PlayStation.Community

2019.10.07. 10:22 Cool-Túra
29 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Egy megbomlott elméjű kisember vallomásai.

Idén csak nagyon kevés mozifilmnek jutott ki akkora hírverés és hype, mint a Jokernek, sőt, az az igazság, hogy talán nem is volt rajta kívül még egy olyan produkció, ami így versenyre kelt 2019 abszolút csúcs-blockbusterével, a Bosszúállók: Végjátékkal. Persze a Joker hiába nőtt ki hasonló gyökerekből (erre később még bővebben is visszatérünk), egyáltalán nem játszik egy ligában a majdhogynem három milliárd dollárt termelő mozgóképes monstrummal. Mi több, még a közönséget is erősen megosztotta (jobban, mint bármi más ebben az esztendőben), attól kezdve, hogy bejelentették, már jó pár hónappal a tényleges premierje előtt heves indulatokat, illetve hangos üdvrivalgásokat váltott ki.
És mint az ilyen megosztó filmeknél általában, úgy az emberek többsége most is két nagy csoportra oszlott: az egyik a véresszájú képregénybuzik hada, akik már a legelejétől szívből utálják az alkotást, főleg annak alapanyaghoz való fokozott hűtlensége miatt, a másik csoportosulás pedig a habzószájú fanatikusok szövetsége, akik már az első előzetes után a gatyájukba élveztek, akiknek az óriási eufória közepette bármilyen alkotói döntést és magyarázatot be lehet adni a filmmel kapcsolatban, akkor is állva tapsolnának, és hevesen bólogatnának egyetértően – és jaj annak a nézőnek vagy kritikusnak, aki akár csak kicsit is más véleményen van, mint ők.
A film egy teljesen új, minden korábbi változattól független Jokert mutat be? Remek! A film egyáltalán nem vesz alapul egyetlen darab képregényt sem, és úgy összességében sem lesz köze azokhoz? Zseniális ötlet! Egy gőzölgő teáskanna játssza a főszerepet? Ez az, már most imádom!

Valahogy így tudnám leírni azokat a túlfűtött állapotokat, amik az utóbbi hónapokban lengték körül a Jokert (és amik most, a bemutatása után csak még forróbbá váltak), na nem mintha bármelyik tábor jobb lenne a másiknál – és manapság a DC-mozik sincsenek túlzottan könnyű helyzetben.
Ezért nem is tudni, melyik a szerencsétlenebb megoldás: beágyazni a DC-moziverzumba, ami mind a mai napig képtelen igazán magára találni (aminek mellesleg van már egy – amúgy teljesen felejthető – Jokere), vagy inkább hagyni az egészet a fenébe, és egy önálló, sem a képregényeket, sem a korábbi filmeket szem előtt tartva készíteni egy saját maga lábán megálló Joker-filmet. Todd Phillips az utóbbit választott, így rendezése nem csupán a lehető legmesszebb áll egy hagyományos képregény-filmtől, de ezt a Joker-verziót lehetetlen beilleszteni a szuperhős-műfaj nagyjából bármelyik kontextusába. Így az a fura helyzet állt elő, hogy eme film legnagyobb negatívuma a címbéli kötődése az eredeti alapanyaghoz, ennek megfelelően gyakorlatilag a Jokernek (néhány nevet és laza kapcsolódási pontot leszámítva) az égvilágon semmi köze nincs a képregényekhez.
Sőt, én még ennél is tovább mennék: véleményem szerint valószínűleg annyi történt, hogy Phillipsék írtak egy önálló forgatókönyvet, és később igazították azt hozzá az ismert és méltán körberajongott karakterhez, hogy maga a film nagyobb hírverést kapjon. Mivel normál esetben lényegesen kevesebben lettek volna kíváncsiak rá, mint ahogy a kissé hasonló beütésű Sosem voltál ittre, amit csak azért is érdemes megemlíteni, mert abban is Joaquin Phoenix alakította a főszerepet – és mert az a film a Jokerrel ellentétben tényleg hiányérzet nélkül mutatta be egy megbomlott elme fokozatos leépülését.
Szó se róla, Phoenix korosztályának egyik, ha nem a legnagyobb és legjobb színésze. Csakhogy a film már a legelső perctől kezdve ezerrel sulykolja a komolyságot, egyszerűen érezni az egész hangvételen és a karakteren is, hogy Phoenix alapjáraton megoldaná a feladatot, és mindenféle plusz manír és erőlködés nélkül teljesítette volna azt, amit a szerep megkövetel tőle, de Phillips végig a sarkában járt, mint egy túlzottan maximalista karmester, és folyamatosan traktálta volna, hogy ebben és ebben a jelenetben most tényleg nagyon erősen hozza az épelméjűséget folyton-folyvást keresztbe röhögő elmebeteget, még akkor is, amikor a karakter már „kész volt”, és Phoenix mindent beletett, amit csak bele lehet tenni, úgy, hogy az még pont ne tűnjön kényszeredett és mesterkét ripacskodásnak.
Annak idején Stanley Kubrick Ragyogásával kapcsolatban a film alapjául szolgáló regény írója, Stephen King alaposan kikelt az adaptáció ellen, miszerint a főszerepet alakító Jack Nicholsonnal az a probléma, hogy kinézete és a kisugárzása miatt már az első perctől látszik, hogy a karaktere őrült, ami pont azért hibádzik, mert a könyvbéli megfelelője alapvetően egy normális ember, aki szépen fokozatosan jut el a visszafordíthatatlan megőrülésig. A Jokerben kb. ugyanez a helyzet: a figura nemhogy már a bevezetőben kattant, de soha életben nem is volt épelméjű, ennek megfelelően nagyjából ugyanott van a történet elején, mint a történet végén, így tehát tradicionális karakterfejlődés, mint olyan, nincs a filmben.

