PlayStation.Community

2019.10.21. 16:26 PSC egyperces
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Értékeld a cikket!
Rózsaszín szemesostoros.

Az utánzás önmagában egyfajta hódolatként is értelmezhető, amelyre számtalan példát találunk a videojáték-iparban. A Whipseey and the Lost Atlas első blikkre a nagy multú és könnyedén felismerhető Nintendo ikont, a gömbölyded, rózsaszín, szeretni való Kirbyt idézi. Míg Kirby azonban képes magába szívni az ellenfeleket és átvenni képességeiket - ezzel számos technikát biztosítva a játékos számára -, addig Whipseey ostorával tud csapkodni, lebegni, és időnként himbálózni. Színekben gazdag grafikája és bájos zenéje azonban egy sekély, végtelenül egyszerű élményt rejteget, amely indokolatlan frusztrációval tömi meg azt a laza órát, ami szükséges öt pályájának teljesítésére.
A két, pár másodperces összekötőjelenet által elmesélt sztoriról többet tudhatunk meg a játék leírásából a digitális üzletben - bár minek -, mielőtt belevetnénk magunkat a kalandba. Karakterünkkel lecsaphatjuk a kis ellenségeket, megküzdhetünk a szinte azonos technikát igénylő és repetitív főgonoszokkal, és átveselkedhetünk a különféle akadályokon.
A program reakcióideje, illetve irritáló játéktervezésbeli megvalósításai miatt aránytalanul nehéz lehet időnként az amúgy közepesen fárasztó élmény. A gonoszkák pénzt ejtenek, amikből 100-at összekalapozva egy extra életet nyerünk: az életek elfogyásakor pedig újra kell kezdeni a rövidke pályát, amit épp űzünk.
Ugyan külalakilag aranyos, nem több, mint egy sablonos platformer, amely inkább meglovagolja hasonlóságát egy valód ikonnal, mint építene rá. Ha lenne egyfajta fejlődési rendszer, vagy rejtett gyűjteni valók, kevésbé emlékeztetne egy jól összerakott diplomamunkára. Csekély árát figyelembe véve viszont megérhet egy próbát a műfaj odaadó rajongóinak.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Blowfish Studios
Fejlesztő: Daniel A. Ramirez
Megjelenés: 2019.08.28.
Ár: 1844 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 344.2MB
Web: https://www.blowfishstudios.com/game/whipseey
PSN feltöltőkártya: PlatinumShop
Képgaléria
Olvasói vélemények
Whipseey and the Lost Atlas
Blowfish Studios
CSAK ÓVATOSAN