PlayStation.Community

2019.09.21. 13:00 PSC egyperces
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Értékeld a cikket!
Pár kapcsolat, párkapcsolat.

A meditatív videojátékok egy érdekes alfaját teszik ki az ügyességi és/vagy logikai alkotásoknak. A céljuk, hogy a játékos a feladatok teljesítése közben - már ha vannak - merengjen egy kicsit, illetve elmélkedjen a program által feldobott témákon. A Solo: Islands of the Heart a szerelmet tűzte ki központi kérdéseként, köré pedig egy olyan gondolkodós élményt faragott, amelyben alapvetően kockák pakolásával kell kialakítanunk a megfelelő útvonalat.
Hősünk szexualitásának meghatározását követően apró, színes, bűbájos kis lényecskékkel tarkított apró szigettengert bejárva kell, hogy meggyújtson világítótornyokat, amelyek újabb helyszíneket tesznek elérhetővé. Minden főbb állomáson az alkotás feltesz egy intim és érzékeny kérdést a szeretethez, szerelemhez, és párkapcsolatokhoz való hozzáállásunkról, ami üdítően nyers és őszinte gondolatokat ébreszthet. Meggondolandó, hogy érdemes-e párunkkal játszani, megvitatva véleményeinket, vagy jobb magunkban értelmezni és feldolgozni, hogy mit is érzünk igazán.
A továbbhaladáshoz először kézzel, később egy varázsbot segítségével már kiábrándítóan könnyedén pakolhatjuk a dobozokat ahhoz, hogy elérjünk a következő pontot. Az eléggé lineáris játékmenet során a válaszainkra reagáló leveleket szedhetünk fel, illetve találkozhatunk partnerünk kivetülésével, aki egyfajta "visszakérdezéssel" árnyalja gondolatainkat: felhívja a figyelmet arra, hogy ami nekünk jó, nem biztos, hogy a másiknak is. Időnként extra feladatokkal is találkozhatunk, de ezek teljesítese alig fél órával duzzasztja csak az élményt, amit a jópofa, de roppant egyszerű és végül kihasználatlan, a környezetet befolyásoló gitározós mechanika se told meg. A Solo: Islands of the Heart kreatív ötleteket hagy meg kidolgozatlanul, és szimpla, de céljának megfelelő játékmenet társít provokatív és merész tematikával és kérdésekkel: a technikai hibákat leszámítva azonban fő problémája, hogy a mondanivalója és a játékmenet éles vonallal válik el egymástól, és nem fonódnak össze ezek különböző elemei.

A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!

Kiadó: Merge Games
Fejlesztő: Team Gotham
Megjelenés: 2019.07.31.
Ár: 5990 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 787.74 GB
Web: https://www.mergegames.com/solo
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
Solo: Islands of the Heart
Merge Games
ÁTLAGOS