PlayStation.Community

2019.09.27. 19:22 Kedvcsináló
4 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Értékeld a cikket!
MHW 1.5.

Ha fel kéne állítanom egy top tízes listát a kedvenc PlayStation 4-es játékaimról, biztos, hogy a tavaly év elején megjelent Monster Hunter World közte lenne. Legalábbis eddig így gondoltam... Most, az Iceborne alcímmel ellátott kiegészítő tesztelése után viszont már máshogy látom a helyzetet. Meg merek kockáztatni egy top ötöt is...
2018. februárjában nem győztem ódákat zengeni az MHW-ről. Itt, a PlayStation.Community oldalán be is zsebelte tőlem a maximális 10 pontot, amit azóta sem gondolok másként. Az addigi, "kissé" körülményesen kezelhető Monster Hunter epizódok után végre egy újoncbarát, jól átgondolt, logikus mechanikával bíró, fluid játékmenettel operáló és nem utolsósorban szemkápráztató kalandot kaptunk. Nem is gondoltam, hogy ezt még lehet majd valahogyan fokozni, de a Capcom az Iceborne-nal példaértékű és közel páratlan kiegészítőt készített az alapműhöz.
Mire ez a nagy izgalom, kérded? Hisz' ez csak egy DLC! Nos, ha annyi nincs is benne mint az alapjátékban (hogyan is lehetne), de még így is garantál minimum 30 óra játékidőt. Ami azért nem piskóta. És ez nagyon minimum, jó lesz az 40-nek is (plusz a rengeteg farmolás, meg endgame). Nekem bőven 40 óra felett volt, de ez a sok co-opnak is köszönhető.
A történet (kis túlzással) kimerül annyiban, hogy új rémségek ütötték fel fejüket és emiatt vadászaink ellátogatnak a Hoarfrost Reach fagyos vidékére. De őszintén szólva ezt senki sem a sztoriért játssza, ugye? Hoarfrost Reach vidéke a legnagyobb az eddigi régiók közül és ráadásul kapunk még egy új, horizontálisan bejárható bázist is, búcsút intve a sok lépcsőzésnek és liftezésnek. Bár lehet, hogy pont emiatt nem is annyira lenyűgöző. Az új terület mellé jár 31(!) új szörny is. Igaz ezek közül csak 14 teljesen friss eresztés (és ezek közül is van korábbi részekből visszatérő), de az újrahasznosítottak is valamelyest eltérnek korábbi énjeiktől, megváltozott támadásaiknak, szokásaiknak és gyenge pontjaiknak köszönhetően.
Az egy fokkal jobb narratívát kapott, történet-orientált főszál és a vadonatúj fenevad kollekció mellett számtalan újdonság került még bele a szörnyvadászatba. Annyi, hogy szinte lehetetlenség is felsorolni, mert az alap MHW-hez is hozzányúltak rendesen. A fegyverek új mozgáskombinációkkal, valamint fejlesztésekkel bővültek. Kapunk egy Clutch Claw nevű felszerelést, amivel megcsáklyázhatjuk prédánkat, majd így könnyedén felpattanhatunk rá (és már a slinger is használható akár előhúzott fegyverrel is). Immár megülhetünk kisebb lényeket is, így téve szert gyorsabb utazásra. Új gyakorlóhelység, fényképezőmód, Sims-eket megszégyenítő lakhely-dekorációs lehetőségek, nagyobb tárhely a cuccoknak, új páncélszettek, fegyverek, tárgyak, Palico-ruhák és képességek várnak ránk, és ott van még a Master Rank rendszer is, amitől vért fogunk vizelni. Napestig sorolhatnám még, hiszen egészen apró finomhangolások is történtek.
Ha végeztünk a kampánnyal, akkor pedig megnyílik az "endgame" tartalom (tehát mégsem végeztünk). Kapunk egy új területet, Guiding Lands néven, ami a négy fő terep kombinációja. Nem azok másaiból építkezik, de azok biómjait használja. Ez gyakorlatilag egy túlélő mód, ahol folyamatosan jönnek a rémségek, és még itt is találkozhatunk újonc lényekkel.
Ez kérem szépen elsőosztályú kiegészítő lett! Kevés bosszantó dolgot tudnék felsorolni, de az is csak inkább szőrszálhasogatás lenne (egy-két következetlenség az új fejlesztéseknél, itt-ott átszínezett dolgok újként eladva, illetve még mindig nem a legésszerűbb a co-op játék kiépítése). De ezek tényleg csak olyan dolgok, amik nem vonnak le az összképből. Audiovizuálisan nem öregedett egy kicsit sem, még mindig tátva marad a szánk a cucc prezentálásától. Az új, havas vidék ráadásul nem merül ki abban, hogy térdig gázolunk a hóban (bár piszok jól megcsinálták azt is). Változatos lett az új helyszín az egy kaptafa téma ellenére is.
Ha Monster Hunter szűz vagy, akkor ne feltétlenül ez a kiegészítő lebegjen a szemed előtt, mert szerintem kell vagy nyolcvan-száz óra, hogy elérd a megfelelő szintet (16) és kipörgesd az alapsztorit, annak érdekében, hogy belevágj ebbe a kalandba,. Ráadásul, a megnövekedett nehézségnek hála, csak a veteránoknak ajánlott az Iceborne. Ha viszont most vágsz bele az MHW-be, akkor készülj életed egyik leghosszabb kalandjára, mert a DLC-vel együtt 300-500 órát simán bele lehet pumpálni (ha maximalista vagy). Kedves Capcom, sok ilyen kiegészítőt még!

(A kiegészítőt a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható a PlayStation Store-ból 12490 Ft-ért sima változata, vagy 14490 Ft-ért Deluxe verziója. A Deluxe kiadás extrái egyébként külön is beszerezhetőek 4590 Ft-ért.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. martin  Főszerkesztő
2019.09.29. 14:51:35
LV27
Válasz 3. taron üzenetére:
Ez terjedelmét tekintve majdnem egy új játék.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
3. taron  PlayStation.Community tag
2019.09.29. 12:23:19
LV5
Válasz 2. DrZaius üzenetére:
Ergo újra megveszem a játékot árban.....egy DLC. Értem én, meg azt is hogy jó.......de nemár. Majd nekiállok mert itt áll lemezen, remélem beváltja a reményeket és ha nagyon beszippant majd jöhet a DLC is. De kicsit erősnek tartom az árképzést.
Ar0nka
2. DrZaius  Szerkesztő
2019.09.29. 11:31:26
LV3
Válasz 1. taron üzenetére:
Ahogy' az utsó mondat írja.
1. taron  PlayStation.Community tag
2019.09.29. 02:32:41
LV5
Ez fizetős dlc? A storeban láttam külön árulva.....
Ar0nka
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Journey to the Savage Planet (PS4, PSN)
2020.02.25. 13:23 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Békével jöttem! (Á, dehogy!)
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
10 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?