PlayStation.Community

2019.07.24. 18:54 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Minden, amit a Comic-Conon bejelentett filmekről/sorozatokról tudni lehet, plusz érdekességekkel és képregényes infókkal.

A múlt hétvégén megrendezésre került az év méltán legnagyobb geek-eseménye, a San Diego Comic-Con, ahol természetesen a Marvel stúdió is képviseltette magát. A rendezvényt óriási várakozás előzte meg, és a legtöbbeket pontosan a Marvel Cinematic Universe következő filmjeinek/sorozatainak bejelentése hozta izgalomba, így a frencsájz producere és atyaúristene, Kevin Feige nem aprózta el a dolgokat: szó szerint hatalmas show-t csinált, és olyan hangulatot teremtett, amit fél Hollywood megirigyelhetne.
A Bosszúállók: Végjátékkal (ami nemrégiben megdöntötte az Avatar bevételi rekordját, így most már minden idők legsikeresebb filmje) lezárult egy 11 évig tartó korszak, de ez nem jelenti azt, hogy ennyivel vége a bulinak, sőt: csak most kezdődik a java! A Pókember: Idegenben ebben a hónapban pontot tett az MCU-mozik harmadik fázisára (The Infinity Saga), és most Feige lerántotta a leplet szinte a teljes negyedik fázisról.

A negyedik fázis 2020-tól 2021-ig játszódik majd: 5 filmet és 5 sorozatot, azaz összesen 10 produkciót ölel fel (plusz 1, eddig titkos mozifilmet, de arról majd később), ezeket vesszük most sorra, és persze az egyéb nyalánkságokról is szót ejtünk, valamint az immáron hivatalos információkat képregényes érdekességekkel egészítjük ki.
Black Widow (2020. május 1.)

A Marvel moziverzum soron következő filmje, egyben a negyedik fázis elindítója nem meglepő módon Natasha Romanoff, azaz a Fekete Özvegy önálló produkciója lesz (nyilván Scarlett Johanssonnal), amelyről már hónapok óta tudni, hogy készül, sőt, a budapesti forgatási munkálatok is nemrég fejeződtek be. A film természetesen előzmény lesz, hiszen Natasha meghalt a Végjátékban (nem mintha ez nagy akadály lenne ebben a világban, a képregényekben meg pláne), pontosabban a sztori az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően játszódik (tehát nem a karakter kezdeti éveit, kiképzését és bérgyilkossá válását boncolgatja, mint ahogy arra sokan számítottak), ennek ellenére Cate Shortland rendező félig-meddig egyfajta eredetsztorit ígér (megspékelve ezt a Polgárháború utáni meghasonulással és identitáskereséssel), amelyben megismerjük és megértjük majd a figura múltját, amin keresztül számos titka és sebezhető pontja is a felszínre kerül, ennek köszönhetően pedig a film során nem csak emberibb lesz, mint korábban bármikor, de a cselekmény végére egy nagyszerű, saját lábán megálló, független, erős női hős válik belőle.
Amint kiderült, hogy a film egy része kis hazánkban forog, a rajongók rögtön heves elméletgyártásba kezdtek, hogy a moziban végre talán láthatjuk majd azt a bizonyos budapesti kalandot, amire Natasha és Sólyomszem annyiszor utalgattak korábban. Erre meg is volt az esély, hiszen nemrég hivatalossá vált, hogy Budapest tényleg Budapestet alakítja a filmben, de ezt a teóriát sajnos a történet kronológiai elhelyezkedése már alapból áthúzza (mondjuk a Marvel Kapitány múltbéli ökörködéseit elnézve talán jobb is), hacsak nem valami flashback formájában fogjuk majd megkapni a magyarázatot.
A film főgonosza Taskmaster lesz (ővele találkozhattunk már a tavaly megjelent Spider-Man videojátékban, és a Comic-Conon egy rövid teasert is levetítettek, amelyben Natasha harcol vele egy budapesti hídon), róla azt kell tudni, hogy képes elsajátítani bárki fizikai képességét pusztán azzal, hogy fotografikus reflexeinek segítségével megfigyeli az illetőt. Ennek köszönhetően már-már emberfeletti erőre tett szert, hiszen több tucatnyi szuperhőst, szuperbűnözőt és magasan képzett katonákat „leutánozva” mesteri taktikussá, valamint szúró- és lőfegyver-szakértővé képezte magát, aki egy olimpiai bajnokkal egyenértékű fizikai kondícióval rendelkezik, előre látja ellenfelei mozdulatait, remekül tudja magát álcázni bármilyen környezetben, és mindezeken kívül még a hangját is képes bárkinek leutánozni.
1980-as képregényes debütálása óta számtalan szuperhőssel megküzdött és számtalan rosszfiút képzett ki (köztük Crossbonest is, aki egyébként A Tél Katonájában, a Polgárháborúban és a Végjátékban is feltűnt, Frank Grillo alakításában – akár ez is lehet majd egyfajta laza kapcsolódási pont a filmben), tagja volt többek közt a S.H.I.E.L.D.-nek, az A.I.M.-nek és a Mennydörgők csapatának is. Alapvetően a szupergonoszok sorát erősíti, de gyakran tűnik fel antihősként, egy ízben volt már alvóügynök, de főleg zsoldos-szerepben tetszeleg, akit különböző bűnszervezetek fogadnak fel az embereik kiképzésére. Szóval mondhatni elég tekintélyes karriert futott be eddig a képregényekben (pályafutásának egyik legfontosabb, egyben legparádésabb pontja Deadpoolhoz köthető, akikkel voltak már szövetségesek és ellenségek is), tehát pont itt volt az ideje, hogy debütáljon az MCU-ban, ráadásul egy efféle témájú film remek táptalajt biztosíthat neki.
Az viszont, hogy ki fogja eljátszani, egyelőre még nem derült ki.
A film egyébként nem csak miatta hangzik izgalmasnak, feltűnik még néhány, a képregény füzetekből ismerős, ámde mozgóképen még sosem látott, érdekes karakter.
David Harbour Alexei Shostakov, azaz Red Guardian szerepét kapta, aki lényegében egy szovjet Amerika Kapitány, akit a hidegháborús állapotokra reagálva talált ki a Marvel, még a ’60-as években. Az idők során sokan használták a Red Guardian nevet, Alexei volt a második: Moszkvában született, és már egészen fiatalon ő lett a Szovjetunió egyik legismertebb pilótája, miután a második világháború keleti frontján több tucat Luftwaffe-gépet lőtt le, ami segítette a szovjet légierőt abban, hogy légköri fölényhez jusson Sztálingrád és Kurszk égboltján. Rendkívüli képességei miatt ezt követően a szovjet kormány megbízásából ő tesztelte a legtitkosabb és legveszélyesebb új repülőgépeket (köztük az első MiG-15-öst), majd a koreai háborúban az amerikaiak ellen harcolt, végül kitűnő eredményeinek hála kikiáltották a Szovjetunió hősének. Magánélete sem alakult kevésbé jól: repülős karrierjének tetőpontján feleségül vette Natasha Romanoffot (igen, őt!), akiből később a Fekete Özvegy lett.
A hidegháború egyre fenyegetőbb világában Hrucsov arra a következtetésre jutott, hogy a szovjeteknek is szükségük van egy saját „Amerika Kapitányra”, így végül Alexeire esett a választás. Megrendezték a halálát és besorozták a KGB-be, aminek az volt a negatív hozadéka, hogy még Natasha is azt hitte, hogy elhunyt a férje, de évekkel később, miután Alexei több titkos akciót is végrehajtott külföldön, és amikor egy ízben megküzdött a Bosszúállókkal Kínában, újra találkozott egykori feleségével, aki addigra már megcsömörlött a KGB-től és saját országától, ezért disszidált az Egyesült Államokba – Alexei ezzel ellentétben az évek során egyre könyörtelenebb és erőszakosabb lett. Az igazság kiderülése után nem sokkal Alexeit halálos lövés érte (társa ölte meg, miközben Alexei megmentette Natasha és Amerika Kapitány életét), és látszólag meghalt, de aztán (ahogy az a képregényekben általában lenni szokott) jobban lett, és évekkel később Bulgáriában, immáron Roninként megpróbálta elfogni Natashát, hogy elvihesse a Szovjetunióba, hogy ott felelősségre vonhassák bűnei miatt. Az akció végül meghiúsult Fenegyereknek és a Bosszúállóknak köszönhetően.
Harbour azt mondta, hogy az általa játszott karakternek van némi közös múltja a főhősnővel (még ha nem is konkrétan arra gondolt, ami a képregényekben zajlott le), és attól függetlenül, hogy Red Guardian a filmben is egyfajta orosz szuperkatona/Amerika Kapitány-klónként funkcionál majd, merőben más lesz, mint rajzolt megfelelője. Ez utóbbi dolog magyarázatát talán a „szuperkatona” szóban kell keresni, hiszen a képregényekben egyik Red Guardian sem rendelkezett semmilyen emberfeletti erővel, vagy különleges képességgel.
A szakavatottabbak, akik alapból számítottak némi bonyodalomra, boldogan csaphatják össze tenyerüket, ugyanis a filmben nem csak egy Fekete Özvegy lesz. Név szerint Yelena Belova is tagja a felhozatalnak, aki szintén most debütál az MCU-ban, a képregényekben viszont már 1999 óta létezik. Ugyanott és ugyanazok képezték ki, mint Natashát, majd miután megkapta a Fekete Özvegy státuszt, Natasha ellensége, majd később barátja lesz, és tőle tanulja meg a kémkedés csínját-bínját. Több évnyi önkéntes kubai száműzetés után visszahívja a S.H.I.E.L.D., hogy részt egyen egy vibránium-bányászati akcióban, Vadföldön – ez a sztori megjelent magyarul is, a Kitörés című Új Bosszú Angyalai kötetben.
Az eset végül balul ütött ki, Sauron tűzokádásának köszönhetően, Yelena testének nagy része súlyosan megégett, ami miatt bosszút fogadott a S.H.I.E.L.D. és az újonnan megalakult Bosszúállók ellen. Így hát későbbi pályafutása sem volt eseménytelen, új testet kapott a HYDRA jóvoltából, többször megütközött a Bosszúállókkal (sikertelenül), majd tagja lett a Mennydörgőknek, Norman Osborn uralkodása idején (Sötét kor), és még Deadpool is szerelmes lett belé, amikor Yelena Osbornt védte tőle (ez is megjelent magyarul a Marvel+ sorozatban), illetve mégsem, mivel valójában mindvégig Natasha volt az, aki azért álcázta magát Yelenának, hogy csatlakozhasson a Mennydörgőkhöz, Nick Fury parancsára, és alááshassa a csapat működését. Később Osborn felkereste az igazi Yelenát, és helyet ajánlott neki a csapatában. Majd rövid ideig az A.I.M. tagja lett, manapság pedig ismét felvette a Fekete Özvegy nevet (miután Amerika Kapitány HYDRA-hasonmása megölte Natashát), és a világot bejárva igyekszik eltakarítani a HYDRA mocskát.
Egyelőre az ő filmbéli változatáról sem lehet sokat tudni: Florence Pugh fogja eljátszani, képregényes megfelelőjéhez hasonlóan ugyanúgy orosz kém és bérgyilkos lesz, aki ugyanott tanulta ki ezen mesterségek fortélyait, ahol annak idején Natasha is. Ezen kívül, ami érdekes információ lehet, hogy a két karakter közti kapcsolatot egyfajta testvéri viszony fogja meghatározni.

