PlayStation.Community

2019.11.11. 11:11 Játékteszt
36 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Modern hadviselések koronázatlan királya.

Nem telhet el év új Call of Duty megjelenés nélkül, ez a tény talán senkit nem lep meg. 2019-ben az Infinity Ward csapatán a felelősség, hogy alkossanak valami újat, ami felkavarja az állóvizet. A battle royale műfaj mostanra már lecsengőben van, ráadásképpen a tavalyi, negyedik Black Ops az egyjátékos kampányt is mellőzte, ennek a lépésnek pedig megvolt a visszhangja.
Örömmel tapasztaltam, hogy az idei rész kapcsán teljesen tiszta lappal kezdte meg a munkát a stúdió. A béta-tesztek alapján a többjátékos szegmens parádésan hangulatosra sikerült, mindeközben felröppentek hírek a régi MW részekhez hű karrier apropóján is. A kellő hype talán azokat is elérte, akik az utóbbi években nem követték az Activision munkásságát.
Az új Call of Duty: Modern Warfare esetében az elvárások a plafonon vannak, hiszen mind a kritikusok, mind pedig a játékosok ki vannak éhezve egy igazán jó lövöldére, ami a jelen kor eseményeit dolgozza fel valamilyen formában.
Egyszemélyes hadsereg

Sokan feleslegesnek tartják, másoknak egy könnyed tutorial, valaki pedig izgatottan várja, hátha valami érdekes, új élményben lesz része. A jellemzés tökéletesen passzol az elmúlt évek COD egyjátékos kampányaira. A fejlesztőbrigád több esetben is kiemelte, hogy idén ez bizony másként lesz, és egy igazán akciódús karriert élhet át mindenki. A sztori tulajdonképpen már az első néhány pályán magához láncolt, olyannyira, hogy meg sem álltam egy normál és egy veterán nehézségű kijátszásig. Amikor már úgy voltam vele, hogy nem jöhet semmi új, mert minden puskaport ellőttek a történetírók, akkor jött a nagy pálfordulás, ami visszarántott és elképesztő lelkesedéssel húztam meg újra és újra a ravaszt. A történet tulajdonképpen már az első 10 perc után maximum fordulatszámon pörög. Michael Bay filmekbe illő robbanások, titkos éjszakai bevetés, majd nem sokkal ezután London utcáin találjuk magunkat, egy nem várt terrorista akció közepén.
Nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy a játék története milyen kísérteties módon reflektál az elmúlt években történt valós eseményekre. Aljas eszköz ez, amitől még személyesebb ügynek érezhetjük a rosszak elleni harcot.
Ami viszont meglepett, az a mérhetetlen brutalitás, amely végig fog kísérni minket az egész karrier során. Ha választanom kellene ez a játék sokkal inkább korhatáros, mint mondjuk egy zombis stuff, ahol csonkolások is elő-elő fordulnak. Minden tettnek és lövésnek van súlya: ha benézünk a sikátorba, lehet ott vernek éppen agyon a katonák egy civilt, a kivégzéseken és az öngyilkos merénylőkön pedig már meg se fogunk lepődni pár óra után. Biztosan lesz majd olyan aki soknak és feleslegesnek fogja találni, de talán még többen lesznek azok akik úgy gondolkodnak, mint én, hogy ettől válik igazán komollyá a sztori, ahol meg kell küzdeni a szabadságért.
A rend kedvéért az oroszok is hamar belekeverednek a buliba, ezzel felkavarva a cselekményszálat. Ennek a lépésnek persze megvolt a maga következménye, így aki a legújabb MW résszel szeretne játszani ne az orosz PlayStation Store oldalán próbálja megvenni a játékot.
A rend visszaállítása több kisebb misszió során fog megtörténni, az irányítást pedig Captain Price veszi a kezébe már-már megszokott módon. Az események során többször is ingáznunk kell a sivatagos kitalált ország Urzisktan és az Egyesült Királyság között, de legnagyobb meglepetésemre nem kuszálódott össze a történetszál, ez pedig pozitívum, hiszen az előző COD kampányokra ráillett a csapongó jelző. A pattanásig feszült helyzet persze előbb utóbb összeverbuválja a csapatot, a szálak előbb-utóbb összefutnak, de addigra már minden karaktert jól fogunk ismerni. Az izgalmak persze nem érnek véget ennyivel és a jó sztori sem garancia mindenre. Szerencsére ezzel a fejlesztők is tisztában voltak, ezért telepakolták változatos elemekkel a kalandunkat, amik igencsak feltudják dobni, a már éppen ellaposodó lövöldözést. Börtönlázadás, éjjellátós rajtaütés és érdekes visszaemlékezések színesítik a játékmenetet, aminek kapcsán nem is írok több infót, meghagyom inkább, hogy ti fedezzétek fel.

