PlayStation.Community

2019.09.09. 14:30 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
“Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, a mi elveszett.” (Lukács 19:10)

Kétség sem fér hozzá, hogy a második rész immáron a Life Is Strange sorozat eddigi messze leghosszadalmasabb kiadásává avanzsált.
Talán emlékeztek, hogy az első epizód tavaly szeptember végén jelent meg, és most már legalább annyit lehet tudni, hogy az utolsó, záró fejezetet, az ötödiket még az idén, decemberben szólíthatjuk magunkhoz. Soká lehet nyújtani a lepény tésztáját, egyszer azonban elszakad és akkor vége a lepénynek. A Dontnod / Square egyetlen szerencséje szerintem, hogy a játék annyira jó, hogy ezzel a tökölődő disztribúcióval sem veszíti el a közönségét. Mindenesetre ha tehetném, törvényben tiltanám meg, hogy az epizodikus kiadású game-ek egyes tagjai egy hónapnál többet késsenek. (Ezért is imádom egyébként a Netflixet és az HBO Go-t, hogy általában egyben kinyomják a szezonokat, nem kell akár napokat sem várni a sorozatrészekre.) Tudom, hogy húsz évvel ezelőtt még lassabb életet éltünk, de hát azóta két évtizedet fejlődött a technológia.

Mint mindig, most is számoltam a napokat és mindent a Life Is Strange 2 negyedik fejezete, a The Faith augusztus 22-re datált megjelenése köré szerveztem. Mint mindig, most is hihetetlenül jól szórakoztam vele, annak ellenére, hogy maximum két-három óra alatt letolható. Kezdve azzal, hogy rögtön az elején felkavarodott a lelkem, mikor világossá vált számomra, hogy az előző epizód végének elég brutális eseményei után a kórházba került Sean elveszítette a fél szemét. Van ugyanis egy félszemű cicám, és bár vicces dolog olykor Jumurdzsáknak hívni meg szemkötőt képzelni rá, mikor elveszítette a szemét, nagyon fájdalmas időszak volt a családnak. Úgyhogy nekem ez már elég durva volt.
Vegyük hozzá a körülményt, hogy Sean még rendőri őrizet alatt is áll, és egy FBI ügynök zaklatja rendszeresen azzal, hogy vállalja magára, megölte a házukhoz kiszállt rendőrt még az első epizód eseményei során. Plusz természetesen fogalma sincs arról, mi történt Daniellel, és hol lehet az öccse. Úgyhogy Seant nagy vonalakban egy ketrecbe zárt állathoz... oké, farkashoz tudom hasonlítani. Az egyetlen pozitív tényező ebben a reménytelen helyzetben hősünk csupaszív ápolója, Joey, aki már felbukkanásának legelső pillanatában szimpatikus. Érezhető, hogy kettejük milyen szeretetteljes, már-már testvéri viszonyba kerültek a kórházi kényszerpihenő két hónapja alatt. Mielőtt a fiút – az üvegszemével – gyógyulttá lehet nyilvánítani, apró, ám új minijátékokkal győződhetünk meg látóképességének korlátozottságáról, melyre egyébként a begyűjthető tárgyak egyike is épül a későbbiekben. Szerencsére azért a rajzolás megy, sajnálatos módon azonban hősünk macskakaparásszerű kézírásának olvashatósága nem javult... valószínűsíthetően már nem is fog. :)

A történet további részeiről nem szeretnék különösebben részletekbe bocsátkozni. Talán egy dolog említhető meg anélkül, hogy spoilereznék. Tudjuk, hogy a Life Is Strange mindig metsző éllel fogalmaz meg társadalomkritikát vagy mutat rá politikai visszásságokra. A The Faith-ben a hamis egyházak, a magukat földi megváltóknak kikiáltó csalók ellen fordul, kíméletlenül rámutat, mennyire ki tudják használni ezek a társulások a hiszékenyeket. Tény, hogy ezen a területen rengeteg a hamiskártyás. Csupán egy-két drágakő van, évek munkája, tapasztalata kell, hogy az ember fel tudja őket ismerni. De hát ezt az utat mindenki maga járja be, ahol a rossz választásokat jobbik esetben csak anyagi veszteségben mérjük. De visszatérve a LIS2-re, ahogy mindig, most is csodálatosan alakították a sztorit, a mondanivalót, eszméletlen jók az új karakterek, és még egy kulcsfigura is felbukkan, akinek én személy szerint nagyon örültem. Programhibát nemigen találtam; egyetlen egyszer volt olyan, hogy a képernyőn szereplő két karakter egy szekrény előtt összeakadt, és átmenetileg sziámi ikerpárrá alakultak, de utána sikerrel szétoperáltam őket, ennél nagyobb bajunk soha ne legyen. Az audiovizuális oldal tekintetében sincs változás, a szokásosan csillagos ötös színvonalhoz képest. Tehát minden játékos, aki az eddigi részeket látta, ezt is látni fogja, december 3.-án pedig valamennyien tanúivá válhatunk a nagy végkifejletnek.

(Ezt a kiváló játékot partnerünk, a Cenega Hungary biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható az epizód külön a PlayStation Store-ból 2490 Ft-ért, vagy az egész évad 11990 Ft-ért. Az első, a második és a harmadik epizód ára ugyancsak 2490 Ft, 2490 Ft és 2490 Ft-ért. Ha esetleg már lecsaptál a nyitófejezetre, akkor 9899 Ft-ért fizethetsz ba a maradék négy részre.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. HolfyTeebee  PlayStation.Community tag
2019.09.15. 17:01:02
LV4
Még nem volt szerencsém a játékhoz, talán majd egyszerre az elejétől.
A 17es képen a csaj az nem Lauren, a Heavy rain-ből?
Keresztet fogok a majmának, azt PÁFÓ! :)
2. zola0306  SonsOfSaRock
2019.09.12. 11:25:45
LV16
Válasz 1. sauce üzenetére:
+1!
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
1. sauce  PlayStation.Community tag
2019.09.10. 18:57:01
LV1
+1
Színarany, tök jó - de hát az első évad is az volt.
Nemolvasomel, nemakaromtudni, nemjátszottam, mert nembírnámkivárniakövetkezőt. Majd csak egyszerre az egészet. De azért mégiscsak idekattintottam.
nem szósz, hanem száúcse
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Life Is Strange 2 - Episode 4
Square Enix
SZÍNARANY