PlayStation.Community

2019.11.30. 12:37 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
A szükség törvényt bont.

A fehérorosz illetőségű Weappy Studio fejlesztőcsapata az egész szép sikereket aratott This is the Police után ismét egy rendőrös témájú játékkal rukkolt elő: a Rebel Cops tulajdonképpen a This is the Police 2 koncepciójából nőtt ki. Egyrészt annak a folytatása, másrészt teljes egészében az abban található TacOps missziók alapján készült.
Ennek megfelelően a stuff inkább koncentrál a taktikai bevetésekre, illetve azok mibenlétére, mintsem a történetre, amely egyébként az alibi-szerű cselekményen meg is látszik. Hét esztendő telt el a This is the Police 2 eseményei után, Ripton város lakóit a gonosz maffiózó, Victor Zuev tartja rettegésben. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a rendőrség tehetetlen, a politikusok jelentős mennyiségű kenőpénz fejében szépen szemet hunynak a bűnszervezetek tevékenységei fölött. A településen tehát eluralkodott a káosz, azonban egy renegát kopókból álló csoport nem tűri tovább a város kizsigerelését és a békés lakosok elnyomását, ezért úgy döntenek, hogy felfegyverkeznek, és szép sorjában felszámolják a bűntanyákat – neki is iramodnak egy Szupercsapat-szerű furgonnal igazságot osztani.
Akik szeretik a kihívásokat, plusz az ilyesféle minimalista stílusú indie-szösszeneteket, azoknak több mint valószínű, hogy már a játék legelején kielégülnek a vágyaik, ugyanis a betanító pályát követően a második küldetés valami olyan bitang nehézre sikeredett, hogy komolyan elgondolkodtam azon, hogy nem-e létezik a régi szép időkhöz hasonlóan valami szintlépéses cheat-kód a cucchoz, valamint az is megfordult a fejemben, hogy ez a Rebel Cops vajon az én játékom-e. Azonban, ha ezen átverekedjük magunkat, később valamivel könnyebbé válik a stuff, az egy-két alkalommal fel-felbukkanó vért izzadó misszióktól függetlenül.
A körökre osztott játékmenet, a nem túl bőkezűen osztogatott muníció, a kissé szegényes eszköztár, valamint az XCOM-ból kölcsönzött elemek bőven szerezhetnek még kemény pillanatokat, amelyeket a különböző mellékküldetések teljesítésével némiképp könnyebbé lehet tenni.
Egyébiránt a különböző missziókra összesen hat embert vihetünk magunkkal, előtte természetesen felszerelhetjük őket fegyverekkel (pisztolyokkal, puskákkal, közeli- és távolsági stukkerekkel egyaránt), lőszerrel, elsősegélycsomagokkal, gránátokkal, golyóálló-mellénnyel, védősisakkal és egyéb hasznos finomságokkal. Körönként mindenkivel két akciópont áll rendelkezésre, a lehetőségek pedig három nagy csoportra oszlanak: szimpla lépések (amikkel természetesen mozoghatunk a pályákon, fedezék mögé bújhatunk, vagy az ellenség mögé osonhatunk), interakciók (a békés megoldás reményében a bűnözőket megadásra szólíthatjuk fel, és amennyiben ez sikeres, rájuk kattinthatjuk a bilincset), és persze a frontális támadás, a jó öreg tűzharc, amely során kijelölhetjük, hová lőjenek rendőreink. Ezt utóbbit már csak azért sem ajánlom, mert a pályákon általában mindig túlerőben vannak az ellenfelek (érdemes tehát a csendes taktikát előnyben részesíteni), ráadásul, ha megsérül csapatunk valamelyik tagja, rövid időn belül el kell őt látnunk, mielőtt elvérzik. Ugyancsak problémás, ha valaki nem adja meg magát, ekkor ízlésünknek megfelelően leüthetjük, vagy leszúrhatjuk – így azonban az arra járó társai könnyen észrevehetik, és rögtön haptákba vágják magukat.
A mellékküldetéseket főleg azért is hasznos elvállalni, mert így jelentős pénzmaghoz, vagy sokat segítő felszerelésekhez juthatunk hozzá. Sőt, egy idő után szinte már rá is szorulunk a térkép felfedezésére, ugyanakkor, ha az elvállalt mellékszálakat nem tudjuk teljesíteni, rosszabbul járunk, mintha el sem vállaltuk volna őket. Mellesleg a pályákon különböző értéktárgyakat is fel lehet szedni, amelyeknek eladásával is juthatunk némi pénzhez, vagy ha kedvünk tartja, akár szét is oszthatjuk a város lakói között.
A játékban helyet kapott még egy Rebel Yell nevű survival mód, ahol a területeken elszórt felszerelésekből kell gazdálkodnunk, miközben hullámokban törnek ránk a rosszfiúk.
A Rebel Cops összességében egy ügyesen összerakott, kellemes szórakozásnak bizonyuló játék, amely ugyan nem tör nagy babérokra, de amire kitalálták, azt zokszó nélkül teljesíti.
Ami esetleg probléma lehet, az a labirintus-szerű épületekben való mozgás: az RTS-nézet miatt sokszor elég nehéz odairányítani a karaktert, ahová akarjuk, ráadásul egyes esetekben a helyszínek is kevésbé átláthatóak. Ezt leszámítva semmi ok a panaszra: a Rebel Cops nem kápráztat el, nem egy csúcskategóriás cím, sőt, még csak nem is nyújt valami sokat, de amit igen, azt szinte kifogástalanul hozza.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: THQ Nordic
Fejlesztő: Weappy Studio
Megjelenés: 2019.09.17.
Ár: 3090 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 2.11GB
Web: http://weappy-studio.com/games/rebel-cops/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. ALF22  Son of Liberty
2019.11.30. 18:22:57
LV26
Elso kukdetesnek 5ször futottam neki és 1hetig tartott mire sikerült megcsinani. Igy is meghalt 3 emberem,de már nem volt kedvem újrakezdeni. Lehet easyn kell jatszanom.
2. zodiac55  PlayStation.Community tag
2019.11.30. 16:31:11
LV12
Ha valaha egyszer kikeveredek a a Death Strandingből, ez az egyik, amit meg fogok venni. És még legalább 7 játék...:D
"Si vis pacem, para bellum."
1. Lotar  PlayStation.Community tag
2019.11.30. 16:19:02
LV18
Egy próbát -pedig*- megérne. ( *ha lenne DEMO/Trial verza mindenből... )
psn/sen id: pcpmate
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››