ahogy a szit meg macsóskodva, mindenkit le akar nyomni mint a bélyeget. A közös gyengeségük, hogy a céljuk elérése érdekében manipulálják a többieket. Palpatine ármánykodik, Ben, vagy Yoda simán átvágta Luke-ot az apjával kapcsolatban. Pl. próbálták a harctól visszatartani, miközben pont. Luke döntései vezettek ahhoz, hogy a végén az apját meg tudta váltani. Az egyensúly az lehet, hogy akár a vélt jó, vagy a végső, de amúgy nagyon cool gonosz elérése céljából nem manipulálja a mester a többieket, vagy is nem végletesen geci, vagy vegán mód jó. Az az végül olyan emberi, mint az elvonult Luke, vagy a kiscsákó aki a 8. ep végén csak arra használja az erőt hogy a seprűjét elérje. Ez lehetett volna egy mondanivaló, amit így hátulról megszexelve ezt az öszvért, még bele is lehet magyarázni a sztoriba.
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
58. Albert  salabakter
2019.12.25. 09:37:42
LV6
Válasz 56. Bandage_520 üzenetére:
Gondolj bele mi lett volna ha a másik 2 trilógiánál is lett volna mai szintű internet :D
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
57. sauce  PlayStation.Community tag
2019.12.24. 23:22:23
LV1
Nem realisztikus a film, mert ha az lenne, akkor a sötét oldal nyer, méghozzá úgy, hogy mind Ren, mind Rey átáll a sötét oldalra, majd utána ahogy az a Sitheknél szokásos, cserben hagyják egymást és kettejük közül az erősebb marad, az fogja uralni a világot.
nem szósz, hanem száúcse
56. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2019.12.24. 21:56:03
LV5
Nekem és a fiamnak is kifejezetten tetszett ez a rész, én úgy éreztem, hogy tisztelettel nyúl vissza a régi részekhez. Nem tökeletes, de egyik rész sem volt az.
Én még emlékszem azért arra is a 80-as években, hogy mennyire szapulta mindenki az egész SW-t. A 2000-es években az új három részt szidták, a régieket dícsérték. Most ezt a legújabb 3 részt divat szidni, méltatni a korábbiakat és isteníteni az eredeti triót.
Lehet öregszem, de kissé unalmas harmadjára végighallgatni ugyanazt...
55. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.12.24. 17:42:48
LV16
Válasz 44. Aki23 üzenetére:
Én nem igazán értem, h az SW és a Terminator univezumban is van még bőven lehetőség, és miért nem tudják elhagyni az unalomig húzott szálakat. SW simán működik az erőt használók központosítása nélkül is, ahogy a T univerzum is működni az időutazgatós nyírjunk ki vkit eröltetése nélkül.
Nem hiszem el, h a filmiparban senki se lát ezeken a klisséken túl!
R.I.P. Brúnó :-(
54. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.12.24. 17:37:45
LV16
Válasz 52. Rayne üzenetére:
Ezzel egyetértek.
R.I.P. Brúnó :-(
53. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.12.24. 17:36:58
LV16
Válasz 38. VictorVance üzenetére:
Én ezt az egyensúlyt dolgot nem igazán értem. Anakin áldozatával nem hozott egyensúlyt az erőben, mert a sithek eltűntek, és a jedik maradtak. Az erő mérlege a jedik felé billent. Akkor lenne egyensúly ha ugyan annyi jedi és sith lenne. Ahogy jing se lehet jang nélkül, nappal éjszaka nélkül. Ez az egyensúly szerintem.
R.I.P. Brúnó :-(
52. Rayne  PlayStation.Community tag
2019.12.24. 14:24:48
LV1
+1
Az új 3 részből messze ez lett a legjobb. Ilyen lezárást akartam volna? Nem.
A Last Jedi után ennyit lehetett ebből kihozni? Kb.

A Last Jedi egy megbocsáthatatlan förmedvény, nem ez.
51. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2019.12.24. 10:11:27
LV7
+1
Válasz 49. Zlathan_hun üzenetére:
Én is imádom. A Sharknado saga okozott nekem hasonló örömöt! XD
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
50. Albert  salabakter
2019.12.24. 08:47:52
LV6
Válasz 47. NEXUS0001 üzenetére:
:D
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
49. Zlathan_hun  PlayStation.Community tag
2019.12.24. 07:40:36
LV1
Szerintem ez egy mestermű!
Ennyi logikátlan ökörséget egy filmbe belesűrítve én még nem láttam. Már a 7. résznél azt hittem hogy annál rosszabb nem lehet, és DE! már a 8. résszel is megmutatták hogy tudnak ők rosszabbat is. Na de ez... nem találom a szavakat.
Csak azt sajnálom, hogy vége..
