PlayStation.Community

2019.11.23. 16:31 Játékteszt
9 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Értékeld a cikket!
Party Panda nagy kalandja.

Petőfi Sándor soraival élve „Itt van az ősz, itt van újra”, és itt van az is, amire immáron 10 éve minden ősszel számítani lehet, a Just Dance széria legújabb darabja, stílusosan Just Dance 2020 címmel illetve.
A táncikálós széria eléggé érdekes alanya a játékvilágnak: jön minden évben, mint a Lego sorozat darabjai, mégis (ironikusan) a Legóval ellentétben minden rész bővül valami aprósággal, ami miatt nem válik unalmassá, és itt nem csak a grafikai újulására gondolok. Ha hozzáadnak valamit, legyen az gyermek mód, nehézségi szintek, gacha-szerű jutalmazó gép, újabb fokozatok és miegymás, az mind benne marad, és csak tovább építkezik rá a program a következő évben.
Lezárhatnám tehát most ezt a tesztet úgy, hogy a Just Dance 2020 tartalmilag és technikailag több, mint a 19, és pont. Így viszont nem lenne valami erős az értékelésem, szóval kezdjük a táncot!
Mik az újdonságok a Just Dance idei epizódjában? Végre hozzáadtak valamit, amit én személy szerint hiányoltam a korábbi részekből, s vami kitoldhatja a játékidőt egy nyúlfarknyival, ha otthon egyedül táncikálsz, és csak pár hetente viszed buliba a programot: ez az All Stars (sztori)mód! Ezzel az opcióval öreg barátunkkal, Pandával indulhatunk egy tánckalandra, és eljárhatjuk a korábbi Just Dance epizódok egy-egy ikonikus táncát. Tíz év, 10 tánc +1, amit teljesítés után feloldhatunk. Minden táncot egy-egy átvezető köt össze, amiben Pandánk összeszedi a barátait a bulihoz. Sajnos viszont legrosszabb esetben is max egy óra a teljesítési ideje, viszont szép visszaemlékezés az elmúlt évtizedre.
Az utóbbi két részben megfordult gacha-gép is visszatér, viszont most nem csak a játszott számok ikonjaiért és illusztrációért forgathatunk (visszarakták az avatarokat tánc utáni díjakként), hanem helyet kapott egy matricaalbum, amibe gyűjtögethetjük a kapott matricákat.
Most is van gyerekeknek szánt mód, 8 dallal, és ugyanúgy a szokásos 40 dalos adag is visszatért. Az elmúlt pár évben nagyon ráfókuszáltak arra, hogy minél több multinacionális szám is kerüljön bele, így a program felét is ezek teszik ki, viszont helyett kapott az összes szám is, ami egész nyáron Amerika-szerte 200x lement naponta a rádióban, valamint a cikk írásának időpontja után a lista még bővülni is fog 1-2 ingyenes frissítéssel. A nehézségi szinteket jelzik, és új nehezebb táncrutinok oldhatók fel az eredeti párjuk sikeres teljesítésekor.
A táncok színesek és változatosak, mint általában, és továbbra is képesek meglepni: kánkán változó fejű állatokkal pszihedelikus háttérben, Muppet-showhoz hasonló gyurmaanimációs utcafront, minden, ami egy partihoz kell.
A kezeléssel nem lesz gond. A mostani kínálat is Move, PlayStation kamera, illetve okostelefon - utóbbihoz ajánlott az erős internetkapcsolat, bár szerintem továbbra is ez a megoldás a legprecízebb.
Az egész program rendben van; én mondjuk keveslem a dalok számát. Aki korábban megvette az előzőeket, valószínűleg meg fogja ezt is, de ha azok lemaradtak, minden bepótolható az unlimited feliratkozás megvásárlásával, ami, mint mindig, egy hónapos próbaverzióval ingyenesen elérhető a játék elindításával. Hétvégi bulikba kötelező, megmozgat mindenkit 6 évestől a 60 évesig!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! A játékot megvásárolhatod támogatónk, a Platinum Shop budapesti boltjaiban, vagy webshopjából a linkre bökve meg is rendelheted.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
9. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.11.24. 00:00:33
LV2
-1
Értem én, hogy táűncra kb. mindegy milyen a zene minősége, csak ritmus legyen ok, de valahogy nem tudom. Úgy érzem, hogy manapság sokkal több a szemét, mint korábban. Nem, nem szenvedek abban, hogy az én időmben jobb volt a zene szindrómában, mert sok új előadot, ismerek meg manapság is, csak ezek az előadók nem maiak, hanem 40-es évek, 70-es évek stb. Szal nyitott vagyok, de a minőségi, jó zenére. Abból ma nem sok van, sajnos.
ヤレヤレ、ダゼ。
8. Angyalkus  PlayStation.Community tag
2019.11.23. 22:45:43
LV2
+1
Válasz 4. Itachi üzenetére:
Én örülök mikor van 3-nál több szám, amit szeretek, ettől függetlenül mindegyik számhoz remek koreográfia társul, és mindenkit képes megmozgatni. Kedvencem az Animals Extreme verziója, aminek például életben nem hallgatnám a zenéjét, de piszok jó a tánca. Vannak mindig meglepetések is, múltkor random rákaptam az egyik olasz nyelvű számra, amit itthon egyik rádióban se játszanának.
Prinny DooD!
7. martin  Főszerkesztő
2019.11.23. 20:39:14
LV27
Monster Magnet válogatás mégsem lehet alatta.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
6. B_Renato97  Szerkesztő
2019.11.23. 20:23:46
LV4
A borító alatti Official Song List videó alapján szerintem teljesen rendben van a felhozatal. Szokásosnak mondható a felhozatal idén is: néhány retro, bulis idétlen számok és populáris noták. Szerintem egy parti alkalmával mindenki talál magának tetsző talpalávalót.
5. martin  Főszerkesztő
2019.11.23. 20:09:25
LV27
Válasz 4. Itachi üzenetére:
Ez a populáris.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
4. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.11.23. 19:26:19
LV2
-1
Válasz 2. martin üzenetére:
Nem tudom. Nekem a zenéhez valahogy jó hang is társul, meg valami hangszer. Értem én, hogy van és volt elektronikus zene, de hogy kb. csak az??? A mai kortárs darabok tényleg halgathatatlanok. A youtube vieoból egyedül a 2NE1 ill Vava az, amire azt mondom, hogy ok, van valami színvonala. De a többi....
ヤレヤレ、ダゼ。
3. zodiac55  PlayStation.Community tag
2019.11.23. 19:19:45
LV12
A suliban alakítottunk egy közösségi teret a gyerekeknek mindenféle játékkal - többek között egy PS4 is lett vásárolva, néhány játékkal. Az egyik az ennek volt az előző része, csak ez pörög a gyerekeknél. Ők ismerik ezeket a muzsikákat, szeretnek vele játszani. Nincs ezzel baj, érezzék jól magukat.
"Si vis pacem, para bellum."
2. martin  Főszerkesztő
2019.11.23. 19:15:23
LV27
Válasz 1. Itachi üzenetére:
Miért mi ez, ha nem zene? :)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.11.23. 17:49:48
LV2
Ezek tényleg zenének számítanak? Nagy a baj.
ヤレヤレ、ダゼ。
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
JUST DANCE 2020
Ubisoft
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
9/10
Pozitívum
Jó visszaemlékezés a korábbi részekre, az egyik legszórakoztatóbb party játék
Negatívum
A sztori mód rövidsége, több szám is jöhetne évente feliratkozás nélkül