A manapság kissé alulfoglalkoztatott Rachel Weisz egy bizonyos Melina nevű figura bőrébe bújik, akit nagyjából két kattintás után meg is találhatunk: a képregényekben Melinna Von Vostokoffról van szó, művésznevén Iron Maiden, aki 1983-ban tűnt fel először a Marvelnél, echte orosz, és főleg a Fekete Özvegy ellenségeként funkcionált – de a Mennydörgőknek pl. ő is tagja volt egy ideig.
Az orosz kormány bérgyilkosaként az Özvegy ellen harcolt, majd csatlakozott a Femizons csapathoz, akiknek a Föld meghódítása volt a céljuk. Végül elfogták, és arra kényszerítették, hogy álljon be a Mennydörgőkhöz a Polgárháborúban. Később egy orosz forradalmi csapatot vezetett egy A.I.M. bázis ellen Oroszországban, ahol legyőzték Red Guardiant és Vörös Dinamót, viszont Ursa Major, egy orosz mutáns visszaverte őket.
Egy kevésbé ismert karakterről van szó tehát, aki alapvetően egy profi mesterlövész és kém, emberfeletti erejét pedig az exoskeleton páncéljának köszönheti, ami megvédi őt a golyóktól és a különböző energia-fegyverektől. A film-adaptációban tapasztalt kém lesz és egy szupertitkos tudományos kísérlet résztvevője – valószínűleg ez lesz a történet egyik kulcs-monumentuma.
Rajtuk kívül O.T. Fagbenle jelenléte hivatalos még, ő Rick Masont fogja alakítani, Natasha egykori szövetségesét a S.H.I.E.L.D.-es múltjából, aki romantikus érzelmeket táplál iránta. Ray Winstonet is castingolták egy még ismeretlen szerepre.
Akik eddig láttak jeleneteket a Black Widowból, azok leginkább a Bourne-filmekhez hasonlítják a szellemiségét és a hangvételét – ami több, mint jó irány, és máshogy igazából nem is lenne értelme ennek az egésznek.
A Marvel manapság fullba nyomja a könnyedebb hangvételt és az ezzel járó erőltetett, gyerekes humort, nem ártana valami komolyabb produkció is tőlük, mint amilyen 2014-ben A Tél Katonája volt, és aminek már alapból, a legelejétől kezdve okító pozitív példaként kellett lebegnie a készítők szemei előtt.
Mert egy ilyesfajta filmet, ami gyakorlatilag egy laza átmenet egy gyors vágásokkal, profi koreográfiával operáló test-test elleni bunyókkal, autósüldözésekkel és lövöldözésekkel felturbózott nyers akciómozi és egy csavaros, összeesküvések és hazugságok hálójával átszőtt csavaros kémthriller között, csakis így érdemes megcsinálni.
The Falcon and the Winter Soldier (2020. ősz)