És amikor Phillips sem cselekedeteiben, sem pedig szavaiban nem képes maradandóan és jelentőségteljesen átadni a főhős tragikus és sorsszerű buktatóit, amelyeknek köszönhetően az örökké eltaposott, elesett, szellemileg és lelkileg egyaránt sérült Arthur Fleckből szépen lassan megszületik a társadalom és az épelméjűség bármely formáját maga mögött hagyó felszabadult pszichopata Joker (hiszen ez a két karakter ebben a filmben kvázi ugyanaz a személy), akkor jobbára vizuálisan próbálja prezentálni a figura mentális leépülését.
És bár a forgatókönyv azzal, hogy Arthur önvédelemből lepuffant három gazdag bankárt, egyáltalán nem ad erős és hiteles alapot az „öljük a gazdagokat” jelmondatú mozgalomhoz, amely során Gotham dühös, nyomorban tengődő szegényei a gyilkosság hatására felsorakoznak Joker mögé, és fellázadnak az őket semmibe vevő felső tízezer ellen (a filmben egyébként borzalmasan lesarkítva mutatják be a két réteget), emellett pedig még az is hibádzik, hogy Joker itt gyakorlatilag egy antihős, annak ellenére, hogy a képregényekben a büdös életben nem volt az, és (a filmbeli karakterrel ellentétben) egyáltalán nem azt testesítette meg, amire sokan vágynak, hanem egy kíméletlen, bármiféle együttérzésre képtelen nyílegyenes pszichopata gyilkos, aki még a saját múltjával sincsen tisztában (mondjuk a szkript pongyola karakterfejlődésének köszönhetően a film kb. annyira eredettörténet, mint amennyire szuperhősmozi), azt meg kell hagyni, hogy ha a vizualitásról, az operatőri munkával, a zenéről, és úgy en bloc a képi világról van szó, akkor abban a Joker zokszó nélkül zseniális.

