PlayStation.Community

2019.07.19. 09:42 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Na még egyszer, utoljára.

A roguelike-ot előszeretettel alkalmazzák a fejlesztők főleg a kisebb költségvetésű programok esetében, hiszen így a szavatosságot is ki tudják tolni jócskán és nem egyszer vegyítik más műfajokkal a receptúrát. A Slay the Spire is az utóbbira példa, ahol a pakliépítéssel frissítették fel a játékmenetet.

Célunk minden esetben az lesz, hogy eljussunk a Spire szívébe és leöljük a főellenséget. Ezt három különböző karakterrel tehetjük meg. Az Ironclad nyerte el legjobban a tetszésemet, a Silent és Defect névre hallgató tagokat csak kipróbáltam.
Mindhárom szögesen eltér egymástól és más relikviával indulnak, eltérő kártyákat használnak a harchoz (a Defect például meg tud idézni elemántális gömböket, amik extra sebzést okoznak). Ellenben az említett kedvencem a nyers erőre támaszkodik és a legtöbb életerővel rendelkezik. Egy körben alapjáraton három cselekvéspontunk lesz, a paklinkba pedig 1 pontba kerülő támadó és védőlapokat helyeznek el. Előre láthatjuk, hogy ellenfeleink támadni fognak-e és, hogy mekkora sebzést fognak okozni, ezáltal felkészülhetünk és matekozhatunk kedvünkre, hiszen nem időre megy a történet. Az Ironclad pedig a relic-jének hála minden csata végén életet kap vissza, így bátrabban és többet támadhatunk vele.
Minden elkezdett játék különbözik a többitől, véletlenszerűen sorsolja a gép a bejárható útvonalakat, lényeket, jutalmakat. Ami viszont aranyszabály, hogy az első három harc nagyon könnyű lesz. A sima ellenfeles mezőn túl találkozhatunk még elit monstrákkal, boltosokkal, különleges eseményt ígérő mezővel, valamint táborhellyel. A mezei szörnyikék leverése után bővíthetjük paklinkat egy választható lappal, az elit dög pedig egy relikviával gazdagít. Nincs maximalizálva a pakli nagysága, de túl nagyra sem érdemes duzzasztani. Nem kívánatos kártyától a boltban lehet megszabadulni, továbbá újítani dolgokat, de ez sok aranyba kerül. Pénzecskét főleg a harcok után szerezhetünk, de a szerencsemezőre lépve is gazdagodhatunk, viszont a random esemény közben lehet, hogy jól ráfizetünk majd. A táborokba érve alvással visszatölthetjük elvesztett életerőnk egy bizonyos százalékát, vagy egy lapot tovább fejleszthetünk.

A játék maga három felvonásból áll, amiből az elsőt majdnem biztosan teljesíteni fogunk. A 2. térképen fognak előjönni az eddig felhalmozott hibáink, például egy rosszul összeharácsolt pakli. Órákon át próbálgattam a szoftvert és a második főellenség rendre elpicsázott. Szórakoztató a game annyi szent, rengeteg benne a lehetőség, valamint a véletlenszerű faktor miatt tényleg végtelen a szavatossága, de a sikerélmény hiánya engem lelankasztott. Közel 10 óra után mondtam azt, hogy nem szeretnék többet beleinvesztálni, hiába zseniális a formula. Azóta sokat gondolok rá, és bármikor le tudnék ülni elé (sorba állni a lóf@szért).
Akik a Hand of Fate címért odáig voltak, türelmesek, és hajlandók sokat kísérletezni/tanulni, azok bátran vágjanak bele. A többiek nézzenek róla egy kis streamet, mert a mai napig kedvelt műsorszám.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Humble Bundle
Fejlesztő: MegaCrit
Megjelenés: 2019.05.19.
Ár: 7690 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 452.72 MB
Web: https://www.megacrit.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. Melfyce  PlayStation.Community tag
2019.07.31. 12:30:50
LV1
+2
Teljesen egyetértek a cikkel. Rengeteg türelmet igényel a játék, de roguelike rajongóknak kötelező darab.
Szerintem kijelenthetjük, hogy függő lettem 190 óra játékidővel. Nekem már olyan mint egy pasziánsz, csak leülök elé pötyögni a legnehezebb szinten és csak magáért a játékért játszom cél nélkül.
3. Onimushaman  Szerkesztő
2019.07.21. 11:17:17
LV24
Válasz 2. tiNk üzenetére:
Valóban jó platform lenne.
señor
2. tiNk  PlayStation.Community tag
2019.07.21. 10:34:50
LV18
Próbáltam én is, elég addiktív cucc, szeretem az ilyen játékokat.
Ritkán mondok ilyet, de ez mobilra kiváló lenne szerintem.
"We don't have to do this. You know that, right?"
1. PDHiv  PlayStation.Community tag
2019.07.20. 14:48:58
LV1
Wow a tesztnek. Mint egy pofon.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››