Ha végigértünk a karrieren, akkor sem áll meg az élet, azok számára, akik nem más playerek szétdarálása miatt vették meg a játékot. További teendők várnak minket a Special Ops menüponton belül, ahol különleges megbízásokat kell teljesíteni, ez pedig extra játékidőt jelenthet a sokak számára. Összerakhatunk magunknak saját fegyvereket és ha szerzünk magunk mellé valakit, akkor kooperatívan is teljesíthetjük a küldetéseket. A fegyverek fejlődése és a karakterek kinézete, illetve az egyéb modifikációs cuccok a többjátékos szekcióból vannak átemelve és a fejlődésük is közös szálon fut. Ez minden bizonnyal segítséget, fog nyújtani azok számára, akik a kampány alatt használt maximumra tuningolt fegyverek után nem akarnak csupasz géppuskákkal rohamozni többjátékos fronton, mert hát ugye az iron sight elég béna a 21. században.
Grandiózus újításnak nem nevezhető ez a játékmód sem, hiszen láttunk már hasonlót korábbi COD részekben, viszont a megvalósítás és a haverokkal való közös játék miatt erősen hozzájárult ahhoz, hogy az értékelőben egy közel tökéletes pontszám szerepeljen. Természetesen a tökéletestől messze van a Spec Ops, sőt a tesztelésem során a játék ezen részénél találkoztam a legtöbb bugos jelenettel, ettől függetlenül én értékelem a lelkesedést. A célkitűzést úgy gondolom sikeresen teljesítette az egyjátékos részlegen dolgozó fejlesztőcsapat. Sikerült emlékezeteset alkotniuk, legendás karakterekkel, váratlan fordulatokkal, ami miatt azt kell mondanom ezt a háborút mindenkinek át kell élnie. Aprób bugok, beakadások és tereptárgyakba ragadások sajnos előfordultak a kalandom során, de egy pár perccel ezelőtti check point visszatöltés rendre megoldotta a gondomat. Szerintem ez még a bőven javítható kategóriába tartozik, ettől függetlenül zavaró lehet, amíg nem érkezik letölthető javítás. Másik apró negatívum, hogy maradt bennem egy kis hiányérzet a sztori hosszával kapcsolatban. Legnehezebb fokozaton néhány estét bele lehet ütni a programba, mire tovább vergődünk egy nehezebb szakaszon. Ellenben normál nehézségen, még a kalandor kedvű játékosok számára sem tartogat egy délutánnál hosszabb szórakozást a Modern Warfare kampánya. Ettől függetlenül a monumentális harcok és a folyamatos adrenalindús pörgés, miatt minimum egy újrajátszás ajánlott, de tudjuk jól az már nem lesz ugyanolyan élmény.
Bumm headshot!