Phillips láthatóan annyira Martin Scorsese akar lenni, hogy majd’ beledöglik, így a Jokert valósággal átjárja a legendás rendező stílusa, és néhány klasszikusa is megidéződik, mint pl. a Taxisofőr vagy A komédia királya (az abban a filmben játszó Robert De Niro itt akár Rupert Pupkin idősebb, már befutott változata is lehetne), Gotham ábrázolásáról nem is beszélve, ami nyilván még mindig messze van egy gótikus metropolisztól, de legalább már hasonlít rá. A túlzsúfolt, mocskos és szemeteszsákokkal teli nyomornegyedek lemásznak a vászonról, a sztriptízbárokkal és pornómozikkal teli romos utcák láttán szinte az orrában érzi az ember a társadalom perifériájára szorult kerületek és sikátorok bűzét, és a végtelen reménytelenséget, amit az ott élő emberek éreznek nap, mint nap, céltalanul, jövőkép nélkül tengődve a patkányok rágta szennyben.
Lawrence Sher operatőr és Hildur Guðnadóttir zeneszerző hangulatos és erős pillanatokat teremtenek együtt (sajnos csak pillanatokat), a lépcső, mint metafora példának okáért csillagos ötöst érdemel: Arthur, még viszonylag normálisan felfelé battyog, egykedvűen és kiábrándulva veszi a lépcsőfokokat, elkeseredetten, de még azért valamennyire kitartóan kapaszkodik az épelméjűségbe, majd r Jokerként kimaszkírozva és lila öltönyben, már vígan táncolva lépked lefelé a komplett őrület irányába, felszabadultan, teljesen befogadva a totális elmebajt, felismerve a tényt, hogy voltaképp ez az elvetemült pszichopata az ő valódi énje. Elmebeteg lévén nem is lehet vele különösebben azonosulni, ugyanakkor érdekes, hogy némely nézők hogyan értelmezték a filmben látottakat, és bár a Joker nem tesz egyértelműen állásfoglalást, sem a gazdagok, sem a szürke, hétköznapi polgárok mellett, mégis van egy nem túl szerencsés üzenete.
Ebből a szempontból érthető is a film hatalmas közönségsikere.
Manapság a gazdagok és az alsóbb társadalmi osztályok között egyre nagyobb szakadék tátong, egyre többeket nyomnak el egyre kevesebbek, a világ láthatóan szélsebesen halad a káosz és a mérhetetlen dilettantizmus felé, mindenki különlegesnek érzi magát, de a legtöbbek egyáltalán nem azok, mindenki baszott jól akar élni, de mégsem tud, és miközben a politikusok között is egyre többen képviselik a kisembereket leszaró, lenéző és kizsigerelő ideológiát, valamint a hatalomra, a pénzre és a gyűlöletre alapuló elképesztő idiotizmust, addig a bolygó átlagpolgárai egyre dühösebbek, elégedetlenebbek, telve vannak álmokkal, beteljesületlen vágyakkal, komplexusokkal, frusztrációkkal, sokan kanapéforradalmárként tespednek az önsajnálatban, mások viszont hiába teszik a dolgukat, hiába küzdenek és dolgoznak, egyszerűen önhibájukon kívül nem jutnak egyről a kettőre, és ezek a tömegek, mivel egyre jobban unják, hogy mindig jön egy új arc, aki azt ígéri, hogy minden fasza lesz, aztán csak még mélyebbre nyomja a fejünket a szarban (Thomas Wayne ennek megfelelően kapott is egy kis Trump-beütést), így érthető módon valamiféle elégtételt akarunk, maradandó és példát statuáló tetteket, amelyek következtében megfizetnek azok, akik a boldogulni próbáló emberek nyomorán élősködnek.
És mivel Phoenix Jokere az elnyomott kisembert testesíti meg, akire senki sem figyel, aki tenné a dolgát, de azt a kizsigerelő rendszer egyszerűen nem hagyja, ezért végül kezébe veszi az életét, és odacsap azoknak, akik rászolgáltak, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy ennyien szeretik ezt a filmet.

Ugyanakkor az, hogy ez a Joker-verzió eme sértett elégedetlenség szimbóluma lett, és hogy a filmben tényleg valóságos tömegek sorakoznak fel egy elmebeteg mögött (mert ne szépítsük a dolgot, legyen bármennyire is sanyarú a sorsa, Arthur Fleck pont az az ember, akinek a képe nyugodtan ott viríthatna a pszichopata szó mellett az értelmező kéziszótárban), kissé ellentmondásos ízt ad a filmnek, amit csak még jobban fokoz az, hogy a koncepció véresen komolyan veszi magát – pedig némi fekete humor, és egy kis szatirikus felhang mennyivel jobbá tehette volna a végeredményt.
Azt meg külön képmutatónak érzem kissé, hogy egyes nézők azt állítják, hogy mennyire padlóra küldte őket ez a film, még most sem térnek magukhoz, nem kapnak levegőt, egyszerűen nem akarnak hinni a saját szemüknek, meg hú, meg há. Ez összességében legalább annyira fals, minthogy azt gondolni, hogy a főszereplő jól tette, amit tett, és a problémára ez az egyetlen ésszerű megoldás (pedig nem), másrészt ez valamennyire a mai elpuhult, a saját környezetének bizonyos ingereire teljesen közönyös társadalom bizonyítéka is egyben. Nap, mint nap történnek borzalmas dolgok (még borzalmasabbak is, mint a filmben), és nemegyszer gyakorlatilag tényleg az orrunk előtt, csak mi szarunk rá, és az utcákon is járkálnak olyan emberek, mint Arthur Fleck, csak nem törődünk velük, vagy nem vesszük őket észre.
Kb. olyan ez, mint megdöbbenve, sírva és meghatódva megnézni egy dokumentumfilmet a környezetszennyezésről, aztán meg zavartalanul odadobni a műanyag-poharat a járda szélén tornyosuló szemétkupac tetejére.

