PlayStation.Community

2019.10.07. 12:21 Kedvcsináló
4 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Értékeld a cikket!
Vissza a gyermekkorba…

Gyermekként sokszor a nagymamámnál kellett töltenem az estéket; aki, hogy el tudjon minket altatni, tévéműsorok végtelen lejátszása helyett gyakran mesekönyveket olvasott. Ezek lehettek a Legszebb Magyar Népmesék, tündérmesék, történetek varázslókról, vagy egy vándorról, aki minden próbát kiállt és elnyerte a méltó jussát - minden csak a képzeletünkre volt bízva, hogy megelevenedjen.
Évekkel később, hasonló érzés fogott el, amikor a Dragon Quest VIII-cal játszottam: mintha nagymamám meséi elevenedtek volna meg. Ezért, mikor bejelentették, hogy annak fejlesztőitől újabb RPG érkezik PlayStation 3-ra, tűkön ülve vártam. Meg is érkezett 2013-ban, 3 évvel a japán megjelenése után, Ni no Kuni: Wrath of the White Witch néven, és azonnal elvarázsolt. A bűvölethez hozzájárult, hogy a fejlesztők nem egyedül, hanem az egyik legnívósabb japán filmstúdióval közösen dolgoztak a történeten és a zenén, a Studio Ghibli-vel, akiknek filmfelhozatalát szerencsére itthon sem kell bemutatni, majdnem mindegyik elérhető magyar nyelven.

A történet egy kisfiúról szólt, Oliverről, aki egy tragikus balesetben elveszítette édesanyját, és a gyászból csak a könnyeitől megelevenedett tündér mentette ki. Ketten indultak el egy párhuzamos világba, ahol a fiú talán visszakaphatja anyját. Városról városra jártak, szívük felétől megfosztott embereket és lényeket mentettek meg, és szembenéztek a másik világ gonosztevőivel.
Az egész út Oliver gyászfeldolgozásáról szólt, igaz, mesés köntösbe bújtatva. A látvány és hangulat pompás volt, egyik legszebb cel-shaded animáció a generációban. A zene is érzelemdús volt, tökéletesen illett mindig az adott helyhez, hangulathoz, Ghibli filmeket idézve, de nem is véletlenül, hiszen Joe Hisaishi szerezte, aki korábban a Chihiro Szellemországban, a Porco Rosso, és még számos más Ghibli film zenéjéért is felelős volt.
A játék fogadtatása szerencsére nagyon is jól sikerült, mindenhonnan repültek a maximum és ahhoz közeli pontszámok, jogosan is, hiszen egyedül talán csak a harcrendszerbe lehetett belekötni. Bár a látvány pompás volt, nagyobb tévéken életlen lehetett, ami fakadhat abból is, hogy egy Nintendo DS portot kaptunk kibővítve és feljavítva.
Időközben megjelent egy második rész is, ami szintén jól sikerült, de nem érte el az első játék szintjét; viszont hat év után, elérkezett az idő az első rész remasterjéhez.

Mit kapunk a Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remasteredben?
A játékmenethez nem nyúltak hozzá, viszont a grafikát felhúzták a jelenlegi konzolokon elérhető maximumra! Választhatjuk a 1080p és 60fps opciót, ahol minden mozdulat folyékonyabbnak tűnik, mintha igazi rajzfilmvilág elevenedne meg a szemünk előtt. Viszont a PlayStation 4 Pro tulajoknak kedveskedtek a 4K-s felbontással is, amiben eszméletlenül szép a látvány, ennek hátránya, hogy 30fps-hez vagyunk kötve. Ezeket az opciókat bármikor átválthatjuk a főmenüben, valamint ugyanitt a japán és angol szinkront is kiválaszthatjuk.
Az eredeti játék jó néhány szörnyes DLC-vel érkezett, amik igazából a szörnyarénás minijátékban váltak hasznunkra. Ezeket a DLC-ket is tartalmazza a program, azonnal elérhetővé válnak, amikor odaérünk az arénához.
Mivel extra történetet és tartalmat nem kapunk, ez a remaster inkább azoknak szól, akik még soha nem játszottak az első résszel, vagy pedig épp ellenkezőleg, igazi rajongókká váltak és újra akarják élni a kalandot nagy felbontásban. Sajnos, most nincs limitált kiadás a játékbeli varázslókönyvvel, szóval akik abban reménykedtek, továbbra is csak várhatnak.
Mit gondolsz, újra élnéd a mesét, és elindulnál egy útra azon a másik világon keresztül?

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Platinum Shop budapesti boltjaiban, vagy a linkre bökve webshopjából meg is rendelhető.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2019.10.11. 11:05:05
LV7
Válasz 2. CortezCorleone üzenetére:
Ha nehézsêgre vágysz akkor lehet állítani akár extrém nehézséget, de amúgy most néztem bele a DLC-be így 1 év után, mert anno a deluxot vettem meg ês el is felejtettem:) Nos itt 100lvl-en igen csak szopok normál nehézsêgen a dungeonokben!
"Örökké nem eshet"
3. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2019.10.07. 14:21:45
LV7
Válasz 2. CortezCorleone üzenetére:
Igen lehet a pörgősebb harc miatt tetszett jobban, az elsőnél nem 1x bealudtam...
"Örökké nem eshet"
2. CortezCorleone  PlayStation.Community tag
2019.10.07. 14:20:01
LV6
Válasz 1. KAMIKAZE-HUN üzenetére:
A második jobban tetszett? A harcrendszer izgalmasabb benne, ez tény (mondjuk cserébe a nehézséget tekerték le nagyon), de minden más tekintetben iszonyúan átlagos, és nyoma sincs benne az első rész gyermeki bájának.
Mondjuk egy olyan remasterért, amin tényleg csak egy mezei felskálázás volt, mert az eredeti se túl régi, tényleg pofátlanság elkérni teljes árat.
物の哀れ
1. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2019.10.07. 12:27:49
LV7
Hát nem tudom, nekem a második sokkal jobban tetszett mint ez az első, és egy remasteredert elkérni 15K-t több mint pofátlanság, szerintem...6000ft lenne a reális, talán...
"Örökké nem eshet"
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Képregény - Az Új Bosszú Angyalai: Ostrom
2020.01.20. 16:55 Cool-Túra
1 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az Angyalok epikus és csodálatos hattyúdala.
SNIPER GHOST WARRIOR: CONTRACTS (PS4)
2020.01.18. 17:20 Játékteszt
2 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ötödjére csak sikerült
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
13 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.
Romancing SaGa 3 (PS4, PSV, PSN)
2020.01.13. 13:47 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: martin
Miss. Miss. Miss. Na, találd már el te fakezű...
Simulacra (PS4, PSN)
2020.01.12. 16:23 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Hát szívem, ezt most kár volt jobbra húznod.
Borderlands 3 - a Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot DLC (PS4, PSN)
2020.01.11. 14:32 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Moxxi's Eleven.
FARMER'S DYNASTY (PS4)
2020.01.10. 14:35 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Indul a bakterház.