PlayStation.Community

2019.11.22. 17:31 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
Nem volt szép, amíg tartott.

Mint általában mindig, most is a játékról talált képek alapján szavaztam bizalmat értekezésem tárgyának. Annál is inkább, mert a Jumanji: The Video Game alapjának számító Jumanji filmsorozatról még soha nem hallottam, ám az utóbbiról olvasottak alapján az eddig megjelent három rész sokkal jobban sikerült, mint a PS4-en abszolválható, interaktív verzió. Persze teljesen érthető a játék életre hívása, hiszen Jumanji: The Next Level címen decembertől lesz látható a mozikban a következő film - amivel szerintem mindenki jobban fog járni, mint a Video Game-mel.
Mivel egy a szívemnek egyébként nagyon kedves, felfedezős, akciós, kalandozós alapötletről van szó, az első tíz percben még viszonylag jól elvoltam. Momentán csak helyi többjátékos felállás áll rendelkezésre, az online trófeák ellenére online multiplayer opciót nem találtam, ez talán majd később lesz elérhető.

Négy szereplő közül választhatunk, és mindenkinek saját speckó fegyvere, valamint különleges képessége van: Dr. Smolder Bravestone (bumerángok és földdöngölés), Professor Sheldon "Shelly" Oberon (katapultlövő és a csapat gyógyítása), Franklin "Mouse" Finbar (szikla csúzli és majomsíp), valamint a Lara Croftról mintázott Ruby Roundhouse (nyílpuska és egy Boombox 86 nevű, a '80-as évekből kölcsönzött kazettás magnó, ami a táncolásra ösztönözve tereli el az ellenség figyelmét.)
Összesen négy pályánk van, egy keleties bazár, annak éjszakai verziója, egy dzsungel és egy havas, ázsiai szellemű lokáció. Ezek amúgy szerintem nem néznek ki rosszul, viszont nagyon rövidek és kiváltképp a játékmenet fájdalmasan szegényes, fantáziátlan. Feladatunk ugyanis mindösszesen annyi, hogy megtaláljunk egy négy darabból álló Jumanji ereklyét, azt összerakjuk a továbbjutást biztosító teremben, átjussunk a tüskékkel és lengő bárdokkal nehezített folyosókon, majd aktiváljuk az obeliszkeket. Közben mondjuk szét kell lőni a rendszeres időközökként felbukkanó ellenfeleket, de ebben sincs különösebb kihívás, még nagyobb nehézségi szinten sem.
A szereplőknek három élete van, sérüléseinket a sok helyen felszedhető, a klasszikus Tomb Raiderekből kölcsönzött kicsi és nagy “egészségügyi csomagokkal” tudjuk ellátni. A fegyverek feltöltése az ugyancsak felvehető kristályokkal történik, kézigránátokat is hajigálhatunk. Pályánként négy-öt ilyen obeliszket kell aktiválni, majd eljutunk egy bálványhoz, ahol már semmi sem történik azon kívül, hogy a négy szereplő összeáll egy csoportkép erejéig. Az az igazán siralmas, hogy mind a négy helyszínen ugyanezt kell csinálni, és a pályák rendkívül rövidek, történet gyakorlatilag nincs is. Az egész játék maximum két óra alatt teljesíthető. Pici változatosságot talán csak az jelent, hogy az adott karakter rangjának növekedésével tudunk új fegyvereket és ruhákat megnyitni, de ez még mindig édeskevés. Kipróbáltuk a helyi többjátékos lehetőséget, ami simán ment, nem voltak technikai problémák, de mivel nagyon unalmas az egész játék, szinte teljesen mindegy, hogy egyedül vagy többedmagával tolja az ember.

Nagyon összecsapottnak érzem a Jumanjit, pedig ez egy aranyos játék lehetett volna a gyerekeknek. Alapvetően szerintem szép, színes a grafika, kedves, rajzfilmszerű hangulatot áraszt a game, a karakterek is jól néznek ki. Bár az eredeti film szereplői természetesen a játékban nem hallhatóak, ennek ellenére is találkoztam már rosszabb szinkronnal; habár ezt sem tolták túl a fejlesztők, mivel minden karakter csupán pár mondatot mond, azokat viszont rendszeresen ismételgetik. Kicsit nagyobb fantáziával sokkal jobb lehetett volna a végeredmény, így viszont igazából senkinek sem ajánlom, hogy pénzt adjon ki a Jumanji: The Video Game-ért.

(A tesztpéldányt a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! A játékot megvásárolhatod támogatónk, a Platinum Shop budapesti boltjaiban, vagy webshopjából a linkre bökve meg is rendelheted.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. VictorVance  Szerkesztő
2019.11.23. 08:38:56
LV18
Válasz 6. wooltur üzenetére:
Ettől függetlenül néha-néha azért felbukkan a piacon egy ilyen gyöngyszem.
Örülünk?
6. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.11.23. 07:41:58
LV16
Én azt hittem már leszoktak a készítők ezekről zs kategóriás filmről készült játékokról.
R.I.P. Brúnó :-(
5. Re-tech  PlayStation.Community tag
2019.11.23. 00:37:07
LV7
Amikor megnéztem a filmet,megkèrdeztem a végén,hogy ez mi volt?
Nem üthetlek meg mer' megbüntethetnek.
4. eandre  PlayStation.Community tag
2019.11.22. 23:57:28
LV11
Jesszus azok az arcok... ps plusban talan elinditom kategoria.
3. VictorVance  Szerkesztő
2019.11.22. 20:12:29
LV18
+1
Válasz 2. Onimushaman üzenetére:
A törpédnek még a második részt is pótolnia kell, kedvenc színművészével a főszerepben :D
Örülünk?
2. Onimushaman  Szerkesztő
2019.11.22. 20:09:25
LV24
A törpémet azért elviszem a filmre.
señor
1. Janinja82  Mérges Sárkány
2019.11.22. 18:38:50
LV3
Az első filmet kezdesnek Robin Williams és Kirsten Dunst főszereplésével 1 zseniális gyerek film 1995-ből
A második rész a játékban lévő karakterekkel szintén remek videojátékos egyveleg poénokkal és paródiába illő kritikákkal a karakterekről és világról. A játék érdekelt, de a teszt igazolta, hogy nem érdemes foglalkozni vele. Köszi :)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
JUMANJI: THE VIDEO GAME
Bandai Namco Entertainment Europe
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Átlagos
Szavatosság:
Gyenge
Zene / Hang:
Gyenge
Hangulat:
Gyenge
3/10
Pozitívum
Szép, színes, rajzfilmszerű grafika
Negatívum
Unalmas, rövid, fantáziátlan, helyenként idegesítő

MARTIN BELESZÓL
Amelyik játék nem öl meg tesztelés közben, az megerősít.