A Disney idén novemberben induló saját streaming szolgáltatójának az első marveles sorozata lesz ez, amely a Végjáték után kezdődik, Sólyom és Bucky párosával a főszerepben. Előbbi ugye megkapta a kiöregedett Steve Rogerstől azt a bizonyos pajzsot, így most már ő Amerika Kapitány, utóbbi pedig sidekick-ként feszít majd az újdonsült két lábon járó nemzeti lobogó mellett. Természetesen Anthony Mackie és Sebastian Stan is visszatér, Mackie állítólag már az új Kapitány-jelmezt is magára öltötte saját házában egy titkos ruhapróbán.
Azt mondjuk eddig is lehetett tudni, hogy készül a The Falcon and the Winter Soldier, az viszont teljesen új információ, hogy Daniel Brühl visszatér Helmut Zemo szerepében, ráadásul immáron a híres lila maszkját is viselni fogja, akárcsak a képregényekben. Újbóli felbukkanása már csak azért is remek hír, mert az MCU egyik, ha nem a legemberibb és leggyarlóbb főgonosza volt, aki szuperképességek híján a puszta intelligenciájával, szerettei elvesztése miatt érzett mérhetetlen dühével és hatalmas vérszomjával aratott győzelmet a Bosszúállók fölött a Polgárháborúban, és úgy odacsapott nekik, hogy legközelebb már csak Thanos tudta jobban szétzúzni a csapatot – sőt, ha alaposan végiggondoljuk, akkor voltaképp Zemonak is volt némi köze ahhoz, hogy az Őrült Titán végül egyetlen csettintéssel sikeresen a felére redukálta az univerzum összes élőlényét. Emellett a nagyszerű hír mellett eltörpül az, hogy Emily VanCamp újra eljátssza Sharon Cartert, de annyi baj legyen.
A hat részesre tervezett széria egyik fontos témája lesz Sólyom karakterének boncolgatása, akit eddig hősként ismertünk meg, de most a maszk mögött rejlő embert fogják bemutatni. A sorozat fő inspirációs forrásaiként olyan ’80-as évekbeli buddy-filmeket neveztek meg, mint a 48 óra és az Éjszakai rohanás. Ha bízhatunk ebben a hangvételben, akkor végeredményben egy idézhető egysorosokkal és frappáns beszólásokkal működő dinamikus cselekmény lesz a vége, amelyben egy folyton csipkelődő duó lever egy rakás rosszfiút, a régi iskola szabályai szerint. Legalábbis nagyon adná magát egy ilyen koncepció, csipetnyi kémthrilleres beütéssel, ahogy azt a Black Widownál is megemlítettem – csak el ne csesszék.
Mindenesetre a jövő ősszel érkező produkciót Kari Skogland rendezi és Derek Kolstad írja, szóval van remény.
Eternals (2020. november 6.)

Az összes most bejelentett film/sorozat közül egyértelműen ennek van a legimpozánsabb szereplőgárdája. A teljesség igénye nélkül: Angelina Jolie (Thena), Richard Madden (Ikaris), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkan, aki az MCU első süket szuperhőse lesz), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak, a csapat vezetője), Lia McHugh (Sprite) és Don Lee (Gilgamesh).
Az Eternals csapatot (magyarul kb. Örökkévalók) a legendás Jack Kirby teremtette még a ’70-es években: a földi emberek egy különleges képességekkel rendelkező alfajáról van szó, akiket nagyjából egy millió évvel ezelőtt abból a célból választott ki egy bizonyos Égiek nevű földönkívüli faj, hogy az emberiség alkalmazkodókészségét vizsgálja. Az akkor még egyszerű, átlagos embereket különböző genetikai kísérleteknek vetették alá, amely során fejlődésüket mesterségesen felgyorsították, és megadták nekik a képességet (sok más egyéb szuperképesség mellett), hogy felhasználják a kozmikus energia egy részét. Ennek hatására nem csak életerejük nőtt meg jelentős mértékben, de sebezhetetlenné váltak, kivételes fizikai erővel rendelkeznek, tudnak repülni, képességeiket fejleszthetik (mindegyikük már születésétől fogva rendelkezik valamilyenfajta különleges erővel), nem öregszenek, és mivel képesek tökéletes ellenőrzést gyakorolni saját szervezetük valamennyi folyamata felett, így az elmúlt néhány ezer évben valamennyi betegségre is immúnisak voltak. A mentális kontrollnak köszönhetően olyan életkorúnak tűnnek, amilyennek csak akarnak, így aztán nem csoda, hogy a legtöbben közülük huszonéves fiatalemberek képében mutatkoznak.
Bár alapjában véve sebezhetetlenek, meg tudnak halni, igaz csak kétféle módon: vagy ha olyan mértékben sérülnek meg, hogy testük molekuláinak nagy része elpusztul, vagy akkor, ha valami megtöri a testük és lelkük felett gyakorolt mentális ellenőrzést. Ezerévenként egy utódot hoznak a világra (akik halandó emberekkel nemzenek gyermeket, azok ebbe nem számítanak bele, mivel azon gyermekek semmilyen értelemben nem lesznek Örökkévalók), ezért a fajuk lélekszáma viszonylag stabil maradt – ez Thanosnak biztosan tetszene.
A sztoriról egyelőre nem sokat tudni: az Örökkévalókat (akiket különböző nemzedékek Örökkévalóiból választottak ki) a Földre küldik, hogy védjék meg az emberiséget a Deviánsoktól, akik szintén az Égiek kísérleteinek köszönhetik a képességeiket. Továbbá érdekes képregényes adalék lehet, hogy egyes egyedek génkombinációit az Égiek oly módon változtatták meg, hogy az a későbbiekben különböző mutációkat okozott az emberekben. Ez lehet talán az egyik módja annak, hogy a mutánsokat, és rajtuk keresztül az X-Meneket is behozzák az MCU-ba, de nem valószínű, és a most már teljességgel biztosnak tekinthető multiverzum témája sokkal kézenfekvőbb lenne ehhez.
Kevin Feige producer és a filmet rendező Chloé Zhao (aki eddig elismert fogadtatásra találó indie-produkciókkal szerzett magának nevet a szakmában) egy minden értelemben egyedi, grandiózus és látványos kozmikus szuperhős-eposzt ígér, ami totálisan Jack Kirby szellemiségét és vízióját tükrözi majd, ami már önmagában csodás hír, még ha félig-meddig túlzás is lesz ez a kijelentés.
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021. február 12.)

