PlayStation.Community

2019.12.11. 21:38 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Értékeld a cikket!
Halálosztó fagyi.

Milyen lenne az Overwatch, vagy bármilyen népszerű MOBA (Többjátékos Online Csata Aréna) VR-ban? Ezt a kérdést tehették fel a Disruptive Games fejlesztői, majd megvalósították ötleteiket egy játékban, amit Megalith névre kereszteltek. A VR sisakot a fejünkre húzva, a fagyikat (értsd: Move kontroller) beizzítva egy terem fogad minket, ahonnan öt hőst választhatunk, mellettük kettő van fizetéses lakat mögé zárva. Bár elsőre is nagyon kevésnek tűnik a választék, a játék egyensúlyozza az infódömpinggel; illetve annak teljes hiányával.
Tutorial és a hősöket elmagyarázó oktató részleg nincs, viszont mindegyik karakter rendelkezik egy közepes leírással minden képességéhez - csak sajnos az irányítás nincs mellécsatolva. Történetet csak az internetes leírásokból, bármilyen gameplay jellegű segítséget pedig a Train nevű módban kapunk, ahol tanácsos egyből lestoppolni és itt megnézni az elérhető irányítást és képességeket. A Train mód érdekes módon az egyedüli nem internetes mód, viszont elindulásához átlagosan egy percet kell várni a lobbyban.
Miután megnéztünk mindent, csaphatunk is a mókába, és elcsodálkozhatunk az egyébként VR-szinten egész jó látványvilágon (csak ne nézz a távol lévő karakterekre!), még ha az kissé sivár is helyenként, majd miután sikerül elindulni és szemben találjuk magunkat az agresszív botokkal, itt az ideje bevetni képességeinket. Eleinte kaotikus minden lehetőség, ez betudható az oktatás hiányának, viszont, mivel csak 5 karakterünk van, nem lesz nehéz beletanulni. Az effektek gyakran vakítóak, de élvezetes a kezelés, célszerű folyamatosan mozogni. A mozgás érdekes módon az egyik fagyira van leosztva, hasonlatos a VR Skyrim megoldásához, ami motion sicknesst okozhat időnként. A fejünket fordítva nézünk irányokba, és a fagyit forgatva és nyomkodva közlekedünk. A játék alapvető célja, hogy pusztítsuk el az ellenfél tornyait és nexusát (a la minden moba valaha), a Train mód is erre építkezik.
Ha már elég időt töltöttünk tréningezéssel, itt az idő, hogy belevessük magunkat a második és utolsó módba, az online játékba. Egy meccsben összesen négyen lehetünk, de playerek hiányában gyakran a fél csapat bot lesz. Teamspeak van, a cél ugyanaz, mint a Train módban. Vannak küldetések, amik próbálják kitoldani a játékidőt alternatív skinekkel, vagyis inkább színekkel, más nagyon nincs.
Őszintén szólva elég vérszegény egy játék ez, főleg teljes áras VR címként, tartalmilag is kivitelezésileg is teljesen középkategóriás, vagy alatta. Hozhat szórakoztató órákat, viszont a játékoshiány nem segít neki. Leárazva talán megéri, de van számtalan más szórakoztató ingyenes moba is a piacon, nagy játékosszámmal. Igaz, azok nem rendelkeznek még VR funkcióval, de minden más szempontból jobbak. Csak óvatosan!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Disruptive Games
Fejlesztő: Disruptive Games
Megjelenés: 2018.01.08.
Ár: 9190 Ft
Játékosok száma: 2-4
Kép: 720p
Demo: Nincs
Méret: 2.61GB
Web: https://megalith.online/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. martin  Főszerkesztő
2019.12.12. 11:43:12
LV27
+1
Válasz 1. B_Renato97 üzenetére:
Lecseréltem, nehogy félrevezető legyen.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. B_Renato97  Szerkesztő
2019.12.12. 07:00:22
LV4
Az értékelő feletti kép alapján azt hittem valami király autós VR cím. Ahogy olvasom ez se nem király se nem autós. :(
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Megalith
Disruptive Games
CSAK ÓVATOSAN