PlayStation.Community

2019.11.15. 09:20 PlayStation Network
10 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Értékeld a cikket!
A kutyafáját!

Ébredtél már úgy valaha, hogy az utolsó emléked az volt, hogy bementél egy édességboltba, majd az ott megvásárolt cukorral túladagoltad magad, ami átrepített hiperaktív módba? Ezek után megpróbáltál minden kutyát az úton hazafele megsimogatni, később otthon, ébredés során vetted észre a ki nem kapcsolt Cartoon Networköt? Ha nem is, ezt az egyedi állapotot élheted át a Super Cane Magic ZERO segítségével!

A több mint 20 órás történet a valaha volt egyik legfurább felvezetővel indul: egy mágikus világban járunk, amit WOTF névvel illettek. Itt élt egy varázsló, akinek mágiája a torta varázslatban rejlett, de egyik nap véletlenül mérgezett tortasalátában lelte halálát, kutyája végtelen bánatára. AAAH! a kutya viszont nem bánkódhatott sokáig, gazdája mágiája átragadt rá a szomorúság vagy valami miatt (pontosan így fogalmaz a történet, mielőtt megvádolnátok lustasággal) egy nagyon fura módon: ahányszor vakkant, valami teljesen őrült és lehetetlen történik a világban. Csokieső, kutyameteorok és egyéb kellemetlen cukorbetegséget kiváltó dolgok okoznak káoszt mindenütt.
...és itt ébred fel az általunk kiválasztott és kreált, amnéziás főszereplő egy kráter közepén. Mivel szemeinek száma az átlag emberekével egyenlő, börtönbe kerül kábé' 5 perce, ekkor érkezik a hír, hogy lemondott az elnök, mert egy hete elment az internet, de lemondása előtt eltörölte a törvényeket. Így indulunk utunkra, ami elvezethet minket AAAH!-hoz, a kutyához. Előtte sok mindenen kell keresztülmennünk: többek között egy varázslóiskolán, aminek az udvarában helyet kapott falu romokban hever, és csak rajtunk és az összegyűjtött kutyakekszeinken (ami a fizetőeszköz) múlik, hogy újjáépítsük - de van itt még vulkán, zöldségföld, és sok minden szem-szájnak ingere.
A játékmenet az akció-RPG és a bullet hell keveréke. Aki korábban játszott már a Binding of Isaac-kel, az ismerősen mozoghat a környezetben.
A sima, vagy lövöldözős ellenfelekkel többféle módon tudunk elbánni, használhatjuk a számtalan utunkba akadó fegyvert, fokozatosan megnyíló képességeinket, vagy dobálhatunk tárgyakat. Az utóbbi a legérdekesebb, a pályákon számtalan+1 elejtett doboz, kő, étel, testrész és törhetetlen Nokia telefon(!!!) található. Ezeket vagy elfogyaszthatjuk, vagy nekivághatjuk az ellenfeleknek, akik vagy szörnyethalnak, vagy elkábulnak egy pillanatra, amíg felemeljük őket, immáron eldobható tárgyként.
Mindent érdemes falhoz csapni is, mert egyrészt rendkívüli sebzést okozhat, másrészt képes felnyitni ládákat, konzerveket, amik még több felvehető tárgyat tartalmaznak. Mindent érdemes megpróbálni lenyelni, akkor is, ha ártalmas; van ugyanis egy múzeum a játékban, ami tartalmazza a korábban megevett vagy megszerzett összes különleges dolgot. Azt, hogy mit eszel meg, te döntöd el, de az ehetetlen tárgyak megsebeznek elfogyasztáskor. Mi ehető és mi nem? Elég nehéz meghatározni, például, ha találsz egy levágott lábat, az segít, de ha más testrészt próbálsz a gyomorsavaddal egyesíteni, az rossz hatással van a szervezetedre.
Az összes megszerzett ruha és fegyverdarab a raktáradba kerül, ezek különböző ritkasági fokozatokkal vannak ellátva, és más-más képességeidet erősítik. Ezek a tárgyak is egyformán nevetségesek, például rohangálhatsz varázsló seprűvel és fókasapkával, pokémon kártyával a kezedben. A menüben találjuk még a küldetéseket, és a fejlődés során szerzett tapasztalat pontokat, amiket kioszthatunk különleges képességek megszerzéséhez.
Bármerre megyünk, mindenkivel érdemes beszélni; lehet, hogy nem küldetést ad az illető, de egy teljesen képtelen és röhejes beszélgetésben lesz részed.