Egy ideje már nem titok, hogy a Marvel mozivásznon is beszeretné mutatni a Kung Fu mesterét, Shang-Chit (aki így nem csak az MCU, de egész Hollywood első ázsiai szuperhőse lesz), az már inkább izgalmas, hogy kiderült a film teljes címe, amely alapján máris képben lehetünk, hogy nagyjából milyen irányba indul majd a David Callaham által írt és Destin Daniel Cretton által rendezett produkció.
Ugye a Tíz Gyűrű nevű terrorszervezet volt az, akik az első Vasemberben Obadiah Stane megbízásából elrabolták Tony Starkot, ahol aztán emberünk megcsinálta első páncélját – a többi pedig, ahogy mondani szokás, már történelem. A csoport utalás szintjén felbukkant még néhány későbbi MCU-filmben, és a nevük alapján sokan arra asszociáltak, hogy voltaképp mindez Vasember egyik legnagyobb ellenségét, Mandarint vezeti fel (aki hatalmas mágikus erejét az ujjain viselt gyűrűkből nyeri), ámde ennek a Vasember 3-ban szép nagy koppanás lett a vége. Ugyanis ott kiderült, hogy Mandarin (illetve, mint az már hivatalos, csupán a Vasember 3-ban látható Mandarin) valójában egy imposztor, egy színész, akit a hataloméhes Aldrich Killian azért bérelt fel, hogy játssza el az általa kitalált terrorista-karaktert, hogy így az anonimitás álcája mögé rejtőzve hajthassa végre saját elborult terveit. Az egyedi ötlet eléggé megosztotta a közönséget, mivel így gyakorlatilag egy ütős és rengeteg lehetőséggel kecsegtető főgonoszt vesztegettek el, azonban a Thor: Sötét világ lakossági megjelenésén helyet kapott All Hail the King című rövidfilmben kiderült, hogy ennél valamivel bonyolultabb a helyzet. A 14 perces alkotásban a Mandarint alakító Trevor Slattery (Ben Kingsley) börtönben töltött mindennapjait követhetjük nyomon, ahol letartóztatása után igazi hírességgé vált a rabok körében, és mondhatni arany élete van, egészen addig, amíg a Tíz Gyűrű néhány tagja magát dokumentumfilmesnek álcázva meg nem szökteti Trevort, hogy elvihessék ahhoz az emberhez, akinek ellopta a nevét.
A rövidfilm óta egyáltalán nem került szóba ez a szál, de ez nemsokára megváltozik: ugyanis most már hivatalos, hogy Mandarin (az IGAZI Mandarin) lesz a Shang-Chi film főgonosza, és a legendás hongkongi szupersztár, Tony Leung Chiu-wai kelti majd életre.
Ami a címszereplőt illeti, őt egy viszonylag még ismeretlen fiatal színész, Simu Liu játssza el, aki csak nemrég kapta meg a szerepet.
A karakter 1973-ban debütált, a Special Marvel Edition 15. számában. Abban az időben az olvasók egyre kevesebb érdeklődést mutattak a szuperhősök iránt, ezért a Marvel új műfajok felé kezdett kacsintgatni. A horror és a fantasy zsánerbe tett kirándulásaik mellett a korszak harcművészeti mániáját meglovagolva alkották meg Shang-Chit, aki a Marvel saját karaktere volt, bár eredetileg a kiadó az akkoriban nagy sikerrel sugárzott Kung Fu című tévésorozat jogait szerette volna megszerezni, hogy képregényre adaptálhassa azt. Ez végül nem jött össze, mivel a showt gyártó Warner Communications tulajdonosa a Marvel elsődleges riválisa, a DC Comics volt. Ehelyett a kiadó Sax Rohmer ponyvaírót környékezte meg, akinek többek közt a mesteri bűnözői elme, Dr. Fu Manchu figuráját is köszönhetjük – akinek a fia végül pont Shang-Chi lett. A Rohmertől megszerzett karaktereket ügyesen beintegrálták a képregényekbe, így többször is feltűntek olyan mellékszereplők a füzetekben, akiket eredetileg az író alkotott.
Az ázsiai szuperhős hihetetlenül népszerű volt a ’70-es években, miután harmadjára tűnt fel a Special Marvel Editionben, a sorozatot végül átnevezték, és The Hands of Shang-Chi: Master of Kung Fu címen futott tovább, egészen a 125. számig ment, amikor is 1983-ban, a csökkenő eladások miatt elkaszálták. Ezután karakter egyre ritkábban tűnt fel képregényekben, ráadásul a saját szériájában található mellékszereplőknek a jogait is elveszítette a Marvel, így Shang-Chivel sem igazán tudott már mit kezdeni a kiadó – bár az is igaz, hogy a csökkenő népszerűsége okán annyira nagyon nem is próbálkoztak vele. Ettől függetlenül az évek során fel-feltünedezett más szuperhősök képregényeiben, több ismert hérosz, köztük Pókember, Fenegyerek és Fekete Özvegy oldalán is harcolt, tagja volt többek köztük a Bosszúállók különböző formációinak, a Marvel Lovagoknak és a Heroes for Hire nevű csapatnak is. Az utóbbi években egyre nagyobb figyelem terelődött rá, bár egykori ázsióját egyelőre még nem sikerült visszaállítani.

Shang a Kínai Népköztársaság Honan nevű tartományában látta meg a napvilágot, Fu Manchu, a világot meghódítani akaró vérszomjas kínai nagymester és egy fehér amerikai nő fiaként, akit Shang apja a kivételes genetikája miatt választott ki. Shanget kicsi kora óta a legjobb tanárok edzették, így már egészen fiatalon mestere lett a legtöbb őshonos küzdősportnak, különösen a Kung Fu-nak. Apját humanitárius embernek hitte, ezért akkor is megbízott benne, amikor Fu Manchu elküldte Londonba, hogy ölje meg egy régi ellenségét. Útja során fokozatosan világossá vált előtte apja valódi célja, így megfogadta, hogy minden áron leszámol Fu Manchu bűnbirodalmával, ennek következtében családja kitagadta, és még bérgyilkosokat is küldtek rá, ám ezeket a támadásokat harcművészeti tudásának hála mindig sikeresen visszaverte. Fu Manchu időközben súlyosan megbetegedett, és csak egy speciális élet-elixírrel menekülhetett meg a haláltól, amit fiának véréből kellett elkészíteni. Ezért elfogták, és apja erődjébe vitték, de végül a Shang kiszabadítására induló lázadók felrobbantották a főhadiszállást, amely miatt apja életét vesztette. Ezután Shang bejárta a világot, rövid ideig halászattal foglalkozott, de akárhányszor próbálta feladni a szuperhős létet, végül mindig visszatért a bűnüldözői pályára. Alapjában véve magányos farkas, de sokszor segít más hősöknek, és az elmúlt évtizedek néhány nagy Marvel crossoveréből is kivette a részét.
Shangnek sosem voltak hagyományos értelemben vett szuperképességei, ennek ellenére számos szupererővel rendelkező ellenfelet legyőzött már. Életének tetemes részét a küzdősportoknak szentelte, így gyakorlatilag ő a Marvel univerzum legnagyobb kétkezi harcművésze. Kivételes fizikai ereje a csijéből ered, amit képes tökéletesen uralni, így nem csak, hogy jóval meghaladja egy normál atléta fizikai korlátait, de a felé repülő, géppisztolyokból és mesterlövész puskákból kilőtt golyókat is ki tudja kerülni, vagy kivédeni a karpereceivel. Ezen kívül nagy szakértő a koncentráció és a meditáció művészeteiben, valamint több kézifegyvert is remekül tud használni, beleértve a kardokat, botokat, a nunchakut és a shurikent. Mivel tapasztalt harcos, ezért rengeteg szuperhőst tanított már a Kung Fu rejtelmeire és kétkezi küzdelemre, tanulói között ott volt például Amerika Kapitány, Pókember, Rozsomák és Dominó is.
Shang nemrég egy kozmikus sugárzás következtében képessé vált arra, hogy megsokszorozza magát – és másolatai ugyanolyan ügyesen küzdenek, mint ő.

