PlayStation.Community

2019.06.11. 10:00 [E3] 2019
13 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a hírt!
...hogy kihagyta az idei E3-at.

Au utóbbi napokban - azaz mióta elindult Los Angelesben az E3 2019 nevű videojátékos rendezvény - egyre több olyan vélemény jelent meg az interneten, hogy a Sony / PlayStation háza táján nagyon jó döntést hoztak akkor, amikor úgy határoztak, kihagyják az idei show-t.
A PushSquare nevű gémer-magazin saját véleménycikkében fejtegette az okokat, melyekből alább szemezgettem:

- Az eddig látott konferenciák alapján az E3-on megjelent nagy kiadók mintha nem igazán vennék már komolyan a hajdanában világszínvonalú, utána kissé betokosodó, majd hamvába haló, most pedig újfent elalibizettnek tűnő rendezvényt.

- Az EA Play 2019 bemutató több forrás szerint is "lelombozóan" gyenge és depresszív hangulatú volt, mely a mostanság nem túl közkedvelt Electronic Arts ázsióját inkább koptatta, mint fényesítette volna.

- A Bethesda legalább úgy-ahogy próbálkozott saját show-ján, de amit mutattak, az a kanyarban sem volt a régi nagy E3-as atombombákhoz képest.

- A Microsoftnak a Sony távolmaradásával lett volna esélye felrobbantani az E3 2019-et, de ez nem történt meg. A PushSquare szerint "az általuk bevillantott 60 játékból talán 15 olyan, aminek emlékszünk a címére", a többi középszerű helykitöltés volt. Sajnos a tipikus "system seller" nevek elmaradtak.
Az új konzol pedig, amit bejelentettek ugyan bivalyerős, de az azt leleplező videó a legtöbb forrás szerint szánalmasan semmitmondó és az elvárható "epikus" pillanatokat teljes egészében mellőzi.

Vajon tartogat még valami igazán komoly atomrobbanást számunkra az E3 2019, vagy ez lesz minden idők legunalmasabb rendezvénye? Ezek után mivel készül majd a PlayStation saját, dedikált show-jára az év végén?
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2019.06.12. 12:09:18
LV3
Szerintem meg nagyon nem tette jól hogy kihagyta. Az MS showra reagálva azért tarthatott volna egy külön rendezvényt mint az EA.Pl beszélhettek volna egy kicsit az új gépről,megtudhattuk volna PL a nevét.Mert még azt sem tudjuk mikor jön az új konzol.XBOX fronton már tudjuk,azt is hogy Halo Infinite játékkal debütál.Arról is beszélhettek volna hogy mekkora erőt képvisel.Azt tudjuk hogy a Scarlett 4×e az Xnek.Akkor ami a legfontosabb egy konzolnál az a játékok.A terveikről a Horizon folytatásról pl egy teljesen új Racthetről,mert biztosan folytatódni fog az Imsomniac szériája.Akkor mondhattak volna valamit Ghost of csucsima meg a The last of as part kettőröl is.Ehelyett sz....ak a fejünkre egy nagyot.Kiváncsi leszek hogy a GC-ot is kihagyják-e.
12. Richard  PlayStation.Community tag
2019.06.12. 09:30:36
LV5
Régen engem is jobban érdekelt az E3, amikor még iskolából hazafelé jövet olvastam az E3-ról szóló több oldalas cikket az 576-ban.
11. noozi  PlayStation.Community tag
2019.06.12. 08:49:59
LV17
Hová lett a deep dungeon kérem szépen!?
( Ez volt a neve?)
PSN ID; No_Ozi_
10. KAMIKAZE-HUN  Az utolsó cserkész
2019.06.11. 22:22:36
LV7
Válasz 4. NEXUS0001 üzenetére:
"Csak" 4x erősebbek, hát nem tudom nekem pl a mostani X és Pro is bőven sok, amit pedig mutogattak videókat,hogy valami fogalmunk azért legyen az ugrásról, hát én letettem a hajam ha valóban olyan lesz mint a videókon!
"Örökké nem eshet"
9. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2019.06.11. 20:21:31
LV21
Csak megjegyzem, hogy 2 éve a Bethesda showja egy komplet videómontázs volt trailerekből semmi más, és meg sem szólták érte nagyon.
8. spartan44  PlayStation.Community tag
2019.06.11. 19:41:02
LV1
Furcsa volt valóban ez az E3 a Sony nélkül, de én azért annyira nem temetném ezt a rendezvényt.

