PlayStation.Community

2019.09.23. 15:21 PlayStation Network
10 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Értékeld a cikket!
A gépek háborúja.

A mechákkal, avagy hatalmas robotokkal operáló videojátékok (és en bloc[/i, szórakoztatóipari termékek) népszerűsége töretlen maradt az évtizedek során, hiszen egy olyan érdekes, izgalmas és időtálló témakör, amely maximum csak akkor tud majd kimenni a divatból, ha ezen óriásrobotok valóban hozzáférhetővé válnának az átlagemberek számára a jövőben. Így nem csoda hát, hogy sokan szeretnének egy szeletet ebből a tortából, azonban az igazán átütő, minőségi játékok sajnos ritkaságszámba mennek ezen zsáner berkeiben - ez persze a fejlesztőket nem tántorítja el. Jelen tesztalanyunk, a Drakkar Dev által fejlesztett War Tech Fighters is egy efféle program.

Ami már a kezdeteknél feltűnt a játékkal kapcsolatban, az a körítés: ugyan van egy egyszerű sztori, ám ez kicsit olyan érzetet kelt, mintha még a készítők maguk sem akarták volna komolyan venni. Mindenesetre, annyit érdemes tudni, hogy két lázadó frakció robotjait irányíthatjuk, akik célja, hogy az elnyomó Zatros-birodalmat megdöntsék. Lesznek átvezetők és a történetet tovább csévélő beszélgetések, de ezek annyira érdektelenek, hogy le sem lehetne tagadni, hogy csak azért vannak, hogy legyenek
. Az tehát tiszta sor, hogy itt a játékmeneten lesz a hangsúly.
A játék egy in medias res jellegű kezdetet vesz, amelynek során azonnal bedobnak bennünket egy hatalmas űrcsata közepébe, hogy kitapasztalhassuk az irányítást és úgy összességében a harc mibenlétét. A bevezető küldetés után három kasztból választhatunk, amelyek néminemű különbséget biztosítanak páncélzatukat, fegyverzetüket és mozgékonyságukat tekintve. Hatalmas változatosságra azonban hiába számítunk: minden mechával használhatunk egy egyszerű lőfegyvert, valamint egy nagyobb sebzést biztosító, távolba küldhető támadást - ezek gépünk állóképességéből vesznek el, amely idővel visszatöltődik. Szintén az állóképesség segítségével tudunk gyors manővereket, kitéréseket és nagy sebességű közlekedést kezdeményezni, így erre a mérőre érdemes odafigyelni. Amennyiben egy bizonyos szint alá csökken az ellenséges robotok élete, kivitelezhetünk egy (egészen látványos) kivégző mozdulatot, amellyel életerőnket és staminánkat egyaránt visszatölthetjük némileg. Mindamellett, hogy a Zatros-gépezeteket vadásszuk a végtelenségig, bizonyos alapvető küldetéseink is vannak az adott missziók során. Ezek olyan egyszerű dolgok, mint a "robbantsd fel ezt", "győzd le ezt az egységet", stb. Néhol komolyabb közelharcba keveredhetünk főellenfelekkel, ekkor egy 1-versus-1 bunyó veszi kezdetét, ahol háríthatunk, illetve kitámadhatunk, miközben az ellenfelet kerülgetjük. Mindazonáltal azzal nem lehet megvádolni a fejlesztőket, hogy hagynák elveszni a játékosokat a játékmechanika mélységeiben.

Ami néminemű pluszt ad a repetitív játékmenet számára, az a gépezeteink személyre szabhatósága: minden adott alkatrészt alakíthatunk, lecserélhetünk, változtathatunk és színezhetünk kényünkre-kedvünkre, ezzel egészen egyedi robotokat létrehozva. Amennyiben le szeretném egyszerűsíteni a játék célját, akkor sokkalta inkább a felszerelésekért való grindolást említeném meg első körben, mintsem a sztori szál megismerését. A küldetések során alapanyagokat gyűjthetünk, ezekkel tuningolhatjuk a technológiánkat, amely tuningok pedig hozzájárulnak az új páncélok, fegyverek és kozmetikák elkészítéséhez. Ezt jó ideig lehet pörgetni, főleg, ha a nehezebb küldetéseknek és főellenfeleknek is neki szeretnénk menni.