Shang elsőre látásra talán nem tűnhet egy olyan kaliberű szuperhősnek, akire érdemes egy komplett mozifilmet felhúzni, inkább egy minisorozatot, mindazonáltal megvan benne a potenciál, és persze Mandarin jelenléte már eleve nagyobb bizakodásra adhat okot.
Az egyébként magától értetődő lenne, hogy a produkció orrvérzésig legyen profin megkoreografált látványos, de félig-meddig azért realisztikus összecsapásokkal és akciójelenetekkel, valamint, ha mind hangvételben, mind pedig szellemiségben a Bruce Lee-filmek old school stílusát céloznák meg – előbbi nyilván biztosan így lesz, utóbbi még kérdéses.
WandaVision (2021. tavasz)

Skarlát Boszorkány és Vízió 6-8 részes (még nem dőlt el pontosan) közös sorozata a Disney+ felületén lesz majd látható, Elizabeth Olsen és Paul Bettany visszatérnek híres szerepeikben. Utóbbi jelenléte már csak azért is érdekes, mert a cselekmény a Végjátékot követően fog játszódni, és Vízió meghalt a Bosszúállók: Végtelen háborúban, de mivel Skarlát Boszorkánynak a valóságtorzítás az egyik képessége, ezért könnyen lehet, hogy teremt majd magának egy hamis világot, ahol halott szerelme még életben van.
Olsen szerint a produkció nagyon „furcsa” és „mély” lesz, az ’50-es éveket idéző vizuális megoldásokkal, továbbá végre meg fogjuk érteni Wanda Maximoffot is.
A Marvel Kapitányban debütált Monica Rambeau is feltűnik majd a sorozatban, immáron felnőtt nőként, Teyonah Parris alakításában. Monica a képregényekben volt már minden IS, Marvel Kapitány (a második), Photon, Pulsar és Spectrum, eléggé ütős szuperképességekkel, képes testének molekuláit bármilyen energiává, vagy sugárrá átalakítani (kozmikus sugár, gamma sugár, röntgensugár, látható fény, ultraviola és infravörös fény), tud repülni és teleportálni – szóval az sincs kizárva, hogy ebben a sorozatban is szert tesz valamilyen különleges erőre.
Egyébként visszatérve a sorozat koncepciójára, az lenne a legtökösebb a Marveltől, ha a 2015-ben megjelent The Vision című képregényt vennék alapul, amelyben Vízió „csinál” magának egy saját családot, feleséggel, gyerekekkel, és kiköltözik velük egy csendes és kedves kisvárosba, hogy ott éljék meg együtt az amerikai álmot. A dolognak persze nem lesz jó vége, és maga a sztori voltaképpen a békésnek és ártatlannak gondolt kertvárosi környezetnek és a hagyományos családi értékeknek egyfajta agybeteg, groteszk, egyben végtelenül vicces kiforgatása, aminél eredetibb képregényes mű csak kevés született az utóbbi esztendőkben.
Viszont, mivel manapság a Marvel és a tökösség két külön fogalom, teljesen biztosra vehető, hogy úgysem lesz az egészből semmi.

De a végére jöjjön egy öröm az ürömben: a sorozat, attól függetlenül, hogy egy önálló, teljes értékű és saját lábán tökéletesen megálló produkció lesz, mintegy felvezetésként is szolgál majd a Doctor Strange folytatásához.
Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021. május 7.)

A Pókember: Idegenben már belebegtette a multiverzum témáját, azonban a filmben kiderült, hogy az egész egy nagy kamu, egy ördögi szemfényvesztés része, amelyet kirúgott Stark Industries alkalmazottak ötöltek ki Quentin Beckkel az élen, aki Mysterio hős-figurájával az egész emberiséget át akarta verni. Attól függetlenül, hogy maga a csavar remekül sikerült (bár nyilván a laikusabb nézők is számítottak rá már a legelejétől, hogy Mysterio valójában rosszfiú), elég sokan csalódottak voltak amiatt, hogy a multiverzum ötlete lényegében a kukában landolt, hiszen a legtöbben arra számítottak, hogy majd ezzel hozzák be a mutánsokat az MCU-ba – és valóban ez lenne ennek a legkézenfekvőbb módja.
Nos, úgy tűnik, hogy a multiverzum mégis létezik, és a Doctor Strange második részében fogják komolyabban bemutatni. Benedict Cumberbatch természetesen újra felölti a címszereplő köpenyét, és most már biztos, hogy Benedict Wong is visszatér, sőt, benne lesz a filmben Elizabeth Olsen, azaz Skarlát Boszorkány is, aki igencsak fontos szerepet kap majd a történetben. Mivel a produkciót a WandaVision vezeti fel, ez lesz az első (és valószínűleg nem az utolsó) olyan eset, hogy a sorozatok és a mozifilmek szorosan összefonódnak, és a cselekmények hatással lesznek egymásra. De nem csak ez az egyetlen dolog, amiben első a film: a szintén visszatérő Scott Derrickson rendező elmondása szerint a produkció a gótikus horror irányába kanyarodik majd, félelmetes és ijesztő lesz, tele pszichedelikus elemekkel, és maga mögött hagyja majd az előző rész viccesebb jellegét – jelentsen ez bármit is ebben a frencsájzban. Kevin Feige azért gyorsan „megnyugtatott” mindenkit, hogy megmaradnak a családbarát besorolás határain belül, de hogy eme kijelentése mögött van-e több is, minthogy a film a PG-13-as korhatárt kapja, az majd a vetítőteremben derül ki – még az sincs kizárva (néhány korábbi eset alapján), hogy csak a szájuk nagy.
Stephen Strange ezúttal egy Nightmare nevű szupergonosszal fog megküzdeni, aki 1963-ban tűnt fel először a képregények lapjain, és Strange mellett sokszor szembe került a Szellemlovassal is.
Egyfajta mágikus erejű démon ő, aki uralja a realitást, és így az emberek álmait és rémálmait is. Könnyen elbánhat a halandókkal azok álmain keresztül, gyakran kegyetlenül megkínozza az álmodókat, akiknek félelmével tovább növelheti erejét.
Mindent összevetve izgalmasan hangzik ez a film, főleg ha hajlandóak lesznek az alkotók arra, hogy betartsák a bejelentéskor tett ígéreteket. Bár az sem lesz akkora baj, ha a színvonal minimum az előző rész szintjét fogja hozni, ugyanis az a maga idejében egy egész korrekt, végeredményben szórakoztató eredetsztori volt – még ha ennyiben ki is merült az egész.
Loki (2021. tavasz)