A program semmit nem vesz komolyan, tele van rejtett internetes mémekkel, popkulturális utalásokkal, és átlagosan agyament ötletekkel. A grafika ezt tökéletesen visszaadja; bár a rajz egyszerűnek tűnik első pillantásra, a rengeteg részlet és a váltakozó pályák lenyűgözőek, főleg a kevés fényforrással rendelkező dungeonök, ahol a színezés átmegy sötét neonba. A játék zenéje is tökéletesen illik a programhoz; 8-bites, de sosem válik unalmassá, mindig kellő intenzitással megy a háttérben a pályáktól függően. Nem beszéltem még a multiplayer opciókról, pedig indie játékoknál igazán kiemelkedően, 4-es lokálban nyomhatjuk egyszerre, vagy pedig a sztori után online is mehetünk többedmagunkkal.
Hölgyeim és uraim, íme a legőrültebb, egyik legtartalmasabb indie, amivel eddig találkoztam: a kérdés az, hogy a stílusa bejön-e az egyénnek, vagy inkább sikítva futna el tőle inzulinért Kutyamániásoknak kötelező, macskások inkább kerüljék.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Studio Evil
Fejlesztő: Studio Evil
Megjelenés: 2019.05.30.
Ár: 7690 Ft
Játékosok száma: 1-4
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret:2.34GB
Web: https://www.supercanemagic.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
10. Papi1126  PlayStation.Community tag
2019.11.17. 22:59:24
LV2
Annyira eszement, hogy nagyon megrögzött.
2019.11.17. 21:03:48
LV1
Imadom ezt a grafikai stilust es az akcio-RPG-ket is, ugyhogy ez a tokeletes kombinacio! :)
8. Lucas  PlayStation.Community tag
2019.11.17. 13:35:31
LV1
Fontos lenne megnyernem, hogy segítsen jobban megértenem a kutyámat, mert alapvetően macskapárti vagyok! :-)
7. Lackooo  Hackerman
2019.11.16. 20:36:25
LV16
Engem azért érdekel, mert bolond mellé bolond játék dukál. :D
PSN ID: Lacek84 -==#1HUN in Dead Nation==-
6. Lotar  PlayStation.Community tag
2019.11.16. 17:39:46
LV18
Ez brutáljó lehet, a cicafülét. :) Nioh után asszem pont egy ilyennek kellene következnie. Megnyerném! :)
psn/sen id: pcpmate
2019.11.16. 16:02:15
LV1
szuper kis indie jatek kiprobalnam
2019.11.16. 14:21:39
LV1
Haverokkal csapatnám piásabb estéken. Mindenképp szeretném megnyerni :D
3. PDHiv  PlayStation.Community tag
2019.11.16. 11:33:18
LV1
Azért érdekel a játék, mert nabyon tetszik a stílusa, élső ránézésre szórakoztató játéknak tűnik!
2. snike  PlayStation.Community tag
2019.11.15. 16:55:06
LV1
Örült játék 4 személyre!
Nagyon jól hangzik (a death road to canada-t is miattatok töltöttem le!)
1. gercike  PlayStation.Community tag
2019.11.15. 11:18:52
LV1
Még nem tudok videókat nézni róla, de a teszt, a Binding of Isaac említése, a képek, a 4 játékos számára is lehetséges couch co-op, a várhatóan sok ökörség alapján azonnal ment a kívánságlistámra - értelemszerűen MEGNYERNÉM. Nálunk nagyon mennek a 4 fős játékok, a Towerfall Ascension ill. a Spelunky egymás elleni módja mostanában a leginkább. (Köszönöm a tesztet.)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Super Cane Magic ZERO
Studio Evil
SZÍNARANY