Egyszerűen eljutottunk oda, hogy már 6 éve annak, hogy piacon vannak a gépek, nyílt titok, hogy készülnek a következő generációs hardverek a következő generációs fejlesztésekkel, amiknek a bejelentése még túl korai volt. Lényegében ez volt az utolsó E3 a PS4/Xbox One számára és azért ha végignézzük a bejelentett/mutogatott játékokat (Cyberpunk, FF VII és VIII, Avengers, Jedi Fallen Order, Shenmue III, a kint nem lévő PS4-exkluzívok stb.), akkor azért látszik, hogy lesznek még itt bőven kiváló címek ebben a maradék 1,5 évben. A jövő évi E3 nagyon durva lesz és én egy csomó új bejelentésre számítok, nem csak az új konzolok, hanem az azokra készülő játékokat illetően. (Btw, egyébként szerintem a PS5 és a Scarlett még a 2020-as E3 előtt kapni fog egy dedikált rendezvényt.)

És akkor a cikkben kiemelt tartalmakra reagálva:

- Most az EA Play-től szerintem eddig sem kellett csodákat várni és ezután sem érdemes. Szerencsétleneknek ott van a kezükben egy igen durván népszerű franchise, amivel semmit nem tudnak kezdeni. Az elmúlt 4-5 év alatt összesen 3 címet tudtak kierőszakolni, azokat is eléggé megosztó minőségben. Kicsit bízom a Jedi Fallen Order-ben, már csak azért is, mert más felfogásban készült, de nem hiszem, hogy nagyon meg fogja rengetni a gamer világot. Főleg, ha majd lesz ilyen 4-5 órás single kampánya.

- A Bethesda-t tekintve az Elder Scrolls VI kb. 3-4 évnyi távolságnyira van legalább, a Starfield-ről meg ők maguk mondták, hogy az már következő generációs játék lesz. A többi meg a kötelező.

- A Microsoft meg lényegében egy papírséma szerint tolja a konferenciáit már az elmúlt 2-3 évben. Az elején egy nagyobb bejelentés, utána sortűzszerűen tolják ki a kisebb bejelentéseket/gameplay anyagokat, elvétve 1-1 nagyobb durranással, meg közben valamilyen Xbox Live-os ficsőrről is beszélnek, a végén meg az új konzol egy teaser formájában és ennyi. Pontosan ugyanez a tematika volt akkor is, amikor a One X-et, vagyis akkor még pontosabban a Project Scorpio-t jelentették be.
Nekem is jobban Keanu Reeves maradt meg, meg a Cyberpunk bemutató, de nem hibáztatom őket, mert a Gears-Forza-Halo trió bár biztosan jövedelmező, de már eléggé unalmasak is szerintem. Jó lenne már valami komolyabb új IP-t is látni ezektől a csapatoktól, nem csak a futószalagon érkező folytatásokat. Vagy akár egy God of War-szerű reboot/vérfrissítés is jöhetne.

"Ezek után mivel készül majd a PlayStation saját, dedikált show-jára az év végén?"

Last of Us Part II és Ghost of Tsushima megjelenési dátummal és PS5-bejelentéssel. Nem lennék meglepve, ha ők is tartanák magukat a 6 évvel ezelőtti sémához, azaz először promózzák a konzolt, meg bejelentenek rá 1-2 játékot, de a kinézetét, az árát és a megjelenési dátumot majd csak az E3-on lövik el.
7. Zsolt  PlayStation.Community tag
2019.06.11. 16:58:14
LV11
Olyan 2000-2004 környékén brutál E3-ak voltak, jöttek a bejelentések, új címek, nagy volt a pörgés és voltak még meglepetések.
Pár éve, amikor kb egyszerre jelentették be az FF7 remake-et és a Shenmue 3-at, az valamennyire visszahozta az érzést.
Ami manapság megy, az lepkefing, ettől függetlenül találtam pár nekem tetsző címet - jellemzően ezer éves játékok remake-je/remaster-e/újrakiadása. De most nem panaszkodom.