Térjünk rá a játék azon részére, ami mindenkit a legjobban érdekel. Sikerült-e érdembeli fejlesztéseket eszközölni a többjátékos szekción vagy továbbra is csak rókabőr-lehúzás az egész? A kérdés teljesen jogos, hiszen nem egyszer kapott már a közösség egy átdizájnolt multit, újra felhasznált elemekkel. Ami azonnal szembetűnik, hogy minden letisztult és átlátható. A menüben különböző fülek között tudunk váltogatni, ahol beállíthatjuk a fegyvereinket, kiválaszthatjuk a karakterünk ruháját és válogathatunk a nekünk tetsző játékmódok között. Nem indokolja semmi, hogy órákon keresztül állítgassunk, úgyhogy irány a csatatér. Az első pár meccset követően teljesen bekapott a gépszíj. Mindenféle túlzás nélkül, mondhatom az élmény szinte megegyező a régi MW multi meccsekkel. Nincsen dupla ugrás, falon mászás vagy nyomkövetős lövedék, ez pedig azért összességében jót tett a játékmenetnek. Mondhatni minden egy fokkal földhöz ragadtabb lett, de mindeközben a szokásos remek online hangulaton nem esett csorba.
További pozitívumként fontos megemlíteni, hogy egyelőre nem találhatóak lootboxok, és ahhoz hasonló elven működő elemek. Megszokottnak mondható fegyver és egyéb kinézeteket persze továbbra is tudunk vásárolni, de kifejezett előnyt egyik tárgy sem ad. Csak remélni tudom, hogy ez sokáig így marad, és nem egy későbbi tartalmi frissítés kapcsán fognak bekerülni, a sokak által elítélt dobozok. A szegmens talán legérdekesebb újítását a Ground War mód hozta el, ahol egészen nagynak mondható pályákon kell megadott pontokat elfoglalni. Egy szimpla domination menetnél azért jóval többről van szó, hiszen beülhetünk tankokba vagy gyorsabb ámde veszélyesebb megoldást választva egy quad segítségével szelhetjük át az átlagosnál nagyobb méretű pályát. Az ötlet erősen hajaz a Battlefield széria megoldásaira, de kétségkívül be kell vallani, ami jó az jó és ezt sikerült élvezhető módon összeraknia a fejlesztőknek még ha egy kicsit koppintás szaga is van. Másik érdekes megoldás a 2v2 párharcok, amikor is különböző véletlenszerűen összeállított fegyverek segítségével kell likvidálni az ellenfeleket. A jól megtervezett kis méretű pályák jelesre vizsgáztak, így igazi kiélezett párharcok alakulhatnak ki. A megszokott játékmódok természetesen továbbra is elérhetőek az újdonságok mellett. Az unalomig ismert szisztémát pedig speciális napi és heti küldetések egészítik ki, amiknek köszönhetően szerezhetünk cicomázásra alkalmas tárgyakat, mozgó bannereket és egyéb apróságokat.

Eget rengető újításokról tehát továbbra sem beszélhetünk. Szó sincs arról, hogy a nulláról kezdték volna a fejlesztést a stúdió munkatársai, viszont pont annyit tettek hozzá minden egyes elemhez, ami szükséges volt. A legnagyobb újdonságról ennek ellenére továbbra sem esett szó. Ideje hát kitérni a látványvilágra, ami egészen elképesztő az új játékmotornak hála. Maga a grafikai megvalósítás is egy szintet ugrott, hiszen elképesztően élethű bevilágítások, árnyékolás és részletes textúrák kényeztetik a szemünket amerre csak járunk. Nincsenek elnagyolt plakátok vagy pixeles épületek, és ezek csak a részletek. Az olyan fő elemek, mint a karakterek, a fegyverek és a járművek egészen elképesztő szintet ütnek meg. Úgy fest mostantól ezen a téren sem érheti szó a ház elejét, ez pedig hatalmas pozitívum, mivel az utóbbi években már kezdték megütni a ronda szintet korábbi COD részek. E mellé társul egy viszonylag stabil képkocka szám, ezzel pedig elegánsan megmutatta a kiadó a nagyvilágnak, hogy van még erőtartalék PS4-ben. Az engine váltás másik meglepő pozitívumát a hangok jelentik, amik minden eddiginél élethűbbek. Egy egyszerű 2.1-es rendszeren is lenyűgözően jók a fegyverhangok, vagy a fű sistergése, ahogy kúszunk a rosszarcúak elől, viszont, ha feltesszük a fejhallgatót, akkor kinyílik a világ. A hangbeállításokat érdemes ilyen esetben finomhangolni, a tökéletesség kedvéért. Ezt követően minden apró kis nesz hallhatóvá válik, a tankok közeledtét, már messziről hallani fogjuk és az ellenfél pozíciójának pontos behatárolása is könnyebb lesz.
Kétség sem fér hozzá, hogy minden téren sikerült a legújabb Call of Duty Modern Warfare-nak szintet ugrania az elődökhöz képest. Azt kell, hogy mondjam az Infinity Ward remekül összegyúrta mindazt, amit az elmúlt években hiányoltunk és a generáció legjobb COD részét alkotta meg nekünk kanapé katonáknak. Jól eltalált sztorival, extra tartalmakat biztosító Special Ops küldetésekkel és egy akciódús (lootbox nélküli) multiplayer móddal bizonyították újra, hogy kemény munkával mennyi mindent ki lehet hozni a szériából. Kívánni se lehetne többet, és ha ehhez hozzá vesszük, hogy a kiadó elmondása szerint folyamatosan érkezni fognak az ingyenesen letölthető plusz tartalmak, akkor egészen elkényeztetve érezhetjük magunkat. Harcra fel katona, a világ nem fogja megmenti magát!

