PlayStation.Community

2019.11.13. 10:25 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Értékeld a cikket!
Nem mind arany, ami Sony.

Szeretnék mindjárt az elején belevágni a "lecsóba" és megírni a frankót ahelyett, hogy az utolsó bekezdésre tartogatnám: ha nem vagytok egy TV előtt egy kanapén mindjárt négyen, és az arányotok nem két felnőtt és két gyerek, akkor akár ki is hagyhatjátok az egész jó kritikákat bezsebelő Orcs Must Die! széria megalkotóinak konzolszinten PlayStation exkluzív új játékát, a ReadySet Heroes-t.
Eléggé érdekes és nehezen pontozható eset áll fenn, hiszen erősen korhoz, tűrőképességhez és a másokhoz való hozzáálláson múlhat e játék értékelése. Mi négyen nyüstöltük a produktumot öcsémmel, fiammal és édesanyámmal (aki hozzánk hasonlóan ízig-vérig gamer), és eléggé megoszlottak a vélemények (mondjuk kettő és négy csillag között), de az asztalra csaptam és elővettem objektív énem.

Tíz "hős" közül választva, maximum négyen eshetünk neki a rövidke kalandoknak a játékosok számának megfelelő részre osztott képernyőn. A választott kis állatok leginkább animációs filmekben látottakhoz hasonlítanak, így először azt is hittem, hogy licencelt dolgokról van szó. Nyuszi, hód, mókus, borz (stb.) díszíti a palettát. Kis területeket (olykor csak arénákat) kell bejárnunk (nem egyszerre vagyunk jelen egy adott területen), leölnünk ellenfeleinket, majd az idő lejártával egy minijáték keretén belül megküzdeni egymással. Egyre jobb fegyverekre, páncélokra tehetünk szert a pályák végeztével, sőt még egyéb extra képességeket is választhatunk a ládákból. Ez mind jól hangzik, sőt kiváló családi mókaként hathat, lássuk, hogy hol csúszott el a projekt.
Mint írtam, a bejárható területek kicsik és ráadásul kevés is van belőlük. Erre még rátesz egy lapáttal az is, hogy nem véletlenszerűen generáltak, így garantáltan egy hétvégi nap alatt látni fogjuk a területek nagyját - plusz, még ki is tapasztaljuk őket. Hiába a beállítható időkorlát, ha a maximálisan megadható tíz perc sem elég, hogy megszerezzük a legmenőbb cuccokat, a rosszul belőtt és feleslegesen önismétlő loot-rendszer végett.
A grafika, az egy dolog, hogy csak a közepes szintet éri el, de fájdalmasan rossz néha a képfrissítés, sőt, volt, hogy 3-4 másodpercre is megállt a játék, mert lootot generált a ReadySet Heroes. Támadó gombokra nem reagáló karakterek, kiegyensúlyozatlan kasztok, magyartalan fordítás, összesen csak két játékmód (van még egy max. két játékos mód, ahol vállvetve harcolhatunk), egy délután alatt megnyitható cuccok (karakterek, skin-ek, pózok, stb.), olykor aljas mesterséges intelligencia és végletekig leegyszerűsített játékmechanika jellemzi a produktumot.

Bár az utolsó megmérettetések jópofák (de azokból is kevés van) és az is tetszett, hogy akár csapatokba is verbuválódhatunk, de ez nem menti meg sajnos a stuffot. Nem érződik többnek egy vaskos demónál, vagy egy a jövőben erősen patch-elendő címnél. Ha van két "törpétek" és az asszony is játszik, akkor egy hétvégére el lehet vele lenni.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Sony Interactive Entertainment Europe
Fejlesztő: Robot Entertainment
Megjelenés: 2019.10.01.
Ár: 5990 Ft
Játékosok száma: 1-4
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 2 GB
Web: https://robotentertainment.com/rsh
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
ReadySet Heroes
Sony Interactive Entertainment Europe
CSAK ÓVATOSAN