A War Tech Fighters legnagyobb baja mégis inkább az, amit már az elején említettem: egy olyan robotos játék, amely nem akar és nem is tud semmiben kiemelkedő lenni. Amellett, hogy a játékmenete a PS2-éra címeit tükrözi némi tuninggal, a technikai oldalon sem szuperál. Egy ilyen jellegű game-től elvárható (lenne), hogy a nagy robbanások, üldözések és párbajok közepette kielégítő audiovizuális élménnyel legyünk gazdagabbak. Ezzel szemben a látvány legjobb esetben is maximum a korai PS3-as játékokat tükrözi és közülük sem az élbolyt. Egy indie cím esetén ez nem is torkollana feltétlen tragédiába, ám olyan egyhangú és monoton látvány tárul elénk, ami hosszú távon nem köti le az embert. Ez párosul a nevetséges hanghatásokkal, amelyek közül néhány komolyan olyan, mintha egy dobozból szólna (konkrétan a robbanások alkalmanként teljesen véletlenszerű helyről zúdulnak). Egyértelmű tehát, hogy ami potenciál lenne ebben a programban, azt aláaknázza a nemtörődöm középszerűség, amely csontig áthatja - nem tört meg tehát a mecha-videojátékok átka és kivétel sem erősít szabályt ezúttal. Összességében a játékkal kapcsolatban tényleg csak egy kérdés merült fel bennem a cikk megírásának végeztével, amelyet a címének rövidítésével tudnék jellemezni: WTF?

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Blowfish Studios
Fejlesztő: Drakkar Dev
Megjelenés: 2019.06.27.
Ár: 5490 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 1.98 GB
Web: http://www.drakkardev.com/projects/wtf/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2019.10.04. 23:41:13
LV1
Kiválóan szórakoztatóan játéknak igérkezik egy óráig :D Mindenképp ki szeretném próbálni!
9. Uzsonna  PlayStation.Community tag
2019.10.04. 06:26:34
LV1
Mintha ég, metal gear lenne ez az izé, mármint a robot
8. Hyaku-Shiki  PlayStation.Community tag
2019.10.03. 17:41:27
LV1
A mechás animék révén rengeteg robotos játékkal játszottam, így természetesen ez a játék is érdekel. A grafika olyan amilyen, láttam már rosszabbat is a műfajban. Látszik, hogy több anime sorozatból merítettek az alkotók, van itt Transformers és Gundam is. :) Maga az összkép a Project Nimbus: Code Mirai játékra emlékeztet. Ha az irányítás nincs elrontva, és a hibákat kipatchelik, még jó játék is lehet belőle.
7. amstel80  PlayStation.Community tag
2019.10.03. 15:49:40
LV5
nem érdekl
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
6. Homerabarbar  PlayStation.Community tag
2019.10.03. 15:13:10
LV1
Mindig is érdekeltek a robotok.Ez pedig egy nem mindennapi játék.Az ára is baráti.
2019.10.03. 14:49:41
LV1
egy mechas jatek mindig johet
4. Papi1126  PlayStation.Community tag
2019.10.03. 11:46:51
LV2
Nem ismerem a robotos játékokat,de érdemesnek találnám a kipróbálásra
3. Lotar  PlayStation.Community tag
2019.10.03. 11:02:29
LV17
Mech-ek vannak benne? Vannak. Akkor jöhet! :)
Egy próbát megérne, de mivel demo nincs, ezért csak így tudnám kipróbálni. ;)
psn/sen id: pcpmate
2. Lucas  PlayStation.Community tag
2019.10.02. 22:11:46
LV1
A Binary Domain és a Vanquish végigjátszása óta érdeklődéssel fogadom a robotos játékokat, ezt is szívesen kipróbálnám.
1. Greg  PlayStation.Community tag
2019.10.02. 14:36:58
LV25
Ilyen játékhoz még nem volt szerencsém lehet hogy bejönne. Hátha. ;)
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
War Tech Fighters
Blowfish Studios
KÖZÉPSZERŰ