48. VictorVance  Szerkesztő
2019.12.23. 23:34:23
LV19
Válasz 47. NEXUS0001 üzenetére:
Arra mérget vennék, hogy egy jó 10 év múlva újra előveszik a Skywalker sagát, hiába mondták, hogy ez lesz az utolsó, és hiába jelentették ki a színészek, hogy többet nem térnek vissza a szerepeikben.
Örülünk?
47. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2019.12.23. 20:32:09
LV7
Válasz 46. Albert üzenetére:
Csak várj, amíg Réj belép a menopauza időszakába és elsárkányosodik. Lesz még itt csavar a köv trilógiában is! XD
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
46. Albert  salabakter
2019.12.23. 20:22:57
LV6
Válasz 45. NEXUS0001 üzenetére:
Csak míg Palpatinnak nem sikerült 100%osan maga mellé állítani egyik Skywalkert sem. Úgy Skywalkeréknek sikerült Palpatin egyetlen unokáját a jó oldalon tartani :)
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
45. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2019.12.23. 15:16:44
LV7
+1
Mit is mond nekünk ez a teljes, majd 45 éves sztori? Skywalker család utolsó írmagig kiirtotta önmagát Palpatine-nek hála. Akinek viszont a leszármazottja él és virul.

Hmmm....fasza! XD
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
44. Aki23  PlayStation.Community tag
2019.12.23. 13:35:12
LV19
Válasz 43. GrayFox üzenetére:
Fele ennyi utálat nem lenne a film felé, ha simán előrébb mennek az időben. Lehet mondani, h nehéz feladat volt, de minek kellett régi karaktereket szétcseszni? Lukebol egy alkoholista hobo lett pl, persze tudom meg lehet magyarázni, mert mindent meglehet csak ezek olyan dolgok, h minek. Ez olyan mint az új terminátor John connor dolga 30 évig ő volt az utolsó esély most már egy senki. Hozzanak létre új világokat, karaktereket nem a régiek dolgait kell változtatni. Szerintem pl semmi értelme nem volt az új trilógianak, semmi újat nem adott nekem pl vett is el.
43. GrayFox  Szerkesztő
2019.12.23. 13:03:57
LV9
Válasz 42. VictorVance üzenetére:
Szerintem semmivel nem lett volna másabb; ennek a sztorinak - akárhogy hajtogatjuk - ugyanaz a vége, ahogy Palpatine bekerül az egyenletbe. Ez nyilvánvaló biztonsági játék volt, utolsó részre már nem mertek kísérletezni semmivel. Ez egyrészről szomorú, mert a Last Jediban rengeteg dolgot imádok, amit a "fandom" ki nem állhat, viszont erre sem tudom azt mondani, hogy rossz volt, mert kiszolgálta azokat az igényeket, amelyeket kötelezően hoznia kell, minden logikátlansága és elkapkodottsága ellenére elemében Star Wars volt. Abramsnek abban baromira igaza van, hogy ez egy hálátlan feladat, mert itt nem lesz egyetértés, vannak, akiknek tetszik, vannak, akik utálják. Egyiknek sincs jobban igaza, mint a másiknak. El kell fogadni és továbblépni.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
42. VictorVance  Szerkesztő
2019.12.23. 12:53:53
LV19
Válasz 41. GrayFox üzenetére:
Csakhogy ez egy film, ami elvileg egy több évtizedes saga lezárása, meg mivel film, sokkal többen is kívancsiak rá. És az EU-nak is voltak bőven faszságai. Filmen el lehetett volna adni ezt hitelesen. Nem jött össze.
Örülünk?
41. GrayFox  Szerkesztő
2019.12.23. 12:49:30
LV9
Válasz 38. VictorVance üzenetére:
Ugyanezt csinálta az Expanded Universe, ne legyünk már álszentek. Arra mindenki álló fasszal tapsolt.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
40. VictorVance  Szerkesztő
2019.12.23. 12:33:02
LV19
Válasz 39. mui-ruy üzenetére:
Nem csak itt utálják, amúgy is eléggé megosztja az embereket. Az, hogy a lezárás ilyen lett, ugyanúgy a 7-8. epizód hibája is, mivel nem volt koherens, ezek után az 9. rész eleve nagy hátránnyal indult. Csak ezek a hibák most ütköztek ki igazán. Azok után, hogy az alkotók is elmondták párszor, hogy sok mindent út közben találtak ki, meg Abrams is nyolcvan féle dolgot hablatyolt már nyolcvan féleképpen, egyszer még arról van szó, hogy Johnson koncepciója sok mindent áthúzott, aztán meg azt mondja, hogy ja mégse, ezek után van még értelme beszélni bármiről is? Felesleges a film egyes történeseiről beszélni, meg a logikáról vitatkozni, ugyanis rettenetesen gyenge lábakon áll az összes fordulat, és messziről süt az egészről, hogy nem volt mögötte egységes gondolat, csak úgy hasraütés szerűen behoztak mindent.