(A játékot a Magyarországon forgalmazó Magnew biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Platinum Shop budapesti boltjaiban, vagy a linkre bökve webshopjából meg is rendelhető.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
36. ALF22  Son of Liberty
2019.11.13. 06:25:40
LV26
Válasz 35. eandre üzenetére:
Vehetsz skint. Cserébe kapsz ingyen palyakat :o
35. eandre  PlayStation.Community tag
2019.11.13. 02:43:48
LV11
Ez akkor lehetne 9 ha nem lattam volna kb mindent az előző CODokban amit most megmikroztak.
34. ALF22  Son of Liberty
2019.11.13. 01:08:37
LV26
Válasz 31. Soliver101 üzenetére:
Ma kiprobaltam. Tetszett volna a palya de itt rosszabb mint a sima multiban. Minél nagyobb a palya annál tobb a kemper. Tdm20 is emiatt kerulom. Legjobbak a kispalyak.
33. ALF22  Son of Liberty
2019.11.13. 01:06:49
LV26
Válasz 32. Greg üzenetére:
Mindenkinek van kedvenc játéka.
Mirrors edge jo játék. Csak a 2.resz után be is fejezte a palyafutasat.
Kulon kategoria. Evente nehez feladat azt megoldani,hogy ne unjak meg.
32. Greg  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 22:26:01
LV25
Válasz 22. jime üzenetére:
Nem viccelek. Százszor inkább egy Mirror's Edge Catalyst mint egy önismétlő COD.
LV426
2019.11.12. 21:49:18
LV1
Kár volt erőltetni ezt a Ground war módot... Ehelyett simán adhattak volna +8db 6vs6 map-ot, mert ez a 6+1 édeskevés ráadásul többségében sz*rok is...
30. B_Renato97  Szerkesztő
2019.11.12. 21:21:51
LV4
Válasz 29. NEXUS0001 üzenetére:
Ha tényleg ennyire tetszett a karrier, akkor azért akciósan ne vesd el a vásárlás ötletét, már csak amiatt is megéri szerintem. Viszont nem teljes áron, ha a mutija hidegen hagy.
29. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 19:55:38
LV7
Jó cikk, még kedvet is kapnék a megvásárláshoz. És a szinglipléjermód végigjátszás videójába rendesen belefeledkeztem, úgy kellett elszakadnom tőle, hogy ne nézem meg végig. Nagyon gondolkodtam, vacciláltam, hogy megvegyem.

De "sajnos" játszottam egy kicsit az online bétával és hááááát.... nekem csalódás volt. A grafika ugyan javult, de egyszer sem löttek le amiatt (mint a BF5-ben pl), mert megálltam álleejtve a dombtetőn, hogy bakter, ez de faszán néz ki!
Annyi minden hiányzik, ami a konkurenciánál viszonylag jól működik, rombolhatóság, zajok, környezeti elemek, kihasználhatósága, normális, a harcot alapvetően befolyásoló/eldöntő járművek..., hogy annyira retrofíling volt az egész, hogy nem is értem, hogy mi az alapja ennek a nagyfokú rajongásnak. Azt hittem én emlékszem rosszul/túl keveset játszottam a bétával, de vannak direkt összehasonlító videók és hát na.