Úgy tűnik a Marvel továbbra is képtelen elengedni Lokit, aki egyértelműen az MCU egyik legjobb és legkidolgozottabb főgonosza (volt), viszont, amit az utóbbi néhány filmben leműveltek vele, azt nem lehet másként értelmezni, mint izzadságszagú vergődésként. A karakter meghalt már egy párszor, de aztán mindig visszatért valahogy az élők sorába, legutóbb pont a Végtelen háború elején végzett vele Thanos, és mivel az egy kifejezetten jó lezárás volt számára, egyértelműnek tűnt, hogy végre véget vetnek az egyre fárasztóbb trükkjeinek, játszmáinak és a „testvér-áruló” viszony örökös és szétkoptatott körforgásának. De hát, mivel a karakter ultranépszerű, ezért a shownak is mennie kell tovább.
Egy rövid epizódszerep erejéig Loki még feltűnt a Végjátékban: egy alternatív idővonalban, ahol az első Bosszúállók eseményei után meglógott a Tesseracttal. A kevesebb, mint két év múlva debütáló 6-8 részes minisorozatban ennek a Lokinak a pályafutását követhetjük nyomon, tehát a figura nem egyezik meg azzal, akit a Thor: Ragnarökben láthattunk. Nem esett át azokon az eseményeken és nem kellett azokat a döntéseket meghoznia, amelyek végül ahhoz vezetettek, hogy egy kissé átértékelje önmagát, és valamennyire megjavuljon, majd végül feláldozza magát azért, hogy a bátyja életben maradhasson. Ez a Loki még önző, dühös, agresszív, aljas és haraggal teli, mivel a Bosszúállók legyőzték, és Hulk a földbe döngölte, a szériában pedig választ kapunk arra, hogy ezek után voltaképp hová ment, és mit csinált.
Néhány hónapja bombaként robbant a hír, hogy a népszerű Rick és Morty rajzfilm-sorozaton bábáskodó Michael Waldron fogja betölteni a showrunneri és vezetőproduceri feladatokat, és ezen kívül a pilot epizód forgatókönyvét is ő jegyzi majd. Ez azért egész jó hír, ráadásul egy ideje pletykálják már, hogy a széria cselekménye különböző korokon fogja végigkísérni a csínytevés istenét, és arról fog szólni, hogy Loki milyen szerepet játszott a színfalak mögött, és miként befolyásolta egyes történelmi események alakulását. Ezt támasztotta alá egy nemrég kiszivárgott homályos kép a sorozatból, amin Loki egy város utcáin sétálgat, ’70-es évekbeli környezettel és járművekkel körülvéve, a háttérben egy hirdetőtábla pedig az 1975-ös Cápa című filmet reklámozza. Azt még nem tudni, hogy ez az egész történelmi korszakosdi hogyan függ majd össze azzal, hogy Loki lenyúlta az egyik Végtelen Követ, és eltűnt, de lehetséges, hogy ezt visszaemlékezésekkel oldják meg, vagy időutazással – utóbbi mondjuk nem lenne túl jó.

A csínyvetés istenét persze ki más keltené életre ismét, ha nem Tom Hiddleston, és attól függetlenül, hogy a karaktert már teljesen kifacsarták, maga a sorozat koncepciója, illetve az alkotók személye ad némi okot a bizakodásra. Akár még jól is elsülhet.
What If…? (2021. nyár)

Az összes bejelentett sorozat közül zokszó nélkül ez tűnik a legkülönlegesebbnek: a széria tulajdonképpen egy animációs alkotás lesz, és a What If…? című képregény-sorozaton alapul majd, amelyben a Marvel-univerzum alternatív idővonalaiból és történéseiből mutatnak be különböző eseményeket, egyfajta „mi lenne ha...” módon. A széria olyan történeteket mesél el, amelyek egy lényeges ponton hirtelen más fordulatot vesznek, mint ahogy azt megismerték az olvasók a fő-sodorban. Példának okáért: mi lett volna, ha Pókember csatlakozik a Fantasztikus Négyeshez, mi lett volna, ha Vasemberből hazaáruló lesz, mi lett volna, ha Gwen Stacy életben marad, vagy mi lett volna, ha az emberek tudják, hogy Fenegyerek vak, és ehhez hasonló érdekes sztorik.
A történeteket Utau, egy Szemlélő fogja majd össze (ezzel a földönkívüli fajjal már találkozhattunk A galaxis őrzői 2-ben), aki folyamatosan megfigyeli az univerzum és a földi élet fejlődését, de sosem avatkozik be. A Hold kék terében található otthonából követi nyomon a történéseket, és csak nagyon ritkán, sorsdöntő események bekövetkezte előtt tűnik fel. A képregény-sorozatban egy ideig narrátori szerepet töltött be, az animációs szériában Jeffrey Wright kölcsönzi majd a karakter hangját. Robert Downey Jr. és Chris Evans kivételével (úgy látszik, ők tényleg végleg kiszálltak a buliból) az összes fontosabb MCU-színészt sikerült megnyerni a projekthez, akik mind-mind szinkronizálni fogják majd az általuk korábban eljátszott figurákat.
Az eddigi teljes lista : Michael B. Jordan (Erik Killmonger/Koncoló), Sebastian Stan (Bucky Barnes), Josh Brolin (Thanos), Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk), Tom Hiddleston (Loki), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Chris Hemsworth (Thor), Hayley Atwell (Peggy Carter), Chadwick Boseman (T’Challa/Fekete Párduc), Karen Gillan (Nebula), Jeremy Renner (Clint Barton/Sólyomszem), Neal McDonough (Dum Dum Dugan), Dominic Cooper (Howard Stark), Sean Gunn (Kraglin), Natalie Portman (Jane Foster), Taika Waititi (Korg), Toby Jones (Arnim Zola), Djimon Hounsou (Korath), Jeff Goldblum (Nagymester), Michael Rooker (Yondu).
És hogy előzetesen nagyjából mire lehet majd számítani? Peggy Carter, mint Amerika Kapitány (ezt egyébként a sorozat bejelentésekor maga Kevin Feige hozta fel példaként), Killmonger-féle Fekete Párduc, Loki, mint a mennydörgés istene, Yondu, mint Nebula nevelőapja – a Carter Kapitányon kívül ezek egyelőre csupán erős pletykák, de egy ilyesféle sorozatban rengeteg a potenciál, zseniális dolgokat lehetne benne véghezvinni. Persze minden az alkotók kreativitásán fog múlni.
Hawkeye (2021. ősz)

