PlayStation.Community

2019.08.24. 10:23 PlayStation Network
6 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Az újragondolt Pong.

Ahogy az alcímben is olvashatjátok, a Skorecery tulajdonképpen nem más, mint egy hagyományos Pong játék, megspékelve egy kis falbontogatással. Lényegét tekintve a játékmenet is erre van kihegyezve, márpedig egy Pong egyedül játszva sohasem nyújtott hosszan tartó élményt. Gép ellen pötyögtetni ideig-óráig jó mókának tűnik, de amikor már ismerjük a bot technikáit, akkor hamar ellaposodhat az élmény. Ilyenkor jönnek képbe a barátok, a családtagok, utána már csak egy nagy kanapéra lesz szükségünk, hiszen akár négy fővel is lövöldözhetünk a pontokért, amelyek a végső dicsőséget hordozzák magukban.
Mielőtt nagyon előreszaladnánk: akinek nincs minimum kettő kontrollere, az nyugodtan térjen vissza a főoldalra és keressen más olvasnivalót, mert ezt a játékot tulajdonképpen nem lehet egyedül játszani.

Az indítást követően egy viszonylag rövid kis bemutató módban kell részt vennünk, ahol kitanulhatjuk az irányítást. A mozgásra, célzásra és az egész helyezkedésre rá kell érezni, ez nem vitás. Amint belejövünk, úgy lesz egyre izgalmasabb a játék: erre tökéletes a gyakorló mód, ahol, ha gépi ellenfelet nem is kapunk, de legalább magunkban ellövöldözhetünk a végtelenségig. Ezt követően sajnos nem lesz túl sok lehetőségünk szárnyaink próbálgatására, így gyorsan kell magunk mellé keríteni valakit.
Itt pedig hamar elérkeztünk a szoftver legnagyobb gyengeségéhez, avagy a tartalmi hiányosságokhoz. Nincsen bajnokság, gyors meccs a gép ellen, de még online szegmens sem. Kizárólag offline, a TV előtt összeülve tudjuk nyomni az amúgy egészen pörgős játékmenettel rendelkező Skoreceryt.
A másik fő probléma a játékmódokat érinti, mivel abból se vagyunk eleresztve. Néhány beállítást el tudunk végezni a menüben, hogy kicsit változatosabb legyen az élmény, illetve az elpusztítandó tárgyakat is tudjuk pakolgatni más pozíciókba, de ennél többre ne számítsunk. Nincsenek különböző pályahátterek, de még karakterekből is csak kettő darab került a programba, ami kifejezetten érdekes elgondolás eredménye, mivel van négyfős mód, így a duplikáció elkerülhetetlen. A nagy szerencse, hogy színekből sikerült négynél többet összeszedni, így könnyebb lesz a megkülönböztetés.

Mielőtt kipróbáltam volna játékot, maga a gameplay volt az, ami meggyőzött. Úgy tűnt számomra, hogy ebből még valami jó is kisülhet. A probléma, hogy több óra próbálkozás után is csak annyit tudok mondani, hogy a játékmeneten kívül semmi értékelhető nincs a Skoreceryben. A grafikára nem túlzás azt mondani, hogy csupán funkcionális. A zenék és a hangok sem győztek meg, de a legnagyobb hiányosság nem ezek között keresendő.
A fő probléma az online mód kihagyásából adódik. Ha nincs gép elleni meccsre lehetőség, akkor ott vannak a hús-vér emberek, de ez ilyen formában csak offline működik, így pedig eléggé korlátoltak a lehetőségek. Ez így nagyon gyenge, és sajnos azt a pár ezer forintot se éri meg, amiért vesztegetik a Store-ban. Véleményem szerint a minimum lett volna, hogy legalább az MI elleni játékot biztosítják a fejlesztők. Persze ez utólag egy frissítés keretein belül változhat, de ezt így kilökni – az amúgy is telített indie piacra – kissé felelőtlen dolog volt. Külön érdekesség, hogy a szoftver megjelenése hónapokat csúszott. Nagyon érdekelne, mi miatt döntöttek a megjelenés eltolása mellett, mivel a végeredmény így sem lett túl meggyőző.

Hiába sikerül összeszedni egy épeszű embert, aki a rengeteg fantasztikus kooperatív game helyett az egymás elleni, rúnákra való lövöldözést választja, akkor is csak egy 20 percig terjedő, bár egészen kellemes élményt kapunk: a változatosság hiánya miatt úgyis hamar keresünk valami más elfoglaltságot. Ajánlani őszintén szólva senkinek sem tudnám a játékot. Ebben a formában kidobott pénz. A Skoreceryt csak az menthetné meg, ha érkeznének rá rendszeres frissítések és egy 90%-os akció. Ha e kettő feltétel közül bármelyik hiányzik, akkor inkább lapozzatok tovább.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Grapple Hook
Fejlesztő: Grapple Hook
Megjelenés: 2019.04.04.
Ár: 3690Ft
Játékosok száma: 1-4
Demo: Nincs
Méret: 902.82 MB
Web: http://www.http://skorecery.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. Papi1126  PlayStation.Community tag
2019.09.25. 21:03:28
LV2
igazi retro érzést kelt bennem ezért érdekelne
5. Lucas  PlayStation.Community tag
2019.09.24. 15:30:10
LV1
Engem már a C64-es korszakban is remekül lekötöttek az ilyenfajta programok (is), az offline koopnak kifejezetten örülök (mindig jó móka), és ha megnyerem, akkor az árát sem kell mérlegelni, úgyhogy várom a sorsolást!
4. Stormer  PlayStation.Community tag
2019.09.24. 11:12:47
LV1
Szerintem két tizen-egynéhány éves gyerek remekül elszórakozik vele.
Azaz kellene.
2019.09.23. 23:06:55
LV1
A legjobb egycsillagos jatek Kell nekem
2019.09.23. 21:18:34
LV1
Minden ami hulladék az érdekel :D Egy igazi gyöngyszem ez a játék.
2019.09.23. 16:36:38
LV1
Az alapötlet jónak tűnik,kipróbálnám.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››