Az első COD:MW a kedvencem volt abban az időben, annyira akartam, hogy ez is olyan fantasztikus érzést/élményt nyújtson és hát úgy tűnik nem ez a rész lesz, ami forradalmat csinál.

Bocs hogy ehhez a játékhoz is negatív hszt írok, igazán nem szándékos.
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
28. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 17:50:18
LV16
+1
Válasz 17. ALF22 üzenetére:
A BO4 Blackout módja meglepően jól lett összerakva. Én sokkal jobban élveztem, mint a nagy br címeket: Fortnite, Apex stb.
R.I.P. Brúnó :-(
27. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 17:43:47
LV16
+1
Nem estem tőle hasra. Egy tisztességes iparos munkának éreztem, ami élvezetes, de semmi kiemelkedőt nem nyújt. Még igazán látványosnak se éreztem, itt-ott egy nagyobb robbanás, és ennyi.
Értetlenül állok, hogy miért istenítik ennyire ezt a részt, számomra semmivel sem adott többet, mint az elődei.
R.I.P. Brúnó :-(
26. Lotar  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 16:59:17
LV18
Végigtolnám. Meg az IW-t is. :))
psn/sen id: pcpmate
25. B_Renato97  Szerkesztő
2019.11.12. 16:23:25
LV4
Válasz 21. jime üzenetére:
Igen, ezzel egyetértek. Ha nagyon akarják szerintem tudták volna húzni a sztorit.
24. noozi  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 15:39:52
LV17
A single rész nagyon tetszett!
ezért megerte, viszint ez a fajta multi nekem nem tetszik, battlefielden nevelkedtem azt hiszem, igy azt is szeretem!
PSN ID; No_Ozi_
23. jime  non-alcoholic
2019.11.12. 15:37:44
LV29
Válasz 4. Greg üzenetére:
a big red one az a CoD 2
"wake up, you're dead!"
22. jime  non-alcoholic
2019.11.12. 15:36:47
LV29
Válasz 5. Greg üzenetére:
ne viccelj már!! :D
"wake up, you're dead!"
21. jime  non-alcoholic
2019.11.12. 15:35:55
LV29
+1
örülök, hogy ilyen pozitiv lett a teszt, megérdemlik most.
én rohadtul élveztem kampányt kétszer is végigvittem, remek, bár elviseltem volna ha 2x ilyen hosszú :D
"wake up, you're dead!"
20. Greg  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 15:29:24
LV25
Válasz 17. ALF22 üzenetére:
Nem feltétlen ilyen újításokra gondoltam de a semminél ez is több.
LV426
19. ralphcliff75  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 13:21:09
LV3
Jót nem tudok írni, rosszat meg most nem akarok. Mindenesetre jó szórakozást annak aki megveszi!
18. ALF22  Son of Liberty
2019.11.12. 12:16:05
LV26
Válasz 10. B_Renato97 üzenetére:
Nem lett rossz csak a sztori hullamzott és engem nem erintett meg.
IWben a vegen 3an us ugy haltak meg,hogy pislogtam mert vagy hirtelen történt vagy vegig kellett vinni az onfelaldozo küldetést. A robot volt ebből az igazán megható ahogy elbucsuzott mielőtt teljesen tonkrement a forro helyszinen.
Itt meg csak SPOILER!!!


Add ki a parancsot. Elfut a csávó, meg uzennek neki,hogy robbants. Ez semmi nem volt azokhoz képest.
A tuszejtos reszek meg.... Igazából aki meghalt annal volt fegyver es engedte a játék. Aki meg ártatlan civil annsl csekpontra vissza.
Amiben brutál azok a hangok. Meg a cg videok rendezése.
17. ALF22  Son of Liberty
2019.11.12. 12:10:39
LV26
Válasz 11. Greg üzenetére:
Iwben volt olyan mód,hogy a sztorit serulesi rendszerrel jatszd. Sisark megreped, cserelni kell. Labad leserul bicegsz. Jobb kez serult remeg a celzas es csak csipotuzeles marad. Plusz granatot nem tudsz dobni. bal kez serult nincs flashbang vagy mas equipment.
Mazohistaknaknak ott volt a yolo mod. 1elettel tolni a kampanyt.

