PlayStation.Community

2019.09.23. 15:14 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Értékeld a cikket!
Ha unod a banánt.

A twin-stick shooter műfaj mindig is közel állt hozzám, így kifejezetten örülök neki, hogy az "indie turkáló" maradékai között ráleltem eme gyöngyszemre. Bár nem ismertem, de a képek/videók alapján kifejezetten nekem valónak tűnt. Pixeles grafika, '80-as éveket idéző atmoszféra és a dupla analógos metódus (bal analóggal haladunk, míg a jobbal 360 fokban célzunk).
...és a megérzésem nem csalt, egy közel hibátlan játékkal volt dolgom!

Földünket megszállták az űrlények és a kisgyerekek legnagyobb ellenségeit, a zöldségeket zombiszerű lényekké változtatták. A mi feladatunk lesz ezek leigázása.
A TWV:RE audiovizuálisan egy mestermű (szigorúan a zsánerén belül). Harapható '80-as évek, tele popkulturális utalásokkal (Vissza a jövőbe, A gyilkos paradicsomok, stb.), szuper zenék és hibátlan irányítás. A VHS technikát idéző szűrő, a térkép vagy inventory nézegetése közben lelassuló zene (mintha nyúznák a szalagot), és a szuper ötletes ellenségek a remekül használható + változatos fegyverekkel kombinálva igazán szerethetővé teszik a játékot. És számtalan kis apróság van még benne, látszik, hogy odafigyeléssel és áhítattal készítették.
Tényleg mókásak ellenfeleink! A könnycseppekkel támadó hagyma, a gyorsan pörgő répa, a savas tócsát hagyó citrom, a guruló ananász, vagy a szőlőszemeket ránk uszító fürt mind roppant leleményes. De vannak még jó páran. A fegyverek is teljesen eltérőek és meglepően jól használhatóak, nincs köztük egy értelmetlen sem. Boltokban vásárolhatunk, pörgethetünk szerencsekereket, ahol máshol nem beszerezhető cuccokat nyerhetünk, de még fejlődhetünk is (bár ezek megnyitásainak a feltételei nem is olyan egyszerűek). Ha ehhez hozzávesszük, hogy véletlenszerűen generáltak a pályák, a móka szinte határtalannak tűnhet.
A game ellenben sajnos hamar kipörgethető, nem is kell sokat fejleszteni hozzá. A játék felét sem látni és már ki is végezhető. Ami azért szomorú, mert nincs másik játékmód (csak egy "Hard mode" nyitható meg 10 boss legyűrése után). Így, ha az nem hajt tovább, hogy minden ellenséget, fegyvert, tárgyat felfedezz, akkor nem bír nagy szavatossággal.

Viszont, ha van partnered hozzá, és szereted ezt a stílust, akkor mindenképpen szerezd be, mert ketten játszva nagyon nagy móka (csak kanapé co-op van). A könnyed, egyértelmű, letisztult, "fluid" játékmenetnek hála bárki rákattanhat. A nehézség két játékos esetén ugrik egyet (ilyenkor más ellenfelek is jöhetnek), de még így sem idegtépő.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Merge Games
Fejlesztő: Still Running
Megjelenés: 2019.02.27.
Ár: 3990 Ft
Játékosok száma: 1-2
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 300.68MB
Web: https://www.mergegames.com/the-walking-vegetables-rad...
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
The Walking Vegetables: Radical Edition
Merge Games
REMEK