PlayStation.Community

2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Értékeld a cikket!
Négy hercegnő, egy tanár.

Ebben a játékban egy tapasztalt, sokat látott harcos szerepébe bújunk, de sajnos pont akkor kapjuk meg életének irányítási lehetőségét, mikor már visszavonulót fújt, és mint egyfajta mentor tevékenykedne tovább. A szituáció ugyanakkor csak elsőre lehet elszomorító, ugyanis hősünk feladatául kapja, hogy négy különböző régió hercegnőjét képezze ki a világot fenyegető gonosz ellen. Négy hercegnő... Na, ez már jól hangzik!
Nem számít, hogy melyiküket választjuk elsőnek, a sztori végigvisz minket mindegyik mesén, külön történetszálakkal operálva. A négy úrhölgy
A négyféle támadásfélét is jelent. Távolsági, közelharci, területi, mágikus típusok vannak, plusz mi, a kardunkkal. Magunk mellé kapunk egy kisebb csapatot is, nekik is külön támadásaik vannak, ők is menedzselhetőek és még a taktikai felállásukat is variálhatjuk (támadó, védekező, stb.). Egy érdekes ficsőr, hogy lehet dicsérni és szidni is a csajokat, aminek következtében akár még életenergiát is kaphatnak, de egy jókor jött szidás bosszússá teszi őket, és jobban elkenik ellenfeleik száját.
Mivel klasszikus értelemben vett védekezés nincs a The Princess Guide-ban, jól meg kell terveznünk harcainkat és kihasználni az energiatöltő totemeket és csapdákat. Maga a felépítése egész kellemes, a sok almenüben sem lehet elveszni, minden egyértelmű és következetes.
A grafika bár egyszerű, de aranyos és ha nem zavar, hogy túl japáni a körítés (miért kell egy szimpla párbeszédnél lengedezni a női melleknek?), akkor még élvezetes is tud lenni.

Ahol elcsúsznak a dolgok, az a pályákon kialakuló káosz és egyenetlen nehézség, ami még önismétléssel is párosul. Kitalálnak egy egész jól működő harcrendszert és annyira telerakják ellenfelekkel és effektusokkal a képet, hogy sok esetben hasztalan bármi taktika is. Az életerő visszaszerzése is teljesen lutri, nagyon értelmetlenül és véletlenszerűen van megszervezve bármi is. A támadó ellenfelek elhelyezkedése és mennyisége is átgondolatlan. Van, hogy két-három ütközet röhejesen könnyű, majd kapsz kettő olyan nehezet, hogy órák mennek el rá (meg pár levél Xanax), aztán megint csak egy gombot nyomogatva lehozod az ütközeteket, olyan pályákon, amint tele van töltőkkel, amikhez hozzá sem kell szagolnod.
Kár a játékért, mert van szíve és lelke, aranyosak a párbeszédek és jól megírtak, eltérőek a hercegnő személyiségek is, de a végeredmény sajnos felemás lett.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: NIS America
Fejlesztő: Nippon Ichi Software
Megjelenés: 2019.03.29.
Ár: 11990 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 1.61GB
Web: https://nisamerica.com/games/princess-guide
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
The Princess Guide
NIS America
ÁTLAGOS

MARTIN BELESZÓL
Cseppet pornófilmes lett az alcím.