Bo4ben a Blackout igazi ujdonsag volt egy codban. Hatalmas es valtozatos palya 100fovel stabilan. És ezt elsőre osszedobtak. A helikopter iranyitasa kapasbol kezreallt. Nem ugy mint egy battlefieldben, wildlandsban.
16. seeYOUsoon  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 11:13:44
LV5
+1
Nagyon korrekt teszt egy még korrektebb játékról. Nem vagyok egy nagy COD rajongó, a legújabb részhez is savanyúan ültem neki, aztán bumm, padlót fogtam az új élménytől és látványtól - nálam az év legkellemesebb meglepetése.
..loading, please wait..
15. Greg  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 10:32:52
LV25
Válasz 13. ColdHand üzenetére:
"Független stúdióktól hamarabb megkapnád ezeket." Lehet....
LV426
14. arhatati  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 10:09:54
LV2
+1
Válasz 10. B_Renato97 üzenetére:
Figyelj, kinek mi, engem teljesen meggyőzött. A multit (amikor van időm) le sem tudom rakni. Lehet csak szerencsés vagyok, de kb, majdnem mindig elég normális brigádba kerülök, mintha is normálisabb lenne ez is, mint anno, amikor kisgyerekek sírását hallgattam- de lehet tényleg csak mákom van!

A frissítés jót tett neki, bár annyira nem volt bajom előtte sem vele (multira gondolok), a 2 map szintén nem rossz. A single hozza régi hangulatot- nekem ezen nem kell újítani, számomra jelen pillanatban ez a megújulása, hogy olyat kapok, amit élvezek és régen volt ilyen játékmenet. Persze mindenkinek lehet más a véleménye, de nálam ez a rész rendben van, nagyon is.
Question van? Van.
13. ColdHand  Szerkesztő
2019.11.12. 10:09:12
LV22
Válasz 11. Greg üzenetére:
Mondjuk azok, hogy az alapnak számító második világháborús korszakból átkerült a sorozat a modern hadviselés korszakába, majd a közeli, később a távoli jövőbe, majd vissza és közben ezekhez alakították a játékmeneteket és a kisebb újításokat. Ezektől lettek az egyes sorozatok egyedibbek a szérián belül.
Hogy neked meg mi a lényeg egy játéknál teljesen irreleváns. Sajnállak, hogy ilyen elvárásaid vannak egy tripla A-s játékkal kapcsolatban. Független stúdióktól hamarabb megkapnád ezeket.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
2019.11.12. 10:05:34
LV1
Röviden: gázok a multi pályák, közelébe sincs a pályadesign a régi trilógia(MW-MW2-MW3) minőségéhez...
11. Greg  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 10:03:07
LV25
Válasz 7. ColdHand üzenetére:
Milyen átfogó újítások ?! Exoskeleton már volt, repcsi és helikopter is volt. Egyedül az a tapadó kesztyű volt új (Black Ops 2) meg madárember ruha.De bizony nekem pont hogy ez lenne a lényeg hogy újat mutasson és változatos legyen ami megszakítja az ismétlődő tűzharcot.
LV426
10. B_Renato97  Szerkesztő
2019.11.12. 09:54:24
LV4
+3
Szomorkodva olvasom a komment szekciót, hogy annyira nem jött át nektek. Engem teljsen megvett a játék. Vannak benne olyan újítások, amik miatt újra elő tudom venni mind a multit, mind pedig a single részt. Azóta még egyszer letoltam, a kampányt és most sem csalódtam benne.
Szokásos COD kampány? Igen
Van benne annyi új és egy olyan sztori, ami elviszi a hátán? Nekem mindenképpen.