Örülünk?
39. mui-ruy  PlayStation.Community tag
2019.12.23. 12:14:10
LV3
+1
Őszintén meglepett hogy ennyire sokan utálják a PSC-n. 100%-osan nem értek egyet ezzel az irománnyal sem. Az utolsó Jedik után kérdezném hogy akkor mégis miféle lezárást tudtatok volna elképzelni a Skywalker Sagának? Abramsék kihozták a legtöbbet a filmből, figyelembe véve az eddigi történéseket is (7-8), elvarrva a szálakat. Összességében szerintem ez lett a legjobb a trilógiából. Tele van szívvel-lélekkel. Az hogy sokan ezt nem érzik, az nem feltétlenül a film hibája. Hanem vagy az elvárásoké, vagy hogy eleve negatívan állnak hozzá sokan. Erről az írásról is teljesen az jön le, hogy még a jót is rosszként akarod feltüntetni. Ilyen szavakkal hogy "nézhetetlen", meg "hatalmas nagy nulla". Még ha az írói döntésekkel nem is ért egyet az ember, azért ne essünk már túlzásokba. Vader áldozata a 6. részben meg nem volt hiábavaló, ugyanis volt egyensúly az Erőben (asszem a 7-ben ki is mondják). Az egyensúly néha erre, néha arra billen.
SPOILER
Ezért is mondja Anakin hangja a film végén, ahol Rey az Erőn keresztül eléri a régi Jediket, hogy "hozz egyensúlyt az Erőbe, ahogy egykor én". Vagy valami ilyesmit mondott. Az a jelenet is tök szép volt.
SPOILER vége
38. VictorVance  Szerkesztő
2019.12.23. 11:29:19
LV19
Válasz 36. Odin üzenetére:
Józan ésszel fel nem tudom fogni, hogy valaki SW rajongóként (ha még maga a film tetszett is neki) hogyan tud arra elégédetten rábólintani, hogy igen, fasza ötlet volt, hogy Palpatine visszahozásával feleslegessé tették Anakin áldozatát - hiszen kb. a 6 film egyik lényege, hogy végül beteljesítette a próféciát, és egyensúlyt hozott az Erőbe. Gondolom azok örülnek ennek is, akiknek minden szart el lehet adni, amin ott a Star Wars név.
Örülünk?
37. Villa  PlayStation.Community tag
2019.12.23. 11:00:27
LV11
Válasz 17. Noob üzenetére:
Noob ritkán értek veled egyet, de most teljesen.
36. Odin  PlayStation.Community tag
2019.12.23. 10:58:33
LV4
Válasz 35. GrayFox üzenetére:
Gondolom a keménymag, 3 feles után.
35. GrayFox  Szerkesztő
2019.12.23. 10:54:02
LV9
Válasz 34. Odin üzenetére:
Állva, őrjöngve a budapesti éccakában.
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
34. Odin  PlayStation.Community tag
2019.12.23. 10:43:13
LV4
Válasz 29. GrayFox üzenetére:
Ezt a filmet állva tapsolták!? Hol!?
2019.12.23. 00:40:52
LV1
Amen
2019.12.23. 00:40:21
LV1
31. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.12.22. 23:02:49
LV16
Én azon kevesek egyike vagyok, akiknek minden SW film tetszett, egészen az Utolsó jedik epizódig. Na az amit abba leműveltek, az már nekem is sok volt. Ezekután nulla elvárással ültem be erre a filmre és pont emiatt végül pozitívan jöttem ki. Tény, h tényleg nagyon érződött, h az előd faszságait akarja mindenáron helyrehozni, tény, h ebben is vannak butaságok, de én így is élveztem.
R.I.P. Brúnó :-(
30. taron  PlayStation.Community tag
2019.12.22. 22:51:53
LV5
Ma néztem, szerintem jobb mint a 8 volt....nekem tetszett
Ar0nka
29. GrayFox  Szerkesztő
2019.12.22. 19:50:37
LV9
+1
Válasz 22. Odin üzenetére:
Amikor en neztem, max ennyien nem tapsoltak allva a vegen, most akkor hol az igazsag?:D
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
28. kurogane  PlayStation.Community tag
2019.12.22. 16:21:32
LV6
Semmivel sem jobb se rosszabb mint a regi reszek de manapsag mar divatos kritikusnak lenni vagy amit masok okosba leirnak a tobbi tovabb adja.
Anakin buzis volt es kylo szinten de azt senki sem emlitette Darth Vader ugy mozgott mint aki beszart.


SPOILER!
