PlayStation.Community

2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!

A cím elég beszédes: nem árulok el nagy meglepetést, ha azt mondom itt akcióból és ajtórugdalásból nem lesz hiány. Az alapkoncepció pofonegyszerű, egyedül vagy párban (online vagy offline) kell minden ellenfelet kiiktatni és lehetőség szerint minél több túszt megmenteni. Egyszerűnek hangzik igaz? Eleinte az is, de fokozatosan adagolják az egyre trükkösebb ellenfeleket és helyzeteket.
Az alap mentőakciókon túl akadnak bombahatástalanítós és célpontelfogós küldetések is. Néha lazázhatunk picit az "iktassunk ki mindenkit" típusú műveletek alatt. Az elején a seggbuta bűnözők érdeklődve jönnek a rugdalt ajtóra, de később a golyóálló mellényes, szezonedzett keményfiúk az első koppra fedezékbe húzódnak.
A játék több fejezetből áll, amik tematikus helyszíneken játszódnak kellemes változatosságot biztosítva. A lepukkant drogtanyákból indulva eljutunk reptérre, pánikszobákkal ellátott villákba, illetve városi felhőkarcolós környezetben is rendet tehetünk.

A választható karakterek között mindenki megtalálja a saját szájízének valót nehézségi szintekre leosztva. Megtalálható közöttük a szabadnapos rendőr, a rohampajzsos terrorelhárító, vagy a specializált egységek, mint az ügynöknő vagy a felderítő. Mind eltérő fegyverekkel és felszereléssel indulnak. A pályákon elérhető csillagokból lehet megnyitni további mordályokat és kütyüket, e mellé pedig szintlépés után képességeket is aktiválhatunk. Választható egy támogatás is, amik közül a mesterlövészt előszeretettel használtam partneremmel a néha unfair helyzetekben (három célpontot likvidál a látómezőnkben). Persze a használatához elegendő pontot kell gyűjteni a rosszfiúk öldöklésével és túszmentéssel. Ahogy töltődik a támogató mércénk, úgy válik elérhetővé instant bevethető gyógyítócsomag, páncél, vagy a társunkat felélesztő segítség (a legerősebb képességek a sor legvégén vannak).
Érdemes az adott pályatípushoz passzoló fegyveres erőt választani, ugyanis a shotgunos nehézfiúval könnyen kaphatnak a túszok is egy kis sörétet, de a sima gránát is válogatás nélkül öl. Kifejezetten tetszett, hogy ahányféle ellenfél, annyiféleképpen viselkednek helyzetekben. Van például köztük, aki ész nélkül támad, vagy élőpajzsnak használja a túszokat, de a tipikus "lelövöm, ha közelebb jössz" fickó is képviselteti magát. Utóbbival vigyázni kell, mert ha bepánikol vagy sarokba szorítjuk, kivégzi a megmentésre váró embereket. Akadnak detonátoros csirkefogók is, ezek előre elhelyezett C4 kupacokat repítenek a levegőbe, és akár a haláluk előtt még jóindulatból aktiválják is a pokolgépet.
A be nem látható zárt helységek sötétbe burkolóznak, így nem tudni, mi vár ránk az ilyen szobákban, itt a felderítő tud legjobban érvényesülni a kameráival (cserébe nem tud rugdosódni csak zárat törni).

Játékmódok tekintetében a sztori mellé raktak egy végtelenített részleget a kihívást keresőknek, ahol a kampány szintekkel ellentétben minden randomizált. Továbbá megfűszerezhetjük a normál pályákat zombikkal is akár, ami véleményem szerint egy hard nehézségi szintnek felel meg. A zenék nagyon ütősek, hangulatossá teszik a pixelartot. A képekből is látható, hogy a minimalista megvalósítást használták, ami piszok jól áll a programnak. A 2-5 perces missziókat szépen lehet darálni, a nehézségi görbe szépen ível felfelé, ami alkalmazkodást és csapatmunkát igényel.
Negatívumnak csak apróbb dolgokat tudnék felhozni, például a létráról lemászás eléggé esetlen, egyszer pedig a zene gondolta úgy, hogy ő most nem fog felcsendülni. Bármilyen fegyvert nyitunk meg, a figuráink az alap cuccal fognak úgy is pózolni.
Egy remek kooperatív akció gyöngyszemre fizet be, aki leteszi a voksát a Door Kickers mellett, méretéből adódva pedig elfér a legtöbb kesztyűtartóban.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Killhouse
Fejlesztő: Killhouse
Megjelenés: 2019.10.24.
Ár: 4490 Ft
Játékosok száma: 1-2
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 72.09MB
Web: https://inthekillhouse.com/actionsquad/
PSN feltöltőkártya: PlatinumShop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. PDHiv  PlayStation.Community tag
2019.12.07. 16:16:11
LV1
Nagyon jó játéknak tűnik, tesómmal tutielhülyéskednénk vele.
NYEREMÉNYJÁTÉK
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Door Kickers: Action Squad
KillHouse Games
REMEK