Többjátékos részt tekintve pedig, már az a tény teljesen feldobott, hogy nem lesz fizetős DLC áradat. Pont a napokban jött ki egy frissítés, ami kettő új pályát és rengeteg hibajavítást tartalmaz.
https://www.facebook.com/CallofDuty/photos/a.[...]
9. soliduss  A Krónikás
2019.11.12. 09:43:07
LV25
Válasz 5. Greg üzenetére:
ezek jó példák... de sajnos a Mirrors edge nagyon a földbe állt anno...a Catalyst még rosszabbat teljesített a kasszáknál.

Az öttletek amiket írtál nem rosszak... de ezek csak pár apróbb feature-ok amelyek csak szinesítik a játékmenetet.

összeségében a call of duty singleben mindig egy nagyon jól összerakott élményt nyújtanak :D... .ez a Modern W. a politikai krimik világába kirándúl most megújítva a 10 éves eredeti részt.
8. arhatati  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 09:39:16
LV2
+1
Nagyon jó lett a teszt! Köszi!
Question van? Van.
7. ColdHand  Szerkesztő
2019.11.12. 09:38:19
LV22
+2
Válasz 4. Greg üzenetére:
Ezt most nem vágom. Azok az átfogó újítások, amik egy az egyben határozták meg az egyes epizódokat, amiket Soliduss is leírt, azok "nagyon kevesek". De azok a bizbasz apróságok (kivéve a parkour), amiket felsorolsz meg már nagy újítások?
Egyébként meg amiket felsoroltál, azok is voltak már régebben más játékokban. Nem az a lényeg, hogy olyan apró újításokat tartalmazzon, amiket még sose láttunk videojátékokban (már nem a PS1-es, PS2-es érában vagyunk), hanem az, hogy amiket tartalmaz, azok működő, használható fícsörök legyenek és az összkép rendben legyen. Ma már nagyon nehéz új dolgokat kitalálni ilyen apróságok terén, viszont koncepcióban lehet bőven újítani (lásd: Untitled Goose Game).
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
6. arhatati  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 09:37:38
LV2
Válasz 5. Greg üzenetére:
Nem igazán ugyan azok a stílusok, ha ennyire változtatnának, akkor az már nem COD lenne. Az utóbbi években és sem játszottam a velük, mert nekem is ez a falonfutós, levegőben pördülős vonal sok volt a story-t hagyjuk is. Viszont ez az új verzió nagyon jól sikerült. Nagyon sok ember várta már, hogy kapjanak egy hasonló pörgős sima akciót, mint a régi MW1/2 (köztük én is). Hogy más példát mondjak, azt is sokan várják, hogy legyen egy BC2-re, vagy BF3- ra hajazó multis lövölde a DICE-tól újra. Nem gondolom, hogy ezeknek jelentősen szüksége lenne a megújulásra, nyilván mapok tekintetében, apróbb dolgokban igen.
A másik dolog, hogy annyi mindent kimaxoltak az elmúlt 20 évben történetileg, hogy nehéz már teljesen megújulni. Nyilván lehet,de nem gondolom, hogy teljes mértékben lehet létjogosultsága a mai világban. (kivéve, ha Kojimának hívnak-nagy respect neki :))

De ne az legyen már a megújulás, hogy elveszti a fegyverét egy küldetésben és házról házra rakja össze magának a túléléshez.
Question van? Van.
5. Greg  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 09:21:38
LV25
+1
-2
Válasz 3. soliduss üzenetére:
"Mondj egy olyan FPS-t ami amely valamilyen szinten többet tud nyújtani ?!"
Mirror's Edge, Mirror's Edge Catalyst,
Parkour FPS ez teljesen új volt 2008-ban sőt a folytatást leszámítva azóta sem jött kimondott parkour FPS. A Dying Light-ot hagyjuk mert bár abban is lehetett rohangálni és felmászni szinte mindenhova de nem a parkour-re volt kihegyezve.
LV426
4. Greg  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 09:14:34
LV25
+1
Válasz 3. soliduss üzenetére:
Ezek amiket újításként írsz nagyon kevesek. Ráadásul már voltak is mint pl az exoskeleton ami már a Killzone 2-ben is volt. Valami hasonlóra gondolok mint ami anno a COD 3-ban (Big Red One) is volt mint pl az evezés stb. Vagy pl lehetne olyan hogy a sebesülésedet kéne ellátni (fertőtleníteni, összevarni, bekötözni,stb) vagy pl egy darabokban lévő fegyvert kéne összerakni ahhoz hogy akcióba tudj lendülni. Számos ilyen és ehhez hasonló dologgal lehetne feldobni a játékmenetet de a JóIstennek sem akar az eszükbe jutni.
LV426
3. soliduss  A Krónikás
2019.11.12. 08:35:06
LV25
+2
Válasz 2. Greg üzenetére:
Ők az uttörők...ők diktálnak az Fps piacon. Nem értem miért kellene megújúlniuk.