De sebaj, majd úgyis jön a sok megveszekedett fanatikus, és majd jól megmondják, hogy „na, ez többet ér, mint az összes DC, Marvel és egyéb más képregényfilm együttvéve”. Volt már ilyen film, nem is egy, de az nem a Joker.
Azon felül, hogy gyakorlatilag nem volt még olyan produkció, ami rendeltetése ellenére ennyire ne tartozott volna bele a műfajba, nincs benne semmi eredeti, csupán innen-onnan összelopkodott ötletekből és ezerszer látott sablonokból építkezik, eszmei értéke sem túl acélos, a karakterábrázolást és az őrültté válás lépcsőfokát tekintve is számtalan más film volt, amely jobban, erősebben mutatta be ezt a folyamatot (csak azokat nem reklámozták ennyire, és két kattintással többet kell rászánni, hogy megtaláljuk őket), és mint társadalomkritika, szinte teljesen működésképtelen.
A Joker legnagyobb trükkje mégis az, hogy mielőtt elkezded nézni, teljesen el kell vonatkoztatni a karakter minden eddig megismert verziójától. Nekem nem sikerült. Ez van.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
29. VictorVance  Szerkesztő
2019.10.27. 15:32:47
LV18
Mondom én, hogy nem véletlenül lett ennyire sikeres a film:

https://www.france24.com/en/20191024-from-bei[...]
Örülünk?
28. TCr64EU  Choose life
2019.10.15. 20:52:03
LV22
Válasz 25. martin üzenetére:
Nem belekötés céljából szólítottam meg. :D
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
27. TCr64EU  Choose life
2019.10.15. 20:51:15
LV22
+1
Válasz 26. zodiac55 üzenetére:
Köszi! :)
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
26. zodiac55  PlayStation.Community tag
2019.10.15. 19:42:55
LV12
+1
Válasz 24. TCr64EU üzenetére:
Írtam! :D
"Si vis pacem, para bellum."
25. martin  Főszerkesztő
2019.10.15. 14:31:46
LV27
+3
Válasz 24. TCr64EU üzenetére:
MARVELES A GYEREK!!!!!!
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
24. TCr64EU  Choose life
2019.10.15. 13:35:19
LV22
Válasz 1. zodiac55 üzenetére:
"szerintem maga a film egy kamu. Egy hazugság."

Kíváncsi vagyok rá, hogy miért gondolod így. Leírnád, kérlek? :)
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
23. PS3csovi  PlayStation.Community tag
2019.10.15. 09:00:40
LV1
Óriási mozi volt. Nézzétek meg. Csak nézd végig ahogy egy instabil elme egy ember teljesen megváltozik. Nem is számit hogy ez joker vagy fekete péter..... ez egy jó film.
22. martin  Főszerkesztő
2019.10.13. 21:04:38
LV27
+1
Válasz 17. CountofHell üzenetére:
Szerintem messze az eddigi legjobb Joker.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
21. martin  Főszerkesztő
2019.10.13. 21:03:38
LV27
+1
Nagyon tetszett a film, szuperjó!
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2019.10.09. 08:15:15
LV1
Remek kritika, végre egy objektív elemzés!
19. VictorVance  Szerkesztő
2019.10.08. 20:42:33
LV18
Válasz 18. wooltur üzenetére:
Annyira szerintem nem meglepő, lásd a filmet, plusz a cikkben az okfejtést a második trailer alatt.
Örülünk?
18. wooltur  PlayStation.Community tag
2019.10.08. 19:57:56
LV16
Meglepő volt számomra, hogy idehaza milyen sok embert vonzott ez a mozikba már a nyitó héten is.
R.I.P. Brúnó :-(
17. CountofHell  PlayStation.Community tag
2019.10.08. 14:32:17
LV15
Én azt gondoltam ennek a Jokernek semmi köze sincs a DC-hez.
Az előzetesből és a poszterből következtettem erre.