A Fallen Orderbe ereztem azt az erot hogy kisgyerekkent vinnyogtam amikor jott utanam es az elottem levo hidat szetzuzta.
27. martin  Főszerkesztő
2019.12.22. 11:33:45
LV27
+2
Szerintem a film felépítését és dramaturgiáját tekintve egészen újszerű, nagyon modern. Olyan, mintha egy menő friss tévés sorozat több évadát vágták volna össze egy mozifilmnek úgy, hogy minden létező körítést kivágnak belőle.

Barátom azt mondta, mintha a Trónok harca összes évadából csináltak volna egy nagy filmet.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
26. Albert  salabakter
2019.12.22. 09:02:48
LV6
Válasz 25. Matichku üzenetére:
Van a mindenttudó interneten egy megjegyzés a filmről, amivel azért egyet értek.
"Olyan ez a film mintha egy random Star Wars generátorral készítették volna."
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
25. Matichku  PlayStation.Community tag
2019.12.22. 01:16:31
LV14
Csütörtök óta ezen a filmen jár az agyam. Victor szokta írni, hogy emészteni kell. És valóban. Sok esetben nem értettem ezt mert elvégre filmekről van szó nem pedig pacalpörköltről amit tényleg emészteni kellene. Nem tudtam eldönteni jó vagy rossz. Olyan voltam, vagyok mint egy Sith, akik csak végletekben tudtak gondolkodni. Az biztos nem volt az igazi, nem volt tétje a dolgoknak, nem éreztem konkrétan semmit. Mégha volt megható pillanat is (együtt sírtam azzal a molycsemegével). Eszembe jutott hogyan indult a kapcsolata a hercegnővel. A kettős naplemente meg már védjeggyé vált, harmadszor használták és most is bejött. A Sith kuckó is kellően sötét hely. Abrams biztosan látta az animációs sorozatokat mert az azokban szereplő Sith helyek igen hasonlítanak a filmben is láthatóhoz. Szóval azt hiszem ez annyira nem volt rossz. Egyetértek Albert megállapításával, ez olyan langyos volt.
Nil Satis Nisi Optimum
24. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.22. 01:13:00
LV2
Válasz 12. Greg üzenetére:
Az alap trilógia egy klasszikus, max nekem nem jön be.
Nekem a Witcher a mindenem. Próbálom kiheverni/elfelejteni a 8 részes Netfilx förmedvényt, amit egyben végignéztem ma.
ヤレヤレ、ダゼ。
23. martin  Főszerkesztő
2019.12.22. 00:40:42
LV27
+1
Válasz 21. Onimushaman üzenetére:
Igen, tetszik.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
22. Odin  PlayStation.Community tag
2019.12.21. 22:53:45
LV4
Tegnap megnéztem a moziban, és beröhögtem, amikor a film vége előtt vagy 15-20 ember kivonult a teremből. Azt hiszem, ez mindent elmond a filmről.
21. Onimushaman  Szerkesztő
2019.12.21. 22:11:29
LV24
Válasz 19. martin üzenetére:
True?
señor
20. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.12.21. 21:51:31
LV2
Válasz 9. VictorVance üzenetére:
Az :D
ヤレヤレ、ダゼ。
19. martin  Főszerkesztő
2019.12.21. 21:19:19
LV27
+2
Nekem nagyon tetszett.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
18. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2019.12.21. 16:47:34
LV7
Én sem ítélem nézhetetlennek. Az új trilógiából kb ez az amit nem unatkozva, vagy dühöngve néztem végig. De inkább mert már mínuszban vannak az elvárásaim. A végső összecsapás viszont csalódást keltett. Na ott kellett volna valamit mutatni, mondani. Erre kapunk egy Jedi visszatér 2.0-t. De inkább 1.5-öt.

Ami a cikkben is felvetett szempontokat illeti kiemelném, hogy egyszerűen nem értem, hogy akár Abrams, akár Johnson miért csak díszleteknek használja a nagy öregeket. Pedig mindkét rendező 5X körül van, szal akár még lehetne is bennük valami megértés az idősebb korosztály iránt. Valami olyasmi lenne a funkciójuk ezekben a filmekben, mint Kenobinak az Új reményben, de egyszerűen nem tudnak az aggokkal mit kezdi. Ez egy nagy hiányosság, ami végigvonul a sztorin, bár ez a mostani epizód még ebben is a legjobb azért.
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
17. Noob  PlayStation.Community tag
2019.12.21. 14:04:18
LV6
+1
-1
Nem értej egyet a kritikával, eleve túlzó, ami betudható az író indulatosságának is. Szerintem ez a rész a klasszikus részek után következő legjobb.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Journey to the Savage Planet (PS4, PSN)
2020.02.25. 13:23 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Békével jöttem! (Á, dehogy!)
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
9 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?