PlayStation.Community

2019.09.16. 12:43 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Értékeld a cikket!
Kocahokizóknak?

A PS Store-on elérhető „arcade” stílusú játékok címénél gyakran használják a „Super” jelzőt. Akad közöttük autós, logikai, és természetesen valamely népszerű sportot feldolgozó game - ilyen a jelen esetben tesztelt szoftver is, a Super Blood Hockey.
Ezúttal a hokizás került terítékre (nem nevet, nem tér el a témától!), melyet a készítők egy kis vérrel ízesítettek és könnyed irányítással készítettek el. A végeredmény ráadásul nyomokban karakterfejlesztős elemeket is tartalmazhat, tehát érdemes... óvatosan fogyasztani.

A megjelenítés a szokásosnak mondható pixeles grafikával történik, méghozzá ehhez illő egyszerű irányítással. Trükköket nem fogunk tudni csinálni, ami többek között azért sem baj, mert a képernyőn az apró, finom mozdulatok úgysem látszanának a régi idők stílusát felelevenítő képi világban, s így legalább csak tisztán az élményre lehet koncentrálni.
A cím utal még egy kis vérontásra is, amelynek mértékét a játékos saját magának állíthatja be a főmenüben. Megijedni, lekorlátozni persze nem kell emiatt senkit, hiszen a legdurvább fokozaton is csak annyit tesz eme opció, hogy több piros pixel jeleníti meg a vért, illetve a virtuális játékosok gyakrabban verekednek össze.
A kezdőképernyőn választhatunk a gombkiosztással és irányítással – beleérve a bunyózást is – megismertető Tutorial, a gyors játszma lehetőségét felkínáló Exhibition, és az ezzel azonos elvek alapján működő Tournament, az összesen öt, többé-kevésbé könnyen megoldható feladatot felsorakoztató Challenge, illetve a tartalmasabb kikapcsolódásra vágyóknak szánt Franchise módok közül. A kompetitív multiplayer szórakozás pusztán az eredménylista nézegetésében ki is merül, sajnos.
Online tehát nem tudunk összeállni senkivel, sőt az Exhibition és a Tournament kivételével az akár 4 fős offline móka alkalmával kizárólag csak egy csapatban lehetünk a többiekkel. Nyolc ország közül lehet kiválasztani a számunkra szimpatikus nemzet képviselőit mind a saját, mind az ellenfél oldalán, illetve összeállíthatjuk a csapatunkat is a rendelkezésre álló felhozatalból a kissé rövid bajnokságban, amelynek kupáját már két győzelemmel zsebre is tehetjük.
A „Sztori” mód során sem kell epikus csatákat tartalmazó történetekre gondolkodni, de ebben a stílusban ez nem is várható el. Legyen elég annyi, hogy egy új edzőt fogunk megszemélyesíteni, amelynek során a saját team összeállításán és a tagok fejlődését szolgáló napi feladatok meghatározásán túl a szezon megnyerése a cél a többi csapat legyőzése által.
Az idő előrehaladtával feltűnő volt, hogy – a könnyednek belőtt irányítás ellenére – nagyon nehéz volt gólt lőni az ellenfélnek, már a legkisebb nehézségi szinten is, a franchise-ban pedig véleményem szerint arányaiban nézve rengeteget kell dolgozni és küszködni azért, hogy megfelelő erősségű alakulatunk legyen a soron következő meccs lejátszásához. Egy komoly hangvételű stuffnál az ember el is várja ennek a csapatépítős tevékenységnek a meglétét, de aki csak egy kis árkádos kikapcsolódásra vágyik, attól ezúttal talán kicsit túl sokat kérnek a készítők.

Egy kissé mindenhol éreztem ezt a kettősséget, hiszen a játékos könnyedséget ígérő felszínt átjárja egyfajta erőteljes izzadságszag, ami azért helyenként érződik. Ettől függetlenül a game okozhat egy - vagy inkább több - ember számára kellemes perceket, ha pedig nem veszi valaki túl komolyan és hajlandó több időt rászánni, akkor akár órákat is.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Digerati Distribution
Fejlesztő: Loren Lemcke
Megjelenés: 2019.06.05.
Ár: 4590 Ft
Játékosok száma: 1-4
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 247.43MB
Web: http://superbloodhockey.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. martin  Főszerkesztő
2019.09.16. 12:45:05
LV27
Szétröhögtem magam a traileren, ahogy kap a bíró is. xD
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Super Blood Hockey
Digerati Distribution
ÁTLAGOS