Nekem a WB-s Sötét Lovag Jokere tetszett a legjobban.
PSN - CountofHell_HUN
16. Greg  PlayStation.Community tag
2019.10.08. 09:50:29
LV25
-1
Válasz 14. nolifeHUN üzenetére:
Szerinted is ?! Akkor oké.
LV426
15. Richard  PlayStation.Community tag
2019.10.08. 09:13:48
LV5
+1
"Ugyanakkor az, hogy ez a Joker-verzió eme sértett elégedetlenség szimbóluma lett, és hogy a filmben tényleg valóságos tömegek sorakoznak fel egy elmebeteg mögött"

Mikor elkezdték az emberek hordani tömegesen a bohóc álarcot, akkor még nem tudták, hogy valójában ő ki, csak azt, hogy egy bohócnak öltözött fazon lelőtt három embert, akik a Wayne vállalatnál dolgoztak, a Wayne vállalatot a prolik Gothamban amúgy is utálják.

Szerintem farnkó kis társadalomkritikát tart elénk ez a film és külön öröm számomra, hogy kb. semmi köze megjelenítésben, stílusban a mostanság olyan divatos szuperhősfilmekhez.
Nem padlózott le, nem tartom csodának, de szerintem picsa jó film volt!
14. nolifeHUN  PlayStation.Community tag
2019.10.08. 08:38:12
LV1
+1
Válasz 12. Greg üzenetére:
Szerintem is, nagyon jó volt az előzetes! A filmet mondjuk nem láttam, de Oscar-t neki!
13. Itachi  PlayStation.Community tag
2019.10.07. 22:16:33
LV2
Válasz 6. martin üzenetére:
Igen, ezért nincs értelme egyéb "szuperhősnek". Eleve a szuperhős, az ő nevéből jön kb. Főleg, ha azt a verzióját nézzük, amikor már immunis a kriptonitra...Nincs hozzámérhető.
ヤレヤレ、ダゼ。
12. Greg  PlayStation.Community tag
2019.10.07. 20:03:27
LV25
Válasz 11. NEXUS0001 üzenetére:
Remélem megkapja az Oscar-t. A film is meg Phoenix is.
LV426
11. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2019.10.07. 19:03:20
LV7
Nagyon jó, nagyon mély kritika lett. Minden szavával egyetértek!
De az álláspontodtól függetlenül, ebben a filmben megvan a potenciál, hogy megváltoztassa ezt a műfajt.

A DC kimaradt nagyjából a Marvel/Deadpool/GotG féle fingősböfögős önmagából paródiát csináló vonulatból, ez kezd is kifogyni a szuszból.

De legyünk őszinték, mi a képregény műfaj? Olcsó, egy valamikor sikeres könyvből gyártott filmből gyártott, újabb filmből gyártott karakterekkel sztorival dolgozó pár kockában történetet mesélő médium. Aminél minden egyes megelőző másolat, adaptáció csak csökkentette az eredeti alkotás értékét. Kb felére. Majd ebből újabb filmeket gyártottak, sablonos, kartonpapír vastagságú karakterekkel és hála a CGI-nek, atomháborút idéző mennyiségű robbanással.

Ez lenne a klasszikus képregény adaptáció? Ezt hiányolod? Amikor a több évtizedes 50 centes füzetecskék nem azért cserélnek 10 000-ekért gazdát az aukciókon, mert valódi belső értékkel bírnak, hanem mert azok az emberek, akik ma már kő gazdagok, hogy ezt megtehetik, nosztalgiából ki is adnak értük ennyit.

Valóban, ez a film minimális képregény adaptációs tartalommal bír. Egy gyenge poros pókhálóként ül csak ez néhány jelenetben a díszleteken.
Még csak nem is vicces, bár Joker végig hahotázza az egészet.
Sablonos és nyilván, hogy az őrületet már ezer filmben ábrázolták. Azonban ez az őrület talán még egyetlen filmben sem volt ilyen kellemetlenül visszataszítóan valóságos.