Szintén Disney+ sorozat lesz, és a logóját látva rögtön beindult a rajongók nyáltermelése. Ugyanis ez arra enged következtetni, hogy a produkció nagyban merít majd Matt Fraction és David Aja 2012-ben indult nagy sikerű és szenzációs Hawkeye képregény-sorozatából, amelynek egy új (immáron női) Sólyomszem, Kate Bishop volt az egyik kulcsfigurája. Mivel Clint Barton a Végjátékban már Ronin néven fut, és a sorozat a film után fog játszódni, ezért valószínű, hogy a címbeli Sólyomszem valójában nem ő, hanem Kate lesz, akit Clint (a képregényhez hűen) a szárnyai alá vesz, hogy egy új és jobb Sólyomszemmé képezze ki, mint amilyen ő volt. A szerepébe visszatérő Jeremy Renner szerint a cselekmény Clint és Kate (még nem tudni ki játssza) kapcsolatára fókuszál majd.
Azok a laikusok, akik esetleg a női Sólyomszem miatt fanyalognának, gyorsan olvassák el az említette képregényt. Kate ugyanis kifejezetten szerethető, talpraesett és parádés karakter, méltó utódja lehet Clintnek. Eredetileg 2005-ben tűnt fel, először a Young Avengers tagjaként: utólag kiderült, hogy még a csatlakozása előtt megtámadták a Central Parkban, az eset után erősen traumatizált állapotban volt, de aztán összeszedte magát, és lényegében ez a támadás ösztönözte arra, hogy intenzív edzések során elsajátítsa a különböző küzdősportok csínját-bínját, ami odáig vezetett, hogy az Ifjú Bosszúállókkal való találkozás után addig bizonygatta nekik tehetségét, amíg fel nem vették maguk közé. Tulajdonképpen csak azután lett teljes értékű tag, hogy kiszabadította a csapatot, és segített nekik legyőzni Kangot, a Hódítót. Alig 15 éves képregényes pályafutása ellenére számtalan hőstettet vitt már véghez, és több jelentős eseményben is részt vett (köztük a Polgárháborúban, a Titkos Invázióban és az Ostromban), magasan képzett íjász, kardforgató, mestere az olyan küzdősportokban, mint például a jujitsu és a boksz.
2012-es képregény többek közt azért is volt remek, mert ahelyett, hogy a világ megmentéséről, látványos zúzásról és ehhez hasonló grandiózus szuperhősös dolgokról szólt volna, jóval „kisebb”, emberibb és realisztikusabb szellemiséget ütött meg. Clint és Kate maffiafőnököket, drogbárókat, dílereket és egyéb gengsztereket kapcsolt le – egy ilyen hangvételű adaptációval simán ki lehetne békülni.
Thor: Love and Thunder (2021. november 5.)

Jó ideje a levegőben volt már egy esetleges negyedik Thor-film, és az utóbbi hetekben fény is derült rá, hogy lesz, méghozzá a Ragnarök rendezőjének, Taika Waititinek irányításával – és ezúttal a forgatókönyvet is ő írja. Az igazi bomba azonban a Comic-Conon robbant: nem csak az derült ki, hogy Chris Hemsworth és Tessa Thompson benne lesz a negyedik felvonásban (ez mondjuk már alap volt a legelejétől kezdve), de Natalie Portman is visszatér Jane Fosterként, és (kapaszkodjatok meg) ő lesz az új Thor!
Portman újbóli felbukkanása már csak azért is érdekes, mert anno a Sötét világ bemutatása után többször kijelentette, hogy számára ennyi volt, és nem szeretné többet eljátszani a karaktert, plusz állítólag párszor össze is balhézott a stábbal – de ahogy teltek az évek, a filmográfiájára ránézve valószínűleg rájött, hogy hosszú idő után nem ártana már újra rivaldafénybe kerülni. Szóval mehet a találgatás, hogy vajon ki szorul rá jobban a másikra – de feltételezhetően Portmannek nagyobb szüksége van a Marvelre, mint fordítva.
Az előző részben már voltak halvány utalások a Thompson alakította Valkűr szexuális irányultságára (egy törölt jelenetben konkrétan ki is derült a dolog), de most már hivatalos, hogy a negyedik epizódban ő lesz az MCU első LGBTQ-karaktere, aki Asgard új királyaként nekilendül, hogy megkeresse magának a tökéletes királynőt. Szóval nem „csakazértis” módon hányják oda, hanem fontos szerepet játszik majd a cselekményben ez a szál – ami végeredményben nem akkora baj, ha értelmesen csinálják meg Waititiék. Bár már a Ragnarök és az értelem is a lehető legmesszebb álltak egymástól, viszont ha a film intelligens nem is, de legalább félig-meddig szórakoztató volt – tehát reméljük a legjobbakat, bár már a cím is úgy hangzik (a God of Thunder áthallás miatt), mint egy elcseszett paródia.
Ámde minden előzetes túlcsordult PC-feeling ellenére a női Thor cseppet sem ördögtől való gondolat, sőt! Jason Aaron Thor képregény-sorozatában (ennek a sztorifolyamnak az első kötetét adta ki nemrég magyarul a Fumax, Thor: A mennydörgés istene címmel – vegyétek és olvassátok, mert baromi jó) szerepelt először Jane Foster a mennydörgés istennőjeként. Miután Thor méltatlanná vált az isteni erőhöz, Jane (akit férje és fia elvesztése után mellrákkal diagnosztizáltak) felemelte a pörölyt, így megkapta Thor erejét, és sikeresen visszaverte a jégóriások támadását. Mivel rendelkezett mindazokkal a képességekkel, mint előtte Thor, így emberfeletti erőt, gyorsaságot, átlag feletti állóképességet szerzett, valamint képes volt repülni és uralni a villámokat. Megütközött például Malekithel, Lady Lokival és az asgardi Pusztítóval, emellett, ha eldobta a Mjölnirt, repülés közben tudta irányítani is. Ennek hatására, Thor, aki később több kísérletet is tett arra, hogy újra méltóvá váljon szeretett kalapácsa hatalmas erejéhez, megértette, és belátta, hogy Jane-nél érdemesebb személyt keresve sem találhatott volna a pöröly.
Szóval egy ideig Jane töltötte be ezt a szerepet, majd ismét Odin fia kapta meg az erőt, Jane pedig a Mindenek Anyja, majd pedig Valkűr lett (hosszú…), azóta is fontos résztvevője a képregényeknek.

Waititi saját bevallása szerint hihetetlenül imádja Aaron sorozatát, így a film forgatókönyve (amit a napokban kezd írni) is legfőképp ezen a képregényen fog alapulni. Őszintén szólva Jane karakterével eddig nem nagyon tudtak mit kezdeni az MCU-ban – talán majd most.
És ami még lesz…

Bár a 90 perces prezentáció kétségkívül meggyőzőre sikeredett, számos rajongóban maradt hiányérzet azon projektek kapcsán, amelyeknek a következő néhány évben törvényszerűen és magától értetődő módon meg kellene valósulniuk, viszont a Comic-Conon semmilyen hivatalos bejelentést nem tettek róluk, és pontos premierdátumokat sem mondtak.
Feige azonban eloszlatta a kételyeket: természetesen lesz Fekete Párduc 2, Marvel Kapitány 2, és már gőzerővel dolgoznak a Fantasztikus Négyes-filmen, illetve a mutánsok MCU-ba való beintegrálásán. A galaxis őrzői 3 is el fog készülni, méghozzá a kegyvesztett, majd újra örökbefogadott James Gunnal a fedélzeten, de ő még előtte leforgatja az Öngyilkos Osztag rebootját a Warnernek.
Kedvenc producerünk elmondta, hogy a negyedik fázis összesen 11 produkcióból áll, de ezek közül egyet még homály fed. Több mint valószínű, hogy a tárgyalt film a Pókember 3, és azért nem esett szó róla, mert a karakter mozis jogai még mindig a Sonynál vannak, és ebbe beletartoznak a disztribúciós, illetve a marketinges dolgok is – magyarul a Marvel nem jelentheti be a filmet egy ilyen rendezvényen. Szóval a Marvel afféle licencelt jogot kapott, továbbá állítólag a Sony és a Marvel között köttetett szerződés egyik sarkalatos pontja szerint, ha az Idegenben nem lépi át az 1 milliárd dolláros összbevételt, akkor a harmadik epizód elkészülte is kérdésessé válik. Nos, aggodalomra nincs ok, a filmnek hamarosan röhögve összejön a kiírt összeg (már csak pár tízmilliócska hiányzik hozzá), így valószínűleg nemsokára megtörténik a bejelentés.

