PlayStation.Community

2019.08.20. 12:19 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Értékeld a cikket!
Akkor sem megyek ki a szabadba golfozni!

Újabb állomásához érkezett a Sony 1997 óta futó golfjáték sorozata, az Everybody's Golf. Szerintem teljesen adta magát, hogy virtuális környezetbe ültessék a széria legújabb felvonását, hiszen a térérzet mellett a sportághoz tökéletesen passzoló Move kontroller még nagyobb beleélést biztosít. Ennek ellenére nem lehetünk 100%-osan elégedettek, mert nem vettek jól minden akadályt az Everybody's Golf VR fejlesztői, de az összkép egészen jó.
Egy kis üröm az örömben, hogy pont a Move vezérlő szeret rakoncátlankodni. Az átlagnál sokkal többször képes "driftelni" sajnos, ami megnehezíti a precíz ütések kivitelezését, illetve a gyorsulás lekövetése sem a legpontosabb (ez utóbbi viszont ritka eset). A stuffot lehet ülve és Dual Shock 4 irányítóval is játszani. Jó látni végre, hogy egy cég nem lusta, ha kalibrálási lehetőségekről van szó. Szkeptikusan fogadtam ezt a módot (ülve+"kar"), de teljesen meglepő módon jobban játszható, mint állva+"fagyi". Nincs drift, pontosabb a lekövetés. Csak végtelenül béna így... De egy fárasztó nap után volt, hogy én is így nyomtam.

Kapunk három helyszínt (az egyik tiszta Jurassic Park, mondjuk szegényeknek), ennek tükrözött verzióit, gyakorló pályát, illetve egy tornádó módot, ahol is a lyukban örvénylő szél magához vonzza labdánkat. Ennek külön örültem, mert bár gyerekes, de instant sikerélményt biztosít, így kicsik is megtalálják számításaikat, nem csak a veteránok. A halálosan cuki labdaszedőnknek (aki képes még pírt is csalni orcánkra) is nyithatunk meg új öltözeteket (sőt, új segédet is), de sok játékkal egyéb dolgok is elérhetőek lesznek (így nyílnak meg hosszabb játszmák, új golfütők és a fentebb említett színterek).
Tartalmilag, figyelembe véve, hogy VR címről van szó, én kicsit kevésnek érzem a játékot. El tudtam volna viselni még több helyszínt és megnyitható dolgokat, mert nagyon hamar azon kapjuk magunkat, hogy már csak az köt le, hogy saját rekordjainkat döntögessük.
Multiplayer mód sincs benne, ami szerintem kihagyott ziccer, ez is ront a game szavatosságán.

Grafikailag a program hozza az elvárt szintet, de semmi extra. Naplementében, vagy éppen szakadó esőben is golfozhatunk, enyhe vagy erős széljárás mellett is, ami legalább változatossá teszi a sportot. A relatív üresség (csak te + a labdaszedő + a recepciós) ellenére sikerült belevinni jó pár apróságot, ami odafigyelésre enged következtetni; látszik, hogy nem csak "összefingották" a játékot a gyors pénz reményében. Ilyen kis nüanszok, hogy ütésnél elrohannak a megijedt kis dínók, rengeteget dicsér és buzdít a kedves társad, ha madártávlatból nézed a pályát, akkor is téged figyel a kamera, vannak néha pihenésképpen eventek, amikor is kis intermezzókban vehetünk részt - és még sorolhatnám...

Ha nem érezném az odaadás jelenlétét, akkor a tartalmi hiányosságok és a driftelő Move irányítás miatt három csillagot kapna ez a game, de így olyan 70%-osnak érzem az Everybody's Golf VR-t, amire megadom a négy csillagot.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Sony Interactive Entertainment Europe
Fejlesztő: Clap Hanz
Megjelenés: 2019.05.22.
Ár: 8990 Ft a Store-on, 9990 Ft lemezen
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Van
Méret: 6.12GB
Web: https://www.claphanz.co.jp/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. Re-tech  PlayStation.Community tag
2019.08.21. 11:49:48
LV7
Szerintem ez pont az a műfaj amire nem kellett volna ráerőltetni a vr-t,maximum,mint + opciót.
Nem üthetlek meg mer' megbüntethetnek.
3. Re-tech  PlayStation.Community tag
2019.08.21. 11:48:37
LV7
Válasz 2. DrZaius üzenetére:
Igen,még az offline-t valahol megértem.Nem életszerű,hogy átadom minden ütés után a vr-t és egymás izzadtságában tocsogunk,de az online....
Nem üthetlek meg mer' megbüntethetnek.
2. DrZaius  Szerkesztő
2019.08.20. 22:18:11
LV3
Válasz 1. Re-tech üzenetére:
Nincs sajnos multija... Se offline, se online... Utóbbi hiánya teljesen érthetetlen számomra...
1. Re-tech  PlayStation.Community tag
2019.08.20. 21:45:56
LV7
Nincs benne többjátékos mód???
Nem üthetlek meg mer' megbüntethetnek.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Everybody's Golf VR
Sony Interactive Entertainment
REMEK