Az következő generációval kapcsolatban: szerencsére úgy tűnik, jövő karácsony lesz a megjelenés mindkét oldalon, így nyertünk egy évet, nem kell még gépet venni. :)
6. jime  non-alcoholic
2019.06.11. 16:04:49
LV29
ja, jól tették, a tavalyi prezentációjuk után inkább most nem égetik magukat :D
"wake up, you're dead!"
5. hunlogi  PlayStation.Community tag
2019.06.11. 13:43:25
LV1
Azért nekem hiányzott a Sony show. Az utóbbi években mindíg adtak egy tockosta Micro-nak most meg már az sincs.

Sztem az van a háttérben, hogy igazából nincs mit bemutatni. A saját atombombák már a következő generációra készülnek és mivel még a gép sincs bemutatva, hova villantsanak?
4. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2019.06.11. 12:00:36
LV7
Pont azért lehetett volna robbantani, mert a többiek gyikok voltak. Persze akkor mi marad az év második felére?
Szal marketing szempontból OK.

PS5/Skarlát.
Itt érdekes szitu, hogy az új gépek "csak" 4X erősebbek a legerősebb jelenlegi konzolnál. Ami viszont paraméterekben gyak minimálisan észrevehető fejlődést jelenthet akár. Hol van már az új generáció kb 10-20X teljesítmény képességnövekedése. Nyilván elvitte a félidei hw frissítés.
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
3. xerox  PlayStation.Community tag
2019.06.11. 11:14:52
LV18
Lehet érdemesebb lenne 2-3 évente megrendezni ezt az expót.
psn id: zomimi78
2. Red13  PlayStation.Community tag
2019.06.11. 10:37:26
LV4
Túl korai lett volna a PS5 bemutatása. Lásd az új Xbox. Mi infót kaptunk róla? Kb annyit, amennyit a Sony leközölt nemrégiben egy cikkben. Elég ciki lett volna úgy az emberek állni, hogy jön a PS5 és ez lesz minden idők legjobb, leggyorsabb konzolja, hogy aztán másfél évet várjunk rá. Az Ms ezt csinálta. Véleményem szerint még az év végi Experiencen is túl korai lenne, bőven jó lenne a jövő E3-on felmutatni a PS5-öt minden fontos infóval, árral, játékokkal, gameplay videókkal, hogy mit is tud a gép. Aztán rá 4-5 hónap múlva jöhet a megjelenés.

Minek mutattak volna PS5-ös játékokat? Nem köpködni akarom az MS-t, de mivel lettek az emberek beljebb azzal, hogy mutattak egy Halo Infinite videót? Jelen generációra meg tudja mindenki, hogy mik fognak érkezni, Tsushima, Last of Us 2, Death Stranding. Fölösleges lett volna ezekért egy újabb E3-mas bulit csinálni. Az elkövetkezendő hetekben tuti be lesz mutatva az összes AAA cím, mint ahogy a Death Strandingel is csinálták, oszt csókolom. Most egy laza 1 év lesz előttünk, amiben szerintem nem feltétlenül kapunk trailereket, nagy bejelentéseket, hogy majd az a jövő E3-on vagy experiencen üssön.
1. ufonauta  PlayStation.Community tag
2019.06.11. 10:26:59
LV15
Nem voltak azet olyan rossz címek szerintem .
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Captain Tsubasa: Rise of New Champions - új előzetes
2020.02.24. 10:55 Komment
0 hozzászólás
...a japán focijátékból.
Two Point Hospital - holnap megjelenik
2020.02.24. 10:53 Komment
0 hozzászólás
Kórház a város szélén.
Drill Man Rumble - ütvefúrós partijáték
2020.02.24. 08:12 Komment
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Sztorimóddal és pályatervezővel.
Katana Kami: A Way of the Samurai - új bemutató
2020.02.24. 07:51 Komment
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Harc, fejlesztések, multiplayer, és a többi.
Backbone - disztópikus noir kalandjáték
2020.02.23. 12:21 Komment
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Egy detektív története egy sötét világban..