A show vitathatatlanul legmeglepőbb nyilvánosságra hozott filmje a Blade volt, amit azt jelenti, hogy Penge is bekerül az MCU-ba, a címszereplőt a kétszeres Oscar-díjas Mahershala Ali fogja játszani. Állítólag maga Ali győzte meg Feiget a mozifilm ötletéről, aki végül rábólintott a Fénybenjáró újabb, immáron rebootolt kalandjára (szegény Wesley Snipes így hoppon maradt, pedig nagyon szerette volna negyedszerre is eljátszani a karaktert), a további részletekre és a premierre azonban sokat kell még várnunk – legkorábban ugyanis 2022-ben kerülhet mozikba a film, ami így biztosan nem lesz már része a negyedik fázisnak.
A Penge-film és maga Ali személye is felvet néhány kérdést. Először is ezek szerint a vámpírokat is behozzák majd az MCU-ba (a gyengébbek kedvéért: Penge vámpírvadász), ami eddig tökéletesen idegen volt a frencsájztól, ahogy a magasabb korhatár-besorolás is, ami viszont illő lenne ehhez a figurához és ehhez a filmhez (a Snipes-féle három rész 16-os, 18-as és R-es kategóriát kapott). Másrészt Ali már játszott Marvel-produkcióban, pontosabban a netflixes Luke Cage sorozat első évadjában, és bár nem ő az első, aki két karakter bőrébe is belebújt az MCU-n belül, az még mindig bizonytalan, hogy akkor most mi is lesz azokkal a szériákkal és karakterekkel, akiknek nemrég be kellett fejezniük pályafutásukat a Netflixen a Disney+ miatt. Elvileg a visszavett figurákat egy szerződés miatt még két évig nem használhatják, Feige is csupán annyit nyilatkozott ezzel kapcsolatban, hogy „vannak terveik” – de tekintve, hogy a Marvel úgy fél a vértől és a netflixes sorozatoktól, mint a tűztől, akár még a kukában is landolhat az egész.
Sokan csalódásukat fejezték ki amiatt, hogy majdhogynem a teljes negyedik fázis bejelentették, de közben szó sem esett új Bosszúállók-filmről. Értelemszerűen a Marvel nem hagyja veszni a legszebb arany tojást tojó tyúkját, tehát biztosan számíthatunk még Bosszúállókra, csakhogy a korábbiaktól eltérő felállásban – és Feige azt is hozzáfűzte, hogy a negyedik fázis egészen más lesz, mint az azt megelőző három.
Ez sok mindent jelenthet: akár egy Young Avengerst (amihez könnyen hozzá lehetne képzelni a jövőbeli fiatal tagokat), de igazából a legkézenfekvőbb egy New Avengers lenne, akik egy újabb univerzumot fenyegető fő-boss miatt összefognak, hogy ütős csapatként működve mentések meg a világot és győzzék le az aktuális rosszarcút.
...apropó rosszarcú: azt sem lehet még tudni, hogy ki lesz az a nagyhatalmú főgonosz, vagy az a közös McGuffin, ami majd összefogja a filmeket/sorozatokat, mint tette azt korábban Thanos és a Végtelen Kövek. Csak halkan jegyzem meg: Kang, a Hódító, ahogy mondani szokás, eléggé baszó lenne!

Akárhogy is legyen, egy valami már most tisztán látszik: az ezerrel tomboló szuperhős/képregény-filmes őrületnek még nagyon-nagyon hosszú ideig nem lesz vége!
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. VictorVance  Szerkesztő
2019.07.31. 15:32:57
LV18
Válasz 6. DrZaius üzenetére:
Én addig észre se vettem, amíg MrZ (Zoli) fel nem hívta rá a figyelmemet.
Örülünk?
6. DrZaius  Szerkesztő
2019.07.31. 15:28:13
LV3
Válasz 5. Matichku üzenetére:
Nem csak az ő cikkeit. Feltűnt, h vmi elmebajos random egy csillagoz mostanában.
5. Matichku  PlayStation.Community tag
2019.07.31. 14:58:21
LV14
Válasz 4. soliduss üzenetére:
Victor cikkeit valaki vagy valakik mostanában rendszeresen lepontozzák. Nem tudom miért. Próbálom azért visszahozni 5 csillagokkal. :)
Nil Satis Nisi Optimum
4. soliduss  A Krónikás
2019.07.29. 14:32:31
LV25
+1
kivont az a barom aki erre a cikre egy vagy 3 pontot... vagy 1 csillagot dobott?? Ne haragudj haver de ásd el magad jó mélyre ha szándékos volt.

Köszi Viktor.... ez tényleg egy rohadt jó összefoglaló lett.
3. Matichku  PlayStation.Community tag
2019.07.27. 07:53:14
LV14
Nagyszerű összefoglaló! Köszönöm. Minden egy helyen, nem kell a neten kukázni némi infóért.
Nil Satis Nisi Optimum
2. talos86  PlayStation.Community tag
2019.07.25. 12:00:49
LV3
Válasz 1. Nova üzenetére:
Én jobban örültem volna, ha Vasember is tiszteletét tette volna az igazi Mandarin filmben, elvégre ő Vasember első számú "főellensége".
1. Nova  vas Normandy
2019.07.24. 20:04:56
LV14
Shang-Chi és a Blade az ami ezek közül a leginkább érdekel.
Persze a többit is meglesem, mert miért ne.
" I'm my own worst enemy "
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Trüberbrook (PS4, PSN)
2019.12.14. 11:02 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Das Geheimnis von Twin Peaks. Vagy valami ilyesmi…
Narcos: Rise of the Cartels (PS4, PSN)
2019.12.13. 12:37 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: HTB
A csikó lát.
Outer Wilds (PS4, PSN)
2019.12.12. 11:41 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az élet, a világmindenség, meg minden.
Megalith (PS4, PSVR, PSN)
2019.12.11. 21:38 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Halálosztó fagyi.
THE OUTER WORLDS (PLAYSTATION 4)
2019.12.09. 19:02 Játékteszt
21 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A lelkem (és a testem, meg úgy mindenem) a vállalatot illeti meg.
Yakuza 4 Remastered (PS4, PSN)
2019.12.09. 11:59 Kedvcsináló
2 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A négyfejű sárkány.
Door Kickers: Action Squad (PS4, PSN)
2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!
Paper Dolls Original (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:36 PlayStation Network
15 hozzászólás
Szerző: Petunia
Rettegés a Csing-dinasztia korából.
Woodle Tree Adventures Deluxe (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...
TERMINATOR: RESISTANCE (PLAYSTATION 4)
2019.12.02. 14:09 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Trashminátor.