PlayStation.Community

2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...

Pozitívan álltam a Woodle Tree Adventures Deluxe-hoz. Szeretem az ötletes paltformereket, és a Chubby Pixel legújabb alkotása kifejezetten biztató volt, amíg ki nem próbáltam… Ameddig az a pár száz megabájt lejött, megnéztem néhány screenshotot, kellemes látványt nyújtott a színes világ. Kedvem támadt hozzá, így neki is láttam a kalandnak.
Sajnálatos módon nem teljesen azt kaptam, amit vártam. Béna feladványok, rengeteg bug és borzasztó kamerakezelés várt rám. Mielőtt túlságosan borúlátónak tűnnék, nézzük meg, mivel állunk szemben.
Maga a játék egy Super Mario ihlette 3D világban játszódik, ahol különböző feladatokat kell teljesítenünk a továbbjutáshoz. Első és legnyilvánvalóbb dolog, hogy tudunk mindenfelé szétszórt bogyókat gyűjteni, aminek segítségével fejleszthetjük magunkat a bázison. Ez nem szükséges a továbbjutáshoz, csak ajánlott. Ellenben a tündérkönnyek begyűjtése már annál fontosabb lesz.
Az irányítható fatönk karakterünk kedves kis lénynek tűnik, de sok esetben irtózatosan szerencsétlenül viselkedik. Ha egy nagyon szűk helyre megyünk be, tervezzük meg a kijutás lehetőségét is, nehogy újrakezdés legyen az adott pályaszakaszból.
A játék hangulata egyébként kellemes. Színes és változatos világ, különféle pályákkal, de még az ellenfelek is aranyosak, ettől függetlenül nem egyszer okoztak galibát a továbbjutásnál. Sajnos ezt az ötletesen kitalált környezetet is könnyedén el lehet rontani. A főkolompos, ami miatt mégis negatív élménnyel álltam fel a játéktól, az a kamera és annak kezelése. Összességében nincsen problémám az automata nézettel, amikor a játék magától irányít, hogy merre is kellene néznünk. A probléma abban lakozik, hogy mindezt rosszul csinálja és egy könnyebb ugrálós ügyességi rész is pokollá tud válni. Kompenzálásképpen mi is irányíthatjuk, de csak a távolságot, így nem tudunk TPS-szerűen körbenézni. Nehéz elmondani, hogy mennyire frusztráló tud lenni egy ilyen hiányosság, amikor maga a játékmenet egészen jó lett volna.

A Woodle Tree Adventures sajnos nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, pedig minden lehetőség adott volt rá. Régóta ki vagyok éhezve egy igazán jó 3D platformer játékra, de a kis fadarab kalandja csak egy rosszízű előétel volt. Ettől függetlenül ajánlani mégiscsak tudnám valamennyire a stílus kedvelőinek, hiszen az árazást tekintve egy gyorséttermi menü is alig jön ki a game árából.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Chubby Pixel
Fejlesztő: Chubby Pixel
Megjelenés: 2019.07.26.
Ár: 1390 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 328.07MB
Web: https://chubbypixel.com/games/woodle-tree/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
Woodle Tree Adventures Deluxe
Chubby Pixel
CSAK ÓVATOSAN