PlayStation.Community

2019.08.11. 23:41 PSC egyperces
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Értékeld a cikket!
Délutáni fejtörő.

Az Etherborn jó példa arra, ahol a környezet maga a játék, a világ (is) egy feladvány, és abban kell teljesítenünk logikai talányokat, azzal játszunk. A játék kiváló megvalósítása ennek a koncepciónak, ahol egy laza, elvont sztori mellett törhetjük kobakunkat a gravitáció törvényeivel szórakozó feladatokon.
Sajátos, álomszerű képi világában egy kísértetszerű figurát irányíthatunk, akivel el kell jutnunk az adott szakaszok végére. A magával ragadó grafika mellett fantasztikus a kivitelezés: ha a felületet, amelyen sétálunk, ív köti össze a fallal, akkor a falra felsétálva az válik a "talajjá", és a gravitáció nem ránt magával. M.C. Escher rajzaihoz hasonlóan a fenn lenn lesz, a lenn fenn, és ámulva logikázhatjuk ki, hogy ha ugrunk, pontosan hova is landolunk, és hogyan is szerezhetnénk meg a továbbjutáshoz szükséges "energiagömböket".
Az élményt frissen tartják a bevezetésre kerülő új elemek és egyre komplexebb, de soha sem frusztráló variációk, az egészet pedig tovább fokozza hangulatos, de a figyelmet nem elterelő zenéje. Az Altered Matter valami igazán különlegeset és kreatívat alkotott, amely sajnos túl hamar véget ér. Ugyan újra lehet kezdeni a kalandot nehezítésekkel - a továbbjutáshoz szükséges "energiagömbök" jobban el lesznek rejtve - így is pár óra alatt a végére járhatunk. Viszont ideális egy szabad délutánhoz, mint egy jó, meditatív keresztrejtvény fejtés - a csapattól pedig izgatottan várom következő projektjüket.

A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!

Kiadó: Altered Matter Games
Fejlesztő: Altered Matter Games
Megjelenés: 2019.07.18.
Ár: 5190 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Van
Méret: 2.48 GB
Web: http://alteredmatter.com/etherborn/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
Etherborn
Altered Matter Games
REMEK