PlayStation.Community

2019.08.16. 09:15 PlayStation Network
6 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Értékeld a cikket!
A lemásolt házifeladat esete.

Manapság szinte már alig van olyan videojáték, amely nem egy korábban lefektetett és körüljárt koncepcióra építene, mondhatni az egész szakma egyfajta inspirációs láncot alkot mára. Mindettől függetlenül azonban továbbra is kényes egyensúly van azon programok között, amelyek valahonnan "inspirálódtak", illetve azok között, amelyek már-már pofátlanul egy az egyben lemásoltak egy másik címet, amelyet aztán eladhatóra kozmetikáztak. Biztosan sokan láttatok már olyan mémet, ahol az egyik fél mondja a másiknak, hogy nyugodtan másolja le a háziját, de kicsit változtassa meg, hogy ne legyen egyértelmű - ez persze nem történik meg.
Nos, a Blast Zone Tournament c. kompetitív indie-játékra ezt tökéletesen rá lehet húzni. A BZT ugyanis fogta a méltán híres Bombermant, teljesen lecsupaszította a vizuális stílusát, majd a nulláról újrahúzta egy homogén jellegű látványvilággal, amely könnyebben és egyszerűbben befogadható, mint a japán sorozat színes-formás elemei (vagy legalábbis a fejlesztők ezt gondolhatták).
A játék során egy megadott méretű pályán mászkálhatunk, ahol bombákat kell lehelyeznünk, hogy elpusztítsuk a körülöttünk elhelyezkedő akadályokat, power-upokat gyűjtsünk, végül pedig felrobbantsuk az ellenfeleket. Azok számára, akiknek abszolút újdonság ez a zsáner, a játék 20 pályás egyjátékos kampánya - a karaktergenerálást követően - tökéletes betanítás lesz, amelyet ráadásul három különböző nehézségi fokon teljesíthetünk. Nagyon nagy történetre és fordulatokra nem érdemes számítani, az egész koncepció egy végtelen egyszerű és tinglitangli prezentációba lett oltva. Természetesen nem is ez a játék gerince, hanem a multiplayer mód a világ más játékosai ellen.
A játék netes multijára nem lehet panasz: gyors, pörgős és egy bizonyos ideig szórakoztató. Kiválaszthatjuk a pálya méretét, hogy hány bot és hány emberi játékos legyen, a további opciók alatt pedig különböző, a játékmenetre hatást gyakorló módosításokat eszközölhetünk. Azt meg kell említeni a BZT javára, hogy a Bombermannel ellentétben, itt 32 játékos tartózkodhat maximum egy adott pályán, ám az már más kérdés, hogy ez mennyire átlátható - sok szerencsét hozzá, ha nem 4 méteres képátlójú kijelzőn játszol. A megszokott "mindenki mindenki ellen" és a "csapat vs csapat" játékmódok mellett olyan extrákkal dobhatjuk fel az élményt, mint a kincsvadászat vagy a zombi mód.
A meccsek végén crediteket nyerhetünk, amelyeket a játék boltjában költhetünk el különböző kozmetikákra a karakterünk számára. Az utóbbi időszak rossz lootboxos tapasztalatai miatt egyből rosszra gondoltam, amint ezt megláttam, ám egészen örömteli, hogy a játékban nincsenek mikrotranzakciók, minden azonnal megvásárolható creditekből. Sajnos ezek a cuccok pontosan ugyanolyanok, mint a játék egyhangú pályái vagy a koncepciótlan tuc-tuc zene, ami minden tevékenységünket végigkíséri: fantáziátlan. Ettől független, ha egy Bomberman-szerű játékra vágysz, amelyet kompetitíven szeretnél űzni, a Blast Zone Tourtnamenttel ideig-óráig biztosan elleszel. Ezt persze csak akkor javaslom, ha semmiképp nem tudsz vagy nem szeretnél beruházni a Super Bomberman R-re (érdemes egy ár összehasonlítást tartani, de nem szeretnék poént lelőni).

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Victory Lap Games
Fejlesztő: Victory Lap Games
Megjelenés: 2019.02.28.
Ár: 7390 Ft
Játékosok száma: 1-4, Online: 2-32
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 1.01GB
Web: https://victorylapgames.com/game/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. jozsefkis  PlayStation.Community tag
2019.08.25. 19:30:17
LV1
Nagy rajongója vagyok a partijátékoknak, így ez (is) tökéletes lenne akkor mikor össze jön a baráti társaságom.
Kis József
2019.08.25. 12:18:56
LV1
Partiarc vagyok,azért érdekel!És szerény az érdeklődés,így reális esélyem van a nyerésre. ;)
2019.08.24. 11:56:47
LV1
jopofa jatek kiprobalnam
3. ColdHand  Szerkesztő
2019.08.20. 21:46:48
LV22
Buliban iszonyú nagy móka egy ilyen játék!
...a többit képzeld hozzá.
2. kisfrancz  PlayStation.Community tag
2019.08.20. 21:37:12
LV1
Elég sokat játszottam régen a Bomberman, illetve a DynaBlaster címekkel. Tetszik, hogy újra felélesztik ezt a stílust. Már várom, hogy kipróbálhassam :)
kisfrancz
2019.08.20. 18:45:18
LV1
Bomber man mindig is a kedvencem volt de netes ellenfelek ellen sose tudtam nyomni csak az gép ellen. PC-n és telefonon is nagy kedvenc volt de ennek már vagy 5 éve... Kiprobálnám most Ps4 en is
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Blast Zone! Tournament
Victory Lap Games
KÖZÉPSZERŰ