Ha visszanézel volt itt kiborgos falonfutós rész (black ops3), Normandiai partraszállás 4K-ban... (WW), volt politikai krimi exoskeletonnal ( AW).... volt space top gun egy rakat melléküldetéssel és repcsivel ( IW).... volt a kötelező Battle Royal (black ops 4).... és most toltak egy új Modern Warfare-t....

A Call of duty sorozat kompletten lefedi a teljes palettát.... már csak középkori és noir korszak nem volt? várj... a zombie mód pont egy 1940-50 években játszódik.... tehát az is pipa.

Mondj egy olyan fps-t amely valamilyen szinten többet tud nyújtani? A Killzone Shadow F.nál pl az volt a gond, hogy nem elép pörgős.... a Dyling light open wordben tolta tovább a formulát... .a destiny meg csak egy picit is szeretne cod lenni story-ban.... akkor talán nem lennének ekkora bajban.

Ha mindent összevetel akkor a cod az egyik legstabilabb sorozat amely mert mindig egy picsit csavarni a formulán. Szegén EA és a Battlefiled merne valami királyat bevállalni story-ban.... de sajnos ők nagyon nagyon mélyre csúsztak az utóbbi időkben.... talán a Bf V-ben a Náci tankparancsnok küldetése ami szót érdemell....
2. Greg  PlayStation.Community tag
2019.11.12. 07:03:57
LV25
+2
-1
Képtelen igazán megújulni a COD sajnos. Vagy nem feltétlen teljesen megújulni de úgy kiszínesíteni a játékmenetet hogy arra sokan mondják: De jó ! Ilyen még nem volt !
Egyszerűen nem tudják igazán meglódítani a fantáziájukat. Kár a COD-ért régen szerettem... talán majd egyszer rájönnek hogy kéne felfrissíteni a sorozatot.
LV426
1. ALF22  Son of Liberty
2019.11.12. 01:16:46
LV26
Kampány nálam csalódás.
Túl sokat hallottam,hogy milyen brutál helyzetek vannak igy felspannolva azok csak szimplán lejatszodtak előttem,de nem kavartak fel. Látványos volt az biztos. Ahol kellett voltak hubazmeg részek. De semmi több. Kevés volt a jó rész. A maradék meg ...jaja.. lépjünk.
Igy összességében sztori szempontjából tovabbra is az MW2 viszi a prímet. A legjobb trailerrel és valtozatos helyszinekkel együtt. Jönne remaster azt inkább jatszanam mint ezt újra.

Multi meg szokásos: megint masfajta mint tavaly vagy azelőtt. El lehet vele lenni,de nem az igazi. Codok kozul is itt a legtöbb kemperjatekos. Quickscopet felvaltotta a "kacsavadasz" shoti. Tavalyi bo4nek vizipisztoly jellege ellenere is élvezetesebb volt a multija (battleroyal modjarol nem is beszelve). Ww2nek meg szimplan a legjobb.
IW csapat a favorit,de ezt túllőtték nálam az elvezhetoseg hataran. Inkább frusztráló mint szórakoztató.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE
Activision
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
9/10
Pozitívum
A sorozathoz méltó egyjátékos kampány; lenyűgöző látvány; tartalmas és változatos multiplayer; Special Ops kooperatív küldetések
Negatívum
Apró bugok; pár órával lehetett volna hosszabb a karrier

MARTIN BELESZÓL
Megvenném!