Phoenix fullban nyomja a kretént, és az a dúrva, hogy olyan beteg a világ, valóban, hogy a mondással ellentétben lehet, hogy még is csak jön majd Oszkárbácsi! :)
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
10. Janinja82  Mérges Sárkány
2019.10.07. 18:14:54
LV3
Nincs karakter fejlődés ez így van aláírom
Joker azt a betegséget mutatja be amire szeded a sok gyógyszert a zöldségeket az egészséges étkezéshez a bifidusz esszenziszt meg a kímélő baktériumokat hol ott a végstádiumhoz egy lökés kell. Amikor az orvos oda áll és azt mondja már mindegy. Te a tükör elé állsz és azt mondod most már mindegy. Ekkor látod, hogy a küzdelmed a harcod a reményed senki más és semmi más nem akarta. Ebből lesz Joker ahol átverve nem akarad érezni magad mert ez már túl rossz vicc.
9. Greg  PlayStation.Community tag
2019.10.07. 16:20:51
LV25
Szeretem az írásaidat de most szinte nem is értem amit írsz. Ezt cikket a Mr. Hyde oldalad írta. ;)
LV426
8. VictorVance  Szerkesztő
2019.10.07. 15:20:30
LV18
Válasz 7. jime üzenetére:
Akartam én szeretni ezt a filmet, de nem sikerült.
Örülünk?
7. jime  non-alcoholic
2019.10.07. 15:12:27
LV29
Valahogy éreztem, hogy lehúzod, még trailer se volt de már utáltad :D
"wake up, you're dead!"
6. martin  Főszerkesztő
2019.10.07. 12:03:40
LV27
Válasz 5. VictorVance üzenetére:
Superman úgyis mindenkit megb@sz, és ennyikeh.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
5. VictorVance  Szerkesztő
2019.10.07. 11:47:02
LV18
Válasz 4. martin üzenetére:
Meglepődnél Martin, de manapság inkább már DC-s :D
Örülünk?
4. martin  Főszerkesztő
2019.10.07. 11:42:11
LV27
+2
Válasz 3. VictorVance üzenetére:
Az a te bajod, hogy véresszájú marveles vagy. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
3. VictorVance  Szerkesztő
2019.10.07. 10:58:52
LV18
+1
Válasz 1. zodiac55 üzenetére:
Az több mint valószínű, hogy lassan, de biztosan elindultam a kiégés útján, de ennek okai inkább a képregényfilmek bugyuta, komolytalan hangvételében és az erőltetett, óvodás szintű poénjaiban keresendőek. Ennek ellenére idén pl. a Hellboy, a Shazam, és a Pókember: Idegenben is kifejezetten tetszett, sőt, az új Póki-film simán benne van az idei top 10-es listámban is.
Örülünk?
2. zodiac55  PlayStation.Community tag
2019.10.07. 10:40:44
LV12
Válasz 1. zodiac55 üzenetére:
Ja, még annyi, hogy a Végjáték bevételénél elírás történt. :)
"Si vis pacem, para bellum."
1. zodiac55  PlayStation.Community tag
2019.10.07. 10:40:08
LV12
Nekem tetszett, de szerintem maga a film egy kamu. Egy hazugság.

(No offense, de mostanában nem vagy kicsit kiégve a képregényes dolgoktól? Nem a fenti kritika miatt, hanem úgy en bloc.)
"Si vis pacem, para bellum."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Képregény - Az Új Bosszú Angyalai: Ostrom
2020.01.20. 16:55 Cool-Túra
1 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az Angyalok epikus és csodálatos hattyúdala.
SNIPER GHOST WARRIOR: CONTRACTS (PS4)
2020.01.18. 17:20 Játékteszt
2 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ötödjére csak sikerült
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
13 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.
Romancing SaGa 3 (PS4, PSV, PSN)
2020.01.13. 13:47 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: martin
Miss. Miss. Miss. Na, találd már el te fakezű...
Simulacra (PS4, PSN)
2020.01.12. 16:23 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Hát szívem, ezt most kár volt jobbra húznod.
Borderlands 3 - a Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot DLC (PS4, PSN)
2020.01.11. 14:32 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Moxxi's Eleven.
FARMER'S DYNASTY (PS4)
2020.01.10. 14:35 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Indul a bakterház.